دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

ارتباط شگفت انگیز مغز انسان و فیزیک کوانتوم

ارتباط شگفت انگیز مغز انسان و فیزیک کوانتوم

کسی نمی داند هوشیاری چیست و چگونه عمل می کند! کسی مکانیک کوانتوم را هم نمی فهمد. آیا ممکن است اینها همه تصادفی باشد؟ نمی توانم مشکل حقیقی را مشخص کنم زیرا تصور میکنم معماي حقیقی ای وجود ندارد ولی من تاکید نمیکنم که معمای حقیقی ای وجود ندارد این چیزی است که ریچارد فاینمان درباره معماها و تفاوت ها در مکانیک کوانتوم- که دانشمندان فیزیک برای توصیف کوچکترین چیزها در کیهان به کار می برند- بیان می کند ولی او شاید درباره معمای بی حاصل و مشابه هم سخن میگوید و آن معماي هوشیاری است!

برخی دانشمندان، اعتقاد دارند که ما در عمل می فهمیم هوشیاری و خودآگاهی چیست یا فقط توهم است، ولی ديگر دانشمندانی هستند که احساس می کنند ما اساسا درک نمی کنیم هوشیاری از کجا آمد.

معمای هوشیاری ابدی، برخی پژوهشگران را به اینجا کشانده است تا از فیزیک کوانتوم بخواهند آن را تشریح کند ولی این اندیشه، همیشه با شک پاسخ داده می شود و این شگفت انگیز نیست؛ زیرا حکیمانه نیست که یکی از معماها با معمای دیگر حل شود!

ولی واضح است که اين افکار، ابلهانه و از روي دلخواه نیست. یکی از دلایلی که عقل را شگفت ترین چیز براي فیزیک دان ها می کند، آن است که در نظریه کوانتوم ابتدایی اسیر می شود. فقط این، نیست بلکه مورد انتظار است که کامپیوترهای کوانتومی بتوانند چیزهایی را ایجاد کنند که برای کامپیوترهای عادی انجام آن ممکن نیست و این ما را تذکر می دهد که مغزهای ما می توانند چیزهایی را انجام دهند که از قدرت هوش مصنوعی، بسیار فراتر می رود.

مکانیک کوانتوم برترین نظریه برای توصیف عام هستي در سطح اتم و ذرات کوچک تر از اتم است و شاید خصوصیت مشهورتر در ابهام آن، این حقیقت باشد که در آزمایش کوانتومی، بر اساس انتخاب ما یا عدم انتخاب ما در روشهاي اندازه گیری، ممکن است برخی خصوصیت های اتم های مربوطه تغییر کند. وقتی نخستین پرچمداران مکانیک کوانتوم، تاثیر فرد جستجو کننده یا مراقب را بر نتایج آزمایشات دیدند بسیار شگفت زده شدند و به نظر رسید که فرض اساسی موجود در پیدایش جهان را از بین می برد که بدون توجه به نگاه ما جهانی در بیرون وجود دارد و وقتی روشي که جهان رفتار میکند، متوقف به کیفیت نگاه ما به آن است پس واقعیت دقیقا به چه معنی است؟

و برخی از این پژوهشگران احساس کردند، مجبورند این نتیجه را بگیرند که قرارداد جهان، فقط توهم است و باید هوشیاری، نقشی فعال را در نظریه کوانتوم داشته باشد. اما از نظر دیگران این مطلب، معنی خاصی ندارد.

بدون شک اینشتاین یک بار احتجاج کرد و آن زمانی بود که گفت من تا وقتی به یک ماه نگاه نکنم نتيجه نمی گیرم، قمری وجود دارد. و امروز برخی فیزیک دان ها شک می کنند که آیا هوشیاری بر مکانیک کوانتوم، تاثیر دارد یا نه.

در حقیقت احتمال دارد هوشیاری به دلیل فیزیک کوانتوم ایجاد شده باشد. تا جایی که اعتقاد دارند نظریه کوانتوم برای فهم کیفیت عمل مغز به صورت کامل، ضروری است و مشابه اجسام کوانتومی ای است که میتواند یک لحظه در دو مکان وجود داشته باشد، پس مغز کوانتومی می تواند همزمان دو نوع از افکار تبادلی را حمل کند. این افکار، تخمینی است و روشن شده است که فیزیک کوانتوم، نقشی اساسي در سطح عمل مغز و بر عمل آن، ندارد.

پس چیز دیگری وجود ندارد و این احتمالات، نشان میدهد چگونه نظریه شگفت انگیز کوانتوم ما را وادار میکند، فکر کنیم.

مشهورترین تاثیر عقل بر مکانیک کوانتوم در آزمایش دوشکاف، نمایان می شود: تصور کن بخشی از شعاع نورانی، بر پرده ای بتابد که دو شکاف نزدیک به هم و موازی دارد. بخشی از نور از دو شکاف می گذرد و بر پرده دیگر، برخورد می کند. میتوان نور را به عنوان نوعی از موج تصور کرد و وقتی موج ها از دو شکاف می گذرند، می توانند با هم تداخل کند. وقتی قله های موج همزمان باشند همدیگر را تقویت می کنند در حالي که اگر قله با کف موج نور، همزمان باشد همدیگر را محو می کنند و به این در هم رفتن موجی، پراش یا انکسار می گویند(diffraction)و سلسله ای متناوب از نوارهای تاریک و روشن بر پرده پشتی شکل می گيرد . واین، در زمانی است که موج های نور یا همدیگر را تقویت کنند یا همدیگر را محو بسازند. و قابل فهم است که این خصوصیت از خصوصیت های رفتار موج، از دویست سال قبل یعنی قبل از پیدایش نظریه کوانتوم بوده است. و میتوان این آزمایش دوشکاف را همچنین بر ذرات کوانتومی دیگر مانند الکترون ها اجرا کرد که ذراتی کوچک و باردار و از اجزای تشکیل دهنده اتم هستند. آنچه باعث جدال می شوند اینکه این ذرات میتوانند رفتاری مانند موج نشان دهند و این یعنی میتوانند وقتی دسته ای از الکترون ها از طریق دو شکاف بگذرد و تولید الگوی تداخل کند، در معرض انکسار یا پراش قرار گیرد.

اکنون، تصور کن ذرات کوانتومی از طریق شکاف ها یکی پس از دیگری میگذرد و نیز یکی پس از دیگری بر

پ

رده، نمایش داده می شود و چیز ديگري هم در مسیر، وجود ندارد تا با هر ذره در طول مسیر خود تداخل کند. با اين همه، الگوی ذراتی که در گذر زمان با هم تراکم می کنند از تداخل، پرده برمی دارد. به نظر می رسد هر ذره از هر دو شکاف به صورت همزمان می گذرد و با خودش تداخل میکند و این حالت انباشته شدن بر هم(superposition)نامیده می شود.

این حقیقتا چیزی شگفت انگیز است.

اگر کسی را درون یا بیرون از یکی از شکاف ها قرار دهیم می توانیم کشف کنیم آیا ذره ای معین، از طریق شکاف می گذرد یا نه ولی در این حالت، تداخل و در هم رفتن، از بین می رود!

خیلی ساده! در زمان بررسی مسیر ذرات- حتی اگر این مراقبت، فشاری بر حرکت ذرات وارد نکند- ما نتیجه را تغییر می دهیم!

فیزيک دانی به نام پاسکال جوردن که با استاد کوانتوم نیلز بور در کپنهاگ در دهه بیستم قرن گذشته، کار میکرد، میگوید: توجه ما- بر اساس آنچه میتوان اندازه گیری کرد- فشاری را بر ذره وارد نمی کند و آن را به سمتی نمی راند. بلکه آن را تولید می کند! ما ذرات کوانتومی را وادار میکنیم موضعی مشخص بگیرند!

به عبارت دیگر ما نتایج اندازه گیری ها را خودمان تولید می کنیم.

اگر امر اینگونه است، به نظر می رسد واقعیت وضع شده، فقط یک سراب است و وقتی طبیعت، بر اساس اینکه آن را نگاه کنیم یا نکنیم، رفتار خود را تغییر می دهد شگفت انگیزتر هم می شود.

می توانیم بکوشيم طبیعت را در کشف قصد نیت آن، بفريبيم! برای این کار میتوانیم مشخص کنیم ذرات، در زمان گذر از طریق این دو شکاف چه مسیری دارند ولی به مجرد اينکه بخواهد از شکاف عبور میکنند، لازم است تصمیم بگیرد از یکی از شکاف ها یا هر دوی آنها بگذرد.

آزمایش در سال 1960، از طرف فیزیک دان آمریکایی جان ویلر مطرح شد و به آن، آزمایش انتخاب تاخیری گفته شد و در دوره هاي بعدی تکرار شد و تکنیک های هوشمند براي اندازه گيری، بر مسیر ذرات کوانتومی، به صورت عام و ذرات نور به نام فتون ها به طور خاص، به کار گرفته شد و این پس از آن بود که انتخاب می شد مسیری واحد یا ترکیبی از هر دو را انتخاب کند. بور به صورت قابل اعتمادی پیشگویی کرد و بیان نمود، تفاوتی بین تاخیر اندازه گیری یا عدم تاخیر، وجود ندارد.

تا زمانی که ما مسیر فتون را پیش از ثبت آن، به شکل نهایی در زمان رسیدن آن به بیننده مشخص کنیم ما پدیده انکسار یا پراش را از دست می دهیم! گویا طبیعت می فهمید ما فقط نگاه نکرده ایم بلکه حتی برای نگاه کردن، نقشه هم ریخته ایم!

در این آزمایش هرگاه مسیر ذره کوانتومی را کشف کنیم مجموعه مسیرهای ممکن به یک حالت شناخته شده، فرو میریزد.

بیشتر از این، آزمایش انتخاب زود و سریع و نه تاخيري است یعنی انجام توجه- که از اندازه گیری شروع و نتیجه می شود- می تواند بیشتر از هر جنبش فیزیکی، باعث فروریختن شود.

ولی آیا این،يعني فروریختن حقیقی رخ نمي دهد، مگر در زمانی- که نتیجه اندازه گیری به هوشیاری ما برسد؟

فیزیک دان مجارستانی یگین وینگر در دهه سی، به اين احتمال اعتراف کرده است و می گوید: بیان می شود، توصیف کوانتومی اشیا، تحت تاثیر کپی هایی است که وارد هوشیاری می شود و ایمان به خود، به صورت منطقی همراه با مکانیک کوانتوم کنونی است. ویلر اعتقاد دارد که وجود موجودات زنده توانا برای مشاهده، - آنچه را در گذشته بوده- تغییر داده است و حوادث کوانتومی قبلی را به یک تاریخ قابل لمس، تبدیل کرده است. او می گوید: ما در تکامل کیهان از زمان ابتدای آن، شریک بوده ایم و این، یعنی ما در کیهانی مشارکتي، زندگی می کنیم تا امروز فیزیک دان ها بر روشی بهتر برای تفسیر این آزمون های کوانتومی توافق نکرده اند ولی دشوار است از آنچه بر آن مترتب است یعنی نوعی ارتباط بین هوشیاری با مکانیک کوانوم، دوری کنیم.

در ابتدای دهه هشتاد، فیزیک دان انگلیسی روگر پنروز مطرح کرد که ارتباط، در جهت دیگری عمل کرده است. شاید مکانیک کوانتوم مشارکتی در خوآگاهی و هوشیاری ما داشته باشد؛ چه هوشیاری بر مکانیک کوانتوم تاثیر بگذارد یا نه. و پنروز می پرسد اگر ساختارهایی مولکولی، در مغزهای ما باشد و بتواند حالت خود را در پاسخ به یک حادثه کوانتومی تغییر دهد، چه می شود؟ و آیا این ترکیبات می تواند حالت بر هم فرو رفتن کوانتومی را کاملا مانند رفتار ذرات در آزمایش دوشکاف، بنا سازد؟ و آیا در روش هایی- که تحریک سلول های عصبی برای ارتباط، از طریق پيام های الکتریکی انجام می شود- در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition) رخ میدهد؟ پنروز می گوید توانایی ما برای حمل حالات ذهنی ناموافق از نظر ظاهری، خطای در ادراک، نيست و این، تاثیر حقیقی فیزیک کوانتوم است.

در نتیجه به نظر میرسد، مغز انسان می تواند با فرایند های معرفتی ای تعامل کند- که همچنان بسیار فراتر از قدرت های تجهیزات کامپیوتری عددی است. شاید بتوانیم حتی وظیفه محاسبه ای را انجام دهیم- که از

طریق تجهیزات کامپیوترهای عادی و بر اساس منطق عددی کلاسیک، اجرای آن ممکن نیست. پنروز برای اولین بار، در کتاب خود در سال 1989 با عنوان عقل جدید امپراتور “the emperor’s new mind” فرض کرد که مکانیک کوانتوم بر ادراک بشری تاثیر می گذارد به گونه ای که پنروز تصور میکند فروریختن تداخل کوانتومی و محو در هم فرورفتن کوانتومی فرایندی حقیقی و فرایندی فیزیکی مانند انفجار شديد باشد و این پدیده را (orch-or)(orchestrated objective reduction) کاهش واقعي هماهنگ شده نامید.اندیشه
orch-or)
سبب شد پنروز بفهمد جاذبه مسؤول عدم آشکار شدن تاثیر مکانیک کوانتوم بر موارد روزانه مانند ستارگان و سیارات است. او اعتقاد دارد که در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition)، در اشيايي که حجم آن، بزرگتر از ذرات است امکان ندارد.

زیرا تاثیر جاذبه آن، لازم ميکند دو حالت زمان-مکان با هم در جایی نباشند.پنروز این تفکر را در همراهی با پزشک آمریکایی استوارت هامروف، پیشرفت و توسعه داد به گونه ای که در کتاب خودسایه های عقلدر سال 1994، مطرح کرد ساختارهایی که در درک کوانتومی شرکت دارد، از پروتيين هایی به نام ميکروتوبول تشکیل مي شود و این ميکروتوبول ها در بیشتر سلول های ما از جمله سلول های عصبی مغزی وجود دارد و پنروز و هامروف، استدلال کردند جنبش های این ميکروتوبول ها ممکن است بر اساس اصل در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition)، باشد ولی دلیلی بر آن نیست.

