قند میوه ها و عسل(فروکتوز یا لوولوز)، میزان قند خون را کمتر از شیرینی های حاوی گلوکز، بالا میبرد
تأثیر شیرینی های حاوی لوولوز(فروکتوز)بر سطح گلوکز خون و بزاق
پریا سوبرامانیامو همکاران
خلاصه
مقدمه:بسیاری از بیماران دیابتی هوس خوردن شیرینی هایی می کنند که معمولاً ممنوع است.برای میل آنها به خوردن شیرینی، شیرین کننده های سالم جایگزینی برای شیرینی بخشی از رژیم غذایی دیابتی آنها معرفی شده است.
هدف:(1) ارزیابی تأثیر شیرینیهای حاوی لوولوز بر سطح گلوکز خون و بزاق، و (2) مقایسه آن با تأثیر شیرینیهای حاوی گلوکز و ساکاروز بر سطح گلوکز خون و بزاق.
روششناسی:این مطالعه شامل 20 شرکتکننده سالم 20-17 ساله بود.دو فرآورده شیرین کننده، هر کدام 36 گرم برای مطالعه انتخاب شدند. در یک گروه شیرین سازی با لوولوز (یا فروکتوز شیرین کننده در میوه ها؛ گروه I) و در دیگری با ساکارز (شیرین کننده معمولی؛ گروه II)انجام شد.سطح قند خون و بزاق قبل و بعد از مصرف در دو گروه تخمین زده شد.
یافتهها:میانگین افزایش سطح قند بزاق در گروه اول کمتر از گروه دوم بود.به طور مشابه، افزایش سطح قند خون در گروه یک کمتر و بسیار معنی دار بود.
نتیجهگیری:مصرف شیرینی حاوی لوولوز در مقایسه با شیرینیهای معمولی باعث کاهش معنیدار سطح قند خون و بزاق شد.
علاوه بر پایین بودن سطح قند خون در مصرف فروکتوز، جذب قند در میوه ها به دلیل داشتن فیبر فراوان معمولا کمتر و کندتر صورت میگیرد بنابراین غده ی لوزالمعده فرصت کافی برای ترشح آرام انسولین و کنترل قند خون خواهد داشت.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25153479/
مواد خاصی مانند گلوکز و فروکتوز، از نظر نوری فعال هستند زیرا خود مولکول ها دارای پیچ و تاب هستند.هنگامی که نور پلاریزه خطی از یک ماده ی فعال نوری عبور می کند، جهت قطبش آن چرخانده می شود.
فروکتوز و گلوکز به ترتیب، لوولوز و دکستروز نامیده می شوند زیرا به ترتیب نور پولاریزه را به چپ و راست میچرخانند
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031