دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

از تکینگی تا مغز از مغز تا سیاهچاله، قسمت چهارم

از تکینگی تا مغز از مغز تا سیاهچاله، قسمت چهارم

انسان، چگونه به مغزهای بسیار بزرگ رسید؟

دانشمندان پژوهش هایی را آغاز کرده اند تا علل بیولوژیکی ای را بشناسند- که باعث رشد سریع و غیر عادی مغز در انسان شد.

جوزفین سالموندر سال 1924 از معدود دانشجویان زن در رشته آناتومی در دانشگاه ویتواترزرند در آفریقای جنوبی بود. پدر دوست اوپت ایزود در منطقه حفاری کار میکرد و چندین جمجمه را بیرون آورد و پت ایزود جمجمه را به ژوزفین داد. ژوزفین جمجمه را به استاد باستان شناس خود به نام ریموند دارت داد. رایموند دارت علاقه زیادی به بررسی مغز داشت. فسیل های بسیار اندکی از نخستی ها در این منطقه، کشف شده بود. دارت مشاهده کرد جمجمه های ژوزفین مربوط به میمون های سیمیان از دسته نخستین ها است. دارت درخواست کرد، فسیل های بیشتری از سایت توارت کواری برای او فرستاده شود.

پس از آن، یک جمجمه برای او فرستاده شد. این جمجمه شامل دو قسمت بود: اندوکست که شامل بخش درونی بود و مطابق با ساختار مغزی روی آن بود و فرورفتگی های چشم و بینی و آرواره. دندان ها همه شان سالم بودند.

دارتبه این نتیجه رسید که مربوط به جمجمه نوع منقرض شده ای از گوریل و نه میمون است.

دندان ها نشان میداد، گوریل در شش سالگی فوت شده است. منطقه ای که نخاع به جمجمه میچسبید، بسیار جلو بود و برای موجودی بود که روی بند انگشتان و مچ راه برود( موجود دو.پا)، بخش درونی استخوان جمجمه، هرچند کوچک بود ولی برای گوریل به نظر بزرگ میرسید.

با بررسی بیشتر، دارتبه این نتیجه رسید که این فسیل مربوط به یکی از پیشینیان ناشناخته انسان جدید به ناماسترولپتیکوس آفریکانوس یا انسان شامپانزه جنوب آفریقا است. او را تانگ چایلد یا بچه تانگ نامیدند. اگر درست نامگذاری شده بود و به دسته هومینینمتعلق بود، مغز او لازم بود، بسیار بزرگتر باشد. مغز او کمی بزرگتر از شامپانزه بود ولی در حد پیشینیان انسان نبود.

در سال 1950 باستان شناسان فهمیدند که این گونه کاملا در دسته هومینینها قرار میگیرد و مغز خیلی بزرگ، به عنوان ویژگی خاص هومینینها به حساب نمی آید .

دین فالکپروفسور باستان شناسی- که بر تکامل مغز انسان کار میکند- در دانشگاه فلوریدا می گوید بچه تانگ، از مهمترین کشفیات قرن بیستم بوده است.

در سالهای بعد، با مقایسه جمجمه ها و اندوکست ها دانشمندان باستان شناس با کشف بزرگی مواجه شدند و آن، تحول برجسته در تکامل انسان بود. و ما میتوانیم آن را غرش یا انفجار مغزی(brain boom) بنامیم.

انسان، شامپانزه و بونوبو از جد مشترکی، در شش تا هشت میلیون سال قبل منشا گرفته اند. طی چند میلیون سال بعد، مغز انسان نماهای نخستین ، خیلی زیاد رشد نکرد. از حدود 3 میلیون سال قبل، مغز هومینین ها شروع به توسعه بیشتر کرد. تا زمان پیدایش گونه ما یعنی هموساپینس در حدود 200 هزار سال قبل، مغز انسان از 350 گرم به بیش از 1300 گرم رسید و مغز انسان طی 3 میلیون سال، چهار برابر توسعه ای- که طی 60 میلیون سال تکامل نخستی ها به دست اورده بود- به دست آورد. فسیل ها انفجار و غرش مغزی را به عنوان یک حقیقت، ثبت کرده است. ولی به ما نگفته است چگونه و چرا مغز انسان بسیار سریع، به این اندازه بزرگ رسید. تئوری هایی در مورد این چرا وجود دارد: شبکه های اجتماعی پیچیده در حال توسعه، فرهنگ استفاده از ابزار و همکاری، چالش سازگاری با آب و هوای متغیر و سخت .. هر کدام از این فشارهای تکاملی، ممکن است مغز بزرگتر را انتخاب کرده باشد.

هرچند این احتمالات وجود دارد، آزمودن آنها بسیار سخت است. در هشت سال گذشته دانشمندان در مورد چگونگی بزرگ شدن مغز انسان بررسی کرده اند و این سوال را مطرح کرده اند که این بزرگ شدن در سطح سلولی چگونه رخ داد؟ چگونه فیزیولوژی انسان خود را دوباره بازسازی کرد تا با مغز بسیار بزرگ با مصرف انرژی زیاد، سازگار شود. گرگوری رای یک بیولوژیست تکاملی از دانشگاه دوکمیگوید: فرضیات زیادی تا امروز هست ولی نهایتا ما ابزارهایی را به دست آوردیم تا برخی از مسیر را بپیماییم و ادامه میدهد: چه جهش هایی ایجاد شد و آنها چه کردند؟ ما میخواهیم پاسخ هایی را بگیریم و بهتر بفهمیم این فرایند، چقدر پیچیده بوده است.
چه چیزی مغز انسان را ویژه میکند؟

سوزانا هرکولانو-هوزل در موسسه علوم زیست پزشکی در دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو، مغز را در یک سوپ هسته ای-سلولی می آزماید. با رنگ کردن این هسته ها به وسیله مولکول های فلورسانت و اندازه گیری میزان تابش و حرارت، او میتواند تعداد دقیق سلول های مغزی را شمارش کند. با بهره بردن از این روش بر مغز گروه زیادی از پستانداران، او نشان داده است بر خلاف تصور قبلی، مغز های پستانداران بزرگ تر، همیشه نورون های بیشتری ندارد و به یک روش، عمل نمی کند. اندازه، همه چیز مغز نیست. مغزانسان بسیار کوچکتر از مغز فیل یا وال است ولی در مقایسه با مغز دیگر حیوانات، نورون های بسیار بیشتری، در قشرمغزانسان وجود دارد. اطلاعات از روی پژوهش های زیر به دست آمد:
Cellular scaling rullesروی مغز نخستی ها، Cellular scaling rullesروی مغز موش های جونده
مغز انسان در کل، 86 میلیارد سلول دارد: 69 میلیارد آن، درمخچه است. مخچه بخشی برجسته در پشت مغز است که باعث هماهنگی عملکردهای پایه ای در بدن و حرکات میشود. 16 میلیارد نورون، در قشر مغز قرار دارد و این بخش برای آگاهی ما از خودمان، زبان، حل مساله و تفکرات انتزاعی لازم است و یک میلیارد از سلول ها در ساقه مغز است.

برعکس، مغز فیل- که سه برابر مغز انسان است- 251 میلیارد نورون در مخچه دارد و به او کمک می کند بدن غول پیکر خود را کنترل کند و فقط 5.6 میلیارد سلول عصبی در قشر مغز دارد.(اندازه مغز، همه چیز نیست.

نوع پراکندگی سلول های عصبی در بخش های مختلف مغز، با تقسیم کردن مسئولیت ها، کمک میکند وظایف پیچیده مغزی، در اندام های کاملا تخصصی در مغز انجام شود و این تخصصی بودن، کمک میکند هر چند گاهی لازم است مغز کوچکتر شود با این حال، وظایف خاصی در اندام تخصصی مغز، نه تنها کاهش نیابد بلکه توسعه هم داشته باشد.)

در نظر گرفتن اندازه و وسعت مغز به تنهایی، این مشکلات را ایجاد میکند. بر اساس مطالعات، هرکولانو- هازلنتیجه گیری کرد نخستی ها در مقایسه با بقیه پستانداران به گونه ای تکامل یافتند که تعداد بیشتری از سلول های عصبی را در قشر مغزداشته باشند. نخستی ها در مقایسه با فیل و وال، ظریف و کوچک هستند با این حال کورتکس آنها بسیار چگال تر است: اورانگوتان و گوریل 9 میلیارد نورون قشری دارند و شامپانزه فقط 6 میلیارد نورون دارد. در میان همه نخستی ها ما بزرگ ترین مغز را داریم و تعداد نورون های قشر مغز ما حدود 16 میلیارد است. در حقیقت انسان ها به نظر می رسد بیشترین تعداد نورون ها را در قشر مغز، در میان همه موجودات زمین دارند.

هرکولانو-هوزلمی گوید این مهترین تفاوت بین مغز انسان و دیگر موجودات است.این درمورد همه ساختمان و نه فقط اندازه آن است. مغزانسان همچنین از این نظر برجسته است که بسیار شکمو است و با این-که فقط 2% وزن بدن را تشکیل می دهد- حدود 20% انرژی بدن را در حالت استراحت می خورد!!. مغز شامپانزه فقط نصف این انرژی را نیاز دارد.

در سال 1995 باستان شناسی به نام لسلی ایلو و بیولوژیست تکاملی پیتر ویلر ، نظریه بافت پرهزینه را به عنوان پاسخ ممکن، پیشنهاد دادند: تکامل مغزانسان ممکن است، نیازمند یک بده بستان متابولیک بوده باشد. برای رشد مغز، بقیه اندام ها مانند روده باید کوچک شوند و انرژی ای- که باید به اندام دوم مانند روده برود- این بار به سمت مغز هدایت شود. به عنوان نشانه، بیان شد نخستی هایی- که مغز بزرگ تری دارند- روده آنها کوچک تر است.

چند سال بعد باستان شناسی به نام ریچارد رانگهام مطرح کرد، توانایی انسان برای پختن، نقشی مهم در بزرگ شدن مغز انسان داشته است. هضم غذهای نرم و پخته شده بسیار آسان تر است و با مصرف انرژی کمتر دردستگاه گوارش، می توانند انرژی بیشتر تولید کنند و توانایی انسان برای پختن، سبب شد مغز انسان در مقایسه با روده بزرگتر شود. پژوهشگران دیگر، پیشنهاد داده اند، همین داد و ستد ممکن است بین مغز و عضلات رخ داده باشد، زیرا شامپانزه بسیار قدرتمندتر از انسان است. در مجموع این فرضیه ها و مشاهدات آناتومی جدید، با هم در حال رقابت هستند.

ولی آنها تحت تاثیر صدای تغییرات بیولوژیکی هستند که به نظر میرسد طی چند میلیون سال گذشته رخ داده است. برای این- که بفهمیم واقعا چه سازگاری های فیزیولوژیک رخ داده است- تا مغز، بزرگ شود ما باید روی گونه خود، دقیق تر بررسی کنیم.

تعداد نورن ها در قشر مغز درمقایسه با اندازه هر بخش از مغز، چگونه تغییر می کند؟

روش های اندازه گیری متفاوتی استفاده می شود. در جوندگان، ده برابر، افزیش در نورون های قشر مغز، منجر به پنجاه برابر افزایش در اندازه قشر میشود. در نخستی ها برعکس همان تعداد افزایش نورونی باعث تنها 10% افزایش اندازه قشر مغز، میشود و این یک ارتباط اقتصادی بسیار گسترده است. (استفاده از حداقل مکان برای تعداد زیادی سلول، یک فرایند پیچیده برای صرفه جویی است. این صرفه جویی فقط محدود به مثلا کوچک کردن روده یا عضلات در ازای بزرگ شدن مغز نیست بلکه حتی در سازمان دادن خود مغز هم دیده میشود. هوشی در جریان تکامل ما وجود دارد که فراتر از زمان و مکان، به ایده ال می اندیشد. این ایده ال هر چند در کوتاه مدت حاصل نمیشود- چون ظرف های عالم ما محدود است- ولی می کوشد ما را به سوی این ایده ال سوق دهد)
ژنها چگونه مغزهای ما را ساخته اند؟

در حدود هشت سال گذشته، رای و همکاران او به بررسی گروهی از ژنها پرداختند که بر حرکت گلوکز به درون سلول ها و در نتیجه تولید انرژی، تاثیر میگذارد. یک گروه از خانواده ژنها به طور ویژه در بافت مغز، فعال هستند، در حالی که گروه دیگردر عضله فعالند. اگر اندازه مغز انسان، نیازمند توازن متابولیکی بین بافت مغز و عضله بوده باشد، این ژن ها باید در انسان وشامپانزه متفاوت عمل کنند.
رای و تیم او نمونه هایی را از مغز، عضله و کبد انسان و شامپانزه مرده جمع آوری کردند و کوشیدند فعالیت ژنتیکی را در هر نمونه به دست بیاورند. وقتی سلول، یک ژن را بروز میدهد و عرضه میکند DNA را در ابتدا به زنجیره messenger RNA و نهایتا به زنجیره ای از اسید آمینه ها و پروتئین، ترجمه میکند. سطوح متفاوت messenger RNA ، یک تصویر آنی از فعالیت ژن را در هر بافت، منعکس میکند. تیم رای messenger RNA را از بافت ها بیرون کشیدند و چندین بار آن را در آزمایشگاه، کپی برداری کردند تا فراوانی نسبی و متفاوت messenger RNA را اندازه گیری کنند. آنها دیدند ژن منتقل کننده گلوکز در قسمت مرکزی مغز در انسان، 3.2 برابر، فعال تر از مغز شامپانزه است در حالی که این ژن در عضله شامپانزه، 1.6 برابر، فعال تر از عضله انسان است و این ژن در کبد هر دو به یک میزان فعال بود. با در نظر گرفتن اینکه زنجیره های ژن انسان و شامپانزه تقریبا با هم مشابه هستند، چیز دیگری باید رفتار متفاوت آنها را توضیح دهد.

