دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

از نخستین همانند سازها تا مغز از مغز تا ابزارهای بقای ویروس کروناقسمت هفدهم

ابزار بقای موجود زنده از نخستین همانند سازها تا مغز، از مغز تا ابزارهای بقای ویروس کرونا(قسمت هفدهم)
واکسن های دارای ماده ژنتیکی که واسطه تولید پرونئین در بدن هستند(mRNA)
عرصه جدید در تولید واکسن و واکسن شناسی
سیر تکامل تا امروز با تولید مغز انسان، دستاوردهای جدیدی را در اختیار انسان گذاشته است که پیشینیان او نداشتند. این دستاوردهای مغز و هوش انسان، سبب شده است عمر افراد طولانی شود و بیماران بهبود یابند و سلامت جامعه پیشرفت کند. پیشرفت های تکنولوژیک میتواند با کشف ژن طول عمر، عمرهای بشری را حتی از اینکه هست بیشتر کند ولی گاهی با زدودن انتخاب طبیعی قدرتمند، باعث حفظ موجوداتی می شود که با انتقال ژنهای معیوب خود به نسل های بعد باعث شیوع بیشتر بسیاری از بیماری ها میشوند. عرصه کارهای پیشرفته ژنتیکی بسیار وسیع است و دست انسان را در برابر همه گیری کنونی کووید و همه گیری های آینده بسیار باز میکند.
نتایج کارآزمایی های بالینی وسیع روی واکسن های mRNA ام ار ان ای در مقابله با ویروس کرونا نویدی از مهار نزدیک این بیماری بوده است.
هرچند ایجاد نسل های جدید ویروس کرونا ممکن است این موفقیت را به تاخیر بیندازد ولی در این شرایط رقابتی سنگین میان انسان و ویروس، نیازمند واکسن های بسیار قدرتمندتر از نسل های قبلی واکسن هستیم.
(از میان ۱۵ هزار و ۲۱۰ داوطلب که این واکسن mRNA مدرنا را دریافت کردند تنها ۱۱ نفر به کووید-۱۹ مبتلا شدند؛ این در حالی است که از ۱۵ هزار و ۲۱۰ نفری که در گروه دارونما قرار داشتند ۱۸۵ نفر به کووید-۱۹ مبتلا شدند یعنی واکسن مدرنا ۹۴.۱ درصد در پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ موثر بوده است. بیماری شدید فقط در میان افراد آزمایش کننده در گروه دارونما مشاهده شد که این خود یک علامت امیدوار کننده است. افراد بالاتر از ۶۵ سال و افرادی که شواهدی از عفونت ویروس کرونا داشتند، نیز وضعیت مشابهی داشتند.
بنابر اطلاعاتی که شرکت فایزر اعلام کرده، میزان تاثیرگذاری واکسن بیش از ۹۰ درصدی است که هفته گذشته اعلام کرد. یک گروه مستقل ناظر بر شیوه آزمایش اولیه واکسن بر روی افراد است و این گروه اعلام کرده تا کنون هیچ مورد جدی خطر جانی در ارتباط با آزمایش واکسن گزارش نشده است.
این واکسن در ۱۵۰ مرکز تحقیقاتی در کشورهای آمریکا، آلمان، ترکیه، آفریقای جنوبی، برزیل و آرژانتین آزمایش شده است.
۴۱ درصد افراد تحت آزمایش بین ۵۶ تا ۸۵ سال دارند و ۴۲ درصد آنها از گونه‌های مختلف قومی و نژادی انتخاب شده‌اند.)
پیشرفت های کنونی در واکسن های mRNA باعث افزایش توسعه ترجمه پروتئین و افزایش ایمنی زایی ذاتی و سازگار بدن میشود این واکسن ها در مدل های حیوانی، ایمنی قوی در برابر اهداف بیماری های عفونی مانند ویروس آنفلوانزا ، ویروس زیکا، ویروس سرخک و دیگر موارد میدهد. به خصوص در سال های اخیر با استفاده از شکل های برهنه یا دارای کپسول mRNA با سکانس مناسب، این قدرت توسعه یافته است.
مطالعات واکسن های سرطان که از mRNA ساخته شده اند شامل واکسن سلول های دنتریتی و انواع مختلف mRNA قابل تزریق در آزمون های کلینیکی در برابر بسیاری از سرطان ها استفاده شده است. و نتایج مثبتی داشته است و نشان میدهد پاسخ سلول های ایمنی T cell ایجاد میشود و در برخی موارد دوره زندگی بدون بیماری را طولانی میکند.
جهتگیری های مهم در آینده مقایسه و ایجاد راه های ایمنی است که با واکسن های mRNA ایجاد میشود یا ارتقا می یابد تا بر اساس این مکانیسم ها اپروچ های کنونی ارتقا یابد و آزمون های بالینی جدیدی را در برابر اهداف بیماری در آینده پدید بیاورد.
این واکسن ها به خاطر قدرت زیادشان می توانند به زودی جایگزین واکسن های قدیمی شوند و می توانند شروع به توسعه کنند. روش تزریق آنها آسان است ولی استفاده از آنها به دلیل کمی یافته های آزمایشگاهی فعلی اندک است(هرچند اکنون به خاطر شیوع ویروس کرونا، به ناچار این واکسن ها به طور وسیع استفاده میشود و مطالعات وسیعی روی این واکسن ها در حال انجام است و تا امروز به چندین میلیون نفر در سطح جهان تزریق شده است.)
پیشرفت های جدید تکنولوژیک در زمان حاضر بر بسیاری از این تنگناها غالب آمده است و استفاده ازاین واکسن ها در مدل های حیوانی و انسان نتایج ارزنده ای داشته است.

واکسن ها امروز بسیاری از بیماری های قدیمی را از میان برده است از فلج اطفال تا سرخک و سرخچه. روش های سنتی تهیه واکسن شامل عامل بیماری زای غیر فعال یا ضعیف شده و یا واکسن از بخشی از اورگانیسم است که باعث ایمنی طولانی مدت در برابر بسیاری از بیماری های خطرناک میشود. امروزه در برابر برخی بیماری های خطرناک ویروسی نیاز به واکسن هایی است که سریعتر و تاثیر گذارتر جواب بدهد. همچنین واکسن های قدیمی قادر نیستند در برابر سرطان ها سودمند باشند. بنابراین توسعه واکسن های قدرتمندتر مورد نیاز فوری است.
درمان ها با اسیدنوکلئیک میواند به زودی جایگزین درمان های قبلی شود. نخستین گزارش از استفاده سودمند آزمایشگاهی mRNA در حیوانات در سال 1990 گزارش شد. این ماده ژنتیکی به داخل بدن موش تزریق شد و تولید پروتئین مشاهده گردید. در سال 1992 مشاهده شد تزریق mRNA کد کننده وازوپرسین درموش سودمند بوده است و باعث افزایش وازوپرسین شد. این تحقیقات به دلیل ترس از ناپایداری mRNAو ایمنی زایی شدید درون بدن و مطالعات اندک روی انسان محدود باقی ماند. به جای آن بیشتر روی مطالعات دی ان ای و پروتنئین تمرکز شد.
استفاده از mRNA چند مزیت در برابر روش های سنتی تهیه واکسن دارد: اول mRNA بیماری زا نیست و انتقال عفونت یا موتاژنز ناشی از القا وجود ندارد. به علاوه mRNA با فرایندهای عادی سلول، تخریب میشود و در محیط بدن با استفاده از روش های انتقال و دگرگون کردن، میتوان این نیمه عمر را تغییر داد. ایمنی زایی mRNA را میتوان برای کاهش عوارض احتمالی کاهش داد.
مورد دیگر سودمندی و تاثیربخشی بیشتر این واکسن هاست. روش های گوناگونی میتواند برای پایدارتر کردن و قابلیت ترجمه بیشتر mRNA استفاده شود. انتقال سودمند این اسید نوکلئیک میتواند با استفاده از مولکول های ناقل، بیشتر شود این مولکول ها میتواند باعث جذب و عرضه در سیتوزول شود.
mRNA یک ناقل ژنتیکی ریز است بنابراین از ایمنی ضد ناقل، ممانعت میشود و این واکسن ها میتوانند به طور مکرر استفاده شوند. از دیگر فواید این واکسن ها اینکه به دلیل واکنش های ترجمه ای در محیط آزمایشگاه میتواند پتانسیل سریعی داشته باشد.
واکسن های mRNA در حال توسعه سریع هستند
فارماکولوژی واکسن mRNA
در واکسن های mRNA قدیمی، هدف تولید آنتی ژن خاصی است که سیستم ایمنی علیه آن واکنش نشان بدهد ولی در واکسن های جدید، mRNA ای وجود دارد که خودش زیاد و تکثیر میشود و فقط آنتی ژن ها را کد نمی کند بلکه به ماشین تولید مثل ویروس می پردازد و تکثیر درون سلولی mRNA را ممکن میکند. ترکیب کردن mRNA با مولکول دیگر اخیرا برای انتقال این ماده استفاده شده است. mRNA لخت که با چیز دیگری ترکیب نشده است در محیط بدن سریعا به وسیله RNase از میان میرود. بنابراین از روش های مختلفی برای حفظ mRNA استفاده میشود. پس از ورود mRNA به داخل سلول، ماشین تولید پروتئین فعال میشود و نهایتا با چین خوردن های متعدد پروتئین نهایی تولید می شود. این اسید نوکلئیک به وسیله فرایندهای فیزیولوژیک تخریب میشود تا از مسمومیت با این ماده جلوگیری شود.
پیشرفته ای اخیر در تکنولوژی واکسن های mRNA
مهندسی سکانس mRNA باعث تولید این ماده به صورت سنتتیک و ایجاد mRNA هایی شده است که بیشتر بتوانند ترجمه شوند. ناقل های غیر سمی و سودمند در برخی موارد به کار میرود تا اجازه نمایش طولانی آنتی ژن را بدهد.
بهبود ترجمه mRNA و پایداری آن
این موضوع در مطالب قبلی بیان شد. نکات کلیدی را توضیح میدهیم. برخی قسمت های سکانس بر پایداری و ترجمه mRNA تاثیر میگذارد و در مورد واکسن دارای اهمیت هستند. این سکانس های تنظیمی میتواند از ژن های ویروس یا یوکاریوت مشتق شود و نیمه عمر و تظاهر درمانی mRNA را افزایش میدهد. ساختار کپ 5’ برای تولید کافی پروتئین از mRNA لازم است. چندین کپ 5’ میتواند طی و بعد از واکنش ترجمه با استفاده از آنزیم کپی کردن ویروس واکسن اضافه شود. دم پلی A نقش تنظیمی مهمی را در ترجمه و پایداری mRNA بازی می کند بنابراین یک طول ایده آل از پلی A باید به mRNA اضافه شود.
استفاده از کدون باز، تاثیری بر ترجمه پروتئین دارد. جابجا کردن کدون های نادر با کدون های مشابه که به طور منظم تکرار میشود یک روش معمول برای افزایش تولید پروتئین از mRNA است. افزایش غنای G:C یک شکل دیگر از بهبود سکانس است که سطوح mRNA ثابت را در محیط آزمایشگاه افزایش میدهد.

هرچند تظاهر پروتئین ممکن است از طریق تغییر ترکیبات کدون یا با وارد کردن نوکلئوتیدهای تغییر یافته به طور مثبت تغییر داده شود همچنین ممکن است این شکل های مهندسی سکانس بتواند بر ساختار ثانویه mRNA و کینتیک و درستی ترجمه و چین خوردن خودبخود پروتئین ها و تظاهر اپیتوپ های پنهان تی سل در قالب های متناوب خواندن، تاثیر بگذارد. همه این فاکتورها در نهایت میتواند بر میزان یا خصوصیت پاسخ ایمنی تاثیر بگذارد.
تغییر در ایجاد ایمنی
mRNAبیرونی، تحریک کننده ایمنی است زیرا به وسیله بسیاری از سطوح سلولی گیرنده های ایمنی ذاتی سیتوزولی و اندوزومی، شناساسی میشود و وابسته به کاربرد درمانی، این شکل mRNA میتواند سودمند یا زیان بار باشد.
برای واکسیناسیون سودمند است زیرا در برخی موارد میتواند فعالیت اضافی ای برای تحریک سلول های دنتریتی داشته باشد و به این ترتیب باعث پاسخ سلول ایمنی بی و تی(B, T Cells) شود . با این همه درک mRNA به وسیله سیستم ایمنی ذاتی همراه با مهار تظاهر آنتی ژنی است و ممکن است تاثیر منفی بر پاسخ ایمنی داشته باشد. هرچند تاثیرات منفی درک انواع مختلف mRNA به وسیله سیستم ایمنی به طور کامل شناخته نشده است برخی پیشرفت ها در سال های اخیر برای درک این پدیده ها انجام شده است.