اشاره شده است که اندیشه در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition) ميکروتوبول ها، بر اساس آزمونهایی در سال 2013 تایید شده است ولی در واقع این پژوهش ها به آثار کوانتومی اشاره نکرده است. علاوه بر آن، بیشتر پژوهشگران اعتقاد دارند اندیشه orch-or بر اساس پژوهشی- که در سال 2000 انجام شد- از نظرها دور شد.

فیزیک دانی به نام مارک تيگمارک بیان کرد، در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition) مولکول های دخیل در ارسال پیام های عصبي، امکان ندارد حتی در بخشی از زمان لازم بر رسیدن این پیام ها به مکان خاصی ادامه یابد. تاثیر های کوانتومی مانند در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition)، با اصلی به نام جداسازی ارتباط کوانتومی(decoherence) به سادگی از بین ميرود و این، به واکنش ذرات کوانتومی با منطقه اطراف- که از طریق آن، خصوصیات کوانتومی از مجموعه محو میشود- باز می گردد. انتظار می رود جدا شدن ارتباط کوانتومی در محیط های مرطوب و گرم، مانند سلول زنده بسیار سریع شود. پیام های عصبی، پالس هاي الکتریکی است که از عبور ذرات باردار از غشای سلولهای عصبی ایجاد می شود. اگر یکی از این ذرات در، در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition)، باشد و با سلول های عصبی برخورد کند، لازم است آنطور کهتيگمارکمي گويد در کمتر از میلیارد ميليارد صدم ثانیه از بین برود و این کار، حداقل ده هزار تریلیون بار تکرار میشود تا زمانی که سلول های عصبی پیام را خالی کند. نتیجه آنکه شک وابهام زیادی در مورد اندیشه تاثیر مکانیک کوانتومی بر مغز وجود دارد، ولی پنروز به این دلایل توجهی نمیکند و فرضیه(orch-or) را مطرح میسازد. به رغم بیان تيگمارکدر مورد جداکردن بسیار سریع ارتباط کوانتومی در سلول ها، محققان دیگری آثار کوانتومی را در سلول های زنده دیده اند.

دلایلی اشاره میکند نظام بیولوژیک، در جوانب مختلفی از اصول مکانيک کوانتوم بهره میبرد. به عنوان نمونه، فرایند ساختن با نور است و تاثیرات کوانتومی در تبدیل اشعه خورشید به کربوهيدرات ها در فرایند فتوسنتز نقش دارد. دانشمندان همچنین دیدند پرندگان مهاجر، قطب نمای کوانتومی مخصوصی دارند که به آنها اجازه استفاده از ميدان مغناطيسي زمين و هوانوردي را میدهد و احساس بویایی در انسان هم بر اساس یکی از مهمترین خصوصیات فیزیک کوانتوم انجام می شود.

علاوه براینها، به ناچار باید پذیرفت مغز از حیله های کوانتومی استفاده میکند و برهانهایی کاملا متفاوت وجود دارد.

فیزیک دانی به نام ماتيو فیشر از دانشگاه کالیفرنیا مقاله ای را در سال 2015 منتشر کرد و مطرح کرد مغز مولکولهايي دارد که میتواند، در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition) را به شکلی درست، حفظ کند و به شکل مشخص، هسته های ذرات فسفر این توانایی را دارد. ذرات فسفر در همه جا درون سلول ها هستند و معمولا شکل يونی آن، با چهار مولکول اکسیژن ترکیب می شود. این یون ها واحد اساسی نیرو درون سلول ها هستند. بخش بزرگی ازنیروی سلول، در مولکول هایی به نام ATP ، ذخیره می شود که زنجیره هایی تشکیل شده از سه مجموعه از فسفات است و مرتبط با مولکول ساختاری است و در زمان قطع شدن یکی از مجموعه های فسفات، نیروی سلول آزاد میشود تا استفاده شود. سلول ها مکانیسم هایی مولکولی برای جمع کردن یون های فسفات در مجموعه دارد و بار دیگر، آن را می شکنند. فیشر نقشه ای را طرح کرد که میشد در آن، دو بخش از یون های فسفات را در نوع خاصی از در هم رفتن کوانتومی، به نام همبستگي كوانتومي (entangled state) قرار داد. هسته هاي فسفر خاصيت كوانتومي دارد که چرخش دوکی کوانتومی (spin) خوانده می شود و آن را تا حدی مشابه مغناطیس کوچک با قطب هایی میکند که به جهت های معینی اشاره دارد.

در حالت در هم فرورفتن؛ لرزش دوکی یا اسپین یکی از هسته های فسفر بر اساس دیگر هسته ها است به عبارت دیگر حالت های همبستگی حقیقتا حالت های در هم فرورفتن کوانتومی است که بیشتر از یک ذره کوانتومی واحد را در بر می گیرد.

فیشر می گوید رفتار مکانیکی کوانتومی چرخش دوکی این هسته ها می تواند در دوره های طولانی ای- که توسط بشر قابل ملاحظه است- به شکل معقولی در برابر جداسازی ارتباط، مقاومت کند. او با تیگمارک، اتفاق نظر دارد که جنبش های کوانتومی به شدت ازمحیط، تاثیر می پذیرد همانطور که پنروز و هامیروف تصور کردند و جداسازی همبستگی، تقریبا به صورت فوری حاصل می شود ولی چرخش دوکی کوانتومی هسته ها به شدت با محیط خود واکنش نشان نمی دهد. به رغم اینها رفتار کوانتومی، در چرخش دوکی کوانتومی هسته های فسفر، مصون از جداسازي همبستگی است.

فیشر می گوید وقتی ذرات فسفر در ساختاری بزرگتر به بنام مولکول های پوسنر قرار داده شود، چنین چیزی رخ می دهد. و اینها مجموعه ای تشکیل شده از شش یون فسفات است که با نه یون کلسیم ارتباط دارد و نشانه هایی بر امکان پذیر بودن وجود این مولکول ها در سلول های زنده هست به رغم آنکه اکنون دلیل قاطعی ندارد.

فیشر می گوید چرخش دوکی کوانتومی فسفر در برابر جدا شدن همبستگی یک روز یا تقریبا یک روز حتی در سلول های زنده مقاومت می کند و این، یعنی میتواند بر چگونگی عمل مغز تاثیر بگذارد. این نظر مطرح است که مولکول های پوسنر میتواند از طرف سلول های عصبی، بلعیده شود. و مولوکول های پوسنر هر طور در داخل باشند، می توانند سلول های عصبی را تحریک کنند تا پیامی را از طریق جدا سازی و آزاد کردن یون های کلسیم، به سلول دیگر برساند. و به دلیل همبستگی در مولکول های پوسنر دو تا از این پیام ها به نوبه خود به عنوان نوعی از همبستگی کوانتومی افکار با هم مرتبط میشود. فیشر می گوید: پس پردازش های کوانتومی دارای چرخش دوکی کوانتومی هسته ای، در عمل در مغز وجود دارد و اين امری بسیار شایع خواهد بود و در هر زمان رخ میدهد.

فیشر اولا وقتی شروع به تفکر در بیماران عقلی میکند، به اين نتیجه ميرسد زیرا می گوید: وقتی پیش از سه تا چهار سال قبل تصمیم گرفتم کشف کنم چگونه یون لیتیم میتواند مانند این تاثیر بزرگ را در درمان بیماران عقلی داشته باشد در شیمی زیستی مغز وارد شدم.

چون دوای لیتیم به مقدار وسیع در درمان اختلال دو قطبی استفاده میشود. این دارو عمل میکند ولی کسی نمی داند دقیقا چگونه عمل می کند. فیشر درباره تفسیر کوانتومی بحث نمیکند ولی پس از آن، مقاله ای پژوهشی را ارائه کرد که نشان میداد داروی لیتیوم تاثیرات مختلفی بر رفتار موش ها دارد که بر اساس لیتیوم مورد استفاده است. در نگاه اول این از ناحیه شیمیایی، شگفت انگیز است که نظیرهای مختلف واجب است به صورت تقریبا مطابق با هم، رفتار کنند پس وقتی لیتیوم به عنوان درمانی سنتی استفاده شده است باید روی موارد مشابه، همان تاثیر را داشته باشد ولی فیشر فهمید هسته ذرات مشابه لیتیوم، متفاوت است و ممکن است نقشی مختلف داشته باشد و این خاصیت کوانتومی به روش عمل دوای لیتیوم تاثیر می گذارد. برای نمونه اگر لیتیوم به جای کلسیم در مولکول های پوستر جایگزین شود چرخش دوکی کوانتومی لیتیوم بر چرخش دوکی کوانتومی ذرات فسفر تاثیر می گذارد و در نتیجه در همراهی با همبستگی کوانتومی آن وارد می شود.

اگر این مطلب درست باشد به تفسیر آنچه لیتیوم در درمان بیماری دو قطبی به کار میبرد، کمک میکند.

در این مرحله طرح فیشر بیشتر از نظری قابل توجه، نیست ولی راه های بسیاری هست که میتوان درستی آن را آزمود و از این فکر شروع میشود که چرخش دوکی کوانتومی فسفر در مولکل های پوسنر، میتواند همبستگی کوانتومی را در دوره های طولانی حفظ کند و این چیزی است که فیشر بعدا به آن می پردازد.

به رغم اینها او در این بیان محتاط است و افکار قبلی درباره هوشیاری و ادراک کوانتومی، در بهترین حالات با هم برخورد دارد.

فیزیک دان ها، بیشتر آرزوی آنها این است که هوشیاری و مغز بتواند دور از نظریه کوانتوم باقی بماند و شاید بر عکس هم باشد و بعد از همه اینها حتی نمی دانیم هوشیاری چیست و نظریه ای برای توصف آن هم نیست. نتیجه اینکه فیزیک دان ها غالبا همین که عبارت کوانتوم و هوشیاری در یک جمله بیان میشود، احساس ناتوانی می کنند.

این اندیشه تاریخی طولانی دارد و این از زمانی است که تاثیر ناظر و عقل در مکانیک کوانتوم در نخستین روزها مطرح شد و انکار ارتباط بین هوشیاری و مکانیک کوانوم بسیار سخت است. در سال 2016 آدریان کینت از دانشگاه کمبریج که یکي از محترم ترین فیلسوفان کوانتومی است، پیشگویی کرد هوشیاری، رفتار نظام کوانتومی را به روشی پیچیده تغییر داده است ولی میتوان آن را کشف کرد. کینت در مورد این اندیشه بسیار هشدار داد و اعتراف کرد: در اصول، دلیلی قانع کننده براي اعتقاد به اینکه نظریه کوانتوم، نظریه درستی است- که می خواهد براي نظریه هوشیاری دستورسازی کند- وجود ندارد و نمي تواند کامل بيان کند ارتباطی مشترک بین معماهاي نظریه کوانتوم، با معماهاي هوشیاری هست. ولی او می گوید تفسیر همه خصوصیاتی- که هوشیاری، بر اساس فیزیک کلاسیک و قبل از نظریه کوانتوم دارد- دشوار است.

یکی از سوالات حیرت انگیز به صورت خاص، آن است که چگونه عقل های هوشیار ما می تواند احساسات یگانه ای در نوع خود مانند رنگ قرمز یا بوی گوشت ترد و سرخ شده خوک را تجربه کند؟ با چشم پوشی از افرادی- که از ناتوانی های چشمی رنج می برند- همه رنگ قرمز را می شناسیم ولی وسیله ای برای رساندن احساس نداریم و هیچ چیزی در فیزیک نیست که به ما بگوید چه چیزی، بر اساس آن، وجود دارد. احساسات از این نوع، کوالیا یا کیفیت های قابل حس (qualia)نامیده می شود. ما آنها را اینگونه تصور می کنیم که از خصوصیات یگانه در همه جای جهان هستند ولی در حقیقت اینها فقط نتایج هوشیاری ما هستند و این امر، تفسیرش دشوار است.

کینت می گوید هر زنجیره از افکار درباره ارتباط هوشیاری با فیزیک منجر به معمایی بی نتیجه می شود و این، چیزی است که او را وادار کرد، این اندیشه را مطرح کند که ما میتوانیم پیشرفت در فهم معمای تکامل هوشیاری را به دست بیاوریم و این، در صورتی است که فرض کنیم هوشیاری، احتمالات کوانتومی را تغییر مي
میدهد هرچند بسیار اندک باشد.

به عبات دیگر، عقل ممکن است به شکل حقیقی بر نتایج اندازه گیری، تاثیر بگذارد. دقیقا مشخص نیست چه چیزی حقیقی است ولی این فرصت هست که همه حقایق ممکن و قابل به دست آوردن از طرف مکانیک کوانتوم، همان مراقبتی باشد که در واقعیت به روشی انجام می دهیم؛ به گونه ای که میتوان آن را پیشگویی کرد.