رای و همکاران او تفاوت های مهم و برجسته ای بین ژن های مسئول برای زنجیره های تنظیم کننده DNA دیدند که فعالیت ژن را تحریک یا مهار میکند. در انسان و نه در شامپانزه زنجیره های تنظیم کننده عضله و ژن های انتقال دهنده گلوکز در مغز، جهش هایی را به دست آورده بودند که بیشتر از جهش هایی است که به صورت تصادفی رخ میدهد و این، نشان میدهد این مناطق، تکامل شتابنده ای را به دست آورده اند. به بیان دیگر، یک فشار تکاملی وجود داشته است تا مناطق تنظیم کننده انسان را به شکلی تغییر دهد تا انرژی را از عضله به سوی مغز هدایت کند. ژنها نظریه بافت پر هزینه را به گونه ای تقویت کرده است که فسیل ها هرگز نمیتوانست چنین کند.

)انتقال و تحولی فراتر از تصادف صرف- که بار دیگر ما را با هوشی در هدایت فرایند تکامل به سوی ابزار هوش مواجه میکند. و این تاثیر در کوچکترین اجزای خلقت یعنی سلولها و رابطه بین سلولهای هم هست)

سال گذشته بیولوژیست آماری کاسیا بوزک- که اکنون در موسسه علوم و تکنولوژی اوکیناوا کار میکند- مطالعه مشابهی را انجام داد که متابولیسم را از زوایای مختلف بررسی میکرد. علاوه بر مشاهده عرضه و بروز ژن ها بوزک و همکاران او سطوح متابولیت ها شامل قندها، اسیدهای نوکلئیک و نورترانسمیترها را بررسی کردند. بسیاری از متابولیت ها، یا برای متابولیسم لازم هستند یا با آن، تولید میشوند. اندام های مختلف، متابولیت های متفاوتی دارند و این، وابسته به کاری است که انجام میدهند و مقدار انرژی ای است که نیاز دارند.

به طور عام، سطوح متابولیت ها در اندام های گونه های نزدیک به هم، بیشتر از گونه های دور، در ارتباط با هم است. بوزک فهمید پروفایل متابولیت ها در کلیه انسان و شامپانزه، بسیار شبیه یکدیگر است. ولی تفاوت سطوح متابولیت ها بین مغز شامپانزه و انسان، چهار برابر بیشتر از چیزی است- که بر اساس سرعت عادی تکامل، مورد انتظار است.

متابولیت های عضله، نسبت به آنچه مورد انتظار است، با ضریب هفت، متفاوت میباشد. بوزک میگوید: یک ژن میتواند بسیاری از متابولیت ها را تنظیم کند. بنابراین حتی اگر تقاوت در سطح ژن زیاد نباشد، میتوانیم، تفاوت های زیادی را در سطح متابولیت ها ببینیم. بوزک و همکاران او، سپس 42 انسان را شامل بازیکنان بسکتبال در دانشگاه و کوه نوردان حرفه ای، در برابر شامپانزه ها و ماکاک ها قرار دادند. بر اساس اندازه بدن و وزن، شامپانزه ها و ماکاک ها دو برابر قویتر از انسان بودند. معلوم نیست چرا، ولی ممکن است پسر عموهای نخستی ما توان بیشتری در عضلات در مقایسه با ما پیدا کرده باشند، چون میتوانستند انرژی بیشتری به عضلات بدهند.

بوزک میگوید: در مقایسه با نخستی های دیگر ما توان عضله خود را ازدست میدهیم تا انرژی را برای مغز خود حفظ کنیم این، به آن معنی نیست که عضلات ما به صورت مادرزادی، ضعیفتر است. ما فقط متابولیسم متفاوتی داریم
رای به همکار خوددبرا سیلور متخصص تکامل مغز جنین، در داشنگاه دوک مراجعه کرد تا آزمون پیشرو و قدرتمندی را شروع کنند. . نه فقط آنها میخواستند جهش های ژنتیکی مرتبط با گذشته تکاملی مغز را پیدا کنند، آنها میخواستند آن جهش ها را در ژنوم موش های آزمایشگاهی وارد کنند و نتیجه را ببینند. سیلور میگوید: این چیزی است که کسی قبلا انجام نداده است

پژوهش گران شروع کردند مناطق در حال توسعه انسان را (human accelerating region)(HAR)شناسایی کنند. این مناطق، در همه مهره داران شایع است ولی در انسان به سرعت، در حال جهش میباشد. آنها بر HARE5 تمرکز کردند- که به نظر میرسد ژنهایی را کنترل میکند که تکامل مغز را سامان میدهد. نوع انسانی HARE5 در 16 حرف دی ان ای از نوع شامپانزه ای متفاوت است. سیلور و رای کپی ای از HARE5شامپانزه را در بدن گروهی از موش ها و نوع انسانی را به گروه دیگری از موش ها وارد کردند.

آنها بعدا دیدند مغز موش های جنین، چگونه رشد میکند. پس از نه روز از رشد و تکامل، جنین های موش، شروع به شکل دادن قشر مغز، کردند و این بخش از مغز، مرتبط با فعالیت های ذهنی پردازش شده، است. در روز دهم، نوع انسانی HARE5 درمغز های در حال جوانه زدن موش ها، فعال تر از هار5، در شامپانزه بود و در نهایت پوششی را ایجاد کرد که 12%، بزرگ تر بود.

آزمون های بیشتر، نشان داد HARE5زمانی را- که لازم است سلول های مغز جنینی تقسیم و تکثیرشوند- از دوازده ساعت به نه ساعت میرساند. موش دارای HARE5انسانی، با سرعت بیشتری نورن های جدید تولید میکرد.

سیلور میگوید: نوع مطالعه شاید ده سال قبل- در زمانی که ما زنجیره های ژنومی کاملی نداشتیم- ممکن نبود این بسیار شگفت انگیز است ولی سیلور نگران هم هست که آین، سبب تمرکز و مطالعات بسیار بیشتری برای بررسی علت بزرگ شدن مغز انسان شود. او میگوید: این اشتباه است ما فکر کنیم میتوانیم اندازه مغز انسان را فقط با یک یا دو جهش مشخص کنیم. من تصور میکنم ما شاید لازم باشد تغییرات اندکی ایجاد کنیم که قوانین تکاملی را دقیق نشان دهد

رای میگوید: فقط یک زوج جهش نبوده است تا طی غرش تکاملی، مغز ما بزرگتر شود. وقتی ما به تفاوت های مغز شامپانزه و انسان میپردازیم، میبینیم تعداد بسیاری از ژن ها دخالت دارد و هر کدام بخشی از مغز را سامان میدهد. اکنون دروازه، باز است وارد شویم و بیشتر بدانیم . مغز، بسیار مبهم و با روش های ناشناخته تغییر کرده ست.
)این جهش تکاملی که غرش خوانده میشود- فراتر از نظریه ها و تئوری های موجود- که تمرکز آنها بر یافتن همه علت های خرد است و در نهایت هم بسیاری از آنها وقتی از همه توجیه ها ناتوان میشوند، رو به تئوری های ضعیفی مانند لغو سببیت و لغو علت معلولی میروند- نشان دهنده هدایتی بزرگتر و مسلط بر تصادفات کور است. هوشی هدایت کننده در بستر عالم ما هست که همه خلقت را در جهت هدفی ایده ال سوق میدهد و هر چند این سیر مترقی، همیشه ایده ال نیست ولی نقطه ای- که نشانه رفته است- ایده ال میباشد)
مغز و بدن
هرچند فرایندهای توسعه مغز انسان، برای مدت طولانی مرموز بوده است اهمیت آن، هرگز زیر سوال نرفته است. بارها و بارها دانشمندان، جهش تکاملی اندازه مغز انسان را با توجه به هوش بالای ما بررسی کرده اند. مطالعات جدید روی وال و فیل، نشان میدهد، اندازه مغز، همه چیز نیست. ما نورن های قشری بسیار بیشتری در مقایسه با پسرعموهای نخستی خود داریم ولی به ان معنی نیست که مغز چگالتری داریم بلکه ما از روش هایی تکامل یافته ایم تا از مغزهای خود- که به اندازه کافی بزرگ است- حمایت کنیم تا مغز بتواند همه آن سلول های اضافی را همانگ کند.
بسیار خطرناک است اگر شیفته سرهای بسیار بزرگ خود شویم!

بلکه مغز بزرگ با نورون های فراوان برای هوش ما لازم است ولی کافی نیست. برای یک لحظه تصور کن جهان چگونه میشد اگر دلفین ها دست داشتند!!
دلفین ها به طور شگفت انگیزی خوش فکر هستند آنها دارای خودآگاهی، هماهنگی، برنامه ریزی و مقدمات زبان و گرامر هستند. با این همه در مقایسه با نخستی ها آنها دارای محدودیت شدیدی در لمس موارد خام جهان هستند. دلفین ها هرگز وارد عصر سنگی نشدند! باله شنا هرگز نمیتواند زیرک و ریز بین باشد!

به صورت مشابه ما میدانیم شامپانزه ها و بابون ها میتوانند زبان انسان را درک کنند و حتی به وسیله کیبرد لمسی، جملات ساده ای بسازند ولی راه تکلمی آنها برای تولید عبارات مشخص صوتی- که برای تکلم لازم است- کافی نیست. برعکس برخی پرندگان، آناتومی صوتی مشخصی دارند تا صدای انسان را تقلید کنند ولی مغزهای آنها آنقدر بزرگ یا کابل کشی شده، نیست تا تکلم پیچیده داشته باشند.

مهم نیست مغزانسان چقدر رشد میکند یا ما چقدر انرژی برای آن صرف میکنیم. این مغز بدون بدن سالم و پیشرفته، قابل استفاده نیست.(در تعریف هوش، فقط به ادراک و حس توجه نمیشود بله هوش، مرحله ای فراتر از درک و احساس است. برای آنکه هوش بالاتر داشته باشیم یا حداقل باهوش به حساب بیاییم، لازم است بتوانیم ادراک و حس را وارد مرحله عملی کنیم.

تا زمانی که حس و ادراک، وارد اجرا و عمل نشود، هوش به حساب نمی آید. یک لحظه تصور کنید دانشمند برجسته فیزیکاستیفن هاوکینگ نمیتوانست به دلیلی بیماری سخت خود، تفکرات خود را با هوش مصنوعی ارائه دهد، آیا او را کسی، باهوش و متفکر میدانست؟ بسیاری ادراکات هست که قابل ارائه عملی در حال حاضر نیست ولی صاحبان تن، افراد باهوشی هستند که حتی ممکن است هوششان بسیار فراتر از هوش افراد فعلی باشد ولی تا وقتی حس و ادراک آنها وارد در عرصه جامعه نشود، کسی آنها را با هوش نمی داند. هوش فراتر از مغز است و این حتی از محدوده هوش هم فراتر میرود حتی ادراکات ما فراتر از مغز است. توصیه میشود به سلسله مباحث تفاوت های هوش و اندازه مغز در گونه ها و نژادهای مختلف و سلسله مباحث دکتر ابتسام احمد در مورد شناخت و ادراکدر همین کانال مراجعه شود.)

چند سازگاری بسیارمهم باهم کار کرده است تا مغز در حال جوانه زدن ما، هوش بسیار تولید کند: راه رفتن بر دو پا- که سبب آزاد شدن دستان ما برای استفاده از ابزارها شد-
روشن کردن آتش،
چالاکی دست ها که از همه حیوانات بالاتر است
و راه هوایی ای- که به ما اجازه میدهد، حرف بزنیم و آواز بخوانیم. هوش انسان پس نمیتواند با یک اندام توجیه شود مهم نیست مغز چقدر بزرگ باشد، مغز برای هوش، باید سازگار با اندام های دیگر بدن باشد. با وجود آنکه ما بسیار نگران بزرگی سرهای خود هستیم، حقیقت ان است که هوش ما بسیار بیشتر ازاندازه مغزما بوده است.
(هوش ما فقط وابسته به مغز نیست و در این مقاله در سطح ارتباط هوش با پایین تر از مغز یعنی اندام ها و دستگاه تکلم مطالبی بیان شد. ولی این مطلب در سطح بالاتر از مغز هم جای بررسی زیاد است. ما بدون سطح بالاتر مغز، هرگز دارای هوش و ادراک نخواهیم بود. توصیه میشود به سلسله مباحث دکتر ابتسام احمد در مورد شناخت و ادراکدر همین کانال مراجعه شود.)
https://www.quantamagazine.org/how-humans-evolved-supersiz…/
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2383326071686086&id=100000261505187


