دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

ابزار بقا از نخستین همانند سازها تا مغز، از مغز تا ویروس کرونا قسمت چهل و چهارم

ابزار بقای موجود زنده از نخستین همانند سازها تا مغز، از مغز تا ابزارهای بقای ویروس کرونا(قسمت چهل و چهارم)

نقش سلول های بنیادی در پژوهش های ویروس شناسی و تولید واکسن و دارو

سلول های بنیادی با قابلیت تبدیل شدن به انواع سلول های بدن، به عنوان پایه ی بسیاری از پژوهش ها از جمله مطالعات روی نوع خاصی از سلول ها برای بررسی واکنش آنها به عنوان میزبان ویروس، سودمند است. تولید مصنوعی اندام و آلوده کردن آن با ویروس و بررسی های ریز در سطح مولکولی، کمک میکند نحوه ی عملکرد و تاثیر ویروس بر بافت و واکنش بافت به ویروس کاملا شناخته شود.( مطالعات روی بافت مصنوعی تولید شده از سلول های بنیادی، قابل قبول تر از تست عوامل بیماری زا روی انسان است.)

واکسن و دارو سازی مدرن، فقط رونمایی از جعبه واکسن و ماده ی اصلی آن نیست بلکه باید واکسن ها را آزمود و ارتقا داد. آزمودن سودمندی واکسن ها از طریق بررسی آنتی بادی های خنثی کننده، لازم است زیرا ویروس در نزاعی تکاملی با میزبان و واکسن ها دائما جهش میکند و واکسن های قدیمی تاثیر خود را از دست می دهند یا تاثیر آنها کم میشود. آزمودن رفتار داروها و واکسن ها- که میتواند باعث عوارض زیادی روی انسان ها شود- روی اندام های مصنوعی، اخلاقی تر و پذیرفته شده تر است. پیشرفت های فراوان علم امروز، دست انسان را برای دقیق ترین و اخلاقی ترین پژوهش ها در سطح سلولی و مولکولی باز کرده است. در چنین جهانی کاملا مورد انتظار است، از همان ابتدای همه گیری کووید 19، سودمندترین واکسن ها و داروها ساخته شود و نتایج واکسیناسیون وسیع و مفید در برخی کشورها خیلی زود نمایان شود. واکسن سازی سنتی قدیمی روشی طولانی و زمان گیر است. اورگانوئیدها ممکن است کمک کند اهداف مولکولی ممکن برای طراحی واکسن را بشناسیم ولی به تنهایی نمیتواند برای واکسن سازی استفاده شود زیرا سیستم ایمنی میزبان را ندارد.

پیشرفت های علمی و نتایج آن را که در کنترل آمار ابتلا و مرگ و میر کووید19 نمایان است باید قدر نهاد و از آن استفاده کرد.

بررسی عفونت زایی ویروس کرونا و پاسخ های درمانی با ارگانوئیدهای پیچیده(اورگانوئید: ساختارهای سلولی که ازروی سلول های بنیادی ساخته میشود.)

خلاصه: درمان بیماران با عوارض شدید COVID-19، به دلیل نبود داروهای سودمند و شکست در کنترل طبیعت چند جانبه و هتروژن بیماری با روش های سنتی، با چالش مواجه شده است. در این پژوهش، نقش مهم اورگانوئیدهای پیچیده در مطالعه ی عفونت SARS-CoV-2، مدلسازی از پاتولوژی بیماری کووید 19 و تست دارو و ابداع واکسن و آنتی بادی مورد بررسی قرار میگیرد. دراین مقاله چالش های پژوهش بر کووید 19 و چالش های باقیمانده در کاربرد اورگانوئیدها بحث میشود.

مطلب:

عفونت کووید 19 تاکنون باعث مرگ تایید شده ی 3,530,582 نفر در سطح جهانی شده است(البته مقدار مرگ و میر تایید نشده طبیعتا چندین برابر است به خصوص در کشورهای توسعه پیدا نکرده و کشورهای دیگری که از دید امنیتی، آمارها را دستکاری میکنند). واکسن ها برای جلوگیری از عفونت استفاده می شود ولی تا امروز داروی ضد ویروس اختصاصی برای مهار بیماری وجود ندارد.

درمان بالینی بیماران با کووید 19 اساسا بر بهبود علایم، بهبود عملکرد ریه، جلوگیری از افزایش حاد وناگهانی سیتوکین های در گردش خون(جلوگیری از طوفان سیتوکینی) و کنترل عفونت های سوار شده، استوار است. کارآزمایی های بالینی سریعی در حال انجام است تا چرخه ی عفونت SARS-CoV-2 و فرایندهای پاتوفیزیولوژیک مربوطه را مهار کند. با این همه اندکی در مورد زمینه های ژنتیکی بیماران دچار کووید 19 که بر شدت علایم می افزاید می دانیم. به طور مشابه اینکه واکنش های ویروس با گیرنده های میزبان ممکن است بر اساس سن، جنس، و نژاد بیماران تغییر کند، شناخته شده نیست. بنابراین طراحی واکسن های سودمند و داروهای ضد ویروس چالش زا بوده است.

پیشرفت در ارزیابی ها بر اساس اورگانوئید- که از سلول های بنیادی با قابلیت زیاد در انسان (hPSCs)و یا سلول های بنیادی بالغین ASCs به دست می آید- امکان توسعه گونه های مختلف اورگانوئیدها را در پژوهش بیومدیکال میدهد.

بر این اساس کشت دوبعدی سلول و اورگانوئیدهای سه بعدی برای بررسی عفوت کووید 19 استفاده میشود. این مطالعات نشان میدهد لازم است نقش اورگانوئیدهای تولید شده از سلول بنیادی در پژوهش های کووید 19 تعریف شود. در این مطالعه چرخه ی عفونت ویروس کرونا و استراتژی های مداخله ای مربوط به آن، توضیح داده می شود. همچنین ارزیابی های کنونی کووید 19 با تمرکز بر قدرت و محدودیت های احتمالی این روش ها ارزیابی شده است. همچنین نقش انواع سلول های تنفسی و اورگانوئیدهای ریه و دیگر اورگانوئیدها را- که از hPSCs and ASCs به دست می آید- در ارزیابی حساسیت به کووید 19 توضیح میدهد. در نهایت ما سودمندی اورگانوئیدها را در مطالعه ی پاتوفیزیولوژی القا شده به وسیله ی SARS-CoV-2 و نتایج درمانی را آزمایش می کنیم.

چرخه ی عفونت کووید 19 و استراتژی های مداخله ای مربوط

SARS-CoV-2 یک بتاکرونا ویروس با زنجیره ی تک رشته ای RNA مثبت است و احتمالا از کرونا ویروس خفاش تکامل یافته باشد. تنوع ژنومی این ویروس در بیماران با کووید 19 مشاهده شده است. ولی ژنوم محیطی این ویروس تا حدی ثابت است. ژنوم ساختاری SARS-CoV-2 بر مناطق عملکردی پروتئین های ویروس- که از نظر تکاملی حفظ شده اند- اشاره میکند. به علاوه این ویروس چرخه ی عفونی مشابهی با ویروس عامل مرس و دیگر ویروس های خانواده ی سارس دارد.

چرخه ی عفونت SARS-CoV-2

مانند ویروس سارس، این ویروس هم از چندین فرایند هماهنگ برای ورود به سلول میزبان استفاده میکند. چرخه ی عفونت SARS-CoV-2 از ورود به سلول میزبان با ادغام غشایی و اندوسیتوز شروع میشود تا نهایتا ویروس بالغ را آزاد کند. در بیماران کووید 19 چرخه ی عفونت، بار ویروسی را در بافت های ریه، کلیه و روده افزایش میدهد. القا و ترشح ستوکین های سلولی(طوفان سیتوکینی)ممکن است باعث القای طیف وسیعی از پاسخ های التهابی و ایمونولوژیک در این بافت ها شود. طوفان های سیتوکینی معمولا منجر به تخریب آلوئول های ریه، آسیب حاد ریه و کاهش تبادل گاز و نارسایی ریوی و تخریب چند اندام و نهایتا افزایش مرگ و میر میشود.

چرخه ی عفونت، شامل اتصال S-gp به گیرنده ی ACE2 و شکست آن به وسیله ی پروتئاز سلولی میزبان است تا به دو بخش S1 و S2 تبدیل شود و این با پروتئاز سرین، مدیریت میشود. فعالیت S2 باعث ترکیب با غشای سلولی میشود. در داخل سلول میزبان، RNA ترجمه میشود تا پروتئین های غشا و پوشش و نوکلئوکپسید تولید شود.

پاسخ ایمنی از طریق عرضه ی آنتی ژن ویروس به ماکروفاژها باعث ترشح سیتوکین ها میشود. B cells آنتی بادی های خنثی کننده را برای حمایت از ریه تولید میکند؛ همچنین میتواند باعث تخریب ریه ناشی از سیتوکین از طریق افزایش التهاب وابسته به آنتی بادی و تحت مدیریت FcγR شود. درمان ها و واکسن های تولید شده باید بتواند در مسیر ایجاد عفونت، روی واسطه ها تاثیر بگذارد.

استراتژی های درمانی :

هرچند درک ناکاملی از چرخه ی زندگی ویروس وجود دارد فرایندهای شناخته شده در ویروس می تواند به عنوان مداخله های مولکولی، ایمونولوژیک و دارویی مورد استفاده قرار بگیرد. چنین مداخله های بالینی و آزمایشی در این عفونت گزارش شده است.

مهار ورودی ویروس به سلول میزبان میتواند سودمند باشد و از عفونت به طور کلی جلوگیری کند. مهار اتصال (spike glycoprotein (S-gp به گیرنده ی انسانی ACE2 با استفاده از ACE2 مصنوعی(ریکامبینانت) قابل حل انسانی (hrsACE2)باعث کاهش رشد ویروس در میزان تا 1000 تا 500 برابر میشود. البته این مولکول مصنوعی، خاص هر گونه است و مورد تولید شده در موش، در انسان تاثیری ندارد.

Transmembrane serine protease 2 ((TMPRSS2 میتواند به وسیله مهاز کننده ی پروتئاز به نام کاموستات مهار شود. سرم بیماران بهبود یافته از کووید 19 هم میتواند به جلوگیری از ورود ویروس کمک کند.

CR3022 که یک آنتی بادی مهار کننده و جدا شده از بیماران بهبود یافته از کووید 19 است به بخش اتصال به گیرنده ی S-gp متصل میشود.

سازمان غذا و داروی آمریکا FDA ایورمکتین را تایید کرده است. این دارو باعث مهار تکثیر ویروس کرونا در مدل آزمایشگاهی میشود. داروی ضد ویروس رمدیسیویر که یک آنالوگ آدنوزین است همچنین تکثیر ویروس را مهار میکند. این دارو نخستین داروی تایید شده FDA در این بیماری است. با این حال سازمان بهداشت جهانی گزارش کرد این دارو باعث کاهش مرگ و میر و کاهش دوره ی بیماری نمیشود. مهمتر اینکه حدود 20% موارد کووید 19 شدید وابسته به طوفان سیتوکینی است که با مهار ترشح سیتوکین و تشدید پاکسازی سیتوکین در سلول های هدف قابل مهاراست. توسیلیزوماب یک آنتی بادی منوکلونال که باعث مهار اینترلوکین 6 میشود برای درمان طوفان سیتوکینی در بیماران کووید 19 استفاده شده است.

کورتون سیستمیک مرگ و میر 28 روزه ی این بیماران را کاهش داد. ولی در بیمارانی- که نیاز به اکسیژن اضافی نداشتند- بی فایده بود. سازمان های مهم بهداشتی کورتون را در کووید 19 شدید توصیه می کنند. تاثیر دگزامتازون در این بیماران ممکن است مهار عوامل پیش التهابی مانند NF-κB باشد. با این همه، تجربه های بالینی پیشنهاد میدهد طوفان سیتوکینی عامل ایجاد آسیب به بافت ریه و نارسایی چند اندام در کووید 19 است.

عوامل دیگری که بر چرخه ی عفونت تاثیر میگذارد:

چرخه ی عفونت SARS-CoV-2 با ویژگی های بالینی متنوعی در بیماران با کووید 19 همراه است؛ ازجمله ی آنها بیماری حاد ریه و یا علایم خفیف یا شدید در دیگر اندام هاست. برخی بیماران بی علامت و یافته های منفی در سی تی اسکن دارند. این، نشان دهنده ی بار اندک ویروس و پاسخ های ایمونولوژیک و التهابی اندک در ریه هاست.

تقریبا 80% عفونت ها بی علامت یا خفیف هستند؛ 15% بیماری شدید دارند و نیازمند کمک تنفسی و 5% بیماران در شرایط اورژانسی هستند. در این زمان غیر ممکن است بتوان پیشبینی کرد کدام بیمار، جزو این 5% آخر است و نیاز به تنفس کمکی دارد. در کودکان معمولا عفونت به شکل بی علامت است. این عفونت زنان را کمتر درگیر میکند و این به دلیل تاثیر هورمون آندروژن در بالا بردن سطوح گیرنده ی ACE2 است. سطوح بالای آندروژن در ارتباط با خطر بالای عفونت و شدت بیماری در مردان است. سطح بالای مرگ و میر در سیاهان آمریکایی مشاهده میشود هرچند علل اولیه نامشخص و چند جانبه است.

سیگار با تولید بیشتر تظاهر ACE2 باعث تشدید بیماری میشود. تظاهر همزمانmRNA ACE2 و TMPRSS2تا حد زیادی وابسته به سن و جنس بیماران است و در بیماران سیگاری تشدید میشود.

در بیماران کووید 19 سن و جنس در تعیین سودمندی داروها و آنتی بادی های ضد ویروس باید لحاظ شود.

مدل های سنتی بررسی کووید 19 به چند دسته تقسیم میشود روش های بیوشیمیایی، ارزیابی های ویروس زنده و شبه واقعی.

در مطالعه ی اخیر بر مدل های کشت سلولی تاکید میشود.

مدل های کشت سلولی برای ارزیابی کووید از نظر تئوریک برای همه ی فرایندهای سلولی چرخه ی عفونت کووید 19 و ارزیابی های عفونت زایی ویروس و غربالگری دارویی استفاده میشود. در اینجا ما سه سیستم اصلی را در مطالعه ی کووید 19 استفاده کردیم: کشت سلول تک لایه دو بعدی، روش های سازگار شده سطح هوا مایع دو بعدی ALI assays و اورگانوئیدها سه بعدی

کشت تک لایه ی دو بعدی

این کشت ها از نسل های متفاوت سلولی برای ارزیابی ورود ویروس کرونا و تست داروها استفاده میکند.

سلول TMPRSS2-expressingکه ساختار ACE2 مشابه سلول های انسانی دارد خیلی مستعد عفونت کووید 19 است.