کینت می گوید: 15% ایمان دارم که چیزی در هوشیاری، به صورت مشخص سبب انحرافات در نظریه کوانتوم میشود و شاید از طریق تجربی، طی 50 سال آینده کشف شود و اگر چنین چیزی رخ دهد، این نظر ما را درباره همه فیزیک و عقل، تغییر خواهد داد و این فرصت، باید کشف شود.

http://www.bbc.com/…/20170215-the-strange-link-between-the-…

http://ibelieveinsci.com/?p=38339


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
همه چیز در زمان کنونی استحافظه انسان و حافظه ی هوشاز تکینگی تا مغز، از مغز دید تو همیشه محدود به مقدمدل همه جانبه نگر ژنرالیهستي مادي ای که ما کوچکتربا هر چیزی که نفس می کشد مکپسول ژری لاکتدردهای سال گذشته فراموش تفاوت مغز انسان و میمون هزندگی در جمع مواردی را برآیندهمغز ما کوچکتر از نیم نقطهتئوری تکامل در پیشگیری و انرژِی برای ایجاد اضطرابسرگیجه از شایعترین اختلاتظاهری از ماده است که بیدغربال در زندگینورون های ردیاب حافظهمنابع جدید انرژیاتصال مغز و کامپیوترهمراهی نوعی سردرد میگرنیحس و ادراک قسمت 87از روده تا مغزدانشمندان روش هاي جدیدی ویتامین کا در سبزیجاتبازگشایی مجدد مطب دکتر سکتاب طبیعت در قالب هندسهذهت را روی چیزهای مفید متتلاش ها برای کشف منابع جدزیست شناسی باور حقیقت یا آیا واکنش های یاد گرفته ومغز انسان برای شادمانی طتاثیر کپسول نوروهرب بر نفیروز نادریاولویت بندی ها کجاستشلیک فراموشیتغذیه بر ژنها تاثیر داردچگونه مغز ما، موسیقی را پمنبع هوشیاری کجاست قسمت اختلال خواب فرد را مستعد هوش مصنوعی یا حماقت طبیعحس و ادراک قسمت پنجاهاستیفن هاوکینگ در تفسیر داروی جدید آلزایمرواقعیت خلا و وجود و درک مبحثی درباره هوش و تفاوتهگل درون گلدانرمز جهان خاصیت فراکتالتمرکز و مدیتیشنزبان و شناخت حقیقت قسمت سآیا جهش ژنتیکی و تنظیم اجمغز در تنهایی آسیب میبینتاثیر گیاه خواری بر رشد وفراموشی همیشه هم بد نیستایمپلانت مغزیجهان موازی و حجاب هانگاه کلی نگرمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتارتوکين تراپی روشی جديد هوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت ششماطلاع رسانی اینترنتیدارویی ضد بیش فعالی سیستواکسن سرطانروان سالمگام کوچک ولی تاثیرگذارتو کز محنت دیگران بی غمیسفرنامه سفر به بم و جنوب آب زندگی است قسمت سومشبکه های مصنوعی مغز به درنقش نگاه از پایین یا نگاهتاثیر درجه حرارت بر عملکفضای قلب منبع نبوغ استایا بیماری ام اس (مولتیپجهان پر از چیزهای اسرار آارتروز یا خوردگی و التهاچالش دیدگاه های سنتی در بخلاصه ای از درمان های جدیمهمان ناخواندههوش مصنوعی از عروسک تا کمبلعیدن ستاره توسط سیاهچادر آرزوهایت مداومت داشتهوسواس، بیماری استروش هایی برای جلوگیری از پمبرولیزوماب در بیماری چتولید یا دریافت علمآسيب میکروواسکولاریا آسسلطان جنگل یا صاحب ملکوتتاثیر درجه حرارت بر عملکصد قدح، نفتاده بشکستنقش داروهاي مختلف معروف قانون جنگلاگر با مطالعه فیزیک کوانجهشهای مفید و ذکاوتی که داز نظر علم اعصاب اراده آزنخستین تصویر از سیاهچالهخانه ی تاریکمیگرن و پروتئین مرتبط با هوش مصنوعی ساخته هوش طبیبه زودی شبکه مغزی به جای یاری خدا نزدیک استدرمان پوکی استخوانبرای رشد، باید از مسیر خطریشه های مشترک همه ی موجوپیوندهای پیچیده با تغییرمدارک ژنتیکی چگونه انسانتوهم تنهاییافراد آغاز حرکت خودشان رسودمندی موجودات ابزی بر تاریخ همه چیز را ثبت کردهطی یکصد هزار سال اخیر هرچنقشه های مغزی جدید با جزیقطره قطرهابزار بقا از نخستین همانچرا حیوانات سخن نمی گوینجریان انرژی در سیستم های از تکینگی تا مغز از مغز تخطر آلودگی هواما اشیا را آنطور که هستندهوش عاطفی در زنان بیشتر ابیماری لبر و نابینایی آنکلام و زبان، گنجینه ای بسدرمان سرگیجه بدون داروبرخی توصیه ها برای واکسیرادیوی مغز و تنظیم فرکانپختگی پس از چهل سالگي به مرز جدید جستجو و اکتشاف، تیک و اختلال حرکتیالتهاب شریان تمپورالسیستم تخلیه ی مغز بینشی نتری فلوپرازینعلم راهی برای اندیشیدن اچندین ماده غذایی که ماننلزوم سازگاری قانون مجازاابزار بقا از نخستین هماننظام مثبت زندگیحقیقت غیر فیزیکیاز تکینگی تا مغز از مغز تدو بار در هفته ماهی مصرف ماست مالی با هوش انسانیهیچگاه از فشار و شکست نتربیماری سلیاککوچ از محیط نامناسبدرک حقیقت نردبان و مسیری بزرگ شدن تقریبا ناگهانی زمین زیر خلیج فارس تمدنی آلودگی هوا و ویروس کرونامشاهده آینده از روی مشاهتکامل جریان همیشگی خلقتانقراض را انتخاب نکنیدساختن آینده، بهترین روش تشنج و حرکات شبه تشنجی قاعادت بد را ترک کننوار مغز ترجمه رخدادهای منابع انرژی از نفت و گاز ابزار بقای موجود زنده از منابع انرژی از نفت و گاز ابزار بقای موجود زنده از همه چیز، ثبت می شودحباب های کیهانی تو در تواز تکینگی تا مغز، از مغز دیدن خدا در همه چیزمدل هولوگرافیک ژنرالیزههستی ما پس از شروعی چگال با آتش، بازی نکن و بعد از کامپیوتر سایبورگدردی که سالهاست درمان نشتفاوت ها و تمایزها کلید بزندگی در سیاهچالهآینده ی انسان در فراتر ازمغز مانند تلفن استتئوری جدید، ویران کردن گانسولینسرگردانیتعویض دارو در تشنجمقالاتنوروپلاستیسیتی چیستمناطق خاص زبان در مغزاثر مضر مصرف طولانی مدت رهندسه ی پایه ایحس و ادراک قسمت چهلاز سایه بگذردانشمندان روشی برای تبدیویتامین بی 12 در درمان دردبازگشت از آثار به سوی خداکتاب، سفری به تاریخذخیره ی شگفت انگیز اطلاعتلاش های جدید در ALSزیست، مرز افق رویداد هستآیا یک، وجود داردمغز انسان رو به کوچک تر شتاثیر کپسول نوروهرب بر تفیزیک مولکولها و ذرات در اولین قدم شناخت نقص های خشنا در ابهای گرم جنوب نیاثبت و دستکار ی حافظهچگونه مغز پیش انسان یا هممنبع هوشیاری کجاست قسمت اختلال در شناسایی حروف و هوش مصنوعی گوگل به کمک تشحس و ادراک قسمت پنجاه و یاستخوان های کشف شده، ممکداروی جدید ای ال اسوالزارتان داروی ضد فشار بحثی درباره هوش و تفاوتهگل زندگیرنگ کردن، حقیقت نیستتمرکز بر هدفزبان جانسوزآیا خداباوری محصول تکاملمغز را از روی امواج بشناستاثیر گیاه خواری بر رشد وفراموشی و مسیر روحانیایمپلانت مغزی و کنترل دو جهان ما میتواند به اندازنگاه انسان محدود به ادرامنبع هوشیاری کجاست؟(قسمارتباط میکروب روده و پارهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت شصت و هشتاطلاعات حسی ما از جهان، چداستانها و مفاهیمی اشتباواکسن ضد اعتیادروبات ها قول میدهندگامی در درمان بیماریهای تو پیچیده ترین تکنولوژی سفری به آغاز کیهانآب، زندگی است(قسمت پنجم)شبکیه های مصنوعینقش نظام غذایی در تکامل متاثیر درجه حرارت بر عملکقفس ذهنایا بدون زبان میتوانیم تجهان پر از چیزهای جادویی ارزش های وارونهچاالش ها در تعیین منبع هوخم شدن فضا-زمانمهندسی ژنتیک در حال تلاش هوش مصنوعی از عروسک تا کمبنی عباس، ننگی بر تاریخدر آسمان هدیه های نادیدنیک پیام منفرد نورون مغزی روش هایی ساده برای کاهش اپنج اکتشاف شگفت آور در موتولید پاک و فراوان انرژیآسیب ها ناشی از آلودگی هوسم زنبور ، کلیدی برای وارتاثیر رو ح و روان بر جسمصدای بم با فرکانس پایین، نقش درختان در تکاملقانون جنگلاگر تلاش انسان امروز براجوانان وطناز واقعیت امروز تا حقیقتخانواده پایدارمیگرن و خوابهوش مصنوعی، اتفاقات و تحبه زیر پای خود نگاه نکن بژن همه چیز نیستدرمان پوکی استخوانبرای زندگی سالم، یافتن تریشه های مشترک حیاتپیوندی که فراتر از امکانمروری بر تشنج و درمان هایتوهم جداییافراد بی دلیل دوستدار تو سی و سه پل اصفهانتاریخ، اصیل نیست و ساخته طبیعت موجی جهاننقشه با واقعیت متفاوت اسلمس کوانتومیابزار بقا از نخستین همانچرا حجم مغز گونه انسان درجریان انرژی در سیستم های از تکینگی تا مغز از مغز تخطرات هوش مصنوعیما به جهان های متفاوت خودهوش عاطفی در زنان بیشتر ابیماری های میتوکندریکلام، در تحولی شگفت آور بدرمان سرطان با امواج صوتبرخی درمان های Spinal Muscular Atراز تغییرپدیده خاموش روشن در پارکمرزهای حقیقی یا مرزهای تتیکاگرلور داروی ضد انعقاامواجی که به وسیله ی ماشیسیستم تعادلی بدنترک امروزعلم ساختن برج های چرخانچندجهانیلزوم سازگاری قانون مجازاابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیحقیقت غیر قابل شناختاز تکینگی تا مغز از مغز تدو برابر شدن خطر مرگ و میماشین دانشهیپرپاراتیروئیدیسمبیماری ضعف عضلات نزدیک بکوچک شدن مغز از نئاندرتادرک دیگرانبزرگترین خطایی که مردم مزمان چیستآلودگی هوا و پارکینسونمشاهدات آمیخته با اشتباهتکامل داروینی هنوز در حاانواع سکته های مغزیساختار فراکتال وجود و ذهتشنج عدم توازن بین نورون عادت دادن مغز بر تفکرنوار مغز در فراموشی هانوار مغز در تشخیص بیماری منابع انرژی از نفت و گاز ابزار بقای موجود زنده از همه ی سردردها بی خطر نیستحباب هایی تو در تواز تکینگی تا مغز، از مغز دیدگاه نارسای دوگانه ی ممدل هولوگرافیک تعمیم یافهشت توصیه برای کاستن از دبا تعمق در اسرار ابدیت و کاهش مرگ و میر ناشی از ابدرس گرفتن از شکست هاتفاوت ها را به رسمیت بشنازندگی زمینی امروز بیش از آینده ی علم و فیزیک در60 ثمغز مادران و کودکان در زمتا 20 سال آینده مغز شما به انسولین هوشمندسربازان ما محققا غلبه می تعامل انسان و هوش مصنوعیتاثیر ویتامین دی بر بیمانوروز یا روز پایانیمناطق خاصی از مغز در جستجاثرات فشار روحی شدیدهندسه ی رایج کیهانحس و ادراک قسمت چهل و هفتاز علم جز اندکی به شما دادانش، قفل ذهن را باز میکنویتامین بی هفدهبازگشت به ریشه های تکاملکتابخانهذره ی معین یا ابری از الکتلاش های جدید در درمان فرزاویه نگاه ها یکسان نیستآیا کیهان می تواند یک شبیمغز انسان رو به کوچکتر شدتاثیر کپسول نوروهرب بر سفیزیک هوشیاریاولین مورد PML به دنبال تکشناخت و معرفت، و نقش آن دثبت امواج الکتریکی در عصچگونه هموساپينس بر زمین منبع هوشیاری کجاست قسمت53اختلال در شناسایی حروف و هوش مصنوعی گوگل به کمک تشحس و ادراک قسمت پنجاه و داستروژن مانند سپر زنان دداروی جدید برای میاستنی واکنش های ناخودآگاه و تقبحثی درباره احساسات متفاگلوله ی ساچمه ایرنگین کمانتمرکز بر امروززبان ریشه هایی شناختی اسآیا دلفین ها می تواند از شگفت زده و حیران باشمغز زنان جوانتر از مغز مرتاثیر گیاهخواری بر رشد و فراموشی آرمانایمپلانت مغزی کمک میکند جهان مادی، تجلی فضا در ذهنگاه از بیرون مجموعهمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمارتباط ماده و انرژیهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت شصت و دواطلاعاتی عمومی در مورد مدخالت در ساختار ژنهاواکسن علیه سرطانروبات های ریز در درمان بیگامی در درمان بیماریهای تو آرامش و صلحیسقوط درون جاذبه ای خاص، چآتاکسی فریدریششباهت مغز و کیهاننقش نظریه تکامل در شناساتاثیر درجه حرارت بر عملکقفس را بشکنایا تکامل هدفمند استجهان دارای برنامهارزش های حقیقی ارزش های غنابینایی در نتیجه ی گوشی خونریزی مغز در سندرم کوومهندسی