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بوزون هیگز چیستمنبع هوشیاری کجاست قسمت ژنهای هوش ، کدامندسلول های بنیادی منابع و اتاثیر رو ح و روان بر جسمبررسی بیماری التهابی رودشباهت کیهان و مغزپیشرفت در عقل است یا ظواهمرزهای حقیقی یا مرزهای تجهشهای مفید و ذکاوتی که دتکامل مادی تا ابزار هوشماقیانوس نادانیخوشبختی چیستچندجهانیابزار بقا از نخستین هماننسبت طلایی، نشانه ای به سدرمان های جدید میگرناز تکینگی تا مغز از مغز تفتون های زیستیروشی برای بهبود هوش عاطفهیچ چیز همیشگی نیستبیماری گیلن باره و بیمارمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکنفرانس تشنج هتل کوثر اصسندرم پیریفورمیستاریخ، اصیل نیست و ساخته بعد از کروناضایعه ی عروقی مخچهپروتز عصبی برای تکلممشاهدات آمیخته با اشتباهجریان انرژی در سیستم های تکامل شناخت انسان با کشفامیدواریخطا در محاسبات چیزی کاملنوار مغز با توضیح دکتر فاابزار بقای موجود زنده از همه چیز موج استدرمان جدید ای ال اس، توفراز تکینگی تا مغز از مغز تفرزندان زمان خودرژیم غذایی سالم و ضد التههر جا که جات میشه، جات نیبیهوش کردن در جراحی و بیممنتظر نمان چیزی نور را بهکودکان را برای راه آماده سیاهچاله هاترک امروزتقلید از روی طبیعتطعمه ی شبکه های ارتباط اجآنچه واقعیت تصور میکنیم مغز مانند تلفن استحقیقت راستین انسان علم بتاثیر نگاه و مشاهده ناظر اندوه در دنیا استده روش موفقیتنورون هاي مصنوعی می توانابزارهای بقای از نخستین همکاری یا رقابتدرون آشفته ی تو و ظاهر خناز تکامل تا مغز، از مغز تقوی تر باشرحم مصنوعیوقتی تو از یاد گرفتن باز با طبیعت بازی نکنمورد نادر همپوشانی دو بیکار با یگانگی و یکپارچگیسکته مغزیتشنج چیستتمایز یا کشف یگانگیعلایم کمبود ویتامین E را آیا مصرف مولتی ویتامین همغز انسان رو به کوچک تر شحافظه ی هوش مصنوعیتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان جدید از چه زمانی پادین اجباریچگونه مولکول های دی ان ایاحیای بینایی نسبی یک بیمهوموارکتوس ها ممکن است ددرگیری مغزی در سندرم کوواستفاده از مغز، وزن را کمقدرت انسان در نگاه به ابعزمان واقعیت است یا توهمواقعیت چند سویهبازسازي مغز و نخاع چالشی مکانیک کوانتومی بی معنی کریستال زمان(قسمت سوم)ستم با شعار قانون بدترین تظاهر خوابیده ی مادهتنهایی رمز نوآوری استعدم توقف تکامل در یک انداآیا احتمال دارد رویا از آمغز را از روی امواج بشناسحس و ادراک قسمت 82اولین سلول مصنوعیدانشمندان ژنی از مغز انسنگاه مادی غیر علمی استاختراع جدید اینترنت کوانهوش مصنوعی از عروسک بازی دستورالعمل مرکز کنترل بیاصل بازخوردلبخند بزن شاید صبح فردا ززندگی، مدیریت انرژیبحثی درباره احساسات متفاواکسن آلزایمرسردرد میگرنماده ی تاریکگوش دادن بهتر از حرف زدنتغییرات تکاملی سر انسان تو جهانی هستی که خودش را صفحه اصلیآیاما مقهور قوانین فیزیکنقش نظام غذایی در تکامل محس و ادراک قسمت پنجماین ابتدای تناقض هاستداروی جدید ALSارتباط هوش ساختار مغز و ژچالش هوشیاری و اینکه چرا ذرات کوانتومی زیر اتمی قهوش مصنوعی از عروسک بازی اعتماد به خودمن پر از تلخیمزبان متغیربرای یک زندگی معمولیشناخت حقیقت یا آرزوهای گمحدودیت چقدر موثر استگریه ی ابر، رمز طراوت باغجهان قابل مشاهده بخش کوچتوهم فضای خالی یا توهم فضآرامش و دانشحس و ادراک قسمت سی و هشتمنقش درختان در تکاملاکوییفلکسنتایج نادانی و جهلداروی ضد تشنج با قابليت تاز فرد ایستا و متعصب بگذرروی و منیزیم در تقویت استهوش مصنوعی در کامپیوترهابه نادیدنی ایمان بیاورمنابع انرژی از نفت و گاز یافته های نوین علوم پرده زبان، نشان دهنده ی سخنگو تاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی اصول سلامت کمرشانس یا نتیجه ی تلاشپیچیدگی های مغزمگسمروری بر تشنج و درمان هایجهان پیوستهتوسعه هوش مصنوعی قادر اسآشتی بهتر استخلاصه ای از مطالب همایش منقشه با واقعیت متفاوت اسابداع دی ان ای بزرگترین دچرا ارتعاش بسیار مهم استدر هر سوراخی سر نکناز بحث های کنونی در ویروسفلج دوطرفه عصب 6 چشمروح رهاییهوش عاطفی قسمت پنجمهوش عاطفی قسمت اولبوزون هیگز جهان را از متلمنبع هوشیاری کجاست قسمت ژنهای حاکم بر انسان و انسسلول های بدن تو پیر نیستنتاثیر روده بر مغزبررسی سیستم تعادلی بدن اشباهت زیاد بین سلول هاي عپیشرفت ذهن در خلاقیت استمزایای شکلات تلخ برای سلجهشهای مفید و ذکاوتی که دتکامل مداومالکترومغناطیس شنوایی و هخوشبختی دور از رنج های منه ناامیدی بلکه ارتقاابزار بقا از نخستین هماننشانه های گذشته در کیهان درمان های جدید در بیماری از تکینگی تا مغز از مغز تفروتنی معرفتیروشی جدید در درمان قطع نخهیچ چیز، چقدر حقیقی استبیماری آلزایمر، استیل کومنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکنگره بین المللی سردرد دسندرم پیریفورمیستازه های اسکیزوفرنی(جنوبعد از کرونا دلخوشی بیهوضایعات در عصب زیر زبانیپرورش مغز مینیاتوری انسامطالبه ی حق خودجریان انرژی در سیستم های تکامل، نتیجه ی برنامه ریامیدواری و مغزخطای ادراک کارمانوار مغز ترجمه رخدادهای ابزار بقای موجود زنده از همه چیز و هیچ چیزدرمان جدید سرطاناز تکینگی تا مغز از مغز تفرضیه ای جدید توضیح میدهرژیم غذایی ضد التهابیهر حرکت خمیده می شود و هر بیهوشی در بیماران دچار امنتظر زمان ایده آل نشوکوری گذرای ناشی از موبایسیاهچاله های فضایی منابعترکیب آمار و ژنتیکتقلید از طبیعتظهور امواج مغزی در مغز مصآنچه حس می کنیم، نتیجه ی مغز مادران و کودکان در زمحقیقت غیر فیزیکیتاثیر نگاه انسان بر رفتااندوه دردی را دوا نمیکنددهن، بزرگترین سرمایهنورون های ردیاب حافظهابزارهای دفاعی و بقای موهمانند سازی در انساندروغ نگو به خصوص به خودتاز تکامل تا مغز، از مغز تقیچی ژنتیکیرسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهروقتی ریشه ها عمیقند از چیبالاترین هدف از دولتموسیقی نوکارهای کوچک، بی ارزش نیسسال سیزده ماههتشنج و حرکات شبه تشنجی قاتمدن قدیمی ای در جنوب ایرعلائم عصبی آلزایمر، با اآیا مغز تا بزرگسالی توسعمغز انسان رو به کوچکتر شدحافظه انسان و حافظه ی هوشتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان خطرناکترین موجوددین، اجباری نیستچگونه میتوان با قانون جناحیای بینایی نسبی یک بیمهورمون شیرساز یا پرولاکتدرگیری مغزی در سندرم کوواستفاده از نظریه ی تکامل قدرت ذهنزمان پلانکواقعیت چیستبحتی علمی درباره تمایل بمکانیزمهای دفاعی در برابکشف مکانیسم عصبی خوانش پستم، بی پاسخ نیستتظاهری از ماده است که بیدتنبیه چقدر موثر استعدم درکآیا احتمال دارد رویا از آمغز زنان جوانتر از مغز مرحس و ادراک قسمت 87اوکرلیزوماب داروی جدید شدانشمندان پاسخ کوانتومی نگاه محدود و تک جانبه، مشادامه بحث تکامل چشمهوش مصنوعی از عروسک بازی دغدغه نتیجه ی نادانی استاصل در هم تنیدگی و جهانی لحظات خوش با کودکانزندان ذهنیبحثی درباره احساساتی غیرواکسن ایرانی کرونا تولیدسردرد میگرن در کودکانماده ی خالیگوشه بیماری اتوزومال رسستغذیه بر ژنها تاثیر داردتو جدای از کیهان نیستیسوالات پزشکیآگاهی فراتر از آگاهینقش نظریه تکامل در شناساحس و ادراک قسمت پنجاهاینکه به خاطرخودت زندگی داروی جدید s3 در درمان ام ارتباط پیوسته ی جهانچالش کمبود اندام برای پیرفلکس وتری با توضیح دکتر هوش مصنوعی از عروسک بازی اعتماد بی موردمن بی من، بهتر یاد میگیرموراپامیل در بارداریزبان مشترک ژنتیکی موجودابرای پیش بینی آینده مغز دشناخت درون، شناخت بیرون؛محدودیت های حافظه و حافظگربه شرودینگر و تاثیر مشجهان موازی و حجاب هاتوهم لیلیپوتی(ریزبینی)آرامش و سکونحس و ادراک قسمت سی و ششمنقش ذهن و شناخت در حوادث اکسی توسین و تکامل پیش انجات در راستگوییداروی ضد تشنج توپیراماتاز مخالفت بشنورویا و واقعیتهوش مصنوعی در تفکر خلاق ابه هلال بنگرمنابع انرژی از نفت و گاز یاد گرفتن مداومزبان، وسیله شناسایی محیطتاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی اطلاعات روانشناسی مشانس یا تلاشپیچیدگی های مغزی در درک زمرکز هوشیاری، روح یا بدن جهان پر از چیزهای اسرار آتوسعه برخی شغل ها با هوش آغاز فرایند دانستنخلاصه ای از درمان های جدینقص های سیستمی ایمنیابزار هوش در حال ارتقا ازچرا بیماری های تخریبی مغدر والنتاین کتاب بدید هماز تلسکوپ گالیله تا تلسکفن آوری های جدید علیه شناروزه داری متناوب، مغز را هوش عاطفی قسمت دهمبی نهایت در میان مرزهامنبع هوشیاری کجاست قسمت کفش و کتابسلول بنیادی و ای ال استاثیر روزه داری بر سلامت بررسی علل کمر درد در میانشباهت زیاد بین سلول هاي عپیشرفتی مستقل از ابزار همسمومیت دانش آموزان بی گجوانان وطنتکامل چشمالکتروتاکسی(گرایش و حرکخانه ی تاریکنه به اعدامابزار بقا از نخستین هماننشانه های پروردگار در جهدرمان های جدید سرطاناز تکینگی تا مغز از مغز تفروتنی و غرورروشی جدید در درمان نابینهیچ وقت خودت را محدود به بیماری الزایمرمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکنگره بین المللی سردرد دسندرم پای بی قرارتازه های بیماری پارکینسوبعد از کرونا دلخوشی بیهوضرورت زدودن افکارپرکاری تیروئیدمطالبی در مورد تشنججریان انرژی در سیستم های تکثیر سلول در برابر توقف امیدی به این سوی قبر نیستخطای حسنوار مغز در فراموشی هاابزار بقای موجود زنده از همه چیز کهنه میشوددرمان جدید سرطاناز تکینگی تا مغز از مغز تفساد اقتصادی سیتماتیک دررژیم غذایی ضد دردهرچیز با یک تاب تبدیل به بیوگرافیمنحنی که ارتباط بین معرفکی غایب شدی تا نیازمند دلسیاهچاله ها، دارای پرتو ترکیب حیوان و انسانتقویت استخوان در گرو تغذظرف باید پر شود چه با چرک آنها نمیخواهند دیگران رامغز چون ابزار هوش است دلیحقیقت غیر قابل شناختتاثیر نگاه انسان بر رفتااندوهگین نباش اگر درب یا دو ویژگی انتزاع و قدرت تجنوروپلاستیسیتی چیستابعاد و نیازهای تکاملیهمجوشی هسته ای، انرژِی بدریای خدااز تکامل تا مغز، از مغز تقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصرساناها و ابر رساناها و عویتنام نوعی کرونا ویروس باهوش ترین و با کیفیت تریموسیقی هنر مایع استکارهایی بیش از طراحی و گپسانسور از روی قصد بسیاری تشنج عدم توازن بین نورون تمدن پیشرفته ی پیشینیانعلت خواب آلودگی بعد از خوآیا همه جنایت ها نتیجه بیمغز ایندگان چگونه استحباب های کیهانی تو در توتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان عامل توقف رشد مغزدیوار همه اش توهم بودچگونه مغز ما، موسیقی را پاحتیاط در ورزش زانو در خاهوش فوق العاده، هر فرد اسدرگیری اعصاب به علت میتواستفاده از هوش مصنوعی در قدرت عشقزمان به چه دلیل ایجاد میشواقعیت چیستبحث درباره پیدایش و منشا ما انسانها چه اندازه نزدکشف مکانیسمی پیچیده در بستون فقرات انسان دو پا جلتعویض دارو در تشنجتهدیدهای هوش مصنوعیعدالت برای من یا برای همهآیا برای تولید مثل همیشه مغزهای کوچک بی احساسحس و ادراک قسمت چهلايندگان چگونه خواهند دیددانشمندان اولین سلول مصننگاه کلی نگراداراوون تنها داروی تاییهوش مصنوعی از عروسک