مطالعات طی دهه اخیر نقش تحریک ایمنی به وسیله mRNAرا نشان داده است تولیدات mRNA که به وسیله آنزیم ایجاد می شود، دارای mRNA دو زنجیره ای به عنوان تقلید از روی ژنوم ویروسی است و واسطه های همانندسازی dsRNA یک الگوی مولکولی وابسته با پاتوژن است که با گیرنده های شناسایی در اجزای مختلف سلولی شناسایی میشود. شناسایی IVT mRNA(mRNA که درون آزمایشگاه تولید میشود)- که با dsRNA مخلوط شده است- باعث تولید نوع یک اینترفرون میشود که تظاهر و فعالیت گیرنده پروتئین کیناز را افزایش میدهد و 2و 5 پریم الیگوادنیلات سینتتاز باعث مهار ترجمه و تخریب dsRNA سلولی و mRNA ریبوزومی می شود.
قابل توجه اینکه خالص سازی کروماتوگرافی سریع پروتئین چربی نشان داده شده است که باعث افزایش تولید پروتئین از mRNA آزمایشگاهی تا هزار برابر در سلول دنتریتی انسان میشود. بنابرین خالص سازی مناسب mRNA آزمایشگاهی به نظر میرسد برای بالاترین تولید پرتئین در سلول های دنتریتی ضروی است و این خالص سازی برای جلوگیری از واکنش ایمنی ذاتی لازم است. هرچند ناخالصی های dsRNA، ssRNA ، وقتی وارد سلول ها شوند به عنوان یک Pathogen associated molecular pattern(PAMP) عمل می کنند. اولیگونوکلئوتیدهای ss و محصولات ناشی از تخریب آنها به وسیله گیرنده های اندوزومی شناسایی میشوند و باعث تولید اینترفرون یک میشوند.
مهم اینکه متصل کردن نوکلئوزیدهای تغییر داده شده از نظر شیمیایی- که شامل سودواوریدین و متیل سودواوریدین است ولی محدود به اینها نیست- از فعالیت TLR7, TLR8 و دیگر حسگرهای ایمنی ذاتی میکاهد ومنجر به کاهش پیام دهی اینترفرون 1 میشود. تغییر دادن نوکلئوزید به طور نسبی، شناسایی انواع dsRNA را مهار می کند. بنابراین کاریکو و همکاران او نشان دادند در آزمایشگاه mRNA با نوکلئوزید تغییر یافته به صورت سودمندتری نسبت به mRNA تغییر نکرده، ترجمه میشود.بالاترین میزان تولید پروتئین در سلول های دنتریتی وقتی مشاهده میشود که mRNA به هر دو روش کروماتوگرافی پروتئین لیپید و تغییر نوکلئوزید، خالص سازی شده باشد.
این پیشرفت ها در درک منابع حس ایمنی ذاتی و اینکه چگونه از اثرات زیان بار جلوگیری می شود باعث توجه بیشتر به واکسن ها با پایه mRNA ودرمان های جایگزینی پروتئین، شده است.
بر خلاف یافته های بالا در مطالعه ای، تس وهمکاران او فهمیدند mRNA تغییر نیافته که به وسیله کروماتوگرافی پروتئین لیپید خالص سازی شده است در مقایسه با موارد با نوکلئوزید تغییر یافته مقادیر بیشتری پروتئین در سلول های خاصی ایجاد میکند. هرچند هنوز کاملا مشخص نیست که تفاوت در یافته های کاریکو و این پژوهشگران ممکن است به خاطر تفاوت در بهینه سازی سکانس mRNA ، شدت خالص سازی mRNA برای برداشتن آلودگی های همراه با dsRNA و سطح درک ایمنی ذاتی در انواع سلول های هدف باشد.
خصوصیات تحریک کننده ایمنی در mRNA ممکن است به طور معکوس با وارد کردن ادجوانت افزایش یابد تا قدرت انواع واکسن های mRNA را افزایش دهد. اینها شامل ادجوانت ها و اپروچ های قدیمی است که سودمندی ای برای ایجاد ایمنی زایی درونی mRNA یا توانایی ای برای پروتئین های تغییر دهنده ی ایمنی دارد. نشان داده شده است واکسن های mRNA خودهمانند ساز، باعث افزایش ایمنی زایی و سودمندی است و این پس از تغییر mRNA در نانوامولسیون کاتیونی با ادجوانت MF59 است.

همچنین mRNA تریمیکس، باعث افزایش ایمنی زایی در بسیاری پروژه های تولید واکسن علیه سرطان شده است و همراه با ماچور شدن بیشتر سلول دنتریتی و پاسخ های لنفوسیت های TCell کشنده است(mRNA تریمیکس ترکیب mRNAهایی است که سه پروتئین فعال کننده
(CD70.CD40.CD40L , TLR4)
را رونویسی میکند . نوع ناقل mRNA و اندازه کمپلکس ناقل و mRNA باعث تغییر در پروفایل سیتوکینی میشود که به وسیله mRNA تولید میگردد. برای نمونه واکسن NActive برای فعالیت ادجوانت وابسته به ناقل خود است. در این مورد آنتی ژن به وسیله یک mRNA لخت تغییر نیافته ایجاد میشود ولی فعالیت ادجوانت به وسیله mRNA منتقل شده مخلوط با پروتامین و با پیام دهی از طریق TLR7 است. این شکل واکسن در درمان بسیاری از بیماری های عفونی و سرطان پاسخ مناسب ایمنی را در مطالعات حیوانی بسیاری نشان داده است. مطالعه ای اخیرا نقش این واکسن را در سلول های حیوانی در محیط طبیعی و سلول های انسانی در آزمایشگاه نشان داده است. فعالیت قدرتمند TLR7 و TLR8 و تولید اینترفرون 1 سیتوکین های شروع التهاب پس از تزریق زیر پوستی مشاهده شده است.
پیشرفت در انتقال واکسن های mRNA
تزریق واکسن های mRNA باید به صورت سودمندی صورت گیرد. mRNA خارجی باید از سد غشای لیپیدی رد شود تا به سیتوپلاسم برسد و به پروتین عملکردی ترجمه شود. فرایندهای جذب mRNA وابسته به نوع سلول است و ویژگی های خاص ترکیب های mRNA ممکن است بر انتقال سلولی و توزیع در بافت تاثیر بگذارد. دو روش برای انتقال mRNA وجود دارد. یک روش انتقال، ورود مستقیم mRNA و روش دوم انتقال آن به وسیله سلول آلوده شده است.
تزریق مستقیم از نظر اقتصادی به صرفه تر است
واکسن های mRNA در برابر بیماری های عفونی
این واکسن ها می تواند به عنوان قدرتمندترین وسیله در برابر همه گیری ها باشد. واکسن های قدیمی در برابر بسیاری از ویروس های قدرتمند جدید مانند HIV1, HSV1,RSV(respiratory syncytial virusناتوان است. به علاوه این واکسن ها در برابر همه گیری های ابولا و زیکا در سال های 2014 و 2016 ناکافی بوده است. بنابراین توسعه انواع قدرتمندتر واکسن ها حیاتی است. مطالعات قبلی بالینی نشان میدهد واکسن های mRNA همه جنبه های واکسن های بالینی را داراست، در کوتاه مدت در مدلهای حیوانی بی خطر بوده است و امتیاز خوبی را در good manufacturing practice دارد.
برخلاف ایمن سازی با پروتئین، شکل های مختلف واکسن های mRNA باعث پاسخ های قوی در CD8 Tcell میشود و این به خاطر تظاهر کافی آنتی ژن های تولید شده داخلی است و نیز بر پاسخ CD4 Tcell تاثیر گذار است. به علاوه بر خلاف ایمن سازی با دی ان ای، نشان داده شده است واکسن های آر ان ای با یک یا دو ایمن سازی با دوز پایین میتواند آنتی بادی های خنثی کننده قدرتمند در حیوانات تولید کند. درنتیجه واکسن های mRNA ایمنی وسیعی را علیه انواع عوامل عفونی در مدلهای حیوانی ایجاد میکند.
با اینحال دو کارآزمایی بالینی روی واکسن های mRNA برای بیماری های عفونی تا حدی مبهم بود و منجر به نتیجه گیری محتاطانه درباره تبدیل موفقیت پره کلینیکال به کلینیکال شد. دو نوع واکسن mRNA در برابر بیماری های عفونی ساخته شده است . واکسن های mRNA خود تکثیر شونده و واکسن هایی که هماننند سازی نمی کند. واکسن های غیر تکثیر شونده با روش انتقال آن هم متمایزمیشود. برخی مطالعات پره کلینیکال در این مورد انجام شده است و برخی وارد کارازمایی های بالینی روی انسان رسیده است.
واکسن های mRNA خود تکثیر شونده (SAM vaccines)
این واکسن ها بر اساس ژنوم آلفا ویروس هستند که در آن ژن هایی که ماشین نسخه برداری RNA را کد میکند سالم هستند ولی ژنهایی که پروتئین های ساختاری را کد میکند با آنتی ژن مورد نظر جایگزین میشود. RNA با طول کامل شامل 9 کیلو باز است و میتواند به سادگی با ترجمه درون آزمایشگاه از روی دی ان ای ساخته شود. این واکسن ها مقدار زیادی پروتیین را از مقدار بسیار کمی واکسن تولید میکند و این به خاطر تولید مثل داخل سلولی RNA کد کننده آنتی ژن است. یک مطالعه ابتدایی نشان داد واکسیناسیون با ده میکرو گرم از این واکسن که اتصال RSV را کد میکند باعث پاسخ های آنتی بادی و حمایت نسبی از چالش های کشنده ویروس در موش میشود. توسعه عوامل ترکیبی با RNA باعث توسعه بیشتر سودمندی این واکسن ها شده است.

مطالعات بیشتر نشان دهنده ی ایمنی زایی این واکسن ها در برابر ویروس های مختلف در گونه های زیاد ویروس شامل CMV انسانی و هپاتیت سی و ویروس سرخک در موش و HIV1 در جوندگان و HIV1 و CMV انسانی در میمون رزوس است. RNA رپلیکون که آنتی ژن های آنفلوانزا را کد میکند پس از تزریق زیر جلدی باعث پاسخ های ایمنی سلول های B,T درموش میشود. نشان داده شده است تزریق عضلانی این RNA در موش در برابر ویروس آنفلوانزا و ایبولا و توکسوپلاسما باعث مقاومت به بیماری کشنده میشود . مطالعات اخیر، ایمنی زایی این واکسن ها را در برابر عفونت های باکتریال(استرپتوکوک آ و بی) نشان میدهد. طبیعت درونی این Pathogen associated molecular pattern(PAMP) ممکن است تنظیم پروفایل التهابی یا تغییر واکنش پذیری این واکسن ها را دشوارکند .
واکسن های mRNA سلول های دنتریتی
این روش در تهیه واکسن HIV1 استفاده شده است و این با سلول های دنتریتی صورت می گیرد که mRNA کدکننده آنتی ژن های متعدد HIV1 را کد میکند این اقدام به نظرمیرسد مفید و امن باشد و باعث پاسخ های CD4 CD8 Tcell میشود ولی نتیجه بالینی خوب، مشاهده نشده است. مطالعه دیگری در انسان mRNA CMV را درافراد سالم و گیرنده های سلول بنیادی آلوژن ارزیابی کرد و القا یا توسعه پاسخ های ایمنی سلولی اختصاصی را گزارش کرد.
تزریق مستقیم واکسن های mRNA غیر خودتکثیر
این واکسن ها به دلیل بهره اقتصادی خوب و سادگی روش تزریق مورد توجه است درمطالعه ای نشان داده شد mRNA ترکیب نشده که بسیاری از آنتی ژنهای ویروس آنفلوانزا را کد میکند همراه با آدجوانت RNA ترکیب شده با پروتامین در مدل های حیوانی متعدد، ایمنی زاست و موش را در برابر چالش ویروسی کشنده حمایت میکند. ایمنی با RNActive که گلیکوپروتئین های ویروس سرخک را کد میکند باعث ایمنی حمایتی در برابر چالش ویروسی درون مغزی در موش و پاسخ های آنتی بادی های خنثی کننده در خوکچه ها شده است.
واکسن mRNA با نوکلئوزید تغییر یافته
این دسته جدید با سودمندی بالا است. اخیرا دو مطالعه پره کلینیکال در انسان هم انجام شده است و مطالعات بالینی اندکی هم در حال انجام است . درهمه افراد این واکسن ها ایمنی زا بوده است و آنتی بادی ایجاد شده بالاتر از حد مورد انتظار ولی کمتر از مدل های حیوانی بود
واکسن های mRNA در برابر سرطان
این واکسن ها استراتژی های نوینی را برای درمان سرطان ایجاد کرده است. این واکسن ها برای هدف قرار دادن آنتی ژن های تومور که در سلول های سرطانی ایجاد میشود به کار میرود بیشتر این واکسن ها درمانی است و برای پیشگیری به کار نمی رود و می تواند سلول های تومورال را جمع آوری کند. ترکیب درمان ادجوانت یا رادیو تراپی با واکسن mRNA سودمندی واکسیناسیون ضد سرطان را بیشتر میکند برای نمونه درمان با سیس پلاتین به طور واضح، تاثیردرمانی ایمن سازی با mRNA ای که انکوپروتئین و تریمیکس را کد میکند افزایش میدهد و باعث از میان رفتن کامل سلول های سرطانی در دستگاه تناسلی جنس مونث درموش ها میشود.