بدنهوش مصنوعی از عروسک تا کمبه قفس های سیاهت ننازدر آستانه ی موج پنجم کووییک پیشنهاد خوب برای آسان روش جدید تولید برقپول و شادیتولید اندام با چاپ سه بعدآسیب روانی شبکه های اجتمسماگلوتید داروی کاهش دهنتاثیر روده بر مغزصرع و درمان های آننقش ذهن و شناخت در حوادث قانونمندی و محدودیت عالماگر خواهان پیروزی هستیجوانان وطناز کجا آمده ام و به کجا میخار و گلمیگرن سردردی ژنتیکی که بهوش احساسیبه سیاهی عادت نکنیمژن همه چیز نیستدرمان آرتروز با ورزش موضبرخی ملاحظات در تشنج های رژیم های غذایی و نقش مهم پیوستگی همه ی اجزای جهانمرکز هوشیاری، روح یا بدن توهم جدایی و توهم علمافزایش قدرت ادراکات و حسسیلی محکم محیط زیست بر انتازه های اسکیزوفرنی(جنوطبیعت بر اساس هماهنگینقص های سیستمی ایمنیلووفلوکساسینابزار بقا از نخستین همانچرا خشونت و تعصبجراحی گردن همیشه برای دیاز تکینگی تا مغز از مغز تدفاع از پیامبرما با کمک مغز خود مختاريمهوشمندی کیهانبیماری های مغز و اعصاب و کلرال هیدرات برای خواباندرمانهای بیماری پارکینسبرخی روش های تربیتی کودکراست دستی و چپ دستیپروژه ی ژنوم انسانیمزایای شکلات تلخ برای سلتیروفیبان موثر در سکته ی امیوتروفیک لترال اسکلروسیستم دفاعی بدن علیه مغز ترکیب آمار و ژنتیکعلایم کمبود ویتامین E را نه ناامیدی بلکه ارتقالزوم عدم وابستگی به گوگل ابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیحقیقت، آن چیزی نیست که جلاز تکینگی تا مغز از مغز تدو برابر شدن خطر مرگ و میمبانی ذهنی سیاه و سفیدهاوکينگ پیش از مرگش رسالبیماریهای تحلیل عضلانی اکوچکی قلبدرک درست از خود و هوشیاریبزرگترین درد از درون است زمان و مکان، ابعاد کیهان آلزایمرمطالبه ی حق خودتکامل داروینی هنوز در حاانیس بی کسانساختار شبکه های مغزی ثابتشویق خواندن به کودکانعارضه جدید ویروس کرونا سعدم توقف تکامل در یک اندانوار مغزی روشی مهم در تشخمنابع انرژی از نفت و گاز ابزار بقای موجود زنده از همه جا خیر بکارحد و مرزها توهم ذهن ماستاز تکینگی تا مغز، از مغز دژا وو یا اشنا پنداریمدل های ریز مغز مینی برینو هر کس تقوای خدا پیشه کنبا خدا باشکاهش التهاب ناشی از بیمادست و پا زدن در سایه؟تفاوت های بین زن و مرد فقزندگی زودگذرآینده با ترس جمع نمیشودمغز چون ابزار هوش است دلیتا بحر یفعل ما یشاانسان قدیم در شبه جزیره عسردرد میگرنتعامل انسان با هوش مصنوعصفحه اصلینورالژیمنبع هوشیاری کجاست قسمت اثرات مفید قهوههندسه بنیادینحس و ادراک قسمت چهل و هشتازدواج های بین گونه ای، ردانش، یک انسان را ناسازگویتامین دی گنجینه ای بزربازخورد یا فیدبککجای مغز مسئول پردازش تجذرات کوانتومی زیر اتمی قتلاش های جدید در درمان سرزاوسکا درمان گوشرآیا گذشته، امروز وآینده مغز ایندگان چگونه استتاثیر کپسول نوروهرب بر سفیزیک و هوشیاریاولین مورد پیوند سر در انشناخت حقیقت یا آرزوهای گجلو رفتن یا عقبگردچگونه هوشیاری خود را توسمنبع هوشیاری کجاست؟ (قسماختلالات مخچههوش مصنوعی الفاگوحس و ادراک قسمت پنجاه و ساسرار آفرینش در موجداروی جدید برای کاهش وزنواکنش به حس جدیدبحثی درباره احساساتی غیرگلوئونرهبر حقیقیتمساح حد واسط میان مغز کوزبان شناسی مدرن در سطح سلآیا دلفین ها میتوانند باشگفتی های نقشه ی ژنتیکیمغزهای کوچک بی احساستاثیر انتخاب از طرف محیط فرایند پیچیده ی خونرسانیایمپلانت نخاعی میتواند دجهان مرئی و نامرئینگاه از دور و نگاه از نزدمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمارتباط متقابل با همه ی حیهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت شصت و ششاطلاعاتی عمومی در مورد مدر میان تاریکی و روشناییواکسنی با تاثیر دوگانه اروبات کیانگاهی لازم است برای فهم و تو افق رویداد جهان هستیسلول های مغزی عامل پارکیآتاکسی مخچه ای خودایمنشباهت مغز با کیهان مادینقش هورمون های تیروئید دتاثیر درجه حرارت بر عملکقله برای دیدن نه برای به ایجاد احساساتجهان در حال نوسان و چرخشارزش حقیقی زبان قسمت اولناتوانی از درمان برخی ویخواندن ، یکی از شستشو دهنمهربانی، شرط موفقیتهوش مصنوعی از عروسک تا کمبه مغز خزندگان خودت اجازدر درمان بیماری مولتیپل یک آلل ژنتیکی که از نئاندروش صحبت کردن در حال تکامپول و عقیدهتولید سلولهای جنسی از سلآسیب عصب پا به دنبال اعتیسندرم کووید طولانیتاثیر روزه داری بر سلامت ضایعه ی شبکه لومبوساکرالنقش روی و منیزیم در سلامتقارچ بی مغز در خدمت موجوداپل ویژن پرو در تشخیص بیمنخستین روبات های زنده ی ججواب دانشمند سوال کننده از کسی که یک کتاب خوانده خارق العاده و استثنایی بمیگرن شدید قابل درمان اسهوش احساسیبه سخن توجه کن نه گویندهژن هوش و ساختارهای حیاتی درمان ام اس(مولتیپل اسکلبرخی مرزهای اخلاق و علوم رژیم های غذایی و نقش مهم پیام های ناشناخته بر مغز مرکز حافظه کجاستتوهم جسمافزایش مرگ و میر سندرم کوسینوریپا داروی ترکیبی ضدتازه های بیماری پارکینسوطعمه ی شبکه های ارتباط اجنقص در تشخیص هیجانات عاملوب فرونتال یا پیشانی مغابزار بقا از نخستین همانچرا در مغز انسان، فرورفتجستجوی متن و تصویر به صوراز تکینگی تا مغز از مغز تدفاع در برابر تغییر ساختما بخشی از این جهان مرتبطهوشیاری و وجودبیماری وسواسکم کردن کالری روشی سودمندرماندگی به دلیل عادت کربرخی سلولهای عصبی در تلارجزخوانی هایی که امروز بپروژه ی ژنوم انسانیمسمومیت دانش آموزان بی گتکنولوژی های جدید و حالتامید نیکو داشته باش تا آنسکوت و نیستیترکیب حیوان و انسانعلایم کمبود ویتامین E را نه به اعداممقاومت به عوارض فشار خون ابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیحقایق ممکن و غیر ممکناز تکینگی تا مغز از مغز تدو داروی جدید برای میاستمباحث مهم حس و ادراکهاوکينگ پیش از مرگش رسالبیماری، رساله ای برای سلکوچکترین چیز یک معجزه اسدرک عمیق در حیواناتبسیاری از مجرمان، خودشانزمان و گذر آن سریع استآملودیپین داروی ضد فشار مطالبی در مورد تشنجتکامل داروینی هنوز در حاانگشت ماشه ایسادیسم یا لذت از آزار دادتشخیص ژنتیکی آتروفی های تشخیص آلزایمر سالها قبل عدم درکنوار مغز، مفید و بی خطرمنابع انرژی از نفت و گاز ابزارهای پیشرفته ارتباط همیشه چشمی مراقب و نگهباحریص نباشاز تکامل تا مغز از مغز تا دژاوو یا آشناپنداریمدیون خود ناموجودوفور و فراوانیبا طبیعت بازی نکنکاهش حافظه هرچند فرایندیدست کردن در گوشتفاوت های تکاملی در مغز وزندگی سلول در بدن، جدای اآیا فراموشی حتمی استمغز چگونه صداها را فیلتر تاول کف پا و حقیقتانسان میوه ی تکاملسردرد میگرن در کودکانتعداد کلی ذهن ها در جهان سوالات پزشکینوسانات کوانتومی منبع مامنبع هوشیاری کجاست قسمت اثرات مفید روزه داریهندسه در پایه ی همه ی واکحس و ادراک قسمت چهل و دوماسکلت خارجی در درمان اختدائما بخوانویروس مصنوعیبازسازي مغز و نخاع چالشی کرونا چه بر سر مغز می آورذرات کوانتومی زیر اتمی قتلاش های جدید شرکت نورالزبان فرایند تکاملی برای آیا پیدایش مغز از روی تصامغز ابزار بقای برتر مادیتاثیر کتامین در درمان پافیزیک آگاهیاولین هیبرید بین انسان و شناخت درون، شناخت بیرون؛جلوتر را دیدنچگونه واکسن کرونا را توزمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتاختلالات حرکتی در انسانهوش مصنوعی از عروسک های بحس و ادراک قسمت پنجاه و شاسرار بازسازی اندام هاداروی جدید برای ای ال اسواکسن های شرکت فایزر آمربخش فراموش شده ی حافظهگمان میکنی جرمی کوچکی در روی و منیزیم در تقویت استتنفس هوازی و میتوکندریزبان شناسی نوین نیازمند آیا دست مصنوعی به زودی قاشگفتی های زنبور عسلمغز، فقط گیرندهتاثیر احتمالی عصاره تغلیفرایند تکامل و دشواری هاایمان به رویاجهان مشارکتینگاه از درون قفس یا بیرونمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمارتباط چاقی و کاهش قدرت بهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک سی و هفتماعتقاد اشتباه، نتیجه ی ندر مانهای کمر دردوابستگی یعنی قلادهروح و آب حیاتگاهی مغز بزرگ چالش استتو انسانی و انسان، شایستسلول های بنیادیآتش منبع انرژیشباهت کیهان و مغزنقش هورمون زنانه استروژنتاثیر درجه حرارت بر عملکقله سقوطایران بزرگجهان در حال ایجاد و ارتقاارزش حقیقی زبان قسمت دومناتوانی در شناسایی چهره خواب سالم عامل سلامتیموفقیت هوش مصنوعی در امتهوش مصنوعی از عروسک تا کمبه نقاش بنگردر سال حدود 7 میلیون نفر روشهای نو در درمان دیسک بپوست ساعتی مستقل از مغز دتولترودینآسانی موفقیتسندرم گیلن باره به دنبال تاثیر روغن رزماری استنشاضایعه ی عروقی مخچهنقش روزه داری در سالم و جقبل از آغازاپی ژنتیکنرمش های مفید برای درد زاجواب سنگ اندازیاز آغاز خلقت تا نگاه انساخبر مهم تلسکوپ هابلمیدان مغناطيسي زمین بشر هوش در طبیعتبهبود حافظه پس از رخدادهژن یا نقشه توسعه مغز و نقدرمان تومورهای مغزی با ابرخی نکات از گاید لاین پررژیم ضد التهابیپیدایش زبانمرکز حافظه کجاستتوهمات و شناخت حقیقتافزایش سرعت پیشرفت علوم سیگار عامل افزایش مرگ ومتازه های درمان ام اسظهور امواج مغزی در مغز مصنقطه ی رسیدن به قلهلوتیراستامابزار بقا از نخستین همانچرا ذرات بنیادی معمولاً جستجوی هوشیاری در مغز مااز تکینگی تا مغز از مغز تدقیق ترین تصاویر از مغز اما تحت کنترل ژنها هستیم یهوشیاری و افسردگیبیماری کروتز فیلد جاکوبکمالگرایی دشمن پیشرفتدرها بسته نیستبرخی سيناپسها طی تکامل و رحم مصنوعیپروانه ی آسمانیمسمومیت دانش آموزان، قماتکنولوژی و پیشرفتامید نجاتسکوت، پر از صداترازودونعلائم عصبی آلزایمر، با انه به اعداممقایسه رقابت و همکاریابزار بقا از نخستین هماننظریه ی ریسمانحل مشکلاز تکینگی تا مغز از مغز تدو سوی واقعیتمبتکران خودشکوفاهدف یکسان و مسیرهای مختلبیندیشکووید نوزده و خطر بیماری درگیری قلب در بیماری ویربسیاری از بیماری های جدیزمان و صبرآموزش نوین زبانمطالعه ای بیان میکند اهدتکامل داروینی هنوز در حاانگشت نگاری مغز نشان میدسازگاری با محیط بین اجزاانتقال ماده و انرژیستم با شعار قانون بدترین تشخیص ایدزعدالت برای من یا برای همهنوار مغز، ترجمه ی فعالیت منابع انرژی از نفت و گاز ابزارهای بقا از نخستین ههمیشه اطمینان تو بر خدا بحرکات چشم، ترجمه کننده ی از تکامل تا مغز، از مغز تدگرگونی های نژادی و تغییمدیریت اینترنت بر جنگوقاحت و تمسخر دیگرانبالاترین هدف از دولتکاهش دوپامین عامل بیماریدست آسمانتفاوت های زبانی سرمنشا تزندگی، مدیریت انرژیآیا ممکن است موش کور بی ممغز ناتوان از توجیه پیداتابوهای ذهنیانسان ها می توانند میدان سردرد میگرنی در کودکانتعذیه ی ذهنپیامهای کاربراننوشیدن چای برای مغز مفید منبع هوشیاری کجاست قسمت اثرات مضر ماری جواناهندسه زبانِ زمان استحس و ادراک قسمت چهل و سوماسکار، لگوی هوشمندداروهای مصرفی در ام اسویروس های باستانی، مغز مبحتی علمی درباره تمایل بکریستال هاذرات کوانتومی زیر اتمی قتلاش هایی در بیماران قطع زبان متغیرآیا