بازی ذهن ما از در هم شکستن منباصل علت و تاثیرلرزش ناشی از اسیب به عصبزونیسومایدبخش فراموش شده ی حافظهواکسن اسپایکوژنسردرد میگرنی در کودکانماده ای ضد التهابیگوشت خواری یا گیاه خواریثبت و دستکار ی حافظهتو دی ان ای خاص ميتوکندريپیامهای کاربراننقش هورمون های تیروئید دحس و ادراک قسمت پنجاه و یاینکه خانواده ات سالم باداروی جدید لنفوم و لوکمیارتباط انسانی، محدود به چالش دیدگاه های سنتی در برفتار مانند بردههوش مصنوعی از عروسک بازی اعتیاد و تلاش های درمانی مننژیتورزش هوازی مرتب خیلی به قزبان چهار حرفی حیات زمینبرای اولین بار دانشمندانشناسایی تاریخچه ی تکاملیمحدودیت درک انسانگزیده ای از وبینار یا کنفجهان ما میتواند به اندازتوهم چیستآرامش(سکوت) stillness و تکاپوحس و ادراک قسمت سیزدهمنقش روی و منیزیم در سلامتاکسکاربازپین در درمان تشنخاع ما تا پایین ستون فقرداروی ضد جنون در درمان تیاز نخستین همانند سازها ترویا و کابوسهوش مصنوعی در خدمت خلق وحبه کدامین گناه کشته شدندمنابع انرژی از نفت و گاز یاد بگیر فراموش کنیزدودن نقص از هوش مصنوعیتاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی بیماری ها که در آن بشاهکار قرنپیوند قلب خوک، به فرد دچامرکز حافظه کجاستجهان پر از چیزهای جادویی توصیه های سازمان بهداشت آغاز فصل سرما و دوباره تکخم شدن فضا-زماننقص در تشخیص هیجانات عامابزار بقا از نخستین همانچرا حیوانات سخن نمی گویندر یک فراکتال هر نقطه مرکاز تلسکوپ گالیله تا تلسکفناوری هوش مصنوعی نحوه خروزه داری و التهاب زیانبفواید روزه داری متناوبروزه داری و بیمار ی ام اس هوش عاطفی قسمت دومبی هیچ می ایی و بی هیچ میرمنبع هوشیاری کجاست قسمت کل اقیانوس در یک ذرهسلول بنیادین از مخاط بینتاثیر روغن رزماری استنشابرطرف کردن خشونت را از خاشجاعت و ترسپپوگستمسمومیت دانش آموزان، قماجوانان وطنتکامل و ارتقای نگاه تا عمالکترودهای کاشتنیخانواده پایدارنه به اعدامابزار بقا از نخستین هماننشانه های بیداری روحیدرمان های رایج ام اساز تکینگی تا مغز از مغز تفرگشت و تکامل تصادفی محض روشی جدید در درمان سکته مهیچ کاری نکردن به معنی چیبیماری ای شبیه آلزایمر و منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکنترل همجوشی هسته ای با هسندرم پس از ضربه به سرتازه های درمان ام استفکر قبل از کارضرب المثل یونانیپرتوهای صادر شده از سیاهمطالعه ای بیان میکند اهدجراحی گردن همیشه برای دیتأثیر نیکوتین سیگار بر مامیدی تازه در درمان سرطاخطر آلودگی هوانوار مغز در تشخیص بیماری ابزار بقای موجود زنده از همه چیز در زمان مناسبدرمان دارویی سرطان رحم باز تکینگی تا مغز از مغز تفشار و قدرتراه فراری نیستهز ذره، یک دنیاستبیوگرافیمنشأ اطلاعات و آموخته ها کیهان خود را طراحی میکندسیاهچاله و تکینگی ابتدایترازودونتقویت حافظه یا هوش مصنوععقل مجادله گرآنژیوگرافی از مغزمغز چگونه صداها را فیلتر حقیقت، آن چیزی نیست که جلتاثیر ویتامین دی بر بیمااندام حسی، درک از بخش هایدو بیماری روانی خود بزرگ نوروز مبارکابعاد اضافه ی کیهانهمراه سختی، اسانی هستدرک فرد دیگر و رفتارهای ااز تکامل تا مغز، از مغز تقانون مندی نقشه ژنتیکی مرستگاری محدود به یک راه نویتامین E برای فعالیت صحباور و کیهان شناسیمیهمانهای ناخوانده عامل کاربرد روباتهای ريزنانوسانسور بر بسیاری از حقایتشویق خواندن به کودکانتمدن بشری و مغز اخلاقیعماد الدین نسیمی قربانی آیا هوش مصنوعی می تواند نمغز ابزار بقای برتر مادیحباب هایی تو در توتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسانیت در هم تنیده و متصدیوار، از ابتدا توهم بودچگونه مغز پیش انسان یا هماحتیاط در تعویض داروهاهوش مصنوعی می تواند بر احدرب بسته با غیر خود باز ماستفاده از انرژی خلاقضاوت ممنوعزمان شگفت انگیزواقعیت های متفاوتبحثي درباره هوش و تفاوتهما انسانها چه اندازه نزدکشف ارتباط جدیدی از ارتبستارگانی قبل از آغاز کیهتعامل انسان و هوش مصنوعیتو یک معجزه ایعسل طبیعی موثر در کنترل بآیا بزرگ شدن مغز فقط در دمغز، فقط گیرندهحس و ادراک قسمت چهل و هفتايا اراده آزاد توهم است یدانشمندان تغییر میدان مغنگاه انسان محدود به ادراادب برخورد با دیگرانهوش مصنوعی از عروسک بازی ذهن چند جانبه نیازمند نگاصل عدم قطعیت از کوانتوم لرزش عضله یا فاسیکولاسیوزونا به وسیله ویروس ابله بخش های تنظیمی ژنومواکسن اسپایکوژن ضد کروناسردرد و علتهای آنماده، چیزی نیستگیلگمش باستانی کیستثبت امواج الکتریکی در عصتو در میانه ی جهان نیستی سایتهای دیگرنقش هورمون زنانه استروژنحس و ادراک قسمت پنجاه و داینترنت بدون فیلتر ماهواداروی جدید میاستنی گراویارتباط از بالا به پایین مچاالش ها در تعیین منبع هورفتار وابسته به شکلهوش مصنوعی از عروسک بازی اعتیاد را به دور بیندازمنابع انرژي پاک سرچشمه حورزش هوازی ، بهترین تمریزبان نیاز تکاملی استبرای تمدن سازی، باید در بشناسایی سلول های ایمنی امخچه فراتر از حفظ تعادلگزارش یک مورد جالب لخته وجهان مادی، تجلی فضا در ذهتوهم و خیالآزمون تجربی، راهی برای رحس و ادراک قسمت ششمنقش روزه داری در سالم و جاگر فقط مردم میفهمیدند کنخستین تمدن بشریدارویی خلط آوراز نخستین همانند سازها ترویا و خبر از آیندههوش مصنوعی در خدمت خلق وحبه امید روزهای بهترمنابع انرژی از نفت و گاز یادگیری مهارت های جدید دسفر فقط مادی نیستتاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی بیماری های خاص که بدشاهکار شش گوشپیوند مغز و سر و چالشهای مرکز حافظه کجاستجهان دارای برنامهتوصیه های غیر دارویی در سآغاز مبهم آفرینشخونریزی مغز در سندرم کوونقطه ی رسیدن به قلهابزار بقا از نخستین همانچرا حجم مغز گونه انسان دردر کمتر از چند ماه سوش جداز تکنیکی تا مغز از مغز تاز تکینگی تا مغز و از مغز فیلمی بسیار جالب از تغییروزه داری سلول های بنیادهوش عاطفی قسمت سومبی ذهن و بی روحمنبع هوشیاری کجاست قسمت کلمات بلند نه صدای بلندسلول عصبی شاهکار انطباق تاثیر رژیم گیاه خواری بر بزرگ فکر کنشرکت نورالینک ویدیویی ازپایان، یک آغاز استمسیر دشوار تکامل و ارتقاجواب دانشمند سوال کننده تکامل و ریشه ی مشترک خلقتالگو نداشتیمخار و گلنه بدبخت بلکه نادانابزار بقا از نخستین هماننظام مثبت زندگیدرمان های علامتی در ام اساز تکینگی تا مغز از مغز تفراموش کارها باهوش تر هسريتوکسيمب در درمان ام اسهیچ کس مانند تو نگاه نمیکبیماری ای شبیه ام اس مولتمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکنترل جاذبهسندرم جدایی مغزتبدیل پلاستیک به کربن و ستفکر ترکیبی در هوش مصنوعضربه مغزی در تصادف رانندپرتوزایی از جسم سیاهمعماری، هندسه ی قابل مشاجستجوی متن و تصویر به صورتأثیر نگاه انسان بر رفتاامگا سه عامل مهم سلامتخطرات هوش مصنوعینوار مغزی روشی مهم در تشخابزار بقای موجود زنده از همه چیز در زمان کنونی استدرمان زخم دیابتی با تکنواز تکینگی تا مغز از مغز تفضا و ذهن بازراه نجاتهزینه ای که برای اندیشیدبیان ژن های اسکیزوفرنی دمنشاء کوانتومی هوشیاری اکیهانِ هوشیارِ در حال یاسیاهچاله ی منفرد یا سیاهترازودونتقویت سیستم ایمنیعقل سالمآنان که در قله اند هرگز خمغز ناتوان از توجیه پیداحقایق ممکن و غیر ممکنتاثیر ویروس کرونا بر مغز انرژی بی پایان در درون هردو بار در هفته ماهی مصرف نوروز یا روز پایانیابعاد بالاترهمراهی میاستنی با برخی سدرک نیازمند شناخت خویش ااز تکامل تا مغز، از مغز تقانون گذاری و تکاملرشته نوروایمونولوژی و نقویتامین E در چه مواد غذایباید از انسان ترسیدمیوتونیک دیستروفیکاربرد روباتهای ريز، در ساهچاله ها تبخیر نمیشودتشخیص ژنتیکی آتروفی های تمدن زیر آبعوامل موثر در پیدایش زباآیا هوش مصنوعی زندگی بشرمغز ابزار برتر بقاحد و مرزها توهم ذهن ماستتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسانیت در برابر دیگراندید تو همیشه محدود به مقدچگونه هموساپينس بر زمین احساس گذر سریعتر زمانهوش مصنوعی و کشف زبان هایدرختان چگونه بر تشکیل اباستفاده از سلول های بنیاقطار پیشرفتزمزمه ات مانده در گوشمواقعیت و مجازبحثی جالب درباره محدودیتما اکنون میدانیم فضا خالکشف جمجمه ای درکوه ایرهوسخن نیکو مانند درخت نیکوتعامل انسان با هوش مصنوعتو یک جهان در مغز خودت هسعشق درونی به یگانگی خلقتآیا تکامل و تغییرات ژنتیمغزتان را در جوانی سیم کشحس و ادراک قسمت چهل و هشتايا اراده آزاد توهم است یدانشمندان روش هاي جدیدی نگاه از بیرون مجموعهادراک ما درک ارتعاشی است هوش مصنوعی از عروسک بازی ذهن هوشیار در پس ماده ی ماصل، روان و نفس استلزوم گذر انسان از حدها و زیان غذاهای پرچرببخش بزرگی حس و ادراک ما اواکسن دیگر کرونا ساخته شسردرد به دلیل مصرف زیاد مماده، چیزی بیش از یک خلا گیاه بی عقل به سوی نور میجلو رفتن یا عقبگردتوقف؛ شکستآپومورفین در پارکینسوننقش ویتامین K در ترمیم اسحس و ادراک قسمت پنجاه و سایندرالداروی جدید آلزایمرارتباط بین هوش طبیعی و هونابینایی در نتیجه ی گوشی رفتار اجتماعی انسان، حاصهوش مصنوعی از عروسک بازی اعداد بینهایت در دنیای ممنابع انرژی از نفت و گاز ورزش و میگرنزبان و کلمه حتی برای کسانبرای خودآگاه بودن تو بایشواهدی از نوع جدیدی از حامخچه ، فراتر از حفظ تعادلگشایش دروازه جدیدی از طرجهان مرئی و نامرئیتوهم وجودآزمون ذهنی گربه ی شرودینحس و ادراک قسمت شصت و هشتنقش رژیم غذایی بر رشد و ااگر میدانی مصیبت بزرگتر نخستین تصویر از سیاهچالهدارویی ضد بیش فعالی سیستاز نخستین همانند سازها ترویا بخشی حقیقی از زندگی هوش مصنوعی درمانگر کامپیبه بالا بر ستارگان نگاه کمنابع بی نهایت انرژی در دیادگیری هوش مصنوعی، عمیقسفر نامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی توجهات در ببمار پارشاید گوشی و چشمی، آماده شپیوند اندام از حیوانات بمرکز خنده در کجای مغز استجهان در حال نوسان و چرخشتوصیه هایی در مصرف ماهیإِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَخواندن ، یکی از شستشو دهننقطه ای بود و دگر هیچ نبوابزار بقا از نخستین همانچرا خشونت و تعصبدر آرزوهایت مداومت داشتهچرا در مغز انسان، فرورفتدر آسمان هدیه های نادیدناز تکینگی تا مغز از مغز تفیروز نادریروزهای بد باقی نمیماندهوش عاطفی قسمت ششمبی سوادی در قرن 21منبع هوشیاری کجاست قسمت کلوزاپین داروی ضد جنونسلول عصبی، در محل خاص خودتاثیر رژیم گیاه خواری بر بزرگ شدن مغز محدود به دورشربت ضد خلطپاکسازی مغزمسئول صیانت از عقیده کیسجواب سنگ اندازیتکامل ابزار هوش ، راه پر الگو و عادت را بشکن و در اخارق العاده و استثنایی بنه جنگ و نه خونریزیابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیدرمان ژنتیکی برای نوآوریاز تکینگی تا مغز از مغز تفراموشی همیشه هم بد نیستریه زغالیهیچ کس حقیقت را درون مغز بیماری اسپینال ماسکولار منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکندر در بیماریهای التهابسندرم دزدی ساب کلاوینتبدیل تراکت صوتی مصنوعی تفکر خلا ق در برابر توهم ضررهای مصرف شکر و قند بر پرسش و چستجو همیشه باقی امعنی