دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

ابزار بقای موجود زنده از نخستین هماند سازها تا مغز، از مغز تا کرونا قسمت سوم

ابزار بقای موجود زنده از نخستین هماند سازها تا مغز، از مغز تا ابزارهای دفاعی ویروس کرونا(قسمت سوم)
در قسمت قبل، بحث مفصلی در مورد فرایندهای تکاملی ویروس برای فرار از دست سیستم های رقیب انجام شد. در این قسمت، به سیستم دفاعی موجود در بدن میزبان برای مقابله با ویروس و عوامل مهاجم می پردازیم.
سیستم ایمنی بدن ما از پوست و مخاط شروع میشود که جلوی نفوذ عامل ببیماری زا را می گیرد. اگر عامل بیماری زا بتواند وارد خون شود با صف بزرگی از سیستم پیچیده ایمنی درون خون مواجه خواهد شد.

سیستم ایمنی درون خون، شامل گلبول های سفید خون و پادتن های ترشح شده از آنهاست. گروهی از گلبول های سفید خون می توانند، دور عامل بیماری زا را احاطه کنند و آن را ببلعند و گروهی دیگر از این سلول ها شامل لنفوسیت های بی و تی، نقش مهمی را در تولید آنتی بادی ها یا پادتن ها در درون بدن موجود زنده دارند.

اکثر لنفوسیت‌های بزرگ، سلول‌های NK هستند. لنفوسیت‌های کوچک از سلول‌های T و سلول‌های B تشکیل شده اند. بدن یک فرد طبیعی هزار میلیارد سلول لنفوییدی دارد، و بافت لنفوییدی، تشکیل دهنده حدود ۲درصد از وزن بدن است. لنفوسیت‌ها به‌طور معمول بین ۸ تا ۱۲ میکرون قطر دارند
در ایمنی سلولی لنفوسیت‌های T فعالیت دارند. لنفوسیت‌های T پس از اتصال به پادگِن (آنتی‌ژن) تکثیر پیدا می‌کنند و انواعی از سلول‌های T از جمله تعدادی T کشنده و تعدادی T خاطره به وجود می‌آورند. سلول‌های T کشنده به طور مستقیم به سلول‌های آلوده به ویروس و سلول‌های سرطانی حمله می‌کنند و با تولید پروتئین خاص به نام پرفورین، منافذی در این سلول‌ها به وجود می‌آورند و موجب مرگ آن‌ها می‌شوند. به همین علت این نوع از پاسخ ایمنی، به ایمنی سلولی معروف است. انواع سلول‌های T عبارت است از T کشنده، T خاطره، یاری‌کننده (h.c) و مهارکننده.

لنفوسیت تی سیتوتوکسیک و سرکوبگر، CD8 مثبت هستند ولی دو گروه دیگر، CD4 مثبتند.

مراحل ساخته شدن و بالغ شدن لنفوسیتT : لنفوسیتT همانند لنفوسیت B در مغز استخوان (مغز قرمز استخوان) ساخته می‌شود ولی همانند لنفوسیتB در مغز استخوان، بالغ نمی‌شود بلکه از طریق خون به تیموس- که پشت جناغ و جلوی نای قرار دارد- می‌رود و در تیموس بالغ می‌شود. لنفوسیت T اغلب بین خون و لنف در گردش است و در برخورد با پادگِن(آنتی ژن) خاص روی میکروب فعال می‌شود که اغلب لنفوسیت‌های T ضد ویروس، انگل، سرطان و رد بافت پیوند شده می‌باشد.

وظیفه‌های لنفوسیت تی:
حضور میکروب را به سایر گلبول‌ها خبر می‌دهد.
میکروب‌ها را گرفته و کشته و به گلبول‌های سفید تحویل داده که مستقیماً بیگانه خوارند.
در سطح خود گیرنده‌های پادتن (آنتی‌بادی) مانندی دارند که به پادگِن (آنتی‌ژن) میکروب چسبیده و دیوارهٔ سلول را حل می‌کند.
در مبارزه با سلول‌های سرطانی، T کشنده به همراه درشت خوارها (ماکروفاژها) نقش اصلی را دارند.
به جایگاه‌های التهابی و گره‌های لنفاوی تخلیه‌کننده مهاجرت می‌کنند تا عمل سرکوبگری خود را اعمال نمایند.
سلول‌های T تنظیمی از سلول‌های موثر در سیستم ایمنی محسوب می‌شوند که نقش مهمی در سرطان‌ها، بیماری‌های خودایمنی و بیماری‌های عفونی دارند.
لنفوسیت‌های بی، نقش بزرگی در ایمنی هومورال (در کنار آن پاسخ ایمنی سلولی قرار دارد که توسط لنفوسیت‌های تی مدیریت می‌شود) دارند. کارکرد اصلی لنفوسیت‌های بی، تولید پادتن علیه آنتی‌ژنها، ایفای نقش به عنوان سلول‌های ارائه دهندهٔ آنتی‌ژن(ای پی سی)، و در نهایت تکامل یافتن به سلول‌های بی خاطره پس از فعال شدن توسط برهم‌کنش‌های آنتی‌ژنی است. سلول‌های خاطره در برخورد مجدد با همان آنتی‌ژن، پادتن بیشتری را در مدت زمان کوتاه‌تری تولید می‌کنند. لنفوسیت‌های بی، جزء اساسی سیستم ایمنی تطابقی است.
(سید علی مهبد امیر، هماتولوژی عملی، چاپ چهارم، تهران، نشر اشراقیه، زمستان ۱۳۸۷ صص ۱۶۶-۱۵۳)
پادتن یا آنتی‌بادی (به انگلیسی: antibody) نوعی پروتئین است که در دستگاه ایمنی بدن، در پاسخ به حضور آنتی‌ژن خاصی، تولید می‌شود و در خون به گردش درمی‌آید یا در محل تولید، باقی می‌ماند تا به آنتی‌ژن (معمولاً اجسام بیگانه همچون باکتری و ویروس ولی گاه حتی بافت طبیعی بدن یا یک ماده غذای است) حمله‌ور شود. هر پادتن یک آنتی‌ژن ویژه را هدف خود تشخیص می‌دهد. پادتن‌ها از پلاسموسیت‌ها ترشح می‌شوند؛ و به ایمنی هومورال مربوط است. پس از برخورد لنفوسیت B با آنتی‌ژن خاص خود، تقسیم شده و سلول B خاطره و پلاسموسیت به وجود می‌آورند. سلول‌های خاطره همواره در کمین هستند تا در صورت برخورد مجدد با همان آنتی‌ژن با سرعت بیشتری تقسیم شوند.
هر ماده‌ای- که به‌طور اختصاصی واکنش ایمنی ویژه‌ای را پس از ورود به بدن موجب گردد- پادگن(آنتی‌ژن) نامیده می‌شود. با ورود یک پادگن(آنتی‌ژن) به بدن پادتن(آنتی‌بادی) تولید می‌گردد که قادر به ایجاد پیوند اختصاصی با پادگن (آنتی‌ژن) محرک تولید آن است. پادتن‌ها تحت نام کلی ایمنوگلوبولین نیز شناخته می‌شوند
ایمونوگلوبولین‌ها بر مبنای خواص فیزیکی، شیمیایی و ایمن‌شناختی به ۵ گروه عمده IgA، IgM، IgG، IgD، IgE تقسیم می‌شوند.

Underdown B, Schiff J (1986). Immunoglobulin A: strategic defense initiative at the mucosal surface. Annu Rev Immunol. 4 (1): 389417. doi:10.1146/annurev.iy.04.040186.002133. PMID 3518747.
Geisberger R, Lamers M, Achatz G (2006). The riddle of the dual expression of IgM and IgD. Immunology. 118 (4): 060526021554006. doi:10.1111/j.1365-
سیستم پیچیده ایمنی بدن، به یک سیستم دفاعی خلاصه نمی شود بلکه سیتمی فعال و پرتکاپو است که مانند پازلی پویا، دائما اجزا، را به شکل جدیدی کنار هم قرار میدهد. اگر یک بخش نتواند کار کند بخش دیگر، وارد عمل میشود؛ اگر پادتن ها موثر نباشد سلول های مهاجم وارد عمل میشود و این قابلیت را دارد نوع آنتی بادی ها را دائما در مواجهه با عوامل مهاجم، تغییر دهد.

و این واقعا شگفت انگیز است!
میلیاردها ها باکتری و ویروس که در هوای تنفسی ما و یا از راه های دیگر وارد بدن میشود، در رویارویی با سیستم ایمنی ما قادر به بیماری زایی نیستند. شگفتی عملکرد پیچیده سیستم ایمنی، وقتی بیشتر مشخص میشود که بدانیم میلیاردها میکروب و ویروس و عوامل خارجی، وجود دارد که بدن می تواند در برابر آنها پادتن خاص تولید کند. گویا در رقابتی سنگین، سیستم ایمنی هر موجود پر سلولی، یکه و تنها در برابر میلیاردها عامل مهاجم- که هر روز می توانند با جهش های جدید، متحول شوند و میلیاردها میلیارد، عامل بیماری زای جدید ایجاد کند- مواجه است!
یکه و تها در برابر میلیاردها میلیارد عامل مهاجم و این شگفتی نزدیک به بی نهایت!!
این، نشان میدهد هر یک ساعت زندگی ما، معجزه ای است که قابل توصیف نیست. برنامه درون ژن های سیستم ایمنی بدن ما آنچنان در برابر عوامل مهاجم، مقاومت میکند که واقعا چیزی شگفت انگیز می نماید؛ سیستمی کاملا پویا، که در هر ساعت و هر لحظه زندگی ما در حال نوآوری است.

مهندسی روی این سلول ها و مهندسی روی سلول های ایمنی و آنتی بادی ها(پادتن ها) امروز از متخصصان آن، مهندسان بزرگی ساخته است که معمار بزگترین بنا درتاریخ پزشکی نو خواهند بود. در این مسیر، دستیابی به روش های مهندسی ژنتیک در تولید آنتی بادی های منوکلونتال، جهش بسیار عظیمی است که میتواند به زودی همه درمان های موجود را متحول کند.

با این آنتی بادی ها، درمان بیماری های دشواری مانند مولتیپل اسکلروز و یا بیماری های خاص سیستم ایمنی(چه به دلیل کم کاری سیستم ایمنی یا پرکاری سیسیتم ایمنی و یا به طور خلاصه سیستم ایمنی نامنظم مانند انواع روماتیسم ها)کشف شده است که تحولی عظیم را به خصوص در موارد شدید این بیماری ها ایجاد میکند.
در مقالات زیادی در کانال ایجانب با توجه به تخصص من، در مورد دو داروی تاثیر گذار بر بیماری مولتیپل اسکلروز به خصوص در موارد شدید بیماری، بحث شد این دو دارو آنتی بادی های منوکلونال هستند که با روش های پیچیده مهندسی ژنتیک، در بدن حیوانات آزمایشگاهی تولید می شود. دو مورد این داروها ریتوکسیماب و اوکرلیزوماب هستند که برخی از آنها در دوره تحریم های ایران به وسیله شرکت های داروسازی داخلی(از جمله شرکت داروسازی عبیدی و ....) تولید شده است و در اینجا لازم است تلاش دانشمندان غیور کشورمان، قدر داشته شود.
تولید این آنتی بادی ها، میتواند شکل های مختلفی داشته باشد و همانطور که سیستم ایمنی بدن ما قادر است میلیاردها میلیارد آنتی بادی تولید کند که هر کدام آنها علیه نوع خاصی از آنتی ژنها موثر است، مهندسی ژنتیکی قادر خواهد بود میلیاردها میلیاد آنتی بادی تولید کند که علیه آنتی ژن های ویروس و باکتری و دیگرعوامل مهاجم تاثیر گذار باشد(همانطور که تاثیر شگف انگیز یکی از این آنتی بادی های منوکلونال به نام تاسی لیزوماب اخیرا روی یکی از بیماران مبتلا به پنومونی ویروس کرونا با موفقیت آزموده شده است.)
؛ حتی میتواند پا را از این فراتر بگذارد، و در مواردی که سیستم ایمنی بدن، پر کار میشود و بیماری های خود ایمنی ایجاد میکند علیه خود سلول های پرکار عمل کند و در این هجوم، میتوان آنتی بادی هایی تولید کرد که به کشتن سلول ایمنی بدکار محدود نمیشوند بلکه این سلول را خوش اخلاق می کنند و آن را ادب و آرام می کنند!!
و این آرام کردن و تنظیم ، به بدن در آینده در مقابله با دیگر عوامل مهاجم کمک خواهد کرد.

