دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

از تکینگی تا مغز از مغز تا سیاهچاله، قسمت چهارم

از تکینگی تا مغز از مغز تا سیاهچاله، قسمت چهارم

انسان، چگونه به مغزهای بسیار بزرگ رسید؟

دانشمندان پژوهش هایی را آغاز کرده اند تا علل بیولوژیکی ای را بشناسند- که باعث رشد سریع و غیر عادی مغز در انسان شد.

جوزفین سالموندر سال 1924 از معدود دانشجویان زن در رشته آناتومی در دانشگاه ویتواترزرند در آفریقای جنوبی بود. پدر دوست اوپت ایزود در منطقه حفاری کار میکرد و چندین جمجمه را بیرون آورد و پت ایزود جمجمه را به ژوزفین داد. ژوزفین جمجمه را به استاد باستان شناس خود به نام ریموند دارت داد. رایموند دارت علاقه زیادی به بررسی مغز داشت. فسیل های بسیار اندکی از نخستی ها در این منطقه، کشف شده بود. دارت مشاهده کرد جمجمه های ژوزفین مربوط به میمون های سیمیان از دسته نخستین ها است. دارت درخواست کرد، فسیل های بیشتری از سایت توارت کواری برای او فرستاده شود.

پس از آن، یک جمجمه برای او فرستاده شد. این جمجمه شامل دو قسمت بود: اندوکست که شامل بخش درونی بود و مطابق با ساختار مغزی روی آن بود و فرورفتگی های چشم و بینی و آرواره. دندان ها همه شان سالم بودند.

دارتبه این نتیجه رسید که مربوط به جمجمه نوع منقرض شده ای از گوریل و نه میمون است.

دندان ها نشان میداد، گوریل در شش سالگی فوت شده است. منطقه ای که نخاع به جمجمه میچسبید، بسیار جلو بود و برای موجودی بود که روی بند انگشتان و مچ راه برود( موجود دو.پا)، بخش درونی استخوان جمجمه، هرچند کوچک بود ولی برای گوریل به نظر بزرگ میرسید.

با بررسی بیشتر، دارتبه این نتیجه رسید که این فسیل مربوط به یکی از پیشینیان ناشناخته انسان جدید به ناماسترولپتیکوس آفریکانوس یا انسان شامپانزه جنوب آفریقا است. او را تانگ چایلد یا بچه تانگ نامیدند. اگر درست نامگذاری شده بود و به دسته هومینینمتعلق بود، مغز او لازم بود، بسیار بزرگتر باشد. مغز او کمی بزرگتر از شامپانزه بود ولی در حد پیشینیان انسان نبود.

در سال 1950 باستان شناسان فهمیدند که این گونه کاملا در دسته هومینینها قرار میگیرد و مغز خیلی بزرگ، به عنوان ویژگی خاص هومینینها به حساب نمی آید .

دین فالکپروفسور باستان شناسی- که بر تکامل مغز انسان کار میکند- در دانشگاه فلوریدا می گوید بچه تانگ، از مهمترین کشفیات قرن بیستم بوده است.

در سالهای بعد، با مقایسه جمجمه ها و اندوکست ها دانشمندان باستان شناس با کشف بزرگی مواجه شدند و آن، تحول برجسته در تکامل انسان بود. و ما میتوانیم آن را غرش یا انفجار مغزی(brain boom) بنامیم.

انسان، شامپانزه و بونوبو از جد مشترکی، در شش تا هشت میلیون سال قبل منشا گرفته اند. طی چند میلیون سال بعد، مغز انسان نماهای نخستین ، خیلی زیاد رشد نکرد. از حدود 3 میلیون سال قبل، مغز هومینین ها شروع به توسعه بیشتر کرد. تا زمان پیدایش گونه ما یعنی هموساپینس در حدود 200 هزار سال قبل، مغز انسان از 350 گرم به بیش از 1300 گرم رسید و مغز انسان طی 3 میلیون سال، چهار برابر توسعه ای- که طی 60 میلیون سال تکامل نخستی ها به دست اورده بود- به دست آورد. فسیل ها انفجار و غرش مغزی را به عنوان یک حقیقت، ثبت کرده است. ولی به ما نگفته است چگونه و چرا مغز انسان بسیار سریع، به این اندازه بزرگ رسید. تئوری هایی در مورد این چرا وجود دارد: شبکه های اجتماعی پیچیده در حال توسعه، فرهنگ استفاده از ابزار و همکاری، چالش سازگاری با آب و هوای متغیر و سخت .. هر کدام از این فشارهای تکاملی، ممکن است مغز بزرگتر را انتخاب کرده باشد.

هرچند این احتمالات وجود دارد، آزمودن آنها بسیار سخت است. در هشت سال گذشته دانشمندان در مورد چگونگی بزرگ شدن مغز انسان بررسی کرده اند و این سوال را مطرح کرده اند که این بزرگ شدن در سطح سلولی چگونه رخ داد؟ چگونه فیزیولوژی انسان خود را دوباره بازسازی کرد تا با مغز بسیار بزرگ با مصرف انرژی زیاد، سازگار شود. گرگوری رای یک بیولوژیست تکاملی از دانشگاه دوکمیگوید: فرضیات زیادی تا امروز هست ولی نهایتا ما ابزارهایی را به دست آوردیم تا برخی از مسیر را بپیماییم و ادامه میدهد: چه جهش هایی ایجاد شد و آنها چه کردند؟ ما میخواهیم پاسخ هایی را بگیریم و بهتر بفهمیم این فرایند، چقدر پیچیده بوده است.
چه چیزی مغز انسان را ویژه میکند؟

سوزانا هرکولانو-هوزل در موسسه علوم زیست پزشکی در دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو، مغز را در یک سوپ هسته ای-سلولی می آزماید. با رنگ کردن این هسته ها به وسیله مولکول های فلورسانت و اندازه گیری میزان تابش و حرارت، او میتواند تعداد دقیق سلول های مغزی را شمارش کند. با بهره بردن از این روش بر مغز گروه زیادی از پستانداران، او نشان داده است بر خلاف تصور قبلی، مغز های پستانداران بزرگ تر، همیشه نورون های بیشتری ندارد و به یک روش، عمل نمی کند. اندازه، همه چیز مغز نیست. مغزانسان بسیار کوچکتر از مغز فیل یا وال است ولی در مقایسه با مغز دیگر حیوانات، نورون های بسیار بیشتری، در قشرمغزانسان وجود دارد. اطلاعات از روی پژوهش های زیر به دست آمد:
Cellular scaling rullesروی مغز نخستی ها، Cellular scaling rullesروی مغز موش های جونده
مغز انسان در کل، 86 میلیارد سلول دارد: 69 میلیارد آن، درمخچه است. مخچه بخشی برجسته در پشت مغز است که باعث هماهنگی عملکردهای پایه ای در بدن و حرکات میشود. 16 میلیارد نورون، در قشر مغز قرار دارد و این بخش برای آگاهی ما از خودمان، زبان، حل مساله و تفکرات انتزاعی لازم است و یک میلیارد از سلول ها در ساقه مغز است.

برعکس، مغز فیل- که سه برابر مغز انسان است- 251 میلیارد نورون در مخچه دارد و به او کمک می کند بدن غول پیکر خود را کنترل کند و فقط 5.6 میلیارد سلول عصبی در قشر مغز دارد.(اندازه مغز، همه چیز نیست.

نوع پراکندگی سلول های عصبی در بخش های مختلف مغز، با تقسیم کردن مسئولیت ها، کمک میکند وظایف پیچیده مغزی، در اندام های کاملا تخصصی در مغز انجام شود و این تخصصی بودن، کمک میکند هر چند گاهی لازم است مغز کوچکتر شود با این حال، وظایف خاصی در اندام تخصصی مغز، نه تنها کاهش نیابد بلکه توسعه هم داشته باشد.)

در نظر گرفتن اندازه و وسعت مغز به تنهایی، این مشکلات را ایجاد میکند. بر اساس مطالعات، هرکولانو- هازلنتیجه گیری کرد نخستی ها در مقایسه با بقیه پستانداران به گونه ای تکامل یافتند که تعداد بیشتری از سلول های عصبی را در قشر مغزداشته باشند. نخستی ها در مقایسه با فیل و وال، ظریف و کوچک هستند با این حال کورتکس آنها بسیار چگال تر است: اورانگوتان و گوریل 9 میلیارد نورون قشری دارند و شامپانزه فقط 6 میلیارد نورون دارد. در میان همه نخستی ها ما بزرگ ترین مغز را داریم و تعداد نورون های قشر مغز ما حدود 16 میلیارد است. در حقیقت انسان ها به نظر می رسد بیشترین تعداد نورون ها را در قشر مغز، در میان همه موجودات زمین دارند.

هرکولانو-هوزلمی گوید این مهترین تفاوت بین مغز انسان و دیگر موجودات است.این درمورد همه ساختمان و نه فقط اندازه آن است. مغزانسان همچنین از این نظر برجسته است که بسیار شکمو است و با این-که فقط 2% وزن بدن را تشکیل می دهد- حدود 20% انرژی بدن را در حالت استراحت می خورد!!. مغز شامپانزه فقط نصف این انرژی را نیاز دارد.

در سال 1995 باستان شناسی به نام لسلی ایلو و بیولوژیست تکاملی پیتر ویلر ، نظریه بافت پرهزینه را به عنوان پاسخ ممکن، پیشنهاد دادند: تکامل مغزانسان ممکن است، نیازمند یک بده بستان متابولیک بوده باشد. برای رشد مغز، بقیه اندام ها مانند روده باید کوچک شوند و انرژی ای- که باید به اندام دوم مانند روده برود- این بار به سمت مغز هدایت شود. به عنوان نشانه، بیان شد نخستی هایی- که مغز بزرگ تری دارند- روده آنها کوچک تر است.

چند سال بعد باستان شناسی به نام ریچارد رانگهام مطرح کرد، توانایی انسان برای پختن، نقشی مهم در بزرگ شدن مغز انسان داشته است. هضم غذهای نرم و پخته شده بسیار آسان تر است و با مصرف انرژی کمتر دردستگاه گوارش، می توانند انرژی بیشتر تولید کنند و توانایی انسان برای پختن، سبب شد مغز انسان در مقایسه با روده بزرگتر شود. پژوهشگران دیگر، پیشنهاد داده اند، همین داد و ستد ممکن است بین مغز و عضلات رخ داده باشد، زیرا شامپانزه بسیار قدرتمندتر از انسان است. در مجموع این فرضیه ها و مشاهدات آناتومی جدید، با هم در حال رقابت هستند.

ولی آنها تحت تاثیر صدای تغییرات بیولوژیکی هستند که به نظر میرسد طی چند میلیون سال گذشته رخ داده است. برای این- که بفهمیم واقعا چه سازگاری های فیزیولوژیک رخ داده است- تا مغز، بزرگ شود ما باید روی گونه خود، دقیق تر بررسی کنیم.

تعداد نورن ها در قشر مغز درمقایسه با اندازه هر بخش از مغز، چگونه تغییر می کند؟

روش های اندازه گیری متفاوتی استفاده می شود. در جوندگان، ده برابر، افزیش در نورون های قشر مغز، منجر به پنجاه برابر افزایش در اندازه قشر میشود. در نخستی ها برعکس همان تعداد افزایش نورونی باعث تنها 10% افزایش اندازه قشر مغز، میشود و این یک ارتباط اقتصادی بسیار گسترده است. (استفاده از حداقل مکان برای تعداد زیادی سلول، یک فرایند پیچیده برای صرفه جویی است. این صرفه جویی فقط محدود به مثلا کوچک کردن روده یا عضلات در ازای بزرگ شدن مغز نیست بلکه حتی در سازمان دادن خود مغز هم دیده میشود. هوشی در جریان تکامل ما وجود دارد که فراتر از زمان و مکان، به ایده ال می اندیشد. این ایده ال هر چند در کوتاه مدت حاصل نمیشود- چون ظرف های عالم ما محدود است- ولی می کوشد ما را به سوی این ایده ال سوق دهد)
ژنها چگونه مغزهای ما را ساخته اند؟

در حدود هشت سال گذشته، رای و همکاران او به بررسی گروهی از ژنها پرداختند که بر حرکت گلوکز به درون سلول ها و در نتیجه تولید انرژی، تاثیر میگذارد. یک گروه از خانواده ژنها به طور ویژه در بافت مغز، فعال هستند، در حالی که گروه دیگردر عضله فعالند. اگر اندازه مغز انسان، نیازمند توازن متابولیکی بین بافت مغز و عضله بوده باشد، این ژن ها باید در انسان وشامپانزه متفاوت عمل کنند.
رای و تیم او نمونه هایی را از مغز، عضله و کبد انسان و شامپانزه مرده جمع آوری کردند و کوشیدند فعالیت ژنتیکی را در هر نمونه به دست بیاورند. وقتی سلول، یک ژن را بروز میدهد و عرضه میکند DNA را در ابتدا به زنجیره messenger RNA و نهایتا به زنجیره ای از اسید آمینه ها و پروتئین، ترجمه میکند. سطوح متفاوت messenger RNA ، یک تصویر آنی از فعالیت ژن را در هر بافت، منعکس میکند. تیم رای messenger RNA را از بافت ها بیرون کشیدند و چندین بار آن را در آزمایشگاه، کپی برداری کردند تا فراوانی نسبی و متفاوت messenger RNA را اندازه گیری کنند. آنها دیدند ژن منتقل کننده گلوکز در قسمت مرکزی مغز در انسان، 3.2 برابر، فعال تر از مغز شامپانزه است در حالی که این ژن در عضله شامپانزه، 1.6 برابر، فعال تر از عضله انسان است و این ژن در کبد هر دو به یک میزان فعال بود. با در نظر گرفتن اینکه زنجیره های ژن انسان و شامپانزه تقریبا با هم مشابه هستند، چیز دیگری باید رفتار متفاوت آنها را توضیح دهد.

رای و همکاران او تفاوت های مهم و برجسته ای بین ژن های مسئول برای زنجیره های تنظیم کننده DNA دیدند که فعالیت ژن را تحریک یا مهار میکند. در انسان و نه در شامپانزه زنجیره های تنظیم کننده عضله و ژن های انتقال دهنده گلوکز در مغز، جهش هایی را به دست آورده بودند که بیشتر از جهش هایی است که به صورت تصادفی رخ میدهد و این، نشان میدهد این مناطق، تکامل شتابنده ای را به دست آورده اند. به بیان دیگر، یک فشار تکاملی وجود داشته است تا مناطق تنظیم کننده انسان را به شکلی تغییر دهد تا انرژی را از عضله به سوی مغز هدایت کند. ژنها نظریه بافت پر هزینه را به گونه ای تقویت کرده است که فسیل ها هرگز نمیتوانست چنین کند.

)انتقال و تحولی فراتر از تصادف صرف- که بار دیگر ما را با هوشی در هدایت فرایند تکامل به سوی ابزار هوش مواجه میکند. و این تاثیر در کوچکترین اجزای خلقت یعنی سلولها و رابطه بین سلولهای هم هست)

سال گذشته بیولوژیست آماری کاسیا بوزک- که اکنون در موسسه علوم و تکنولوژی اوکیناوا کار میکند- مطالعه مشابهی را انجام داد که متابولیسم را از زوایای مختلف بررسی میکرد. علاوه بر مشاهده عرضه و بروز ژن ها بوزک و همکاران او سطوح متابولیت ها شامل قندها، اسیدهای نوکلئیک و نورترانسمیترها را بررسی کردند. بسیاری از متابولیت ها، یا برای متابولیسم لازم هستند یا با آن، تولید میشوند. اندام های مختلف، متابولیت های متفاوتی دارند و این، وابسته به کاری است که انجام میدهند و مقدار انرژی ای است که نیاز دارند.