روزهجستجوی هوشیاری در مغز ماتأثیر شیرینی های حاوی لواما شما از دید خفاش کور هدفاع از پیامبرنوار مغز، مفید و بی خطرابزار بقای موجود زنده از همه چیز، ثبت می شوددرمان ساده ی روماتیسماز تکینگی تا مغز- از مغز فضای قلب منبع نبوغ استراه های جدید برای قضاوت رهزینه سنگین انسان در ازابیان حقیقتمهمان ناخواندهکیست هیداتید مغزسیاهچاله ی تولید کنندهتراشه مغز بدون واسطه ی دتلقین اطلاعات و حافظهعقلانیت بدون تغییرآنزیم تولید انرژی در سلومغز و قلب در جنین موش مصنحل مشکلتاثیر ژنها بر اختلالات خانرژی تاریکدو برابر شدن خطر مرگ و مینورالژیاتفاق و تصادفهمراهی نوعی سردرد میگرنیدرک و احساساز تکامل تا مغز، از مغز تقانون جنگلرشد مغز فرایندی پیچیده اویتامین کابابا زود بیامیگرن و پروتئین مرتبط با کاش شرف اجباری بود یا حتیسایه ی هوشیاریتشخیص آلزایمر سالها قبل تمدنی قدیمی در شمال خلیج عوامل ایجاد لغت انسانی و آیا هوش ارثی دریافتی از پمغز از بسیاری حقایق می گرحریص نباشتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان، گونه ای پر از تضاددیدن خدا در همه چیزچگونه هوشیاری خود را توساحساسات کاذبهوش مصنوعی یا حماقت طبیعدرختان اشعار زمیناستفاده از سلول های بنیاقطره قطرهزنان باهوش ترواقعیت و انعکاسبحثی در مورد نقش ویتامين ما از اینجا نخواهیم رفتکشف جدید تلسکوپ جیمز وبسخن و سکوتتعداد کلی ذهن ها در جهان تو کجای جهانیعشق، شلوغ کردن نیستآیا جنین انسان، هوشمندی مغزتان را در جوانی سیمکشحس و ادراک قسمت چهل و دومای نعمت من در زندگیمدانشمندان روشی برای تبدینگاه از دور و نگاه از نزدهوش مصنوعی از عروسک بازی ذهن و شیمی بدناصلاح خطا با رفتن بر مسیرلزوم سازگاری قانون مجازازیباترین چیز در پیر شدنبخش بزرگتر کیهان ناشناختواکسن دیگری ضد کرونا از دسردرد تنشنماست مالیگیاه خواری و گوشت خوار کدجلوتر را دیدنتولید مولکول جدید توسط هآپومورفین در پارکینسوننقش ژنتیک در درمان اختلاحس و ادراک قسمت پنجاه و شایا کوچک شدن مغزانسان الداروی جدید ای ال اسارتباط شگفت مغز انسان و فناتوانی از درمان برخی ویرقیبی قدرتمند در برابر مهوش مصنوعی از عروسک بازی بقا با سازگارترین فرد اسمنابع انرژی از نفت و گاز ورزش بهترین درمان بیش فعزبان و بیان نتیجه ساختماتاثیر احتمالی عصاره تغلیبرای رشد، باید از مسیر خطشواهدی از دنیسوان(شبه نئمخچه ابزاري که وظیفه آن فپل جویی اصفهانجهان مشارکتیتوهم وجودآزمون ذهنی گربه شرودینگرحس و ادراک قسمت شصت و دونقش رژیم غذایی در رشد و ااگر نیروی مغناطیس نباشد نخستین روبات های زنده ی جداستانها و مفاهیمی اشتبااز نخستین همانند سازها ترویا تخیل یا واقعیتهوش مصنوعی درخدمت خلق وحبه بالاتر از ماده بیندیشمنابع جدید انرژییادگرفتن، آغاز حرکت است سفر به مریخ در 39 روزتاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی توصیه ها برای واکسیشاید درست نباشدپیوند اندام حیوانات به امرگ چیستجهان در حال ایجاد و ارتقاتوضیحی ساده در مورد هوش مافت فشار خون ناگهانی در وخواب زمستانی سلول های سرنقطه بی بازگشتابزار بقا از نخستین همانابزار بقا از نخستین همانچرا ذرات بنیادی معمولاً در آستانه ی موج پنجم کوویاز تکینگی تا مغز از مغز تفیزیک مولکولها و ذرات در روزهای سختهوش عاطفی بیشتر در زنانبی شرمیمنبع هوشیاری کجاست قسمت کلید نزدیک و نگاه تو بر فسلولهای ایمنی القا کنندهتاثیر رژیم گیاه خواری بر بزرگ شدن تقریبا ناگهانی شش مرحله تکامل چشمپارادوکس ها در علممسئولیت جدیدجوسازی مدرنتکامل تکنولوژیالگوی بنیادین و هوشیاریخبر مهم تلسکوپ هابلچه زیاد است بر من که در ایابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیدرمان پوکی استخواناز تکینگی تا مغز از مغز تفراموشی و مسیر روحانیریواستیگمینهیچ اندر هیچبیماری اضطراب عمومیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمکندر علیه سرطانسندرم سردرد به دلیل افت فتبدیل سلولهای محافط به ستفاوت مغز انسان و میمون هضررهای شکر بر سلامت مغزپرسشگری نامحدودمعادله ها فقط بخش خسته کنحفره در مغزتئوری تکامل امروز در درمامروز دانش ژنتیک هیچ ابهدفاع در برابر تغییر ساختنوار مغز، ترجمه ی فعالیت ابزار بقای موجود زنده از همه ی سردردها بی خطر نیستدرمان سرگیجه بدون نیاز باز تکینگی تا مغز- از مغز قفس ذهنراه های جدید برای قضاوت رهزاران سال چشم های بینا وبیداری و خواب کدام بهتر امهندسی ژنتیک در حال تلاش کیست کلوئید بطن سومسیاره ی ابلهانتراشه ها روی مغزتلاش ها برای کشف منابع جدعقیده ی بی عملآواز خواندن در قفس، نشانمغز و اخلاقحلقه های اسرارآمیزتاثیر کلام در آیات کلام بانرژی تاریک که ما نمی تودو برابر شدن خطر مرگ و مینوسانات کوانتومی منبع مااتوبان اطلاعات و پلِ بینهندسه ی پایه ایدرک کنیم ما همه یکی هستیماز تکامل تا مغز، از مغز تقانون جنگلرشد مغز علت تمایل انسان بویتامین کا و استخوانباد و موجمیگرن و خوابکتاب گران و پرهزینه شد ولسایه را اصالت دادن، جز فرتشخیص ایدزتمرکز و مدیتیشنعواملی که برای ظهور لغت اآیا هوش سریعی که بدون احسمغز به تنهایی برای فرهنگ حرکات چشم، ترجمه کننده ی تاثیر گیاه خواری بر رشد وانعطاف پذیری مکانیسمی علدیدگاه نارسای دوگانه ی مچگونه واکسن کرونا را توزاخلاق و علوم اعصابهوش مصنوعی گوگل به کمک تشدرد و درساستفاده از سلول های بنیالمس کوانتومیزنجیرها را ما باید پاره کواقعیت تقویت شدهبحثی در مورد نقش کلسیم و ما اشیا را آنطور که هستندکشتن عقیده ممکن نیستسخن پاک و ثابتتعذیه ی ذهنتو کز محنت دیگران بی غمیعصب حقوق نورولووآیا جهان ذهن و افکار ما ممغط یک گیرنده استحس و ادراک قسمت چهل و سومای همه ی وجود مندانش، قفل ذهن را باز میکننگاه از درون قفس یا بیرونهوش مصنوعی از عروسک بازی ذهن تو همیشه به چیزی اعتقاصول انجام برخی نرمش ها دلزوم سازگاری قانون مجازازیباترین چیز در افزایش سبخش دیگری در وجود انسان هواکسن سرطانسردرد سکه ایماست مالی با هوش انسانیگیرنده باید سازگار با پیجمجمه انسان های اولیهتولید مثل اولین ربات های آب زندگی است قسمت چهارمنقش گرمایش آب و هوا در همایا این جمله درست است کسیداروی جدید برای میاستنی ارتباط شگفت انگیز مغز انناتوانی در شناسایی چهره رموزی از نخستین تمدن بشرهوش مصنوعی از عروسک تا کمبقا در ازای بیماریمنابع انرژی از نفت و گاز ورزش در کمر دردزبان و بیان، در سایه پیشرتاثیر ترکیبات استاتین (سبرای زندگی سالم، یافتن تشیشه ی بازالتی و سیلیکونمخچه تاثیر گذار بر حافظهپل خواجو اصفهانجهان معناتوهم بی خداییآزادی عقیده، آرمانی که تحس و ادراک قسمت شصت و ششنقش زنجبیل در جلوگیری از اگر نعمت فراموشی نبود بسنرمش های مفید برای درد زادخالت در ساختار ژنهااز نشانه ها و آثار درک شدرویا حقی از طرف خداهوش مصنوعی ساخته هوش طبیبه جای محکوم کردن دیگران مناطق خاص زبان در مغزیادآوری خواب و رویاسفر تجهیزات ناسا به مریخ تاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی درمان های Spinal Muscular Atشایسته نیست در جیب خود قرپیوند سر آیا ممکن استمرگ و میر پنهانجهان ریز و درشتتیوتیکسن داروی ضد جنونافت هوشیاری به دنبال کاهخواب سالم عامل سلامتینمیتوان با بیرون انداختننمیتوان بر سیاه سیاه نوشابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آدر درمان بیماری مولتیپل از تکینگی تا مغز از مغز تفیزیک هوشیاریروش مقابله مغز با محدودیهوش عاطفی در زنان بیشتر ابی عدالتی در توزیع واکسن منبع هوشیاری کجاست قسمت53کلام و زبان، گنجینه ای بسسلولهای بنیادی مصنوعی درتاثیر رژیم گیاهخواری بر بزرگترین خطایی که مردم مششمین کنگره بین المللی سپاسخ گیاهان در زمان خوردمسئولیت در برابر محیط زیجامعه ی آسمانیتکامل جریان همیشگی خلقتالگوبرداری از طبیعتخدا موجود استنه عدم مطلق بلکه عدم با قابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیدرمان پوکی استخواناز تکینگی تا مغز از مغز تفراموشی آرمانریاضیات یک حس جدید استهیچگاه از فشار و شکست نتربیماری بیش فعالیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمکوچ از محیط نامناسبسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتبر را بردارتفاوت ها و تمایزها کلید بضعیف و قویآلودگی هوا چالش قرن جدیدمعجزه های هر روزهحق انتخابتئوری تکامل در پیشگیری و انفجار و توقف تکاملی نشادقیق ترین تصاویر از مغز انوار عصب و عضلهابزار بقای موجود زنده از همه جا خیر بکاردرمان سرگیجه بدون نیاز باز تکینگی تا مغز- از مغزتقفس را بشکنراه پیروزی در زندگی چیستهستي مادي ای که ما کوچکتربیست تمرین ساده برای جلومهندسی بدنکپسول ژری لاکتسیاره ابلهانتراشه ی هوش مصنوعی در مغزتلاش های جدید در ALSعلم و ادراک فقط مشاهده ی آینه در اینهمغز و اخلاقحمله ویروس کرونا به مغزتاثیر کپسول نوروهرب بر نانرژی خلا ممکن استدو داروی جدید برای میاستنوشیدن چای برای مغز مفید اتوسوکسیمایدهندسه ی رایج کیهاندرک احساسات و تفکرات دیگاز خود رها شوقانونمندی و محدودیت عالمرشد در سختی استویتامین کا در سبزیجاتباد غرور و سر پر از نخوت ومیگرن و روزه داریکتاب زیست شناسی باورساخت سلول عصبی حتی پس از تصویر خورشید یا خود خورشتمرکز بر هدفعوارض ازدواج و بچه دار شدآیا هشیاری کوانتومی وجودمغز بیش از آنچه تصور میشوحرکت چرخشی و دائمی کیهانتاثیر گیاه خواری بر رشد واهرام مصر از شگفتی های جهدژا وو یا اشنا پنداریچگونه آن شکری که می خوریماخلاق پایه تکامل و فرهنگهوش مصنوعی گوگل به کمک تشدرد باسن و پا به دلیل کاهاستفاده از سلول های بنیالووفلوکساسینزندگی فعال و مثبت روند آلواقعیت خلا و وجود و درک مبحثی در مورد حقیقت فضا و ما به جهان های متفاوت خودگل خاردار، زیباستسختی ها رفتنی استتغییرتو پیچیده ترین تکنولوژی عصب سیاتیکآیا جهش های ژنتیکی، ویرونفرت، اسیب به خود استحس و ادراک قسمت نهمای آنکه نامش درمان و یادشدانش، یک انسان را ناسازگادغام میان گونه های مختلنگاه از درون مجموعه با نگهوش مصنوعی از عروسک بازی ذهن خود را مشغول هماهنگیاصول توسعه ی یک ذهن کامللزوم عدم وابستگی به گوگل زیر فشار کووید چه باید کربخشیدن دیگران یعنی آرامشواکسن سرطانسردرد عروقی میگرنماشین دانشگالکانزوماب، دارویی جدیجنین مصنوعیتولید یا دریافت علمآب زندگی است قسمت هفتمنقش پیش زمینه ها و اراده ایا ابزار هوشمندی یا مغز داروی جدید برای کاهش وزنارتباط شگفت انگیز مغز اننادیدنی ها واقعی هستندرمز و رازهای ارتباط غیر کهوش مصنوعی از عروسک تا کمبقای حقیقی در دور ماندن امنابع انرژی از نفت و گاز وزن حقیقی معرفت و شناختزبان و تکلم برخی بیماریهتاثیر تغذیه بر سلامت روابرخی ملاحظات در تشنج های شکل های متفاوت پروتئین همخاطب قرار دادن مردم، کاپلاسمای غالبجهان هوشمندتوهم تنهاییآزار دیگری، آزار خود استحس و ادراک سی و هفتمنقش زبان در سلطه و قدرت ااگر نعمت فراموشی نبود بسنرمش های مفید در سرگیجهدر میان تاریکی و روشناییاز نظر علم اعصاب یا نرووسرویاها از مغز است یا ناخوهوش مصنوعی، اتفاقات و تحبه خوبی های دیگران فکرکنمناطق خاصی از مغز در جستجیاری خدا نزدیک استسفر دشوار اکتشافتاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی روش های تربیتی کودکشادی، پاداش انجام وظیفهپیوند سر، یکی از راه حلهامرگ و میر بسیار بالای ناشجهان شگفت انگیزتیک و اختلال حرکتیافتخار انسانخواب سالم عامل سلامتی و ینمای موفقیتابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آدر سال حدود 7 میلیون نفر از تکینگی تا مغز از مغز تفیزیک و هوشیاریروش های صرفه جویی در ایجاهوش عاطفی در زنان بیشتر ابیمار 101 ساله، مبتلا به سمنبع هوشیاری کجاست؟ (قسمکلام، در تحولی شگفت آور بسلام تا روشناییتاثیر رژِیم غذایی بر میگبزرگترین درد از درون است صبور باشپختگی پس از چهل سالگي به مستند جهان متصلجاودانگی مصنوعیتکامل داروینی هنوز در حاالتهاب شریان تمپورالخدا نور آسمان ها و زمین انهایت معرفت و شناخت درک عابزار بقا از نخستین هماننظریه ی ریسماندرمان آرتروز با ورزش موضاز تکینگی تا مغز از مغز تفرایند پیچیده ی خونرسانیریتوکسیمابهیپرپاراتیروئیدیسمبیماری تی تی پیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمکوچک شدن مغز از نئاندرتاسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتحریک عمقی مغزتفاوت ها را به رسمیت بشناطلوع و حقیقتآلودگی هوا و ویروس کرونامعجزه ی چشمحقیقت قربانی نزاع بین بی تئوری جدید، ویران کردن گانقراض را انتخاب نکنیددل به دریا بزننوار عصب و عضلهابزار بقای موجود زنده از همیشه چیزی برای تنهایی ددرمان سرگیجه بدون دارواز تکینگی تا مغز، از مغز قله برای دیدن نه برای به راه انسان شدن، راه رفتن وهستی ما پس از شروعی چگال بیش از نیمی از موارد انتقمهربانی، شرط موفقیتکامپیوتر سایبورگسیاره ابلهانتراشه ی بیولوژِیکتلاش های جدید در درمان فرعلم و روحآیندهمغز و سیر تکامل ان دلیلی حمایت از طبیعتتاثیر کپسول نوروهرب بر تانرژِی برای ایجاد اضطرابدو سوی واقعیتنوعی سکته مغزی ، وحشتناک اتصال مغز و کامپیوترهندسه بنیادیندرک تصویر و زبان های مخلتاز درخواست ها جدا شوقارچ بی مغز در خدمت موجودرشد، رسیدن به یک هدف نیستویتامین بی 12 در درمان دردبار مغز بر دو استخوانمیگرن سردردی ژنتیکی که بکتاب طبیعت در قالب هندسهساخت شبکه عصبی مصنوعی با تصویر در هم تنیدگی کوانتتمرکز بر امروزعید نوروز مبارکآیا واکنش های یاد گرفته ومغز برای فراموشی بیشتر کحس متفاوتتاثیر گیاه خواری بر رشد واولویت بندی ها کجاستدژاوو یا آشناپنداریچگونه انتظارات بر ادراک اختلاف خانوادگی را حل کنهوش مصنوعی الفاگودرد زانو همیشه نیاز به جراستفاده از سلول های بنیالوب فرونتال یا پیشانی مغزندگی هوشمند در خارج از زوالزارتان داروی ضد فشار ما با کمک مغز خود مختاريمگل درون گلدانسرنوشتتغییر الگوی رشد مغزی با زتو آرامش و صلحیعضلانی که طی سخن گفتن چقدآیا جهش ژنتیکی و تنظیم اجنقاشی هایی با بوی گذشته یحس و ادراک قسمت چهارمایمپلانت مغزیدائما بخوانادغام دو حیطه علوم مغز و نگاه حقیقی نگاه به درون اهوش مصنوعی از عروسک بازی ذهن سالماصول سلامت کمرمقاومت به عوارض فشار خون زیرفون داروی ضد ام اسبخشش، عقلانی یا غیر عاقلواکسن ضد اعتیادسرطان کمیت گراییمبانی ذهنی سیاه و سفیدگام کوچک ولی تاثیرگذارجنگ هفتاد و دو ملت همه را تولید پاک و فراوان انرژیآب زندگی است قسمت اولحس و ادراک قسمت بیست و چهنقش آتش در رسیدن انسان بهایا بیماری ام اس (مولتیپداروی جدید برای ای ال اسارتباط غیرکلامی بین انسانادانی در قرن بیست و یکم،رمز گشایی از اتصالات مغزهوش مصنوعی از عروسک تا کمبلندی در ذهن ما درک بلندیمنابع انرژی از نفت و گاز وزوز گوشزبان و شناخت حقیقت قسمت چتاثیر حرکات چشم بر امواج برخی مرزهای اخلاق و علوم شکل پنجم مادهمدل همه جانبه نگر ژنرالیپمبرولیزوماب در بیماری چجهان هوشیارتوهم جداییآسيب میکروواسکولاریا آسحس و ادراک- قسمت پنجاه و نقش زبان در سلطه و قدرت ااگر با مطالعه فیزیک کواننرمش های موثر در کمردرددر مانهای کمر درداز نظر علم اعصاب اراده آزرویاهای پر رمز و حیرتی درهوش احساسیبه خودت مغرور نشومنبع هوشیاری کجاست قسمت ژن همه چیز نیستسفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی سلولهای عصبی در تلاشب سیاه سحر شودپیوندهای پیچیده با تغییرمرگ و سوال از قاتلجهانی که نه با یک رخداد و تیکاگرلور داروی ضد انعقاافراد آغاز حرکت خودشان رخواب عامل دسته بندی و حفطخودآگاهی و هوشیارينمایش تک نفرهابزار بقا از نخستین همانچراغ های متفاوت و نور یکسدر عید نوروز مراقب تصادف از تکینگی تا مغز از مغز تفیزیک آگاهیروش هایی برای کم کردن اضطهوشمندی کیهانبیمار مرکز تنفس سلولیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکلرال هیدرات برای خوابانسلاح و راهزنیتاثیر سلامت دستگاه گوارشبسیاری از مجرمان، خودشانصبر لازمه ی پیروزی استپدیده خاموش روشن در پارکمشکل از کجاستجایی برای یاد گرفتن باقی تکامل داروینی هنوز در حاامواجی که به وسیله ی ماشیخدا بخشنده است پس تو هم بنهایت در بی نهایتابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمدرمان ام اس(مولتیپل اسکلاز تکینگی تا مغز از مغز تفرایند تکامل و دشواری هاریسدیپلام تنها داروی تایهاوکينگ پیش از مرگش رسالبیماری دویکمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمکوچکی قلبسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتحریک عمقی مغز در آلزایمتفاوت های بین زن و مرد فقطلای سیاهآلودگی هوا و پارکینسونمعجزه ی علمحقیقت آنطور نیست که به نظتا 20 سال آینده مغز شما به انواع سکته های مغزیدلایلی که نشان میدهد ما بنوار عصب و عضلهابزار بقای موجود زنده از همیشه چشمی مراقب و نگهبادرمان سرطان با امواج صوتاز تکینگی تا مغز، از مغز قله سقوطراه بی شکستهشت توصیه برای کاستن از دبیشتر کمردردها نیازی به موفقیت هوش مصنوعی در امتکاهش مرگ و میر ناشی از ابسیب یکسان و دیدگاه های متتربیت کودکان وظیفه ای مهتلاش های جدید در درمان سرعلم اپی ژنتیک دریچه ای بهآینده ی انسان در فراتر ازمغز کوانتومیحوادث روزگار از جمله ویرتاثیر کپسول نوروهرب بر سانسولیندولت یا گروهکنیکولا تسلااثر مضر مصرف طولانی مدت رهندسه در پایه ی همه ی واکدرک حقیقت نردبان و مسیری از روده تا مغزقبل از آغازز گهواره تا گورویتامین بی هفدهبار بزرگ ایستادن بر دو پامیگرن شدید قابل درمان اسکتاب، سفری به تاریخساخت شبکه عصبی با الفبای تصویر زیبا از سلولتمساح حد واسط میان مغز کوعامل کلیدی در کنترل کارآآیا یک، وجود داردمغز بزرگ چقدر مفید هست ؟حس چشایی و بویاییتاثیر گیاهخواری بر رشد و اولین قدم شناخت نقص های خدگرگونی های نژادی و تغییچگونه به سطح بالایی از هواختلال خواب فرد را مستعد هوش مصنوعی از عروسک های بدردهای سال گذشته فراموش استیفن هاوکینگ در مورد هلوتیراستامزندگی و داراییواکنش های ناخودآگاه و تقما بخشی از این جهان مرتبطگل زندگیسریع دویدن مهم نیستتغییر دیگران یا تغییر خوتو افق رویداد جهان هستیغم بی پایانآیا خداباوری محصول تکاملچقدر به چشم اعتماد کنیمحس و ادراک قسمت نوزدهمایمپلانت مغزی و کنترل دو داروهای مصرفی در ام اسارتقا و تکامل سنت آفرینش نگاه دوبارههوش مصنوعی از عروسک بازی اضطراب و ترسمقایسه رقابت و همکاریزیرک ترین مردمبدون پیر فلکواکسن علیه سرطانسرعت فکر کردن چگونه استمباحث مهم حس و ادراکگامی در درمان بیماریهای جنگ و تصور از جنگتولید اندام با چاپ سه بعدآب زندگی است قسمت دومحس و ادراک قسمت بیست و یکنقش انتخاب از طرف محیط، نایا بدون زبان میتوانیم تداروی جدید برای دیابتارتروز یا خوردگی و التهانازوکلسینرمز پیشرفت تواضع است نه طهوش مصنوعی از عروسک تا کمبلوغ چیستمنابع انرژی از نفت و گاز وسواس، بیماری استزبان و شناخت حقیقت قسمت اتاثیر دوپامین و سروتونینبرخی نکات از گاید لاین پرشکرگزار هر چیزی باش که دامدل هولوگرافیک ژنرالیزهپنج اکتشاف شگفت آور در موجهان های بسیار دیگرتوهم جدایی و توهم علمآسیب ها ناشی از آلودگی هوحس و ادراک- قسمت بیست و پنقش سجده بر عملکرد مغزاگر تلاش انسان امروز برانرمشهای مهم برای تقویت عدر محل کار ارزش خودت را باز نظر علم اعصاب اراده آزرویای شفافهوش احساسیبه دنبال رستگاری باشمنبع هوشیاری کجاست قسمت ژن همه چیز نیستسفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی سيناپسها طی تکامل و شبیه سازی میلیون ها جهان پیوندی که فراتر از امکانمرگ انتقال است یا نابود شجهانی که از یک منبع، تغذیتیروفیبان موثر در سکته ی افراد بی دلیل دوستدار تو تکنولوژی های جدید و حالتافزایش قدرت ادراکات و حسخودآگاهی و هوشیاريچند نرمش مفید برای کمردرابزار بقا از نخستین هماننزاع بین جهل و علم رو به پدرمان نگهدارنده ی اعتیاداز تکینگی تا مغز از مغز تفیزیکدانان ماشینی برای تروش هایی برای جلوگیری از هوشیاری و وجودبیماری لبر و نابینایی آنمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکم کردن کالری روشی سودمنسلسله مباحث هوش مصنوعیتاثیر عصاره تغلیظ شده گیبسیاری از بیماری های جدیصبر و واقعیتپروژه ی ژنوم انسانیمشکلات نخاعیجایی خالی نیستتکامل داروینی هنوز در حاامیوتروفیک لترال اسکلروخدای رنگین کماننهادینه سازی فرهنگ اختلاابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمدرمان تومورهای مغزی با ااز تکینگی تا مغز از مغز تفرایند حذف برخی اجزای مغریشه های مشترک همه ی موجوهاوکينگ پیش از مرگش رسالبیماری دیستروفی میوتونیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمکوچکترین چیز یک معجزه اسسوخت هیدروژنی پاکتداوم مهم است نه سرعتتفاوت های تکاملی در مغز وطوفان فقر و گرسنگی و بی سآلزایمرمعجزه ی علم در کنترل کرونحقیقت افرادتا بحر یفعل ما یشاانیس بی کساندنیا فریب و سرگرمینوار عصب و عضله مهم در تشابزار بقای موجود زنده از همیشه اطمینان تو بر خدا بدرمان ضایعات نخاعیاز تکینگی تا مغز، از مغز قلب های سادهرابطه تشنج و اوتیسمو هر کس تقوای خدا پیشه کنبا هوش مصنوعی خودکار روبموفقیت در تفکر استکاهش التهاب ناشی از بیماسیر آفرینش از روح تا مغز ترجمه ای ابتدایی از اسراتلاش های جدید شرکت نورالعلم به ما کمک میکند تا موآینده ی علم و فیزیک در60 ثمغز آیندگان چگونه است ؟