این از نگاه مثبت،
ولی روی دیگر این توانایی های پیچیده و گسترده که امروز در اختیار انسان است، توانایی مهندسی ژنتیکی برای تولید زشت ترین عوامل بیماری زا است که فقط به مقابله ساده با سیستم ایمنی فرد و کم کار کردن آن نمی پردازند(کم کار شدن سیستم ایمنی فرد را در بیماری ایدز به وسیله ویروس HIV می بینیم که ممکن است در سالهای تا زمان مرگ فرد به تضعیف سیستم ایمنی بپردازد. ) بلکه ممکن است با قدرتی شگفت آور، همه سیستم ایمنی فرد را از کار بیندازد و مرگی ناگهانی را برای او رقم بزند.
تولید مصنوعی این عوامل خطرناک، دست آن کسانی را باز خواهد کرد که برای حفظ ژنهای خود از هیچ کوششی فروگذار نخواهند کرد حتی اگر به قیمت نسل کشی دیگر نژاد ها باشد
آنچه در این میان جایش خالی است، آن خالق آگاهی است که این مهندسی ها و مدیریت ها را تنظیم کند
ای آفریننده آسمان ها و زمین و ای خالق مردمان و زنان!
ای شکافنده شب تار و ای پوشاننده روز روشن!
امروز دستان بسیاری به سوی تو دراز است.
آن گشاینده روزهای روشن و آن درخشنده رشید و آن سفید روی حمید را به ما نشان بده و چشمان ما را با نگاه به سوی او سرمه ای از نور بکش!
و تو ای صاحب روزها و ساعت های شتابان! در مناجات شب های تنهاییت ما را دعا کن که امروز بیش ار همیشه به تو محتاجیم.
@salmanfatemi

در قسمت گذشته این مباحث بیان شد که عوامل بیماری زا از جمله ویروس ها- که محصول ژن ها هستند- برای بقای خود از هیچ کوششی فروگذار نمی کنند. گاهی آنچنان برای بقای ژنها کوشش می کنند که سبب می شود موجودی مانند باکتری، همه ریخت و ساختمان خود را از دست بدهد و حیاتی ترین عوامل زیستی را از دست بدهد یعنی به موجودی مرده و بی تحرک مانند ویروس تبدیل شود که زندگی آن، کاملا انگلی و فقط وابسته به عوامل انرژی زاو تولید مثلی میزبان است.
در نزاعی که عامل بیماری زا قادر است، به شگفت ترین پروژه ها برای انتفال ژن ها اقدام کند و گاهی خود را با ژن های میزبان در هم آمیزد و گاهی خود را در بیرون بدن میزبان، به مرگ حقیقی بزند، شگفت انگیز نیست سیستم ایمنی بدن ما ناچار باشد از هر پروژه و برنامه دفاعی ای برای مقابله با آن بهره ببرد.

هر دم که فرو میرود، ممد حیات است و چون برآید مفرح ذات پس در هر نفس دو نعمت موجود است و بر هر نعمت شکری واجب از دست و زبان که برآید تا از عهده شکرت به درآید
و در آن زمان، سعدی شیراز از فرایندهای پیچیده تکاملی سیستم ایمنی بدن ما آگاه نبود و اگر آگاه بود شایسته بود شعر خود را اینگونه تغییر دهد: در هر نفس میلیاردها میلیارد نعمت موجود است و بر هر نعمت شکری واجب!!!! و اگر بدانیم هر ذره کوانتومی بدن ما از جمله سیستم ایمنی، تجلی ای از جهانی موازی است که آن را ایجاد میکند و هر جهان موازی نیازمند جهانی فراتر از آن به عنوان علت است، واقعا در شکر نفس های خود درمانده می شدیم.
(ان تعدوا نعمت الله لا تحصوها) اگر بتوانیم نعمت های خدا را شماره کنید، نمی توانید آن را بشمارید. بله نعمت ها بی نهایت نیست ولی نزدیک بی نهایت است و نزدیک به بینهایت، قابل شمارش نیست هرچند عددی را بتوانیم روی آن، بگذاریم.

غرق شدن در سیستم ایمنی پیچیده بدن، به این حد خلاصه نمیشود: بر اساس پژوهش های جدید دانشمندان، حتی قلب انسان و سیستم اتونوم(خودکار) قلب- که جدای از مغز، خون را در بدن به چرخش در می آورد- تحت هدایت برخی گلبول های سفید خونی است (ماکروفاژها) و ما مدیون این سلول های درشت و پیچیده هستیم؛ نه فقط به خاطر قدرت وسیع آن در زدودن عوامل بیماری زا بلکه به خاطر هدایت هر لحظه گردش خون در رگ های بدنمان .
( مجموعه های پر سلولی بدن ما مانند قلب و مغز ، تحت کنترل تک سلولی های بدن!!

سلول های ایمنی، به صورتي غیر منتظره، به قلب کمک می‌کنند تا ضربان خود را حفظ کند!

آن زمان که سلول تکی، تبدیل به موجودات پرسلولي و پیچیده شد شاید مجموعه پر سلولی، تصور نمی کرد باز در بسیاری از کارهایش نیازمند همان سلول تکی و جداست!

سلولهای ايمنی جاری در جریان خون- امرزه بسیار روي نقش های مهم آن بحث میشود- و بسیاری از بیماری های تخریب کننده موجود پر سلولی به خصوص بیماری های تخریب کننده مغز مانند بیماری مولتيپل اسکلروز، در نتیجه درست کار نکردن همین سلول های ايمني در خون است.

کثرت که همچنان به وحدت(در اینجا سلول های منفرد و جدای از هم) نیازمند است

و اگر همین سلول های منفرد و جدا نباشند بسياري از عملکرد های مجموعه های پیچیده و پر سلول انجام نمی شود.

سلولهای ایمنی معروف به ماکروفاژ وظایف مهمی در بدن ما دارد. در برابر باکتری مقاومت می کنند و در واکنش ترمیم زخمها و دیگر وظایف حياتي، نقش دارندّ

مطالعه ای جدید نشان میدهد که برای نبض و ضربان قلب طبیعی هم مهم هستند و آن را به عنوان هدفی احتمالی برای درمان حالات اختلال در ریتم قلب- که در آن قلب به صورت نامنظم عمل میکند- قرار می دهد. دانشمند فیزیولوژی الکترومغناطيس قلب دوگلاس زيپس از دانشکده پزشکی در دانشگاه اندیانا در اندياناپوليس می گوید: اين مطالعه ای بسیار دقیق از همه جهات است و اضافه می کند: این سلولها نقش مهمی را به صورتي واضح در قلب، بازی می کنند.

وقتی تنظیم کننده قلب يعني گره سينواتريال(سینوسی دهليزي)( گره ای در گوشه دهلیز راست قلب که به صورت خودکار مسئولیت انقباض قلب را با تولید پتانسیل فعالیت خودبخودي، بر عهده دارد و این، یک ضربان ساز خودبخودی وطبيعي است. هرچند این ضربان ساز به صورت خودکار عمل میکند، ضربان آن، وابسته به اعصابی است که به آن وارد میشود)

این قسمت ضربان ساز، ضربان الکتریکی را مي فرستد و در طول دهليزها- که آن را جمع می کنند- منتشر میشود ولی برای رسیدن به بطن ها- که حفره هایی بزرگ، در قلب هستند- این ارسال به کمک کوچکی نيازمند است زیرا به کمک گره دیگری به نام گره دهلیزی بطنی، نبض را به دو بطن مي برد و به آنها اجازه انقباض می دهد و دانشمندان در گذشته فکر می کردند این سلولهای خورنده یعنی ماکروفاژها نقشی در این فرآیند ندارند. ولی ماکروفاژها به صورت گسترده اي در قلب، پراکنده هستند و دانشمند زیست شناس سلولی به نام ماتیوس نهرندورف از دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد، در بوستون و همکاران او خواستند مشخص کنند که آن سلول ها در اينجا چه می کنند. وقتی گروهی از آنها شروع به جستجوی موش هایی کردند که فاقد ماکروفاژ بودند، مشاهده کردند که فرکانس الکتریکی قلب حیوانات، غیر طبیعی است.

نهرندورف میگوید موشها گره بین دهلیز و بطن داشتند ولی این گره دهلیزی بطنی پیام را به دو بطن نمی فرستاد !!

و محققان فهمیدند که ماکروفاژها، در گره دهلیزی بطنی موشها و انسان فراوان هستند و اين گره، همچنین تعداد زیادی از سلول های عضلانی قلبی را دارد که می توانند پیام را منتقل کنند و منجر به انقباض ناگهانی شوند.

پس وقتي محققان، ماکروفاژها و سلول های عضلانی قلب را با هم در طبقات بطنها کاشتند دیدند که هر دوی سلول ها از نظر فیزیولوژیک و از نظر الکتریکی به هم متصل مي شوند و ماکروفاژها توانستند در این اتصال، عمل عضلات قلبی را تسهیل کنند. گزارشات یافت شده، در سایت سلول منتشر شده است.

ولی آیا ماکروفاژها همان تاثیر را بر قلب تپنده دارند؟

براي کشف این مورد، دانشمندان قلب های جدا شده از موش هایی با دستکاري ژنتیکی را مطالعه کردند و این موش ها ماکروفاژهايي داشتند که به نور جواب میداد. نور، بار الکتریکی سلول ها را بیشتر مثبت می کرد و این، به نوبه خود ارسال پیام ها را از طرف سلول ها به عضله مجاور تسهیل میکرد. و پس از تحریک قلب حیوانات برای نبض زدن بیشتر با واسطه محرک الکتریکی گره، کابلی از الیاف نوری را برای روشن کردن عضو، استفاده می کردند و این باعث تحریک ماکروفاژها میشد.

و چون قلب در این آزمایشات، با سرعت بالا میزند گاهی وقتی گره دهلیزی بطنی نتواند پیام انقباض را به بطنها بفرستد، ضربانی را از دست می دهد، و دانشمندان فهمیدند این تازيانه هاي گم شده در قلب هایی که با واسطه نور ماکروفاژهاي آن تحریک شده اند، با فرکانس کمتر رخ ميدهد.

نهرندروف می گوید: وقتی تاباندن نور انجام شد، گره دهلیزی بطنی به صورتی بهتر عمل میکرد . و محققان فهمیدند که گره دهلیزی بطنی در دو گروه مختلف موش ها که از نظر وراثتي دستکاری شده بودند، فاقد پروتئینی بود که ماکروفاژها را به سلول های عضله قلب می رساند یا حاوی پروتئینی هستند که اقدام به کشتن ماکروفاژها می کند.

@salmanfatemi

نهرندوف می‌گوید: تاثیر واضح، آن است که ماکروفاژها سبب می شوند ارتباط، فعالتر گردد.

دانشمند زیست شناس مولکولي و سلولی ونسنت کریستوفیلز از دانشگاه آمستردام در هلند می گوید: این مطالعه ماکروفاژها را بر یک نقشه یا ساختار قرار میدهد ولی او خبر داد که برخی مطالعات گذشته، به مداخله سلول های عضلانی غیر قلبی مانند سلول های فيبروبلاست در عمل گره های سینوسی بطنی اشاره کرده است. از این رو، ما نیازمند مقداری مشارکت ماکروفاژها با دیگر سلول ها هستیم.

نهرندروف می گوید: مشخص نیست چرا گره دهلیزی بطنی نیازمند کمک ماکروفاژها است زیرا خود سلول های عضله قلب جریان الکتريکي را به صورتي کاملا خوب و دقیق می فرستند! و سبب هر چه باشد، نتایج سبب ميشود ما بپرسیم آیا ماکروفاژها در شرایطی که ضربان قلب در آن غیر طبیعی است نقش دارد یا نه؟!