به طور عام، سطوح متابولیت ها در اندام های گونه های نزدیک به هم، بیشتر از گونه های دور، در ارتباط با هم است. بوزک فهمید پروفایل متابولیت ها در کلیه انسان و شامپانزه، بسیار شبیه یکدیگر است. ولی تفاوت سطوح متابولیت ها بین مغز شامپانزه و انسان، چهار برابر بیشتر از چیزی است- که بر اساس سرعت عادی تکامل، مورد انتظار است.

متابولیت های عضله، نسبت به آنچه مورد انتظار است، با ضریب هفت، متفاوت میباشد. بوزک میگوید: یک ژن میتواند بسیاری از متابولیت ها را تنظیم کند. بنابراین حتی اگر تقاوت در سطح ژن زیاد نباشد، میتوانیم، تفاوت های زیادی را در سطح متابولیت ها ببینیم. بوزک و همکاران او، سپس 42 انسان را شامل بازیکنان بسکتبال در دانشگاه و کوه نوردان حرفه ای، در برابر شامپانزه ها و ماکاک ها قرار دادند. بر اساس اندازه بدن و وزن، شامپانزه ها و ماکاک ها دو برابر قویتر از انسان بودند. معلوم نیست چرا، ولی ممکن است پسر عموهای نخستی ما توان بیشتری در عضلات در مقایسه با ما پیدا کرده باشند، چون میتوانستند انرژی بیشتری به عضلات بدهند.

بوزک میگوید: در مقایسه با نخستی های دیگر ما توان عضله خود را ازدست میدهیم تا انرژی را برای مغز خود حفظ کنیم این، به آن معنی نیست که عضلات ما به صورت مادرزادی، ضعیفتر است. ما فقط متابولیسم متفاوتی داریم
رای به همکار خوددبرا سیلور متخصص تکامل مغز جنین، در داشنگاه دوک مراجعه کرد تا آزمون پیشرو و قدرتمندی را شروع کنند. . نه فقط آنها میخواستند جهش های ژنتیکی مرتبط با گذشته تکاملی مغز را پیدا کنند، آنها میخواستند آن جهش ها را در ژنوم موش های آزمایشگاهی وارد کنند و نتیجه را ببینند. سیلور میگوید: این چیزی است که کسی قبلا انجام نداده است

پژوهش گران شروع کردند مناطق در حال توسعه انسان را (human accelerating region)(HAR)شناسایی کنند. این مناطق، در همه مهره داران شایع است ولی در انسان به سرعت، در حال جهش میباشد. آنها بر HARE5 تمرکز کردند- که به نظر میرسد ژنهایی را کنترل میکند که تکامل مغز را سامان میدهد. نوع انسانی HARE5 در 16 حرف دی ان ای از نوع شامپانزه ای متفاوت است. سیلور و رای کپی ای از HARE5شامپانزه را در بدن گروهی از موش ها و نوع انسانی را به گروه دیگری از موش ها وارد کردند.

آنها بعدا دیدند مغز موش های جنین، چگونه رشد میکند. پس از نه روز از رشد و تکامل، جنین های موش، شروع به شکل دادن قشر مغز، کردند و این بخش از مغز، مرتبط با فعالیت های ذهنی پردازش شده، است. در روز دهم، نوع انسانی HARE5 درمغز های در حال جوانه زدن موش ها، فعال تر از هار5، در شامپانزه بود و در نهایت پوششی را ایجاد کرد که 12%، بزرگ تر بود.

آزمون های بیشتر، نشان داد HARE5زمانی را- که لازم است سلول های مغز جنینی تقسیم و تکثیرشوند- از دوازده ساعت به نه ساعت میرساند. موش دارای HARE5انسانی، با سرعت بیشتری نورن های جدید تولید میکرد.

سیلور میگوید: نوع مطالعه شاید ده سال قبل- در زمانی که ما زنجیره های ژنومی کاملی نداشتیم- ممکن نبود این بسیار شگفت انگیز است ولی سیلور نگران هم هست که آین، سبب تمرکز و مطالعات بسیار بیشتری برای بررسی علت بزرگ شدن مغز انسان شود. او میگوید: این اشتباه است ما فکر کنیم میتوانیم اندازه مغز انسان را فقط با یک یا دو جهش مشخص کنیم. من تصور میکنم ما شاید لازم باشد تغییرات اندکی ایجاد کنیم که قوانین تکاملی را دقیق نشان دهد

رای میگوید: فقط یک زوج جهش نبوده است تا طی غرش تکاملی، مغز ما بزرگتر شود. وقتی ما به تفاوت های مغز شامپانزه و انسان میپردازیم، میبینیم تعداد بسیاری از ژن ها دخالت دارد و هر کدام بخشی از مغز را سامان میدهد. اکنون دروازه، باز است وارد شویم و بیشتر بدانیم . مغز، بسیار مبهم و با روش های ناشناخته تغییر کرده ست.
)این جهش تکاملی که غرش خوانده میشود- فراتر از نظریه ها و تئوری های موجود- که تمرکز آنها بر یافتن همه علت های خرد است و در نهایت هم بسیاری از آنها وقتی از همه توجیه ها ناتوان میشوند، رو به تئوری های ضعیفی مانند لغو سببیت و لغو علت معلولی میروند- نشان دهنده هدایتی بزرگتر و مسلط بر تصادفات کور است. هوشی هدایت کننده در بستر عالم ما هست که همه خلقت را در جهت هدفی ایده ال سوق میدهد و هر چند این سیر مترقی، همیشه ایده ال نیست ولی نقطه ای- که نشانه رفته است- ایده ال میباشد)
مغز و بدن
هرچند فرایندهای توسعه مغز انسان، برای مدت طولانی مرموز بوده است اهمیت آن، هرگز زیر سوال نرفته است. بارها و بارها دانشمندان، جهش تکاملی اندازه مغز انسان را با توجه به هوش بالای ما بررسی کرده اند. مطالعات جدید روی وال و فیل، نشان میدهد، اندازه مغز، همه چیز نیست. ما نورن های قشری بسیار بیشتری در مقایسه با پسرعموهای نخستی خود داریم ولی به ان معنی نیست که مغز چگالتری داریم بلکه ما از روش هایی تکامل یافته ایم تا از مغزهای خود- که به اندازه کافی بزرگ است- حمایت کنیم تا مغز بتواند همه آن سلول های اضافی را همانگ کند.
بسیار خطرناک است اگر شیفته سرهای بسیار بزرگ خود شویم!

بلکه مغز بزرگ با نورون های فراوان برای هوش ما لازم است ولی کافی نیست. برای یک لحظه تصور کن جهان چگونه میشد اگر دلفین ها دست داشتند!!
دلفین ها به طور شگفت انگیزی خوش فکر هستند آنها دارای خودآگاهی، هماهنگی، برنامه ریزی و مقدمات زبان و گرامر هستند. با این همه در مقایسه با نخستی ها آنها دارای محدودیت شدیدی در لمس موارد خام جهان هستند. دلفین ها هرگز وارد عصر سنگی نشدند! باله شنا هرگز نمیتواند زیرک و ریز بین باشد!

به صورت مشابه ما میدانیم شامپانزه ها و بابون ها میتوانند زبان انسان را درک کنند و حتی به وسیله کیبرد لمسی، جملات ساده ای بسازند ولی راه تکلمی آنها برای تولید عبارات مشخص صوتی- که برای تکلم لازم است- کافی نیست. برعکس برخی پرندگان، آناتومی صوتی مشخصی دارند تا صدای انسان را تقلید کنند ولی مغزهای آنها آنقدر بزرگ یا کابل کشی شده، نیست تا تکلم پیچیده داشته باشند.

مهم نیست مغزانسان چقدر رشد میکند یا ما چقدر انرژی برای آن صرف میکنیم. این مغز بدون بدن سالم و پیشرفته، قابل استفاده نیست.(در تعریف هوش، فقط به ادراک و حس توجه نمیشود بله هوش، مرحله ای فراتر از درک و احساس است. برای آنکه هوش بالاتر داشته باشیم یا حداقل باهوش به حساب بیاییم، لازم است بتوانیم ادراک و حس را وارد مرحله عملی کنیم.

تا زمانی که حس و ادراک، وارد اجرا و عمل نشود، هوش به حساب نمی آید. یک لحظه تصور کنید دانشمند برجسته فیزیکاستیفن هاوکینگ نمیتوانست به دلیلی بیماری سخت خود، تفکرات خود را با هوش مصنوعی ارائه دهد، آیا او را کسی، باهوش و متفکر میدانست؟ بسیاری ادراکات هست که قابل ارائه عملی در حال حاضر نیست ولی صاحبان تن، افراد باهوشی هستند که حتی ممکن است هوششان بسیار فراتر از هوش افراد فعلی باشد ولی تا وقتی حس و ادراک آنها وارد در عرصه جامعه نشود، کسی آنها را با هوش نمی داند. هوش فراتر از مغز است و این حتی از محدوده هوش هم فراتر میرود حتی ادراکات ما فراتر از مغز است. توصیه میشود به سلسله مباحث تفاوت های هوش و اندازه مغز در گونه ها و نژادهای مختلف و سلسله مباحث دکتر ابتسام احمد در مورد شناخت و ادراکدر همین کانال مراجعه شود.)

چند سازگاری بسیارمهم باهم کار کرده است تا مغز در حال جوانه زدن ما، هوش بسیار تولید کند: راه رفتن بر دو پا- که سبب آزاد شدن دستان ما برای استفاده از ابزارها شد-
روشن کردن آتش،
چالاکی دست ها که از همه حیوانات بالاتر است
و راه هوایی ای- که به ما اجازه میدهد، حرف بزنیم و آواز بخوانیم. هوش انسان پس نمیتواند با یک اندام توجیه شود مهم نیست مغز چقدر بزرگ باشد، مغز برای هوش، باید سازگار با اندام های دیگر بدن باشد. با وجود آنکه ما بسیار نگران بزرگی سرهای خود هستیم، حقیقت ان است که هوش ما بسیار بیشتر ازاندازه مغزما بوده است.
(هوش ما فقط وابسته به مغز نیست و در این مقاله در سطح ارتباط هوش با پایین تر از مغز یعنی اندام ها و دستگاه تکلم مطالبی بیان شد. ولی این مطلب در سطح بالاتر از مغز هم جای بررسی زیاد است. ما بدون سطح بالاتر مغز، هرگز دارای هوش و ادراک نخواهیم بود. توصیه میشود به سلسله مباحث دکتر ابتسام احمد در مورد شناخت و ادراکدر همین کانال مراجعه شود.)
https://www.quantamagazine.org/how-humans-evolved-supersiz…/
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2383326071686086&id=100000261505187