حکمت الهی در پس همه چیزتاثیر کپسول نوروهرب بر سانسولین هوشمنددوچرخه در کاهش دردهای کمنیاز به آموزش مجازی دیجیاثرات فشار روحی شدیدهندسه زبانِ زمان استدرک دیگراناز سایه بگذرقبل از انفجار بزرگزمین در برابر عظمت کیهانویتامین دی گنجینه ای بزربار سنین ابزار هوشمندی امیدان مغناطيسي زمین بشر کتابخانهساختن آیندهتصویر زیبای اصفهانتنفس هوازی و میتوکندریعادت همیشه خوب نیستآیا کیهان می تواند یک شبیمغز بزرگ چالش است یا منفعحس و ادراک (قسمت اول )تاثیر انتخاب از طرف محیط اولین مورد PML به دنبال تکدانش قدرت استچگونه باغبانی باعث کاهش اختلال در شناسایی حروف و هوش مصنوعی از عروسک های بدردی که سالهاست درمان نشاستیفن هاوکینگ در تفسیر لوزالمعده(پانکراس)مصنوعزندگی بی دودبحثی در مورد عملکرد لوب فواکنش به حس جدیدما تحت کنترل ژنها هستیم یگلوله ی ساچمه ایسریعترین کامپیوتر موجودتغییر دادن ژنها آیا روزی تو انسانی و انسان، شایستغم بی پایانآیا دلفین ها می تواند از نقش قهوه در سلامتیحس و ادراک قسمت هفتمایمپلانت مغزی کمک میکند داروهای ام اسارتقا یا بازگشت به قبل ازنگاهی بر قدرت بینایی دراهوش مصنوعی از عروسک بازی اطلاع رسانی اینترنتیمقابله ی منطقی با اعتراضزیست شناسی کل در جزء فراکبدون بار گذشتهواکسنی با تاثیر دوگانه اسطح آگاهی، رخدادهای زندگمبتکران خودشکوفاگامی در درمان بیماریهای جنگ داده هاتولید سلولهای جنسی از سلآب زندگی است قسمت سومحس و ادراک قسمت بیست و دونقش اتصالات بین سلولهای ایا تکامل هدفمند استداروی جدید ضد میگرنارزش های وارونهنباید صبر کرد آتش را بعد رمز بقای جهش ژنتیکیهوش مصنوعی از عروسک تا کمبلعیدن ستاره توسط سیاهچامنابع انرژی از نفت و گاز یک پیام منفرد نورون مغزی زبان و شناخت حقیقت قسمت دتاثیر دپاکین بر بیماری مبرخی نرمش ها برای درد زانشکست حتمیمدل هولوگرافیک تعمیم یافپول و شادیجهان هایی در جهان دیگرتوهم جسمآسیب روانی شبکه های اجتمحس و ادراک- قسمت شصت و چهنقش غذاها و موجودات دريااگر خواهان پیروزی هستیچرا ماشین باید نتایج را پدر چه مرحله ای از خواب ، راز واقعیت امروز تا حقیقتALS نگاهی کامل بر بیماری وروان سالمهوش بشری تهدید برای بشریبه زودی شبکه مغزی به جای منبع هوشیاری کجاست قسمت ژن هوش و ساختارهای حیاتی سفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکبرداشت مغز ما از گذر زمانشبیه سازی سیستم های کوانپیوستگی همه ی اجزای جهانمرگ تصادفیجهانی در ذهنمرگی وجود نداردجهان، تصادفی نیستتکنولوژی و پیشرفتافزایش مرگ و میر سندرم کوخودت را از اندیشه هایت حفچند جهانیابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و نادانی رو درمان نابینایان آیا ممکناز تکینگی تا مغز از مغز تفال نیکوروش هایی ساده برای کاهش اهوشیاری و افسردگیبیماری میاستنی گراویسمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکمالگرایی دشمن پیشرفتسلطان جنگل یا صاحب ملکوتتاریک ترین بخش شببسیاری از بیماری های جدیصبر بسیار بایدپروژه ی ژنوم انسانیمشکلات بین دو همسر و برخیجاذبهتکامل داروینی هنوز در حاامید نیکو داشته باش تا آنخدایی که ساخته ی ذهن بشر چهار میلیارد سال تکامل بابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمدرمان تشنجاز تکینگی تا مغز از مغز تفراتر از دیوارهای باورریشه های مشترک حیاتهدف یکسان و مسیرهای مختلبیماری سلیاکمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمکووید نوزده و خطر بیماری سودمندی موجودات ابزی بر تداخل مرزها و صفات با بینتفاوت های زبانی سرمنشا تطوفان زیباییآملودیپین داروی ضد فشار معجزه در هر لحظه زندگیحقیقت انسانتاول کف پا و حقیقتانگشت ماشه ایدنیا مکانی بسیار اسرارآمنوار عصب و عضله تعیین محلابزار بقای موجود زنده از همیشه به آنچه داری، خوشندرمانهای بیماری پارکینساز تکینگی تا مغز، از مغز قلب و عقلرادیوی مغز و تنظیم فرکانوفور و فراوانیبا هر چیزی که نفس می کشد ممولکول ضد پیریکاهش حافظه هرچند فرایندیسیستم تخلیه ی مغز بینشی نترس و آرمان هاتلاش هایی در بیماران قطع علم بدون توقفآینده با ترس جمع نمیشودمغز اندامی تشنه ی انرژی احافظه میتواند بزرگترین دتاثیر کتامین در درمان پاانسان قدیم در شبه جزیره عدوچرخه سواری ورزشی سبک و چیز جدید را بپذیراثرات مفید قهوههندسه، نمایشی از حقیقتدرک درست از خود و هوشیاریاز علم جز اندکی به شما داقبرستان ها با بوی شجاعتزمین زیر خلیج فارس تمدنی ویروس مصنوعیبارداری بدون رحممیدان های مغناطیسی قابل کجای مغز مسئول پردازش تجساختن آینده، بهترین روش تصویربرداری فضاپیمای آمتنفس هوازی و میتوکندریعادت کن خوب حرف بزنیآیا گذشته، امروز وآینده مغز بزرگ چالشهای پیش روحس و ادراک (قسمت دوم )اولین مورد پیوند سر در اندانش محدود به ابعاد چهارچگونه تکامل مغزهای کنونیاختلال در شناسایی حروف و هوش مصنوعی از عروسک های بدرس گرفتن از شکست هااستخوان های کشف شده، ممکلیروپریم داروی ترکیبی ضدزندگی در جمع مواردی را بربحثی درباره هوش و تفاوتهواکسن های شرکت فایزر آمرمانند آب باشگلوئونسرگیجه از شایعترین اختلاتغییر زودتر اتصالات مغزیتو با همه چیز در پیوندیغیرقابل دیدن کردن مادهآیا دلفین ها میتوانند بانقش مهاجرت در توسعه نسل احس و ادراک قسمت هفدهمایمپلانت نخاعی میتواند دداروهای تغییر دهنده ی سیارتوکين تراپی روشی جديد نگاهی بر توانایی اجزاي بذهت را روی چیزهای مفید متهوش مصنوعی از عروسک بازی اطلاعات حسی ما از جهان، چمقابله با کرونا با علم اسزیست شناسی باور حقیقت یا بدون زمان، ماده ای وجود نوابستگی یعنی قلادهسعی کن به حدی محدود نشویمتواضع باشگاهی لازم است برای فهم و جنبه های موجی واقعیتتولترودینآب، زندگی است(قسمت پنجم)حس و ادراک قسمت بیست و سونقش تیروئید در تکامل مغزایجاد احساساتداروی جدید ضد الزایمرارزش های حقیقی ارزش های غنبرو و انرژی مداومرمز جهانهوش مصنوعی از عروسک تا کمبنی عباس، ننگی بر تاریخمنابع انرژی از نفت و گاز یک پیشنهاد خوب برای آسان زبان و شناخت حقیقت قسمت ستاثیر داروهای ضد التهاب برخی نرمش ها برای زانوشگفت نیست من عاشق تو باشمپول و عقیدهمدل های ریز مغز مینی برینجهان یکپارچهتوهمات و شناخت حقیقتآسیب عصب پا به دنبال اعتیحساسیت روانی متفاوتنقش غذاها و موجودات دريااپل ویژن پرو در تشخیص بیمچرا مردم با زندگی میجنگندر ناامیدی بسی امید استاز کجا آمده ام و به کجا میفقر داده ها در هوش مصنوعیروبات ها قول میدهندهوش در طبیعتبه زیر پای خود نگاه نکن بمنبع هوشیاری کجاست قسمت ژن یا نقشه توسعه مغز و نقسفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکبرداشتت از جهان رو زیاد شبکه های مصنوعی مغز به درپیام های ناشناخته بر مغز پیدایش زبانمراحل ارتقای پله پله کیهجهش های ژنتیکی مفید در ساتکنولوژی جدید که سلول هاافزایش سرعت پیشرفت علوم خودروهای هیدروژنیچند جهانیابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و جهل رو به پدرمان های اسرار آمیز در آاز تکینگی تا مغز از مغز تفاکسیبتروش جدید تولید برقهوشیاری کوانتومیبیماری های میتوکندریمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکمردردسم زنبور ، کلیدی برای وارتاریکی من و تو و گرد و غبابشکه ای که ته نداره پر نمصد قدح، نفتاده بشکستپروانه ی آسمانیمشکلات روانپزشکی پس از سجاذبه و نقش آن در شکلگیریتکامل زبانامید نجاتخدایا جز تو که را دارمچهار ساعت پس از کشتار خوکابزار بقا از نخستین هماننعناعدرمان جدید ALSاز تکینگی تا مغز از مغز تفرد موفقرژیم های غذایی و نقش مهم هدف یکسان، در مسیرهای متبیماری ضعف عضلات نزدیک بمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمکودک هشت ساله لازم است آدسی و سه پل اصفهانترقی واقعی یا شعار ترقیتفاوت ایستایی و تکاپوطولانی ترین شبآموزش نوین زبانمعرفت و شناختحقیقت اشیاتابوهای ذهنیانگشت نگاری مغز نشان میددنیای شگفت انگیز کوانتومنوبت کودکانابزارهای پیشرفته ارتباط همیشه داناتر از ما وجود ددرماندگی به دلیل عادت کراز تکینگی تا مغز، از مغز قلب یا مغزراز تغییروقاحت و تمسخر دیگرانبا آتش، بازی نکن و بعد از مولتیپل اسکلروز در زنان کاهش دوپامین عامل بیماریسیستم تعادلی بدنتسلیم شدن از نورون شروع متلاشی برای درمان قطع نخاعلم در حال توسعهآیا فراموشی حتمی استمغز انسان ایا طبیعتا تماحافظه های کاذبتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان میوه ی تکاملدوپامین قابل حل در آبچیزی منتظر شناخته شدناثرات مفید روزه داریهنر فراموشیدرک عمیق در حیواناتازدواج های بین گونه ای، رقدم زدن و حرکت دید را تغیزمان چیستویروس های باستانی، مغز مبازگشایی مجدد مطب دکتر سمیدان های کوانتومی خلاکرونا چه بر سر مغز می آورساختار فراکتال وجود و ذهتصور ما ازمشکلات و واقعیتنفس بدون اکسیژنعادت کردن به نعمتآیا پیدایش مغز از روی تصامغز بزرگ و فعال یا مغز کوحس و ادراک قسمت 67اولین هیبرید بین انسان و دانش بی نهایتچگونه جمعیت های بزرگ شکل اختلالات مخچههوش مصنوعی از عروسک بازی دست و پا زدن در سایه؟استروژن مانند سپر زنان دلیس دگرامفتامین یا ویاسزندگی در سیاهچالهبحثی درباره هوش و تفاوتهواکسن کووید 19 چیزهایی که ماه رجبگمان میکنی جرمی کوچکی در تغییر عمودی سر انسان از پتو با باورهایت کنترل میشغرور و علمآیا دست مصنوعی به زودی قانقش میدان مغناطیسی زمین حس و ادراک قسمت هجدهمایمان به رویاداروهای ضد بیماری ام اس وارتباط میکروب روده و پارنگاهت را بلند کنذخیره ی شگفت انگیز اطلاعهوش مصنوعی از عروسک بازی اطلاعاتی عمومی در مورد مملاحظه های اخلاقی دربارهزیست، مرز افق رویداد هستبرنامه و ساختار پیچیده مواسطه ها د رمسیر ایجاد مغشلیک فراموشیمجموعه های پر سلولی بدن مگاهی مغز بزرگ چالش استجنسیت و تفاوت های بیناییتومورها و التهاب مغزی عاآتاکسی فریدریشحس و ادراک قسمت بیستمنقش حفاظتی مولکول جدید دایران بزرگداروی سل سپتارزش حقیقی زبان قسمت اولرمز جهان خاصیت فراکتالهوش مصنوعی از عروسک تا کمبه قفس های سیاهت ننازمنابع انرژی از نفت و گاز یک آلل ژنتیکی که از نئاندزبان جانسوزتاثیر داروی ضد تشنج سدیم برخی نرمش های گردنشگفت انگیز بودن کیهانپوست ساعتی مستقل از مغز دمدیون خود ناموجودجهان یکپارچهتوکل بر خداآسانی موفقیتخفاش کور و انسان بینا؟نقش غذاها و موجودات دريااپی ژنتیکچرا مغز انسان سه هزار سالدر هم تنیدگی مرزها و بی ماز کسی که یک کتاب خوانده فلج نخاعی با الکترودهای روبات های ریز در درمان بیهوش عاطفی قسمت 11به سیاهی عادت نکنیممنبع هوشیاری کجاست قسمت ژن ضد آلزایمرسفری به آغاز کیهانتاثیر درجه حرارت بر عملکبررسي علل احتمالي تغيير شبکیه های مصنوعیشباهت مغز و کیهانپیر شدن حتمی نیستمرز مرگ و زندگی کجاستجهش های ژنتیکی غیر تصادفتکنولوژی جدید که سلول هاافسردگی و اضطراب در بیماخورشید مصنوعیچند جهانی و علمابزار بقا از نخستین هماننسبیت عام از زبان دکتر بردرمان های بیماری آلزایمراز تکینگی تا مغز از مغز تفاجعه ی جهل مقدسروش صحبت کردن در حال تکامهوشیاری سنتی یا هوشیاری بیماری های مغز و اعصاب و منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکمردرد ناشی از تنگی کاناسماگلوتید داروی کاهش دهنتاریکی و نوربشریت از یک پدر و مادر نیصدای بم با فرکانس پایین، پرواز از نیویورک تا لوس آمشکلات روانپزشکی در عقب جبران از دست رفته هاتکامل زبانامید جدید بر آسیب نخاعیخرما منبع بسیار خوب آنتی نون و القلمابزار بقای موجود زنده از هفت چیز که عملکرد مغز تو درمان جدید میگرن با انتی از تکینگی تا مغز از مغز تفرد یا اندیشهرژیم های غذایی و نقش مهم هدف از تکامل مغزبیماریهای تحلیل عضلانی امنبع هوشیاری در کجاست؟ قکودک ایرانی که هوش او از سیلی محکم محیط زیست بر انتروس جریان انرژیتفاوت ارباب و رهبر حقیقیطی یکصد هزار سال اخیر هرچآمارهای ارائه شده در سطح مغز فکر میکند مرگ برای دیحقیقت تنها چیزی است که شاتاثیر فکر بر سلامتانتقال ماده و انرژیدنیایی پر از سیاهچاله نور از عمق تاریکیابزارهای بقا از نخستین ههمیشه راهی هستدرها بسته نیستاز تکامل تا مغز از مغز تا قلب دروازه ی ارتباطراست دستی و چپ دستیوقت نهيب هاي غير علمي گذشبا تعمق در اسرار ابدیت و مواد کوانتومی جدید، ممکنکاهش سن بیولوژیکی، تنها سیستم دفاعی بدن علیه مغز تست نوار عصب و عضلهتلاشی تازه برای گشودن مععلم راهی برای اندیشیدن اآیا ممکن است موش کور بی ممغز انسان برای ایجاد تمدحافظه و اطلاعات در کجاست تاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان ها می توانند میدان دورترین نقطه ی قابل مشاهچیزی خارج از مغزهای ما نیاثرات مضر ماری جواناهنر حفظ گرهدرگیری قلب در بیماری ویراسکلت خارجی در درمان اختقدرت مردمزمان و مکان، ابعاد کیهان ویرایش DNA جنین انسان، بربازگشت از آثار به سوی خدامیدان بنیادین اطلاعاتکریستال هاساختار شبکه های مغزی ثابتصور از زمان و مکانتنها مانع در زندگی موارد عادت بد را ترک کنآیا آگاهی پس از مرگ از بیمغز بزرگترین مصرف کننده حس و ادراک قسمت 74اولین تصویر در تاریخ از سدانشمندان موفق به بازگردچگونه جمعیت های بزرگ شکل اختلالات حرکتی در انسانهوش مصنوعی از عروسک بازی دست کردن در گوشاسرار آفرینش در موجلا اکراه فی الدینزندگی زمینی امروز بیش از بحثی درباره هوش و تفاوتهواکسن کرونا و گشودن پنجرماپروتیلینگنجینه ای به نام ویتامین تغییرات منطقه بویایی مغزتو باید نیکان را به دست بغربال در زندگیآیا رژیم غذایی گیاهی سلانقش محیط زندگی و مهاجرت دحس و ادراک قسمت هشتماین پیوند نه با مغز بلکه داروی فامپیریدین یا نورلارتباط ماده و انرژیچالش هوشیاری و اینکه چرا ذره ی معین یا ابری از الکهوش مصنوعی از عروسک بازی اطلاعاتی عمومی در مورد مملاحظات بیهوشی قبل از جرزاویه نگاه ها یکسان نیستبرنامه ی مسلط ژنها در اختوبینار اساتید نورولوژی دشلیک فراموشیمجرم، گاهی قربانی استگاهی جهت را عوض کنجنسیت و تفاوت های بیناییتومورهای نخاعیآتاکسی مخچه ای خودایمنحس و ادراک قسمت دهمنقش حیاتی تلومر دی ان آ دایرادهای موجود در خلقت بداروی ضد چاقیارزش حقیقی زبان قسمت دومرنگ کردن، حقیقت نیستهوش مصنوعی به کمک هوش طبیبه مغز خزندگان خودت اجازمنابع انرژی از نفت و گاز یک جهش ممکن است ذهن انسانزبان ریشه هایی شناختی استاثیر درجه حرارت بر مغزبرخی یونها و مولکول های مشگفت زده و حیران باشپوشاندن خود از نورمدیریت اینترنت بر جنگجهان کنونی و مغز بزرگتریتوپیراماتآشنا پنداریخفاش با شیوع همه گیری جدینقش غذاها در کاهش دردهای ابتدا سخت ترین استچرا مغزهای ما ارتقا یافت در هم تنیدگی کوانتومیاز آغاز خلقت تا نگاه انسافلج بل، فلجی ترسناک که آنروبات کیانهوش عاطفی قسمت نهمبه سخن توجه کن نه گویندهمنبع هوشیاری کجاست قسمت ژنها نقشه ایجاد ابزار هوسقوط درون جاذبه ای خاص، چتاثیر درجه حرارت بر عملکبررسی مغز با امواج مادون بررسی و اپروچ جدید بر بیمشباهت مغز با کیهان مادیپیشینیان انسان از هفت میمرز بین انسان و حیوان کجاجهش های بیماری زا، معمولتکینگیافسردگی و ساختار مغزخوش قلبی و مهربانیچند روش ساده برای موفقیتابزار بقا از نخستین همانچسبیدن به خود، مانع بزرگ درمان های بیماری اس ام ایاز تکینگی تا مغز از مغز تفاصله ها در مکانیک کوانتروشهای نو در درمان دیسک بهوش، ژنتیکی است یا محیطیبیماری وسواسمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکمردرد و علل آنسندرم کووید طولانیتاریکی خواهد ترسیدبعد پنجمصرع و درمان های آنپروتئین های ساده ی ابتدامشاهده گر جدای از شیء مشاجدا کردن ناخالصی هاتکامل زبان انسان از پیشیامید درمان کرونا با همانخسته نباشی بابانوآوری ای شگفت انگیز دانابزار بقای موجود زنده از هفت سین یادگاری از میراث درمان جدید کنترل مولتیپلاز تکینگی تا مغز از مغز تفرد حساس از نظر عاطفی و برژیم ضد التهابیهدف از خلقت رسیدن به ابزابیماری، رساله ای برای سلمنبع هوشیاری در کجاست؟(قکودکان میتوانند ناقل بی سینوریپا داروی ترکیبی ضدتری فلوپرازینتفاوتهای جنسیتی راهی براطبیعت موجی جهانآن چیزی که ما جریان زمان مغز قلبحقیقت خواب و رویاتاثیر مشاهده بر واقعیت بانتروپی و هوشیاریدنیا، هیچ استنور درونابزارهای بقا ازنخستین همهمیشه عسل با موم بخوریمدرهای اسرارآمیز و پوشیدهاز تکامل تا مغز، از مغز تقلب روباتیکرجزخوانی هایی که امروز بوقتی فهمیدی خطا کردی برگبا خودت نجنگموجود بی مغزی که می تواندکایروپاکتیک چیستسکوت و نیستیتست آر ان اس دز میاستنی گتلاشی جدید در درمان ام اسعلم ساختن برج های چرخانآیا ما کالا هستیممغز انسان برای شادمانی طحافظه و اطلاعات در کجاست تاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان یک کتابخانه استديدن با چشم بسته در خواب چیزی شبیه نور تو نیستاجزای پر سلولی بدن انسان هنر رها شدن از وابستگیدرگیری مغز در بیماری کویاسکار، لگوی هوشمندقدرت و شناخت حقیقتزمان و گذر آن سریع استویشن پروبازگشت به ریشه های تکاملمیدازولام در درمان تشنج کریستال زمان(قسمت اولسادیسم یا لذت از آزار دادتصادف یا قوانین ناشناختهتنها در برابر جهانعادت دادن مغز بر تفکرآیا امکان بازسازی اندامهمغز حریص برای خون، کلید تحس و ادراک قسمت 75اولین دارو برای آتاکسی فدانشمندان نورون مصنوعی سچگونه حافظه را قویتر کنیاختلالات صحبت کردن در انهوش مصنوعی از عروسک بازی دست آسماناسرار بازسازی اندام هالاموژین داروی ضد اوتیسم؟زندگی زودگذربحثی درباره هوش و تفاوتهواکسن کرونا از حقیقت تاتسرگردانیماجرای جهل مقدسگوهر با نظر دیگران سنگ نمتغییرات مغز پس از 40 سالگیتو برای خزیدن خلق نشده ایمقالاتآیا رژیم غذایی گیاهی سلانقش مرکز تنفس سلولی در بیحس و ادراک قسمت هشتاد و ناین اندوه چیستداروی لیراگلوتیدارتباط متقابل با همه ی حیچالش هوشیاری و اینکه چرا ذرات کوانتومی زیر اتمی قهوش مصنوعی از عروسک بازی اعتقاد اشتباه، نتیجه ی نممانتین یا آلزیکسا یا ابزاوسکا درمان گوشربرندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱وجود قبل از ناظر هوشمندشنا در ابهای گرم جنوب نیامحل درک احساسات روحانیگذر زمان کاملا وابسته به جهل مقدستومورهای ستون فقراتآتش منبع انرژیحس و ادراک قسمت دوازدهمنقش خرچنگ های نعل اسبی درایستادن در برابر آزادی بچت جی پی تیداروی ضد چاقیارزش حقیقی زبان قسمت سومرنگین کمانهوش مصنوعی به شناسایی کابه نقاش بنگرمنابع انرژی از نفت و گاز یک رژیم غذایی جدید، می توزبان شناسی مدرن در سطح سلتاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی اثرات مضر ویتامین دشگفتی های نقشه ی ژنتیکیپیموزایدمداخله ی زیانبار انسانجهان کاملی در اطراف ما پرتوانایی مغز و دیگر اجزای آشنا پنداریخلا، حقیقی نیستنقشه مغزی هر فرد منحصر بهابتدایی که در ذهن دانشمنچرا ویروس کرونای دلتا وادر هم تنیدگی کوانتومی و پاز انفجار بزرگ تا انفجار فلج خوابروح و آب حیاتهوش عاطفی قسمت هفتمبهبود حافظه پس از رخدادهمنبع هوشیاری کجاست قسمت ژنها ، مغز و ارادهسلول های مغزی عامل پارکیتاثیر درجه حرارت بر عملکسلول های بنیادیتاثیر درجه حرارت بر عملکبررسی ژنها در تشخیص بیماشباهت های ریشه ای چند بیمپیشرفت های جدید علوم اعصمرز جدید جستجو و اکتشاف، جهش تمدنی عجیب و شگفت انستکامل فردی یا اجتماعیاقلیت خلاقخوش خیالی و خوش بینیچندین ماده غذایی که ماننابزار بقا از نخستین هماننسبت ها در کیهاندرمان های جدید ALSاز تکینگی تا مغز از مغز تفاصله ی همیشگی تصویر سازروشهای شناسایی قدرت شنواهیچ نقطه ای مرکزی تر از ابیماری کروتز فیلد جاکوبمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتکمردرد با پوشیدن کفش مناسندرم گیلن باره به دنبال تاریخ همه چیز را ثبت کردهبعد از کروناضایعه ی شبکه لومبوساکرالپروتز چشممشاهده آینده از روی مشاهجدایی خطای حسی استتکامل ساختار رگهای مغزی امیدوار باش حتی اگر همه چخطا در محاسبات چیزی کاملنوار مغز مشاهده ی غیر مستابزار بقای موجود زنده از هم نوع خواری در میان پیشیدرمان جدید ام اساز تکینگی تا مغز از مغز تفردا را نمیدانیمرژیم غذایی حاوی تخم مرغ وهر چیز با هر چیز دیگر در تبیندیشمنبع خواب و رویاکودکان خود را مشابه خود تسیگار عامل افزایش مرگ ومتری فلوپرازینتقلید مرحله ای نسبتا پیشطبیعت بر اساس هماهنگیآنچه ناشناخته است باید شمغز ما کوچکتر از نیم نقطهحقیقت در علم، هرگز نهایی تاثیر نگاه ناظر هوشیار بانتظار گذر تندباد؟دندان ها را مسواک بزنید تنوروفیبروماتوزابزارهای بقای موجود زندههمیشه، آنطور نیست که هستدرون قفس یا بیرون از آناز تکامل تا مغز، از مغز تقلب را نشکنرحم مصنوعیوقتی پر از گل شدی خودت را با خدا باشموجودات مقهور ژنها هستندکار امروز را به فردا نیندسکوت، پر از صداتشنچ پانایوتوپولوس تشنج تمایل زیاد به خوردن بستنعلایم کمبود ویتامین E را آیا ما تنها موجودات زنده مغز انسان برای شادمانی طحافظه و اطلاعات در کجاستتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان باشدی متیل فومارات(زادیوا)(نکاتی در مورد تشنجاجزایی ناشناخته در شکل گهنر، پر کردن است نه فحش ددرگیری مغز در بیماران مباساس انسان اندیشه و باور قدرت کنترل خودزمان و صبرواقعیت فیزیکی، تابعی از بازخورد یا فیدبکمکان زمان یا حافظه زمانکریستال زمان(قسمت دوم)سازگاری با محیط بین اجزاتضادهای علمیتنهاییعارضه جدید ویروس کرونا سآیا انسان با مغز بزرگش اخمغز در تنهایی آسیب میبینحس و ادراک قسمت 78اولین دروغدانشمندان یک فرضیه رادیکنگاه من، نگاه تو و یا حقیاختلالات عضلانی ژنتیکهوش مصنوعی از عروسک بازی دست بالای دستاصفهان زیبالایو دوم دکتر سید سلمان فزندگی سلول در بدن، جدای ابحثی درباره هوش و تفاوتهواکسن کرونا ساخته شده توسربازان ما محققا غلبه می ماجرای عجیب گالیلهگویید نوزده و ایمنی ساکتتغییرات آب و هوایی که به تو تغییر و تحولیتاثیر ویتامین دی بر بیماآیا راهی برای رفع کم آبی نقش نگاه از پایین یا نگاهحس و ادراک قسمت هشتاد و شاین ایده که ذرات سیاهچالداروی تشنجی دربارداریارتباط چاقی و کاهش قدرت بچالش هوشیاری و اینکه چرا ذرات کوانتومی زیر اتمی قهوش مصنوعی از عروسک بازی اعتماد به خودمن کسی در ناکسی دریافتم زبان فرایند تکاملی برای برین نت به جای اینترنتشناخت و معرفت، و نقش آن دمحل درک احساسات روحانی دگذشته را دفن کنجهان فراکتالتوهم فضای خالیآثار باستانی تمدن های قدحس و ادراک قسمت سومنقش داروهاي مختلف معروف اکنون را با همه ی نقص هایچت جی پی تیداروی ضد تشنج با قابليت تارزش خود را چگونه میشناسرهبر حقیقیهوش مصنوعی تعاملیبه نقاش بنگرمنابع انرژی از نفت و گاز یکی از علل محدودیت مغز امزبان شناسی نوین نیازمند تاثیر درجه حرارت بر عملکبرخی اختلالات عصبی مثانهشگفتی های زنبور عسلپیموزایدمدارک ژنتیکی چگونه انسانجهان پیوستهتوازن مهمتر از فعالیت زیآشناپنداری چیستخلا، خالی نیستنقشه های مغزی جدید با جزیابتذال با شعار دینچرا پس از بیدار شدن از خودر هم تنیدگی کوانتومی و داز بار خود بکاه تا پرواز فلج خواب چیستروح در جهانی دیگر استهوش عاطفی قسمت یازدهبهداشت خوابمنبع هوشیاری کجاست قسمت ژنهای مشترک بین انسان و و