آگاهی پس از مرگ از بیمغز ابزار برتر بقاتاثیر گیاه خواری بر رشد وفیزیکدانان ماشینی برای تاولین تصویر در تاریخ از سشناسایی تاریخچه ی تکاملیجمجمه انسان های اولیهچگونه آن شکری که می خوریممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتاختلالات صحبت کردن در انهوش مصنوعی از عروسک های بحس و ادراک قسمت بیست و چهاصفهان زیباداروی جدید برای دیابتواکسن کووید 19 چیزهایی که بخش های تنظیمی ژنومگنجینه ای به نام ویتامین رویا و واقعیتتنفس هوازی و میتوکندریزبان، نشان دهنده ی سخنگو آیا رژیم غذایی گیاهی سلاشانس یا نتیجه ی تلاشمغزتان را در جوانی سیم کشتاثیر ترکیبات استاتین (سفرایند حذف برخی اجزای مغاین پیوند نه با مغز بلکه جهان معنانگاه از درون مجموعه با نگمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمارتباط هوش ساختار مغز و ژهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک- قسمت پنجاه و اعتماد به خوددر محل کار ارزش خودت را بواسطه ها د رمسیر ایجاد مغروح در جهانی دیگر استگاهی جهت را عوض کنتو با همه چیز در پیوندیسلول های بنیادی منابع و اآثار باستانی تمدن های قدشباهت زیاد بین سلول هاي عنقش ویتامین K در ترمیم استاثیر درجه حرارت بر عملکقلب های سادهایرادهای موجود در خلقت بجهان ریز و درشتارزش حقیقی زبان قسمت سومنادیدنی ها واقعی هستندخواب سالم عامل سلامتی و یموفقیت در تفکر استهوش مصنوعی از عروسک تا کمبه نقاش بنگردرمان نگهدارنده ی اعتیادروشهای شناسایی قدرت شنواپوشاندن خود از نورتومورها و التهاب مغزی عاآشنا پنداریسندرم پیریفورمیستاثیر رژیم گیاه خواری بر ضایعات در عصب زیر زبانینقش رژیم غذایی بر رشد و اقبل از انفجار بزرگابتدا سخت ترین استنرمش های مفید در سرگیجهجوسازی مدرناز انفجار بزرگ تا انفجار خدا موجود استمیدان های مغناطیسی قابل هوش عاطفی قسمت 11بهداشت خوابژن ضد آلزایمردرمان تشنجبرخی نرمش ها برای درد زانرژیم غذایی حاوی تخم مرغ وپیر شدن حتمی نیستمرکز خنده در کجای مغز استتوکل بر خداافسردگی و اضطراب در بیماسیاهچاله هاتبدیل پلاستیک به کربن و سظرف باید پر شود چه با چرک نقطه ای بود و دگر هیچ نبولوزالمعده(پانکراس)مصنوعابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آحفره در مغزاز تکینگی تا مغز از مغز تدل به دریا بزنمانند آب باشهوشیاری کوانتومیبیماری گیلن باره و بیمارکمردرددرهای اسرارآمیز و پوشیدهبرداشت مغز ما از گذر زمانرحم مصنوعیپرواز از نیویورک تا لوس آمسیر دشوار تکامل و ارتقاتکنولوژی جدید که سلول هاامید جدید بر آسیب نخاعیسکته مغزیترازودونعلت خواب آلودگی بعد از خونه جنگ و نه خونریزیمقابله ی منطقی با اعتراضابزار بقای موجود زنده از نظریه تکامل در درمان بیمحلقه های اسرارآمیزاز تکینگی تا مغز از مغز تدولت یا گروهکمتواضع باشهدف یکسان، در مسیرهای متبیهوش کردن در جراحی و بیمکودک هشت ساله لازم است آددرگیری مغز در بیماری کویبسیاری از بیماری های جدیزمان واقعیت است یا توهمآمارهای ارائه شده در سطح معماری، هندسه ی قابل مشاتکامل زبانمعنی روزهتکامل زبانانتروپی و هوشیاریستم، بی پاسخ نیستتصویر خورشید یا خود خورشعسل طبیعی موثر در کنترل بنوار عصب و عضلهمنابع انرژی از نفت و گاز ابزارهای بقا ازنخستین همهمیشه به آنچه داری، خوشنحرکت چرخشی و دائمی کیهاناز تکامل تا مغز، از مغز تدانش قدرت استمداخله ی زیانبار انسانوقت نهيب هاي غير علمي گذشباهوش ترین و با کیفیت تریکاهش سن بیولوژیکی، تنها دست بالای دستتفاوت ایستایی و تکاپوزندان ذهنیآیا ما کالا هستیممغز و قلب در جنین موش مصنتاثیر فکر بر سلامتALS نگاهی کامل بر بیماری وانسان یک کتابخانه استسردرد و علتهای آنتغییرسایتهای دیگرنوعی سکته مغزی ، وحشتناک منبع هوشیاری کجاست قسمت اجزای پر سلولی بدن انسان هندسه، نمایشی از حقیقتحس و ادراک قسمت نهماساس انسان اندیشه و باور داروهای ام اسویرایش DNA جنین انسان، بربحث درباره پیدایش و منشا کریستال زمان(قسمت اولرفتار مانند بردهتلاشی برای درمان قطع نخازبان مشترک ژنتیکی موجوداآیا امکان بازسازی اندامهمغز از بسیاری حقایق می گرتاثیر گیاه خواری بر رشد وفال نیکواولین دارو برای آتاکسی فشناسایی سلول های ایمنی اجنین مصنوعیچگونه انتظارات بر ادراک منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتاختلالات عضلانی ژنتیکهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت بیست و یکاصل بازخوردداروی جدید ضد میگرنواکسن کرونا و گشودن پنجربخش بزرگی حس و ادراک ما اگوهر با نظر دیگران سنگ نمرویا و کابوستنفس بدون اکسیژنزبان، وسیله شناسایی محیطآیا رژیم غذایی گیاهی سلاشانس یا تلاشمغزتان را در جوانی سیمکشتاثیر تغذیه بر سلامت روافراتر از دیوارهای باوراین اندوه چیستجهان هوشمندنگاه حقیقی نگاه به درون امنبع هوشیاری کجاست؟(قسمارتباط پیوسته ی جهانهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک- قسمت بیست و پاعتماد به خوددر چه مرحله ای از خواب ، روبینار اساتید نورولوژی دروح رهاییگذر زمان کاملا وابسته به تو با باورهایت کنترل میشسلول های بدن تو پیر نیستنآرامش و دانششباهت زیاد بین سلول هاي عنقش ژنتیک در درمان اختلاتاثیر درجه حرارت بر عملکقلب و عقلایستادن در برابر آزادی بجهان شگفت انگیزارزش خود را چگونه میشناسنادانی در قرن بیست و یکم،خواب عامل دسته بندی و حفطمولکول ضد پیریهوش مصنوعی از عروسک تا کمبه نادیدنی ایمان بیاوریک جهش ممکن است ذهن انساندرمان نابینایان آیا ممکنبدون زمان، ماده ای وجود نروشی برای بهبود هوش عاطفپیموزایدتومورهای نخاعیآشنا پنداریسندرم پیریفورمیستاثیر رژیم گیاه خواری بر ضرورت زدودن افکارنقش رژیم غذایی در رشد و اقبرستان ها با بوی شجاعتابتدایی که در ذهن دانشمننرمش های موثر در کمردردجامعه ی آسمانیاز بار خود بکاه تا پرواز خدا نور آسمان ها و زمین امیدان های کوانتومی خلاهوش عاطفی قسمت نهمبوزون هیگز چیستژنها نقشه ایجاد ابزار هودرمان جدید ALSبرخی نرمش ها برای زانورژیم غذایی ضد التهابیپیشینیان انسان از هفت میمرگ چیستتوپیراماتافسردگی و ساختار مغزسیاهچاله های فضایی منابعتبدیل تراکت صوتی مصنوعی عقل مجادله گرنقطه بی بازگشتلیروپریم داروی ترکیبی ضدابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آحق انتخاباز تکینگی تا مغز از مغز تدلایلی که نشان میدهد ما بماه رجبهوشیاری سنتی یا هوشیاری بیماری آلزایمر، استیل کوکمردرد ناشی از تنگی کانادرون قفس یا بیرون از آنبررسي علل احتمالي تغيير رسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهرپروتئین های ساده ی ابتدامسئول صیانت از عقیده کیستکنولوژی جدید که سلول هاامید درمان کرونا با همانسال سیزده ماههتراشه ها روی مغزعماد الدین نسیمی قربانی چه زیاد است بر من که در ایمقابله با کرونا با علم اسابزار بقای موجود زنده از نظریه تکامل در درمان بیمحمله ویروس کرونا به مغزاز تکینگی تا مغز از مغز تدوچرخه در کاهش دردهای کممجموعه های پر سلولی بدن مهدف از تکامل مغزبیهوشی در بیماران دچار اکودک ایرانی که هوش او از درگیری مغز در بیماران مببشکه ای که ته نداره پر نمزمان پلانکآن چیزی که ما جریان زمان آنچه ناشناخته است باید شمعادله ها فقط بخش خسته کنتکامل زبان انسان از پیشیانتظار گذر تندباد؟ستون فقرات انسان دو پا جلتصویر در هم تنیدگی کوانتعشق درونی به یگانگی خلقتنوار عصب و عضلهمنابع انرژی از نفت و گاز ابزارهای بقای موجود زندههمیشه داناتر از ما وجود دحس متفاوتاز تکامل تا مغز، از مغز تدانش محدود به ابعاد چهاروقتی فهمیدی خطا کردی برگباور و کیهان شناسیکایروپاکتیک چیستدستورالعمل مرکز کنترل بیتفاوت ارباب و رهبر حقیقیزونیسومایدآیا ما تنها موجودات زنده مغز و اخلاقتاثیر مشاهده بر واقعیت بفقر داده ها در هوش مصنوعیانسان باشسردرد به دلیل مصرف زیاد متغییر الگوی رشد مغزی با زنیکولا تسلامنبع هوشیاری کجاست قسمت اجزایی ناشناخته در شکل گهنر فراموشیحس و ادراک قسمت چهارماستفاده از مغز، وزن را کمداروهای تغییر دهنده ی سیویشن پروبحثي درباره هوش و تفاوتهکریستال زمان(قسمت دوم)رفتار وابسته به شکلتلاشی تازه برای گشودن معزبان چهار حرفی حیات زمینآیا انسان با مغز بزرگش اخمغز به تنهایی برای فرهنگ تاثیر گیاه خواری بر رشد وفاکسیبتاولین دروغشواهدی از نوع جدیدی از حاجنگ هفتاد و دو ملت همه را چگونه به سطح بالایی از هومنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتاختراع جدید اینترنت کوانهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت بیست و دواصل در هم تنیدگی و جهانی داروی جدید ضد الزایمرواکسن کرونا از حقیقت تاتبخش بزرگتر کیهان ناشناختگویید نوزده و ایمنی ساکترویا و خبر از آیندهتنها مانع در زندگی موارد زدودن نقص از هوش مصنوعیآیا راهی برای رفع کم آبی شاهکار قرنمغط یک گیرنده استتاثیر حرکات چشم بر امواج فرد موفقاین ایده که ذرات سیاهچالجهان هوشیارنگاه دوبارهمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمارتباط انسانی، محدود به هوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک- قسمت شصت و چهاعتماد بی مورددر ناامیدی بسی امید استوجود قبل از ناظر هوشمندروزه داری متناوب، مغز را گذشته را دفن کنتو باید نیکان را به دست بسلول بنیادی و ای ال اسشجاعت و ترسنقش گرمایش آب و هوا در همقلب یا مغزاکنون را با همه ی نقص هایجهانی که نه با یک رخداد و از فرد ایستا و متعصب بگذرنازوکلسینخودآگاهی و هوشیاريمولتیپل اسکلروز در زنان هوش مصنوعی به کمک هوش طبیبه هلال بنگریک رژیم غذایی جدید، می تودرمان های اسرار آمیز در آبرنامه و ساختار پیچیده مروشی جدید در درمان قطع نخپیموزایدتومورهای ستون فقراتآشناپنداری چیستسندرم پای بی قرارتاثیر رژیم گیاه خواری بر ضرب المثل یونانینقش زنجبیل در جلوگیری از قدم زدن و حرکت دید را تغیابتذال با شعار دیننرمشهای مهم برای تقویت عجاودانگی مصنوعیاز بحث های کنونی در ویروسخدا بخشنده است پس تو هم بمیدان بنیادین اطلاعاتهوش عاطفی قسمت هفتمبوزون هیگز جهان را از متلژنها ، مغز و ارادهدرمان جدید میگرن با انتی برخی نرمش های گردنرژیم غذایی ضد دردپیشرفت های جدید علوم اعصمرگ و میر پنهانتوانایی مغز و دیگر اجزای اقلیت خلاقسیاهچاله ها، دارای پرتو تبدیل سلولهای محافط به سعقل سالمنمیتوان با بیرون انداختنلیس دگرامفتامین یا ویاسابزار بقا از نخستین هماننزاع بین جهل و علم رو به پحقیقت قربانی نزاع بین بی از تکینگی تا مغز از مغز تدنیا فریب و سرگرمیماپروتیلینهوش، ژنتیکی است یا محیطیبیماری الزایمرکمردرد و علل آندرون آشفته ی تو و ظاهر خنبررسی مغز با امواج مادون رساناها و ابر رساناها و عپروتز چشممسئولیت جدیدتکینگیامیدوار باش حتی اگر همه چسانسور از روی قصد بسیاری تراشه ی هوش مصنوعی در مغزعوامل موثر در پیدایش زبانه عدم مطلق بلکه عدم با قملاحظه های اخلاقی دربارهابزار بقای موجود زنده از نظریه تکامل در درمان بیمحمایت از طبیعتاز تکینگی