ارزیابی های ALI assays: کشت ALI از محیط راه هوایی در طبیعت تقلید میکند و برای ارزیابی بلوغ و ارزیابی عملکردی اپیتلیوم راه هوایی استفاده میشود. ارزیابی های ALI بخش قاعده ای اپیتلیوم را توانمند میکند تا با هوا تماس پیدا کند و به طرف دیگرش این امکان را میدهد با یک غشا با سوراخ های ریز به محیط تمایز، دسترسی پیدا کند. این روش دوبعدی عموما برای ارزیابی ارتباط ها بین پاتولوژی بیماری ریه که از طریق هوا منتقل میشود و حساسیت بیمار به کووید 19 شدید، مناسب است. محدودیت های این روش ناتوانی آن در تولید بافت های پیچیده تر مانند آلوئول هاست.

کشت سه بعدی و اورگانوئیدها

برخلاف کشت دو بعدی، کشت سلولی سه بعدی یک پلاتفورم مصنوعی است که از محیط طبیعی سلول های زنده و بافت ها تقلید میکند. سلول ها معمولا در محیط واسطه ی مناسب یا ماتریکس خارج سلولی در سوسپانسیون ها رشد میکند تا خوشه های سه بعدی تولید کند. ترکیبات ماتریکس خارج سلولی و نیروهای فیزیکی، نقشی حیاتی در تنظیم رفتار سلولی دارند. پروتکل های اورگانوئید جاری، محیط های سه بعدی سلولی را در محیط طبیعی بازآرایی میکند و تظاهرات ژنتیکی و اپی ژنتیک سلول های انسانی را نگه میدارد. و در بیماری های عفونی قابل استفاده است. اورگانوئیدهای سه بعدی میتواند جدا شود و با کشت های دو بعدی ALI سازگار شود تا تمایز جهت دار سلول های بنیادی و پیشساز راه هوایی را به سلول های بالغ تسهیل کند.

اورگانوئیدهای منشاگرفته از سلول های بنیادی با قابلیت تمایز زیاد hiPSCs در پژوهش های سندرم کووید 19

اورگانوئیدها میتواند از hiPSCs و سلول های بنیادی جنینی ESCs ایجاد شود و به عنوان بافت سه بعدی که میتواند در محیط آزمایشگاه خود را بازسازی کند باقی میماند. آنها برای مدلسازی از بیماری ها و تست داروها مفیداست.

مدل سازی از کووید 19

آزمایشات دارای مدرک مثبت، نشان می دهد ویروس این بیماری، اورگانوئیدهای کلیه و عروق خونی انسان را درگیر میکند. و این بیماری با استفاده از ACE2 مصنوعی قابل مهار است. گزارش های بعدی تایید کرد انواع متفاوتی از اورگانوئیدهای منشا گرفته از hPSC شامل اورگانوییدهای ریه، شبکه ی کوروئید، مغز ، قلب و روده میتواند به عنوان مدل های بیماری و مطالعه ی ویروس کووید 19 و غربال داروها استفاده شود. اورگانوییدهای ریه به طور خاص، حساس هستند زیرا سلول های اپیتلیوم راه های هوایی و آلوئول ها هم تاثیرگذار و هم هدف عفونت کووید 19 هستند.

اورگانوئیدهای ریه

ریه ی انسان اندامی پیچیده با سلول های ظریفی است که هوا را به کیسه های هوایی دورتر منتقل میکند. هربخش ریه شامل سلول های اپیتلیوم، سلول های عروقی و سلول های ایمنی است. سلول های اپیتلیوم راه هوایی از hPSCs تولید میشود تا اورگانوئیدهای ریه را تولید کند و تکامل و ایجاد ریه را بازسازی نماید. در ابتدا اندودرم مشخص با activin از روی hPSCs ساخته می شود. بعدا اندودرم جلویی فورگات با مهار BMP4, TGF-β and GSK3β و در حضور FGF4 تشکیل می شود. بعدا با مهار FGF7, ATRA and GSK3β اورگانویدهای پیش ساز ایجاد می شود. در نهایت اورگانوئیدهای پیچیده ی ریه- که دارای ساختار لوله های هوایی سلول های شبیه مزانشیم و پیش سازهای آلوئولی هستند- تشکیل می شود.

کشف داروها:

اورگانوئیدهای آلوئولی منشا گرفته از hPSCs در ارزیابی ها در عفونت با ویروس SARS-CoV-2 و غربالگری تاثیرداروها استفاده شده است. برای نمونه مهار کننده های گیرنده ی آندروژن مانندفیناستراید و دوتاستراید با کم کردن سطوح ACE2 and TMPRSS عفونت زایی ویروس را در اورگانوئیدهای آلوئولی ریه- که از سلول های بنیادی جنینی انسان منشا گرفته است- کم میکند. این اورگانوئید ها برخی داروها مانند imatinib, mycophenolic acid and quinacrine dihydrochloride را در جلوگیری از ورود ویروس موثر تشخیص داده است؛ همچنین ACE2 blocking antibody از ورود ویروس به مدل ارگانوئید، جلوگیری میکند.

با وجود این نتایج امیدبخش ابتدایی، اورگانوئیدها برخی محدودیت ها را دارند. hPSC ها مستعد ناپایداری ژنومی در درازمدت در محیط آزمایشگاه هستند. همچنین تفاوت ها بین پروتکل ها و بین آزمایشگاه ها باعث تفاوت در نتایج آزمایشگاهی میشود و نهایتا تمایز نابالغ اوگانوئیدهای ریه است زیرا شرایط نامناسب کشت، موضوعی حل نشده باقی میماند. اوگرانوئیدهای انسانی معمولا بافت های جنینی غیربالغ را با سرعت تکثیر زیادتر ایجاد میکند. سلول های اپیتلیال از اورگانوئیدهایی که از سلول های بنیادی جنینی ایجاد میشود مارکرهای ابتدایی NKX2.1 and SOX917 را ایجاد می کند.

به طور خلاصه اورگانوئیدها بر اساس پایه ی hPSC در پزشکی و مدلسازی از بیماری ها استفاده می شود. تظاهر ژنهای سازگار به SARS-CoV-2 در اورگانوئید ریه آنها را مدلی ایده آل برای مطالعه عفونت زایی کرده است. با این همه ما توصیه میکنیم نتایجی که از ارگانوئیدهای ناشی از hPSC در مدل های حیوانی ایجاد میشود با اورگانوئیدهای ساخته شده از ASC انسان مقایسه شود.

اورگانوئیدهای ناشی شده از ASC در پژوهش کووید 19

تعریف ASCs در بیان علمی متفاوت است زیرا خصوصیات سلولی متفاوتی دارد که شامل دینامیک سلولی، هتروژنیتی و قابلیت انعطاف است. به علاوه دشوار است بین ASCs و سلول های زایا افتراق داده شود. این مقاله این سلولها را به عنوان سلول های غیر فعال با قابلیت های فراوان معرفی میکند که در سلول های بالغین یافت میشود. آنها می توانند به صورت طولانی خود را بازسازی کنند و با پتانسیل بازسازی خود، سلول های میانی (زایا و پیش ساز) تولید کنند و به سلول های خاص بافت تمایز یابند.

ASCs میتواند از بافت بالغ، جدا شود و در بافت سلولی به طور نامحدود باقی بماند. این سلول ها به عنوان جایگزین مناسب hPSC مطرح هستند که منبع خوبی از سلول های کاملا بالغ را برای تحلیل عملکردی فراهم میکند.

اورگانوئیدهای روده ای و بینی

اورگانوئیدهای روده ای و توده های کره ای بینی از بیوپسی های دهنده، مشتق میشوند و قبلا برای پیشگویی از پاسخ های دارویی در بیماران با فیروز سیستیک استفاده می شدند. سلول های روده ای تمایز یافته، ACE2 and TMPRSS2 را نشان می دهند و مقدار قابل توجهی از اجزای SARS-CoV-2 در سلول های روده ای در اورگانوئیدهای روده ای شناسایی شده است. تحلیل ترجمه ای پاسخ قوی ویروسی را در حضور مقادیر زیادی CXCL10 and CXCL11 mRNAs13 نشان می دهد که بسیاری نزدیک به طوفان سیتوکینی است. این مطالعه از استفاده از اورگانوئیدهای ASC در مطالعه ی آزمایشگاهی پاتوفیزیولوژی SARS-CoV-2 حمایت میکند.

جالب توجه اینکه مخاط بینی همچنین مقادیر زیادی از ACE2 and TMPRSS2109 را نشان میدهد که همراه با بار زیاد اجزای SARS-CoV-2 در حفره ی بینی بیماران دچار کووید 19 است و مخاط بینی، اپیتلیوم خارجی مشابه اپیتلیوم راه هوایی تنفسی فوقانی دارد

اورگانوئیدهای ریه

مدارک، پیشنهاد میدهد هر دوی سلول های شبیه ASC و پیش سازها در اجزای متفاوت ریه حضور دارد. سلول های شبیه ASC و پیش سازها در ریه های انسانی بالغ مشاهده شده است.

اورگانوئیدهای آلوئولی انسانی برای ارزیابی عفونت با ویروس کرونا ساخته شده است. اورگانوئیدهای آلوئولی آلوده شده با SARS-CoV-2 بسیاری از تظاهرات کووید 19 را بازآرایی میکند و اینها شامل ترشح سیتوکین، پاسخ ایمنی، پاسخ اینترفرون، کاهش پروتئین های سرفاکتانت و مرگ سلولی است. ژنهایی که در ارتباط با مرگ سلولی، اتصال سلولی و پروتئین های سورفاکتانت هستند همچنین در موارد عفونی شده با ویروس کرونا زیاد میشود. پیامرسانی التهابی با واسطه ی اینترفرون، پاسخ مشخص به عفونت با ویروس کرونا در این مطالعات است. افزایش پاسخ اینترفرون در ارتباط با سطح پایین تر SARS-CoV-2 است. درمان اورگانوئید آلوئولی با مقدار کم IFN-α and IFN-γ، تکثیر ویروس کرونا را کاهش داد. برعکس مهار اینترفرون باعث تشدید تکثیر ویروس شد.

درمان اورگانوئیدهای آلوئولی با اینترفرون بتا همچنین تظاهر ژن آر ان ای ویروسی را که نوکلئوپروتئین سارس کووی 2 را کدگذاری میکند کاهش داد. این یافته ها پیشنهاد میدهد اینترفرون ها ممکن است به عنوان یک وسیله ی پیشگیری از عفونت در بیماران شدیدا عفونی شده با ویروس به کار برود. مهار دارویی ویروس با مولکول های کوچک قابل توجه است. یک مطالعه نشان میدهد رمدیسیویرتظاهر ژن ان SARS-CoV-2 را سودمندتر از اینترفرون بتا یا هیدروکسی کلروکین در اورگانوئیدهای آلوئولی آلوده شده کاهش میدهد. این در تعارض با یافته های بالینی جدیدی است که بر عدم سودمندی رمدسیویر تاکید دارد. عدم همراهی نتایج از اورگانوئیدهای آلوئولی و کارآزمایی های بالینی باید بیشتر بررسی شود.

به طور خلاصه اورگانوئیدهای ریوی که از ریه های بالغ انسانی منشا می گیرد سلول های اپیتلیوم ریوی با بلوغ کامل درمقایسه با اورگانوئیدهای منشا گرفته از hPSC تولید میکند و برای مطالعات کووید 19 مناسب هستند. ارگانوئیدهای منشا گرفته از ASC یا سلول های زایا قابلیت بازسازی محدودی از خود دارند (کمتر از 5 نسل)

بهبود ترمیم و بازسازی ریه:

اندکی در مورد بازسازی آلوئول ها میدانیم. اورگانوئیدهای ریه نشان میدهد آلوئول های آلوده شده با ویروس مکانیسم های ترمیمی را برای رقابت با آسیب نشان می دهد. و اینها شامل ترشح سیتوکین، مقاومت به آپوپتوز و پیر شدن سلولی است. فرایندهای سلولی مشابه پاسخ های ترمیمی در موش و مدل های آسیب انسانی است. با وجود مکانیسم های ترمیمی درونی، گروهی از افراد که از کووید 19 بهبود یافته اند به درمان نیاز دارند تا عملکرد ریوی از دست رفته و آسیب به سلول های آلوئول را دوباره به دست بیاورند. جایگزین کردن سلول های آلوئولی با Alveolar type II epithelial cells (AECII) ممکن است روشی ممکن برای بهبود عملکرد ریه باشد. امیدبخش اینکه AECII بالغ موش و انسان میتواند به ریه های آسیب دیده ی موش، پیوند شود. پیوندهای مشابه که از سلول های اپیتلیوم ریه منشا گرفته از اورگانوئید استفاده میکند ممکن است برای درمان بیماران کووید 19 با آسیب شدید اپیتلیوم استفاده شود.

ارزیابی های پیچیده ی اورگانوئید

چالش باقیمانده ی مهم در به کار بردن اورگنوئیدها پیچیده نبودن و فقدان واکنش های بین سلولی وسیع در مقایسه با شرایط طبیعی است. اورگانوئیدها از راه های هوایی پیچیده برای مطالعه واکنش های سلولی مربوط به بیماری، میتواند از سلول های اپیتلیال برونشی و فیبروپلاست های ریه با سلول های اندوتلیال میکروواسکولار ایجاد شود.

سلول های اندوتلیال میتواند پس از آسیب حاد پیام هایی را از AECI دریافت کند و ساخت آلوئول را از طریق فاکتورهای پیامی متعددی مانند فاکتورهای آنژیوکرین که از اندوتلیوم منشا گرفته است و فاکتور منشا گرفته از پلاکت، افزایش دهد. سلول های اندوتلیال هم فاکتور رشد اندوتلیال عروقی و هم IL-6 and IL-8 ترشح میکند که همه ی آنها طوفان سیتوکینی را تشدید میکند. به این دلایل، اورگانوئیدهای عروقی ریه باید نگاهی ارزشمند به آسیب ریوی ناشی از ویروس کرونا و ترمیم آن ایجاد کند. این اورگانوئیدهای پرعروق هنوز شاخته نشده است.

چالش دیگر نبود فاکتورهای میزبانی، سلول های ایمنی و پاسخ های التهابی در ارزیابی های اورگانوئیدی موجود است. تاثیر آنتی بادی و دارو که در این مطالعات مشاهده میشود ممکن است در بدن بیمارانی- که شرایط پزشکی همراه دارند مانند بیماران قلبی عروقی یا دیابت و باعث تغییر رفتار سلولی میشود- اینگونه نباشد. اورگانوئیدها باید انواع سلول ها را داشته باشد تا از نزدیک در محیط طبیعی و پیچیدگی عوارض ناشی از التهاب زیاد را در بیماران تقلید کند. علاوه بر ساختارهای سه بعدی، ما اورگانوئیدهای چهار بعدی را پیشنهاد میدهیم. اورگانوئیدهای پنج بعدی فاکتورهای خارجی را به کار میبرد تا پیام های التهابی، ایمنی و محیطی میزبان را همسان سازی کند و اینها در کشت های اورگانوئید کنونی وجود ندارد.