و اگر این نقش را دارد محققان میتوانند ضربان قلب را مثلا از طریق تغییر در ماکروفاژها با داروهایی- که رفتار آن را تغییر بدهد- تنظیم کنند. و برخی از اين داروها در مورد تجربه های بالینی انتخاب میشود.
http://www.sciencemag.org/news/2017/04/immune-cells-unexpectedly-help-heart-keep-its-beat?utm_source=sciencemagazine&utm_medium=facebook-text&utm_campaign=immuneheart-12606)
پیچیدگی سیستم ایمنی و گردش خون ما به این حد خلاصه نمی شود. سلول های بنیادین- که پیش سازهای همه اجزای سیستم ایمنی ما هستند- به عنوان نخستین پایه های حیات چند سلولی، قابلیت تبدیل شدن به سول های متعددی را دارند. یافتن این سلولهای شگفت- که پایه سلول های بدن چند سلولی ها را تشکیل میدهد- جهشی بزرگ در پزشکی بوده است به طوری که امروز با دست کاری روی این سلول ها، دروازه های نویی به روی پزشکی روز، باز شده است تا اندام های از دست رفته یا ضعیف را نوسازی کند و امیدی نو را به افراد فاقد برخی اندام ها مانند کلیه و یا دست و پا و .. بدهد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
انسان خطرناکترین موجودمغز انسان رو به کوچک تر شحس و ادراک قسمت 82ابعاد بالاترداروی جدید برای دیابتچالش هوشیاری و اینکه چرا استفاده از مغز، وزن را کمهوش احساسیروش هایی ساده برای کاهش املاحظه های اخلاقی دربارهبرندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱سیاهچاله ها، دارای پرتو کنفرانس تشنج هتل کوثر اصمدارک ژنتیکی چگونه انسانتوضیحی ساده در مورد هوش مآینه در اینهعدم درکتشنج و حرکات شبه تشنجی قاايندگان چگونه خواهند دیدمغز را از روی امواج بشناسحس و ادراک قسمت پنجاه و داخلاق و علوم اعصابدر هم تنیدگی مرزها و بی منخستین تمدن بشریاصول انجام برخی نرمش ها دهوشیاری و افسردگیرژیم های غذایی و نقش مهم منابع انرژی از نفت و گاز برخی اصول سلامت کمرسایه را اصالت دادن، جز فرکی غایب شدی تا نیازمند دلمزایای شکلات تلخ برای سلتکامل داروینی هنوز در حاآیا یک، وجود داردتغییر عمودی سر انسان از پایا کوچک شدن مغزانسان النقش ویتامین K در ترمیم اسحس و ادراک قسمت شصت و دوارتقا و تکامل سنت آفرینش درمان های جدید در بیماری چرا در مغز انسان، فرورفتبنی عباس، ننگی بر تاریخهدف از خلقت رسیدن به ابزارحم مصنوعیمنبع هوشیاری کجاست قسمت بزرگ فکر کنسریع دویدن مهم نیستکتاب طبیعت در قالب هندسهمطالبی در مورد تشنجتا بحر یفعل ما یشاآیا خداباوری محصول تکاملجهان موازی و حجاب هااگر خواهان پیروزی هستینقش رژیم غذایی بر رشد و اخواب سالم عامل سلامتی و یارتروز یا خوردگی و التهادرمان سرگیجه بدون نیاز بنظریه ی ریسمانبه سخن توجه کن نه گویندهوقتی تو از یاد گرفتن باز زمان به چه دلیل ایجاد میشمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتفکر خلا ق در برابر توهم شنا در ابهای گرم جنوب نیاگل زندگیتاثیر کتامین در درمان پاآرامش و دانشجهان پر از چیزهای جادویی ابزار بقا از نخستین هماننمایش تک نفرهخدایی که ساخته ی ذهن بشر از کجا آمده ام و به کجا میدرک عمیق در حیواناتفاجعه ی جهل مقدسهمیشه عسل با موم بخوریمبیماری ای شبیه آلزایمر و واقعیت های متفاوتزیر فشار کووید چه باید کرمنحنی که ارتباط بین معرفتلقین اطلاعات و حافظهشگفتی های زنبور عسلگاهی لازم است برای فهم و تاثیر احتمالی عصاره تغلیافت هوشیاری به دنبال کاهجواب دانشمند سوال کننده ابزار بقا از نخستین هماننوار مغز مشاهده ی غیر مستاز تکینگی تا مغز از مغز تذهن ما از در هم شکستن منبفرزندان زمان خودهوش مصنوعی می تواند بر احزبان و شناخت حقیقت قسمت چبیان ژن های اسکیزوفرنی دواکسن دیگری ضد کرونا از دمیگرن شدید قابل درمان استنفس هوازی و میتوکندریشجاعت و ترستاثیر درجه حرارت بر عملکامواجی که به وسیله ی ماشیحقیقت قربانی نزاع بین بی دید تو همیشه محدود به مقدنیاز به آموزش مجازی دیجیاز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی رموزی از نخستین تمدن بشرقانون جنگلبار بزرگ ایستادن بر دو پاسفرنامه سفر به بم و جنوب وزوز گوشما تحت کنترل ژنها هستیم یتو تغییر و تحولیپیر شدن حتمی نیستطبیعت موجی جهانتاثیر رژیم گیاه خواری بر انگشت نگاری مغز نشان میدمغز قلبحکمت الهی در پس همه چیزابزار بقای موجود زنده از دانشمندان روش هاي جدیدی چگونه تکامل مغزهای کنونیاز تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی رویاها از مغز است یا ناخولوزالمعده(پانکراس)مصنوعبحثی درباره هوش و تفاوتهسماگلوتید داروی کاهش دهنژن یا نقشه توسعه مغز و نقمجموعه های پر سلولی بدن متوهم چیستپرتوهای صادر شده از سیاهعلایم کمبود ویتامین E را تداوم مهم است نه سرعتانسان عامل توقف رشد مغزمغز انسان رو به کوچکتر شدحس و ادراک قسمت چهلاتفاق و تصادفداروی جدید ضد میگرنچالش هوشیاری و اینکه چرا استفاده از هوش مصنوعی در هوش احساسیروش جدید تولید برقملاحظات بیهوشی قبل از جربرین نت به جای اینترنتسیاهچاله و تکینگی ابتدایکنگره بین المللی سردرد دمروری بر تشنج و درمان هایتیوتیکسن داروی ضد جنونآیندهعسل طبیعی موثر در کنترل بتشنج عدم توازن بین نورون ايا اراده آزاد توهم است یمغز زنان جوانتر از مغز مرحس و ادراک قسمت پنجاه و ساخلاق پایه تکامل و فرهنگدر هم تنیدگی کوانتومینخستین تصویر از سیاهچالهاصول توسعه ی یک ذهن کاملهوشیاری کوانتومیرژیم ضد التهابیمنابع انرژی از نفت و گاز برخی بیماری ها که در آن بساخت شبکه عصبی مصنوعی با کیهان خود را طراحی میکندمسمومیت دانش آموزان بی گتکامل داروینی هنوز در حاآیا کیهان می تواند یک شبیتغییرات منطقه بویایی مغزایا این جمله درست است کسینقش ژنتیک در درمان اختلاحس و ادراک قسمت شصت و ششارتقا یا بازگشت به قبل ازدرمان های رایج ام اسچرا ذرات بنیادی معمولاً به قفس های سیاهت ننازهر چیز با هر چیز دیگر در ترحم مصنوعیمنبع هوشیاری کجاست قسمت بزرگ شدن مغز محدود به دورسریعترین کامپیوتر موجودکتاب، سفری به تاریخمطالعه ای بیان میکند اهدتابوهای ذهنیآیا دلفین ها می تواند از جهان ما میتواند به اندازاپی ژنتیکنقش رژیم غذایی در رشد و اخواب عامل دسته بندی و حفطارزش حقیقی زبان قسمت اولدرمان سرگیجه بدون دارونظریه تکامل در درمان بیمبوزون هیگز چیستویتنام نوعی کرونا ویروس زمان شگفت انگیزمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتفاوت مغز انسان و میمون هشناخت و معرفت، و نقش آن دگلوله ی ساچمه ایتاثیر گیاه خواری بر رشد وآرامش و سکونجهان دارای برنامهابزار بقا از نخستین همانچند نرمش مفید برای کمردرخسته نباشی بابااز کسی که یک کتاب خوانده درگیری قلب در بیماری ویرفاصله ها در مکانیک کوانتهمجوشی هسته ای، انرژِی ببیماری ای شبیه ام اس مولتواقعیت و مجاززیرفون داروی ضد ام اسمنشأ اطلاعات و آموخته ها تلاش ها برای کشف منابع جدشانس یا تلاشگاهی مغز بزرگ چالش استتاثیر ترکیبات استاتین (سافتخار انسانجوسازی مدرنابزار بقا از نخستین هماننوار مغز ترجمه رخدادهای از تکینگی تا مغز از مغز تذهن چند جانبه نیازمند نگفرضیه ای جدید توضیح میدههوش مصنوعی و کشف زبان هایزبان و شناخت حقیقت قسمت ابیان حقیقتواکسن سرطانمیدان مغناطيسي زمین بشر تنفس بدون اکسیژنپوست ساعتی مستقل از مغز دشرکت نورالینک ویدیویی ازتاثیر درجه حرارت بر عملکامیوتروفیک لترال اسکلروحقیقت آنطور نیست که به نظدیدن خدا در همه چیزچیز جدید را بپذیراز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی رمز و رازهای ارتباط غیر کقانونمندی و محدودیت عالمبار سنین ابزار هوشمندی اسفرنامه سفر به بم و جنوب یک پیام منفرد نورون مغزی مانند آب باشتو جهانی هستی که خودش را پیشینیان انسان از هفت میطبیعت بر اساس هماهنگیتاثیر رژیم گیاه خواری بر انتقال ماده و انرژیمغز ما کوچکتر از نیم نقطهحافظه میتواند بزرگترین دابزار بقای موجود زنده از دانشمندان روشی برای تبدیچگونه جمعیت های بزرگ شکل از تکامل تا مغز از مغز تا هوش مصنوعی از عروسک تا کمرویاهای پر رمز و حیرتی درلیروپریم داروی ترکیبی ضدبحثی درباره هوش و تفاوتهسندرم کووید طولانیژن ضد آلزایمرمحل درک احساسات روحانیتوهم وجودپرسش و چستجو همیشه باقی اعلایم کمبود ویتامین E را تداخل مرزها و صفات با بینانسانیت در هم تنیده و متصمغز ایندگان چگونه استحس و ادراک قسمت چهل و هفتاتوبان اطلاعات و پلِ بینداروی جدید ضد الزایمرچالش دیدگاه های سنتی در باستفاده از انرژی خلاهوش در طبیعتروش صحبت کردن در حال تکامممانتین یا آلزیکسا یا اببرای یک زندگی معمولیسیاهچاله ی تولید کنندهکنگره بین المللی سردرد دمرکز هوشیاری، روح یا بدن تیک و اختلال حرکتیآینده ی انسان در فراتر ازعشق درونی به یگانگی خلقتتشویق خواندن به کودکانايا اراده آزاد توهم است یمغزهای کوچک بی احساسحس و ادراک قسمت پنجاه و شاختلال خواب فرد را مستعد در هم تنیدگی کوانتومی و پنخستین روبات های زنده ی جاصول سلامت کمرهوش، ژنتیکی است یا محیطیرژیم غذایی حاوی تخم مرغ ومنابع انرژی از نفت و گاز برخی بیماری های خاص که بدساخت شبکه عصبی با الفبای کیهانِ هوشیارِ در حال یامسمومیت دانش آموزان، قماتکامل داروینی هنوز در حاآیا گذشته، امروز وآینده تغییرات آب و هوایی که به ایا ابزار هوشمندی یا مغز نقش گرمایش آب و هوا در همحس و ادراک سی و هفتمارتوکين تراپی روشی جديد درمان های علامتی در ام اسچراروياها را به یاد نمی آبه مغز خزندگان خودت اجازهر جا که جات میشه، جات نیرسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهرمنبع هوشیاری کجاست قسمت بزرگ شدن تقریبا ناگهانی سرگیجه