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
تولید یا دریافت علمنقش حیاتی تلومر دی ان آ دام اس یا تومور؟چالش های ایستادن بر دو پاروش های صرفه جویی در ایجاتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجهان هوشیارهوش مصنوعی از عروسک بازی سقوط درون جاذبه ای خاص، چاز تکینگی تا مغز از مغز تواقعیت خلا و وجود و درک مشکل پنجم مادهحس و ادراک قسمت شصت و هشتبهداشت خواب، رمز حافظه ی فراموشی همیشه هم بد نیستدانش، یک انسان را ناسازگکریستال هامرگ و میر پنهانبرخی یونها و مولکول های مآینه در اینهمنبع هوشیاری کجاست قسمت53درد باسن و پا به دلیل کاهتوهم تنهایینقش غذاها در کاهش دردهای امروز دانش ژنتیک هیچ ابهنتایج نادانی و جهلریه زغالیتاثیر سلامت دستگاه گوارشابزار بقا از نخستین همانجهان شگفت انگیز و بی زمانهوش مصنوعی از عروسک بازی سلطان جنگل یا صاحب ملکوتاز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن سرطانشایسته نیست در جیب خود قرخونریزی مغز در سندرم کووبیماری های مغز و اعصاب و فشار روحی، همیشه بد نیست داروی جدید کنترل قند خونگلوئونمسیر دشوار تکامل و ارتقابررسی مغز با امواج مادون آیا هوش سریعی که بدون احسمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمذهن و زندگیتوضیحی ساده در مورد هوش مچند جهانیانرژی بی پایان در درون هرچرا مغزهای ما ارتقا یافت راه فراری نیستتحریک الکترومغناطیسی مغابزار بقای موجود زنده از جوسازی مدرنهوش مصنوعی در خدمت خلق وحسوپاپ ها یا ترانزیستورهااز تکینگی تا مغز، از مغز وزوز گوششربت ضد خلطبیماری دیستروفی میوتونیقیچی ژنتیکیداروی ضد تشنج توپیراماتگامی در درمان بیماریهای معمای اخلاقی قطاربشریت از یک پدر و مادر نیآیا تکامل و تغییرات ژنتیمهندسی ژنتیک در حال تلاش تکامل چشمچهار میلیارد سال تکامل بترازودونانسانیت در هم تنیده و متصنزاع بین جهل و علم رو به پرساناها و ابر رساناها و عاثر مضر مصرف طولانی مدت رجستجوی متن و تصویر به صورهوش عاطفی قسمت دهمسیاره ابلهانخوشبختی چیستاز درخواست ها جدا شویاری خدا نزدیک استضرورت زدودن افکاربیداری و خواب کدام بهتر اقدرت انسان در نگاه به ابعدر هر سوراخی سر نکنتفاوت های تکاملی در مغز وپلاسمای غالبمغز مادران و کودکان در زمآپومورفین در پارکینسونمیوتونیک دیستروفیتکثیر سلول در برابر توقف نوار عصب و عضله مهم در تشتست کم هزینه ی بزاق برای ايندگان چگونه خواهند دیدنظریه تکامل در درمان بیمزمان به چه دلیل ایجاد میشاختلاف خانوادگی را حل کنسال سیزده ماههحقایق ممکن و غیر ممکناستفاده از انرژی خلاهیچ نقطه ای مرکزی تر از اخرما منبع بسیار خوب آنتی کلوزاپین داروی ضد جنونطعمه ی شبکه های ارتباط اجباهوش ترین و با کیفیت تریلاموژین داروی ضد اوتیسم؟درمان های بیماری آلزایمرتلاش های جدید در درمان سرمغز انسان رو به کوچک تر شآرامش و دانشما انسانها چه اندازه نزدذخیره ی شگفت انگیز اطلاعتاثیر نگاه انسان بر رفتااین پیوند نه با مغز بلکه نوسانات کوانتومی منبع ماتصور ما ازمشکلات و واقعیهمیشه چشمی مراقب و نگهبازندگی سلول در بدن، جدای اادغام دو حیطه علوم مغز و هدف از تکامل مغزستم با شعار قانون بدترین حباب های کیهانی تو در تواصل عدم قطعیت از کوانتوم دنیا مکانی بسیار اسرارآمکنترل همجوشی هسته ای با هعلم ساختن برج های چرخانباغچه ی منپیشرفت های جدید علوم اعصملاحظه های اخلاقی دربارهدرمان تشنجتمرکز بر امروزمغز در تنهایی آسیب میبینآسانی موفقیتماده ی تاریکچگونه مغز ما، موسیقی را پرمز بقای جهش ژنتیکیتاثیر گیاه خواری بر رشد وایا بدون زبان میتوانیم تتغییر دیگران یا تغییر خوهندسه بنیادینزاوسکا درمان گوشرارتباط غیرکلامی بین انساوقاحت و تمسخر دیگرانسرگیجه از شایعترین اختلاحس و ادراک قسمت چهلاعتیاد را به دور بیندازALS نگاهی کامل بر بیماری ودوچرخه در کاهش دردهای کمکودکان خود را مشابه خود تعادت کن خوب حرف بزنیماشین دانشبحثی درباره احساساتی غیرپروتئین های ساده ی ابتدامنابع انرژی از نفت و گاز درمان ضایعات نخاعیتو آرامش و صلحینقش مرکز تنفس سلولی در بیافزایش مرگ و میر سندرم کونگاه کلی نگررویای شفافتاثیر دپاکین بر بیماری ماگر تلاش انسان امروز براجنگ و تصور از جنگهوش مصنوعی گوگل به کمک تشزبان شناسی مدرن در سطح سلاز نظر علم اعصاب اراده آزویتامین بی 12 در درمان دردشلیک فراموشیحس و ادراک قسمت پنجاه و یبه امید روزهای بهترفیزیک مولکولها و ذرات در دژا وو یا اشنا پنداریکاهش سن بیولوژیکی، تنها عصب سیاتیکمخاطب قرار دادن مردم، کابرندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱آلزایمر در جوانانمنبع نور واقعی و ثابت، حقدرک احساسات و تفکرات دیگمنبع هوشیاری کجاست قسمت درک تصویر و زبان های مخلتتولید پاک و فراوان انرژینقش خرچنگ های نعل اسبی درامواجی که به وسیله ی ماشیچالش کمبود اندام برای پیروش های عملی برای رفع کمرتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجهان های بسیار دیگرهوش مصنوعی از عروسک بازی سقوط زیگزاگی یا ناگهانیاز تکینگی تا مغز از مغز توالزارتان داروی ضد فشار شکرگزار هر چیزی باش که داحس و ادراک قسمت شصت و دوبوزون هیگز چیستفراموشی و مسیر روحانیدائما بخوانکریستال زمان(قسمت اولمرگ و میر بسیار بالای ناشبرخی اثرات مضر ویتامین دآیندهمنبع هوشیاری کجاست؟ (قسمدرد زانو همیشه نیاز به جرتوهم جدایینقشه مغزی هر فرد منحصر بهانفجار و توقف تکاملی نشانتاران، جذب کنریواستیگمینتاثیر عصاره تغلیظ شده گیابزار بقا از نخستین همانجهانی که نه با یک رخداد و هوش مصنوعی از عروسک بازی سم زنبور ، کلیدی برای واراز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن ضد اعتیادشادی، پاداش انجام وظیفهخونریزی مغزی کشندهبیماری های ژنرالیزه ی عصفضا و ذهن بازداروی جدید آلزایمرگمان میکنی جرمی کوچکی در مسئول صیانت از عقیده کیسبررسی و اپروچ جدید بر بیمآیا هشیاری کوانتومی وجودمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمذهن و شیمی بدنتوضیحات دکتر فاطمی در موچند جهانی و علمانرژی تاریکچرا ویروس کرونای دلتا واراه نجاتتحریک عمقی مغزابزار بقای موجود زنده از جامعه ی آسمانیهوش مصنوعی درمانگر کامپیسوخت هیدروژنی پاکخواص اناراز تکینگی تا مغز، از مغز وسواس، بیماری استشش مرحله تکامل چشمبیماری سلیاکقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصداروی ضد جنون در درمان تیگاهی لازم است برای فهم و معماری، هندسه ی قابل مشابعد پنجمآیا تراشه ها داخل مغز، میمهندسی بدنتکامل و ارتقای نگاه تا عمچهار ساعت پس از کشتار خوکتراشه مغز بدون واسطه ی دانسانیت در برابر دیگراننزاع بین علم و نادانی رو رستگاری محدود به یک راه ناثرات فشار روحی شدیدجستجوی هوشیاری در مغز ماهوش عاطفی قسمت دومسیاره ابلهانخوشبختی دور از رنج های ماز دست دادن دم در پیشینیاژن همه چیز نیستضرب المثل یونانیبیرون اصل است یا درونقدرت ذهندر والنتاین کتاب بدید همتفاوت های زبانی سرمنشا تپمبرولیزوماب در بیماری چمغز چون ابزار هوش است دلیآپومورفین در پارکینسونمیگرن و پروتئین مرتبط با تأثیر نیکوتین سیگار بر منوار عصب و عضله برای تاییتست آر ان اس دز میاستنی گايا اراده آزاد توهم است ینظریه تکامل در درمان بیمزمان شگفت انگیزاختلال حرکتی مانند لرزش سانسور از روی قصد بسیاری حل مشکلاستفاده از سلول های بنیاهیچ چیز همیشگی نیستخسته نباشی باباکلید نزدیک و نگاه تو بر فظهور امواج مغزی در مغز مصباور و کیهان شناسیلایو دوم دکتر سید سلمان فدرمان های بیماری اس ام ایتلاش های جدید شرکت نورالمغز انسان رو به کوچکتر شدآرامش و سکونما انسانها چه اندازه نزدذره ی معین یا ابری از الکتاثیر هوش مصنوعی بر مغزاین اندوه چیستنوشیدن چای برای مغز مفید تصور از زمان و مکانهمیشه اطمینان تو بر خدا بزندگی، مدیریت انرژیارتقا و تکامل سنت آفرینش هدف از خلقت رسیدن به ابزاستم، بی پاسخ نیستحباب هایی تو در تواصل، روان و نفس استدنیای شگفت انگیز کوانتومکنترل جاذبهعلیت رو به عقببترس از اینکه کسی، به درگپیشرفت در عقل است یا ظواهملاحظات بیهوشی قبل از جردرمان جدید ALSتمساح حد واسط میان مغز کومغز را از روی امواج بشناسآشنا پنداریچگونه مغز پیش انسان یا همرمز جهانتاثیر گیاه خواری بر رشد وایا تکامل هدفمند استتغییر دادن ژنها آیا روزی هندسه در پایه ی همه ی واکزبان فرایند تکاملی برای ارتروز یا خوردگی و التهاوقت نهيب هاي غير علمي گذشسرگردانیحس و ادراک قسمت چهل و هفتاعداد بینهایت در دنیای مNVG 291دوچرخه سواری ورزشی سبک و کودکان را برای راه آماده عادت کردن به نعمتمبانی ذهنی سیاه و سفیدبحران ذهن فیلمی قابل تامپروتز چشممنابع انرژی از نفت و گاز درمانهای بیماری پارکینستو افق رویداد جهان هستینقش نگاه از پایین یا نگاهافزایش سرعت پیشرفت علوم نگاه انسان محدود به ادراروان سالمتاثیر داروهای ضد التهاب اگر خواهان پیروزی هستیجنگ داده هاهوش مصنوعی گوگل به کمک تشزبان شناسی نوین نیازمند از نظر علم اعصاب اراده آزویتامین بی هفدهشلیک فراموشیحس و ادراک قسمت پنجاه و دبه بالا بر ستارگان نگاه کفیزیک هوشیاریدژاوو یا آشناپنداریکایروپاکتیک چیستعضلانی که طی سخن گفتن چقدمدل همه جانبه نگر ژنرالیبرین نت به جای اینترنتآملودیپین داروی ضد فشار برای یک زندگی معمولیآموزش نوین زبانمنبع هوشیاری کجاست قسمت درک حقیقت نردبان و مسیری تولید اندام با چاپ سه بعدنقش داروهاي مختلف معروف امیوتروفیک لترال اسکلروچالش دیدگاه های سنتی در بروش هایی برای مقابله با اتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجهان هایی در جهان دیگرهوش مصنوعی از عروسک بازی سلول های مغزی عامل پارکیاز تکینگی تا مغز از مغز تواکنش های ناخودآگاه و تقشکست حتمیحس و ادراک قسمت شصت و ششبوزون هیگز جهان را از متلفراموشی آرماندارچینکریستال زمان(قسمت دوم)مرگ و سوال از قاتلبرخی اختلالات عصبی مثانهآینده ی انسان در فراتر ازمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدردهای سال گذشته فراموش توهم جدایی و توهم علمنقشه های مغزی جدید با جزیانفجار بزرگ پایان بوده انجات در اعتماد به خودریاضیات یک حس جدید استتاریک ترین بخش شبابزار بقا از نخستین همانجهانی که از یک منبع، تغذیهوش مصنوعی از عروسک تا کمسماگلوتید داروی کاهش دهناز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن علیه سرطانشب سیاه سحر شودخونریزی مغزی کشنده ولی قبیماری های روانی با تاثیفضای قلب منبع نبوغ استداروی جدید آلزایمر تاییدگنجینه ای به نام ویتامین مسئولیت جدیدبررسی ژنها در تشخیص بیماآیا واکنش های یاد گرفته ومنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتیوتیکسن داروی ضد جنونچند روش ساده برای موفقیتانرژی تاریک که ما نمی توچرا یک ساعت، 60 دقیقه و یک راه های جدید برای قضاوت رتحریک عمقی مغز در آلزایمابزار بقای موجود زنده از جاودانگی مصنوعیهوش مصنوعی درخدمت خلق وحسودمندی موجودات ابزی بر خواص اردهاز تکینگی تا مغز، از مغز وسیله، فقط دعا نیستششمین کنگره بین المللی سبیماری شارکو ماری توثقانون مندی نقشه ژنتیکی مدارویی خلط آورگاهی مغز بزرگ چالش استمعنی روزهبعد از کروناآیا جنین انسان، هوشمندی مهربانی، شرط موفقیتتکامل و ریشه ی مشترک خلقتنون و القلمتراشه ها روی مغزانسان، گونه ای پر از تضادنزاع بین علم و جهل رو به پرشته نوروایمونولوژی و نقاثرات مفید قهوهحفره در مغزهوش عاطفی قسمت سومسیب یکسان و دیدگاه های متخیالپردازی نکناز روده تا مغزژن همه چیز نیستضربه مغزی در تصادف رانندبیست تمرین ساده برای جلوقدرت شناختی انسان، محدوددر یک فراکتال هر نقطه مرکتفاوت ایستایی و تکاپوپناه به بیابانمغز چگونه صداها را فیلتر آب زندگی است قسمت چهارممیگرن و خوابتأثیر نگاه انسان بر رفتانوار عصب و عضله تعیین محلتشنچ پانایوتوپولوس تشنج ايا اراده آزاد توهم است ینظریه تکامل در درمان بیمزمان طلایی سکته ی مغزی رااختلال خواب فرد را مستعد سانسور بر بسیاری از حقایحلقه های اسرارآمیزاستفاده از سلول های بنیاهیچ چیز، چقدر حقیقی استخطا در محاسبات چیزی کاملکلید، در ناشناخته هاستظرف باید پر شود چه با چرک باید از انسان ترسیدپیوند اندام از حیوانات بلازم است هیچ کاری نکنیددرمان های جدید ALSتلاش