ملاحظات درمانی و چالش ها
mRNA با واکنش های آزمایشگاهی با آنزیم های ریکامبینانت تولید میشود بنابراین تولید پروتئین خاصی ضد آنتی ژن خاص ویروس، ساده و سریع است.
فرایند تولید، وابسته به سکانس نیست و اساسا با طول mRNA نوکلئونید و شیمی کپینگ و خلوص محصول تعیین میشود. با این همه برخی خصوصیات سکانس مانند طول بسیار زیاد ممکن است باعث مشکل شود. وقتی mRNA تولید شود فرایندهای زیادی با مراحل خالص سازی انجام میشود تا اجزای واکنشی شامل آنریم های نوکلئوتیدهای آزاد دی ان ای باقی بماند و اجزای آر ان ای خارج گردد .

فورمولاسیون های خاصی برای تولید mRNA وجود دارد . این واکسن ها در درجه حرارت منفی 70 درجه باقی می مانند ولی تکنولوژی های جدیدی برای نگه داشتن آنها در درجه حرارت بالاتری وجود دارد .این پیشرفت ها نشان می دهد میتوان انواعی از این واکسن ها را در درجه حرارت اتاق نگه داشت. پایداری محصولات mRNA ممکن است با پکیج کردن در نانو پارتیکل و همراهی با مهارکننده های RNAse افزایش یابد
امنیت این واکسن ها:
چون واکسن به فرد سالم زده میشود حتما باید روی امنیت آن کار شود. چون فرایند تولید این واکسن ها نیاز به مواد شیمیایی سمی یا کشت های سلولی که ممکن ا ست با ویروس های بیماری زا آلوده شود نیست این تولیدات، خطرات معمول تولید واکسن های قدیمی شامل ویروس زنده، ناقل های ویروس ویروس غیر فعال شده و پروتئین های ساب یونیت را ندارد.
زمان کوتاه تولید این واکسن ها امکان آلوده شدن را کمتر میکند. ورود ماده mRNA به داخل دی ان ای موضوعیت ندارد .
ازاین رو این واکسن ها به نظر خیلی امن هستند. برخی مطالعات انسانی واکنش شدید محل تزریق را نشان میدهد .باید التهاب موضعی یا سیستمیک، توزیع عامل ایجاد کننده ایمنی در بدن ، تحریک آنتی بادی های اتوراکتیو(خودایمن) و تاثیرات محتمل نوکلئوتید غیر اصلی در بدن، به خوبی بررسی شود. یک خطر احتمالی این است که واکسن های mRNA باعث تولید اینترفرون 1 میشود که فقط علیه عفونت نیست بلکه می تواند واکنش های اتوایمیون ایجاد کند. بنابراین قبل از استفاده از این واکسن ها باید افراد مستعد اتوایمیونیتی(خود ایمنی)شناسایی شوند. mRNA لخت خارج سلولی میتواند باعث افزایش نفوذ سلول های اندوتلیال و ادم شود. همچنین این mRNA میتواند بر اساس مطالعه ای باعث افزایش انعقاد خون و ترومبوز پاتولوژیک شود.
نتیجه گری و جهت گیری های آینده:
بیشتر مطالعات روی این واکسن ها بر روی افراد سرطانی انجام شده است. مطالعات اخیر نشان دهنده قدرت بالای این واکسن ها در برابر بسیاری از بیماری های عفونی مانند آنفلوانزا ، ایبولا، ویروس زیکا و استرپتوکوک است. مطالعات بیشتری نیاز است تا مشخص شود چرا مدل های حیوانی تا قدری متفاوت از مدل های انسانی جواب می دهد. آینده این واکسنها بسیار روشن است.
https://www.nature.com/articles/nrd.2017.243


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
ما به جهان های متفاوت خودتاثیر کپسول نوروهرب بر نجهان کاملی در اطراف ما پرکاربرد روباتهای ريزنانوآیا جنین انسان، هوشمندی خارق العاده و استثنایی باز نظر علم اعصاب یا نرووسدرک تصویر و زبان های مخلتاگر نعمت فراموشی نبود بسنقش درختان در تکاملبیماری کروتز فیلد جاکوبزونیسومایدلمس کوانتومیتقلید از طبیعتنظام مثبت زندگیشگفت نیست من عاشق تو باشموفور و فراوانیماشین دانشتاثیر گیاه خواری بر رشد وجهش تمدنی عجیب و شگفت انسکشف جمجمه ای درکوه ایرهوآب زندگی است قسمت سومدلایلی که نشان میدهد ما باز تکینگی تا مغز از مغز تدست کردن در گوشابزار بقا از نخستین هماننقص در تشخیص هیجانات عامزبان و کلمه حتی برای کسانبیهوش کردن در جراحی و بیممقاومت به عوارض فشار خون تمرکز و مدیتیشنهمیشه چشمی مراقب و نگهباشباهت مغز با کیهان مادیواقعیت فیزیکی، تابعی از مدیون خود ناموجودتاثیر درجه حرارت بر عملکجستجوی متن و تصویر به صورگالکانزوماب، دارویی جدیديدن با چشم بسته در خواب آغاز فصل سرما و دوباره تکاز تکینگی تا مغز از مغز ترفتار مانند بردهباهوش ترین و با کیفیت تریابزار بقا از نخستین هماننهادینه سازی فرهنگ اختلاسفر به مریخ در 39 روزمنابع انرژی از نفت و گاز تو انسانی و انسان، شایستهنر، پر کردن است نه فحش دطوفان فقر و گرسنگی و بی ستاثیر درجه حرارت بر عملکواکسن ایرانی کرونا تولیدمرز مرگ و زندگی کجاستحلقه های اسرارآمیزابزار بقای موجود زنده از پنج اکتشاف شگفت آور در مودانشمندان ژنی از مغز انسالگو و عادت را بشکن و در ااز تکینگی تا مغز، از مغز رویا و خبر از آیندهبحثی در مورد نقش کلسیم و نوروز یا روز پایانیسلام تا روشناییمنبع هوشیاری کجاست قسمت تومورهای ستون فقراتعلم بدون توقفتبدیل تراکت صوتی مصنوعی ورزش و میگرنمشاهده گر جدای از شیء مشاپیوندی که فراتر از امکانحس و ادراک قسمت 67ابزارهای بقای از نخستین داروی جدید s3 در درمان ام انفجار و توقف تکاملی نشامعجزه ی علم در کنترل کروناز علم جز اندکی به شما داروزهای سختبخشش، عقلانی یا غیر عاقلچگونه آن شکری که می خوریمسیلی محکم محیط زیست بر انهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتوسعه برخی شغل ها با هوش عادت کردن به نعمتترس و آرمان هایاری خدا نزدیک استپروتئین های ساده ی ابتداحس و ادراک قسمت هشتماحیای بینایی نسبی یک بیمدر مانهای کمر دردانسان ها می توانند میدان مغز انسان ایا طبیعتا تمااسرار بازسازی اندام هاریاضیات یک حس جدید استفیزیک مولکولها و ذرات در برخی نرمش های گردننگاهی بر توانایی اجزاي بسال سیزده ماهههوش مصنوعی در خدمت خلق وحمنبع هوشیاری در کجاست؟(قتکامل و ریشه ی مشترک خلقتصفحه اصلیتعداد کلی ذهن ها در جهان کمردردآنچه حس می کنیم، نتیجه ی حس و ادراک قسمت سی و ششمادب برخورد با دیگراندر سال حدود 7 میلیون نفر اولین دارو برای آتاکسی فمغز بزرگ و فعال یا مغز کوبقای حقیقی در دور ماندن ارادیوی مغز و تنظیم فرکانفرد موفقبررسی ژنها در تشخیص بیماچت جی پی تیسخن و سکوتهوش عاطفی در زنان بیشتر امیوتونیک دیستروفیتئوری تکامل امروز در درمجنسیت و تفاوت های بیناییکودکان میتوانند ناقل بی آیا هوش ارثی دریافتی از پخم شدن فضا-زمانارتباط شگفت مغز انسان و فدرمان جدید ای ال اس، توفراینکه به خاطرخودت زندگی نقش نظام غذایی در تکامل مبه خودت مغرور نشوزمان و مکان، ابعاد کیهان قانون مندی نقشه ژنتیکی مبعد از کروناچرا بیماری های تخریبی مغسرعت فکر کردن چگونه استهاوکينگ پیش از مرگش رسالهدف یکسان و مسیرهای مختلما با کمک مغز خود مختاريمتاثیر کپسول نوروهرب بر تجهان پیوستهکاربرد روباتهای ريز، در آیا جهان ذهن و افکار ما مخبر مهم تلسکوپ هابلاز نظر علم اعصاب اراده آزدرک حقیقت نردبان و مسیری اگر نعمت فراموشی نبود بسنقش ذهن و شناخت در حوادث بیماری گیلن باره و بیمارزونا به وسیله ویروس ابله لوب فرونتال یا پیشانی مغتقویت استخوان در گرو تغذنظریه ی تکامل در درمان بیشگفت انگیز بودن کیهانوقت نهيب هاي غير علمي گذشمبانی ذهنی سیاه و سفیدتاثیر گیاه خواری بر رشد وجهشهای مفید و ذکاوتی که دکشف جدید تلسکوپ جیمز وبآب، زندگی است(قسمت پنجم)دنیای شگفت انگیز کوانتوماز تکینگی تا مغز از مغز تدست آسمانابزار بقا از نخستین هماننقطه بی بازگشتزبان و بیان نتیجه ساختمابیهوشی در بیماران دچار امقابله ی منطقی با اعتراضتمرکز بر هدفهمیشه اطمینان تو بر خدا بشباهت کیهان و مغزواقعیت چند سویهمدیریت اینترنت بر جنگجستجوی هوشیاری در مغز ماگام کوچک ولی تاثیرگذاردی متیل فومارات(زادیوا)(آغاز مبهم آفرینشاز تکینگی تا مغز از مغز ترفتار وابسته به شکلباور و کیهان شناسیابزار بقا از نخستین همانچهار میلیارد سال تکامل بسفر تجهیزات ناسا به مریخ منابع انرژی از نفت و گاز تو با همه چیز در پیوندیهوموارکتوس ها ممکن است دطوفان زیباییتاثیر رو ح و روان بر جسمواکسن اسپایکوژنمرز بین انسان و حیوان کجاحمله ویروس کرونا به مغزابزار بقای موجود زنده از پول و شادیدانشمندان پاسخ کوانتومی الگوی بنیادین و هوشیاریاز تکینگی تا مغز، از مغز رویا بخشی حقیقی از زندگی بحثی در مورد حقیقت فضا و نوشیدن چای برای مغز مفید سلسله مباحث هوش مصنوعیمنبع هوشیاری کجاست قسمت توهم فضای خالیعلم در حال توسعهتبدیل سلولهای محافط به سورزش بهترین درمان بیش فعمشاهده آینده از روی مشاهپیوستگی همه ی اجزای جهانحس و ادراک قسمت 74ابزارهای دفاعی و بقای موداروی جدید میاستنی گراویانقراض را انتخاب نکنیدمعجزه در هر لحظه زندگیازدواج های بین گونه ای، رروش مقابله مغز با محدودیبدون پیر فلکچگونه انتظارات بر ادراک سینوریپا داروی ترکیبی ضدهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتوصیه های سازمان بهداشت عادت دادن مغز بر تفکرتسلیم شدن از نورون شروع مژن همه چیز نیستپروتز چشمحس و ادراک قسمت پنجماحیای بینایی نسبی یک بیمدر محل کار ارزش خودت را بانسان یک کتابخانه استمغز انسان برای ایجاد تمداصل بازخوردریسدیپلام تنها داروی تایفیزیک و هوشیاریبرخی یونها و مولکول های منگاهت را بلند کنسانسور از روی قصد بسیاری هوش مصنوعی درمانگر کامپیمنبع خواب و رویاتکامل ابزار هوش ، راه پر سوالات پزشکیتعذیه ی ذهنکمردرد ناشی از تنگی کاناآنها نمیخواهند دیگران راحس و ادراک قسمت سیزدهمادراک ما درک ارتعاشی است درمان های اسرار آمیز در آاولین دروغمغز بزرگترین مصرف کننده بلندی در ذهن ما درک بلندیراز تغییرفرد حساس از نظر عاطفی و ببررسی بیماری التهابی رودنتایج نادانی و جهلسخن پاک و ثابتهوش عاطفی در زنان بیشتر امیگرن و پروتئین مرتبط با تئوری تکامل در پیشگیری و جهل مقدسکودکان خود را مشابه خود تآیا هوش سریعی که بدون احسخونریزی مغز در سندرم کووارتباط شگفت انگیز مغز اندرمان جدید سرطاناینکه خانواده ات سالم بانقش نظریه تکامل در شناسابه دنبال رستگاری باشزمان و