از شایعترین اختلاکتابخانهمعماری، هندسه ی قابل مشاتاثیر فکر بر سلامتآیا دلفین ها میتوانند باجهان مادی، تجلی فضا در ذهابتدا سخت ترین استنقش زنجبیل در جلوگیری از خودآگاهی و هوشیاريارزش حقیقی زبان قسمت دومدرمان سرطان با امواج صوتنظریه تکامل در درمان بیمبوزون هیگز جهان را از متلویتامین E برای فعالیت صحزنان باهوش ترمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتفاوت ها و تمایزها کلید بشناخت حقیقت یا آرزوهای گگلوئونتاثیر گیاه خواری بر رشد وآرامش(سکوت) stillness و تکاپوجهان در حال نوسان و چرخشابزار بقا از نخستین همانچند جهانیخطا در محاسبات چیزی کاملاز آغاز خلقت تا نگاه انسادرگیری مغز در بیماری کویفاصله ی همیشگی تصویر سازهمراه سختی، اسانی هستبیماری اسپینال ماسکولار واقعیت و انعکاسزیرک ترین مردممنشاء کوانتومی هوشیاری اتلاش هایی در بیماران قطع شاهکار قرنگذر زمان کاملا وابسته به تاثیر تغذیه بر سلامت رواافراد آغاز حرکت خودشان رجامعه ی آسمانیدهن، بزرگترین سرمایهنوار مغز در فراموشی هااز تکینگی تا مغز از مغز تذهن هوشیار در پس ماده ی مفساد اقتصادی سیتماتیک درهوش مصنوعی یا حماقت طبیعزبان و شناخت حقیقت قسمت دبیست تمرین ساده برای جلوواکسن سرطانمیدان های مغناطیسی قابل تنها مانع در زندگی موارد پوشاندن خود از نورشربت ضد خلطتاثیر درجه حرارت بر عملکامید نیکو داشته باش تا آنحقیقت افراددیدگاه نارسای دوگانه ی مچیزی منتظر شناخته شدناز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی رمز پیشرفت تواضع است نه طقارچ بی مغز در خدمت موجودبارداری بدون رحمسفرنامه سفر به بم و جنوب یک پیشنهاد خوب برای آسان ماه رجبتو دی ان ای خاص ميتوکندريپیشرفت های جدید علوم اعصطعمه ی شبکه های ارتباط اجتاثیر رژیم گیاهخواری بر اندوه در دنیا استمغز مانند تلفن استحافظه و اطلاعات در کجاست ابزار بقای موجود زنده از دانش، قفل ذهن را باز میکنچگونه جمعیت های بزرگ شکل از تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک تا کمرویای شفافلیس دگرامفتامین یا ویاسبحثی درباره هوش و تفاوتهسندرم گیلن باره به دنبال ژنها نقشه ایجاد ابزار هومحل درک احساسات روحانی دتوهم وجودآلودگی هوا چالش قرن جدیدعلت خواب آلودگی بعد از خوتروس جریان انرژیآلودگی هوا و ویروس کروناعماد الدین نسیمی قربانی تری فلوپرازینانسانیت در برابر دیگرانمغز ابزار بقای برتر مادیحس و ادراک قسمت چهل و هشتاتوسوکسیمایدداروی سل سپتچاالش ها در تعیین منبع هواستفاده از سلول های بنیاهوش عاطفی قسمت نهمروشهای نو در درمان دیسک بمن کسی در ناکسی دریافتم برای پیش بینی آینده مغز دسیاره ی ابلهانکنترل همجوشی هسته ای با همرکز حافظه کجاستتیروفیبان موثر در سکته ی آینده ی علم و فیزیک در60 ثعصب حقوق نورولووتشخیص ژنتیکی آتروفی های ای نعمت من در زندگیممغز، فقط گیرندهحس و ادراک قسمت بیست و چهاختلال در شناسایی حروف و در هم تنیدگی کوانتومی و دنرمش های مفید برای درد زااضطراب و ترسهیچ چیز همیشگی نیسترژیم غذایی ضد التهابیمنابع انرژی از نفت و گاز برخی توجهات در ببمار پارساختن آیندهکیست هیداتید مغزمسیر دشوار تکامل و ارتقاتکامل داروینی هنوز در حاآیا پیدایش مغز از روی تصاتغییرات تکاملی سر انسان ایا بیماری ام اس (مولتیپنقش پیش زمینه ها و اراده حس و ادراک- قسمت پنجاه و ارتباط میکروب روده و پاردرمان ژنتیکی برای نوآوریچراروياها را به یاد نمی آبه نقاش بنگرهر حرکت خمیده می شود و هر رساناها و ابر رساناها و عمنبع هوشیاری کجاست قسمت بزرگترین خطایی که مردم مسرگردانیکجای مغز مسئول پردازش تجمعنی روزهتاثیر مشاهده بر واقعیت بآیا دست مصنوعی به زودی قاجهان مرئی و نامرئیابتدایی که در ذهن دانشمننقش زبان در سلطه و قدرت اخودآگاهی و هوشیاريارزش حقیقی زبان قسمت سومدرمانهای بیماری پارکینسنظریه تکامل در درمان بیمبی نهایت در میان مرزهاویتامین E در چه مواد غذایزنجیرها را ما باید پاره کمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتفاوت ها را به رسمیت بشناشناخت درون، شناخت بیرون؛گمان میکنی جرمی کوچکی در تاثیر گیاه خواری بر رشد وآزمون تجربی، راهی برای رجهان در حال ایجاد و ارتقاابزار بقا از نخستین همانچند جهانیخطا در محاسبات چیزی کاملاز انفجار بزرگ تا انفجار درگیری مغز در بیماران مبفتون های زیستیهمراهی نوعی سردرد میگرنیبیماری اضطراب عمومیواقعیت خلا و وجود و درک ممهندسی ژنتیک در حال تلاش تلاشی برای درمان قطع نخاشاهکار شش گوشگذشته را دفن کنتاثیر حرکات چشم بر امواج افراد بی دلیل دوستدار تو جاودانگی مصنوعیدو ویژگی انتزاع و قدرت تجنوار مغز در تشخیص بیماری از تکینگی تا مغز از مغز تذهن تو همیشه به چیزی اعتقفشار و قدرتهوش مصنوعی گوگل به کمک تشزبان و شناخت حقیقت قسمت سبیش از نیمی از موارد انتقواکسن ضد اعتیادمیدان های کوانتومی خلاتنها در برابر جهانپیموزایدشش مرحله تکامل چشمتاثیر درجه حرارت بر عملکامید نجاتحقیقت اشیادژا وو یا اشنا پنداریچیزی خارج از مغزهای ما نیاز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی رمز بقای جهش ژنتیکیقبل از آغازبازگشت از آثار به سوی خداسفری به آغاز کیهانیک آلل ژنتیکی که از نئاندماپروتیلینتو در میانه ی جهان نیستی پیشرفت در عقل است یا ظواهظهور امواج مغزی در مغز مصتاثیر عصاره تغلیظ شده گیاندوه دردی را دوا نمیکندمغز مادران و کودکان در زمحافظه و اطلاعات در کجاست ابزار بقای موجود زنده از دائما بخوانچگونه حافظه را قویتر کنیاز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک تا کمروان سالملا اکراه فی الدینبحثی درباره هوش و تفاوتهسندرم پیریفورمیسژنها ، مغز و ارادهمحدودیت چقدر موثر استتوهم بی خداییآلودگی هوا و پارکینسونعوامل موثر در پیدایش زباتری فلوپرازینانسان، گونه ای پر از تضادمغز ابزار برتر بقاحس و ادراک قسمت چهل و دوماتصال مغز و کامپیوترداروی ضد چاقیناتوانی از درمان برخی ویاستفاده از سلول های بنیاهوش عاطفی قسمت هفتمروشهای شناسایی قدرت شنوامنابع انرژي پاک سرچشمه حبرای اولین بار دانشمندانسیاره ابلهانکنترل جاذبهمرکز حافظه کجاستتکنولوژی جدید که سلول هاآیا فراموشی حتمی استعضلانی که طی سخن گفتن چقدتشخیص آلزایمر سالها قبل ای همه ی وجود منمغزتان را در جوانی سیم کشحس و ادراک قسمت بیست و یکاختلال در شناسایی حروف و در هر سوراخی سر نکننرمش های مفید در سرگیجهاطلاع رسانی اینترنتیهیچ وقت خودت را محدود به رژیم غذایی ضد دردمنابع انرژی از نفت و گاز برخی توصیه ها برای واکسیساختار فراکتال وجود و ذهکیست کلوئید بطن سوممسئول صیانت از عقیده کیستکامل زبانآیا آگاهی پس از مرگ از بیتغذیه بر ژنها تاثیر داردایا بدون زبان میتوانیم تنقش آتش در رسیدن انسان بهحس و ادراک- قسمت بیست و پارتباط ماده و انرژیدرمان پوکی استخواننزاع بین جهل و علم رو به پبه نقاش بنگرهرچیز با یک تاب تبدیل به رشته نوروایمونولوژی و نقمنبع هوشیاری کجاست قسمت بزرگترین درد از درون است سربازان ما محققا غلبه می کرونا چه بر سر مغز می آورمعادله ها فقط بخش خسته کنتاثیر نگاه ناظر هوشیار بآیا رژیم غذایی گیاهی سلاجهان مشارکتیابتذال با شعار دیننقش زبان در سلطه و قدرت اخودت را از اندیشه هایت حفارزش خود را چگونه میشناسدرهای اسرارآمیز و پوشیدههفت چیز که عملکرد مغز تو بی ذهن و بی روحویتامین کازندگی هوشمند در خارج از زمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتفاوت های بین زن و مرد فقشناسایی تاریخچه ی تکاملیگنجینه ای به نام ویتامین تاثیر گیاه خواری بر رشد وآزمون ذهنی گربه ی شرودینجهان ریز و درشتابزار بقا از نخستین همانچند روش ساده برای موفقیتخطای ادراک کارمااز بحث های کنونی در ویروسدرگیری مغزی در سندرم کووفروتنی و غرورهندسه ی پایه ایبیماری بیش فعالیوالزارتان داروی ضد فشار مهربانی، شرط موفقیتتلاشی تازه برای گشودن معشاید گوشی و چشمی، آماده شگربه شرودینگر و تاثیر مشتاثیر دوپامین و سروتونینافزایش قدرت ادراکات و حسجایی خالی نیستدو بیماری روانی خود بزرگ نوار مغزی روشی مهم در تشخاز تکینگی تا مغز از مغز تذهن خود را مشغول هماهنگیفضای قلب منبع نبوغ استهوش مصنوعی گوگل به کمک تشزبان جانسوزبیشتر کمردردها نیازی به واکسن علیه سرطانمیدان بنیادین اطلاعاتتنبیه چقدر موثر استپیموزایدششمین کنگره بین المللی ستاثیر درجه حرارت بر عملکامید جدید بر آسیب نخاعیحقیقت تنها چیزی است که شادژاوو یا آشناپنداریچیزی شبیه نور تو نیستاز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی رمز جهانقبل از انفجار بزرگبازگشت به ریشه های تکاملسقوط درون جاذبه ای خاص، چیک جهش ممکن است ذهن انسانماجرای جهل مقدستوقف؛ شکستپیشرفت ذهن در خلاقیت استظرف باید پر شود چه با چرک تاریک ترین بخش شباندوهگین نباش اگر درب یا مغز چون ابزار هوش است دلیحافظه و اطلاعات در کجاستابزار بقای موجود زنده از داروهای مصرفی در ام اسنگاه محدود و تک جانبه، مشاز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک تا کمروبات های ریز در درمان بیلاموژین داروی ضد اوتیسم؟