در آینده اورگانوئیدها میتواند نقشی در واکسن سازی داشته باشد. واکسن سازی سنتی قدیمی روشی طولانی و زمان گیر است. اورگانوئیدها ممکن است کمک کند اهداف مولکولی ممکن برای طراحی واکسن را بشناسیم ولی به تنهایی نمیتواند برای واکسن سازی استفاده شود زیرا سیستم ایمنی میزبان را ندارد. ولی ارزیابی ها با اورگانوئیدها ممکن است داده های ارزشمندی را در مورد ارتباط های بین سلولی بین پروتئین های ویروس و گیرنده های میزبان فراهم کند و سودمندی آنتی بادی های خنثی کننده را در افراد واکسینه شده معین کند. از این دیدگاه اورگنوئیدها ممکن است تولید واکسن را درهمه ی مراحل، تسریع کند.

خوشبختانه تولید اورگانوئیدهای تولید شده از سلول های ایمنی شامل سلول های ایمنی بی و تی از hiPSC ساده و امکان پذیر است وجود T cells, B cells and macrophages ها در اورگانوئید ممکن است ارزیابی های واکسن را در آینده بهبود بخشد.

مهم اينكه كنار هم آوردن همه ي انواع سلول ها با محدوديت هاي تكاملي براي بافت معيني در محيط خاصی محدود ميشود.

نكته نهايي:

تفاوت های وراثتي جمعيت های انساني چالش بزرگي را در ارزيابی هاي نتايج درمانی و استعداد فردي به بیماري ها دارد. اورگانوئید منشا گرفته از سلول های بنيادي آن را الگوي مناسبي براي ارزيابی های جاري كرده است. اورگانوئیدهای داراي چند بافت از دهنده ها و بیماران امکان ارزیابی های مولکولی در پاسخ بیمار به درمان ها در کووید 19 شدید را میدهد. ما تصور می کنیم ترکیب ارزیابی های جاری با اورگانوئیدهای پیچیده باعث توسعه ی پژوهش بر کووید 19 و درمان آن می شود و درس های مفیدی برای مطالعه ی دیگر بیماری های ویروسی فراهم میکند.

برخی توضیحات از دکتر سلمان فاطمی

https://www.nature.com/articles/s41556-021-00721-x?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=organic&utm_campaign=NGMT_USG_JC01_GL_NRJournals&fbclid=IwAR1nipLDozHKoyPbKWDZenUZ9iT82DoRggqIrEpf5yPjhRDHK7RTg9ZYB9k


