دانشمندان، نورون مصنوعی ساخته اند که حقیقتا حافظه های الکترونیک را نگه میدارد.
به جای الکترون ها این نورون ها از یون ها استفاده میکنند، دقیقا مانند مغز!
بدون تنظیم مناسب تراشه های مغزی، اندیشه های درونی و داده های بیومتریک میتواند در یک پیشنهاد گران مزایده، فروخته شود! و مردم ممکن است به استفاده از تراشه های مغزی برای باقی ماندن در محل استخدام خود احساس اجبار پیدا کنند و این در زمانی است که در آینده هوش مصنوعیِ فراتر از ما در محل کار، حاضر باشد!
هوش مصنوعی از عروسک های بازی تا کمک به انسان در تولیدات تا زیان های آن بر جسم و روح انسان- قسمت نوزدهم
مغز انسان منحصر به فرد است. با وجود اینکه طی روز فقط به اندازه ی دو موز، انرژی مصرف میکند این مانع نمیشود وظایف پیچیده و غیر هوشیار را با سودمندی بسیار انجام دهد. ولی گروهی از پژوهشگران روشی را طراحی کرده اند و نورون مصنوعی ساخته اند که از تکه های بسیار ریز گرافن است و یک لایه از مولکول های آب را
میزبانی میکند.
این مطلب در مجله ی ساینس منتشر شده است.
سودمندی بسیار زیاد مغز به دلیل واحدهای ساختمانی و بسیار پیشرفته ی آن به نام نورون ها است. این نورون ها سوراخ های بسیار ریزی در حد نانو، به نام کانال های یونی دارد. این کانال ها به تناوب باز و بسته میشوند و می توانند جریان الکتریکی را در طول سلول عصبی ایجاد کنند و این پتانسیل عملی است که برای ارتباط نورون ها با هم مورد نیاز است.
هوش مصنوعی میتواند همین کار را کند ولی به ده ها تا هزاران بار انرژی بیشتر نیاز دارد. این چالشی برای پژوهشگران است تا سیستم هایی مشابه مغز انسان بسازند.
مطالعه با نانوسیالات، ساده است زیرا رفتار سیالات را در کانال های زیر صد نانومتر میتواند بررسی کند. مطالعه ی جدید نشان داده است که میدان الکتریکی، لایه ی منفردی از مولکول های آب را در خوشه های بلند، کنار هم می آورد و این خصوصیتی کلیدی به نام تاثیرممریستوراست: وقتی خوشه ها بخشی از تحریک ها را- که در گذشته ی نزدیک به دست آورده است- نگه دارد.
مانند مغز انسان طراحی پژوهشگران، تکه های گرافن است که کانال های یونی را علاوه بر جریان ها و خوشه های یونی تولید میکند. به علاوه با کمک وسایل نظری و دیجیتال، دانشمندان روشی را کشف کردند تا این خوشه های خاص را کنار هم بیاورند و مکانیسم فیزیکی ایجاد پتانسیل های عمل را تولید کنند. به بیان دیگر توانایی برای انتقال داده ها از یک نورون به نورون دیگر.
این کار توسط گروهی فرانسوی- که با دانشمندان دانشگاه مانچستر انگلیس کار میکنند- انجام میشود. مرحله ی بعدی تست کردن این سیستم های ابداعی است تا بتواند آلگوریتم های یادگیری پایه را انجام دهد و این به نوبه ی خود ممکن است پایه ای برای یادآوری و حافظه ی الکترونیک از طریق نورون های مصنوعی باشد.
به طور طبیعی پیگیری تکثیر و انتشار فعالیت مغز انسان اهمیت زیادی برای عملکردهای تقویتی شناخت، دارد. برای نمونه پروژه ی نورالینک ایلان ماسک، هدفش کاشتن تراشه های کامپیوتری در مغز انسان برای شناخت فراانسانی است و این در زمانی است که قدرت محاسباتی نامحسوس تحلیل های آموزش ماشین همراه با شهود خلاق ناهمسان ذهن انسان باشد.
با این همه برخی پسگردها و چالش ها وجود دارد.
فیلسوف و روانشناس شناختی سوزان شنیدر می گوید: بدون تنظیم مناسب تراشه های مغزی، اندیشه های درونی و داده های بیومتریک میتواند در یک پیشنهاد گران مزایده، فروخته شود! و مردم ممکن است به استفاده از تراشه های مغزی برای باقی ماندن در محل استخدام خود احساس اجبار پیدا کنند و این در زمانی است که در آینده هوش مصنوعیِ فراتر از ما در محل کار، حاضر باشد!.
و اگر تراشه های مغز مانند نورالینک ایلان ماسک ،امکان فعالیت های مرسوم گوشی های هوشمند را فراهم کند و آن را توسعه دهد این داده ها ممکن است برای علایم فعالیت دیجیتالی جنایتکارانه اسکن شود و این با وسایلی است که به سادگی فریب داده می شود تا مثبت کاذب ایجاد کند و به تو در مورد جرم و جنایتی در حد بالا انگ بزند! یک گزارش از اپل نشان میدهد خط بین و امنیت خصوصی و عمومی به سرعت در حال کاهش است.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031