صبرقانون گذاری و تکاملبعد از کرونا دلخوشی بیهوچرا حیوانات سخن نمی گوینسعی کن به حدی محدود نشویهدف یکسان، در مسیرهای متما بخشی از این جهان مرتبطتاثیر کپسول نوروهرب بر سجهان پیوستهکتاب گران و پرهزینه شد ولآیا جهش های ژنتیکی، ویروخدا موجود استاز نظر علم اعصاب اراده آزدرک دیگراناگر با مطالعه فیزیک کواننقش روی و منیزیم در سلامتبیماری آلزایمر، استیل کوزیباترین چیز در پیر شدنلوتیراستامتقویت حافظه یا هوش مصنوعنظریه ی تکامل در درمان بیشگفت زده و حیران باشوقتی فهمیدی خطا کردی برگمباحث مهم حس و ادراکتاثیر گیاهخواری بر رشد و جهشهای مفید و ذکاوتی که دکشتن عقیده ممکن نیستآتش منبع انرژیدنیا، هیچ استاز تکینگی تا مغز از مغز تدستورالعمل مرکز کنترل بیابزار بقا از نخستین هماننمیتوان با بیرون انداختنزبان و بیان، در سایه پیشربیوگرافیمقابله با کرونا با علم استمساح حد واسط میان مغز کوهمیشه داناتر از ما وجود دشباهت زیاد بین سلول هاي عواقعیت چیستمداخله ی زیانبار انسانحفره در مغزگامی در درمان بیماریهای دین اجباریإِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَاز تکینگی تا مغز از مغز ترفتار اجتماعی انسان، حاصباد و موجابزار بقا از نخستین همانچهار ساعت پس از کشتار خوکسفر دشوار اکتشافمنابع انرژی از نفت و گاز تو با باورهایت کنترل میشهورمون شیرساز یا پرولاکتطولانی ترین شبتاثیر روده بر مغزواکسن اسپایکوژن ضد کرونامرز جدید جستجو و اکتشاف، حمایت از طبیعتابزار بقای موجود زنده از پول و عقیدهدانشمندان اولین سلول مصنالگوبرداری از طبیعتاز تکینگی تا مغز، از مغز رویا تخیل یا واقعیتبحثی در مورد عملکرد لوب فنوعی سکته مغزی ، وحشتناک سلطان جنگل یا صاحب ملکوتهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست قسمت توهم فضای خالی یا توهم فضعلم راهی برای اندیشیدن اتبر را بردارورزش در کمر دردمطالبه ی حق خودپیام های ناشناخته بر مغز حس و ادراک قسمت 75ابعاد و نیازهای تکاملیداروی جدید برای میاستنی انواع سکته های مغزیمعرفت و شناختاسکار، لگوی هوشمندروش های صرفه جویی در ایجابرنامه و ساختار پیچیده مچگونه به سطح بالایی از هوسیگار عامل افزایش مرگ ومهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتوصیه های غیر دارویی در سعارضه جدید ویروس کرونا ستشنچ پانایوتوپولوس تشنج ژن همه چیز نیستپروتز عصبی برای تکلمحس و ادراک قسمت پنجاهاحساس گذر سریعتر زماندر چه مرحله ای از خواب ، رانسان باشمغز انسان برای شادمانی طاصل علت و تاثیرریشه های مشترک حیاتفیزیکدانان ماشینی برای تبرخی اثرات مضر ویتامین دچالش هوشیاری و اینکه چرا سانسور بر بسیاری از حقایهوش مصنوعی درخدمت خلق وحمنتظر نمان چیزی نور را بهتکامل تکنولوژیپیامهای کاربرانتغییر الگوی رشد مغزی با زکمردرد و علل آنآنان که در قله اند هرگز خحس و ادراک قسمت ششمادغام میان گونه های مختلدرمان های بیماری آلزایمراولین سلول مصنوعیمغز حریص برای خون، کلید تبلوغ چیستراست دستی و چپ دستیفردا را نمیدانیمبررسی سیستم تعادلی بدن انجات در راستگوییسختی ها رفتنی استهوشمندی کیهانمیگرن سردردی ژنتیکی که بتئوری جدید، ویران کردن گجهان فراکتالکودکان را برای راه آماده آیا هشیاری کوانتومی وجودخواندن ، یکی از شستشو دهنارتباط شگفت انگیز مغز اندرمان دارویی سرطان رحم باینترنت بدون فیلتر ماهوانقش هورمون های تیروئید دبه زودی شبکه مغزی به جای زمان واقعیت است یا توهمقانون جنگلبعد از کرونا دلخوشی بیهوچرا حجم مغز گونه انسان درشلیک فراموشیچرا خشونت و تعصبشلیک فراموشیهدف از تکامل مغزما تحت کنترل ژنها هستیم یتاثیر کپسول نوروهرب بر سجهان پر از چیزهای اسرار آکتاب زیست شناسی باورآیا جهش ژنتیکی و تنظیم اجخدای رنگین کماناز واقعیت امروز تا حقیقتدرک درست از خود و هوشیاریاگر تلاش انسان امروز برانقش روزه داری در سالم و جبیماری الزایمرزیباترین چیز در افزایش سلوزالمعده(پانکراس)مصنوعتقویت سیستم ایمنینظریه ی تکامل در درمان بیشگفتی های نقشه ی ژنتیکیوقتی پر از گل شدی خودت را مجموعه های پر سلولی بدن متاثیر انتخاب از طرف محیط جوانان وطنگل خاردار، زیباستآثار باستانی تمدن های قددندان ها را مسواک بزنید تاز تکینگی تا مغز از مغز تدغدغه نتیجه ی نادانی استابزار بقا از نخستین هماننمیتوان بر سیاه سیاه نوشزبان و تکلم برخی بیماریهبیوگرافیملاحظه های اخلاقی دربارهتنفس هوازی و میتوکندریهمیشه راهی هستشباهت زیاد بین سلول هاي عتاثیر درجه حرارت بر عملکواقعیت چیستمدارک ژنتیکی چگونه انسانحق انتخابگامی در درمان بیماریهای دین، اجباری نیستافت فشار خون ناگهانی در واز تکینگی تا مغز از مغز ترقیبی قدرتمند در برابر مباد غرور و سر پر از نخوت وابزار بقا از نخستین هماننوآوری ای شگفت انگیز دانسفرنامه سفر به بم و جنوب منابع انرژی از نفت و گاز تو باید نیکان را به دست بهوش فوق العاده، هر فرد اسطی یکصد هزار سال اخیر هرچتاثیر رژیم گیاه خواری بر واکسن دیگر کرونا ساخته شمزایای شکلات تلخ برای سلحوادث روزگار از جمله ویرابزار بقای موجود زنده از دانشمندان تغییر میدان مغالتهاب شریان تمپورالاز تکینگی تا مغز، از مغز رویا حقی از طرف خدابحثی درباره هوش و تفاوتهنیکولا تسلاسم زنبور ، کلیدی برای وارهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست قسمت توهم لیلیپوتی(ریزبینی)علم ساختن برج های چرخانتحریک عمقی مغز در آلزایموزن حقیقی معرفت و شناختمطالبی در مورد تشنجپیدایش زبانحس و ادراک قسمت 78ابعاد اضافه ی کیهانداروی جدید برای ای ال اسانگشت ماشه ایمغز فکر میکند مرگ برای دیاساس انسان اندیشه و باور روش هایی برای جلوگیری از برنامه ی مسلط ژنها در اختچگونه باغبانی باعث کاهش سیاهچاله های فضایی منابعهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتوصیه هایی در مصرف ماهیعدم توقف تکامل در یک انداتشنج چیستژن هوش و ساختارهای حیاتی پرورش مغز مینیاتوری انساحس و ادراک قسمت پنجاه و یاحساسات کاذبدر ناامیدی بسی امید استانسان جدید از چه زمانی پامغز انسان برای شادمانی طاصل عدم قطعیت از کوانتوم رژیم های غذایی و نقش مهم فاجعه ی جهل مقدسبرخی اختلالات عصبی مثانهچالش هوشیاری و اینکه چرا ساهچاله ها تبخیر نمیشودهوش مصنوعی ساخته هوش طبیمنحنی که ارتباط بین معرفتکامل جریان همیشگی خلقتسایتهای دیگرتغییر زودتر اتصالات مغزیکمردرد با پوشیدن کفش مناآنزیم تولید انرژی در سلوحس و ادراک قسمت شصت و هشتادغام دو حیطه علوم مغز و درمان های جدید میگرناوکرلیزوماب داروی جدید شمغز در تنهایی آسیب میبینبلعیدن ستاره توسط سیاهچارجزخوانی هایی که امروز بفرزندان زمان خودبررسی علل کمر درد در میاننخاع ما تا پایین ستون فقرسرنوشتهوشیاری و وجودمیگرن شدید قابل درمان استا 20 سال آینده مغز شما به جهان قابل مشاهده بخش کوچکوری گذرای ناشی از موبایآیا واکنش های یاد گرفته وخواب سالم عامل سلامتیارتباط غیرکلامی بین انسادرمان سرگیجه بدون نیاز بایندرالنقش هورمون زنانه استروژنبه زیر پای خود نگاه نکن بزمان پلانکقانون جنگلتفکر قبل از کارقانونمندی و محدودیت عالمتفکر خلا ق در برابر توهم چرا در مغز انسان، فرورفتشنا در ابهای گرم جنوب نیاهدف از خلقت رسیدن به ابزامانند آب باشتاثیر کتامین در درمان پاجهان پر از چیزهای جادویی کتاب طبیعت در قالب هندسهآیا خداباوری محصول تکاملخدایی که ساخته ی ذهن بشر از کجا آمده ام و به کجا میدرک عمیق در حیواناتاگر خواهان پیروزی هستینقش رژیم غذایی بر رشد و ابیماری ای شبیه آلزایمر و زیر فشار کووید چه باید کرلیروپریم داروی ترکیبی ضدتلقین اطلاعات و حافظهنظریه ی ریسمانشگفتی های زنبور عسلوقتی تو از یاد گرفتن باز محل درک احساسات روحانیتاثیر احتمالی عصاره تغلیجواب دانشمند سوال کننده گل زندگیآرامش و دانشاز تکینگی تا مغز از مغز تذهن ما از در هم شکستن منبابزار بقا از نخستین هماننمایش تک نفرهزبان و شناخت حقیقت قسمت چبیان ژن های اسکیزوفرنی دملاحظات بیهوشی قبل از جرتنفس هوازی و میتوکندریهمیشه عسل با موم بخوریمشجاعت و ترستاثیر درجه حرارت بر عملکواقعیت های متفاوتمروری بر تشنج و درمان هایحقیقت قربانی نزاع بین بی گاهی لازم است برای فهم و دید تو همیشه محدود به مقدافت هوشیاری به دنبال کاهاز تکینگی تا مغز از مغز ترموزی از نخستین تمدن بشربار بزرگ ایستادن بر دو پاابزار بقا از نخستین هماننوار مغز مشاهده ی غیر مستسفرنامه سفر به بم و جنوب منابع انرژی از نفت و گاز تو تغییر و تحولیهوش مصنوعی می تواند بر احطبیعت موجی جهانتاثیر رژیم گیاه خواری بر واکسن دیگری ضد کرونا از دمسمومیت دانش آموزان بی گحکمت الهی در پس همه چیزابزار بقای موجود زنده از دانشمندان روش هاي جدیدی امواجی که به وسیله ی ماشیاز تکینگی تا مغز، از مغز رویاها از مغز است یا ناخوبحثی درباره هوش و تفاوتهنیاز به آموزش مجازی دیجیسماگلوتید داروی کاهش دهنهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست قسمت توهم چیستعلایم کمبود ویتامین E را تداوم مهم است نه سرعتوزوز گوشمطالعه ای بیان میکند اهدپیر شدن حتمی نیستحس و ادراک قسمت 82ابعاد بالاترداروی جدید برای دیابتانگشت نگاری مغز نشان میدمغز قلباستفاده از مغز، وزن را کمروش هایی ساده برای کاهش ابرندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱چگونه تکامل مغزهای کنونیسیاهچاله ها، دارای پرتو هوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتوضیحی ساده در مورد هوش معدم درکتشنج و حرکات شبه تشنجی قاژن یا نقشه توسعه مغز و نقپرتوهای صادر شده از سیاهحس و ادراک قسمت پنجاه و داخلاق و علوم اعصابدر هم تنیدگی مرزها و بی مانسان خطرناکترین موجودمغز انسان رو به کوچک تر شاصول انجام برخی نرمش ها درژیم های غذایی و نقش مهم فاصله ها در مکانیک کوانتبرخی اصول سلامت کمرچالش هوشیاری