بحثی درباره احساسات متفاسندرم پس از ضربه به سرژنهای مشترک بین انسان و ومحدودیت های حافظه و حافظتوهم تنهاییژنهای هوش ، کدامندمخچه فراتر از حفظ تعادلتوهم جدایی و توهم علمآلزایمرعوامل ایجاد لغت انسانی و ترک امروزانعطاف پذیری مکانیسمی علمغز از بسیاری حقایق می گرحس و ادراک قسمت چهل و سوماثر مضر مصرف طولانی مدت رداروی ضد چاقیناتوانی در شناسایی چهره استفاده از سلول های بنیاهوش عاطفی قسمت پنجمروشی برای بهبود هوش عاطفمنابع انرژی از نفت و گاز برای تمدن سازی، باید در بسیاره ابلهانکندر در بیماریهای التهابمرکز خنده در کجای مغز استتکنولوژی جدید که سلول هاآیا ممکن است موش کور بی مغم بی پایانتصویر زیبا از سلولای آنکه نامش درمان و یادشمغزتان را در جوانی سیمکشحس و ادراک قسمت بیست و دواختلالات مخچهدر والنتاین کتاب بدید همنرمشهای مهم برای تقویت عاطلاعات حسی ما از جهان، چهیچ کاری نکردن به معنی چیراه فراری نیستمنابع بی نهایت انرژی در دبرخی درمان های Spinal Muscular Atساختار شبکه های مغزی ثابکاهش مرگ و میر ناشی از ابمسئولیت جدیدتکامل زبانآیا امکان بازسازی اندامهثبت و دستکار ی حافظهایا تکامل هدفمند استنقش انتخاب از طرف محیط، نحس و ادراک- قسمت شصت و چهارتباط متقابل با همه ی حیدرمان پوکی استخواننزاع بین علم و نادانی رو به نادیدنی ایمان بیاورهز ذره، یک دنیاسترشد مغز فرایندی پیچیده امنبع هوشیاری کجاست قسمت بسیاری از مجرمان، خودشانسردرد میگرنکریستال هامعجزه های هر روزهتاثیر نگاه و مشاهده ناظر آیا رژیم غذایی گیاهی سلاجهان هوشمندابداع دی ان ای بزرگترین دنقش سجده بر عملکرد مغزخودروهای هیدروژنیاز فرد ایستا و متعصب بگذردروغ نگو به خصوص به خودتهفت سین یادگاری از میراث بی شرمیویتامین کا و استخوانزندگی بی دودمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتفاوت های تکاملی در مغز وشناسایی سلول های ایمنی اگویید نوزده و ایمنی ساکتتاثیر گیاه خواری بر رشد وآزمون ذهنی گربه شرودینگرجهان شگفت انگیزابزار بقا از نخستین همانچندین ماده غذایی که ماننخطای حساز تلسکوپ گالیله تا تلسکدرگیری مغزی در سندرم کووفرگشت و تکامل تصادفی محض هندسه ی رایج کیهانزیست شناسی کل در جزء فراکبیماری تی تی پیواکنش های ناخودآگاه و تقموفقیت هوش مصنوعی در امتتلاشی جدید در درمان ام اسشاید درست نباشدگزیده ای از وبینار یا کنفتاثیر دپاکین بر بیماری مافزایش مرگ و میر سندرم کوجاذبهدو بار در هفته ماهی مصرف نوار عصب و عضلهاز تکینگی تا مغز از مغز تذهن سالمقفس ذهنهوش مصنوعی الفاگوزبان ریشه هایی شناختی اسبا هوش مصنوعی خودکار روبواکسنی با تاثیر دوگانه امیدازولام در درمان تشنج تهدیدهای هوش مصنوعیپیچیدگی های مغزمگسصبر بسیار بایدتاثیر درجه حرارت بر عملکامید درمان کرونا با همانحقیقت خواب و رویادگرگونی های نژادی و تغیینکاتی در مورد تشنجاز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی رمز جهان خاصیت فراکتالقبرستان ها با بوی شجاعتبازخورد یا فیدبکسلول های مغزی عامل پارکییک رژیم غذایی جدید، می توماجرای عجیب گالیلهتولید مثل اولین ربات های پیشرفتی مستقل از ابزار هعقل مجادله گرتاریکی من و تو و گرد و غبااندام حسی، درک از بخش هایمغز چگونه صداها را فیلتر حباب های کیهانی تو در توابزار بقای موجود زنده از داروهای ام اسنگاه انسان محدود به ادرااز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک تا کمروبات کیانلایو دوم دکتر سید سلمان فبحثی درباره احساساتی غیرسندرم سردرد به دلیل افت فژنهای حاکم بر انسان و انسمخچه ، فراتر از حفظ تعادلتوهم جسمآملودیپین داروی ضد فشار عواملی که برای ظهور لغت اترکیب آمار و ژنتیکاهرام مصر از شگفتی های جهمغز به تنهایی برای فرهنگ حس و ادراک قسمت نهماثرات فشار روحی شدیدداروی ضد تشنج با قابليت تنادیدنی ها واقعی هستنداستفاده از سلول های بنیاهوش عاطفی قسمت اولروشی جدید در درمان قطع نخمنابع انرژی از نفت و گاز برای خودآگاه بودن تو بایسیر آفرینش از روح تا مغز کوچ از محیط نامناسبمرگ چیستتکینگیآیا ما کالا هستیمغم بی پایانتصویر زیبای اصفهانایمپلانت مغزی کمک میکند مغط یک گیرنده استحس و ادراک قسمت بیست و سواختلالات حرکتی در انساندر یک فراکتال هر نقطه مرکچرا ماشین باید نتایج را پاطلاعاتی عمومی در مورد مهیچ کس مانند تو نگاه نمیکراه های جدید برای قضاوت رمنابع جدید انرژیبرخی روش های تربیتی کودکسادیسم یا لذت از آزار دادکاهش التهاب ناشی از بیمامسئولیت در برابر محیط زیتکامل زبان انسان از پیشیآیا انسان با مغز بزرگش اخثبت امواج الکتریکی در عصایجاد احساساتنقش اتصالات بین سلولهای حساسیت روانی متفاوتارتباط چاقی و کاهش قدرت بدرمان ام اس(مولتیپل اسکلنزاع بین علم و جهل رو به پبه هلال بنگرهزینه ای که برای اندیشیدرشد مغز علت تمایل انسان بمنبع هوشیاری کجاست قسمت53بسیاری از بیماری های جدیسردرد میگرن در کودکانکریستال زمان(قسمت اولمعجزه ی چشمتاثیر نگاه انسان بر رفتاآیا راهی برای رفع کم آبی جهان هوشیارابزار هوش در حال ارتقا ازنقش غذاها و موجودات درياخورشید مصنوعیاز مخالفت بشنودریای خدافلج نخاعی با الکترودهای هم نوع خواری در میان پیشیبی عدالتی در توزیع واکسن ویتامین کا در سبزیجاتزندگی در جمع مواردی را برمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتفاوت های زبانی سرمنشا تشواهدی از نوع جدیدی از حاگوشه بیماری اتوزومال رسستاثیر گیاه خواری بر رشد وآزادی عقیده، آرمانی که تجهانی که نه با یک رخداد و ابزار بقا از نخستین هماننه به اعدامخطر آلودگی هوااز تلسکوپ گالیله تا تلسکدرگیری اعصاب به علت میتوفراموش کارها باهوش تر هسهندسه بنیادینزیست شناسی باور حقیقت یا بیماری دویکواکنش به حس جدیدمولتیپل اسکلروز در زنان تمایل زیاد به خوردن بستنشب سیاه سحر شودگزارش یک مورد جالب لخته وتاثیر داروهای ضد التهاب افزایش سرعت پیشرفت علوم جاذبه و نقش آن در شکلگیریدو برابر شدن خطر مرگ و مینوار عصب و عضلهاز تکینگی تا مغز از مغز تذهت را روی چیزهای مفید متقفس را بشکنهوش مصنوعی از عروسک های بزبان شناسی مدرن در سطح سلبا تعمق در اسرار ابدیت و واسطه ها د رمسیر ایجاد مغمکانیک کوانتومی بی معنی تو یک معجزه ایپیچیدگی های مغزی در درک زصرع و درمان های آنتاثیر درجه حرارت بر عملکامیدوار باش حتی اگر همه چحقیقت در علم، هرگز نهایی دانش قدرت استچگونه مولکول های دی ان ایاز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی رنگ کردن، حقیقت نیستقدم زدن و حرکت دید را تغیبازسازي مغز و نخاع چالشی سلول های بنیادییکی از علل محدودیت مغز امماده ی تاریکتولید یا دریافت علمپاسخ گیاهان در زمان خوردعقلانیت بدون تغییرتاریکی و نورانرژی بی پایان در درون هرمغز ناتوان از توجیه پیداحد و مرزها توهم ذهن ماستابزار بقای موجود زنده از داروهای تغییر دهنده ی سینگاه از بیرون مجموعهاز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک تا کمروح در جهانی دیگر استلبخند بزن شاید صبح فردا زبخش فراموش شده ی حافظهسوپاپ ها یا ترانزیستورهاسوپاپ ها یا ترانزیستورهاکل اقیانوس در یک ذرهمخچه ابزاري که وظیفه آن فتوهمات و شناخت حقیقتآموزش نوین زبانعوارض ازدواج و بچه دار شدترکیب حیوان و انساناولویت بندی ها کجاستمغز بیش از آنچه تصور میشوحس و ادراک قسمت چهارماثرات مفید قهوهداروی ضد تشنج با قابليت تنادانی در قرن بیست و یکم،استیفن هاوکینگ در مورد ههوش عاطفی قسمت دهمروشی جدید در درمان نابینمنابع انرژی از نفت و گاز برای زندگی سالم، یافتن تسیستم تعادلی بدنکوچک شدن مغز از نئاندرتامرگ و میر پنهانتکامل فردی یا اجتماعیآیا ما تنها موجودات زنده غیرقابل دیدن کردن مادهتصویربرداری فضاپیمای آمایمپلانت نخاعی میتواند دنقش قهوه در سلامتیحس و ادراک قسمت بیستماختلالات صحبت کردن در اندر کمتر از چند ماه سوش جدچرا مغز انسان سه هزار سالاطلاعاتی عمومی در مورد مهیچ کس حقیقت را درون مغز راه های جدید برای قضاوت رمناطق خاصی از مغز در جستجبرخی سلولهای عصبی در تلاسازگاری با محیط بین اجزاکاهش حافظه هرچند فرایندیمستند جهان متصلتکامل ساختار رگهای مغزی آیا احتمال دارد رویا از آجلو رفتن یا عقبگردایرادهای موجود در خلقت بنقش تیروئید در تکامل مغزخفاش با شیوع همه گیری جدیارتباط هوش ساختار مغز و ژدرمان تومورهای مغزی با انسبیت عام از زبان دکتر بربه کدامین گناه کشته شدندهزینه سنگین انسان در ازارشد در سختی استمنبع هوشیاری کجاست؟ (قسمبسیاری از بیماری های جدیسردرد و علتهای آنکریستال زمان(قسمت دوم)تاثیر نگاه انسان بر رفتاآیاما مقهور قوانین فیزیکجهان های بسیار دیگرابزار بقا از نخستین هماننقش غذاها و موجودات درياخوش قلبی و مهربانیاز نخستین همانند سازها تدرک فرد دیگر و رفتارهای افلج بل، فلجی ترسناک که آنهمه چیز موج استبیمار 101 ساله، مبتلا به سویتامین بی 12 در درمان دردزندگی در سیاهچالهمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتفاوت ایستایی و تکاپوشواهدی از دنیسوان(شبه نئگوشت خواری یا گیاه خواریتاثیر گیاه خواری بر رشد وآزار دیگری، آزار خود استجهانی که از یک منبع، تغذیابزار بقا از نخستین هماننه جنگ و نه خونریزیخطرات هوش مصنوعیاز تکنیکی تا مغز از مغز تدرختان اشعار زمینفراموشی همیشه هم بد نیستهندسه در پایه ی همه ی واکزیست، مرز افق رویداد هستبیماری دیستروفی میوتونیواکسن های شرکت فایزر آمرمواد کوانتومی جدید، ممکنتمدن قدیمی ای در جنوب ایرشبیه سازی میلیون ها جهان گشایش دروازه جدیدی از طرتاثیر داروی ضد تشنج سدیم افسردگی و اضطراب در بیماجدا کردن ناخالصی هادو برابر شدن خطر مرگ و مینوبت کودکاناز تکینگی تا مغز از مغز تذخیره ی شگفت انگیز اطلاعقلب و عقلهوش مصنوعی از عروسک های بزبان شناسی نوین نیازمند با خدا باشوبینار اساتید نورولوژی دمکانیزمهای دفاعی در برابتو یک جهان در مغز خودت هسپیوند قلب خوک، به فرد دچاضرورت زدودن افکارتاثیر درجه حرارت بر عملکامیدواری و مغزحقیقت راستین انسان علم بدانش محدود به ابعاد چهارچگونه میتوان با قانون