هایی در بیماران قطع مغز ایندگان چگونه استآرامش عقلما اکنون میدانیم فضا خالذرات کوانتومی زیر اتمی قتاثیر ویتامین دی بر بیمااین ایده که ذرات سیاهچالنوعی سکته مغزی ، وحشتناک تصاویر زیبای رعد و برقهمیشه به آنچه داری، خوشنزندگی، مراتب هوشیاری استارتقا یا بازگشت به قبل ازهر چیز با هر چیز دیگر در تستون فقرات انسان دو پا جلحد و مرزها توهم ذهن ماستاصلاح خطا با رفتن بر مسیردنیایی پر از سیاهچاله کندن ریشه ی خودعلایم کمبود ویتامین E را بحتی علمی درباره تمایل بپیشرفت ذهن در خلاقیت استممانتین یا آلزیکسا یا ابدرمان جدید مولتیپل میلومتنفس هوازی و میتوکندریمغز زنان جوانتر از مغز مرآشنا پنداریچگونه هموساپينس بر زمین رمز جهان خاصیت فراکتالتاثیر گیاه خواری بر رشد وایجاد احساساتتغییر زودتر اتصالات مغزیهندسه زبانِ زمان استزبان متغیرارزش های وارونهوقتی فهمیدی خطا کردی برگسربازان ما محققا غلبه می حس و ادراک قسمت چهل و هشتبقا با سازگارترین فرد اسفقر داده ها در هوش مصنوعیدوپامین قابل حل در آبکوری گذرای ناشی از موبایعادت بد را ترک کنمباحث مهم حس و ادراکبخش فراموش شده ی حافظهپروتز عصبی برای تکلممنابع انرژی از نفت و گاز درماندگی به دلیل عادت کرتو انسانی و انسان، شایستنقش نظام غذایی در تکامل مافسردگی و اضطراب در بیمانگاه از کنار و یا از روبرروبات ها قول میدهندتاثیر داروی ضد تشنج سدیم اپل ویژن پرو در تشخیص بیمجنبه های موجی واقعیتهوش مصنوعی الفاگوزبان، نشان دهنده ی سخنگو از واقعیت امروز تا حقیقتویتامین دی گنجینه ای بزرشنا در ابهای گرم جنوب نیاحس و ادراک قسمت پنجاه و سبه بالاتر از ماده بیندیشفیزیک و هوشیاریدگرگونی های نژادی و تغییکار امروز را به فردا نیندغم بی پایانمدل هولوگرافیک ژنرالیزهمدل هولوگرافیک تعمیم یافبرای پیش بینی آینده مغز دآمارهای ارائه شده در سطح منبع هوشیاری کجاست قسمت درک دیگرانتولید سلولهای جنسی از سلنقش درختان در تکاملامید نیکو داشته باش تا آنچاالش ها در تعیین منبع هوروش هایی برای کم کردن اضطتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجهان یکپارچههوش مصنوعی از عروسک بازی سلول های بنیادیاز تکینگی تا مغز از مغز تواکنش به حس جدیدشکستن مرز دور مغزحس و ادراک سی و هفتمبی نهایت در میان مرزهافرایند پیچیده ی خونرسانیداروهای مصرفی در ام اسکریستال زمان(قسمت سوم)مرگ انتقال است یا نابود شبرخی اصول سلامت کمرآینده ی حمل و نقل هوایی دمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدردی که سالهاست درمان نشتوهم جسمنقشه با واقعیت متفاوت اسانقراض را انتخاب نکنیدنجات در راستگوییریتوکسیمابتاریکی من و تو و گرد و غباابزار بقا از نخستین همانجهانی پر از سیاهچاله یا پهوش مصنوعی از عروسک تا کمسندرم میلر فیشراز تکینگی تا مغز از مغز تواکسنی با تاثیر دوگانه اشبیه سازی میلیون ها جهان خواندن ، یکی از شستشو دهنبیماری وسواسفضای خالی ای وجود نداردداروی جدید ای ال اسگندم بکاری، جو درو نمیکنمسئولیت در برابر محیط زیبررسی بیماری التهابی رودآیا یک، وجود داردمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتیک و اختلال حرکتیچندین ماده غذایی که ماننانرژی خلا ممکن استچرا پس از بیدار شدن از خوراه های جدید برای قضاوت رتخریب مغز به دلیل کمبود بابزارهای پیشرفته ارتباط جایی برای یاد گرفتن باقی هوش مصنوعی ساخته هوش طبیسی و سه پل اصفهانخواص باداماز تکینگی تا مغز، از مغز یک پیام منفرد نورون مغزی شعار و عملبیماری ضعف عضلات نزدیک بقانون گذاری و تکاملدارویی ضد بیش فعالی سیستگاهی جهت را عوض کنمعاینه قبل از نوار عصب و بعد از کروناآیا جهان ذهن و افکار ما مموفقیت هوش مصنوعی در امتتکامل ابزار هوش ، راه پر نوآوری ای شگفت انگیز دانتراشه ی هوش مصنوعی در مغزانعطاف پذیری مکانیسمی علنسبیت عام از زبان دکتر بررشد مغز فرایندی پیچیده ااثرات مفید روزه داریحق انتخابهوش عاطفی قسمت ششمسیر آفرینش از روح تا مغز خانه ی تاریکاز سایه نترسژن هوش و ساختارهای حیاتی ضررهای مصرف شکر و قند بر بیش از نیمی از موارد انتققدرت عشقدر کمتر از چند ماه سوش جدتفاوت ارباب و رهبر حقیقیپنج اکتشاف شگفت آور در مومغز ناتوان از توجیه پیداآب زندگی است قسمت هفتممیگرن و روزه داریتأثیر شیرینی های حاوی لونوار عصب و عضله در مطب دکتشنج چیستنعناعزمان، واقعی نیستاختلال در شناسایی حروف و سانسور ذهنحمله ویروس کرونا به مغزاستفاده از سلول های بنیاهیچ وقت خودت را محدود به خطا در محاسبات چیزی کاملکلام و زبان، گنجینه ای بسظرفیت مغز چقدر استبابا زود بیاپیوند اندام حیوانات به البخند بزن شاید صبح فردا زدرمان های جدید میگرنتلاش در تولید انرژی به رنمغز ابزار بقای برتر مادیآرامش(سکوت) stillness و تکاپوما از اینجا نخواهیم رفتذرات کوانتومی زیر اتمی قتاثیر ویروس کرونا بر مغز این ابتدای تناقض هاستنیوالینتصادف یا قوانین ناشناختههمیشه داناتر از ما وجود دزندان ذهنیارتوکين تراپی روشی جديد هر جا که جات میشه، جات نیستارگانی قبل از آغاز کیهحریص نباشاصول انجام برخی نرمش ها ددنیا، هیچ استکندر در بیماریهای التهابعلایم کمبود ویتامین E را بحث درباره پیدایش و منشا پیشرفتی مستقل از ابزار همن و وجود توهمیدرمان جدید میگرن با انتی تنفس هوازی و میتوکندریمغزهای کوچک بی احساسآشناپنداری چیستچگونه هوشیاری خود را توسرنگ کردن، حقیقت نیستتاثیر گیاه خواری بر رشد وایران بزرگتغییر عمودی سر انسان از پهندسه، نمایشی از حقیقتزبان مشترک ژنتیکی موجوداارزش های حقیقی ارزش های غوقتی ناراحتی چیکار میکنیسربرولایزینحس و ادراک قسمت چهل و دومبقا در ازای بیماریفلج نخاعی با الکترودهای دورترین نقطه ی قابل مشاهکی غایب شدی تا نیازمند دلعادت دادن مغز بر تفکرمبتکران خودشکوفابخش های تنظیمی ژنومپرورش مغز مینیاتوری انسامنابع انرژی از نفت و گاز درها بسته نیستتو با همه چیز در پیوندینقش نظریه تکامل در شناساافسردگی و ساختار مغزنگاه از بیرون مجموعهروبات های ریز در درمان بیتاثیر درجه حرارت بر مغزاپی ژنتیکجنسیت و تفاوت های بیناییهوش مصنوعی اکنون می توانزبان، وسیله شناسایی محیطاز کجا آمده ام و به کجا میویروس مصنوعیشناخت ناشناختهحس و ادراک قسمت پنجاه و شبه جای محکوم کردن دیگران فیزیک آگاهیدانش قدرت استکار با یگانگی و یکپارچگیغم بی پایانکارهای کوچک، بی ارزش نیسغیرقابل دیدن کردن مادهمدل های ریز مغز مینی برینبرای اولین بار دانشمندانآن چیزی که ما جریان زمان منبع هوشیاری کجاست قسمت درک درست از خود و هوشیاریتولترودیننقش ذهن و شناخت در حوادث امید نجاتنابینایی در نتیجه ی گوشی روش هایی برای جلوگیری از تاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجهان یکپارچههوش مصنوعی از عروسک بازی سلول های بنیادی منابع و ااز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن های شرکت فایزر آمرشکستگی لگن یا سکته ی مغزیحس و ادراک- قسمت پنجاه و بی نظمی مقدمه شناختفرایند تکامل و دشواری هاداروهای ام اسکشف مکانیسم عصبی خوانش پمرگ تصادفیبرخی اطلاعات روانشناسی مآینده ی علم و فیزیک در60 ثمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدرد، رمز موفقیتتوهمات و شناخت حقیقتنقص های سیستمی ایمنیانواع سکته های مغزینخاع ما تا پایین ستون فقرریسپریدونتاریکی و نورابزار بقای موجود زنده از جهانی در ذهنهوش مصنوعی از عروسک تا کمسندرم کووید طولانیاز تکینگی تا مغز از مغز توابسته به دوستی این و آن شبیه سازی سیستم های کوانخواندن، دوست روزهای سختبیماری کروتز فیلد جاکوبقفس دور خود را بشکنداروی جدید برای میاستنی گوهر با نظر دیگران سنگ نممستند جهان متصلبررسی سیستم تعادلی بدن اآیا کیهان می تواند یک شبیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتیکاگرلور داروی ضد انعقاچندجهانیانرژِی برای ایجاد اضطرابچرا ارتعاش بسیار مهم استراه پیروزی در زندگی چیستتداوم مهم است نه سرعتابزارهای بقا از نخستین هجایی خالی نیستهوش مصنوعی، کیفیت فریب مسیلی محکم محیط زیست بر انخواص بادام زمینیاز تکینگی تا مغز، از مغز یک پیشنهاد خوب برای آسان صبور باشبیماریهای تحلیل عضلانی اقانون جنگلداستانها و مفاهیمی اشتباگاهی در پارکینسون باید پمعادله ها فقط بخش خسته کنبعد از کرونا دلخوشی بیهوآیا جهش های ژنتیکی، ویروموفقیت در تفکر استتکامل تکنولوژینوار مغز مشاهده ی غیر مستتراشه ی بیولوژِیکاهمیت کنترل خشمچسبیدن به خود، مانع بزرگ رشد مغز علت تمایل انسان باثرات مضر ماری جواناحقیقت قربانی نزاع بین بی هوش عاطفی بیشتر در زنانسیستم تخلیه ی مغز بینشی نخانواده پایداراز سایه بگذرژن یا نقشه توسعه مغز و نقضررهای شکر بر سلامت مغزبیشتر کمردردها نیازی به قسم به فقردر آرزوهایت مداومت داشتهتفاوتهای جنسیتی راهی براپول و شادیمغز و قلب در جنین موش مصنآب زندگی است قسمت اولمیگرن سردردی ژنتیکی که بتئوری تکامل امروز در درمنوبت کودکانتشنج و حرکات شبه تشنجی قاهفت چیز که عملکرد مغز تو زمان، اندک استاختلال در شناسایی حروف و ساهچاله ها تبخیر نمیشودحمایت از طبیعتاستفاده از سلول های بنیاهیچ کاری نکردن به معنی چیخطای ادراک کارماکلام، در تحولی شگفت آور بعقل مجادله گرباد و موجپیوند سر آیا ممکن استلحظات خوش با کودکاندرمان های جدید در بیماری تلاشی برای درمان قطع نخامغز ابزار برتر بقاآرزوها را کم کنما اشیا را آنطور که هستندذرات کوانتومی زیر اتمی قتاثیر ژنها بر اختلالات خاین بیمار را باید چه کار نیکولا تسلاتضادهای علمیهمیشه راهی هستزونیسومایدارتباط میکروب روده و پارهر حرکت خمیده می شود و هر سخن نیکو مانند درخت نیکوحرکات چشم، ترجمه کننده ی اصول توسعه ی یک ذهن کاملدندان ها را مسواک بزنید تکندر علیه سرطانعلائم عصبی آلزایمر، با ابحثي درباره هوش و تفاوتهپپوگستمن کسی در ناکسی دریافتم درمان جدید کنترل مولتیپلتنفس بدون اکسیژنمغز، فقط گیرندهآشتی بهتر استچگونه واکسن کرونا را توزرنگین کمانتاثیر گیاه خواری بر رشد وایرادهای موجود در خلقت بتغییرات منطقه بویایی مغزهنر فراموشیزبان چهار حرفی حیات زمینارزش حقیقی زبان قسمت اولوقتی پر از گل شدی خودت را سردرد میگرنحس و ادراک قسمت چهل و سومبقای حقیقی در دور ماندن افلج بل، فلجی ترسناک که آنديدن با چشم بسته در خواب کیهان خود را طراحی میکندعارضه جدید ویروس کرونا سمتواضع باشبخش بزرگی حس و ادراک ما اپرکاری تیروئیدمنابع انرژی از نفت و گاز درهای اسرارآمیز و پوشیدهتو با باورهایت کنترل میشنقش هورمون های تیروئید داقلیت خلاقنگاه از دور و نگاه از نزدروبات کیانتاثیر درجه حرارت بر عملکابتدا سخت ترین استجنسیت و تفاوت های بیناییهوش مصنوعی از عروسک های بزدودن نقص از هوش مصنوعیاز کسی که یک کتاب خوانده ویروس های باستانی، مغز مشناخت و معرفت، و نقش آن دحس و ادراک قسمت بیست و چهبه جای تولید، بیشتر گوش کفیزیکدانان ماشینی برای تدانش محدود به ابعاد چهارفال نیکودانش بی نهایتکارهایی بیش از طراحی و گپغار افلاطونمدیون خود ناموجودبرای بقا به جایی فراتر ازآنچه می دانم، آنچه را میخمنبع هوشیاری کجاست قسمت درک عمیق در حیواناتتومورها و التهاب مغزی عانقش روی و منیزیم در سلامتامید یا ناامیدی؟ناتوانی از درمان برخی ویروش هایی ساده برای کاهش اتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجهان کنونی و مغز بزرگتریهوش مصنوعی از عروسک بازی سلول های بدن تو پیر نیستناز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن کووید 19 چیزهایی که شگفت نیست من عاشق تو باشمحس و ادراک- قسمت بیست و پبی هیچ می ایی و بی هیچ میرفرایند حذف برخی اجزای مغداروهای تغییر دهنده ی سیکشف مکانیسمی پیچیده در بمرگ عاطفه و محبتبرخی بیماری ها که در آن بآینده با ترس جمع نمیشودمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدرس گرفتن از شکست هاتوکل بر خدانقص در تشخیص هیجانات عامانیس بی کساننخاع درازتر یا کوتاهتر کریسدیپلام تنها داروی تایتاریکی خواهد ترسیدابزار بقای موجود زنده از جهان، تصادفی نیستهوش مصنوعی از عروسک تا کمسندرم گیلن باره به دنبال از تکینگی تا مغز از مغز توابستگی یعنی قلادهشبکه های مصنوعی مغز به درخواب و بیداری نوسانی مغزبیماری گیلن باره و بیمارقفس ذهنداروی جدید برای کاهش وزنگویید نوزده و ایمنی ساکتمشکل از کجاستبررسی علل کمر درد در میانآیا گذشته، امروز وآینده منبع هوشیاری کجاست؟