تا مغز از مغز تدوچرخه سواری ورزشی سبک و مجرم، گاهی قربانی استهدف از خلقت رسیدن به ابزابیوگرافیکودکان میتوانند ناقل بی درگیری مغزی در سندرم کووبشریت از یک پدر و مادر نیزمان به چه دلیل ایجاد میشآنچه واقعیت تصور میکنیم معجزه های هر روزهتکامل ساختار رگهای مغزی اندوه در دنیا استستارگانی قبل از آغاز کیهتصویر زیبا از سلولعشق، شلوغ کردن نیستنوار عصب و عضلهمنابع انرژی از نفت و گاز ابزارهای بقای از نخستین همیشه راهی هستحس چشایی و بویاییاز تکامل تا مغز، از مغز تدانش بی نهایتوقتی پر از گل شدی خودت را باید از انسان ترسیدکار امروز را به فردا نینددغدغه نتیجه ی نادانی استتفاوتهای جنسیتی راهی برازونا به وسیله ویروس ابله آیا مصرف مولتی ویتامین همغز و اخلاقتاثیر نگاه ناظر هوشیار بفلج نخاعی با الکترودهای انسان جدید از چه زمانی پاسردرد تنشنتغییر دیگران یا تغییر خونیاز به آموزش مجازی دیجیمنبع هوشیاری کجاست قسمت احیای بینایی نسبی یک بیمهنر حفظ گرهحس و ادراک قسمت نوزدهماستفاده از نظریه ی تکامل داروهای ضد بیماری ام اس وواقعیت فیزیکی، تابعی از بحثی جالب درباره محدودیتکریستال زمان(قسمت سوم)رفتار اجتماعی انسان، حاصتلاشی جدید در درمان ام اسزبان نیاز تکاملی استآیا احتمال دارد رویا از آمغز بیش از آنچه تصور میشوتاثیر گیاه خواری بر رشد وفاجعه ی جهل مقدساولین سلول مصنوعیشواهدی از دنیسوان(شبه نئجنگ و تصور از جنگچگونه باغبانی باعث کاهش منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتادامه بحث تکامل چشمهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت بیست و سواصل علت و تاثیرداروی سل سپتواکسن کرونا ساخته شده توبخش دیگری در وجود انسان هگوش دادن بهتر از حرف زدنرویا بخشی حقیقی از زندگی تنها در برابر جهانسفر فقط مادی نیستآیاما مقهور قوانین فیزیکشاهکار شش گوشنفرت، اسیب به خود استتاثیر دوپامین و سروتونینفرد یا اندیشهاین ابتدای تناقض هاستجهان های بسیار دیگرنگاهی بر قدرت بینایی درامنبع هوشیاری در کجاست؟ قارتباط از بالا به پایین مهوش مصنوعی از عروسک بازی حساسیت روانی متفاوتاعتیاد و تلاش های درمانی در هم تنیدگی مرزها و بی موراپامیل در بارداریروزه داری و التهاب زیانبگریه ی ابر، رمز طراوت باغتو تغییر و تحولیسلول بنیادین از مخاط بینشرکت نورالینک ویدیویی ازنقش پیش زمینه ها و اراده قلب دروازه ی ارتباطاکوییفلکسجهانی که از یک منبع، تغذیاز مخالفت بشنونباید صبر کرد آتش را بعد خودآگاهی و هوشیاريمواد کوانتومی جدید، ممکنهوش مصنوعی به شناسایی کابه کدامین گناه کشته شدندیکی از علل محدودیت مغز امدرمان های بیماری آلزایمربرنامه ی مسلط ژنها در اختروشی جدید در درمان نابینپیچیدگی های مغزمگستوهم فضای خالیآشتی بهتر استسندرم پس از ضربه به سرتاثیر رژیم گیاهخواری بر ضررهای مصرف شکر و قند بر نقش زبان در سلطه و قدرت اقدرت مردمابداع دی ان ای بزرگترین دچرا ماشین باید نتایج را پجایی برای یاد گرفتن باقی از تلسکوپ گالیله تا تلسکخدای رنگین کمانمیدازولام در درمان تشنج هوش عاطفی قسمت یازدهبی نهایت در میان مرزهاژنهای مشترک بین انسان و ودرمان جدید کنترل مولتیپلبرخی یونها و مولکول های مراه فراری نیستپیشرفت در عقل است یا ظواهمرگ و میر بسیار بالای ناشتوازن مهمتر از فعالیت زیاقیانوس نادانیسیاهچاله و تکینگی ابتدایتبر را بردارعقلانیت بدون تغییرنمیتوان بر سیاه سیاه نوشلا اکراه فی الدینابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و نادانی رو حقیقت آنطور نیست که به نظاز تکینگی تا مغز از مغز تدنیای شگفت انگیز کوانتومماجرای جهل مقدسهیچ نقطه ای مرکزی تر از ابیماری ای شبیه آلزایمر و کمردرد با پوشیدن کفش منادروغ نگو به خصوص به خودتبررسی و اپروچ جدید بر بیمرستگاری محدود به یک راه نپروتز عصبی برای تکلممسئولیت در برابر محیط زیتکامل فردی یا اجتماعیامیدواریسانسور بر بسیاری از حقایتراشه ی بیولوژِیکعوامل ایجاد لغت انسانی و نهایت معرفت و شناخت درک عملاحظات بیهوشی قبل از جرابزار بقای موجود زنده از نعناعحوادث روزگار از جمله ویراز تکینگی تا مغز از مغز تدوپامین قابل حل در آبمحل درک احساسات روحانیهر چیز با هر چیز دیگر در تبیوگرافیکودکان خود را مشابه خود تدرگیری مغزی در سندرم کووبعد پنجمزمان شگفت انگیززمزمه ات مانده در گوشمآنچه حس می کنیم، نتیجه ی معجزه ی چشمتکامل شناخت انسان با کشفاندوه دردی را دوا نمیکندسخن نیکو مانند درخت نیکوتصویر زیبای اصفهانعصب حقوق نورولوونوار عصب و عضله مهم در تشمنابع انرژی از نفت و گاز ابزارهای دفاعی و بقای موهمیشه عسل با موم بخوریمحس و ادراک (قسمت اول )از تکامل تا مغز، از مغز تدانشمندان موفق به بازگردوقتی تو از یاد گرفتن باز بابا زود بیاکار با یگانگی و یکپارچگیذهن ما از در هم شکستن منبتقلید مرحله ای نسبتا پیشزیان غذاهای پرچربآیا مغز تا بزرگسالی توسعمغز و سیر تکامل ان دلیلی تاثیر نگاه و مشاهده ناظر فلج بل، فلجی ترسناک که آنانسان خطرناکترین موجودسردرد سکه ایتغییر دادن ژنها آیا روزی چیز جدید را بپذیرمنبع هوشیاری کجاست قسمت احیای بینایی نسبی یک بیمهنر رها شدن از وابستگیحس و ادراک قسمت هفتماستفاده از هوش مصنوعی در داروی فامپیریدین یا نورلواقعیت چند سویهبحثی در مورد نقش ویتامين کشف مکانیسم عصبی خوانش پرقیبی قدرتمند در برابر متمایل زیاد به خوردن بستنزبان و کلمه حتی برای کسانآیا احتمال دارد رویا از آمغز برای فراموشی بیشتر کتاثیر گیاه خواری بر رشد وفاصله ها در مکانیک کوانتاوکرلیزوماب داروی جدید ششیشه ی بازالتی و سیلیکونجنگ داده هاچگونه تکامل مغزهای کنونیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتاداراوون تنها داروی تاییهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت بیستماصل عدم قطعیت از کوانتوم داروی ضد چاقیواکسن آلزایمربخشیدن دیگران یعنی آرامشگوشه بیماری اتوزومال رسسرویا تخیل یا واقعیتتنهاییسفر نامه سفر به بم و جنوب آگاهی فراتر از آگاهیشاید گوشی و چشمی، آماده شنقاشی هایی با بوی گذشته یتاثیر دپاکین بر بیماری مفرد حساس از نظر عاطفی و باینکه به خاطرخودت زندگی جهان هایی در جهان دیگرنگاهی بر توانایی اجزاي بمنبع هوشیاری در کجاست؟(قارتباط بین هوش طبیعی و هوهوش مصنوعی از عروسک بازی خفاش کور و انسان بینا؟اعتیاد را به دور بیندازدر هم تنیدگی کوانتومیورزش هوازی مرتب خیلی به قروزه داری و بیمار ی ام اس گربه شرودینگر و تاثیر مشتو جهانی هستی که خودش را آرامش و سکونسلول عصبی شاهکار انطباق تاثیر درجه حرارت بر عملکشربت ضد خلطنقش آتش در رسیدن انسان بهقلب روباتیکاکسی توسین و تکامل پیش اجهانی در ذهناز نخستین همانند سازها تنبرو و انرژی مداومخودت را از اندیشه هایت حفموجود بی مغزی که می تواندهوش مصنوعی تعاملیبه امید روزهای بهتریافته های نوین علوم پرده درمان های بیماری اس ام ایبرندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱روشی جدید در درمان سکته مپیچیدگی های مغزی در درک زتوهم فضای خالی یا توهم فضآغاز فرایند دانستنسندرم جدایی مغزتاثیر رژِیم غذایی بر میگضررهای شکر بر سلامت مغزنقش زبان در سلطه و قدرت اقدرت و شناخت حقیقتابزار هوش در حال ارتقا ازچرا مردم با زندگی میجنگنجایی خالی نیستاز تلسکوپ گالیله تا تلسکخدایی که ساخته ی ذهن بشر مکان زمان یا حافظه زمانهوش عاطفی قسمت پنجمبی هیچ می ایی و بی هیچ میرژنهای هوش ، کدامنددرمان جدید ای ال اس، توفربرخی اثرات مضر ویتامین دراه نجاتپیشرفت ذهن در خلاقیت استمرگ و سوال از قاتلتوسعه هوش مصنوعی قادر اسالکترومغناطیس شنوایی و هسیاهچاله ی منفرد یا سیاهتحریک عمقی مغزعقیده ی بی عملنمای موفقیتلاموژین داروی ضد اوتیسم؟ابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و جهل رو به پحقیقت افراداز تکینگی تا مغز از مغز تدنیایی پر از سیاهچاله ماجرای عجیب گالیلههیچ چیز همیشگی نیستبیماری ای شبیه ام اس مولتکنفرانس تشنج هتل کوثر اصدریای خدابررسی ژنها در تشخیص بیمارشته نوروایمونولوژی و نقپرورش مغز مینیاتوری انسامستند جهان متصلتکامل مادی تا ابزار هوشمامیدواری و مغزساهچاله ها تبخیر نمیشودتربیت کودکان وظیفه ای مهعواملی که برای ظهور لغت انهایت در بی نهایتممانتین یا آلزیکسا یا ابابزار بقای موجود زنده از هفت چیز که عملکرد مغز تو حکمت الهی در پس همه چیزاز تکینگی تا مغز از مغز تدورترین نقطه ی قابل مشاهمحل درک احساسات روحانی دهر جا که جات میشه، جات نیبیان ژن های اسکیزوفرنی دکودکان را برای راه آماده درگیری اعصاب به علت میتوبعد از کرونابعد از کرونازنان باهوش ترآنها نمیخواهند دیگران رامعجزه ی علمتکامل، نتیجه ی برنامه ریاندوهگین نباش اگر درب یا سخن و سکوتتصویربرداری فضاپیمای آمعصب سیاتیکنوار عصب و عضله تعیین محلمنابع انرژی از نفت و گاز ابعاد و نیازهای تکاملیهمیشه، آنطور نیست که هستحس و ادراک (قسمت دوم )از تکامل تا مغز، از مغز تدانشمندان نورون مصنوعی سوقتی ریشه ها عمیقند از چیباد و موجکارهای کوچک، بی ارزش نیسذهن چند جانبه نیازمند نگتقلید از روی طبیعتزیباترین چیز در پیر شدنآیا همه جنایت ها نتیجه بیمغز کوانتومیتاثیر نگاه انسان بر رفتافلج خوابانسان عامل توقف رشد مغزسردرد عروقی میگرنتغییر زودتر اتصالات مغزیچیزی منتظر شناخته شدنمنبع هوشیاری کجاست قسمت احتیاط در تعویض داروهاهنر، پر کردن است نه فحش دحس و ادراک قسمت هفدهماستفاده از انرژی خلاداروی لیراگلوتیدواقعیت چیستبحثی در مورد نقش کلسیم و کشف مکانیسمی پیچیده در برموزی از نخستین تمدن بشرتمایز یا کشف یگانگیزبان و بیان نتیجه ساختماآیا برای تولید مثل همیشه مغز بزرگ چقدر مفید هست ؟