و اینکه چرا سایه را اصالت دادن، جز فرهوش احساسیمنشأ اطلاعات و آموخته ها تکامل داروینی هنوز در حاتغییر عمودی سر انسان از پکنفرانس تشنج هتل کوثر اصآینه در اینهحس و ادراک قسمت شصت و دوارتقا و تکامل سنت آفرینش درمان های جدید در بیماری ايندگان چگونه خواهند دیدمغز را از روی امواج بشناسبنی عباس، ننگی بر تاریخرحم مصنوعیفرضیه ای جدید توضیح میدهبزرگ فکر کننخستین تمدن بشریسریع دویدن مهم نیستهوشیاری و افسردگیمیدان مغناطيسي زمین بشر تا بحر یفعل ما یشاجهان موازی و حجاب هاکی غایب شدی تا نیازمند دلآیا یک، وجود داردخواب سالم عامل سلامتی و یارتروز یا خوردگی و التهادرمان سرگیجه بدون نیاز بایا کوچک شدن مغزانسان النقش ویتامین K در ترمیم اسبه سخن توجه کن نه گویندهزمان به چه دلیل ایجاد میشزمان شگفت انگیزقارچ بی مغز در خدمت موجودتفاوت مغز انسان و میمون هچرا ذرات بنیادی معمولاً شناخت و معرفت، و نقش آن دهر چیز با هر چیز دیگر در تماه رجبتاثیر گیاه خواری بر رشد وجهان دارای برنامهکتاب، سفری به تاریخآیا دلفین ها می تواند از خسته نباشی بابااز کسی که یک کتاب خوانده درگیری قلب در بیماری ویراپی ژنتیکنقش رژیم غذایی در رشد و ابیماری ای شبیه ام اس مولتزیرفون داروی ضد ام اسلیس دگرامفتامین یا ویاستلاش ها برای کشف منابع جدنظریه تکامل در درمان بیمشانس یا تلاشویتنام نوعی کرونا ویروس محل درک احساسات روحانی دتاثیر ترکیبات استاتین (سجوسازی مدرنگلوله ی ساچمه ایآرامش و سکوناز تکینگی تا مغز از مغز تذهن چند جانبه نیازمند نگابزار بقا از نخستین همانچند نرمش مفید برای کمردرزبان و شناخت حقیقت قسمت ابیان حقیقتممانتین یا آلزیکسا یا ابتنفس بدون اکسیژنهمجوشی هسته ای، انرژِی بشرکت نورالینک ویدیویی ازتاثیر درجه حرارت بر عملکواقعیت و مجازمرکز هوشیاری، روح یا بدن حقیقت آنطور نیست که به نظگاهی مغز بزرگ چالش استدیدن خدا در همه چیزافتخار انساناز تکینگی تا مغز از مغز ترمز و رازهای ارتباط غیر کبار سنین ابزار هوشمندی اابزار بقا از نخستین هماننوار مغز ترجمه رخدادهای سفرنامه سفر به بم و جنوب منابع انرژی از نفت و گاز تو جهانی هستی که خودش را هوش مصنوعی و کشف زبان هایطبیعت بر اساس هماهنگیتاثیر رژیم گیاه خواری بر واکسن سرطانمسمومیت دانش آموزان، قماپوست ساعتی مستقل از مغز دحافظه میتواند بزرگترین دابزار بقای موجود زنده از دانشمندان روشی برای تبدیامیوتروفیک لترال اسکلرواز تکامل تا مغز از مغز تا رویاهای پر رمز و حیرتی دربحثی درباره هوش و تفاوتهچیز جدید را بپذیرسندرم کووید طولانیهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست قسمت توهم وجودعلایم کمبود ویتامین E را تداخل مرزها و صفات با بینیک پیام منفرد نورون مغزی معماری، هندسه ی قابل مشاپیشینیان انسان از هفت میحس و ادراک قسمت چهلاتفاق و تصادفداروی جدید ضد میگرنانتقال ماده و انرژیمغز ما کوچکتر از نیم نقطهاستفاده از هوش مصنوعی در روش جدید تولید برقبرین نت به جای اینترنتچگونه جمعیت های بزرگ شکل سیاهچاله و تکینگی ابتدایهوش مصنوعی از عروسک تا کممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتیوتیکسن داروی ضد جنونعسل طبیعی موثر در کنترل بتشنج عدم توازن بین نورون ژن ضد آلزایمرپرسش و چستجو همیشه باقی احس و ادراک قسمت پنجاه و ساخلاق پایه تکامل و فرهنگدر هم تنیدگی کوانتومیانسان عامل توقف رشد مغزمغز انسان رو به کوچکتر شداصول توسعه ی یک ذهن کاملرژیم ضد التهابیفاصله ی همیشگی تصویر سازبرخی بیماری ها که در آن بچالش هوشیاری و اینکه چرا ساخت شبکه عصبی مصنوعی با هوش احساسیمنشاء کوانتومی هوشیاری اتکامل داروینی هنوز در حاتغییرات منطقه بویایی مغزکنگره بین المللی سردرد دآیندهحس و ادراک قسمت شصت و ششارتقا یا بازگشت به قبل ازدرمان های رایج ام اسايا اراده آزاد توهم است یمغز زنان جوانتر از مغز مربه قفس های سیاهت ننازرحم مصنوعیفساد اقتصادی سیتماتیک دربزرگ شدن مغز محدود به دورنخستین تصویر از سیاهچالهسریعترین کامپیوتر موجودهوشیاری کوانتومیمیدان های مغناطیسی قابل تابوهای ذهنیجهان ما میتواند به اندازکیهان خود را طراحی میکندآیا کیهان می تواند یک شبیخواب عامل دسته بندی و حفطارزش حقیقی زبان قسمت اولدرمان سرگیجه بدون داروایا این جمله درست است کسینقش ژنتیک در درمان اختلابوزون هیگز چیستبوزون هیگز جهان را از متلزنان باهوش ترقبل از آغازتفاوت ها و تمایزها کلید بچراروياها را به یاد نمی آشناخت حقیقت یا آرزوهای گهر جا که جات میشه، جات نیماپروتیلینتاثیر گیاه خواری بر رشد وجهان در حال نوسان و چرخشکتابخانهآیا دلفین ها میتوانند باخطا در محاسبات چیزی کاملاز آغاز خلقت تا نگاه انسادرگیری مغز در بیماری کویابتدا سخت ترین استنقش زنجبیل در جلوگیری از بیماری اسپینال ماسکولار زیرک ترین مردملا اکراه فی الدینتلاش هایی در بیماران قطع نظریه تکامل در درمان بیمشاهکار قرنویتامین E برای فعالیت صحمحدودیت چقدر موثر استتاثیر تغذیه بر سلامت رواجامعه ی آسمانیگلوئوندهن، بزرگترین سرمایهآرامش(سکوت) stillness و تکاپواز تکینگی تا مغز از مغز تذهن هوشیار در پس ماده ی مابزار بقا از نخستین همانچند جهانیزبان و شناخت حقیقت قسمت دبیست تمرین ساده برای جلومن کسی در ناکسی دریافتم تنها مانع در زندگی موارد همراه سختی، اسانی هستشربت ضد خلطتاثیر درجه حرارت بر عملکواقعیت و انعکاسمرکز حافظه کجاستحقیقت افرادگذر زمان کاملا وابسته به دیدگاه نارسای دوگانه ی مافراد آغاز حرکت خودشان راز تکینگی تا مغز از مغز ترمز پیشرفت تواضع است نه طبارداری بدون رحمنوار مغز در فراموشی هاسفرنامه سفر به بم و جنوب منابع انرژی از نفت و گاز تو دی ان ای خاص ميتوکندريهوش مصنوعی یا حماقت طبیعطعمه ی شبکه های ارتباط اجتاثیر رژیم گیاهخواری بر واکسن سرطانمسیر دشوار تکامل و ارتقاپوشاندن خود از نورحافظه و اطلاعات در کجاست ابزار بقای موجود زنده از دانش، قفل ذهن را باز میکنامید نیکو داشته باش تا آناز تکامل تا مغز، از مغز ترویای شفافبحثی درباره هوش و تفاوتهچیزی منتظر شناخته شدنسندرم گیلن باره به دنبال هوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست قسمت توهم وجودعلت خواب آلودگی بعد از خوتروس جریان انرژییک پیشنهاد خوب برای آسان معنی روزهپیشرفت های جدید علوم اعصحس و ادراک قسمت چهل و هفتاتوبان اطلاعات و پلِ بینداروی جدید ضد الزایمراندوه در دنیا استمغز مانند تلفن استاستفاده از انرژی خلاروش صحبت کردن در حال تکامبرای یک زندگی معمولیچگونه جمعیت های بزرگ شکل سیاهچاله ی تولید کنندههوش مصنوعی از عروسک تا کممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتیک و اختلال حرکتیعشق درونی به یگانگی خلقتتشویق خواندن به کودکانژنها نقشه ایجاد ابزار هوآلودگی هوا چالش قرن جدیدحس و ادراک قسمت پنجاه و شاختلال خواب فرد را مستعد در هم تنیدگی کوانتومی و پانسانیت در هم تنیده و متصمغز ایندگان چگونه استاصول سلامت کمررژیم غذایی حاوی تخم مرغ وفتون های زیستیبرخی بیماری های خاص که بدچالش دیدگاه های سنتی در بساخت شبکه عصبی با الفبای هوش در طبیعتمهندسی ژنتیک در حال تلاش تکامل داروینی هنوز در حاتغییرات آب و هوایی که به کنگره بین المللی سردرد دآینده ی انسان در فراتر ازحس و ادراک سی و هفتمارتوکين تراپی روشی جديد درمان های علامتی در ام اسايا اراده آزاد توهم است یمغزهای کوچک بی احساسبه مغز خزندگان خودت اجازرسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهرفشار و قدرتبزرگ شدن تقریبا ناگهانی نخستین روبات های زنده ی جسرگیجه از شایعترین اختلاهوش، ژنتیکی است یا محیطیمیدان های کوانتومی خلاتاثیر فکر بر سلامتجهان مادی، تجلی فضا در ذهکیهانِ هوشیارِ در حال یاآیا گذشته، امروز وآینده خودآگاهی و هوشیاريارزش حقیقی زبان قسمت دومدرمان سرطان با امواج صوتایا ابزار هوشمندی یا مغز نقش گرمایش آب و هوا در همنقش پیش زمینه ها و اراده بی نهایت در میان مرزهازنجیرها را ما باید پاره کقبل از انفجار بزرگتفاوت ها را به رسمیت بشناچراروياها را به یاد نمی آشناخت درون، شناخت بیرون؛هر حرکت خمیده می شود و هر ماجرای جهل مقدستاثیر گیاه خواری بر رشد وجهان در حال ایجاد و ارتقاکجای مغز مسئول پردازش تجآیا دست مصنوعی به زودی قاخطا در محاسبات چیزی کاملاز انفجار بزرگ تا انفجار درگیری مغز در بیماران مبابتدایی که در ذهن دانشمننقش زبان در سلطه و قدرت ابیماری اضطراب عمومیلاموژین داروی ضد اوتیسم؟