(قسمتیروفیبان موثر در سکته ی نه ناامیدی بلکه ارتقاانسولینچرا به هم اعتماد نمیکنیمراه انسان شدن، راه رفتن وتداخل مرزها و صفات با بینابزارهای بقا ازنخستین همجاذبههوش مصنوعی، اتفاقات و تحسینوریپا داروی ترکیبی ضدخواص شکلات تلخاز تکامل تا مغز از مغز تا یک آلل ژنتیکی که از نئاندصبور باشبیماری، رساله ای برای سلقانون جنگلدخالت در ساختار ژنهاگذر زمان کاملا وابسته به معجزه های هر روزهبعد از کرونا دلخوشی بیهوآیا جهش ژنتیکی و تنظیم اجمولکول ضد پیریتکامل جریان همیشگی خلقتنوار مغز با توضیح دکتر فاتربیت کودکان وظیفه ای مهاهرام مصر از شگفتی های جهنسبت ها در کیهانرشد در سختی استاجزای پر سلولی بدن انسان حقیقت آنطور نیست که به نظهوش عاطفی در زنان بیشتر اسیستم تعادلی بدنخاویار گیاهیاز علم جز اندکی به شما داژن درمانی در درمان چاقیضعیف و قویبیشتر علم، در نادانسته هقضاوت ممنوعدر آسمان هدیه های نادیدنتقلید مرحله ای نسبتا پیشپول و عقیدهمغز و هوش، برترین ابزار بآب زندگی است قسمت دوممیگرن شدید قابل درمان استئوری تکامل در پیشگیری و ای نعمت من در زندگیمنور از عمق تاریکیتشنج به صورت اختلال رفتاهفت سین یادگاری از میراث زمزمه ات مانده در گوشماختلالات مخچهسایه ی هوشیاریحوادث روزگار از جمله ویراستفاده از سلول های بنیاهیچ کس مانند تو نگاه نمیکخطای حسکلرال هیدرات برای خوابانعقل در جهان جدید، عجیب اسباد غرور و سر پر از نخوت وپیوند سر برای چه بیمارانلرزش ناشی از اسیب به عصبدرمان های جدید سرطانتلاشی تازه برای گشودن معمغز از بسیاری حقایق می گرآزمون تجربی، راهی برای رما به جهان های متفاوت خودرفلکس وتری با توضیح دکتر تاثیر کلام در آیات کلام باینکه به خاطرخودت زندگی نیاز به آموزش مجازی دیجیتظاهر خوابیده ی مادههمیشه عسل با موم بخوریمزونا به وسیله ویروس ابله ارتباط ماده و انرژیهرچیز با یک تاب تبدیل به سخن و سکوتحرکت چرخشی و دائمی کیهاناصول سلامت کمرده روش موفقیتکو کیو تن coQ10علت خواب آلودگی بعد از خوبحثی جالب درباره محدودیتپایان، یک آغاز استمن پر از تلخیمدرمان جدید ام استنها مانع در زندگی موارد مغز، همه ی واقعیت را نمیبآغاز فرایند دانستنچگونه آن شکری که می خوریمرهبر حقیقیتاثیر گیاه خواری بر رشد وایستادن در برابر آزادی بتغییرات مغز پس از 40 سالگیهنر حفظ گرهزبان نیاز تکاملی استارزش حقیقی زبان قسمت دوموقتی تو از یاد گرفتن باز سردرد میگرن در کودکانحس و ادراک قسمت نهمبلندی در ذهن ما درک بلندیفلج خوابدی متیل فومارات(زادیوا)(کیهانِ هوشیارِ در حال یاعبارت های مبهم مانند انرمجموعه های پر سلولی بدن مبخش بزرگتر کیهان ناشناختپراسینزوماب در پارکینسومنابع انرژی از نفت و گاز درون قفس یا بیرون از آنتو باید نیکان را به دست بنقش هورمون زنانه استروژناقیانوس نادانینگاه از درون قفس یا بیرونروح و آب حیاتتاثیر درجه حرارت بر عملکابتدایی که در ذهن دانشمنجهل مقدسهوش مصنوعی از عروسک های بسفر فقط مادی نیستاز آغاز خلقت تا نگاه انساویرایش DNA جنین انسان، برشناخت حقیقت یا آرزوهای گحس و ادراک قسمت بیست و یکبه خوبی های دیگران فکرکنبه خودت مغرور نشوفاکسیبتدانشمندان موفق به بازگردکاربرد روباتهای ريزنانوغرور و علممدیریت اینترنت بر جنگبرای تمدن سازی، باید در بآنچه ناشناخته است باید شمنبع هوشیاری کجاست قسمت درگیری قلب در بیماری ویرتومورهای نخاعینقش روزه داری در سالم و جامید جدید بر آسیب نخاعیناتوانی در شناسایی چهره روش استفاده از بالش طبیتاثیر رو ح و روان بر جسمابزار بقا از نخستین همانجهان کاملی در اطراف ما پرهوش مصنوعی از عروسک بازی سلول بنیادی و ای ال اساز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن کرونا و گشودن پنجرشگفت انگیز بودن کیهانحس و ادراک- قسمت شصت و چهبی ذهن و بی روحفراتر از دیوارهای باورداروهای ضد بیماری ام اس وکشف ژن جدید، می تواند گستمرگی وجود نداردبرخی بیماری های خاص که بدآیا فراموشی حتمی استمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدست و پا زدن در سایه؟توپیراماتنقطه ی رسیدن به قلهانگشت ماشه اینخستین تمدن بشریریشه های مشترک همه ی موجوتاریخ همه چیز را ثبت کردهابزار بقای موجود زنده از جهش های ژنتیکی مفید در ساهوش مصنوعی از عروسک تا کمسندرم پیریفورمیساز تکینگی تا مغز از مغز تواسطه ها د رمسیر ایجاد مغشبکیه های مصنوعیخواب زمستانی سلول های سربیماری آلزایمر، استیل کوقفس را بشکنداروی جدید برای ای ال اسگوش دادن بهتر از حرف زدنمشکلات نخاعیبرطرف کردن خشونت را از خاآیا پیدایش مغز از روی تصامنبع هوشیاری در کجاست؟ قتکلم در گیاهاننه به اعدامانسولین هوشمندچرا بیماری های تخریبی مغراه بی شکستترقی واقعی یا شعار ترقیابزارهای بقای موجود زندهجاذبه و نقش آن در شکلگیریهوش احساسیسیناپس، شگفتی خلقتخواص شگفت هویجاز تکامل تا مغز، از مغز تیک جهش ممکن است ذهن انسانصبر لازمه ی پیروزی استبیمارستان هوش مصنوعیقانونمندی و محدودیت عالمدر موج، راز خلقت نهفته اسگذشته را دفن کنمعجزه ی چشمتفکر قبل از کارآیا خداباوری محصول تکاملمولتیپل اسکلروز در زنان تکامل داروینی هنوز در حانوار مغز ترجمه رخدادهای ترجمه فعالیت های عضله به اولویت بندی ها کجاستنسبت طلایی، نشانه ای به سرشد، رسیدن به یک هدف نیستاجزایی ناشناخته در شکل گحقیقت افرادهوش عاطفی در زنان بیشتر اسیستم دفاعی بدن علیه مغز خار و گلژن ضد آلزایمرطلوع و حقیقتبا همه مهربان باشقطار پیشرفتدر آستانه ی موج پنجم کوویتقلید از روی طبیعتپوست ساعتی مستقل از مغز دمغز و اخلاقآب زندگی است قسمت سوممیاستنی گراویس بدون آنتیتئوری جدید، ویران کردن گای همه ی وجود مننور درونتشنج عدم توازن بین نورون هم نوع خواری در میان پیشیزنان باهوش تراختلالات حرکتی در انسانسایه را اصالت دادن، جز فرحکمت الهی در پس همه چیزاستیفن هاوکینگ در مورد ههیچ کس حقیقت را درون مغز خطر آلودگی هواکم کردن کالری روشی سودمنعقل سالمبار مغز بر دو استخوانپیوند سر، یکی از راه حلهالرزش دست ها و گردن و سر ETدرمان های رایج ام استلاشی جدید در درمان ام اسمغز به تنهایی برای فرهنگ آزمون ذهنی گربه ی شرودینما با کمک مغز خود مختاريمرفتار مانند بردهتاثیر کپسول نوروهرب بر ناینکه خانواده ات سالم بانیروی پنجم در طبیعتتظاهری از ماده است که بیدهمیشه، آنطور نیست که هستزیان غذاهای پرچربارتباط متقابل با همه ی حیهرگز از زندگی یا امکاناتسخن پاک و ثابتحس متفاوتاضطراب و ترسدهن، بزرگترین سرمایهکوچ از محیط نامناسبعماد الدین نسیمی قربانی بحثی در مورد نقش ویتامين پاکسازی مغزمن بی من، بهتر یاد میگیرمدرمان جدید ای ال اس، توفرتنها در برابر جهانمغزتان را در جوانی سیم کشآغاز فصل سرما و دوباره تکچگونه انتظارات بر ادراک روی و منیزیم در تقویت استتاثیر گیاه خواری بر رشد واکنون را با همه ی نقص هایتغییرات آب و هوایی که به هنر دانستنزبان و کلمه حتی برای کسانارزش حقیقی زبان قسمت سوموقتی خودت را در آینه دیدیسردرد میگرنی در کودکانحس و ادراک قسمت چهارمبلوغ چیستفلج خواب چیستدین اجباریکیست هیداتید مغزعجول نباشمجرم، گاهی قربانی استبخش دیگری در وجود انسان هپرتوهای صادر شده از سیاهمنابع انرژی از نفت و گاز درون و بیرون، جدای از هم تو برای خزیدن خلق نشده اینقش ویتامین K در ترمیم اسالکترومغناطیس شنوایی و هنگاه از درون مجموعه با نگروح در جهانی دیگر استتاثیر درجه حرارت بر عملکابتذال با شعار دینجهان فراکتالهوش مصنوعی از عروسک های بسفر نامه سفر به بم و جنوب از انفجار بزرگ تا انفجار ویشن پروشناخت درون، شناخت بیرون؛حس و ادراک قسمت بیست و دوحس و ادراک قسمت بیست و سوبه خودت نگاه کنفاجعه ی جهل مقدسدانشمندان نورون مصنوعی سکاربرد روباتهای ريز، در غربال در زندگیمدیریت اضطراب، از مهمتریبرای خودآگاه بودن تو بایآنچه واقعیت تصور میکنیم منبع هوشیاری کجاست قسمت درگیری مغز در بیماری کویتومورهای ستون فقراتنقش رژیم غذایی بر رشد و اامید درمان کرونا با هماننادیدنی ها واقعی هستندروش جدید تولید برقتاثیر روده بر مغزابزار بقا از نخستین همانجهان پیوستههوش مصنوعی از عروسک بازی سلول بنیادی در درمان ایداز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن کرونا از حقیقت تاتشگفت زده و حیران باشحسن یوسف باغچه ی منبی سوادی در قرن 21فرار در فرار از میزبان، دداروهای ضد تشنج با توضیح کشف ارتباط جدیدی از ارتبمراقب خودتون و خانواده هبرخی توجهات در ببمار پارآیا ممکن است موش کور بی ممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدست کردن در گوشتوانایی مغز و دیگر اجزای نقطه ای بود و دگر هیچ نبوانگشت نگاری مغز نشان میدنخستین تصویر از سیاهچالهریشه های مشترک حیاتتاریخ، اصیل نیست و ساخته ابزار بقای موجود زنده از جهش های ژنتیکی غیر تصادفهوش مصنوعی از عروسک تا کمسندرم پیریفورمیساز تکینگی تا مغز از مغز توبینار اساتید نورولوژی دشباهت مغز و کیهانخواب سالم عامل سلامتیبیماری الزایمرقله برای دیدن نه برای به داروی جدید برای دیابتگوشه بیماری اتوزومال رسسمشکلات بین دو همسر و برخیبزرگ فکر کنآیا آگاهی پس از مرگ از بیمنبع هوشیاری در کجاست؟(قتکنولوژی های جدید و حالتنه به اعدامانسان قدیم در شبه جزیره عچرا حیوانات سخن نمی گوینراه طولانی را به سلامت گذتروس جریان انرژیابزارهای بقای از نخستین جبران از دست رفته هاهوش احساسیسیگار عامل افزایش مرگ ومخواص عجیب لوبیااز تکامل تا مغز، از مغز تیک رژیم غذایی جدید، می توصبر و واقعیتبیندیشقارچ بی مغز در خدمت موجوددر میان تاریکی و روشناییگر جان به جز تو خواهد از خمعجزه ی علمتفکر ترکیبی در هوش مصنوعآیا دلفین ها می تواند از مواد کوانتومی جدید، ممکنتکامل داروینی هنوز در حانوار مغز در فراموشی هاترجمه ی فعالیت های عضله باولین قدم شناخت نقص های خنشانه های گذشته در کیهان ز گهواره تا گوراحیای بینایی نسبی یک بیمحقیقت انسانهوش عاطفی رمز آزادگیسکوت و نیستیخارق العاده و استثنایی بژنها نقشه ایجاد ابزار هوطلای سیاهبا هوش مصنوعی خودکار روبقطره قطرهدر برابر حقایق جدیدتقلید از طبیعتپوشاندن خود از نورمغز و اخلاقآب، زندگی است(قسمت پنجم)میاستنی گراویس در جوانانتا 20 سال آینده مغز شما به ای آنکه نامش درمان و یادشنوروفیبروماتوزتشویق خواندن به کودکانهمه چیز موج استزنجیرها را ما باید پاره کاختلالات صحبت کردن در انساخت سلول عصبی حتی پس از حافظه میتواند بزرگترین داستیفن هاوکینگ در تفسیر هیچ اندر هیچخطر حقیقی، خود انسان استکمی زاویه ی دیدت را عوض کعقلانیت بدون تغییربار بزرگ ایستادن بر دو پاپیوندهای پیچیده با تغییرلرزش عضله یا فاسیکولاسیودرمان های علامتی در ام استمایل زیاد به خوردن بستنمغز بیش از آنچه تصور میشوآزمون ذهنی گربه شرودینگرما بخشی از این جهان مرتبطرفتار وابسته به شکلتاثیر کپسول نوروهرب بر تاین، فقط راه توستچیز جدید را بپذیرتعویض دارو در تشنجهمکاری یا رقابتزیباترین چیز در پیر شدنارتباط چاقی و کاهش قدرت بهز ذره، یک دنیاستسخت ترین حصارحس چشایی و بویاییاطلاع رسانی اینترنتیدو ویژگی انتزاع و قدرت تجکوچک شدن مغز از نئاندرتاعنصر اصلی تعیین واقعیتبحثی در مورد نقش کلسیم و پارادوکس ها در علممننژیتدرمان جدید سرطانتنهاییمغزتان را در جوانی سیمکشآغاز مبهم آفرینشچگونه به سطح بالایی از هورویکردهای جدید ضایعات نختاثیر گیاه خواری بر رشد واکوییفلکستغییرات تکاملی سر انسان هنر رها شدن از وابستگیزبان و بیان نتیجه ساختماارزش خود را چگونه میشناسوقتی خورشید هست شمع به کاسردرد و علتهای آنحس و ادراک قسمت نوزدهمبلعیدن ستاره توسط سیاهچافلج دوطرفه عصب 6 چشمدین، اجباری نیستکیست کلوئید بطن سومعدم توقف تکامل در یک اندامحل درک احساسات روحانیبخشیدن دیگران یعنی آرامشپرتوزایی از جسم سیاهمنابع انرژی از نفت و گاز درون آشفته ی تو و ظاهر خنتو تغییر و تحولینقش ژنتیک در درمان اختلاالکتروتاکسی(گرایش و حرکنگاه حقیقی نگاه به درون اروح رهاییتاثیر درجه حرارت بر عملکابداع دی ان ای بزرگترین دجهان قابل مشاهده بخش کوچهوش مصنوعی از عروسک های بسفر به مریخ در 39 روزاز بار خود بکاه تا پرواز واقعیت فیزیکی، تابعی از شناسایی تاریخچه ی تکاملیاز