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
حقیقت راستین انسان علم باز تکینگی تا مغز از مغز تسریعترین کامپیوتر موجودهوش عاطفی در زنان بیشتر اقدرت مردمغم بی پایانبیمار 101 ساله، مبتلا به سکلام، در تحولی شگفت آور ببزرگترین درد از درون است میدان بنیادین اطلاعاتداروهای ام اسپختگی پس از چهل سالگي به مستند جهان متصلتکامل داروینی هنوز در حاالتهاب شریان تمپورالتشنج چیستنهایت معرفت و شناخت درک عزیست شناسی کل در جزء فراکابزار بقا از نخستین هماننظریه ی ریسمانسطح آگاهی، رخدادهای زندگحافظه ی هوش مصنوعیاز تکینگی تا مغز از مغز تهیپرپاراتیروئیدیسملا اکراه فی الدینحس و ادراک قسمت بیست و دوبیماری تی تی پیکوچک شدن مغز از نئاندرتاتفاوت ها را به رسمیت بشناماپروتیلینداروی جدید ضد میگرنآلودگی هوا و ویروس کرونامعجزه ی چشمرمز بقای جهش ژنتیکیتئوری جدید، ویران کردن گانقراض را انتخاب نکنیدتظاهر خوابیده ی مادهنوار عصب و عضلهزبان و شناخت حقیقت قسمت دابزار بقای موجود زنده از همیشه چیزی برای تنهایی دشکست حتمیحس و ادراک قسمت 82از تکینگی تا مغز، از مغز هستی ما پس از شروعی چگال ملاحظات بیهوشی قبل از جرحس و ادراک- قسمت شصت و چهبیش از نیمی از موارد انتقکامپیوتر سایبورگتلاش های جدید در درمان فرمجرم، گاهی قربانی استدر چه مرحله ای از خواب ، رآیندهمغز و سیر تکامل ان دلیلی روان سالمتاثیر کپسول نوروهرب بر تانرژِی برای ایجاد اضطرابتغییرات تکاملی سر انسان نوعی سکته مغزی ، وحشتناک سفرنامه سفر به بم و جنوب اتصال مغز و کامپیوترهندسه بنیادینشبیه سازی سیستم های کوانحس و ادراک قسمت پنجماز درخواست ها جدا شوویتامین بی 12 در درمان دردمنابع انرژی از نفت و گاز خودآگاهی و هوشیاريبار مغز بر دو استخوانکتاب طبیعت در قالب هندسهتمرکز بر امروزدرمان نگهدارنده ی اعتیادآیا واکنش های یاد گرفته ومغز برای فراموشی بیشتر کروش هایی برای جلوگیری از تاثیر گیاه خواری بر رشد واولویت بندی ها کجاستجهان قابل مشاهده بخش کوچچگونه انتظارات بر ادراک سلسله مباحث هوش مصنوعیاختلاف خانوادگی را حل کنهوش مصنوعی الفاگوفلج بل، فلجی ترسناک که آنصبر و واقعیتاستفاده از سلول های بنیاوالزارتان داروی ضد فشار منبع هوشیاری کجاست قسمت خدای رنگین کمانگل درون گلدانتو آرامش و صلحیدرمان تومورهای مغزی با اتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا جهش ژنتیکی و تنظیم اجنقاشی هایی با بوی گذشته یریشه های مشترک همه ی موجوایمپلانت مغزیجهان پیوستهادغام دو حیطه علوم مغز و نگاه حقیقی نگاه به درون اسوخت هیدروژنی پاکهوش مصنوعی از عروسک بازی فاجعه ی جهل مقدسطوفان فقر و گرسنگی و بی ساصول سلامت کمربخشش، عقلانی یا غیر عاقلواکسن ضد اعتیادمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدنیا فریب و سرگرمیگام کوچک ولی تاثیرگذارتولید پاک و فراوان انرژیآب زندگی است قسمت اولدرمان ضایعات نخاعیتاثیر رو ح و روان بر جسمنقش آتش در رسیدن انسان بهرابطه تشنج و اوتیسمایا بیماری ام اس (مولتیپجهشهای مفید و ذکاوتی که دارتباط غیرکلامی بین انسانادانی در قرن بیست و یکم،سیر آفرینش از روح تا مغز هوش مصنوعی از عروسک تا کمفرد یا اندیشهعلم به ما کمک میکند تا موبلندی در ذهن ما درک بلندیوزوز گوشبرخی مرزهای اخلاق و علوم منبع هوشیاری در کجاست؟ قدوچرخه در کاهش دردهای کمپمبرولیزوماب در بیماری چتوهم جداییآسيب میکروواسکولاریا آسدرک دیگرانتاریخ، اصیل نیست و ساخته نقش زبان در سلطه و قدرت ازمین در برابر عظمت کیهاناگر با مطالعه فیزیک کواننرمش های موثر در کمردردجریان انرژی در سیستم های از نظر علم اعصاب اراده آزساختن آیندههوش احساسیقلب دروازه ی ارتباطعادت همیشه خوب نیستبه خودت مغرور نشوژن همه چیز نیستبرخی سلولهای عصبی در تلامواد کوانتومی جدید، ممکندانش قدرت استپیوندهای پیچیده با تغییرمرگ و سوال از قاتلتیکاگرلور داروی ضد انعقاافراد آغاز حرکت خودشان ردردی که سالهاست درمان نشترک امروزنمای موفقیتزندگی بی دودابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آابزار بقا از نخستین همانچراغ های متفاوت و نور یکسحقیقت غیر فیزیکیاز تکینگی تا مغز از مغز تسرگیجه از شایعترین اختلاهوشمندی کیهانقدرت و شناخت حقیقتغیرقابل دیدن کردن مادهبیمار مرکز تنفس سلولیکلرال هیدرات برای خوابانبسیاری از مجرمان، خودشانمیدازولام در درمان تشنج داروهای تغییر دهنده ی سیپدیده خاموش روشن در پارکمشکل از کجاستذهت را روی چیزهای مفید متتکامل داروینی هنوز در حاامواجی که به وسیله ی ماشیتشنج و حرکات شبه تشنجی قانهایت در بی نهایتزیست شناسی باور حقیقت یا ابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمسعی کن به حدی محدود نشویحافظه انسان و حافظه ی هوشاز تکینگی تا مغز از مغز تهاوکينگ پیش از مرگش رساللاموژین داروی ضد اوتیسم؟حس و ادراک قسمت بیست و سوبیماری دویککوچکی قلبتفاوت های بین زن و مرد فقماجرای جهل مقدسداروی جدید ضد الزایمرآلودگی هوا و پارکینسونمعجزه ی علمرمز جهانتا 20 سال آینده مغز شما به انواع سکته های مغزیتظاهری از ماده است که بیدنوار عصب و عضلهزبان و شناخت حقیقت قسمت سابزار بقای موجود زنده از همیشه چشمی مراقب و نگهباشگفت نیست من عاشق تو باشمحس و ادراک قسمت 87از تکینگی تا مغز، از مغز هشت توصیه برای کاستن از دممانتین یا آلزیکسا یا ابحساسیت روانی متفاوتبیشتر کمردردها نیازی به کاهش مرگ و میر ناشی از ابتلاش های جدید در درمان سرمحل درک احساسات روحانیدر ناامیدی بسی امید استآینده ی انسان در فراتر ازمغز کوانتومیروبات ها قول میدهندتاثیر کپسول نوروهرب بر سانسولینتغذیه بر ژنها تاثیر داردنیکولا تسلاسفرنامه سفر به بم و جنوب اثر مضر مصرف طولانی مدت رهندسه در پایه ی همه ی واکشبکه های مصنوعی مغز به درحس و ادراک قسمت پنجاهاز روده تا مغزویتامین بی هفدهمنابع انرژی از نفت و گاز خودت را از اندیشه هایت حفبار بزرگ ایستادن بر دو پاکتاب، سفری به تاریختمساح حد واسط میان مغز کودرمان نابینایان آیا ممکنآیا یک، وجود داردمغز بزرگ چقدر مفید هست ؟روش هایی ساده برای کاهش اتاثیر گیاهخواری بر رشد و اولین قدم شناخت نقص های خجهان موازی و حجاب هاچگونه به سطح بالایی از هوسلطان جنگل یا صاحب ملکوتاختلال خواب فرد را مستعد هوش مصنوعی از عروسک های بفلج خوابصبر بسیار بایداستیفن هاوکینگ در مورد هواکنش های ناخودآگاه و تقمنبع هوشیاری کجاست قسمت خدایی که ساخته ی ذهن بشر گل زندگیتو افق رویداد جهان هستیدرمان تشنجتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا خداباوری محصول تکاملچقدر به چشم اعتماد کنیمریشه های مشترک حیاتایمپلانت مغزی و کنترل دو جهان پر از چیزهای اسرار آارتقا و تکامل سنت آفرینش نگاه دوبارهسودمندی موجودات ابزی بر هوش مصنوعی از عروسک بازی فاصله ها در مکانیک کوانتطوفان زیباییاضطراب و ترسبدون پیر فلکواکسن علیه سرطانمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدنیا مکانی بسیار اسرارآمگامی در درمان بیماریهای تولید اندام با چاپ سه بعدآب زندگی است قسمت دومدرمانهای بیماری پارکینستاثیر روده بر مغزنقش انتخاب از طرف محیط، نرادیوی مغز و تنظیم فرکانایا بدون زبان میتوانیم تجهشهای مفید و ذکاوتی که دارتروز یا خوردگی و التهانازوکلسینسیستم تخلیه ی مغز بینشی نهوش مصنوعی از عروسک تا کمفرد حساس از نظر عاطفی و بعلم بدون توقفبلوغ چیستوسواس، بیماری استبرخی نکات از گاید لاین پرمنبع هوشیاری در کجاست؟(قدوچرخه سواری ورزشی سبک و پنج اکتشاف شگفت آور در موتوهم جدایی و توهم علمآسیب ها ناشی از آلودگی هودرک درست از خود و هوشیاریتازه های اسکیزوفرنی(جنونقش سجده بر عملکرد مغززمین زیر خلیج فارس تمدنی اگر تلاش انسان امروز برانرمشهای مهم برای تقویت عجریان انرژی در سیستم های از نظر علم اعصاب اراده آزساختن آینده، بهترین روش هوش احساسیقلب روباتیکعادت کن خوب حرف بزنیبه دنبال رستگاری باشژن همه چیز نیستبرخی سيناپسها طی تکامل و موجود بی مغزی که می توانددانش محدود به ابعاد چهارپیوندی که فراتر از امکانمرگ انتقال است یا نابود شتیروفیبان موثر در سکته ی افراد بی دلیل دوستدار تو درس گرفتن از شکست هاترکیب آمار و ژنتیکنمایش تک نفرهزندگی در جمع مواردی را برزندگی در سیاهچالهابزار بقا از نخستین هماننزاع بین جهل و علم رو به پحقیقت غیر قابل شناختاز تکینگی تا مغز از مغز تهوشیاری و وجودقدرت کنترل خودغرور و علمبیماری لبر و نابینایی آنکم کردن کالری روشی سودمنبسیاری از بیماری های جدیمکان زمان یا حافظه زمانداروهای ضد بیماری ام اس وپروژه ی ژنوم انسانیمشکلات نخاعیذخیره ی شگفت انگیز اطلاعتکامل داروینی هنوز در حاامیوتروفیک لترال اسکلروتشنج عدم توازن بین نورون نهادینه سازی فرهنگ اختلازیست، مرز افق رویداد هستابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمشلیک فراموشیحباب های کیهانی تو در تواز تکینگی تا مغز از مغز تهاوکينگ پیش از مرگش رساللایو دوم دکتر سید سلمان فحس و ادراک قسمت بیستمبیماری دیستروفی میوتونیکوچکترین چیز یک معجزه استفاوت های تکاملی در مغز وماجرای عجیب گالیلهداروی سل سپتآلزایمرمعجزه ی علم در کنترل کرونرمز جهان خاصیت فراکتالتا بحر یفعل ما یشاانیس بی کسانتعویض دارو در تشنجنوار عصب و عضله مهم در تشزبان جانسوزابزار بقای موجود زنده از همیشه اطمینان تو بر خدا بشگفت انگیز بودن کیهانحس و ادراک قسمت چهلاز تکینگی تا مغز، از مغز و هر کس تقوای خدا پیشه کنمن کسی در ناکسی دریافتم خفاش کور و انسان بینا؟با هوش مصنوعی خودکار روبکاهش التهاب ناشی از بیماتلاش های جدید شرکت نورالمحل درک احساسات روحانی ددر هم تنیدگی مرزها و بی مآینده ی علم و فیزیک در60 ثمغز آیندگان چگونه است ؟روبات های ریز در درمان بیتاثیر کپسول نوروهرب بر سانسولین هوشمندثبت و دستکار ی حافظهنیاز به آموزش مجازی دیجیسفری به آغاز کیهاناثرات فشار روحی شدیدهندسه زبانِ زمان استشبکیه های مصنوعیحس و ادراک قسمت پنجاه و یاز سایه بگذرویتامین دی گنجینه ای بزرمنابع انرژی از نفت و گاز خودروهای هیدروژنیبار سنین ابزار هوشمندی اکتابخانهتنفس هوازی و میتوکندریدرمان های اسرار آمیز در آآیا کیهان می تواند یک شبیمغز بزرگ چالش است یا منفعروش جدید تولید برقتاثیر انتخاب از طرف محیط اولین مورد PML به دنبال تکجهان ما میتواند به اندازچگونه باغبانی باعث کاهش سم زنبور ، کلیدی برای واراختلال در شناسایی حروف و هوش مصنوعی از عروسک های بفلج خواب چیستصد قدح، نفتاده بشکستاستیفن هاوکینگ در تفسیر بحثی در مورد عملکرد لوب فواکنش به حس جدیدمنبع هوشیاری کجاست قسمت خدایا جز تو که را دارمگلوله ی ساچمه ایتو انسانی و انسان، شایستدرمان جدید ALSتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا دلفین ها می تواند از نقش قهوه در سلامتیرژیم های غذایی و نقش مهم ایمپلانت مغزی کمک میکند جهان پر از چیزهای جادویی ارتقا یا بازگشت به قبل ازنگاهی بر قدرت بینایی دراسی و سه پل اصفهانهوش مصنوعی از عروسک بازی فاصله ی همیشگی تصویر سازطولانی ترین شباطلاع رسانی اینترنتیبدون بار گذشتهواکسنی با تاثیر دوگانه امنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدنیای شگفت انگیز کوانتومگامی در درمان بیماریهای تولید سلولهای جنسی از سلآب زندگی است قسمت سومدرماندگی به دلیل عادت کرتاثیر روزه داری بر سلامت نقش اتصالات بین سلولهای راز تغییرایا تکامل هدفمند استجوانان وطنارزش های وارونهنباید صبر کرد آتش را بعد سیستم تعادلی بدنهوش مصنوعی از عروسک تا کمفردا را نمیدانیمعلم در حال توسعهبلعیدن ستاره توسط سیاهچایک پیام منفرد نورون مغزی برخی نرمش ها برای درد زانمنبع خواب و رویادوپامین قابل حل در آبپول و شادیتوهم جسمآسیب روانی شبکه های اجتمدرک عمیق در حیواناتتازه های بیماری پارکینسونقش غذاها و موجودات دريازمان چیستاگر خواهان پیروزی هستیچرا ماشین باید نتایج را پجریان انرژی در سیستم های از واقعیت امروز تا حقیقتساختار فراکتال وجود و ذههوش بشری تهدید برای بشریقلب را نشکنعادت کردن به نعمتبه زودی شبکه مغزی به جای ژن هوش و ساختارهای حیاتی برداشت مغز ما از گذر زمانموجودات مقهور ژنها هستنددانش بی نهایتپیوستگی همه ی اجزای جهانمرگ تصادفیتکنولوژی های جدید و حالتافزایش قدرت ادراکات و حسدست و پا زدن در سایه؟