علم بیواینفورماتیک
در این دانش، با استفاده از علم آمار، و محاسبات ریاضی، کوشش میشود کدها و رمزهای ژنتیکی تحلیل شود.
ژنها، نقشه ی ژنتیکی موجودات زنده است و اطلاعات اولیه ی ساختار بدنی یک موجود زنده را تعیین میکند.
این ژنها از نسلی به نسل دیگر منتقل میشوند و مشابهت میان نسل ها به دلیل نقشه ی ژنتیکی است. هدف ژنها حفظ این شباهت ها و حفظ یک گونه است.
با تغییر و دستکاری روی ژنها توسط روش جدید CRSPR-Cas9 میتوان ساختار موجودات زنده را به دلخواه تغییر داد و این امیدی بزرگ برای درمان ناتوان کننده ترین بیماری های امروز یعنی بیماری های ژنتیکی است. با این حال، بخشی از این تغییرات دلخواه، میتواند دارای تاثیرات منفی باشد؛ گاهی به تولید واکسنی منجر میشود که به یک همه گیری پایان میدهد و گاهی در صورت عدم موازنه های لازم، به تولید یک ویروس یا باکتری مقاومی منجر میشود که میتواند حیات بشری را تهدید کند؛ بنابراین ایجاد توازن میان این تاثیرات مثبت و منفی در دستکاری های ژنتیکی بسیار حیاتی است.( برای بررسی بیشتر تاثیر علم بیوانفورماتیک در بررسی های فسیل شناسی انسان، به مقاله یهوش مصنوعی از عروسک های بازی تا کمک به انسان در تولیدات تا ابزاری زیان بار بر روح و جسم انسان- قسمت چهارم و برای بررسی بیشتر تاثیر این علم بر کنترل همه گیری ها به مقاله ی ابزار بقای موجود زنده از نخستین همانند سازها تا مغز، از مغز تا ابزارهای بقای ویروس کرونا(قسمت چهل و دوم) در همین کانال مراجعه شود.)
از شخصیت های تاثیر گذار در این علم، دانشمند ایرانی- آمریکایی
دکتر پردیس ثابتی (زاده ۱۹۷۵ (میلادی)
/ ۱۳۵۴ در تهران است. ایشان، زیستشناس محاسباتی، تبارشناس پزشکی و تبارشناس فرگشتی است که روش های آماری بیوانفورماتیک را توسعه دادهاست که بخشهای در معرض انتخاب طبیعی را مشخص میکند.
همچنین ایشان، الگوریتمی طراحی نموده که اثرات ژنتیک بر تکامل بیماری را نشان میدهد.
محل زندگی: ماساچوست
ملیت: ایرانی-آمریکایی
محل تحصیل مؤسسه فناوری ماساچوست (کارشناسی)
دانشگاه آکسفورد (کارشناسی ارشد)، (پیاچدی)
مدرسه پزشکی هاروارد (دکترای پزشکی) https://www.youtube.com/watch?v=WSwRsw_s918
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031