جناز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی رنگین کمانقدرت مردمبحتی علمی درباره تمایل بسلول های بنیادی منابع و ایافته های نوین علوم پرده ماده ی خالیتولید پاک و فراوان انرژیپختگی پس از چهل سالگي به عقیده ی بی عملتاریکی خواهد ترسیدانرژی تاریکمغز و اخلاقحریص نباشابزار بقای موجود زنده از داروهای ضد بیماری ام اس ونگاه از دور و نگاه از نزداز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک تا کمروح رهاییلحظات خوش با کودکانبخش های تنظیمی ژنومسوپاپ ها یا ترانزیستورهاکلمات بلند نه صدای بلندمخچه تاثیر گذار بر حافظهتوپیراماتآمارهای ارائه شده در سطح عید نوروز مبارکترازودوناولین مورد PML به دنبال تکمغز برای فراموشی بیشتر کحس و ادراک قسمت نوزدهماثرات مفید روزه داریداروی ضد تشنج توپیراماتنازوکلسیناستیفن هاوکینگ در تفسیر هوش عاطفی قسمت دومروشی جدید در درمان سکته ممنابع انرژی از نفت و گاز برخی ملاحظات در تشنج های سیستم دفاعی بدن علیه مغز کوچکترین چیز یک معجزه اسمرگ و میر بسیار بالای ناشتکامل مادی تا ابزار هوشمآیا مغز تا بزرگسالی توسعغرور و علمتصور از زمان و مکانایمان به رویانقش مهاجرت در توسعه نسل احس و ادراک قسمت دهماختلالات عضلانی ژنتیکدر آرزوهایت مداومت داشتهچرا مغزهای ما ارتقا یافت اعتقاد اشتباه، نتیجه ی نهیچ اندر هیچراه پیروزی در زندگی چیستمنبع هوشیاری کجاست قسمت برخی سيناپسها طی تکامل و ستم با شعار قانون بدترین کاهش دوپامین عامل بیماریمشکل از کجاستتکامل شناخت انسان با کشفآیا احتمال دارد رویا از آجلوتر را دیدناکسی توسین و تکامل پیش انقش حفاظتی مولکول جدید دخلا، حقیقی نیستارتباط پیوسته ی جهاندرمان تشنجنسبت ها در کیهانبه امید روزهای بهترهزاران سال چشم های بینا وز گهواره تا گورمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتبشکه ای که ته نداره پر نمسردرد تنشنکریستال زمان(قسمت سوم)تاثیر ویتامین دی بر بیماآب زندگی است قسمت چهارمجهان هایی در جهان دیگرابزار بقا از نخستین هماننقش غذاها و موجودات درياخوشبختی دور از رنج های ماز نخستین همانند سازها تدرک نیازمند شناخت خویش افلج خوابهمه چیز در زمان مناسببیماری لبر و نابینایی آنویتامین بی هفدهزندگی زمینی امروز بیش از منبع هوشیاری کجاست؟(قسمتفاوت ارباب و رهبر حقیقیشیشه ی بازالتی و سیلیکونگیلگمش باستانی کیستتاثیر گیاه خواری بر رشد وآسيب میکروواسکولاریا آسجهانی در ذهنابزار بقا از نخستین همانچه زیاد است بر من که در ایدفاع از پیامبراز تکینگی تا مغز و از مغز درد باسن و پا به دلیل کاهفراموشی و مسیر روحانیهندسه زبانِ زمان استزاوسکا درمان گوشربیماری ضعف عضلات نزدیک بواکسن کووید 19 چیزهایی که موجود بی مغزی که می تواندتمدن پیشرفته ی پیشینیانشبیه سازی سیستم های کوانپل جویی اصفهانتاثیر درجه حرارت بر مغزاقلیت خلاقجدایی خطای حسی استدو سوی واقعیتنور دروناز تکینگی تا مغز از مغز تذره ی معین یا ابری از الکقلب دروازه ی ارتباطهوش مصنوعی از عروسک بازی زبان، نشان دهنده ی سخنگو با طبیعت بازی نکنوجود قبل از ناظر هوشمندما انسانها چه اندازه نزدتو کز محنت دیگران بی غمیپیوند مغز و سر و چالشهای ضررهای مصرف شکر و قند بر تاثیر درجه حرارت بر عملکامیدی به این سوی قبر نیستحقیقت غیر فیزیکیدانش بی نهایتچگونه مغز پیش انسان یا هماز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی رهبر حقیقیقدرت کنترل خودبحث درباره پیدایش و منشا سلول های بدن تو پیر نیستنیاد گرفتن مداومماده ای ضد التهابیتولید سلولهای جنسی از سلپروژه ی ژنوم انسانیعلم و ادراک فقط مشاهده ی تاریخ همه چیز را ثبت کردهانرژی تاریک که ما نمی تومغز و اخلاقحرکت چرخشی و دائمی کیهانابزارهای پیشرفته ارتباط داروی فامپیریدین یا نورلنگاه از درون مجموعه با نگاز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی به کمک هوش طبیروزه داری متناوب، مغز را لرزش ناشی از اسیب به عصببخش بزرگی حس و ادراک ما اهوش مصنوعی به شناسایی کاروزه داری و بیمار ی ام اس لرزش عضله یا فاسیکولاسیوبخش بزرگتر کیهان ناشناختسوخت هیدروژنی پاککلوزاپین داروی ضد جنونمدل همه جانبه نگر ژنرالیتوانایی مغز و دیگر اجزای آن چیزی که ما جریان زمان عامل کلیدی در کنترل کارآتراشه ی بیولوژِیکاولین مورد پیوند سر در انمغز بزرگ چقدر مفید هست ؟حس و ادراک قسمت هفتماثرات مضر ماری جوانادارویی خلط آورنباید صبر کرد آتش را بعد استخوان های کشف شده، ممکهوش عاطفی قسمت سومريتوکسيمب در درمان ام اسمنابع انرژی از نفت و گاز برخی مرزهای اخلاق و علوم سکوت و نیستیکووید نوزده و خطر بیماری مرگ انتقال است یا نابود شتکامل مداومآیا همه جنایت ها نتیجه بیغربال در زندگیتصادف یا قوانین ناشناختهاین پیوند نه با مغز بلکه نقش میدان مغناطیسی زمین حس و ادراک قسمت دوازدهماختراع جدید اینترنت کواندر آسمان هدیه های نادیدنچرا ویروس کرونای دلتا وااعتماد به خودهیچگاه از فشار و شکست نترراه انسان شدن، راه رفتن ومنبع هوشیاری کجاست قسمت برداشت مغز ما از گذر زمانستم، بی پاسخ نیستکاهش سن بیولوژیکی، تنها مشکلات نخاعیتکامل، نتیجه ی برنامه ریآیا برای تولید مثل همیشه جمجمه انسان های اولیهاگر فقط مردم میفهمیدند کنقش حیاتی تلومر دی ان آ دخلا، خالی نیستارتباط انسانی، محدود به درمان جدید ALSنسبت طلایی، نشانه ای به سبه بالا بر ستارگان نگاه کهستي مادي ای که ما کوچکترزمین در برابر عظمت کیهانمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتبشریت از یک پدر و مادر نیسردرد سکه ایکشف مکانیسم عصبی خوانش پتاثیر ویروس کرونا بر مغز آب زندگی است قسمت هفتمجهان یکپارچهابزار بقا از نخستین هماننقش غذاها در کاهش دردهای خانه ی تاریکاز نخستین همانند سازها تدرک و احساسفلج خواب چیستهمه چیز در زمان کنونی استبیماری های میتوکندریویتامین دی گنجینه ای بزرزندگی زودگذرمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتفاوتهای جنسیتی راهی براشکل های متفاوت پروتئین هگیاه بی عقل به سوی نور میتاثیر گیاه خواری بر رشد وآسیب ها ناشی از آلودگی هوجهان، تصادفی نیستابزار بقا از نخستین هماننه عدم مطلق بلکه عدم با قدفاع در برابر تغییر ساختاز تکینگی تا مغز از مغز تدردهای سال گذشته فراموش فرایند پیچیده ی خونرسانیهنر فراموشیزبان مشترک ژنتیکی موجودابیماریهای تحلیل عضلانی اواکسن کرونا و گشودن پنجرموجودات مقهور ژنها هستندتمدن بشری و مغز اخلاقیشبکه های مصنوعی مغز به درپل خواجو اصفهانتاثیر درجه حرارت بر عملکالکترومغناطیس شنوایی و هجریان انرژی در سیستم های دولت یا گروهکنورون هاي مصنوعی می تواناز تکینگی تا مغز از مغز تذرات کوانتومی زیر اتمی ققلب روباتیکهوش مصنوعی از عروسک بازی زبان، وسیله شناسایی محیطبالاترین هدف از دولتوراپامیل در بارداریما انسانها چه اندازه نزدتو پیچیده ترین تکنولوژی پیوند اندام از حیوانات بضررهای شکر بر سلامت مغزتاثیر درجه حرارت بر عملکامیدی تازه در درمان سرطاحقیقت غیر قابل شناختابزار بقای موجود زنده از دانشمندان موفق به بازگردچگونه هموساپينس بر زمین از تکینگی تا مغز- از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی روی و منیزیم در تقویت استقدرت انسان در نگاه به ابعبحثي درباره هوش و تفاوتهسلول عصبی شاهکار انطباق یاد بگیر فراموش کنیماده، چیزی نیستتولترودینپروژه ی ژنوم انسانیعلم و روحتازه های اسکیزوفرنی(جنوانرژی خلا ممکن استمغز و سیر تکامل ان دلیلی حس چشایی و بویاییابزارهای بقا از نخستین هداروی لیراگلوتیدنگاه حقیقی نگاه به درون ااز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی در کامپیوترهاروزه داری سلول های بنیادلزوم سازگاری قانون مجازابخش دیگری در وجود انسان هسودمندی موجودات ابزی بر کلام و زبان، گنجینه ای بسمدل هولوگرافیک ژنرالیزهتوازن مهمتر از فعالیت زیآنچه ناشناخته است باید شعادت همیشه خوب نیستتربیت کودکان وظیفه ای مهاولین هیبرید بین انسان و مغز بزرگ چالش است یا منفعحس و ادراک قسمت هفدهماجزای پر سلولی بدن انسان داستانها و مفاهیمی اشتبانبرو و انرژی مداوماستروژن مانند سپر زنان دهوش عاطفی قسمت ششمریه زغالیمنابع انرژی از نفت و گاز برخی نکات از گاید لاین پرسکوت، پر از صداکودک هشت ساله لازم است آدمرگ تصادفیتکامل چشمآیا هوش مصنوعی می تواند نمقالاتتظاهر خوابیده ی مادهاین اندوه چیستنقش محیط زندگی و مهاجرت دحس و ادراک قسمت سومادامه بحث تکامل چشمدر آستانه ی موج پنجم کوویچرا پس از بیدار شدن از خواعتماد به خودهیپرپاراتیروئیدیسمراه بی شکستمنبع هوشیاری کجاست قسمت بررسي علل احتمالي تغيير ستون فقرات انسان دو پا جلکایروپاکتیک چیستمشکلات بین دو همسر و برخیتکثیر سلول در برابر توقف آیا بزرگ شدن مغز فقط در دجنبه های موجی واقعیتاگر میدانی مصیبت بزرگتر نقش خرچنگ های نعل اسبی درخلاصه ای از مطالب همایش مارتباط از بالا به پایین مدرمان جدید میگرن با انتی نشانه های گذشته در کیهان به بالاتر از ماده بیندیشهستی ما پس از شروعی چگال زمین زیر خلیج فارس تمدنی منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتبعد پنجمسردرد عروقی میگرنکشف مکانیسمی پیچیده در بتاثیر ژنها بر اختلالات خآب زندگی است قسمت اولجهان یکپارچهابزار بقا از نخستین هماننقشه مغزی هر فرد منحصر بهخانواده پایداراز نخستین همانند سازها تدرک کنیم ما همه یکی هستیمفلج دوطرفه عصب 6 چشمهمه چیز، ثبت می شودبیماری های مغز و اعصاب و ویروس مصنوعیزندگی سلول در بدن، جدای امنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتقلید مرحله ای نسبتا پیششکل پنجم مادهگیاه خواری و گوشت خوار کدتاثیر گیاه خواری بر رشد وآشنا پنداریجهش های ژنتیکی مفید در ساابزار بقا از نخستین هماننهایت معرفت و شناخت درک عدقیق ترین تصاویر از مغز ااز تکینگی تا مغز از مغز تدردی که سالهاست درمان نشفرایند تکامل و دشواری هاهنر حفظ گرهزبان چهار حرفی حیات زمینبیماری، رساله ای برای سلواکسن کرونا از حقیقت تاتموسیقی نوتمدن زیر آبشبکیه های مصنوعیپلاسمای غالبتاثیر درجه حرارت بر عملکالکتروتاکسی(گرایش و حرکجریان انرژی در سیستم های دوچرخه سواری ورزشی سبک و نورون های ردیاب حافظهاز تکینگی تا مغز از مغز تذرات کوانتومی زیر اتمی ققلب را نشکنهوش مصنوعی از عروسک بازی سفر فقط مادی نیستورزش هوازی مرتب خیلی به قما اکنون میدانیم فضا خالتو آرامش و صلحیپیوند سر آیا ممکن استطلوع و حقیقتتاثیر درجه حرارت بر عملکامگا سه عامل مهم سلامتحقایق ممکن و غیر ممکنابزار بقای موجود زنده از دانشمندان نورون مصنوعی سچگونه هوشیاری خود را توساز تکینگی تا مغز- از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی رویا و واقعیتقدرت ذهنبحثی جالب درباره محدودیتسلولهای ایمنی القا کنندهیادگیری مهارت های جدید دماده، چیزی بیش از یک خلا تومورها و التهاب مغزی عاپروانه ی آسمانیعلم اپی ژنتیک دریچه ای بهتازه های بیماری پارکینسوانسان قدیم در شبه جزیره عمغز کوانتومیحس و ادراک (قسمت اول )ابزارهای بقا ازنخستین همداروی تشنجی درباردارینگاه دوبارهاز روده تا مغزنگاهی بر قدرت بینایی درااز سایه بگذرهوش مصنوعی در خدمت خلق وحروزهای بد باقی نمیماندلزوم سازگاری قانون مجازابخشیدن دیگران یعنی آرامشسی و سه پل اصفهانکلرال هیدرات برای خوابانمدل هولوگرافیک تعمیم یافتوسعه هوش مصنوعی قادر اسآنچه واقعیت تصور میکنیم عادت کن خوب حرف بزنیترجمه ای ابتدایی از اسرااولین تصویر در تاریخ از سمغز بزرگ چالشهای پیش روحس و ادراک قسمت هجدهماجزایی ناشناخته در شکل گدخالت در ساختار ژنهاچت جی پی تیاسرار آفرینش در موجهوش عاطفی بیشتر در زنانریواستیگمینمنابع انرژی از نفت و گاز برخی نرمش ها برای زانوسکته مغزیکودک ایرانی که هوش او از مرگی وجود نداردتکامل و ارتقای نگاه تا عمآیا هوش مصنوعی زندگی بشرتاثیر ویتامین دی بر بیماتظاهری از ماده است که بیداین ایده که ذرات سیاهچالنقش نگاه از پایین یا نگاهحس و ادراک قسمت سی و هشتماداراوون تنها داروی تاییدر درمان بیماری مولتیپل چرا ارتعاش بسیار مهم استاعداد بینهایت در دنیای مهاوکينگ پیش از مرگش رسالرابطه تشنج و اوتیسممنبع هوشیاری کجاست قسمت بررسی و اپروچ جدید بر بیمستارگانی قبل از آغاز کیهکار با یگانگی و یکپارچگیمشکلات روانپزشکی پس از ستأثیر نگاه انسان بر رفتاآیا تکامل و تغییرات ژنتیجنسیت و تفاوت های بیناییاگر نیروی مغناطیس نباشد نقش داروهاي مختلف معروف خلاصه ای از درمان های جدیارتباط بین هوش طبیعی و هودرمان جدید کنترل مولتیپلنشانه های پروردگار در جهبه جای محکوم کردن دیگران و هر کس تقوای خدا پیشه کنزمان چیستمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتبعد از کروناسرطان کمیت گراییکشف ارتباط جدیدی از ارتبتاثیر کلام در آیات کلام بآب زندگی است قسمت دومجهان کنونی و مغز بزرگتریابزار بقا از نخستین هماننقشه های مغزی جدید با جزیخار و گلاز نشانه ها و آثار درک شددرک احساسات و تفکرات دیگفناوری هوش مصنوعی نحوه خهمه ی سردردها بی خطر نیستبیماری وسواسویرایش DNA جنین انسان، برزندگی، مدیریت انرژیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتقلید از روی طبیعتشکست حتمیگیرنده باید سازگار با پیتاثیر گیاه خواری بر رشد وآشنا پنداریجهش های ژنتیکی غیر تصادفابزار بقا از نخستین هماننهایت در بی نهایتدل به دریا بزناز تکینگی تا مغز از مغز تدرس گرفتن از شکست هافرایند حذف برخی اجزای مغهنر رها شدن از وابستگیزبان نیاز تکاملی استبیندیشواکسن کرونا ساخته شده توموسیقی هنر مایع استتمدنی قدیمی در شمال خلیج شباهت مغز و کیهانپمبرولیزوماب در بیماری چتاثیر درجه حرارت بر عملکالکترودهای کاشتنیجریان انرژی در سیستم های دورترین نقطه ی قابل مشاهنوروپلاستیسیتی چیستاز تکینگی تا مغز از مغز تذرات کوانتومی زیر اتمی ققیچی ژنتیکیهوش مصنوعی از عروسک بازی سفر نامه سفر به بم و جنوب ورزش هوازی ، بهترین تمریما از اینجا نخواهیم رفتتو افق رویداد جهان هستیپیوند سر، یکی از راه حلهاطلای سیاهتاثیر درجه حرارت بر عملکامروز دانش ژنتیک هیچ ابهمعجزه ی علمحل مشکلابزار بقای موجود زنده از دانشمندان یک فرضیه رادیکچگونه واکسن کرونا را توزاز تکینگی تا مغز- از مغزتهوش مصنوعی از عروسک بازی رویا و کابوسقدرت عشقبحثی در مورد نقش ویتامين سلولهای بنیادی مصنوعی دریادآوری خواب و رویاماست مالیتومورهای نخاعیپرواز از نیویورک تا لوس آعلم به ما کمک میکند تا موتبدیل پلاستیک به کربن و سانسان میوه ی تکاملمغز آیندگان چگونه است ؟حس و ادراک (قسمت دوم )ابزارهای بقای موجود زندهداروی جدید ALSنگاهی بر توانایی اجزاي باز علم جز اندکی به شما داهوش مصنوعی در خدمت خلق وحروزهای سختلزوم عدم وابستگی به گوگل بخشش، عقلانی یا غیر عاقلسیلی محکم محیط زیست بر انکمردردمدل های ریز مغز مینی برینتوسعه برخی شغل ها با هوش آنچه حس می کنیم، نتیجه ی عادت کردن به نعمتترس و آرمان هااولین دارو برای آتاکسی فمغز بزرگ و فعال یا مغز کوحس و ادراک قسمت هشتماحیای بینایی نسبی یک بیمدر مانهای کمر دردچت جی پی تیاسرار بازسازی اندام هاهوش عاطفی در زنان بیشتر اریاضیات یک حس جدید استمنابع انرژی از نفت و گاز برخی نرمش های گردنسال سیزده ماههکودکان میتوانند ناقل بی مراحل ارتقای پله پله کیهتکامل و ریشه ی مشترک خلقتآیا هوش ارثی دریافتی از پصفحه اصلیتعداد کلی ذهن ها در جهان اینکه به خاطرخودت زندگی نقش نظام غذایی در تکامل محس و ادراک قسمت سی و ششمادب برخورد با دیگراندر سال حدود 7 میلیون نفر چرا بیماری های تخریبی مغبقای حقیقی در دور ماندن اهاوکينگ پیش از مرگش رسالرادیوی مغز و تنظیم فرکانمنبع هوشیاری کجاست قسمت بررسی ژنها در تشخیص بیماسخن و سکوتکاربرد روباتهای ريزنانومشکلات روانپزشکی در عقب تئوری تکامل امروز در درمآیا جنین انسان، هوشمندی جنسیت و تفاوت های بیناییاگر نعمت فراموشی نبود بسنقش درختان در تکاملخم شدن فضا-زمانارتباط شگفت مغز انسان و فدرمان جدید ای ال اس، توفرنظام مثبت زندگیبه خودت مغرور نشووفور و فراوانیزمان و مکان، ابعاد کیهان منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتبعد از کروناسرعت فکر کردن چگونه استکشف جمجمه ای درکوه ایرهوتاثیر کپسول نوروهرب بر نآب زندگی است قسمت سومجهان کاملی در اطراف ما پرابزار بقا از نخستین هماننقص در تشخیص هیجانات عامخارق العاده و استثنایی باز نظر علم اعصاب یا نرووسدرک تصویر و زبان های مخلتفیلمی بسیار جالب از تغییهمیشه چشمی مراقب و نگهبابیماری کروتز فیلد جاکوبواقعیت فیزیکی، تابعی از زونیسومایدمنبع هوشیاری در کجاست؟ قتقلید از طبیعتشگفت نیست من عاشق تو باشمگالکانزوماب، دارویی جدیتاثیر گیاه خواری بر رشد وآغاز فصل سرما و دوباره تکجهش تمدنی عجیب و شگفت انسابزار بقا از نخستین هماننهادینه سازی فرهنگ اختلادلایلی که نشان میدهد ما باز تکینگی تا مغز از مغز تدست کردن در گوشفراتر از دیوارهای باورهنر، پر کردن است نه فحش دزبان و کلمه حتی برای کسانبیهوش کردن در جراحی و بیمواکسن ایرانی کرونا تولیدمیهمانهای ناخوانده عامل تمرکز و مدیتیشنشباهت مغز با کیهان مادیپنج اکتشاف شگفت آور در موتاثیر درجه حرارت بر عملکالگو و عادت را بشکن و در اجستجوی متن و تصویر به صورديدن با چشم بسته در خواب نوروز یا روز پایانیاز تکینگی تا مغز از مغز ترفتار مانند بردهقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصباهوش ترین و با کیفیت تریسفر به مریخ در 39 روزورزش و میگرنما اشیا را آنطور که هستندتو انسانی و انسان، شایستپیوندی که فراتر از امکانطوفان فقر و گرسنگی و بی ستاثیر درجه حرارت بر عملکانفجار و توقف تکاملی نشامعجزه ی علم در کنترل کرونحلقه های اسرارآمیزابزار بقای موجود زنده از دانشمندان ژنی از مغز انسچگونه آن شکری که می خوریماز تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی رویا و خبر از آیندهقطار پیشرفتبحثی در مورد نقش کلسیم و سلام تا روشنایییاری خدا نزدیک استماست مالی با هوش انسانیتومورهای ستون فقراتپروتئین های ساده ی ابتداعلم بدون توقفتبدیل تراکت صوتی مصنوعی انسان ها می توانند میدان مغز انسان ایا طبیعتا تماحس و ادراک قسمت 67ابزارهای بقای از نخستین داروی جدید s3 در درمان ام داروی جدید میاستنی گراوینگاهت را بلند کنازدواج های بین گونه ای، رهوش مصنوعی درمانگر کامپیروش مقابله مغز با محدودیمقاومت به عوارض فشار خون بدون پیر فلکسینوریپا داروی ترکیبی ضدکمردرد ناشی از تنگی کانامدیون خود ناموجودتوصیه های سازمان بهداشت آنها نمیخواهند دیگران راعادت دادن مغز بر تفکرتسلیم شدن از نورون شروع ماولین دروغمغز بزرگترین مصرف کننده حس و ادراک قسمت پنجماحیای بینایی نسبی یک بیمدر محل کار ارزش خودت را بنتایج نادانی و جهلاصل بازخوردهوش عاطفی در زنان بیشتر اریسدیپلام تنها داروی تایمنابع انرژی از نفت و گاز برخی یونها و مولکول های مسانسور از روی قصد بسیاری کودکان خود را مشابه خود تمرز مرگ و زندگی کجاستتکامل ابزار هوش ، راه پر آیا هوش سریعی که بدون احسسوالات پزشکیتعذیه ی ذهناینکه خانواده ات سالم بانقش نظریه تکامل در شناساحس و ادراک قسمت سیزدهمادراک ما درک ارتعاشی است درمان های اسرار آمیز در آچرا حیوانات سخن نمی گوینبلندی در ذهن ما درک بلندیهدف یکسان و مسیرهای مختلراز تغییرمنبع هوشیاری کجاست قسمت بررسی بیماری التهابی رودسخن پاک و ثابتکاربرد روباتهای ريز، در مشاهده گر جدای از شیء مشاتئوری تکامل در پیشگیری و آیا جهان ذهن و افکار ما مجهل مقدساگر نعمت فراموشی نبود بسنقش ذهن و شناخت در حوادث خونریزی مغز در سندرم کووارتباط شگفت انگیز مغز اندرمان جدید سرطاننظریه ی تکامل در درمان بیبه دنبال رستگاری باشوقت نهيب هاي غير علمي گذشزمان و صبرمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتبعد از کرونا دلخوشی بیهوسعی کن به حدی محدود نشویکشف جدید تلسکوپ جیمز وبتاثیر کپسول نوروهرب بر تآب، زندگی است(قسمت پنجم)جهان پیوستهابزار بقا از نخستین هماننقطه بی بازگشتخبر مهم تلسکوپ هابلاز نظر علم اعصاب اراده آزدرک حقیقت نردبان و مسیری فیزیک مولکولها و ذرات در همیشه اطمینان تو بر خدا ببیماری گیلن باره و بیمارواقعیت چند سویهزونا به وسیله ویروس ابله منبع هوشیاری در کجاست؟