تلاشی برای درمان قطع نخانظریه تکامل در درمان بیمشاهکار شش گوشویتامین E در چه مواد غذایمحدودیت های حافظه و حافظتاثیر حرکات چشم بر امواج جاودانگی مصنوعیگمان میکنی جرمی کوچکی در دو ویژگی انتزاع و قدرت تجآزمون تجربی، راهی برای راز تکینگی تا مغز از مغز تذهن تو همیشه به چیزی اعتقابزار بقا از نخستین همانچند جهانیزبان و شناخت حقیقت قسمت سبیش از نیمی از موارد انتقمنابع انرژي پاک سرچشمه حتنها در برابر جهانهمراهی نوعی سردرد میگرنیشش مرحله تکامل چشمتاثیر درجه حرارت بر عملکواقعیت خلا و وجود و درک ممرکز حافظه کجاستحقیقت اشیاگذشته را دفن کندژا وو یا اشنا پنداریافراد بی دلیل دوستدار تو از تکینگی تا مغز از مغز ترمز بقای جهش ژنتیکیبازگشت از آثار به سوی خدانوار مغز در تشخیص بیماری سفری به آغاز کیهانمنابع انرژی از نفت و گاز تو در میانه ی جهان نیستی هوش مصنوعی گوگل به کمک تشظهور امواج مغزی در مغز مصتاثیر عصاره تغلیظ شده گیواکسن ضد اعتیادمسئول صیانت از عقیده کیسپیموزایدحافظه و اطلاعات در کجاست ابزار بقای موجود زنده از دائما بخوانامید نجاتاز تکامل تا مغز، از مغز تروان سالمبحثی درباره هوش و تفاوتهچیزی خارج از مغزهای ما نیسندرم پیریفورمیسهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست قسمت توهم بی خداییعماد الدین نسیمی قربانی تری فلوپرازینیک آلل ژنتیکی که از نئاندمعادله ها فقط بخش خسته کنپیشرفت در عقل است یا ظواهحس و ادراک قسمت چهل و هشتاتوسوکسیمایدداروی سل سپتاندوه دردی را دوا نمیکندمغز مادران و کودکان در زماستفاده از سلول های بنیاروشهای نو در درمان دیسک ببرای پیش بینی آینده مغز دچگونه حافظه را قویتر کنیسیاره ی ابلهانهوش مصنوعی از عروسک تا کممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتیروفیبان موثر در سکته ی عصب حقوق نورولووتشخیص ژنتیکی آتروفی های ژنها ، مغز و ارادهآلودگی هوا و ویروس کروناحس و ادراک قسمت بیست و چهاختلال در شناسایی حروف و در هم تنیدگی کوانتومی و دانسانیت در برابر دیگرانمغز ابزار بقای برتر مادیاضطراب و ترسرژیم غذایی ضد التهابیفروتنی و غروربرخی توجهات در ببمار پارچاالش ها در تعیین منبع هوساختن آیندههوش عاطفی قسمت نهممهربانی، شرط موفقیتتکامل داروینی هنوز در حاتغییرات تکاملی سر انسان کنترل همجوشی هسته ای با هآینده ی علم و فیزیک در60 ثحس و ادراک- قسمت پنجاه و ارتباط میکروب روده و پاردرمان ژنتیکی برای نوآوریای نعمت من در زندگیممغز، فقط گیرندهبه نقاش بنگررساناها و ابر رساناها و عفضای قلب منبع نبوغ استبزرگترین خطایی که مردم منرمش های مفید برای درد زاسرگردانیهیچ چیز همیشگی نیستمیدان بنیادین اطلاعاتتاثیر مشاهده بر واقعیت بجهان مرئی و نامرئیکیست هیداتید مغزآیا پیدایش مغز از روی تصاخودآگاهی و هوشیاريارزش حقیقی زبان قسمت سومدرمانهای بیماری پارکینسایا بیماری ام اس (مولتیپایا بدون زبان میتوانیم تنقش آتش در رسیدن انسان بهبی ذهن و بی روحزندگی هوشمند در خارج از زقبرستان ها با بوی شجاعتتفاوت های بین زن و مرد فقنزاع بین جهل و علم رو به پشناسایی تاریخچه ی تکاملیهرچیز با یک تاب تبدیل به ماجرای عجیب گالیلهتاثیر گیاه خواری بر رشد وجهان ریز و درشتکرونا چه بر سر مغز می آورآیا رژیم غذایی گیاهی سلاخطای ادراک کارمااز بحث های کنونی در ویروسدرگیری مغزی در سندرم کووابتذال با شعار دیننقش زبان در سلطه و قدرت ابیماری بیش فعالیلایو دوم دکتر سید سلمان فتلاشی تازه برای گشودن معهفت چیز که عملکرد مغز تو شاید گوشی و چشمی، آماده شویتامین کامخچه فراتر از حفظ تعادلتاثیر دوپامین و سروتونینجایی خالی نیستگنجینه ای به نام ویتامین دو بیماری روانی خود بزرگ آزمون ذهنی گربه ی شرودیناز تکینگی تا مغز از مغز تذهن خود را مشغول هماهنگیابزار بقا از نخستین همانچند روش ساده برای موفقیتزبان جانسوزبیشتر کمردردها نیازی به منابع انرژی از نفت و گاز تنبیه چقدر موثر استهندسه ی پایه ایششمین کنگره بین المللی ستاثیر درجه حرارت بر عملکوالزارتان داروی ضد فشار مرکز خنده در کجای مغز استحقیقت تنها چیزی است که شاگربه شرودینگر و تاثیر مشدژاوو یا آشناپنداریافزایش قدرت ادراکات و حساز تکینگی تا مغز از مغز ترمز جهانبازگشت به ریشه های تکاملنوار مغزی روشی مهم در تشخسقوط درون جاذبه ای خاص، چمنابع بی نهایت انرژی در دتوقف؛ شکستهوش مصنوعی گوگل به کمک تشظرف باید پر شود چه با چرک تاریک ترین بخش شبواکسن علیه سرطانمسئولیت جدیدپیموزایدحافظه و اطلاعات در کجاستابزار بقای موجود زنده از داروهای مصرفی در ام اسامید جدید بر آسیب نخاعیاز تکامل تا مغز، از مغز تروبات های ریز در درمان بیبحثی درباره احساسات متفاچیزی شبیه نور تو نیستسندرم پس از ضربه به سرهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست قسمت توهم تنهاییعوامل موثر در پیدایش زباتری فلوپرازینیک جهش ممکن است ذهن انسانمعجزه های هر روزهپیشرفت ذهن در خلاقیت استحس و ادراک قسمت چهل و دوماتصال مغز و کامپیوترداروی ضد چاقیاندوهگین نباش اگر درب یا مغز چون ابزار هوش است دلیاستفاده از سلول های بنیاروشهای شناسایی قدرت شنوابرای اولین بار دانشمنداننگاه محدود و تک جانبه، مشسیاره ابلهانهوش مصنوعی از عروسک تا کممنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتکنولوژی جدید که سلول هاعضلانی که طی سخن گفتن چقدتشخیص آلزایمر سالها قبل ژنهای مشترک بین انسان و وآلودگی هوا و پارکینسونحس و ادراک قسمت بیست و یکاختلال در شناسایی حروف و در هر سوراخی سر نکنانسان، گونه ای پر از تضادمغز ابزار برتر بقااطلاع رسانی اینترنتیرژیم غذایی ضد دردفرگشت و تکامل تصادفی محض برخی توصیه ها برای واکسیناتوانی از درمان برخی ویساختار فراکتال وجود و ذههوش عاطفی قسمت هفتمموفقیت هوش مصنوعی در امتتکامل زبانتغذیه بر ژنها تاثیر داردکنترل جاذبهآیا فراموشی حتمی استحس و ادراک- قسمت بیست و پارتباط ماده و انرژیدرمان پوکی استخوانای همه ی وجود منمغزتان را در جوانی سیم کشبه نقاش بنگررشته نوروایمونولوژی و نققفس ذهنبزرگترین درد از درون است نرمش های مفید در سرگیجهسربازان ما محققا غلبه می هیچ وقت خودت را محدود به میدازولام در درمان تشنج تاثیر نگاه ناظر هوشیار بجهان مشارکتیکیست کلوئید بطن سومآیا آگاهی پس از مرگ از بیخودت را از اندیشه هایت حفارزش خود را چگونه میشناسدرهای اسرارآمیز و پوشیدهدروغ نگو به خصوص به خودتایا تکامل هدفمند استنقش انتخاب از طرف محیط، نبی شرمیزندگی بی دودقدم زدن و حرکت دید را تغیتفاوت های تکاملی در مغز ونزاع بین علم و نادانی رو شناسایی سلول های ایمنی اهز ذره، یک دنیاستماده ی تاریکتاثیر گیاه خواری بر رشد وجهان شگفت انگیزکریستال هاآیا رژیم غذایی گیاهی سلاخطای حساز تلسکوپ گالیله تا تلسکدرگیری مغزی در سندرم کووابداع دی ان ای بزرگترین دنقش سجده بر عملکرد مغززیست شناسی کل در جزء فراکبیماری تی تی پیلبخند بزن شاید صبح فردا زتلاشی جدید در درمان ام اسهفت سین یادگاری از میراث شاید درست نباشدویتامین کا و استخوانمخچه ، فراتر از حفظ تعادلتاثیر دپاکین بر بیماری مجاذبهگویید نوزده و ایمنی ساکتدو بار در هفته ماهی مصرف آزمون ذهنی گربه شرودینگراز تکینگی تا مغز از مغز تذهن سالمابزار بقا از نخستین همانچندین ماده غذایی که ماننزبان ریشه هایی شناختی اسبا هوش مصنوعی خودکار روبمنابع انرژی از نفت و گاز تهدیدهای هوش مصنوعیهندسه ی رایج کیهانصبر بسیار بایدتاثیر درجه حرارت بر عملکواکنش های ناخودآگاه و تقمرگ چیستحقیقت خواب و رویاگزیده ای از وبینار یا کنفدگرگونی های نژادی و تغییافزایش مرگ و میر سندرم کواز تکینگی تا مغز از مغز ترمز جهان خاصیت فراکتالبازخورد یا فیدبکنوار عصب و عضلهسلول های مغزی عامل پارکیمنابع جدید انرژیتولید مثل اولین ربات های هوش مصنوعی الفاگوعقل مجادله گرتاریکی من و تو و گرد و غباواکسنی با تاثیر دوگانه امسئولیت در برابر محیط زیپیچیدگی های مغزمگسحباب های کیهانی تو در توابزار بقای موجود زنده از داروهای ام اسامید درمان کرونا با هماناز تکامل تا مغز، از مغز تروبات کیانبحثی درباره احساساتی غیرنکاتی در مورد تشنجسندرم سردرد به دلیل افت فهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست قسمت53توهم جدایی و توهم علمعوامل ایجاد لغت انسانی و ترک امروزیک رژیم غذایی جدید، می تومعجزه ی چشمپیشرفتی مستقل از ابزار هحس و ادراک قسمت چهل و سوماثر مضر مصرف طولانی مدت رداروی ضد چاقیاندام حسی، درک از بخش هایمغز چگونه صداها را فیلتر استفاده از سلول های بنیاروشی برای بهبود هوش عاطففلج نخاعی با الکترودهای برای تمدن سازی، باید در بنگاه انسان محدود به ادراسیاره ابلهانهوش مصنوعی از عروسک تا کممنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتکنولوژی جدید که سلول هاغم بی پایانتصویر زیبا از سلولژنهای هوش ، کدامندآلزایمرحس و ادراک قسمت بیست و دواختلالات مخچهدر والنتاین کتاب بدید همانعطاف پذیری مکانیسمی علمغز از بسیاری حقایق می گراطلاعات حسی ما از جهان، چراه فراری نیستفراموش کارها باهوش تر هسبرخی درمان های Spinal Muscular Atناتوانی در شناسایی چهره ساختار شبکه های مغزی ثابهوش عاطفی قسمت پنجممولتیپل اسکلروز در زنان تکامل زبانثبت و دستکار ی حافظهکندر در بیماریهای التهابآیا ممکن است موش کور بی محس و ادراک- قسمت شصت و چهارتباط متقابل با همه ی حیدرمان پوکی استخوانای آنکه نامش درمان و یادشمغزتان را در جوانی سیمکشبه نادیدنی ایمان بیاوررشد مغز فرایندی پیچیده اقفس را بشکنبسیاری از مجرمان، خودشاننرمشهای مهم برای تقویت عسردرد میگرنهیچ کاری نکردن به معنی چیمکانیک کوانتومی بی معنی تاثیر نگاه و مشاهده ناظر جهان هوشمندکاهش مرگ و میر ناشی از ابآیا امکان بازسازی اندامهخودروهای هیدروژنیاز فرد ایستا و متعصب بگذراز مخالفت بشنودریای خداایجاد احساساتنقش اتصالات بین سلولهای بی عدالتی در توزیع واکسن زندگی در جمع مواردی را برقدرت مردمتفاوت های زبانی سرمنشا تنزاع بین علم و جهل رو به پشواهدی از نوع جدیدی از حاهزینه ای که برای اندیشیدماده ی خالیتاثیر گیاه خواری بر رشد وجهانی که نه با یک رخداد و کریستال زمان(قسمت اولآیا راهی برای رفع کم آبی خطر آلودگی هوااز تلسکوپ گالیله تا تلسکدرگیری اعصاب به علت میتوابزار هوش در حال ارتقا ازنقش غذاها و موجودات دريازیست شناسی باور حقیقت یا بیماری دویکلحظات خوش با کودکانتمایل زیاد به خوردن بستنهم نوع خواری در میان پیشیشب سیاه سحر شودویتامین کا در سبزیجاتمخچه ابزاري که وظیفه آن فتاثیر داروهای ضد التهاب جاذبه و نقش آن در شکلگیریگوشه بیماری اتوزومال رسسدو برابر شدن خطر مرگ و میآزادی عقیده، آرمانی که تاز تکینگی تا مغز از مغز تذهت را روی چیزهای مفید متابزار بقا از نخستین هماننه به اعدامزبان شناسی مدرن در سطح سلبا تعمق در اسرار ابدیت و منابع انرژی از نفت و گاز تو یک معجزه ایهندسه بنیادینصرع و درمان های آنتاثیر درجه حرارت بر عملکواکنش به حس جدیدمرگ و میر پنهانحقیقت در علم، هرگز نهایی گزارش یک مورد جالب لخته ودانش قدرت استافزایش سرعت پیشرفت علوم از تکینگی تا مغز از مغز ترنگ کردن، حقیقت نیستبازسازي مغز و نخاع چالشی نوار عصب و عضلهسلول های بنیادیمناطق خاصی از مغز در جستجتولید یا دریافت علمهوش مصنوعی از عروسک های بعقلانیت بدون تغییرتاریکی و نورواسطه ها د رمسیر ایجاد مغمستند جهان متصلپیچیدگی های مغزی در درک زحد و مرزها توهم ذهن ماستابزار بقای موجود زنده از داروهای تغییر دهنده ی سیامیدوار باش حتی اگر همه چاز تکامل تا مغز، از مغز تروح در جهانی دیگر استبخش فراموش شده ی حافظهچگونه مولکول های دی ان ایسوپاپ ها یا ترانزیستورهاهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست؟ (قسمتوهم جسمعواملی که برای ظهور لغت اترکیب آمار و ژنتیکیکی از علل محدودیت مغز امپاسخ گیاهان در زمان خوردحس و ادراک قسمت نهماثرات فشار روحی شدیدداروی ضد تشنج با قابليت تانرژی بی پایان در درون هرمغز ناتوان از توجیه پیدااستفاده از سلول های بنیاروشی جدید در درمان قطع نخفلج بل، فلجی ترسناک که آنبرای خودآگاه بودن تو باینگاه از بیرون مجموعهسیر آفرینش از روح تا مغز هوش مصنوعی از عروسک تا کممنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتکینگیغم بی پایانتصویر زیبای اصفهانژنهای حاکم بر انسان و انسآملودیپین داروی ضد فشار حس و ادراک قسمت بیست و سواختلالات حرکتی در انساندر یک فراکتال هر نقطه مرکاهرام مصر از شگفتی های جهمغز به تنهایی برای فرهنگ اطلاعاتی عمومی در مورد مراه های جدید برای قضاوت رفراموشی همیشه هم بد نیستبرخی روش های تربیتی کودکنادیدنی ها واقعی هستندسادیسم یا لذت از آزار دادهوش عاطفی قسمت اولمواد کوانتومی جدید، ممکنتکامل زبان انسان از پیشیثبت امواج الکتریکی در عصکوچ از محیط نامناسبآیا ما کالا هستیمحساسیت روانی متفاوتارتباط چاقی و کاهش قدرت بدرمان ام اس(مولتیپل اسکلایمپلانت مغزی کمک میکند مغط یک گیرنده استبه هلال بنگررشد مغز علت تمایل انسان بقلب و عقلبسیاری از بیماری های جدیچرا ماشین باید نتایج را پسردرد میگرن در کودکانهیچ کس مانند تو نگاه نمیکمکانیزمهای دفاعی در برابتاثیر نگاه انسان بر رفتاجهان هوشیارکاهش التهاب ناشی از بیماآیا انسان با مغز بزرگش اخخورشید مصنوعیخوش قلبی و مهربانیاز نخستین همانند سازها تدرک فرد دیگر و رفتارهای اایرادهای موجود در خلقت بنقش تیروئید در تکامل مغزبیمار 101 ساله، مبتلا به سزندگی در سیاهچالهقدرت کنترل خودتفاوت ایستایی و تکاپونسبیت عام از زبان دکتر برشواهدی از دنیسوان(شبه نئهزینه سنگین انسان در ازاماده ای ضد التهابیتاثیر گیاه خواری بر رشد وجهانی که از یک منبع، تغذیکریستال زمان(قسمت دوم)آیاما مقهور قوانین فیزیکخطرات هوش مصنوعیاز تکنیکی تا مغز از مغز تدرختان اشعار زمینابزار بقا از نخستین هماننقش غذاها و موجودات دريازیست، مرز افق رویداد هستبیماری دیستروفی میوتونیلرزش ناشی از اسیب به عصبتمدن قدیمی ای در جنوب ایرهمه چیز موج استشبیه سازی میلیون ها جهان ویتامین بی 12 در درمان دردمخچه تاثیر گذار بر حافظهتاثیر داروی ضد تشنج سدیم جدا کردن ناخالصی هاگوشت خواری یا گیاه خواریدو برابر شدن خطر مرگ و میآزار دیگری، آزار خود استاز تکینگی تا مغز از مغز تذخیره ی شگفت انگیز اطلاعابزار بقا از نخستین هماننه جنگ و نه خونریزیزبان شناسی نوین نیازمند با خدا باشمنابع انرژی از نفت و گاز تو یک جهان در مغز خودت هسهندسه در پایه ی همه ی واکضرورت زدودن افکارتاثیر درجه حرارت بر عملکواکسن های شرکت فایزر آمرمرگ و میر بسیار بالای ناشحقیقت راستین انسان علم بگشایش دروازه جدیدی از طردانش محدود به ابعاد چهارافسردگی و اضطراب در بیمااز تکینگی تا مغز از مغز ترنگین کمانبحتی علمی درباره تمایل بنوبت کودکانسلول های بنیادی منابع و امنبع هوشیاری کجاست قسمت تولید پاک و فراوان انرژیهوش مصنوعی از عروسک های بعقیده ی بی عملتاریکی خواهد ترسیدوبینار اساتید نورولوژی دمشکل از کجاستپیوند قلب خوک، به فرد دچاحریص نباشابزار بقای موجود زنده از داروهای ضد بیماری ام اس وامیدواری و مغزاز تکامل تا مغز، از مغز تروح رهاییبخش های تنظیمی ژنومچگونه میتوان با قانون جنسوپاپ ها یا ترانزیستورهاهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتوهمات و شناخت حقیقتعوارض ازدواج و بچه دار شدترکیب حیوان و انسانیافته های نوین علوم پرده پختگی پس از چهل سالگي به حس و ادراک قسمت چهارماثرات مفید قهوهداروی ضد تشنج با قابليت تانرژی تاریکمغز و اخلاقاستیفن هاوکینگ در مورد هروشی جدید در درمان نابینفلج خواببرای زندگی سالم، یافتن تنگاه از دور و نگاه از نزدسیستم تعادلی بدنهوش مصنوعی از عروسک تا کممنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتکامل فردی یا اجتماعیغیرقابل دیدن کردن مادهتصویربرداری فضاپیمای آمکل اقیانوس در یک ذرهآموزش نوین زبانحس و ادراک قسمت بیستماختلالات صحبت کردن در اندر کمتر از چند ماه سوش جداولویت بندی ها کجاستمغز بیش از آنچه تصور میشواطلاعاتی عمومی در مورد مراه های جدید برای قضاوت رفراموشی و مسیر روحانیبرخی سلولهای عصبی در تلانادانی در قرن بیست و یکم،سازگاری با محیط بین اجزاهوش عاطفی قسمت دهمموجود بی مغزی که می تواندتکامل ساختار رگهای مغزی جلو رفتن یا عقبگردکوچک شدن مغز از نئاندرتاآیا ما تنها موجودات زنده خفاش با شیوع همه گیری جدیارتباط هوش ساختار مغز و ژدرمان تومورهای مغزی با اایمپلانت نخاعی میتواند دنقش قهوه در سلامتیبه کدامین گناه کشته شدندرشد در سختی استقلب دروازه ی ارتباطبسیاری از بیماری های جدیچرا مغز انسان سه هزار سالسردرد و علتهای آنهیچ کس حقیقت را درون مغز ما انسانها چه اندازه نزدتاثیر نگاه انسان بر رفتاجهان های بسیار دیگرکاهش حافظه هرچند فرایندیآیا احتمال دارد رویا از آآیا احتمال دارد رویا از آخوشبختی دور از رنج های ماز نخستین همانند سازها تدرک نیازمند شناخت خویش ااکسی توسین و تکامل پیش انقش حفاظتی مولکول جدید دبیماری لبر و نابینایی آنزندگی زمینی امروز بیش از قدرت انسان در نگاه به ابعتفاوت ارباب و رهبر حقیقینسبت ها در کیهانشیشه ی بازالتی و سیلیکونهزاران سال چشم های بینا وماده، چیزی نیستتاثیر گیاه خواری بر رشد وجهانی در ذهنکریستال زمان(قسمت سوم)آب زندگی است قسمت چهارمدفاع از پیامبراز تکینگی تا مغز و از مغز درد باسن و پا به دلیل کاهابزار بقا از نخستین هماننقش غذاها و موجودات دريازاوسکا درمان گوشربیماری ضعف عضلات نزدیک بلرزش عضله یا فاسیکولاسیوتمدن پیشرفته ی پیشینیانهمه چیز در زمان مناسبشبیه سازی سیستم های کوانویتامین بی هفدهمدل همه جانبه نگر ژنرالیتاثیر درجه حرارت بر مغزجدایی خطای حسی استگیلگمش باستانی کیستدو سوی واقعیتآسيب میکروواسکولاریا آساز تکینگی تا مغز از مغز تذره ی معین یا ابری از الکابزار بقا از نخستین همانچه زیاد است بر من که در ایزبان، نشان دهنده ی سخنگو با طبیعت بازی نکنمنابع انرژی از نفت و گاز تو کز محنت دیگران بی غمیهندسه زبانِ زمان استضررهای مصرف شکر و قند بر تاثیر درجه حرارت بر عملکواکسن کووید 19 چیزهایی که مرگ انتقال است یا نابود شحقیقت غیر فیزیکیپل جویی اصفهاندانش بی نهایتاقلیت خلاقاز تکینگی تا مغز از مغز ترهبر حقیقیبحث درباره پیدایش و منشا نور درونسلول های بدن تو پیر نیستنمنبع هوشیاری کجاست قسمت تولید سلولهای جنسی از سلهوش مصنوعی از عروسک بازی علم و ادراک فقط مشاهده ی تاریخ همه چیز را ثبت کردهوجود قبل از ناظر هوشمندمشکلات نخاعیپیوند مغز و سر و چالشهای حرکت چرخشی و دائمی کیهانابزارهای پیشرفته ارتباط داروی فامپیریدین یا نورلامیدی به این سوی قبر نیستاز تکامل تا مغز، از مغز تروزه داری متناوب، مغز را بخش بزرگی حس و ادراک ما اچگونه مغز پیش انسان یا همسوپاپ ها یا ترانزیستورهاهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتوپیراماتعید نوروز مبارکترازودونیاد گرفتن مداومپروژه ی ژنوم انسانیحس و ادراک قسمت نوزدهماثرات مفید روزه داریداروی ضد تشنج توپیراماتانرژی تاریک که ما نمی تومغز و اخلاقاستیفن هاوکینگ در تفسیر روشی جدید در درمان سکته مفلج خواب چیستبرخی ملاحظات در تشنج های نگاه از درون مجموعه با نگسیستم دفاعی بدن علیه مغز هوش مصنوعی به کمک هوش طبیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتکامل مادی تا ابزار هوشمغرور و علمتصور از زمان و مکانکلمات بلند نه صدای بلندآمارهای ارائه شده در سطح حس و ادراک قسمت دهماختلالات عضلانی ژنتیکدر آرزوهایت مداومت داشتهاولین مورد PML به دنبال تکمغز برای فراموشی بیشتر کاعتقاد اشتباه، نتیجه ی نراه پیروزی در زندگی چیستفرایند پیچیده ی خونرسانیبرخی سيناپسها طی تکامل و نازوکلسینستم با شعار قانون بدترین هوش عاطفی قسمت دومموجودات مقهور ژنها هستندتکامل شناخت انسان با کشفجلوتر را دیدنکوچکترین چیز یک معجزه اسآیا مغز تا بزرگسالی توسعخلا، حقیقی نیستارتباط پیوسته ی جهاندرمان تشنجایمان به رویانقش مهاجرت در توسعه نسل ابه امید روزهای بهترز گهواره تا گورقلب روباتیکبشکه ای که ته نداره پر نمچرا مغزهای ما ارتقا یافت سردرد تنشنهیچ اندر هیچما انسانها چه اندازه نزدتاثیر ویتامین دی بر بیماجهان هایی در جهان دیگرکاهش دوپامین عامل بیماریآیا برای تولید مثل همیشه خانه ی تاریکاز نخستین همانند سازها تدرک و احساساگر فقط مردم میفهمیدند کنقش حیاتی تلومر دی ان آ دبیماری های میتوکندریزندگی زودگذرقدرت ذهنتفاوتهای جنسیتی راهی برانسبت طلایی، نشانه ای به سشکل های متفاوت پروتئین ههستي مادي ای که ما کوچکترماده، چیزی بیش از یک خلا تاثیر گیاه خواری بر رشد وجهان، تصادفی نیستکشف مکانیسم عصبی خوانش پآب زندگی است قسمت هفتمدفاع در برابر تغییر ساختاز تکینگی تا مغز از مغز تدردهای سال گذشته فراموش ابزار بقا از نخستین هماننقش غذاها در کاهش دردهای زبان مشترک ژنتیکی موجودابیماریهای تحلیل عضلانی الزوم سازگاری قانون مجازاتمدن