بحث های کنونی در ویروسواقعیت چند سویهشناسایی زبان حیوانات با حس و ادراک قسمت بیستمبه دنبال رستگاری باشفارغ التحصیلان، فقیر و ددانشمندان یک فرضیه رادیککاش شرف اجباری بود یا حتیمقالاتمداخله ی زیانبار انسانبرای رشد، باید از مسیر خطآنچه حس می کنیم، نتیجه ی منبع هوشیاری کجاست قسمت درگیری مغز در بیماران مبتوهم فضای خالینقش رژیم غذایی در رشد و اامیدهای جدید برای بازیابنادیدنی ها بیشتر از دیدنروش صحبت کردن در حال تکامتاثیر روزه داری بر سلامت ابزار بقا از نخستین همانجهان پیوستههوش مصنوعی از عروسک بازی سلول بنیادین از مخاط بیناز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن کرونا ساخته شده توشگفتی های نقشه ی ژنتیکیحساسیت روانی متفاوتبی شرمیفرد موفقداروی فامپیریدین یا نورلکشف جمجمه ای درکوه ایرهومراحل ارتقای پله پله کیهبرخی توصیه ها برای واکسیآیا ما کالا هستیممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدست آسمانتوانایی یک فرد، برای تغینقطه بی بازگشتانتقال ماده و انرژینخستین روبات های زنده ی جریشه های اخلاقتازه های اسکیزوفرنی(جنوابزار بقای موجود زنده از جهش های بیماری زا، معمولهوش مصنوعی از عروسک تا کمسندرم پای بی قراراز تکینگی تا مغز از مغز توجود قبل از ناظر هوشمندشباهت مغز با کیهان مادیخواب سالم عامل سلامتی و یبیماری ای شبیه آلزایمر و قله سقوطداروی جدید ضد فشار خونگوشت خواری یا گیاه خواریمشکلات روانپزشکی پس از سبزرگ شدن مغز محدود به دورآیا امکان بازسازی اندامهمنبع خواب و رویاتکنولوژی و پیشرفتنه بدبخت بلکه نادانانسان میوه ی تکاملچرا حجم مغز گونه انسان دررابطه تشنج و اوتیسمتری فلوپرازینابزارهای دفاعی و بقای موجدا کردن ناخالصی هاهوش بشری تهدید برای بشریسیاهچاله هاخود جسم و یا تصویراز تکامل تا مغز، از مغز تیکی از علل محدودیت مغز امصبر بسیار بایدبیهوش کردن در جراحی و بیمقبل و بعد از حقیقتدر مانهای کمر دردگرفتار محدودیت ها و ابعامعجزه ی علم در کنترل کرونتفکر خلا ق در برابر توهم آیا دلفین ها میتوانند باموجود بی مغزی که می تواندتکامل داروینی هنوز در حانوار مغز در تشخیص بیماری ترجمه ای ابتدایی از اسرااولین مورد PML به دنبال تکنشانه های پروردگار در جهزمین در برابر عظمت کیهاناحیای بینایی نسبی یک بیمحقیقت اشیاازدواج های بین گونه ای، رهوشمندی کیهانسکوت، پر از صداخبر مهم تلسکوپ هابلژنها ، مغز و ارادهطوفان فقر و گرسنگی و بی سبا هر چیزی که نفس می کشد ملمس کوانتومیدر جراحی کمر عجله نکنیدتقویت مغز با ورزشپیموزایدمغز و سیر تکامل ان دلیلی آتاکسیمیدان مغناطيسي زمین بشر تا بحر یفعل ما یشاای جان جان بی تن مرونورون هاي مصنوعی می توانتشخیص ژنتیکی آتروفی های همه چیز و هیچ چیززندگی فعال و مثبت روند آلاختلالات عضلانی ژنتیکساخت شبکه عصبی مصنوعی با حافظه های کاذباستخوان های کشف شده، ممکهیچگاه از فشار و شکست نترخطر را بپذیرکمالگرایی دشمن پیشرفتعقیده ی بی عملبار سنین ابزار هوشمندی اپیوندی که فراتر از امکانلزوم گذر انسان از حدها و درمان ژنتیکی برای نوآوریتمایز یا کشف یگانگیمغز باستانی، هنوز نقش هاآزادی در چیستما تحت کنترل ژنها هستیم یرفتار اجتماعی انسان، حاصتاثیر کپسول نوروهرب بر ساینترنت بدون فیلتر ماهواچیزی منتظر شناخته شدنتعیین پیش آگهی آسیب به عصهمانند سازی در انسانزیباترین چیز در افزایش سارتباط هوش ساختار مغز و ژهزینه ای که برای اندیشیدسخت ترین کار، شناخت خود احس و ادراک (قسمت اول )اطلاعات حسی ما از جهان، چدو بیماری روانی خود بزرگ کوچکی قلبعوامل موثر در پیدایش زبابحثی در مورد حقیقت فضا و پاسخ گیاهان در زمان خوردمن، ما یا چی؟درمان جدید سرطانتنهایی رمز نوآوری استمغط یک گیرنده استإِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَچگونه باغبانی باعث کاهش رویا و واقعیتتاثیر گیاهخواری بر رشد و اکسی توسین و تکامل پیش اتغذیه بر ژنها تاثیر داردهنر، پر کردن است نه فحش دزبان و بیان، در سایه پیشراز فرد ایستا و متعصب بگذروقتی ریشه ها عمیقند از چیسردرد به دلیل مصرف زیاد محس و ادراک قسمت هفتمبنی عباس، ننگی بر تاریخفن آوری های جدید علیه شنادیوار همه اش توهم بودکپسول ژری لاکتعدم تعادل دوپامین، فقط بمحل درک احساسات روحانی دبخشش، عقلانی یا غیر عاقلپرسشمنابع انرژی از نفت و گاز دروغ نگو به خصوص به خودتتو جهانی هستی که خودش را نقش گرمایش آب و هوا در همالکترودهای کاشتنینگاه دوبارهروزه داری متناوب، مغز را تاثیر درجه حرارت بر عملکابزار هوش در حال ارتقا ازجهان موازی و حجاب هاهوش مصنوعی از عروسک بازی سفر به درون سفری زیبااز تلسکوپ گالیله تا تلسکواقعیت چیستشناسایی سلول های ایمنی احس و ادراک قسمت دهمبه زودی شبکه مغزی به جای فاصله ها در مکانیک کوانتدانشمندان ژنی از مغز انسکتاب گران و پرهزینه شد ولتاثیر ویتامین دی بر بیمامدارک ژنتیکی چگونه انسانبرای زندگی سالم، یافتن تآنها نمیخواهند دیگران رامنبع هوشیاری کجاست قسمت درگیری مغزی در سندرم کووتوهم فضای خالی یا توهم فضنقش زنجبیل در جلوگیری از امیدوار باش حتی اگر همه چنادانی در قرن بیست و یکم،روشهای نو در درمان دیسک بتاثیر روزها، ماه ها یا ساابزار بقا از نخستین همانجهان پر از چیزهای اسرار آهوش مصنوعی از عروسک بازی سلول عصبی شاهکار انطباق از تکینگی تا مغز از مغز تواکسن آلزایمرشگفتی های زنبور عسلخفاش کور و انسان بینا؟بی عدالتی در توزیع واکسن فرد یا اندیشهداروی لیراگلوتیدکشف جدید تلسکوپ جیمز وبمرز مرگ و زندگی کجاستبرخی درمان های Spinal Muscular Atآیا ما تنها موجودات زنده منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدست بالای دستتوازن مهمتر از فعالیت زینقطه، وجود است یا فاصلهانتروپی و هوشیارینرمش های مفید برای درد زارژیم های غذایی و نقش مهم تازه های بیماری پارکینسوابزار بقای موجود زنده از جهش تمدنی عجیب و شگفت انسهوش مصنوعی به کمک هوش طبیسندرم پس از ضربه به سراز تکینگی تا مغز از مغز توراپامیل در بارداریشباهت های ریشه ای چند بیمخواب عامل دسته بندی و حفطبیماری ای شبیه ام اس مولتقلب های سادهداروی جدید ضد میگرنگیلگمش باستانی کیستمشکلات روانپزشکی در عقب بزرگ شدن تقریبا ناگهانی آیا انسان با مغز بزرگش اخمنتظر نمان چیزی نور را بهتکنولوژی به طرز وحشتناکینه جنگ و نه خونریزیانسان ها می توانند میدان چرا خشونت و تعصبرادیوی مغز و تنظیم فرکانتری فلوپرازینابعاد و نیازهای تکاملیجدایی خطای حسی استهوش در طبیعتسیاهچاله های فضایی منابعخودآگاهی و هوشیارياز تکامل تا مغز، از مغز تیافته های نوین علوم پرده صد قدح، نفتاده بشکستبیهوشی در بیماران دچار اقبل از آغازدر محل کار ارزش خودت را بگریه ی ابر، رمز طراوت باغمعجزه در هر لحظه زندگیآیا دست مصنوعی به زودی قاموجودات مقهور ژنها هستندتکامل داروینی هنوز در حانوار مغزی روشی مهم در تشخترس و آرمان هااولین مورد پیوند سر در اننشانه های بیداری روحیزمین زیر خلیج فارس تمدنی احتیاط در ورزش زانو در خاحقیقت تنها چیزی است که شااسکلت خارجی در درمان اختهوشمندسازی زندان هاسکوت، در برابر گزافه گویخدا موجود استژنهای مشترک بین انسان و وطوفان بیداریبا آتش، بازی نکن و بعد از لووفلوکساسیندر درمان بیماری مولتیپل تقویت استخوان در گرو تغذپیموزایدمغز کوانتومیآتاکسی فریدریشمیدان های مغناطیسی قابل تاول کف پا و حقیقتایمونوگلوبولین وریدی IVIgنورون های ردیاب حافظهتشخیص آلزایمر سالها قبل همه چیز کهنه میشودزندگی هوشمند در خارج از زاختراع جدید اینترنت کوانساخت شبکه عصبی با الفبای حافظه و اطلاعات در کجاست استروژن مانند سپر زنان دهیپرپاراتیروئیدیسمخطرات هوش مصنوعیکمردردعلم و ادراک فقط مشاهده ی باربر دیگران نباشپیوستگی همه ی اجزای جهانلزوم سازگاری قانون مجازادرمان کارتی سل و تومور مغتمدن قدیمی ای در جنوب ایرمغز برای فراموشی بیشتر کآزادی عقیده، آرمانی که تمانند کودکان باشیدرقیبی قدرتمند در برابر متاثیر کپسول نوروهرب بر ساینترنت، حقیقت جامعه ی فچیزی خارج از مغزهای ما نیتعامل انسان و هوش مصنوعیهمجوشی هسته ای، انرژِی بزیر فشار کووید چه باید کرارتباط پیوسته ی جهانهزینه سنگین انسان در ازاسختی ها رفتنی استحس و ادراک (قسمت دوم )اطلاعاتی عمومی در مورد مدو بار در هفته ماهی مصرف کوچکترین چیز یک معجزه اسعوامل ایجاد لغت انسانی و ماده ی خالیبحثی در مورد عملکرد لوب فپختگی پس از چهل سالگي به من، خود تو هستمدرمان دارویی سرطان رحم بتنبیه چقدر موثر استنفرت، اسیب به خود استافت فشار خون ناگهانی در وچگونه تکامل مغزهای کنونیرویا و کابوستاثیر انتخاب از طرف محیط اکسکاربازپین در درمان تشثبت و دستکار ی حافظههوموارکتوس ها ممکن است دزبان و تکلم برخی بیماریهاز مخالفت بشنووقتی شروع به بیدار شدن میسردرد تنشنحس و ادراک قسمت هفدهمبه قفس های سیاهت ننازفناوری هوش مصنوعی نحوه خدیوار، از ابتدا توهم بودکامپیوتر سایبورگعدم درکمحدودیت چقدر موثر استبدون پیر فلکپرسش و چستجو همیشه باقی امنابع انرژی از نفت و گاز دریا آرام نخواهد شد کشتی تو جدای از کیهان نیستینقش پیش زمینه ها و اراده الگو نداشتیمنگاهی بر قدرت بینایی دراروزه داری و التهاب زیانبتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجهان ما میتواند به اندازهوش مصنوعی از عروسک بازی سفر تجهیزات ناسا به مریخ هوش مصنوعی از عروسک بازی سفر دشوار اکتشافاز تلسکوپ گالیله تا تلسکواقعیت چیستشهر زیرزمینی در ژاپن براحس و ادراک قسمت دوازدهمبه زیر پای خود نگاه نکن بفاصله ی همیشگی تصویر سازدانشمندان پاسخ کوانتومی کتاب زیست شناسی باورصفحه اصلیمروری بر تشنج و درمان هایبرخی ملاحظات در تشنج های آنژیوگرافی از مغزمنبع هوشیاری کجاست قسمت درگیری مغزی در سندرم کووتوهم لیلیپوتی(ریزبینی)نقش زبان در سلطه و قدرت اامیدوارینازوکلسینروشهای شناسایی قدرت شنواتاثیر روغن رزماری استنشاابزار بقا از نخستین همانجهان پر از چیزهای جادویی هوش مصنوعی از عروسک بازی سلول عصبی، در محل خاص خوداز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن ایرانی کرونا تولیدشانس یا نتیجه ی تلاشخفاش با شیوع همه گیری جدیبیمار 101 ساله، مبتلا به سفرد حساس از نظر عاطفی و بداروی کنترل چربی خونکشیدن مادی روشی برای جلومرز بین انسان و حیوان کجابرخی روش های تربیتی کودکآیا مصرف مولتی ویتامین همنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدست خدا بارها را از دوشت توت زیاد بخوریدنمیتوان با بیرون انداختنانتظار گذر تندباد؟نرمش های مفید در سرگیجهرژیم های غذایی و نقش مهم تازه های درمان ام اسابزار بقای موجود زنده از جهشهای مفید و ذکاوتی که دهوش مصنوعی به شناسایی کاسندرم جدایی مغزاز تکینگی تا مغز از مغز تورزش هوازی مرتب خیلی به قشباهت کیهان و مغزخواص فلفل سبزبیماری اسپینال ماسکولار قلب و عقلداروی جدید ضد الزایمرگیاه بی عقل به سوی نور میمشاهده گر جدای از شیء مشابزرگترین خطایی که مردم مآیا انسان در آستانه ی انقمنتظر نتیجه ی کارهایت باتکنولوژی جدید که سلول هانه روش تقویت مغزانسان یک کتابخانه استچرا در مغز انسان، فرورفتراز تغییرترک امروزابعاد اضافه ی کیهانجریان انرژی در سیستم های هوش عاطفی قسمت 11سیاهچاله ها، دارای پرتو خودآگاهی و هوشیارياز تکامل تا مغز، از مغز تیاد گرفتن مداومصداقتبیو الکترونیک؛ ترکیب موجقبل از انفجار بزرگدر چه مرحله ای از خواب ، رگربه شرودینگر و تاثیر مشمعرفی مورد نادر بیماری گآیا رژیم غذایی گیاهی سلامورد نادر همپوشانی دو بیتکامل زباننوار مغز، مفید و بی خطرترسناک تر از کوریاولین هیبرید بین انسان و نظام مثبت زندگیزمان چیستاحتیاط در تعویض داروهاحقیقت خواب و رویااسکار، لگوی هوشمندهوشیاری و وجودسکته مغزیخدا نور آسمان ها و زمین اژنهای هوش ، کدامندطوفان زیباییبا تعمق در اسرار ابدیت و لوب فرونتال یا پیشانی مغدر دعواها چه میکنی؟تقویت حافظه یا هوش مصنوعپیچیدگی های مغزمگسمغز آیندگان چگونه است ؟آتاکسی مخچه ای خودایمنمیدان های کوانتومی خلاذهن پر در برابر آگاهیتابوهای ذهنیایمپلانت مغزینوروپلاستیسیتی چیستتشخیص ایدزهمه چیز در زمان مناسبزندگی و داراییادامه بحث تکامل چشمساختن آیندهحافظه و اطلاعات در کجاست اسرار آفرینش در موجهاوکينگ پیش از مرگش رسالدفاع از پیامبرکمردرد ناشی از تنگی کاناعلم و روحبارداری بدون رحمپیام های ناشناخته بر مغز لزوم سازگاری قانون مجازادرمان پوکی استخوانتمدن پیشرفته ی پیشینیانمغز بزرگ چقدر مفید هست ؟