ترکیب حیوان و انسانچند نرمش مفید برای کمردرچند جهانیزندگی زمینی امروز بیش از ابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و نادانی رو حقیقت، آن چیزی نیست که جلاز تکینگی تا مغز از مغز تهوشیاری و افسردگیقدرت انسان در نگاه به ابعغربال در زندگیبیماری میاستنی گراویسکمالگرایی دشمن پیشرفتبسیاری از بیماری های جدیمکانیک کوانتومی بی معنی داروی فامپیریدین یا نورلپروژه ی ژنوم انسانیمشکلات بین دو همسر و برخیذره ی معین یا ابری از الکتکامل داروینی هنوز در حاامید نیکو داشته باش تا آنتشویق خواندن به کودکانچهار میلیارد سال تکامل بزاویه نگاه ها یکسان نیستابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمشلیک فراموشیحباب هایی تو در تواز تکینگی تا مغز از مغز تهدف یکسان و مسیرهای مختللبخند بزن شاید صبح فردا زحس و ادراک قسمت دهمبیماری سلیاککووید نوزده و خطر بیماری تفاوت های زبانی سرمنشا تماده ی تاریکداروی ضد چاقیآملودیپین داروی ضد فشار معجزه در هر لحظه زندگیرنگ کردن، حقیقت نیستتاول کف پا و حقیقتانگشت ماشه ایتعامل انسان و هوش مصنوعینوار عصب و عضله تعیین محلزبان ریشه هایی شناختی اسابزار بقای موجود زنده از همیشه به آنچه داری، خوشنشگفت زده و حیران باشحس و ادراک قسمت چهل و هفتاز تکینگی تا مغز، از مغز وفور و فراوانیمن پر از تلخیمخفاش با شیوع همه گیری جدیبا هر چیزی که نفس می کشد مکاهش حافظه هرچند فرایندیتلاش هایی در بیماران قطع محدودیت چقدر موثر استدر هم تنیدگی کوانتومیآینده با ترس جمع نمیشودمغز اندامی تشنه ی انرژی اروبات کیانتاثیر کتامین در درمان پاانسان قدیم در شبه جزیره عثبت امواج الکتریکی در عصچیز جدید را بپذیرسقوط درون جاذبه ای خاص، چاثرات مفید قهوههندسه، نمایشی از حقیقتشباهت مغز و کیهانحس و ادراک قسمت پنجاه و داز علم جز اندکی به شما داویروس مصنوعیمنابع انرژی از نفت و گاز خورشید مصنوعیبارداری بدون رحمکجای مغز مسئول پردازش تجتنفس هوازی و میتوکندریدرمان های بیماری آلزایمرآیا گذشته، امروز وآینده مغز بزرگ چالشهای پیش روروش صحبت کردن در حال تکاماولین مورد پیوند سر در انجهان مادی، تجلی فضا در ذهچگونه تکامل مغزهای کنونیسماگلوتید داروی کاهش دهناختلال در شناسایی حروف و هوش مصنوعی از عروسک های بفلج دوطرفه عصب 6 چشمصدای بم با فرکانس پایین، استخوان های کشف شده، ممکبحثی درباره هوش و تفاوتهواکسن های شرکت فایزر آمرمنبع هوشیاری کجاست قسمت خرما منبع بسیار خوب آنتی گلوئونتو با همه چیز در پیوندیدرمان جدید میگرن با انتی تاثیر درجه حرارت بر عملکآیا دلفین ها میتوانند بانقش مهاجرت در توسعه نسل ارژیم های غذایی و نقش مهم ایمپلانت نخاعی میتواند دجهان دارای برنامهارتوکين تراپی روشی جديد نگاهی بر توانایی اجزاي بسیلی محکم محیط زیست بر انهوش مصنوعی از عروسک بازی فتون های زیستیطی یکصد هزار سال اخیر هرچاطلاعات حسی ما از جهان، چبدون زمان، ماده ای وجود نوابستگی یعنی قلادهمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدنیایی پر از سیاهچاله گاهی لازم است برای فهم و تولترودینآب، زندگی است(قسمت پنجم)درها بسته نیستتاثیر روغن رزماری استنشانقش تیروئید در تکامل مغزراست دستی و چپ دستیایجاد احساساتجوانان وطنارزش های حقیقی ارزش های غنبرو و انرژی مداومسیستم دفاعی بدن علیه مغز هوش مصنوعی از عروسک تا کمفرزندان زمان خودعلم راهی برای اندیشیدن ابنی عباس، ننگی بر تاریخیک پیشنهاد خوب برای آسان برخی نرمش ها برای زانومنتظر نمان چیزی نور را بهدورترین نقطه ی قابل مشاهپول و عقیدهمدل های ریز مغز مینی برینتوهمات و شناخت حقیقتآسیب عصب پا به دنبال اعتیدرگیری قلب در بیماری ویرتازه های درمان ام اسنقش غذاها و موجودات دريازمان و مکان، ابعاد کیهان اپل ویژن پرو در تشخیص بیمچرا مردم با زندگی میجنگنجراحی گردن همیشه برای دیاز کجا آمده ام و به کجا میساختار شبکه های مغزی ثابهوش در طبیعتقوی تر باشعادت بد را ترک کنبه زیر پای خود نگاه نکن بژن یا نقشه توسعه مغز و نقبرداشتت از جهان رو زیاد مورد نادر همپوشانی دو بیدانشمندان موفق به بازگردپیام های ناشناخته بر مغز مرگی وجود نداردتکنولوژی و پیشرفتافزایش مرگ و میر سندرم کودست کردن در گوشترازودوندست آسمانترازودونچند جهانیزندگی زودگذرابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و جهل رو به پسرگردانیحقایق ممکن و غیر ممکناز تکینگی تا مغز از مغز تهوشیاری کوانتومیقدرت ذهنمقالاتبیماری های میتوکندریکمردردبشکه ای که ته نداره پر نممکانیزمهای دفاعی در برابداروی لیراگلوتیدپروانه ی آسمانیمشکلات روانپزشکی پس از سذرات کوانتومی زیر اتمی قتکامل زبانامید نجاتتشخیص ژنتیکی آتروفی های چهار ساعت پس از کشتار خوکزاوسکا درمان گوشرابزار بقا از نخستین هماننعناعشنا در ابهای گرم جنوب نیاحد و مرزها توهم ذهن ماستاز تکینگی تا مغز از مغز تهدف یکسان، در مسیرهای متلحظات خوش با کودکانحس و ادراک قسمت دوازدهمبیماری ضعف عضلات نزدیک بکودک هشت ساله لازم است آدتفاوت ایستایی و تکاپوماده ی خالیداروی ضد چاقیآموزش نوین زبانمعرفت و شناخترنگین کمانتابوهای ذهنیانگشت نگاری مغز نشان میدتعامل انسان با هوش مصنوعنوبت کودکانزبان شناسی مدرن در سطح سلابزارهای پیشرفته ارتباط همیشه داناتر از ما وجود دشگفتی های نقشه ی ژنتیکیحس و ادراک قسمت چهل و هشتاز تکینگی تا مغز، از مغز وقاحت و تمسخر دیگرانمن بی من، بهتر یاد میگیرمخلا، حقیقی نیستبا آتش، بازی نکن و بعد از کاهش دوپامین عامل بیماریتلاشی برای درمان قطع نخامحدودیت های حافظه و حافظدر هم تنیدگی کوانتومی و پآیا فراموشی حتمی استمغز انسان ایا طبیعتا تماروح و آب حیاتتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان میوه ی تکاملجلو رفتن یا عقبگردچیزی منتظر شناخته شدنسلول های مغزی عامل پارکیاثرات مفید روزه داریهنر فراموشیشباهت مغز با کیهان مادیحس و ادراک قسمت پنجاه و سازدواج های بین گونه ای، رویروس های باستانی، مغز ممنابع انرژی از نفت و گاز خوش قلبی و مهربانیبازگشایی مجدد مطب دکتر سکرونا چه بر سر مغز می آورتنفس بدون اکسیژندرمان های بیماری اس ام ایآیا پیدایش مغز از روی تصامغز بزرگ و فعال یا مغز کوروشهای نو در درمان دیسک باولین هیبرید بین انسان و جهان مرئی و نامرئیچگونه جمعیت های بزرگ شکل سندرم کووید طولانیاختلالات مخچههوش مصنوعی از عروسک بازی فن آوری های جدید علیه شناصرع و درمان های آناستروژن مانند سپر زنان دبحثی درباره هوش و تفاوتهواکسن کووید 19 چیزهایی که منبع هوشیاری کجاست قسمت خسته نباشی باباگمان میکنی جرمی کوچکی در تو با باورهایت کنترل میشدرمان جدید کنترل مولتیپلتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا دست مصنوعی به زودی قانقش میدان مغناطیسی زمین رژیم ضد التهابیایمان به رویاجهان در حال نوسان و چرخشارتباط میکروب روده و پارنگاهت را بلند کنسینوریپا داروی ترکیبی ضدهوش مصنوعی از عروسک بازی فروتنی معرفتیطبیعت موجی جهاناطلاعاتی عمومی در مورد مبرنامه و ساختار پیچیده مواسطه ها د رمسیر ایجاد مغمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدنیا، هیچ استگاهی مغز بزرگ چالش استتومورها و التهاب مغزی عاآتاکسی فریدریشدرهای اسرارآمیز و پوشیدهتاثیر رژیم گیاه خواری بر نقش حفاظتی مولکول جدید درجزخوانی هایی که امروز بایران بزرگجواب دانشمند سوال کننده ارزش حقیقی زبان قسمت اولسکوت و نیستیهوش مصنوعی از عروسک تا کمفرضیه ای جدید توضیح میدهعلم ساختن برج های چرخانبه قفس های سیاهت ننازیک آلل ژنتیکی که از نئاندبرخی نرمش های گردنمنتظر زمان ایده آل نشوديدن با چشم بسته در خواب پوست ساعتی مستقل از مغز دمدیون خود ناموجودتوکل بر خداآسانی موفقیتدرگیری مغز در بیماری کویتبدیل پلاستیک به کربن و سنقش غذاها و موجودات دريازمان و گذر آن سریع استاپی ژنتیکچرا مغز انسان سه هزار سالجستجوی متن و تصویر به صوراز کسی که یک کتاب خوانده سادیسم یا لذت از آزار دادهوش عاطفی قسمت 11قیچی ژنتیکیعادت دادن مغز بر تفکربه سیاهی عادت نکنیمژن ضد آلزایمربررسي علل احتمالي تغيير موسیقی نودانشمندان نورون مصنوعی سپیدایش زبانمراحل ارتقای پله پله کیهتکنولوژی جدید که سلول هاافزایش سرعت پیشرفت علوم افسردگی و اضطراب در بیمادست بالای دستتراشه مغز بدون واسطه ی دچند جهانی و علمزندگی سلول در بدن، جدای اابزار بقا از نخستین هماننسبیت عام از زبان دکتر برسربازان ما محققا غلبه می حل مشکلاز تکینگی تا مغز از مغز تهوشیاری سنتی یا هوشیاری قدرت عشقتاثیر ویتامین دی بر بیمابیماری های مغز و اعصاب و کمردرد ناشی از تنگی کانابشریت از یک پدر و مادر نیما انسانها چه اندازه نزدداروی تشنجی دربارداریپرواز از نیویورک تا لوس آمشکلات روانپزشکی در عقب ذرات کوانتومی زیر اتمی قتکامل زبانامید جدید بر آسیب نخاعیتشخیص آلزایمر سالها قبل نون و القلمزبان فرایند تکاملی برای ابزار بقای موجود زنده از هفت چیز که عملکرد مغز تو شناخت و معرفت، و نقش آن دحریص نباشاز تکینگی تا مغز از مغز تهدف از تکامل مغزلرزش ناشی از اسیب به عصبحس و ادراک قسمت سومبیماریهای تحلیل عضلانی اکودک ایرانی که هوش او از تفاوت ارباب و رهبر حقیقیماده ای ضد التهابیداروی ضد تشنج با قابليت تآمارهای ارائه شده در سطح مغز فکر میکند مرگ برای دیرهبر حقیقیتاثیر فکر بر سلامتانتقال ماده و انرژیتعداد کلی ذهن ها در جهان نور از عمق تاریکیزبان شناسی نوین نیازمند ابزارهای بقا از نخستین ههمیشه راهی هستشگفتی های زنبور عسلحس و ادراک قسمت چهل و دوماز تکامل تا مغز از مغز تا وقت نهيب هاي غير علمي گذشمننژیتخلا، خالی نیستبا تعمق در اسرار ابدیت و کاهش سن بیولوژیکی، تنها تلاشی تازه برای گشودن معمحدودیت درک انساندر هم تنیدگی کوانتومی و دآیا ممکن است موش کور بی ممغز انسان برای ایجاد تمدروح در جهانی دیگر استتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان ها می توانند میدان جلوتر را دیدنچیزی خارج از مغزهای ما نیسلول های بنیادیاثرات مضر ماری جواناهنر حفظ گرهشباهت های ریشه ای چند بیمحس و ادراک قسمت پنجاه و شاسکلت خارجی در درمان اختویرایش DNA جنین انسان، برمنابع انرژی از نفت و گاز خوش خیالی و خوش بینیبازگشت از آثار به سوی خداکریستال هاتنها مانع در زندگی موارد درمان های جدید ALSتاثیر احتمالی عصاره تغلیآیا آگاهی پس از مرگ از بیمغز بزرگترین مصرف کننده روشهای شناسایی قدرت شنوااولین تصویر در تاریخ از سجهان مشارکتیچگونه جمعیت های بزرگ شکل سندرم گیلن باره به دنبال اختلالات حرکتی در انسانهوش مصنوعی از عروسک بازی فناوری هوش مصنوعی نحوه خضایعه ی شبکه لومبوساکرالاسرار آفرینش در موجبحثی درباره هوش و تفاوتهواکسن کرونا و گشودن پنجرمنبع هوشیاری کجاست قسمت خطا در محاسبات چیزی کاملگنجینه ای به نام ویتامین تو باید نیکان را به دست بدرمان جدید ام استاثیر درجه حرارت بر عملکآیا رژیم غذایی گیاهی سلانقش محیط زندگی و مهاجرت درژیم غذایی حاوی تخم مرغ واین پیوند نه با مغز بلکه جهان در حال ایجاد و ارتقاارتباط ماده و انرژیچالش هوشیاری و اینکه چرا سیگار عامل افزایش مرگ ومهوش مصنوعی از عروسک بازی فروتنی و غرورطبیعت بر اساس هماهنگیاطلاعاتی عمومی در مورد مبرنامه ی مسلط ژنها در اختوبینار اساتید نورولوژی دمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدندان ها را مسواک بزنید تگاهی جهت را عوض کنتومورهای نخاعیآتاکسی مخچه ای خودایمندرون قفس یا بیرون از آنتاثیر رژیم گیاه خواری بر نقش حیاتی تلومر دی ان آ درحم مصنوعیایرادهای موجود در خلقت بجواب سنگ اندازیارزش حقیقی زبان قسمت دومسکوت، پر از صداهوش مصنوعی به کمک هوش طبیفساد اقتصادی سیتماتیک درعلایم کمبود ویتامین E را به مغز خزندگان خودت اجازیک جهش ممکن است ذهن انسانبرخی یونها و مولکول های ممنحنی که ارتباط بین معرفدی متیل فومارات(زادیوا)(پوشاندن خود از نورمدیریت اینترنت بر جنگتوپیراماتآشنا پنداریدرگیری مغز در بیماران مبتبدیل تراکت صوتی مصنوعی نقش غذاها در کاهش دردهای زمان و صبرابتدا سخت ترین استچرا مغزهای ما ارتقا یافت جستجوی هوشیاری در مغز مااز آغاز خلقت تا نگاه انساسازگاری با محیط بین اجزاهوش عاطفی قسمت نهمقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصعارضه جدید ویروس کرونا سبه سخن توجه کن نه گویندهژنها نقشه ایجاد ابزار هوبررسی مغز با امواج مادون موسیقی هنر مایع استدانشمندان یک فرضیه رادیکپیر شدن حتمی نیستمرز مرگ و زندگی کجاستتکنولوژی جدید که سلول هاتکینگیافسردگی و ساختار مغزدستورالعمل مرکز کنترل بیتراشه ها روی مغزچند روش ساده برای موفقیتزندگی، مدیریت انرژیابزار بقا از نخستین همانچسبیدن به خود، مانع بزرگ سردرد میگرنحلقه های اسرارآمیزاز تکینگی تا مغز از مغز تهوش، ژنتیکی است یا محیطیقضاوت ممنوعصفحه اصلیبیماری وسواسکمردرد و علل آنبعد پنجمما انسانها چه اندازه نزدداروی جدید ALSپروتئین های ساده ی ابتدامشاهده گر جدای از شیء مشاذرات کوانتومی زیر اتمی قتکامل زبان انسان از پیشیامید درمان کرونا با همانتشخیص ایدزنوآوری ای شگفت انگیز دانزبان متغیرابزار بقای موجود زنده از هفت سین یادگاری از میراث شناخت حقیقت یا آرزوهای گحرکات چشم، ترجمه کننده ی از تکینگی تا مغز از مغز تهدف از خلقت رسیدن به ابزالرزش عضله یا فاسیکولاسیوحس و ادراک قسمت سی و هشتمبیماری، رساله ای برای سلکودکان میتوانند ناقل بی تفاوتهای جنسیتی راهی براماده، چیزی نیستداروی ضد تشنج با قابليت تآن چیزی که ما جریان زمان مغز قلبروی و منیزیم در تقویت استتاثیر مشاهده بر واقعیت بانتروپی و هوشیاریتعذیه ی ذهننور درونزبان، نشان دهنده ی سخنگو ابزارهای بقا ازنخستین همهمیشه عسل با موم بخوریمشانس یا نتیجه ی تلاشحس و ادراک قسمت چهل و سوماز تکامل تا مغز، از مغز توقتی فهمیدی خطا کردی برگمنابع انرژي پاک سرچشمه حخلاصه ای از مطالب همایش مبا خودت نجنگکایروپاکتیک چیستتلاشی جدید در درمان ام اسمخچه فراتر از حفظ تعادلدر هر سوراخی سر نکنآیا ما کالا هستیممغز انسان برای شادمانی طروح رهاییتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان یک کتابخانه استجمجمه انسان های اولیهچیزی شبیه نور تو نیستسلول های بنیادی منابع و ااجزای پر سلولی بدن انسان هنر رها شدن از وابستگیشباهت کیهان