بشری و مغز اخلاقیهمه چیز در زمان کنونی استشبکه های مصنوعی مغز به درویتامین دی گنجینه ای بزرمدل هولوگرافیک ژنرالیزهتاثیر درجه حرارت بر عملکجریان انرژی در سیستم های گیاه بی عقل به سوی نور میدولت یا گروهکآسیب ها ناشی از آلودگی هواز تکینگی تا مغز از مغز تذرات کوانتومی زیر اتمی قابزار بقا از نخستین هماننه عدم مطلق بلکه عدم با قزبان، وسیله شناسایی محیطبالاترین هدف از دولتمنابع انرژی از نفت و گاز تو پیچیده ترین تکنولوژی هنر فراموشیضررهای شکر بر سلامت مغزتاثیر درجه حرارت بر عملکواکسن کرونا و گشودن پنجرمرگ تصادفیحقیقت غیر قابل شناختابزار بقای موجود زنده از پل خواجو اصفهاندانشمندان موفق به بازگردالکترومغناطیس شنوایی و هاز تکینگی تا مغز- از مغز روی و منیزیم در تقویت استبحثي درباره هوش و تفاوتهنورون هاي مصنوعی می توانسلول عصبی شاهکار انطباق منبع هوشیاری کجاست قسمت تولترودینهوش مصنوعی از عروسک بازی علم و روحتازه های اسکیزوفرنی(جنووراپامیل در بارداریمشکلات بین دو همسر و برخیپیوند اندام از حیوانات بحس چشایی و بویاییابزارهای بقا از نخستین هداروی لیراگلوتیدامیدی تازه در درمان سرطااز تکامل تا مغز، از مغز تروزه داری و بیمار ی ام اس بخش بزرگتر کیهان ناشناختچگونه هموساپينس بر زمین سوخت هیدروژنی پاکهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتوانایی مغز و دیگر اجزای عامل کلیدی در کنترل کارآتراشه ی بیولوژِیکیاد بگیر فراموش کنیپروژه ی ژنوم انسانیحس و ادراک قسمت هفتماثرات مضر ماری جوانادارویی خلط آورانرژی خلا ممکن استمغز و سیر تکامل ان دلیلی استخوان های کشف شده، ممکريتوکسيمب در درمان ام اسفلج دوطرفه عصب 6 چشمبرخی مرزهای اخلاق و علوم نگاه حقیقی نگاه به درون اسکوت و نیستیهوش مصنوعی به شناسایی کامنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتکامل مداومغربال در زندگیتصادف یا قوانین ناشناختهکلوزاپین داروی ضد جنونآن چیزی که ما جریان زمان حس و ادراک قسمت دوازدهماختراع جدید اینترنت کواندر آسمان هدیه های نادیدناولین مورد پیوند سر در انمغز بزرگ چقدر مفید هست ؟اعتماد به خودراه انسان شدن، راه رفتن وفرایند تکامل و دشواری هابرداشت مغز ما از گذر زماننباید صبر کرد آتش را بعد ستم، بی پاسخ نیستهوش عاطفی قسمت سومموسیقی نوتکامل، نتیجه ی برنامه ریجمجمه انسان های اولیهکووید نوزده و خطر بیماری آیا همه جنایت ها نتیجه بیخلا، خالی نیستارتباط انسانی، محدود به درمان جدید ALSاین پیوند نه با مغز بلکه نقش میدان مغناطیسی زمین به بالا بر ستارگان نگاه کزمین در برابر عظمت کیهانقلب را نشکنبشریت از یک پدر و مادر نیچرا ویروس کرونای دلتا واسردرد سکه ایهیچگاه از فشار و شکست نترما اکنون میدانیم فضا خالتاثیر ویروس کرونا بر مغز جهان یکپارچهکاهش سن بیولوژیکی، تنها کایروپاکتیک چیستآیا بزرگ شدن مغز فقط در دخانواده پایداراز نخستین همانند سازها تدرک کنیم ما همه یکی هستیماگر میدانی مصیبت بزرگتر نقش خرچنگ های نعل اسبی دربیماری های مغز و اعصاب و زندگی سلول در بدن، جدای اقدرت عشقتقلید مرحله ای نسبتا پیشنشانه های گذشته در کیهان شکل پنجم مادههستی ما پس از شروعی چگال ماست مالیتاثیر گیاه خواری بر رشد وجهش های ژنتیکی مفید در ساکشف مکانیسمی پیچیده در بآب زندگی است قسمت اولدقیق ترین تصاویر از مغز ااز تکینگی تا مغز از مغز تدردی که سالهاست درمان نشابزار بقا از نخستین هماننقشه مغزی هر فرد منحصر بهزبان چهار حرفی حیات زمینبیماری، رساله ای برای سللزوم سازگاری قانون مجازاتمدن زیر آبهمه چیز، ثبت می شودشبکیه های مصنوعیویروس مصنوعیمدل هولوگرافیک تعمیم یافتاثیر درجه حرارت بر عملکجریان انرژی در سیستم های گیاه خواری و گوشت خوار کددوچرخه سواری ورزشی سبک و آشنا پنداریاز تکینگی تا مغز از مغز تذرات کوانتومی زیر اتمی قابزار بقا از نخستین هماننهایت معرفت و شناخت درک عسفر فقط مادی نیستمنابع انرژی از نفت و گاز تو آرامش و صلحیهنر حفظ گرهطلوع و حقیقتتاثیر درجه حرارت بر عملکواکسن کرونا از حقیقت تاتمرگی وجود نداردحقایق ممکن و غیر ممکنابزار بقای موجود زنده از پلاسمای غالبدانشمندان نورون مصنوعی سالکتروتاکسی(گرایش و حرکاز تکینگی تا مغز- از مغز رویا و واقعیتبحثی جالب درباره محدودیتنورون های ردیاب حافظهسلولهای ایمنی القا کنندهمنبع هوشیاری کجاست قسمت تومورها و التهاب مغزی عاهوش مصنوعی از عروسک بازی علم اپی ژنتیک دریچه ای بهتازه های بیماری پارکینسوورزش هوازی مرتب خیلی به قمشکلات روانپزشکی پس از سپیوند سر آیا ممکن استحس و ادراک (قسمت اول )ابزارهای بقا ازنخستین همداروی تشنجی دربارداریامگا سه عامل مهم سلامتاز روده تا مغزروزه داری سلول های بنیادبخش دیگری در وجود انسان هچگونه هوشیاری خود را توسسودمندی موجودات ابزی بر هوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتوازن مهمتر از فعالیت زیعادت همیشه خوب نیستتربیت کودکان وظیفه ای مهیادگیری مهارت های جدید دپروانه ی آسمانیحس و ادراک قسمت هفدهماجزای پر سلولی بدن انسان داستانها و مفاهیمی اشتباانسان قدیم در شبه جزیره عمغز کوانتومیاستروژن مانند سپر زنان دریه زغالیفناوری هوش مصنوعی نحوه خبرخی نکات از گاید لاین پرنگاه دوبارهسکوت، پر از صداهوش مصنوعی در کامپیوترهامنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتکامل چشممقالاتتظاهر خوابیده ی مادهکلام و زبان، گنجینه ای بسآنچه ناشناخته است باید شحس و ادراک قسمت سومادامه بحث تکامل چشمدر آستانه ی موج پنجم کوویاولین هیبرید بین انسان و مغز بزرگ چالش است یا منفعاعتماد به خودراه بی شکستفرایند حذف برخی اجزای مغبررسي علل احتمالي تغيير نبرو و انرژی مداومستون فقرات انسان دو پا جلهوش عاطفی قسمت ششمموسیقی هنر مایع استتکثیر سلول در برابر توقف جنبه های موجی واقعیتکودک هشت ساله لازم است آدآیا هوش مصنوعی می تواند نخلاصه ای از مطالب همایش مارتباط از بالا به پایین مدرمان جدید میگرن با انتی این اندوه چیستنقش محیط زندگی و مهاجرت دبه بالاتر از ماده بیندیشزمین زیر خلیج فارس تمدنی قیچی ژنتیکیبعد پنجمچرا پس از بیدار شدن از خوسردرد عروقی میگرنهیپرپاراتیروئیدیسمما از اینجا نخواهیم رفتتاثیر ژنها بر اختلالات خجهان یکپارچهجهان کنونی و مغز بزرگتریکار با یگانگی و یکپارچگیآیا تکامل و تغییرات ژنتیخار و گلاز نشانه ها و آثار درک شددرک احساسات و تفکرات دیگاگر نیروی مغناطیس نباشد نقش داروهاي مختلف معروف بیماری وسواسزندگی، مدیریت انرژیقطار پیشرفتتقلید از روی طبیعتنشانه های پروردگار در جهشکست حتمیو هر کس تقوای خدا پیشه کنماست مالی با هوش انسانیتاثیر گیاه خواری بر رشد وجهش های ژنتیکی غیر تصادفکشف ارتباط جدیدی از ارتبآب زندگی است قسمت دومدل به دریا بزناز تکینگی تا مغز از مغز تدرس گرفتن از شکست هاابزار بقا از نخستین هماننقشه های مغزی جدید با جزیزبان نیاز تکاملی استبیندیشلزوم عدم وابستگی به گوگل تمدنی قدیمی در شمال خلیج همه ی سردردها بی خطر نیستشباهت مغز و کیهانویرایش DNA جنین انسان، برمدل های ریز مغز مینی برینتاثیر درجه حرارت بر عملکجریان انرژی در سیستم های گیرنده باید سازگار با پیدورترین نقطه ی قابل مشاهآشنا پنداریاز تکینگی تا مغز از مغز تذرات کوانتومی زیر اتمی قابزار بقا از نخستین هماننهایت در بی نهایتسفر نامه سفر به بم و جنوب منابع انرژی از نفت و گاز تو افق رویداد جهان هستیهنر رها شدن از وابستگیطلای سیاهتاثیر درجه حرارت بر عملکواکسن کرونا ساخته شده تومراحل ارتقای پله پله کیهحل مشکلابزار بقای موجود زنده از پمبرولیزوماب در بیماری چدانشمندان یک فرضیه رادیکالکترودهای کاشتنیاز تکینگی تا مغز- از مغزترویا و کابوسبحثی در مورد نقش ویتامين نوروپلاستیسیتی چیستسلولهای بنیادی مصنوعی درمنبع هوشیاری کجاست قسمت تومورهای نخاعیهوش مصنوعی از عروسک بازی علم به ما کمک میکند تا موتبدیل پلاستیک به کربن و سورزش هوازی ، بهترین تمریمشکلات روانپزشکی در عقب پیوند سر، یکی از راه حلهاحس و ادراک (قسمت دوم )ابزارهای بقای موجود زندهداروی جدید ALSامروز دانش ژنتیک هیچ ابهمعجزه ی علماز سایه بگذرروزهای بد باقی نمیماندبخشیدن دیگران یعنی آرامشچگونه واکسن کرونا را توزسی و سه پل اصفهانهوش مصنوعی از عروسک بازی منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتوسعه هوش مصنوعی قادر اسعادت کن خوب حرف بزنیترجمه ای ابتدایی از اسرایادآوری خواب و رویاپرواز از نیویورک تا لوس آحس و ادراک قسمت هجدهماجزایی ناشناخته در شکل گدخالت در ساختار ژنهاانسان میوه ی تکاملمغز آیندگان چگونه است ؟اسرار آفرینش در موجریواستیگمینفیلمی بسیار جالب از تغییبرخی نرمش ها برای زانونگاهی بر قدرت بینایی دراسکته مغزیهوش مصنوعی در خدمت خلق وحمنبع هوشیاری در کجاست؟ قتکامل و ارتقای نگاه تا عمتاثیر ویتامین دی بر بیماتظاهری از ماده است که بیدکلرال هیدرات برای خوابانآنچه واقعیت تصور میکنیم حس و ادراک قسمت سی و هشتماداراوون تنها داروی تاییدر درمان بیماری مولتیپل اولین تصویر در تاریخ از سمغز بزرگ چالشهای پیش رواعداد بینهایت در دنیای مرابطه تشنج و اوتیسمفراتر از دیوارهای باوربررسی و اپروچ جدید بر بیمچت جی پی تیستارگانی قبل از آغاز کیههوش عاطفی بیشتر در زنانمیهمانهای ناخوانده عامل تأثیر نگاه انسان بر رفتاجنسیت و تفاوت های بیناییکودک ایرانی که هوش او از آیا هوش مصنوعی زندگی بشرخلاصه ای از درمان های جدیارتباط بین هوش طبیعی و هودرمان جدید کنترل مولتیپلاین ایده که ذرات سیاهچالنقش نگاه از پایین یا نگاهبه جای محکوم کردن دیگران زمان چیستقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصبعد از کروناچرا ارتعاش بسیار مهم استسرطان کمیت گراییهاوکينگ پیش از مرگش رسالما اشیا را آنطور که هستندتاثیر کلام در آیات کلام ب