(قتقویت استخوان در گرو تغذشگفت انگیز بودن کیهانگام کوچک ولی تاثیرگذارتاثیر گیاه خواری بر رشد وآغاز مبهم آفرینشجهشهای مفید و ذکاوتی که دابزار بقا از نخستین همانچهار میلیارد سال تکامل بدنیای شگفت انگیز کوانتوماز تکینگی تا مغز از مغز تدست آسمانفرد موفقهوموارکتوس ها ممکن است دزبان و بیان نتیجه ساختمابیهوشی در بیماران دچار اواکسن اسپایکوژنمیوتونیک دیستروفیتمرکز بر هدفشباهت کیهان و مغزپول و شادیالگوی بنیادین و هوشیاریجستجوی هوشیاری در مغز مادی متیل فومارات(زادیوا)(نوشیدن چای برای مغز مفید از تکینگی تا مغز از مغز ترفتار وابسته به شکلقانون مندی نقشه ژنتیکی مباور و کیهان شناسیسفر تجهیزات ناسا به مریخ ورزش بهترین درمان بیش فعما به جهان های متفاوت خودتو با همه چیز در پیوندیپیوستگی همه ی اجزای جهانطوفان زیباییتاثیر رو ح و روان بر جسمانقراض را انتخاب نکنیدمعجزه در هر لحظه زندگیحمله ویروس کرونا به مغزابزار بقای موجود زنده از دانشمندان پاسخ کوانتومی چگونه انتظارات بر ادراک از تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی رویا بخشی حقیقی از زندگی لمس کوانتومیبحثی در مورد حقیقت فضا و سلسله مباحث هوش مصنوعیژن همه چیز نیستماشین دانشتوهم فضای خالیپروتز چشمعلم در حال توسعهتبدیل سلولهای محافط به سانسان یک کتابخانه استمغز انسان برای ایجاد تمدحس و ادراک قسمت 74ابزارهای دفاعی و بقای موداروی جدید برای میاستنی چالش هوشیاری و اینکه چرا اسکار، لگوی هوشمندهوش مصنوعی درخدمت خلق وحروش های صرفه جویی در ایجامقابله ی منطقی با اعتراضبرنامه و ساختار پیچیده مسیگار عامل افزایش مرگ ومکمردرد و علل آنمدیریت اینترنت بر جنگتوصیه های غیر دارویی در سآنان که در قله اند هرگز خعارضه جدید ویروس کرونا ستشنچ پانایوتوپولوس تشنج اولین سلول مصنوعیمغز حریص برای خون، کلید تحس و ادراک قسمت پنجاهاحساس گذر سریعتر زماندر چه مرحله ای از خواب ، رنجات در راستگوییاصل علت و تاثیرهوشمندی کیهانریشه های مشترک حیاتمنابع انرژی از نفت و گاز برخی اثرات مضر ویتامین دسانسور بر بسیاری از حقایکودکان را برای راه آماده مرز بین انسان و حیوان کجاتکامل تکنولوژیآیا هشیاری کوانتومی وجودپیامهای کاربرانتغییر الگوی رشد مغزی با زاینترنت بدون فیلتر ماهوانقش هورمون های تیروئید دحس و ادراک قسمت ششمادغام میان گونه های مختلدرمان های بیماری آلزایمرچرا حجم مغز گونه انسان دربلوغ چیستهدف یکسان، در مسیرهای متراست دستی و چپ دستیمنبع هوشیاری کجاست قسمت بررسی سیستم تعادلی بدن اسختی ها رفتنی استکتاب گران و پرهزینه شد ولمشاهده آینده از روی مشاهتئوری جدید، ویران کردن گآیا جهش های ژنتیکی، ویروجهان فراکتالاگر با مطالعه فیزیک کواننقش روی و منیزیم در سلامتخواندن ، یکی از شستشو دهنارتباط شگفت انگیز مغز اندرمان دارویی سرطان رحم بنظریه ی تکامل در درمان بیبه زودی شبکه مغزی به جای وقتی فهمیدی خطا کردی برگزمان واقعیت است یا توهممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتبعد از کرونا دلخوشی بیهوشلیک فراموشیکشتن عقیده ممکن نیستتاثیر کپسول نوروهرب بر سآتش منبع انرژیجهان پیوستهابزار بقا از نخستین هماننمیتوان با بیرون انداختنخدا موجود استاز نظر علم اعصاب اراده آزدرک دیگرانفیزیک و هوشیاریهمیشه داناتر از ما وجود دبیماری آلزایمر، استیل کوواقعیت چیستزیباترین چیز در پیر شدنمنبع خواب و رویاتقویت حافظه یا هوش مصنوعشگفت زده و حیران باشگامی در درمان بیماریهای تاثیر گیاهخواری بر رشد و إِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَجهشهای مفید و ذکاوتی که دابزار بقا از نخستین همانچهار ساعت پس از کشتار خوکدنیا، هیچ استاز تکینگی تا مغز از مغز تدستورالعمل مرکز کنترل بیفرد حساس از نظر عاطفی و بهورمون شیرساز یا پرولاکتزبان و بیان، در سایه پیشربیوگرافیواکسن اسپایکوژن ضد کرونامیگرن و پروتئین مرتبط با تمساح حد واسط میان مغز کوشباهت زیاد بین سلول هاي عپول و عقیدهالگوبرداری از طبیعتحفره در مغزدین اجبارینوعی سکته مغزی ، وحشتناک از تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی رفتار اجتماعی انسان، حاصقانون گذاری و تکاملباد و موجسفر دشوار اکتشافورزش در کمر دردما با کمک مغز خود مختاريمتو با باورهایت کنترل میشپیام های ناشناخته بر مغز طولانی ترین شبتاثیر روده بر مغزانواع سکته های مغزیمعرفت و شناختحمایت از طبیعتابزار بقای موجود زنده از دانشمندان اولین سلول مصنچگونه به سطح بالایی از هواز تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی رویا تخیل یا واقعیتلوب فرونتال یا پیشانی مغبحثی در مورد عملکرد لوب فسلطان جنگل یا صاحب ملکوتژن همه چیز نیستمبانی ذهنی سیاه و سفیدتوهم فضای خالی یا توهم فضپروتز عصبی برای تکلمعلم راهی برای اندیشیدن اتبر را بردارانسان باشمغز انسان برای شادمانی طحس و ادراک قسمت 75ابعاد و نیازهای تکاملیمغز انسان برای شادمانی طحس و ادراک قسمت 78ابعاد اضافه ی کیهانداروی جدید برای ای ال اسچالش هوشیاری و اینکه چرا اساس انسان اندیشه و باور هوش مصنوعی ساخته هوش طبیروش هایی برای جلوگیری از مقابله با کرونا با علم اسبرنامه ی مسلط ژنها در اختسیاهچاله های فضایی منابعکمردرد با پوشیدن کفش منامداخله ی زیانبار انسانتوصیه هایی در مصرف ماهیآنزیم تولید انرژی در سلوعدم توقف تکامل در یک انداتشنج چیستاوکرلیزوماب داروی جدید شمغز در تنهایی آسیب میبینحس و ادراک قسمت پنجاه و یاحساسات کاذبدر ناامیدی بسی امید استنخاع ما تا پایین ستون فقراصل عدم قطعیت از کوانتوم هوشیاری و وجودرژیم های غذایی و نقش مهم منابع انرژی از نفت و گاز برخی اختلالات عصبی مثانهساهچاله ها تبخیر نمیشودکوری گذرای ناشی از موبایمرز جدید جستجو و اکتشاف، تکامل جریان همیشگی خلقتآیا واکنش های یاد گرفته وسایتهای دیگرتغییر زودتر اتصالات مغزیایندرالنقش هورمون زنانه استروژنحس و ادراک قسمت شصت و هشتادغام دو حیطه علوم مغز و درمان های جدید میگرنچرا خشونت و تعصببلعیدن ستاره توسط سیاهچاهدف از تکامل مغزرجزخوانی هایی که امروز بمنبع هوشیاری کجاست قسمت بررسی علل کمر درد در میانسرنوشتکتاب زیست شناسی باورمطالبه ی حق خودتا 20 سال آینده مغز شما به آیا جهش ژنتیکی و تنظیم اججهان قابل مشاهده بخش کوچاگر تلاش انسان امروز برانقش روزه داری در سالم و جخواب سالم عامل سلامتیارتباط غیرکلامی بین انسادرمان سرگیجه بدون نیاز بنظریه ی تکامل در درمان بیبه زیر پای خود نگاه نکن بوقتی پر از گل شدی خودت را زمان پلانکمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتتفکر قبل از کارشلیک فراموشیگل خاردار، زیباستتاثیر کپسول نوروهرب بر سآثار باستانی تمدن های قدجهان پر از چیزهای اسرار آابزار بقا از نخستین هماننمیتوان بر سیاه سیاه نوشخدای رنگین کماناز واقعیت امروز تا حقیقتدرک درست از خود و هوشیاریفیزیکدانان ماشینی برای تهمیشه راهی هستبیماری الزایمرواقعیت چیستزیباترین چیز در افزایش سمنتظر نمان چیزی نور را بهتقویت سیستم ایمنیشگفتی های نقشه ی ژنتیکیگامی در درمان بیماریهای تاثیر انتخاب از طرف محیط افت فشار خون ناگهانی در وجوانان وطنابزار بقا از نخستین هماننوآوری ای شگفت انگیز داندندان ها را مسواک بزنید تاز تکینگی تا مغز از مغز تدغدغه نتیجه ی نادانی استفردا را نمیدانیمهوش فوق العاده، هر فرد اسزبان و تکلم برخی بیماریهبیوگرافیواکسن دیگر کرونا ساخته شمیگرن سردردی ژنتیکی که بتنفس هوازی و میتوکندریشباهت زیاد بین سلول هاي عتاثیر درجه حرارت بر عملکالتهاب شریان تمپورالحق انتخابدین، اجباری نیستنیکولا تسلااز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی رقیبی قدرتمند در برابر مقانون جنگلباد غرور و سر پر از نخوت وسفرنامه سفر به بم و جنوب وزن حقیقی معرفت و شناختما بخشی از این جهان مرتبطتو باید نیکان را به دست بپیدایش زبانطی یکصد هزار سال اخیر هرچتاثیر رژیم گیاه خواری بر انگشت ماشه ایمغز فکر میکند مرگ برای دیحوادث روزگار از جمله ویرابزار بقای موجود زنده از دانشمندان تغییر میدان مغچگونه باغبانی باعث کاهش از تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی رویا حقی از طرف خدالوتیراستامبحثی درباره هوش و تفاوتهسم زنبور ، کلیدی برای وارژن هوش و ساختارهای حیاتی مباحث مهم حس و ادراکتوهم لیلیپوتی(ریزبینی)پرورش مغز مینیاتوری انساعلم ساختن برج های چرخانتحریک عمقی مغز در آلزایمانسان جدید از چه زمانی پا