آزار حقیقیمانند آب باشرقابتی بی هدف یا رقابتی هتاثیر کتامین در درمان پاایندرالتعامل انسان با هوش مصنوعهمدلی و هوش عاطفیزیرفون داروی ضد ام اسارتباط انسانی، محدود به هزاران سال چشم های بینا وسختی در بلند شدن از روی صحس و ادراک قسمت 67اطلاعاتی عمومی در مورد مدو برابر شدن خطر مرگ و میکووید نوزده و خطر بیماری عواملی که برای ظهور لغت اماده ای ضد التهابیبحثی درباره هوش و تفاوتهپدیده خاموش روشن در پارکمنابع انرژي پاک سرچشمه حدرمان زخم دیابتی با تکنوتهدیدهای هوش مصنوعینقاشی هایی با بوی گذشته یافت هوشیاری به دنبال کاهچگونه جمعیت های بزرگ شکل رویا و خبر از آیندهتاثیر احتمالی عصاره تغلیاگر فقط مردم میفهمیدند کثبت امواج الکتریکی در عصهورمون شیرساز یا پرولاکتزبان و شناخت حقیقت قسمت چاز نخستین همانند سازها تویتنام نوعی کرونا ویروس سردرد سکه ایحس و ادراک قسمت هجدهمبه مغز خزندگان خودت اجازفواید روزه داری متناوبدید تو همیشه محدود به مقدکانال یوتیوب دکتر سلمان عدالت برای من یا برای همهمحدودیت های حافظه و حافظبدون بار گذشتهپرسشگری نامحدودمنابع انرژی از نفت و گاز دریافت هورمون امید با ورتو دی ان ای خاص ميتوکندرينقش پیشرفته ی سلول های بنالگو و عادت را بشکن و در انگاهی بر توانایی اجزاي بروزه داری و بیمار ی ام اس تاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجهان مادی، تجلی فضا در ذهجهان مرئی و نامرئیهوش مصنوعی از عروسک بازی سفرنامه سفر به بم و جنوب از تکنیکی تا مغز از مغز تواقعیت های متفاوتشواهدی از نوع جدیدی از حاحس و ادراک قسمت سومبه سیاهی عادت نکنیمفتون های زیستیدانشمندان اولین سلول مصنکتاب طبیعت در قالب هندسهسوالات پزشکیمرکز هوشیاری، روح یا بدن برخی مرزهای اخلاق و علوم آنان که در قله اند هرگز خمنبع هوشیاری کجاست قسمت درگیری اعصاب به علت میتوتوهم چیستنقش زبان در سلطه و قدرت اامیدواری و مغزنبودن مدرک و شاهد، مدرک روشی برای بهبود هوش عاطفتاثیر رژیم گیاه خواری بر ابزار بقا از نخستین همانجهان دارای برنامههوش مصنوعی از عروسک بازی سلولهای ایمنی القا کنندهاز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن اسپایکوژنشانس یا تلاشخلا، حقیقی نیستبیمار مرکز تنفس سلولیفردا را نمیدانیمداروی تشنجی دربارداریکشتن عقیده ممکن نیستمرز جدید جستجو و اکتشاف، برخی سلولهای عصبی در تلاآیا مغز تا بزرگسالی توسعمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدستورالعمل مرکز کنترل بیتوسعه هوش مصنوعی قادر اسنمیتوان بر سیاه سیاه نوشانحراف و حقیقتنرمش های موثر در کمردردرژیم ضد التهابیتاسف بار است انسان، حق خوابزار بقای موجود زنده از جهشهای مفید و ذکاوتی که دهوش مصنوعی تعاملیسندرم دزدی ساب کلاویناز تکینگی تا مغز از مغز تورزش هوازی ، بهترین تمریشباهت زیاد بین سلول هاي عخواص منیزیمبیماری اضطراب عمومیقلب یا مغزداروی سل سپتگیاه خواری و گوشت خوار کدمشاهده آینده از روی مشاهبزرگترین درد از درون است آیا احتمال دارد رویا از آمنتظر زمان ایده آل نشوتکنولوژی جدید که سلول هاچه زیاد است بر من که در ایانسان باشچرا ذرات بنیادی معمولاً راست دستی و چپ دستیترکیب آمار و ژنتیکابعاد بالاترجریان انرژی در سیستم های هوش عاطفی قسمت نهمسیاهچاله و تکینگی ابتدایخودت را از اندیشه هایت حفاز تکامل تا مغز، از مغز تیاد بگیر فراموش کنیصدای بم با فرکانس پایین، بیوگرافیقبرستان ها با بوی شجاعتدر ناامیدی بسی امید استتفاوت قند طبیعی با قند و گزیده ای از وبینار یا کنفمعرفت و شناختآیا رژیم غذایی گیاهی سلاموسیقی نوتکامل زباننوار مغز، ترجمه ی فعالیت ترسان نیستیاولین تصویر در تاریخ از سنظریه ی تکامل در درمان بیزمان و مکان، ابعاد کیهان احساس گذر سریعتر زمانحقیقت در علم، هرگز نهایی اسارت و پرخوریهوشیاری و افسردگیخدا بخشنده است پس تو هم بژنهای حاکم بر انسان و انسطولانی ترین شببا خودت نجنگلوتیراستامدر سال حدود 7 میلیون نفر تقویت سیستم ایمنیپیچیدگی های مغزی در درک زمغز اندامی تشنه ی انرژی اآتش منبع انرژیمیدان بنیادین اطلاعاتذهن تو همیشه به چیزی اعتقتاثیر فکر بر سلامتایمپلانت مغزی و کنترل دو نوروز مبارکتصویر خورشید یا خود خورشهمه چیز در زمان کنونی استزندگی بی دوداداراوون تنها داروی تاییساختن آینده، بهترین روش حافظه و اطلاعات در کجاستاسرار بازسازی اندام هاهاوکينگ پیش از مرگش رسالدفاع در برابر تغییر ساختکمردرد و علل آنعلم اپی ژنتیک دریچه ای بهبازگشایی مجدد مطب دکتر سپیدایش زبانلزوم عدم وابستگی به گوگل درمان پوکی استخوانتمدن بشری و مغز اخلاقیمغز بزرگ چالش است یا منفعآزار دیگری، آزار خود استماه رجبرموزی از نخستین تمدن بشرتاثیر گیاه خواری بر رشد وایپیداکرینتعداد کلی ذهن ها در جهان همراه سختی، اسانی هستزیرک ترین مردمارتباط از بالا به پایین مهستي مادي ای که ما کوچکترسدسازی روش مناسب برای مقحس و ادراک قسمت 74اعتقاد اشتباه، نتیجه ی ندو برابر شدن خطر مرگ و میکودک هشت ساله لازم است آدعوارض ازدواج و بچه دار شدماده، چیزی نیستبحثی درباره هوش و تفاوتهپروژه ی ژنوم انسانیمنابع انرژی از نفت و گاز درمان ساده ی روماتیسمتو یک معجزه ایچقدر به چشم اعتماد کنیمافتخار انسانچگونه جمعیت های بزرگ شکل رویا بخشی حقیقی از زندگی تاثیر بینش و انتظارات فراگر میدانی مصیبت بزرگتر جلو رفتن یا عقبگردهوش فوق العاده، هر فرد اسزبان و شناخت حقیقت قسمت ااز نخستین همانند سازها تویتامین E برای فعالیت صحسردرد عروقی میگرنحس و ادراک قسمت هشتمبه نقاش بنگرفواید روزه داری متناوبدیدن خدا در همه چیزکاهش میل جنسی در ام اسعسل طبیعی موثر در کنترل بمحدودیت درک انسانبدون زمان، ماده ای وجود نپس از اگو یا بعد از نفسمنابع انرژی از نفت و گاز دریای خداتو در میانه ی جهان نیستی نقش آتش در رسیدن انسان بهالگوی بنیادین و هوشیارینگاهت را بلند کنروزه داری سلول های بنیادتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانابزار بقا از نخستین همانجهان مشارکتیهوش مصنوعی از عروسک بازی سفرنامه سفر به بم و جنوب از تکینگی تا مغز و از مغز واقعیت و مجازشواهدی از دنیسوان(شبه نئحس و ادراک قسمت سی و هشتمبه سخن توجه کن نه گویندهفروتنی معرفتیدانشمندان تغییر میدان مغکتاب، سفری به تاریخپیامهای کاربرانمرکز حافظه کجاستبرخی نکات از گاید لاین پرآنتی بادی منوکلونال در دمنبع هوشیاری کجاست قسمت درب بسته با غیر خود باز متوهم و خیالنقش سجده بر عملکرد مغزامیدی به این سوی قبر نیستنباید صبر کرد آتش را بعد روشی جدید در درمان قطع نختاثیر رژیم گیاه خواری بر ابزار بقا از نخستین همانجهان در حال نوسان و چرخشهوش مصنوعی از عروسک بازی سلولهای بنیادی مصنوعی دراز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن اسپایکوژن ضد کروناشاهکار قرنخلا، خالی نیستبیماری لبر و نابینایی آنفرزندان زمان خودداروی جدید ALSگل خاردار، زیباستمرزهای حقیقی یا مرزهای تبرخی سيناپسها طی تکامل و آیا همه جنایت ها نتیجه بیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدغدغه نتیجه ی نادانی استتوسعه برخی شغل ها با هوش نمای موفقیتاندوه در دنیا استنرمشهای مهم برای تقویت عرژیم غذایی حاوی تخم مرغ وتبدیل پلاستیک به کربن و سابزار بقای موجود زنده از جوانان وطنهوش مصنوعی در قضاوت های اسندرم سردرد به دلیل افت فاز تکینگی تا مغز از مغز تورزش و میگرنشباهت زیاد بین سلول هاي عخواص میوه ی بهبیماری بیش فعالیقلب دروازه ی ارتباطداروی ضد چاقیگیرنده باید سازگار با پیمشاهدات آمیخته با اشتباهبسیاری از مجرمان، خودشانآیا احتمال دارد رویا از آمنحنی که ارتباط بین معرفتکینگینه عدم مطلق بلکه عدم با قانسان جدید از چه زمانی پاچراروياها را به یاد نمی آرجزخوانی هایی که امروز باتفاق و تصادفجریان انرژی در سیستم های هوش عاطفی قسمت هفتمسیاهچاله ی منفرد یا سیاهخودروهای هیدروژنیاز تکامل تا مغز، از مغز تیادگیری مهارت های جدید دصرع و درمان های آنبیوگرافیقدم زدن و حرکت دید را تغیدر هم تنیدگی مرزها و بی متفاوت مغز انسان و میمون هگزارش یک مورد جالب لخته ومغز فکر میکند مرگ برای دیآیا راهی برای بهبود وضعیموسیقی هنر مایع استتکامل زبان انسان از پیشینوار عصب و عضلهتزریق قیچی ژنتیکی کریسپراولین دارو برای آتاکسی فنظریه ی تکامل در درمان بیزمان و گذر آن سریع استاحساسات کاذبحقیقت راستین انسان علم باساس انسان اندیشه و باور هوشیاری کوانتومیخدا تاس نمیریزدکفش و کتابطی یکصد هزار سال اخیر هرچبا خدا باشلوزالمعده(پانکراس)مصنوعدر عید نوروز مراقب تصادف تلقین اطلاعات و حافظهپیوند قلب خوک، به فرد دچامغز انسان ایا طبیعتا تماآثار باستانی تمدن های قدمیدازولام در درمان تشنج ذهن خود را مشغول هماهنگیتاثیر مشاهده بر واقعیت بایمپلانت مغزی کمک میکند نوروز یا روز پایانیتصویر در هم تنیدگی کوانتهمه چیز، ثبت می شودزندگی در جمع مواردی را برادب برخورد با دیگرانساختار فراکتال وجود و ذهحافظه ی ما انسان ها چرا ماصفهان زیباهدف یکسان و مسیرهای مختلدقیق ترین تصاویر از مغز اکمردرد با پوشیدن کفش مناعلم به ما کمک میکند تا موبازگشت از آثار به سوی خداپیر شدن حتمی نیستمقاومت به عوارض فشار خون درمان آرتروز با ورزش موضتمدن زیر آبمغز بزرگ چالشهای پیش روآسيب میکروواسکولاریا آسماهیچه ی صبرچیزی شبیه نور تو نیسترمز و رازهای ارتباط غیر کتاثیر گیاه خواری بر رشد وایا کوچک شدن مغزانسان التعذیه ی ذهنهمراهی میاستنی با برخی سزیست شناسی کل در جزء فراکارتباط بین هوش طبیعی و هوهستی ما پس از شروعی چگال سرنوشتحس و ادراک قسمت 75اعتماد به خوددو داروی جدید برای میاستکودک ایرانی که هوش او از عید نوروز مبارکماده، چیزی بیش از یک خلا بحثی درباره هوش و تفاوتهپروژه ی ژنوم انسانیمنابع انرژی از منابع نهفدرمان سرگیجه بدون نیاز بتو یک جهان در مغز خودت هسنقش قهوه در سلامتیافراد آغاز حرکت خودشان رچگونه حافظه را قویتر کنیرویا تخیل یا واقعیتتاثیر ترکیبات استاتین (ساگر نیروی مغناطیس نباشد جلوتر را دیدنهوش مصنوعی می تواند بر احزبان و شناخت حقیقت قسمت داز نخستین همانند سازها تویتامین E در چه مواد غذایسرطان کمیت گراییحس و ادراک قسمت هشتاد و نبه نقاش بنگرفواید زیاد دوچرخه سواریدیدگاه نارسای دوگانه ی مکاهش مرگ و میر ناشی از ابعشق به هفت مرتبه ی شناختیمخچه فراتر از حفظ تعادلبر کسی اعتماد نکن مگر اینآلودگی هوا چالش قرن جدیدمنابع بی نهایت انرژی در ددرک فرد دیگر و رفتارهای اتوقف؛ شکستنقش انتخاب از طرف محیط، نالگوبرداری از طبیعتچالش هوشیاری و اینکه چرا روزهای بد باقی نمیماندتاثیر درجه حرارت بر عملکتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجهان معناهوش مصنوعی از عروسک بازی سفرنامه سفر به بم و جنوب از تکینگی تا مغز از مغز تواقعیت و انعکاسشیر و دوغ بادامحس و ادراک قسمت سی و ششمبهبود حافظه پس از رخدادهفروتنی و غروردانشمندان روش هاي جدیدی کتابخانهسایتهای دیگرمرکز حافظه کجاستبرخی نرمش ها برای درد زانآنتروبات؛ ترکیب سلول زندمنبع هوشیاری کجاست قسمت درختان چگونه بر تشکیل ابتوهم وجودنقش غذاها و موجودات درياامیدی تازه در درمان سرطانبرو و انرژی مداومروشی جدید در درمان نابینتاثیر رژیم گیاه خواری بر ابزار بقا از نخستین همانجهان در حال ایجاد و ارتقاهوش مصنوعی از عروسک بازی سلام تا روشناییاز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن دیگر کرونا ساخته ششاهکار شش گوشخلاصه ای از مطالب همایش مبیماری میاستنی گراویسفرضیه ای جدید توضیح میدهداروی جدید s3 در درمان ام گل درون گلدانمزایای شکلات تلخ برای سلبرداشت مغز ما از گذر زمانآیا هوش مصنوعی می تواند نمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتذهن ما از در هم شکستن منبتوصیه های سازمان بهداشت نمایش تک نفرهاندوه دردی را دوا نمیکندچرا ماشین باید نتایج را پرژیم غذایی سالم و ضد التهتبدیل تراکت صوتی مصنوعی ابزار بقای موجود زنده از جوانان وطنهوش مصنوعی در کامپیوترهاسوی ما آید نداها را صدااز تکینگی تا مغز- از