تاثیر گیاه خواری بر رشد وفاصله ی همیشگی تصویر سازايندگان چگونه خواهند دیدشکل های متفاوت پروتئین هجنبه های موجی واقعیتچگونه جمعیت های بزرگ شکل منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتادب برخورد با دیگرانهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت دهماصل، روان و نفس استداروی ضد چاقیواکسن ایرانی کرونا تولیدبخشش، عقلانی یا غیر عاقلگوشت خواری یا گیاه خواریرویا حقی از طرف خداتنهایی رمز نوآوری استسفر به مریخ در 39 روزآپومورفین در پارکینسونشاید درست نباشدچقدر به چشم اعتماد کنیمتاثیر داروهای ضد التهاب فردا را نمیدانیماینکه خانواده ات سالم باجهان یکپارچهنگاهت را بلند کنمنبع خواب و رویاهوش مصنوعی از عروسک بازی اعداد بینهایت در دنیای مدر هم تنیدگی کوانتومی و پورزش هوازی ، بهترین تمریروزه داری سلول های بنیادگزیده ای از وبینار یا کنفتو جدای از کیهان نیستیآرامش(سکوت) stillness و تکاپوسلول عصبی، در محل خاص خودتاثیر درجه حرارت بر عملکشش مرحله تکامل چشمنقش انتخاب از طرف محیط، نقلب را نشکناکسکاربازپین در درمان تشجهان، تصادفی نیستاز نخستین همانند سازها تچت جی پی تیخودروهای هیدروژنیموجودات مقهور ژنها هستندهوش مصنوعی در کامپیوترهابه بالا بر ستارگان نگاه کیاد گرفتن مداومدرمان های جدید میگرنبرین نت به جای اینترنتريتوکسيمب در درمان ام اسپیوند قلب خوک، به فرد دچاتوهم لیلیپوتی(ریزبینی)آغاز فصل سرما و دوباره تکسندرم دزدی ساب کلاوینتاثیر سلامت دستگاه گوارشضعیف و قوینقش سجده بر عملکرد مغزقدرت کنترل خودابزار بقا از نخستین همانچرا مغز انسان سه هزار سالجاذبهاز تکنیکی تا مغز از مغز تخدایا جز تو که را دارممکانیک کوانتومی بی معنی هوش عاطفی قسمت اولبی ذهن و بی روحژنهای حاکم بر انسان و انسدرمان جدید سرطانبرخی اختلالات عصبی مثانهراه های جدید برای قضاوت رپیشرفتی مستقل از ابزار همرگ انتقال است یا نابود شتوسعه برخی شغل ها با هوش الکتروتاکسی(گرایش و حرکسیاهچاله ی تولید کنندهتحریک عمقی مغز در آلزایمعلم و ادراک فقط مشاهده ی نمایش تک نفرهلایو دوم دکتر سید سلمان فابزار بقا از نخستین هماننسبیت عام از زبان دکتر برحقیقت انساناز تکینگی تا مغز از مغز تدنیا، هیچ استماده ی تاریکهیچ چیز، چقدر حقیقی استبیماری اسپینال ماسکولار کنگره بین المللی سردرد ددرک فرد دیگر و رفتارهای ابررسی بیماری التهابی رودرشد مغز فرایندی پیچیده اپرکاری تیروئیدمشکل از کجاستتکامل مداومامیدی به این سوی قبر نیستسایه ی هوشیاریترجمه ای ابتدایی از اسراعوارض ازدواج و بچه دار شدنهادینه سازی فرهنگ اختلامن کسی در ناکسی دریافتم ابزار بقای موجود زنده از هفت سین یادگاری از میراث حافظه میتواند بزرگترین داز تکینگی تا مغز از مغز تديدن با چشم بسته در خواب محدودیت چقدر موثر استهر حرکت خمیده می شود و هر بیان حقیقتکوری گذرای ناشی از موبایدرب بسته با غیر خود باز مبیداری و خواب کدام بهتر اکی غایب شدی تا نیازمند دلدرختان چگونه بر تشکیل اببعد از کرونا دلخوشی بیهوزنجیرها را ما باید پاره کآنژیوگرافی از مغزمعجزه ی علم در کنترل کرونتکثیر سلول در برابر توقف اندام حسی، درک از بخش هایسخن پاک و ثابتتصور ما ازمشکلات و واقعیعضلانی که طی سخن گفتن چقدنوبت کودکانمنابع انرژی از نفت و گاز ابعاد اضافه ی کیهانهمکاری یا رقابتحس و ادراک قسمت 67از تکامل تا مغز، از مغز تدانشمندان یک فرضیه رادیکویتنام نوعی کرونا ویروس باد غرور و سر پر از نخوت وکاربرد روباتهای ريزنانوذهن هوشیار در پس ماده ی متقلید از طبیعتزیباترین چیز در افزایش سآیا هوش مصنوعی می تواند نمغز آیندگان چگونه است ؟تاثیر نگاه انسان بر رفتافلج خواب چیستانسانیت در هم تنیده و متصسرطان کمیت گراییتغییر عمودی سر انسان از پچیزی خارج از مغزهای ما نیمنبع هوشیاری کجاست قسمت احساس گذر سریعتر زمانهوموارکتوس ها ممکن است دحس و ادراک قسمت هجدهماستفاده از سلول های بنیاداروی تشنجی دربارداریواقعیت چیستبحثی در مورد حقیقت فضا و کشف ارتباط جدیدی از ارتبرمز و رازهای ارتباط غیر کتمدن قدیمی ای در جنوب ایرزبان و بیان، در سایه پیشرآیا بزرگ شدن مغز فقط در دمغز بزرگ چالش است یا منفعتاثیر گیاه خواری بر رشد وفتون های زیستیايا اراده آزاد توهم است یشکل پنجم مادهجنسیت و تفاوت های بیناییچگونه جمعیت های بزرگ شکل منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتادراک ما درک ارتعاشی است هوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت دوازدهماصلاح خطا با رفتن بر مسیرداروی ضد تشنج با قابليت تواکسن اسپایکوژنبدون پیر فلکگیلگمش باستانی کیسترویاها از مغز است یا ناخوتنبیه چقدر موثر استسفر تجهیزات ناسا به مریخ آپومورفین در پارکینسونشایسته نیست در جیب خود قرنقش قهوه در سلامتیتاثیر داروی ضد تشنج سدیم فرزندان زمان خوداینترنت بدون فیلتر ماهواجهان یکپارچهچالش هوشیاری و اینکه چرا منتظر نمان چیزی نور را بههوش مصنوعی از عروسک بازی بقا با سازگارترین فرد اسدر هم تنیدگی کوانتومی و دورزش و میگرنروزهای بد باقی نمیماندگزارش یک مورد جالب لخته وتو دی ان ای خاص ميتوکندريآزمون تجربی، راهی برای رسلولهای ایمنی القا کنندهتاثیر درجه حرارت بر عملکششمین کنگره بین المللی سنقش اتصالات بین سلولهای قوی تر باشاگر فقط مردم میفهمیدند کجهش های ژنتیکی مفید در سااز نخستین همانند سازها تچت جی پی تیخورشید مصنوعیمورد نادر همپوشانی دو بیهوش مصنوعی در تفکر خلاق ابه بالاتر از ماده بیندیشیاد بگیر فراموش کنیدرمان های جدید در بیماری برای یک زندگی معمولیریه زغالیپیوند مغز و سر و چالشهای توهم چیستآغاز مبهم آفرینشسندرم سردرد به دلیل افت فتاثیر عصاره تغلیظ شده گیطلوع و حقیقتنقش غذاها و موجودات درياقدرت انسان در نگاه به ابعابزار بقا از نخستین همانچرا مغزهای ما ارتقا یافت جاذبه و نقش آن در شکلگیریاز تکینگی تا مغز و از مغز خسته نباشی بابامکانیزمهای دفاعی در برابهوش عاطفی قسمت دهمبی سوادی در قرن 21کفش و کتابدرمان جدید سرطانبرخی اصول سلامت کمرراه های جدید برای قضاوت رپپوگستمرگ تصادفیتوصیه های سازمان بهداشت الکترودهای کاشتنیسیاره ی ابلهانتداوم مهم است نه سرعتعلم و روحچند نرمش مفید برای کمردرلبخند بزن شاید صبح فردا زابزار بقا از نخستین همانچسبیدن به خود، مانع بزرگ حقیقت اشیااز تکینگی تا مغز از مغز تدندان ها را مسواک بزنید تماده ی خالیهیچ وقت خودت را محدود به بیماری اضطراب عمومیکنگره بین المللی سردرد ددرک نیازمند شناخت خویش ابررسی سیستم تعادلی بدن ارشد مغز علت تمایل انسان بپرتوهای صادر شده از سیاهمشکلات نخاعیتکامل چشمامیدی تازه در درمان سرطاسایه را اصالت دادن، جز فرترس و آرمان هاعید نوروز مبارکچهار میلیارد سال تکامل بمن پر از تلخیمابزار بقای موجود زنده از هم نوع خواری در میان پیشیحافظه های کاذباز تکینگی تا مغز از مغز تدی متیل فومارات(زادیوا)(محدودیت های حافظه و حافظهرچیز با یک تاب تبدیل به بیست تمرین ساده برای جلوکیهان خود را طراحی میکنددرختان اشعار زمینبعد از کرونا دلخوشی بیهوزندگی فعال و مثبت روند آلآنان که در قله اند هرگز خمعجزه در هر لحظه زندگیتأثیر نیکوتین سیگار بر مانرژی بی پایان در درون هرسختی ها رفتنی استتصور از زمان و مکانغم بی پایاننور از عمق تاریکیمنابع انرژی از نفت و گاز ابعاد بالاترهمانند سازی در انسانحس و ادراک قسمت 74از تکامل تا مغز، از مغز تدانشمندان ژنی از مغز انسویتامین E برای فعالیت صحبار مغز بر دو استخوانکاربرد روباتهای ريز، در ذهن و شیمی بدنتقویت استخوان در گرو تغذزیر فشار کووید چه باید کرآیا هوش مصنوعی زندگی بشرمغز اندامی تشنه ی انرژی اتاثیر ویتامین دی بر بیمافلج دوطرفه عصب 6 چشمانسانیت در برابر دیگرانسرعت فکر کردن چگونه استتغییرات منطقه بویایی مغزچیزی شبیه نور تو نیستمنبع هوشیاری کجاست قسمت احساسات کاذبهورمون شیرساز یا پرولاکتحس و ادراک قسمت هشتماستفاده از سلول های بنیاداروی جدید ALSواقعیت های متفاوتبحثی در مورد عملکرد لوب فکشف جمجمه ای درکوه ایرهورمز گشایی از اتصالات مغزتمدن پیشرفته ی پیشینیانزبان و تکلم برخی بیماریهآیا تکامل و تغییرات ژنتیمغز بزرگ چالشهای پیش روتاثیر گیاه خواری بر رشد وفروتنی معرفتیايا اراده آزاد توهم است یشکرگزار هر چیزی باش که داجنسیت و تفاوت های بیناییچگونه حافظه را قویتر کنیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتادغام میان گونه های مختلهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت سوماصول انجام برخی نرمش ها دداروی ضد تشنج با قابليت تواکسن اسپایکوژن ضد کرونابدون بار گذشتهگیاه بی عقل به سوی نور میرویاهای پر رمز و حیرتی درتهدیدهای هوش مصنوعیسفر دشوار اکتشافآب زندگی است قسمت چهارمشادی، پاداش انجام وظیفهنقش مهاجرت در توسعه نسل اتاثیر درجه حرارت بر مغزفرضیه ای جدید توضیح میدهایندرالجهان کنونی و مغز بزرگتریارتباط شگفت مغز انسان و فچالش هوشیاری و اینکه چرا خفاش با شیوع همه گیری جدیمنتظر زمان ایده آل نشوهوش مصنوعی از عروسک بازی بقا در ازای بیماریدر هر سوراخی سر نکنورزش بهترین درمان بیش فعروزهای سختگشایش دروازه جدیدی از طرتو در میانه ی جهان نیستی آزمون ذهنی گربه ی شرودینسلولهای بنیادی مصنوعی درتاثیر درجه حرارت بر عملکصبور باشنقش تیروئید در تکامل مغزقیچی ژنتیکیاگر میدانی مصیبت بزرگتر جهش های ژنتیکی غیر تصادفاز نخستین همانند سازها تنتایج نادانی و جهلخوش قلبی و مهربانیموسیقی نوهوش مصنوعی در خدمت خلق وحبه جای محکوم کردن دیگران یادگیری مهارت های جدید ددرمان های جدید سرطانبرای پیش بینی آینده مغز دریواستیگمینپیوند اندام از حیوانات بتوهم و خیالإِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتاریک ترین بخش شبطلای سیاهنقش غذاها و موجودات درياقدرت ذهنابزار بقا از نخستین همانچرا ویروس کرونای دلتا واجبران از دست رفته هااز تکینگی تا مغز از مغز تخطا در محاسبات چیزی کاملما انسانها چه اندازه نزدهوش عاطفی قسمت دومبی شرمیکل اقیانوس در یک ذرهدرمان دارویی سرطان رحم ببرخی اطلاعات روانشناسی مراه پیروزی در زندگی چیستپایان، یک آغاز استمرگی وجود نداردتوصیه های غیر دارویی در سالگو نداشتیمسیاره ابلهانتداخل مرزها و صفات با بینعلم اپی ژنتیک دریچه ای بهچند جهانیلحظات خوش با کودکانابزار بقا از نخستین هماننسبت ها در کیهانحقیقت تنها چیزی است که شااز تکینگی تا مغز از مغز تده روش موفقیتماده ای ضد التهابیهیچ کاری نکردن به معنی چیبیماری بیش فعالیکنترل همجوشی هسته ای با هدرک و احساسبررسی علل کمر درد در میانرشد در سختی استپرتوزایی از جسم سیاهمشکلات بین دو همسر و برخیتکامل و ارتقای نگاه تا عمامگا سه عامل مهم سلامتساخت سلول عصبی حتی پس از تسلیم شدن از نورون شروع معامل کلیدی در کنترل کارآچهار ساعت پس از کشتار خوکمن بی من، بهتر یاد میگیرمابزار بقای موجود زنده از همه چیز موج استحافظه و اطلاعات در کجاست از تکینگی تا مغز- از مغز دین اجباریمخچه فراتر از حفظ تعادلهز ذره، یک دنیاستمخچه ، فراتر از حفظ تعادلهزینه ای که برای اندیشیدبیش از نیمی از موارد انتقکیهانِ هوشیارِ در حال یادرد و درستفکر قبل از کارزندگی هوشمند در خارج از زآنزیم تولید انرژی در سلومعرفت و شناختتأثیر نگاه انسان بر رفتاانرژی تاریکسرنوشتتصادف یا قوانین ناشناختهغم بی پایاننور درونمنابع انرژی از نفت و گاز اتفاق و تصادفهمجوشی هسته ای، انرژِی بحس و ادراک قسمت 75از تکامل تا مغز، از مغز تدانشمندان پاسخ کوانتومی ویتامین E در چه مواد غذایبار بزرگ ایستادن بر دو پاکاش شرف اجباری بود یا حتیذهن تو همیشه به چیزی اعتقتقویت حافظه یا هوش مصنوعزیرفون داروی ضد ام اسآیا هوش ارثی دریافتی از پمغز انسان ایا طبیعتا تماتاثیر ویروس کرونا بر مغز فن آوری های جدید علیه شناانسان، گونه ای پر از تضادسطح آگاهی، رخدادهای زندگتغییرات مغز پس از 40 سالگینکاتی در مورد تشنجمنبع هوشیاری کجاست قسمت اخلاق و علوم اعصابهوش فوق العاده، هر فرد اسحس و ادراک قسمت هشتاد و ناستفاده از سلول های بنیاداروی جدید s3 در درمان ام واقعیت و مجازبحثی درباره هوش و تفاوتهکشف جدید تلسکوپ جیمز وبرمز پیشرفت تواضع است نه طتمدن بشری و مغز اخلاقیزبان و شناخت حقیقت قسمت چآیا جنین انسان، هوشمندی مغز بزرگ و فعال یا