و مغزاسکار، لگوی هوشمندویشن پرومنابع انرژی از نفت و گاز خوشبختی چیستبازگشت به ریشه های تکاملکریستال زمان(قسمت اولتنها در برابر جهاندرمان های جدید میگرنتاثیر ترکیبات استاتین (سآیا امکان بازسازی اندامهمغز حریص برای خون، کلید تروشی برای بهبود هوش عاطفاولین دارو برای آتاکسی فجهان معناچگونه حافظه را قویتر کنیسندرم پیریفورمیساختلالات صحبت کردن در انهوش مصنوعی از عروسک بازی فواید روزه داری متناوبضایعه ی عروقی مخچهاسرار بازسازی اندام هابحثی درباره هوش و تفاوتهواکسن کرونا از حقیقت تاتمنبع هوشیاری کجاست قسمت خطا در محاسبات چیزی کاملگوهر با نظر دیگران سنگ نمتو برای خزیدن خلق نشده ایدرمان جدید ای ال اس، توفرتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا رژیم غذایی گیاهی سلانقش مرکز تنفس سلولی در بیرژیم غذایی سالم و ضد التهاین اندوه چیستجهان ریز و درشتارتباط متقابل با همه ی حیچالش هوشیاری و اینکه چرا سیاهچاله هاهوش مصنوعی از عروسک بازی فرگشت و تکامل تصادفی محض طعمه ی شبکه های ارتباط اجاعتقاد اشتباه، نتیجه ی نبرندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱وجود قبل از ناظر هوشمندمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتده روش موفقیتگذر زمان کاملا وابسته به تومورهای ستون فقراتآتش منبع انرژیدرون آشفته ی تو و ظاهر خنتاثیر رژیم گیاه خواری بر نقش خرچنگ های نعل اسبی دررحم مصنوعیایستادن در برابر آزادی بچت جی پی تیجوسازی مدرنارزش حقیقی زبان قسمت سومسکته مغزیهوش مصنوعی به شناسایی کافشار و قدرتعلایم کمبود ویتامین E را به نقاش بنگریک رژیم غذایی جدید، می توبرخی اثرات مضر ویتامین دمنشأ اطلاعات و آموخته ها دین اجباریپیموزایدمداخله ی زیانبار انسانتوانایی مغز و دیگر اجزای آشنا پنداریدرگیری مغزی در سندرم کووتبدیل سلولهای محافط به سنقشه مغزی هر فرد منحصر بهزمان واقعیت است یا توهمابتدایی که در ذهن دانشمنچرا ویروس کرونای دلتا واحفره در مغزاز انفجار بزرگ تا انفجار ستم با شعار قانون بدترین هوش عاطفی قسمت هفتمقانون مندی نقشه ژنتیکی معدم توقف تکامل در یک اندابهبود حافظه پس از رخدادهژنها ، مغز و ارادهبررسی و اپروچ جدید بر بیممیهمانهای ناخوانده عامل دانشمندان ژنی از مغز انسپیشینیان انسان از هفت میمرز بین انسان و حیوان کجاپیشرفت های جدید علوم اعصمرز جدید جستجو و اکتشاف، تکامل فردی یا اجتماعیاقلیت خلاقدغدغه نتیجه ی نادانی استتراشه ی هوش مصنوعی در مغزچندین ماده غذایی که ماننزندان ذهنیابزار بقا از نخستین هماننسبت ها در کیهانسردرد میگرن در کودکانحمله ویروس کرونا به مغزاز تکینگی تا مغز از مغز تهیچ نقطه ای مرکزی تر از اقطار پیشرفتسوالات پزشکیبیماری کروتز فیلد جاکوبکمردرد با پوشیدن کفش منابعد از کروناما اکنون میدانیم فضا خالداروی جدید s3 در درمان ام پروتز چشممشاهده آینده از روی مشاهرفلکس وتری با توضیح دکتر تکامل ساختار رگهای مغزی امیدوار باش حتی اگر همه چتصویر خورشید یا خود خورشنوار مغز مشاهده ی غیر مستزبان مشترک ژنتیکی موجوداابزار بقای موجود زنده از هم نوع خواری در میان پیشیشناخت درون، شناخت بیرون؛حرکت چرخشی و دائمی کیهاناز تکینگی تا مغز از مغز تهر چیز با هر چیز دیگر در تلزوم گذر انسان از حدها و حس و ادراک قسمت سی و ششمبیندیشکودکان خود را مشابه خود تتقلید مرحله ای نسبتا پیشماده، چیزی بیش از یک خلا داروی ضد تشنج توپیراماتآنچه ناشناخته است باید شمغز ما کوچکتر از نیم نقطهرویا و واقعیتتاثیر نگاه ناظر هوشیار بانتظار گذر تندباد؟تغییرنوروفیبروماتوززبان، وسیله شناسایی محیطابزارهای بقای موجود زندههمیشه، آنطور نیست که هستشانس یا تلاشحس و ادراک قسمت نهماز تکامل تا مغز، از مغز توقتی پر از گل شدی خودت را منابع انرژی از نفت و گاز خلاصه ای از درمان های جدیبا خدا باشکار امروز را به فردا نیندتمایل زیاد به خوردن بستنمخچه ، فراتر از حفظ تعادلدر والنتاین کتاب بدید همآیا ما تنها موجودات زنده مغز انسان برای شادمانی طروزه داری متناوب، مغز را تاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان باشجنین مصنوعینکاتی در مورد تشنجسلول های بدن تو پیر نیستناجزایی ناشناخته در شکل گهنر، پر کردن است نه فحش دشباهت زیاد بین سلول هاي عاساس انسان اندیشه و باور واقعیت فیزیکی، تابعی از منابع بی نهایت انرژی در دخوشبختی دور از رنج های مبازخورد یا فیدبککریستال زمان(قسمت دوم)تنهاییدرمان های جدید در بیماری تاثیر تغذیه بر سلامت رواآیا انسان با مغز بزرگش اخمغز در تنهایی آسیب میبینروشی جدید در درمان قطع نخاولین دروغجهان هوشمندنگاه من، نگاه تو و یا حقیسندرم پیریفورمیساختلالات عضلانی ژنتیکهوش مصنوعی از عروسک بازی فیلمی بسیار جالب از تغییضایعات در عصب زیر زبانیاصفهان زیبابحثی درباره هوش و تفاوتهواکسن کرونا ساخته شده تومنبع هوشیاری کجاست قسمت خطای ادراک کارماگویید نوزده و ایمنی ساکتتو تغییر و تحولیدرمان جدید سرطانتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا راهی برای رفع کم آبی نقش نگاه از پایین یا نگاهرژیم غذایی ضد التهابیاین ایده که ذرات سیاهچالجهان شگفت انگیزارتباط چاقی و کاهش قدرت بچالش هوشیاری و اینکه چرا سیاهچاله های فضایی منابعهوش مصنوعی از عروسک بازی فراموش کارها باهوش تر هسظهور امواج مغزی در مغز مصاعتماد به خودبرین نت به جای اینترنتمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدهن، بزرگترین سرمایهگذشته را دفن کنتوهم فضای خالیآثار باستانی تمدن های قددروغ نگو به خصوص به خودتتاثیر رژیم گیاهخواری بر نقش داروهاي مختلف معروف رسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهراکنون را با همه ی نقص هایچت جی پی تیجامعه ی آسمانیارزش خود را چگونه میشناسسال سیزده ماهههوش مصنوعی تعاملیفضا و ذهن بازعلائم عصبی آلزایمر، با ابه نقاش بنگریکی از علل محدودیت مغز امبرخی اختلالات عصبی مثانهمنشاء کوانتومی هوشیاری ادین، اجباری نیستپیموزایدمدارک ژنتیکی چگونه انسانتوازن مهمتر از فعالیت زیآشناپنداری چیستدرگیری مغزی در سندرم کووتبر را بردارنقشه های مغزی جدید با جزیزمان پلانکابتذال با شعار دینچرا پس از بیدار شدن از خوحق انتخاباز بار خود بکاه تا پرواز ستم، بی پاسخ نیستهوش عاطفی قسمت یازدهقانون گذاری و تکاملعدم درکبهداشت خوابژنهای مشترک بین انسان و وبررسی ژنها در تشخیص بیمامیوتونیک دیستروفیدانشمندان پاسخ کوانتومی دانشمندان اولین سلول مصنپیشرفت در عقل است یا ظواهمرزهای حقیقی یا مرزهای تتکامل مادی تا ابزار هوشماقیانوس نادانیذهن ما از در هم شکستن منبتراشه ی بیولوژِیکچندجهانیزونیسومایدابزار بقا از نخستین هماننسبت طلایی، نشانه ای به سسردرد میگرنی در کودکانحمایت از طبیعتاز تکینگی تا مغز از مغز تهیچ چیز همیشگی نیستقطره قطرهپیامهای کاربرانبیماری گیلن باره و بیمارکنفرانس تشنج هتل کوثر اصبعد از کروناما از اینجا نخواهیم رفتداروی جدید لنفوم و لوکمیپروتز عصبی برای تکلممشاهدات آمیخته با اشتباهرفتار مانند بردهتکامل شناخت انسان با کشفامیدواریتصویر در هم تنیدگی کوانتنوار مغز با توضیح دکتر فازبان چهار حرفی حیات زمینابزار بقای موجود زنده از همه چیز موج استشناسایی تاریخچه ی تکاملیحس متفاوتاز تکینگی تا مغز از مغز تهر جا که جات میشه، جات نیلزوم سازگاری قانون مجازاحس و ادراک قسمت سیزدهمبیهوش کردن در جراحی و بیمکودکان را برای راه آماده تقلید از روی طبیعتماست مالیداروی ضد جنون در درمان تیآنچه واقعیت تصور میکنیم مغز مانند تلفن استرویا و کابوستاثیر نگاه و مشاهده ناظر اندوه در دنیا استتغییر الگوی رشد مغزی با زنورون هاي مصنوعی می توانزدودن نقص از هوش مصنوعیابزارهای بقای از نخستین همکاری یا رقابتشاهکار قرنحس و ادراک قسمت چهارماز تکامل تا مغز، از مغز توقتی تو از یاد گرفتن باز منابع انرژی از نفت و گاز خم شدن فضا-زمانبا طبیعت بازی نکنکار با یگانگی و یکپارچگیتمایز یا کشف یگانگیمخچه ابزاري که وظیفه آن فدر یک فراکتال هر نقطه مرکآیا مصرف مولتی ویتامین همغز انسان رو به کوچک تر شروزه داری و التهاب زیانبتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان جدید از چه زمانی پاجنگ هفتاد و دو ملت همه را چگونه مولکول های دی ان ایسلول بنیادی و ای ال اساحیای بینایی نسبی یک بیمهوموارکتوس ها ممکن است دشباهت زیاد بین سلول هاي عاستفاده از مغز، وزن را کمواقعیت چند سویهمنابع جدید انرژیخانه ی تاریکبازسازي مغز و نخاع چالشی کریستال زمان(قسمت سوم)تنهایی رمز نوآوری استدرمان های جدید سرطانتاثیر حرکات چشم بر امواج آیا احتمال دارد رویا از آمغز را از روی امواج بشناسروشی جدید در درمان نابیناولین سلول مصنوعیجهان هوشیارنگاه مادی غیر علمی استسندرم پای بی قراراختراع جدید اینترنت کوانهوش مصنوعی از عروسک بازی فیروز نادریضرورت زدودن افکاراصل بازخوردبحثی درباره احساسات متفاواکسن آلزایمرمنبع هوشیاری کجاست قسمت خطای حسگوش دادن بهتر از حرف زدنتو جهانی هستی که خودش را درمان جدید سرطانتاثیر درجه حرارت بر عملکآیاما مقهور قوانین فیزیکنقش نظام غذایی در تکامل مرژیم غذایی ضد درداین ابتدای تناقض هاستجهانی که نه با یک رخداد و ارتباط هوش ساختار مغز و ژچالش هوشیاری و اینکه چرا سیاهچاله ها، دارای پرتو هوش مصنوعی از عروسک بازی فراموشی همیشه هم بد نیستظرف باید پر شود چه با چرک اعتماد به خودبرای یک زندگی معمولیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدو ویژگی انتزاع و قدرت تجگریه ی ابر، رمز طراوت باغتوهم فضای خالی یا توهم فضآرامش و دانشدریای خداتاثیر رژِیم غذایی بر میگنقش درختان در تکاملرساناها و ابر رساناها و عاکوییفلکسنتایج نادانی و جهلجاودانگی مصنوعیاز فرد ایستا و متعصب بگذرسانسور از روی قصد بسیاری هوش مصنوعی در کامپیوترهافضای قلب منبع نبوغ استعلت خواب آلودگی بعد از خوبه نادیدنی ایمان بیاوریافته های نوین علوم پرده برخی اصول سلامت کمرمهمان ناخواندهدیوار همه اش توهم بودپیچیدگی های مغزمگسمروری بر تشنج و درمان هایتوسعه هوش مصنوعی قادر اسآشتی بهتر استدرگیری اعصاب به علت میتوتحریک عمقی مغزنقشه با واقعیت متفاوت اسزمان به چه دلیل ایجاد میشابداع دی ان ای بزرگترین دچرا ارتعاش بسیار مهم استحقیقت قربانی نزاع بین بی از بحث های کنونی در ویروسستون فقرات انسان دو پا جلهوش عاطفی قسمت پنجمقانون جنگلعدالت برای من یا برای همهبوزون هیگز چیستژنهای هوش ، کدامندبررسی بیماری التهابی رودمیگرن و پروتئین مرتبط با میگرن و خوابدانشمندان تغییر میدان مغپیشرفت ذهن در خلاقیت استمزایای شکلات تلخ برای سلتکامل مداومالکترومغناطیس شنوایی و هذهن چند جانبه نیازمند نگتربیت کودکان وظیفه ای مهنه ناامیدی بلکه ارتقازونا به وسیله ویروس ابله ابزار بقا از نخستین هماننشانه های گذشته در کیهان سردرد و علتهای آنحوادث روزگار از جمله ویراز تکینگی تا مغز از مغز تهیچ چیز، چقدر حقیقی استلمس کوانتومیسایتهای دیگربیماری آلزایمر، استیل کوکنگره بین المللی سردرد دبعد از کرونا دلخوشی بیهوما اشیا را آنطور که هستندداروی جدید میاستنی گراویپرورش مغز مینیاتوری انسامطالبه ی حق خودرفتار وابسته به شکلتکامل، نتیجه ی برنامه ریامیدواری و مغزتصویر زیبا از سلولنوار مغز ترجمه رخدادهای زبان نیاز تکاملی استابزار بقای موجود زنده از همه چیز و هیچ چیزشناسایی سلول های ایمنی احس چشایی و بویاییاز تکینگی تا مغز از مغز تهر حرکت خمیده می شود و هر لزوم سازگاری قانون مجازاحس و ادراک قسمت ششمبیهوشی در بیماران دچار اکوری گذرای ناشی از موبایتقلید از طبیعتماست مالی با هوش انسانیدارویی خلط آورآنچه حس می کنیم، نتیجه ی مغز مادران و کودکان در زمرویا و خبر از آیندهتاثیر نگاه انسان بر رفتااندوه دردی را دوا نمیکندتغییر دیگران یا تغییر خونورون های ردیاب حافظهسفر فقط مادی نیستابزارهای دفاعی و بقای موهمانند سازی در انسانشاهکار شش گوشحس و ادراک قسمت نوزدهماز تکامل تا مغز، از مغز توقتی ریشه ها عمیقند از چیمنابع انرژی از نفت و گاز خونریزی مغز در سندرم کووبالاترین هدف از دولتکارهای کوچک، بی ارزش نیستمدن قدیمی ای در جنوب ایرمخچه تاثیر گذار بر حافظهدر کمتر از چند ماه سوش جدآیا مغز تا بزرگسالی توسعمغز انسان رو به کوچکتر شدروزه داری و بیمار ی ام اس تاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان خطرناکترین موجودجنگ و تصور از جنگچگونه میتوان با قانون جنسلول بنیادین از مخاط بیناحیای بینایی نسبی یک بیمهورمون شیرساز یا پرولاکتشجاعت و ترساستفاده از نظریه ی تکامل واقعیت چیستمناطق خاص زبان در مغزخانواده پایداربحتی علمی درباره تمایل بکشف مکانیسم عصبی خوانش پتنبیه چقدر موثر استدرمان های رایج ام استاثیر دوپامین و سروتونینآیا احتمال دارد رویا از آمغز زنان جوانتر از مغز مرروشی جدید در درمان سکته ماوکرلیزوماب داروی جدید شجهان های بسیار دیگرنگاه محدود و تک جانبه، مشسندرم پس از ضربه به سرادامه بحث تکامل چشمهوش مصنوعی از عروسک بازی فیزیک مولکولها و ذرات در ضرب المثل یونانیاصل در هم تنیدگی و جهانی بحثی درباره احساساتی غیرواکسن ایرانی کرونا تولیدمنبع هوشیاری کجاست قسمت خطر آلودگی هواگوشه بیماری اتوزومال رسستو جدای از کیهان نیستیدرمان دارویی سرطان رحم بتاثیر درجه حرارت بر عملکآگاهی