مغز ورزش بهترین درمان بیش فعشجاعت و ترسخواص هلو برگ هلوبیماری تی تی پیقلب روباتیکداروی ضد چاقیگالکانزوماب، دارویی جدیمطالبه ی حق خودبسیاری از بیماری های جدیآیا بدون ناظر هوشمند هم بمنشأ اطلاعات و آموخته ها تکامل فردی یا اجتماعینهایت معرفت و شناخت درک عانسان خطرناکترین موجودچراروياها را به یاد نمی آرحم مصنوعیاتوبان اطلاعات و پلِ بینجراحی هوشیار مغزهوش عاطفی قسمت یازدهسیاهچاله ی تولید کنندهخورشید مصنوعیاز تکامل تا مغز، از مغز تیادگیری هوش مصنوعی، عمیقضایعه ی شبکه لومبوساکرالبیان ژن های اسکیزوفرنی دقدرت مردمدر هم تنیدگی کوانتومیتفاوت ها و تمایزها کلید بگشایش دروازه جدیدی از طرمغز قلبآیا راهی برای رفع کم آبی میلر فیشر نوعی نادر از گیتکامل ساختار رگهای مغزی نوار عصب و عضلهتسلیم ارتباط با من برتراولین دروغنظریه ی تکامل در درمان بیزمان و صبراخلاق و علوم اعصابسکته ی مغزی در جوانانحقیقت غیر فیزیکیاستفاده از مغز، وزن را کمهوشیاری سنتی یا هوشیاری خدای رنگین کمانکفش بد، عامل مهم کمردردطیف انسفالیت، گیلن باره با طبیعت بازی نکنلیروپریم داروی ترکیبی ضددرمان نگهدارنده ی اعتیادتلاش ها برای کشف منابع جدپیوند مدفوعمغز انسان برای ایجاد تمدآدم عاقل، وقت خودش را هدرمکان زمان یا حافظه زمانذهن خالی از شلوغی افکارتاثیر نگاه ناظر هوشیار بایمپلانت نخاعی میتواند دنورالژیتصویر زیبا از سلولهمه ی سردردها بی خطر نیستزندگی در سیاهچالهادراک ما درک ارتعاشی است ساختار شبکه های مغزی ثابحافظه ی ما انسان ها چرا ماصل بازخورددل به دریا بزنکنفرانس تشنج هتل کوثر اصعلم بدون توقفبازگشت به ریشه های تکاملپیراستاممقایسه رقابت و همکاریدرمان ام اس(مولتیپل اسکلتمدنی قدیمی در شمال خلیج مغز بزرگ و فعال یا مغز کوآسیب ها ناشی از آلودگی هوماپروتیلیننکاتی در مورد تشنجرمز گشایی از اتصالات مغزتاثیر گیاه خواری بر رشد وایا این جمله درست است کسیتغییرهمراهی نوعی سردرد میگرنیزیست شناسی باور حقیقت یا ارتباط شگفت مغز انسان و فهشت توصیه برای کاستن از دسریع دویدن مهم نیستحس و ادراک قسمت 78اعتماد به خوددو سوی واقعیتکودکان مهاجرعامل کلیدی در کنترل کارآماست مالیبحثی درباره هوش و تفاوتهپروژه ی علمی پیوند مغز سامنابع انرژی از نفت و گاز درمان سرگیجه بدون نیاز بتو کجای جهانینقش مهاجرت در توسعه نسل اافراد بی دلیل دوستدار تو نگاه من، نگاه تو و یا حقیرویا حقی از طرف خداتاثیر تغذیه بر سلامت روااگر نعمت فراموشی نبود بسجمجمه انسان های اولیههوش مصنوعی متصل با مغززبان و شناخت حقیقت قسمت ساز نخستین همانند سازها تویتامین کاسرعت فکر کردن چگونه استحس و ادراک قسمت هشتاد و شبه نادیدنی ایمان بیاورفیلم کوتاه هیروشیما از هدیروز و امروزکاهش التهاب ناشی از بیماعشق درونی به یگانگی خلقتمخچه ، فراتر از حفظ تعادلبرلیتیونآلودگی هوا و ویروس کرونامنابع جدید انرژیدرک نیازمند شناخت خویش اتولید مولکول جدید توسط هنقش اتصالات بین سلولهای التهاب شریان تمپورالچالش هوشیاری و اینکه چرا روزهای سختام آر آی جدید با قدرت شگفچالش هوشیاری و اینکه چرا روزهای سخت میگذردتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجهان معکوسهوش مصنوعی از عروسک بازی سفرنامه سفر به بم و جنوب از تکینگی تا مغز از مغز تواقعیت تقویت شدهشیشه ی بازالتی و سیلیکونحس و ادراک قسمت سیزدهمبهداشت خوابفرگشت و تکامل تصادفی محض دانشمندان روشی برای تبدیکجای مغز مسئول پردازش تجمرکز خنده در کجای مغز استبرخی نرمش ها برای زانوآنزیم تولید انرژی در سلومنبع هوشیاری کجاست قسمت درختان اشعار زمینتوهم وجودنقش غذاها و موجودات درياامگا سه عامل مهم سلامتچت جی پی تیروشی جدید در درمان سکته متاثیر رژیم گیاهخواری بر ابزار بقا از نخستین همانجهان ریز و درشتهوش مصنوعی از عروسک بازی سلاح و راهزنیاز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن دیگری ضد کرونا از دشاید گوشی و چشمی، آماده شخلاصه ای از درمان های جدیبیماری میاستنی گراویسفساد اقتصادی سیتماتیک درداروی جدید لنفوم و لوکمیگل زندگیمسمومیت دانش آموزان بی گبرداشتت از جهان رو زیاد آیا هوش مصنوعی زندگی بشرمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتذهن چند جانبه نیازمند نگتوصیه های غیر دارویی در سچند نرمش مفید برای کمردراندوهگین نباش اگر درب یا چرا مردم با زندگی میجنگنرژیم غذایی ضد التهابیتبدیل سلولهای محافط به سابزار بقای موجود زنده از جواب دانشمند سوال کننده هوش مصنوعی در تفکر خلاق اسوپاپ ها یا ترانزیستورهااز تکینگی تا مغز- از مغز ورزش در کمر دردشرکت نورالینک ویدیویی ازخواص هندوانهبیماری خود ایمن اعصاب محقلب را نشکنداروی ضد تشنج با قابليت تگام کوچک ولی تاثیرگذارمطالبی در مورد تشنجبسیاری از بیماری های جدیآیا برای تولید مثل همیشه منشاء کوانتومی هوشیاری اتکامل مادی تا ابزار هوشمنهایت در بی نهایتترکیب حیوان و انسانانسان در هستی یا هستی در چراغ های متفاوت و نور یکسرحم مصنوعیاتوسوکسیمایدجراحی گردن همیشه برای دیهوش عاطفی قسمت پنجمسیاهچاله، سیاه خالص یا پخوش قلبی و مهربانیاز تکامل تا مغز، از مغز تیادگرفتن، آغاز حرکت است ضایعه ی عروقی مخچهبیان حقیقتقدرت و شناخت حقیقتدر هم تنیدگی کوانتومی و پتفاوت ها را به رسمیت بشناپل جویی اصفهانمغز ما کوچکتر از نیم نقطهآیاما مقهور قوانین فیزیکمیهمانهای ناخوانده عامل تکامل شناخت انسان با کشفنوار عصب و عضلهتسلیم شدن از نورون شروع ماولین سلول مصنوعینظریه ی ریسمانزمان واقعیت است یا توهماخلاق پایه تکامل و فرهنگسکته ی چشمیحقیقت غیر قابل شناختاستفاده از نظریه ی تکامل هوش، ژنتیکی است یا محیطیخدایی که ساخته ی ذهن بشر کل اقیانوس در یک ذرهطبیعت موجی جهانبالای هر دستی، دستی هستلیس دگرامفتامین یا ویاسدرمان نابینایان آیا ممکنتلاش های جدید در ALSپیوند مدفوع در درمان بیممغز انسان برای شادمانی طآرمانگرای تخیلی نباشمکانیک کوانتومی بی معنی ذهن سالمتاثیر نگاه و مشاهده ناظر ایمپلانت استخوانی در آسینورالژی تریژمینالتصویر زیبای اصفهانهمه جا خیر بکارزندگی زمینی امروز بیش از ادراک، فراتر از آنچه معمسادیسم یا لذت از آزار دادحافظه ی هوش مصنوعیاصل در هم تنیدگی و جهانی دلایلی که نشان میدهد ما بکنگره بین المللی سردرد دعلم در حال توسعهبازخورد یا فیدبکپیشینیان انسان از هفت میمقابله ی منطقی با اعتراضدرمان با سلول های بنیادیتمرکز و مدیتیشنمغز بزرگترین مصرف کننده آسیب روانی شبکه های اجتمماجرای جهل مقدسچگونه مولکول های دی ان ایرمز پیشرفت تواضع است نه طتاثیر گیاه خواری بر رشد وایا ابزار هوشمندی یا مغز تغییر الگوی رشد مغزی با زهندسه ی پایه ایزیست، مرز افق رویداد هستارتباط شگفت انگیز مغز انو هر کس تقوای خدا پیشه کنسریعترین کامپیوتر موجودحس و ادراک قسمت 82اعتماد بی مورددولت یا گروهککودکان میتوانند ناقل بی عادت همیشه خوب نیستماست مالی با هوش انسانیبحثی درباره هوش و تفاوتهپروانه ی آسمانیمنابع انرژی از نفت و گاز درمان سرگیجه بدون داروتو کز محنت دیگران بی غمینقش میدان مغناطیسی زمین افزایش قدرت ادراکات و حسنگاه مادی غیر علمی استرویاها از مغز است یا ناخوتاثیر حرکات چشم بر امواج اگر نعمت فراموشی نبود بسجنین مصنوعیهوش مصنوعی و کشف زبان هایزبان جانسوزاز نشانه ها و آثار درک شدویتامین کا و استخوانسطح آگاهی، رخدادهای زندگحس و ادراک قسمت پنجمبه هلال بنگرفیلمی بسیار جالب از تغییدیسک گردنکاهش حافظه هرچند فرایندیعشق، شلوغ کردن نیستمخچه ابزاري که وظیفه آن فبرنامه و ساختار پیچیده مآلودگی هوا و پارکینسونمناطق خاص زبان در مغزدرک و احساستولید مثل فقط با یک مادر نقش تیروئید در تکامل مغزام اس و سرطانچالش هوشیاری و اینکه چرا روش مقابله مغز با محدودیتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجهان هوشمندهوش مصنوعی از عروسک بازی سفری به آغاز کیهاناز تکینگی تا مغز از مغز تواقعیت تقویت شدهشکل های متفاوت پروتئین هحس و ادراک قسمت ششمبهداشت خواب، امروز در جهفراموش کارها باهوش تر هسدانش، قفل ذهن را باز میکنکرونا چه بر سر مغز می آورمرگ چیستبرخی نرمش های گردنآواز خواندن در قفس، نشانمنبع هوشیاری کجاست قسمت درد و درستوهم بی خدایینقش غذاها و موجودات دريااما شما از دید خفاش کور هچت جی پی تیريتوکسيمب در درمان ام استاثیر رژِیم غذایی بر میگابزار بقا از نخستین همانجهان شگفت انگیزهوش مصنوعی از عروسک بازی سلسله مباحث هوش مصنوعیاز تکینگی تا مغز از مغز تواکسن سرطانشاید درست نباشدخم شدن فضا-زمانبیماری های میتوکندریفشار و قدرتداروی جدید میاستنی گراویگلوله ی ساچمه ایمسمومیت دانش آموزان، قمابررسي علل احتمالي تغيير آیا هوش ارثی دریافتی از پمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمذهن هوشیار در پس ماده ی متوصیه هایی در مصرف ماهیچند جهانیاندام حسی، درک از بخش هایچرا مغز انسان سه هزار سالرژیم غذایی ضد دردتبر را بردارابزار بقای موجود زنده از جواب سنگ اندازیهوش مصنوعی در خدمت خلق وحسوپاپ ها یا ترانزیستورهااز تکینگی تا مغز- از مغزتوزن حقیقی معرفت و شناختشربت رب اناربیماری دویکقوی تر باشداروی ضد تشنج با قابليت تگامی در درمان بیماریهای مطالعه ای بیان میکند اهدبشکه ای که ته نداره پر نمآیا بزرگ شدن مغز فقط در دمهمان ناخواندهتکامل مداومنهادینه سازی فرهنگ اختلاترازودونانسان عامل توقف رشد مغزنزاع ها بیهوده استرسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهراتصال مغز و کامپیوترجز تو که را دارمهوش عاطفی قسمت اولسیاره ی ابلهانخوش خیالی و خوش بینیاز خود رها شویادآوری خواب و رویاضایعات در عصب زیر زبانیبیداری معنوی یعنی دوستی قدرت کنترل خوددر هم تنیدگی کوانتومی و دتفاوت های بین زن و مرد فقپل خواجو اصفهانمغز مانند تلفن استآگاهی فراتر از آگاهیمیوپاتی و نوار عصب و عضلهتکامل، نتیجه ی برنامه رینوار عصب و عضلهتست نوار عصب و عضلهاوکرلیزوماب داروی جدید شنظریه ی ریسمان و هوشیاریزمان پلانکاختلا ل در خود عضلهسال 2025 سال بین المللی علمحقیقت، آن چیزی نیست که جلاستفاده از هوش مصنوعی در هوض مصنوعی زندهخدایا جز تو که را دارمکلمات بلند نه صدای بلندطبیعت بر اساس هماهنگیبالاترین هدف از دولتلا اکراه فی الدیندرمان های اسرار آمیز در آتلاش های جدید در درمان فرپیوند مغز و سر و چالشهای مغز انسان برای شادمانی طآرام باشمکانیزمهای دفاعی در برابذهت را روی چیزهای مفید متتاثیر نگاه انسان بر رفتاایمان به رویانوزاد ناشنوای متولد شده،تصویربرداری فضاپیمای آمهمیشه چیزی برای تنهایی دزندگی زودگذرادغام میان گونه های مختلهدف یکسان، در مسیرهای متسازگاری با محیط بین اجزاحافظه انسان و حافظه ی هوشاصل علت و تاثیردنیا فریب و سرگرمیکنگره بین المللی سردرد دعلم راهی برای اندیشیدن ابازسازي مغز و نخاع چالشی پیشرفت های باور نکردنی دمقابله با کرونا با علم اسدرمان تومورهای مغزی با اتمرکز بر هدفمغز حریص برای خون، کلید تآسیب عصب پا به دنبال اعتیماجرای عجیب گالیلهچگونه میتوان با قانون جنرمز امید، بی نیازی از مردتاثیر گیاه خواری بر رشد وایا بیماری ام اس (مولتیپتغییر خود یا تغییر دیگراهندسه ی رایج کیهانزاویه نگاه ها یکسان نیستارتباط شگفت انگیز مغز انوفور و فراوانیسرکه انگبین عسلی مفید برحس و ادراک قسمت 87اعتیاد و تلاش های درمانی دونپزیل در بیماران قلبی کودکان گذشته به آینده فکعادت کن از بالا نگاه کنیماشین های دارای روحبحثی درباره احساسات متفاپرواز از نیویورک تا لوس آمنابع انرژی از نفت و گاز درمان سرطان با امواج صوتتو پیچیده ترین تکنولوژی نقش محیط زندگی و مهاجرت دافزایش میل جنسی با خوردن نگاه محدود و تک جانبه، مشرویاهای پر رمز و حیرتی درتاثیر دوپامین و سروتونیناگر با مطالعه فیزیک کوانجنگ هفتاد و دو ملت همه را هوش مصنوعی یا حماقت طبیعزبان ریشه هایی شناختی اساز نظر علم اعصاب یا نرووسویتامین کا در سبزیجاتسعی کن به حدی محدود نشویحس و ادراک قسمت پنجاهبه کدامین گناه کشته شدندفیروز نادریدیستونی قابل درمانکاهش دوپامین عامل بیماریعصب حقوق نورولوومخچه تاثیر گذار بر حافظهبرنامه ی مسلط ژنها در اختآلزایمرمناطق خاصی از مغز در جستجدرک کنیم ما همه یکی هستیمتولید مثل اولین ربات های نقش حفاظتی مولکول جدید د