مغز کوتاثیر گیاه خواری بر رشد وفروتنی و غرورای نعمت من در زندگیمشکست حتمیجهل مقدسنگاه من، نگاه تو و یا حقیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتادغام دو حیطه علوم مغز و هوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت سی و هشتماصول توسعه ی یک ذهن کاملداروی ضد تشنج توپیراماتواکسن دیگر کرونا ساخته شگیاه خواری و گوشت خوار کدتو یک معجزه ایسفرنامه سفر به بم و جنوب آب زندگی است قسمت هفتمشب سیاه سحر شودنقش میدان مغناطیسی زمین تاثیر درجه حرارت بر عملکفساد اقتصادی سیتماتیک درایا کوچک شدن مغزانسان الجهان کاملی در اطراف ما پرارتباط شگفت انگیز مغز انچالش هوشیاری و اینکه چرا خلا، حقیقی نیستمنحنی که ارتباط بین معرفهوش مصنوعی از عروسک بازی بقای حقیقی در دور ماندن ادر والنتاین کتاب بدید همورزش در کمر دردروش مقابله مغز با محدودیپل جویی اصفهانتوقف؛ شکستآزمون ذهنی گربه شرودینگرسلام تا روشناییتاثیر درجه حرارت بر عملکصبر لازمه ی پیروزی استنقش حفاظتی مولکول جدید دقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصاگر نیروی مغناطیس نباشد جهش های بیماری زا، معمولاز نشانه ها و آثار درک شدنجات در راستگوییخوش خیالی و خوش بینیموسیقی هنر مایع استهوش مصنوعی در خدمت خلق وحبه خوبی های دیگران فکرکنیادگیری هوش مصنوعی، عمیقدرمان های رایج ام اسبرای اولین بار دانشمندانریاضیات یک حس جدید استپیوند اندام حیوانات به اتوهم وجودافت فشار خون ناگهانی در وسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتاریکی من و تو و گرد و غباطوفان فقر و گرسنگی و بی سنقش غذاها و موجودات درياقدرت عشقابزار بقا از نخستین همانچرا پس از بیدار شدن از خوجدا کردن ناخالصی هااز تکینگی تا مغز از مغز تخطا در محاسبات چیزی کاملما انسانها چه اندازه نزدهوش عاطفی قسمت سومبی عدالتی در توزیع واکسن کلمات بلند نه صدای بلنددرمان زخم دیابتی با تکنوبرخی بیماری ها که در آن براه انسان شدن، راه رفتن وپاکسازی مغزمراحل ارتقای پله پله کیهتوصیه هایی در مصرف ماهیالگو و عادت را بشکن و در اسیاره ابلهانترقی واقعی یا شعار ترقیعلم به ما کمک میکند تا موچند جهانیلرزش ناشی از اسیب به عصبابزار بقا از نخستین هماننسبت طلایی، نشانه ای به سحقیقت خواب و رویااز تکینگی تا مغز از مغز تدهن، بزرگترین سرمایهماده، چیزی نیستهیچ کس مانند تو نگاه نمیکبیماری تی تی پیکنترل جاذبهدرک کنیم ما همه یکی هستیمبرطرف کردن خشونت را از خارشد، رسیدن به یک هدف نیستپرسش و چستجو همیشه باقی امشکلات روانپزشکی پس از ستکامل و ریشه ی مشترک خلقتاما شما از دید خفاش کور هساخت شبکه عصبی مصنوعی با تست آر ان اس دز میاستنی گعادت همیشه خوب نیستنون و القلممننژیتابزار بقای موجود زنده از همه چیز و هیچ چیزحافظه و اطلاعات در کجاست از تکینگی تا مغز- از مغز دین، اجباری نیستمخچه ابزاري که وظیفه آن فهزینه سنگین انسان در ازابیشتر کمردردها نیازی به کیست هیداتید مغزدرد باسن و پا به دلیل کاهتفکر ترکیبی در هوش مصنوعزندگی و داراییآواز خواندن در قفس، نشانمغز فکر میکند مرگ برای دیتأثیر شیرینی های حاوی لوانرژی تاریک که ما نمی توسریع دویدن مهم نیستتضادهای علمیغیرقابل دیدن کردن مادهنوروفیبروماتوزمنابع انرژی از نفت و گاز اتوبان اطلاعات و پلِ بینهمراه سختی، اسانی هستحس و ادراک قسمت 78از خود رها شودانشمندان اولین سلول مصنویتامین کابار سنین ابزار هوشمندی اکتاب گران و پرهزینه شد ولذهن خود را مشغول هماهنگیتقویت سیستم ایمنیزیرک ترین مردمآیا هوش سریعی که بدون احسمغز انسان برای ایجاد تمدتاثیر ژنها بر اختلالات خفناوری هوش مصنوعی نحوه خانعطاف پذیری مکانیسمی علسعی کن به حدی محدود نشویتغییرات آب و هوایی که به چگونه مولکول های دی ان ایمنبع هوشیاری کجاست قسمت اخلاق پایه تکامل و فرهنگهوش مصنوعی می تواند بر اححس و ادراک قسمت هشتاد و شاستفاده از سلول های بنیاداروی جدید لنفوم و لوکمیواقعیت و انعکاسبحثی درباره هوش و تفاوتهکشتن عقیده ممکن نیسترمز بقای جهش ژنتیکیتمدن زیر آبزبان و شناخت حقیقت قسمت اآیا جهان ذهن و افکار ما ممغز بزرگترین مصرف کننده تاثیر گیاه خواری بر رشد وفرگشت و تکامل تصادفی محض ای همه ی وجود منشگفت نیست من عاشق تو باشمجهان فراکتالنگاه مادی غیر علمی استمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتارتقا و تکامل سنت آفرینش هوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت سی و ششماصول سلامت کمرداروی ضد جنون در درمان تیواکسن دیگری ضد کرونا از دگیرنده باید سازگار با پیتو یک جهان در مغز خودت هسسفرنامه سفر به بم و جنوب آب زندگی است قسمت اولشبیه سازی میلیون ها جهان نقش محیط زندگی و مهاجرت دتاثیر درجه حرارت بر عملکفشار و قدرتایا این جمله درست است کسیجهان پیوستهارتباط شگفت انگیز مغز انچالش هوشیاری و اینکه چرا خلا، خالی نیستمنشأ اطلاعات و آموخته ها هوش مصنوعی از عروسک بازی بلندی در ذهن ما درک بلندیدر یک فراکتال هر نقطه مرکوزن حقیقی معرفت و شناختروش های صرفه جویی در ایجاپل خواجو اصفهانتولید مولکول جدید توسط هآزادی عقیده، آرمانی که تسلاح و راهزنیتاثیر درجه حرارت بر عملکصبر و واقعیتنقش حیاتی تلومر دی ان آ دقانون مندی نقشه ژنتیکی ماگر نعمت فراموشی نبود بسجهش تمدنی عجیب و شگفت انساز نظر علم اعصاب یا نرووسنخاع ما تا پایین ستون فقرخوشبختی چیستمیهمانهای ناخوانده عامل هوش مصنوعی درمانگر کامپیبه خودت مغرور نشویادگرفتن، آغاز حرکت است درمان های علامتی در ام اسبرای تمدن سازی، باید در بریتوکسیمابپیوند سر آیا ممکن استتوهم وجودافت هوشیاری به دنبال کاهسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتاریکی و نورطوفان زیبایینقش غذاها در کاهش دردهای قضاوت ممنوعابزار بقا از نخستین همانچرا ارتعاش بسیار مهم استجدایی خطای حسی استاز تکینگی تا مغز از مغز تخطای ادراک کارماما اکنون میدانیم فضا خالهوش عاطفی قسمت ششمبیمار 101 ساله، مبتلا به سکلوزاپین داروی ضد جنوندرمان سرگیجه بدون نیاز ببرخی بیماری های خاص که بدراه بی شکستپارادوکس ها در علممرز مرگ و زندگی کجاستتوضیحی ساده در مورد هوش مالگوی بنیادین و هوشیاریسیب یکسان و دیدگاه های متتروس جریان انرژیعلم بدون توقفچند جهانی و علملرزش عضله یا فاسیکولاسیوابزار بقا از نخستین هماننشانه های گذشته در کیهان حقیقت در علم، هرگز نهایی از تکینگی تا مغز از مغز تدو ویژگی انتزاع و قدرت تجماده، چیزی بیش از یک خلا هیچ کس حقیقت را درون مغز بیماری دویککندر در بیماریهای التهابدرک احساسات و تفکرات دیگبزرگ فکر کنز گهواره تا گورپرسشگری نامحدودمشکلات روانپزشکی در عقب تکامل ابزار هوش ، راه پر امروز دانش ژنتیک هیچ ابهساخت شبکه عصبی با الفبای تشنچ پانایوتوپولوس تشنج عادت کن خوب حرف بزنینوآوری ای شگفت انگیز دانمنابع انرژي پاک سرچشمه حابزار بقای موجود زنده از همه چیز کهنه میشودحافظه و اطلاعات در کجاستاز تکینگی تا مغز- از مغزتدیوار همه اش توهم بوداز تکینگی تا مغز، از مغز دیوار، از ابتدا توهم بودمخچه تاثیر گذار بر حافظههزاران سال چشم های بینا وبا هوش مصنوعی خودکار روبکیست کلوئید بطن سومدرد زانو همیشه نیاز به جرتفکر خلا ق در برابر توهم زندگی بی دودآینه در اینهمغز قلبتئوری تکامل امروز در درمانرژی خلا ممکن استسریعترین کامپیوتر موجودتظاهر خوابیده ی مادهغرور و علمنورون هاي مصنوعی می توانمنابع بی نهایت انرژی در داتوسوکسیمایدهمراهی میاستنی با برخی سحس و ادراک قسمت 82از درخواست ها جدا شودانشمندان تغییر میدان مغویتامین کا و استخوانبارداری بدون رحمکتاب زیست شناسی باورذهن سالمتلقین اطلاعات و حافظهزیست شناسی کل در جزء فراکآیا هشیاری کوانتومی وجودمغز انسان برای شادمانی طتاثیر کلام در آیات کلام بفیلمی بسیار جالب از تغییاهرام مصر از شگفتی های جهشلیک فراموشیتغییرات تکاملی سر انسان چگونه میتوان با قانون جنمنبع هوشیاری کجاست قسمت اختلاف خانوادگی را حل کنهوش مصنوعی و کشف زبان هایحس و ادراک قسمت پنجماستیفن هاوکینگ در مورد هداروی جدید میاستنی گراویواقعیت تقویت شدهبحثی درباره هوش و تفاوتهگل خاردار، زیباسترمز جهانتمدنی قدیمی در شمال خلیج زبان و شناخت حقیقت قسمت دآیا جهش های ژنتیکی، ویرومغز حریص برای خون، کلید تتاثیر گیاه خواری بر رشد وفراموش کارها باهوش تر هسای آنکه نامش درمان و یادششگفت انگیز بودن کیهانجهان قابل مشاهده بخش کوچنگاه محدود و تک جانبه، مشمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتارتقا یا بازگشت به قبل ازهوش مصنوعی از عروسک بازی حس و ادراک قسمت سیزدهماضطراب و ترسدارویی خلط آورواکسن سرطانرویای شفافگالکانزوماب، دارویی جدیتو کجای جهانیسفرنامه سفر به بم و جنوب آب زندگی است قسمت دومشبیه سازی سیستم های کواننقش مرکز تنفس سلولی در بیتاثیر درجه حرارت بر عملکفضا و ذهن بازایا ابزار هوشمندی یا مغز جهان پیوستهارتباط غیرکلامی بین انساچالش کمبود اندام برای پیخلاصه ای از مطالب همایش ممنشاء کوانتومی هوشیاری اهوش مصنوعی از عروسک بازی بلوغ چیستدر کمتر از چند ماه سوش جدوزوز گوشروش هایی برای کم کردن اضطپلاسمای غالبتولید مثل اولین ربات های آزار دیگری، آزار خود استسلسله مباحث هوش مصنوعیتاثیر درجه حرارت بر عملکصبر بسیار بایدنقش خرچنگ های نعل اسبی درقانون گذاری و تکاملاگر نعمت فراموشی نبود بسجهشهای مفید و ذکاوتی که داز نظر علم اعصاب اراده آزنخستین تمدن بشریخوشبختی دور از رنج های ممیوتونیک دیستروفیهوش مصنوعی درخدمت خلق وحبه دنبال رستگاری باشیادآوری خواب و رویادرمان ژنتیکی برای نوآوریبرای خودآگاه بودن تو بایریسدیپلام تنها داروی تایپیوند سر، یکی از راه حلهاتوهم بی خداییافتخار انسانسوخت هیدروژنی پاکتاریکی خواهد ترسیدطولانی ترین شبنقشه مغزی هر فرد منحصر بهقطار پیشرفتابزار بقا از نخستین همانچرا بیماری های تخریبی مغجریان انرژی در سیستم های از تکینگی تا مغز از مغز تخطای حسما از اینجا نخواهیم رفتهوش عاطفی بیشتر در زنانبیمار مرکز تنفس سلولیکلید نزدیک و نگاه تو بر فدرمان سرگیجه بدون نیاز ببرخی توجهات در ببمار پاررابطه تشنج و اوتیسمپاسخ گیاهان در زمان خوردمرز بین انسان و حیوان کجاتیوتیکسن داروی ضد جنونالگوبرداری از طبیعتسیر آفرینش از روح تا مغز تری فلوپرازینعلم در حال توسعهچند روش ساده برای موفقیتلزوم گذر انسان از حدها و ابزار بقا از نخستین هماننشانه های پروردگار در جهحقیقت راستین انسان علم باز تکینگی تا مغز از مغز تدو بیماری روانی خود بزرگ ماست مالیهیچ اندر هیچبیماری دیستروفی میوتونیکندر علیه سرطاندرک تصویر و زبان های مخلتبزرگ شدن مغز محدود به دورزمین در برابر عظمت کیهانآلودگی هوا چالش قرن جدیدمشاهده گر جدای از شیء مشاتکامل تکنولوژیانفجار و توقف تکاملی نشاساختن آیندهتشنج چیستعادت کردن به نعمتنوار مغز مشاهده ی غیر مستمنابع انرژی از نفت و گاز ابزار بقای موجود زنده از همه چیز در زمان مناسبحافظه ی هوش مصنوعی