فراتر از آگاهینقش نظریه تکامل در شناساراه فراری نیستاینکه به خاطرخودت زندگی جهانی که از یک منبع، تغذیارتباط پیوسته ی جهانچالش کمبود اندام برای پیسیاهچاله و تکینگی ابتدایهوش مصنوعی از عروسک بازی فراموشی و مسیر روحانیعقل مجادله گراعتماد بی موردوراپامیل در بارداریبرای پیش بینی آینده مغز دمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمدو بیماری روانی خود بزرگ گربه شرودینگر و تاثیر مشتوهم لیلیپوتی(ریزبینی)آرامش و سکوندرک فرد دیگر و رفتارهای اتاثیر سلامت دستگاه گوارشنقش ذهن و شناخت در حوادث رستگاری محدود به یک راه ناکسی توسین و تکامل پیش انجات در راستگوییجایی برای یاد گرفتن باقی از مخالفت بشنوسانسور بر بسیاری از حقایهوش مصنوعی در تفکر خلاق اقفس ذهنعماد الدین نسیمی قربانی به هلال بنگریاد گرفتن مداومبرخی اطلاعات روانشناسی ممهندسی ژنتیک در حال تلاش دیوار، از ابتدا توهم بودپیچیدگی های مغزی در درک زمرکز هوشیاری، روح یا بدن توسعه برخی شغل ها با هوش آغاز فرایند دانستندرب بسته با غیر خود باز متحریک عمقی مغز در آلزایمنقص های سیستمی ایمنیزمان شگفت انگیزابزار هوش در حال ارتقا ازچرا بیماری های تخریبی مغحقیقت آنطور نیست که به نظاز تلسکوپ گالیله تا تلسکستارگانی قبل از آغاز کیههوش عاطفی قسمت اولقانون جنگلعسل طبیعی موثر در کنترل ببوزون هیگز جهان را از متلژنهای حاکم بر انسان و انسبررسی سیستم تعادلی بدن ابررسی علل کمر درد در میانمیگرن و روزه داریدانشمندان روش هاي جدیدی پیشرفتی مستقل از ابزار همسمومیت دانش آموزان بی گتکامل چشمالکتروتاکسی(گرایش و حرکذهن هوشیار در پس ماده ی مترجمه ای ابتدایی از اسرانه به اعدامزیان غذاهای پرچربابزار بقا از نخستین هماننشانه های پروردگار در جهسردرد به دلیل مصرف زیاد محکمت الهی در پس همه چیزاز تکینگی تا مغز از مغز تهیچ وقت خودت را محدود به لووفلوکساسینبیماری الزایمرکنگره بین المللی سردرد دبعد از کرونا دلخوشی بیهوما به جهان های متفاوت خودداروی جدید آلزایمرپرکاری تیروئیدمطالبی در مورد تشنجرفتار اجتماعی انسان، حاصتکثیر سلول در برابر توقف امیدی به این سوی قبر نیستتصویر زیبای اصفهاننوار مغز در فراموشی هازبان و کلمه حتی برای کسانابزار بقای موجود زنده از همه چیز کهنه میشودشواهدی از نوع جدیدی از حاحس و ادراک (قسمت اول )از تکینگی تا مغز از مغز تهرچیز با یک تاب تبدیل به لزوم عدم وابستگی به گوگل حس و ادراک قسمت شصت و هشتبیوگرافیکی غایب شدی تا نیازمند دلتقویت استخوان در گرو تغذماشین دانشدارویی ضد بیش فعالی سیستآنها نمیخواهند دیگران رامغز چون ابزار هوش است دلیرویا بخشی حقیقی از زندگی تاثیر نگاه انسان بر رفتااندوهگین نباش اگر درب یا تغییر دادن ژنها آیا روزی نوروپلاستیسیتی چیستسفر نامه سفر به بم و جنوب ابعاد و نیازهای تکاملیهمجوشی هسته ای، انرژِی بشاید گوشی و چشمی، آماده شحس و ادراک قسمت هفتماز تکامل تا مغز، از مغز تویتنام نوعی کرونا ویروس منابع انرژی از نفت و گاز خواندن ، یکی از شستشو دهنباهوش ترین و با کیفیت تریکارهایی بیش از طراحی و گپتمدن پیشرفته ی پیشینیانمخاطب قرار دادن مردم، کادر آرزوهایت مداومت داشتهآیا همه جنایت ها نتیجه بیمغز ایندگان چگونه استروزه داری سلول های بنیادتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان عامل توقف رشد مغزجنگ داده هاچگونه مغز ما، موسیقی را پسلول عصبی شاهکار انطباق احتیاط در ورزش زانو در خاهوش فوق العاده، هر فرد اسشرکت نورالینک ویدیویی ازاستفاده از هوش مصنوعی در واقعیت چیستمناطق خاصی از مغز در جستجخار و گلبحث درباره پیدایش و منشا کشف مکانیسمی پیچیده در بتهدیدهای هوش مصنوعیدرمان های علامتی در ام استاثیر دپاکین بر بیماری مآیا برای تولید مثل همیشه مغزهای کوچک بی احساسريتوکسيمب در درمان ام اسايندگان چگونه خواهند دیدجهان هایی در جهان دیگرنگاه کلی نگرسندرم جدایی مغزاداراوون تنها داروی تاییهوش مصنوعی از عروسک بازی فیزیک هوشیاریضربه مغزی در تصادف راننداصل علت و تاثیربخش فراموش شده ی حافظهواکسن اسپایکوژنمنبع هوشیاری کجاست قسمت53خطرات هوش مصنوعیگوشت خواری یا گیاه خواریتو دی ان ای خاص ميتوکندريدرمان زخم دیابتی با تکنوتاثیر درجه حرارت بر عملکنقش هورمون های تیروئید دراه نجاتاینکه خانواده ات سالم باجهانی در ذهنارتباط انسانی، محدود به چالش دیدگاه های سنتی در بسیاهچاله ی منفرد یا سیاههوش مصنوعی از عروسک بازی فراموشی آرمانعقل سالماعتیاد و تلاش های درمانی ورزش هوازی مرتب خیلی به قبرای اولین بار دانشمندانمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمدو بار در هفته ماهی مصرف گزیده ای از وبینار یا کنفتوهم چیستآرامش(سکوت) stillness و تکاپودرک نیازمند شناخت خویش اتاثیر عصاره تغلیظ شده گینقش روی و منیزیم در سلامترشته نوروایمونولوژی و نقاکسکاربازپین در درمان تشنخاع ما تا پایین ستون فقرجایی خالی نیستاز نخستین همانند سازها تساهچاله ها تبخیر نمیشودهوش مصنوعی در خدمت خلق وحقفس را بشکنعوامل موثر در پیدایش زبابه کدامین گناه کشته شدندیاد بگیر فراموش کنیبرخی بیماری ها که در آن بمهندسی بدندید تو همیشه محدود به مقدپیوند قلب خوک، به فرد دچامرکز حافظه کجاستتوصیه های سازمان بهداشت آغاز فصل سرما و دوباره تکدرختان چگونه بر تشکیل ابتداوم مهم است نه سرعتنقص در تشخیص هیجانات عامزمزمه ات مانده در گوشمابزار بقا از نخستین همانچرا حیوانات سخن نمی گوینحقیقت افراداز تلسکوپ گالیله تا تلسکسخن نیکو مانند درخت نیکوهوش عاطفی قسمت دهمقانونمندی و محدودیت عالمعشق درونی به یگانگی خلقتبی نهایت در میان مرزهاکفش و کتابکل اقیانوس در یک ذرهبرطرف کردن خشونت را از خامیگرن سردردی ژنتیکی که بدانشمندان روشی برای تبدیپپوگستمسمومیت دانش آموزان، قماتکامل و ارتقای نگاه تا عمالکترودهای کاشتنیذهن و شیمی بدنترس و آرمان هانه به اعدامزیباترین چیز در پیر شدنابزار بقا از نخستین هماننشانه های بیداری روحیسردرد تنشنحافظه میتواند بزرگترین داز تکینگی تا مغز از مغز تهیچ کاری نکردن به معنی چیلوب فرونتال یا پیشانی مغبیماری ای شبیه آلزایمر و کنترل همجوشی هسته ای با هتفکر قبل از کارما با کمک مغز خود مختاريمداروی جدید ای ال اسپرتوهای صادر شده از سیاهمطالعه ای بیان میکند اهدرقیبی قدرتمند در برابر متأثیر نیکوتین سیگار بر مامیدی تازه در درمان سرطاتصویربرداری فضاپیمای آمنوار مغز در تشخیص بیماری زبان و بیان نتیجه ساختماابزار بقای موجود زنده از همه چیز در زمان مناسبشواهدی از دنیسوان(شبه نئحس و ادراک (قسمت دوم )از تکینگی تا مغز از مغز تهز ذره، یک دنیاستمقاومت به عوارض فشار خون حس و ادراک قسمت شصت و دوبیوگرافیکیهان خود را طراحی میکندتقویت حافظه یا هوش مصنوعمبانی ذهنی سیاه و سفیدداستانها و مفاهیمی اشتباآنژیوگرافی از مغزمغز چگونه صداها را فیلتر رویا تخیل یا واقعیتتاثیر ویتامین دی بر بیمااندام حسی، درک از بخش هایتغییر زودتر اتصالات مغزینوروز مبارکسفر به مریخ در 39 روزابعاد اضافه ی کیهانهمراه سختی، اسانی هستشاید درست نباشدحس و ادراک قسمت هفدهماز تکامل تا مغز، از مغز تویتامین E برای فعالیت صحمنابع انرژی از نفت و گاز خواب زمستانی سلول های سرباور و کیهان شناسیکاربرد روباتهای ريزنانوتمدن بشری و مغز اخلاقیمدل همه جانبه نگر ژنرالیدر آسمان هدیه های نادیدنآیا هوش مصنوعی می تواند نمغز ابزار بقای برتر مادیروزهای بد باقی نمیماندتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسانیت در هم تنیده و متصجنبه های موجی واقعیتچگونه مغز پیش انسان یا همسلول عصبی، در محل خاص خوداحتیاط در تعویض داروهاهوش مصنوعی می تواند بر احشربت ضد خلطاستفاده از انرژی خلاواقعیت های متفاوتمنبع هوشیاری کجاست قسمت خارق العاده و استثنایی ببحثي درباره هوش و تفاوتهکشف ارتباط جدیدی از ارتبتو یک معجزه ایدرمان ژنتیکی برای نوآوریتاثیر داروهای ضد التهاب آیا بزرگ شدن مغز فقط در دمغز، فقط گیرندهریه زغالیايا اراده آزاد توهم است یجهان یکپارچهنگاه انسان محدود به ادراسندرم دزدی ساب کلاوینادب برخورد با دیگرانهوش مصنوعی از عروسک بازی فیزیک و هوشیاریضررهای مصرف شکر و قند بر اصل عدم قطعیت از کوانتوم بخش های تنظیمی ژنومواکسن اسپایکوژن ضد کرونامنبع هوشیاری کجاست؟ (قسمدفاع از پیامبرگیلگمش باستانی کیستتو در میانه ی جهان نیستی درمان ساده ی روماتیسمتاثیر درجه حرارت بر عملکنقش هورمون زنانه استروژنراه های جدید برای قضاوت راینترنت بدون فیلتر ماهواجهان، تصادفی نیستارتباط از بالا به پایین مچاالش ها در تعیین منبع هوسیاهچاله ی تولید کنندههوش مصنوعی از عروسک بازی فرایند پیچیده ی خونرسانیعقلانیت بدون تغییراعتیاد را به دور بیندازورزش هوازی ، بهترین تمریبرای تمدن سازی، باید در بمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمدو برابر شدن خطر مرگ و میگزارش یک مورد جالب لخته وتوهم و خیالآزمون تجربی، راهی برای ردرک و احساستاریک ترین بخش شبنقش روزه داری در سالم و جرشد مغز فرایندی پیچیده ااگر فقط مردم میفهمیدند کنخستین تمدن بشریجاذبهاز نخستین همانند سازها تسایه ی هوشیاریهوش مصنوعی در خدمت خلق وحقله برای دیدن نه برای به عوامل ایجاد لغت انسانی و به امید روزهای بهتریادگیری مهارت های جدید دبرخی بیماری های خاص که بدمهربانی، شرط موفقیتدیدن خدا در همه چیزپیوند مغز و سر و چالشهای مرکز حافظه کجاستتوصیه های غیر دارویی در سآغاز مبهم آفرینشدرختان اشعار زمینتداخل مرزها و صفات با بیننقطه ی رسیدن به قلهزنان باهوش ترابزار بقا از نخستین همانچرا حجم مغز گونه انسان درحقیقت انساناز تکنیکی تا مغز از مغز تسخن و سکوتهوش عاطفی قسمت دومقارچ بی مغز در خدمت موجودعشق، شلوغ کردن نیستبی هیچ می ایی و بی هیچ میربی ذهن و بی روحکلمات بلند نه صدای بلندبزرگ فکر کنمیگرن شدید قابل درمان اسدانش، قفل ذهن را باز میکنپایان، یک آغاز استمسیر دشوار تکامل و ارتقاتکامل و ریشه ی مشترک خلقتالگو نداشتیمذهن تو همیشه به چیزی اعتقتسلیم شدن از نورون شروع منه بدبخت بلکه نادانزیباترین چیز در افزایش سابزار بقا از نخستین هماننظام مثبت زندگیسردرد سکه ایحافظه های کاذباز تکینگی تا مغز از مغز تهیچ کس مانند تو نگاه نمیکلوتیراستامبیماری ای شبیه ام اس مولتکنترل جاذبهتفکر ترکیبی در هوش مصنوعما بخشی از این جهان مرتبطداروی جدید برای میاستنی پرتوزایی از جسم سیاهمعماری، هندسه ی قابل مشارموزی از نخستین تمدن بشرتأثیر نگاه انسان بر رفتاامگا سه عامل مهم سلامتتصور ما ازمشکلات و واقعینوار مغزی روشی مهم در تشخزبان و بیان، در سایه پیشرابزار بقای موجود زنده از همه چیز در زمان کنونی استشیشه ی بازالتی و سیلیکونحس و ادراک قسمت 67از تکینگی تا مغز از مغز تهزینه ای که برای اندیشیدمقایسه رقابت و همکاریحس و ادراک قسمت شصت و ششبیان ژن های اسکیزوفرنی دکیهانِ هوشیارِ در حال یاتقویت سیستم ایمنیمباحث مهم حس و ادراکدخالت در ساختار ژنهاآنان که در قله اند هرگز خمغز ناتوان از توجیه پیدارویا حقی از طرف خداتاثیر ویروس کرونا بر مغز انرژی بی پایان در درون هرتغییر عمودی سر انسان از پنوروز یا روز پایانیسفر تجهیزات ناسا به مریخ ابعاد بالاترهمراهی میاستنی با برخی سشایسته نیست در جیب خود قرحس و ادراک قسمت هجدهماز تکامل تا مغز، از مغز تویتامین E در چه مواد غذایمنابع انرژی از نفت و گاز خواب سالم عامل سلامتیباید از انسان ترسیدکاربرد روباتهای ريز، در تمدن زیر آبمدل هولوگرافیک ژنرالیزهدر آستانه ی موج پنجم کوویآیا هوش مصنوعی زندگی بشرمغز ابزار برتر بقاروزهای سختتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسانیت در برابر دیگرانجنسیت و تفاوت های بیناییچگونه هموساپينس بر زمین سلولهای ایمنی القا کنندهاحساس گذر سریعتر زمانهوش مصنوعی و کشف زبان هایشش مرحله تکامل چشماستفاده از سلول های بنیاواقعیت و مجازمنبع هوشیاری کجاست قسمت خبر مهم تلسکوپ هابلبحثی جالب درباره محدودیتکشف جمجمه ای درکوه ایرهوتو یک جهان در مغز خودت هسدرمان پوکی استخوانتاثیر داروی ضد تشنج سدیم آیا تکامل و تغییرات ژنتیمغزتان را در جوانی سیم کشریواستیگمینايا اراده آزاد توهم است یجهان یکپارچهنگاه از بیرون مجموعهسندرم سردرد به دلیل افت فادراک ما درک ارتعاشی است هوش مصنوعی از عروسک بازی فیزیک آگاهیضررهای شکر بر سلامت مغزاصل، روان و نفس استبخش بزرگی حس و ادراک ما اواکسن دیگر کرونا ساخته شمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدفاع در برابر تغییر ساختگیاه بی عقل به سوی نور میتوقف؛ شکستآپومورفین در پارکینسوندرمان سرگیجه بدون نیاز بتاثیر درجه حرارت بر عملکنقش ویتامین K در ترمیم اسراه های جدید برای قضاوت رایندرالجهش های ژنتیکی مفید در ساارتباط بین هوش طبیعی و هونابینایی در نتیجه ی گوشی سیاره ی ابلهانهوش مصنوعی از عروسک بازی فرایند تکامل و دشواری هاعقیده ی بی عملاعداد بینهایت در دنیای مورزش و میگرنبرای خودآگاه بودن تو بایمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمدو برابر شدن خطر مرگ و میگشایش دروازه جدیدی از طرتوهم وجودآزمون ذهنی گربه ی شرودیندرک کنیم ما همه یکی هستیمتاریکی من و تو و گرد و غبانقش رژیم غذایی بر رشد و ارشد مغز علت تمایل انسان باگر میدانی مصیبت بزرگتر نخستین تصویر از سیاهچالهجاذبه و نقش آن در شکلگیریاز نخستین همانند سازها تسایه را اصالت دادن، جز فرهوش مصنوعی درمانگر کامپیقله سقوطعواملی که برای ظهور لغت ابه بالا بر ستارگان نگاه کیادگیری هوش مصنوعی، عمیقبرخی توجهات در ببمار پارموفقیت هوش مصنوعی در امتدیدگاه نارسای دوگانه ی مپیوند اندام از حیوانات بمرکز خنده در کجای مغز استتوصیه هایی در مصرف ماهیإِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَدرد و درسترقی واقعی یا شعار ترقینقطه ای بود و دگر هیچ نبوزنجیرها را ما باید پاره کابزار بقا از نخستین همانچرا خشونت و تعصبحقیقت اشیااز تکینگی تا مغز و از مغز سخن پاک و ثابتهوش عاطفی قسمت سومقبل از آغازعصب حقوق نورولووهوش عاطفی قسمت ششمقبل از انفجار بزرگعصب سیاتیکبی سوادی در قرن 21کلوزاپین داروی ضد جنونبزرگ شدن مغز محدود به دورمیدان مغناطيسي زمین بشر دانش، یک انسان را ناسازگپاکسازی مغزمسئول صیانت از عقیده کیستکامل ابزار هوش ، راه پر الگو و عادت را بشکن و در اذهن خود را مشغول هماهنگیتست نوار عصب و عضلهنه جنگ و نه خونریزیزیر فشار کووید چه باید کرابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیسردرد عروقی میگرنحافظه و اطلاعات در کجاست از تکینگی تا مغز از مغز تهیچ کس حقیقت را درون مغز لوزالمعده(پانکراس)مصنوعبیماری اسپینال ماسکولار کندر در بیماریهای التهابتفکر خلا ق در برابر توهم ما تحت کنترل ژنها هستیم یداروی جدید برای کاهش وزنپرسش و چستجو همیشه باقی امعنی روزهرمز و رازهای ارتباط غیر کتأثیر شیرینی های حاوی لواما شما از دید خفاش کور هتصور از زمان و مکاننوار مغز، مفید و بی خطرزبان و تکلم برخی بیماریهابزار بقای موجود زنده از همه چیز، ثبت می شودشکل های متفاوت پروتئین هحس و ادراک قسمت 74از تکینگی تا مغز- از مغز هزینه سنگین انسان در ازامقابله ی منطقی با اعتراضحس و ادراک سی و هفتمبیان حقیقتکیست هیداتید مغزتلقین اطلاعات و حافظهمبتکران خودشکوفادر میان تاریکی و روشناییآنزیم تولید انرژی در سلومغز و قلب در جنین موش مصنرویاها از مغز است یا ناخوتاثیر ژنها بر اختلالات خانرژی تاریکتغییرات منطقه بویایی مغزنورالژیسفر دشوار اکتشافاتفاق و تصادفهمراهی نوعی سردرد میگرنیشادی، پاداش انجام وظیفهحس و ادراک قسمت هشتماز تکامل تا مغز، از مغز تویتامین کامنابع انرژی از نفت و گاز خواب سالم عامل سلامتی و یبابا زود بیاکاش شرف اجباری بود یا حتیتمدنی قدیمی در شمال خلیج مدل هولوگرافیک تعمیم یافدر درمان بیماری مولتیپل آیا هوش ارثی دریافتی از پمغز از بسیاری حقایق می گرروش مقابله مغز با محدودیتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان، گونه ای پر از تضادجنسیت و تفاوت های بیناییچگونه هوشیاری خود را توسسلولهای بنیادی مصنوعی دراحساسات کاذبهوش مصنوعی یا حماقت طبیعALS نگاهی کامل بر بیماری وششمین کنگره بین المللی ساستفاده از سلول های بنیاواقعیت و انعکاسمنبع هوشیاری کجاست قسمت خدا موجود استبحثی در مورد نقش ویتامين کشف جدید تلسکوپ جیمز وبتو کجای جهانیدرمان پوکی استخوانتاثیر درجه حرارت بر مغزآیا جنین انسان، هوشمندی مغزتان را در جوانی سیمکشریاضیات یک حس جدید استای نعمت من در زندگیمجهان کنونی و مغز بزرگترینگاه از دور و نگاه از نزدسوپاپ ها یا ترانزیستورهاهوش مصنوعی از عروسک بازی فیزیکدانان ماشینی برای تضعیف و قویاصلاح خطا با رفتن بر مسیربخش بزرگتر کیهان ناشناختواکسن دیگری ضد کرونا از دمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدقیق ترین تصاویر از مغز اگیاه خواری و گوشت خوار کدتولید مولکول جدید توسط هآپومورفین در پارکینسوندرمان سرگیجه بدون نیاز بتاثیر درجه حرارت بر عملکنقش ژنتیک در درمان اختلاراه پیروزی در زندگی چیستایا کوچک شدن مغزانسان الجهش های ژنتیکی غیر تصادفارتباط شگفت مغز انسان و فناتوانی از درمان برخی ویسیاره ابلهانهوش مصنوعی از عروسک بازی فرایند حذف برخی اجزای مغعلم و ادراک فقط مشاهده ی بقا با سازگارترین فرد اسورزش بهترین درمان بیش فعبرای رشد، باید از مسیر خطمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمدو داروی جدید برای میاستپل جویی اصفهانتوهم وجودآزمون ذهنی گربه شرودینگردرک احساسات و تفکرات دیگتاریکی و نورنقش رژیم غذایی در رشد و ارشد در سختی استاگر نیروی مغناطیس نباشد نخستین روبات های زنده ی ججبران از دست رفته هااز نخستین همانند سازها تساخت سلول عصبی حتی پس از هوش مصنوعی درخدمت خلق وحقلب های سادهعوارض ازدواج و بچه دار شدبه بالاتر از ماده بیندیشیادگرفتن، آغاز حرکت است برخی توصیه ها برای واکسیموفقیت در تفکر استدژا وو یا اشنا پنداریپیوند اندام حیوانات به امرگ چیستتوضیحی ساده در مورد هوش مافت فشار خون ناگهانی در ودرد باسن و پا به دلیل کاهتروس جریان انرژینقطه بی بازگشتزندگی فعال و مثبت روند آلابزار بقا از نخستین همانچرا در مغز انسان، فرورفتحقیقت تنها چیزی است که شااز تکینگی تا مغز از مغز تسختی ها رفتنی استهوش عاطفی بیشتر در زنانقبرستان ها با بوی شجاعتعضلانی که طی سخن گفتن چقدبی شرمیکلید نزدیک و نگاه تو بر فبزرگ شدن تقریبا ناگهانی میدان های مغناطیسی قابل دائما بخوانپارادوکس ها در علممسئولیت جدیدتکامل تکنولوژیالگوی بنیادین و هوشیاریذهن سالمتست آر ان اس دز میاستنی گچه زیاد است بر من که در ایزیرفون داروی ضد ام اسابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیسرطان کمیت گراییحافظه و اطلاعات در کجاست از تکینگی تا مغز از مغز تهیچ اندر هیچلیروپریم داروی ترکیبی ضدحس و ادراک قسمت بیست و چهبیماری اضطراب عمومیکندر علیه سرطانتفاوت مغز انسان و میمون همانند آب باشداروی جدید برای ای ال اسپرسشگری نامحدودمعادله ها فقط بخش خسته کنرمز گشایی از اتصالات مغزتئوری تکامل امروز در درمامروز دانش ژنتیک هیچ ابهتصادف یا قوانین ناشناختهنوار مغز، ترجمه ی فعالیت زبان و شناخت حقیقت قسمت چابزار بقای موجود زنده از همه ی سردردها بی خطر نیستشکل پنجم مادهحس و ادراک قسمت 75از تکینگی تا مغز- از مغز هزاران سال چشم های بینا ومقابله با کرونا با علم اسحس و ادراک- قسمت پنجاه و بیداری و خواب کدام بهتر اکیست کلوئید بطن سومتلاش ها برای کشف منابع جدمتواضع باشدر مانهای کمر دردآواز خواندن در قفس، نشانمغز و اخلاقرویاهای پر رمز و حیرتی درتاثیر کلام در آیات کلام بانرژی تاریک که ما نمی توتغییرات مغز پس از 40 سالگینوسانات کوانتومی منبع ماسفرنامه سفر به بم و جنوب اتوبان اطلاعات و پلِ بینهندسه ی پایه ایشب سیاه سحر شودحس و ادراک قسمت هشتاد و ناز تکامل تا مغز، از مغز تویتامین کا و استخوانمنابع انرژی از نفت و گاز خواب عامل دسته بندی و حفطباد و موجکتاب گران و پرهزینه شد ولتمرکز و مدیتیشندر سال حدود 7 میلیون نفر آیا هوش سریعی که بدون احسمغز به تنهایی برای فرهنگ روش های صرفه جویی در ایجاتاثیر گیاه خواری بر رشد وانعطاف پذیری مکانیسمی علجهل مقدسچگونه واکسن کرونا را توزسلام تا روشناییاخلاق و علوم اعصابهوش مصنوعی گوگل به کمک تشفقر داده ها در هوش مصنوعیصبور باشاستفاده از سلول های بنیاواقعیت تقویت شدهمنبع هوشیاری کجاست قسمت خدا نور آسمان ها و زمین ابحثی در مورد نقش کلسیم و کشتن عقیده ممکن نیستتو کز محنت دیگران بی غمیدرمان آرتروز با ورزش موضتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا جهان ذهن و افکار ما ممغط یک گیرنده استریتوکسیمابای همه ی وجود منجهان کاملی در اطراف ما پرنگاه از درون قفس یا بیرونسوپاپ ها یا ترانزیستورهاهوش مصنوعی از عروسک بازی فال نیکوطلوع و حقیقتاصول انجام برخی نرمش ها دبخش دیگری در وجود انسان هواکسن سرطانمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدل به دریا بزنگیرنده باید سازگار با پیتولید مثل اولین ربات های آب زندگی است قسمت چهارمدرمان سرگیجه بدون داروتاثیر درجه حرارت بر عملکنقش گرمایش آب و هوا در همراه انسان شدن، راه رفتن وایا این جمله درست است کسیجهش های بیماری زا، معمولارتباط شگفت انگیز مغز انناتوانی در شناسایی چهره سیاره ابلهانهوش مصنوعی از عروسک تا کمفراتر از دیوارهای باورعلم و روحبقا در ازای بیماریورزش در کمر دردبرای زندگی سالم، یافتن تمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمدو سوی واقعیتپل خواجو اصفهانتوهم بی خداییآزادی عقیده، آرمانی که تدرک تصویر و زبان های مخلتتاریکی خواهد ترسیدنقش زنجبیل در جلوگیری از رشد، رسیدن به یک هدف نیستاگر نعمت فراموشی نبود بسنرمش های مفید برای درد زاجدا کردن ناخالصی هااز نشانه ها و آثار درک شدساخت شبکه عصبی مصنوعی با هوش مصنوعی ساخته هوش طبیقلب و عقلعید نوروز مبارکبه جای محکوم کردن دیگران یادآوری خواب و رویابرخی درمان های Spinal Muscular Atمولکول ضد پیریدژاوو یا آشناپنداریپیوند سر آیا ممکن استمرگ و میر پنهانتیوتیکسن داروی ضد جنونافت هوشیاری به دنبال کاهدرد زانو همیشه نیاز به جرتری فلوپرازیننمیتوان با بیرون انداختنزندگی هوشمند در خارج از زابزار بقا از نخستین همانچرا ذرات بنیادی معمولاً حقیقت خواب و رویااز تکینگی تا مغز از مغز تسرنوشتسریع دویدن مهم نیستهوش عاطفی در زنان بیشتر اقدم زدن و حرکت دید را تغیغم بی پایانبی عدالتی در توزیع واکسن کلام و زبان، گنجینه ای بسبزرگترین خطایی که مردم ممیدان های کوانتومی خلاداروهای مصرفی در ام اسپاسخ گیاهان در زمان خوردمسئولیت در برابر محیط زیتکامل جریان همیشگی خلقتالگوبرداری از طبیعتتشنچ پانایوتوپولوس تشنج نه عدم مطلق بلکه عدم با قزیرک ترین مردمابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیسرعت فکر کردن چگونه استحافظه و اطلاعات در کجاستاز تکینگی تا مغز از مغز تهیچگاه از فشار و شکست نترلیس دگرامفتامین یا ویاسحس و ادراک قسمت بیست و یکبیماری بیش فعالیکوچ از محیط نامناسبتفاوت ها و تمایزها کلید بماه رجبداروی جدید برای دیابتآلودگی هوا چالش قرن جدیدمعجزه های هر روزهرمز پیشرفت تواضع است نه طتئوری تکامل در پیشگیری و انفجار و توقف تکاملی نشاتضادهای علمینوار عصب و عضلهزبان و شناخت حقیقت قسمت اابزار بقای موجود زنده از همه جا خیر بکارشکرگزار هر چیزی باش که داحس و ادراک قسمت 78از تکینگی تا مغز- از مغزتهستي مادي ای که ما کوچکترملاحظه های اخلاقی دربارهحس و ادراک- قسمت بیست و پبیست تمرین ساده برای جلوکپسول ژری لاکتتلاش های جدید در ALSمجموعه های پر سلولی بدن مدر محل کار ارزش خودت را بآینه در اینهمغز و اخلاقرویای شفافتاثیر کپسول نوروهرب بر نانرژی خلا ممکن استتغییرات آب و هوایی که به نوشیدن چای برای مغز مفید سفرنامه سفر به بم و جنوب اتوسوکسیمایدهندسه ی رایج کیهانشبیه سازی میلیون ها جهان حس و ادراک قسمت هشتاد و شاز خود رها شوویتامین کا در سبزیجاتمنابع انرژی از نفت و گاز خودآگاهی و هوشیاريباد غرور و سر پر از نخوت وکتاب زیست شناسی باورتمرکز بر هدفدر عید نوروز مراقب تصادف آیا هشیاری کوانتومی وجودمغز بیش از آنچه تصور میشوروش هایی برای کم کردن اضطتاثیر گیاه خواری بر رشد واهرام مصر از شگفتی های جهجهان فراکتالچگونه آن شکری که می خوریمسلاح و راهزنیاخلاق پایه تکامل و فرهنگهوش مصنوعی گوگل به کمک تشفلج نخاعی با الکترودهای صبر لازمه ی پیروزی استاستفاده از سلول های بنیاواقعیت خلا و وجود و درک ممنبع هوشیاری کجاست قسمت خدا بخشنده است پس تو هم ببحثی در مورد حقیقت فضا و گل خاردار، زیباستتو پیچیده ترین تکنولوژی درمان ام اس(مولتیپل اسکلتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا جهش های ژنتیکی، ویرونفرت، اسیب به خود استریسدیپلام تنها داروی تایای آنکه نامش درمان و یادشجهان پیوستهادغام میان گونه های مختلنگاه از درون مجموعه با نگسوپاپ ها یا ترانزیستورهاهوش مصنوعی از عروسک بازی فاکسیبتطلای سیاهاصول توسعه ی یک ذهن کاملبخشیدن دیگران یعنی آرامشواکسن سرطانمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتدلایلی که نشان میدهد ما بگالکانزوماب، دارویی جدیتولید یا دریافت علمآب زندگی است قسمت هفتمدرمان سرطان با امواج صوتتاثیر درجه حرارت بر عملکنقش پیش زمینه ها و اراده راه بی شکستایا ابزار هوشمندی یا مغز جهش تمدنی عجیب و شگفت انسارتباط شگفت انگیز مغز اننادیدنی ها واقعی هستندسیب یکسان و دیدگاه های متهوش مصنوعی از عروسک تا کمفرد موفقعلم اپی ژنتیک دریچه ای بهبقای حقیقی در دور ماندن اوزن حقیقی معرفت و شناختبرخی ملاحظات در تشنج های منبع هوشیاری کجاست؟(قسمدولت یا گروهکپلاسمای غالبتوهم تنهاییآزار دیگری، آزار خود استدرک حقیقت نردبان و مسیری تاریخ همه چیز را ثبت کردهنقش زبان در سلطه و قدرت از گهواره تا گوراگر نعمت فراموشی نبود بسنرمش های مفید در سرگیجهجدایی خطای حسی استاز نظر علم اعصاب یا نرووسساخت شبکه عصبی با الفبای هوش مصنوعی، اتفاقات و تحقلب یا مغزعامل کلیدی در کنترل کارآبه خوبی های دیگران فکرکنیاری خدا نزدیک استبرخی روش های تربیتی کودکمولتیپل اسکلروز در زنان دگرگونی های نژادی و تغییپیوند سر، یکی از راه حلهامرگ و میر بسیار بالای ناشتیک و اختلال حرکتیافتخار انساندردهای سال گذشته فراموش تری فلوپرازیننمیتوان بر سیاه سیاه نوشزندگی و داراییابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آحقیقت در علم، هرگز نهایی از تکینگی تا مغز از مغز ت