دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

پیوند سر آیا ممکن است

بحثي در مورد مقاله پیوند سر در انسان و چالشهای پیش رو از دکتر میر شهرام صفاری

پیوند سر، یکی از راه حلهایی است که به زودی برای برخی بیماری های عصب و عضله، پنجره جديدی را برای درمان باز خواهد کرد. بیماری هایی که در آنها محل اصلی آسیب عضلات و یا اعصاب محيطي است و اختلالی در عملکرد مغز وجود ندارد. برخی از این بیماران در همان سنین جوانی ناتوان از راه رفتن و حتی حرکت دستها میشوند و در موارد پیشرفته آن، حتی عضلات دهان و غذا خوردن و تنفس را هم درگیر میکند به گونه ای که فرد، بدون کمک دستگاه های کمکی قادر نیست تنفس کند. تا زمانی که درمان مناسبی برای این بیماران کشف گردد، پیوند سر آنها به بدن یک فرد سالم میتواند راه حلی قابل قبول باشد(البته در صورتی که هويت دهنده سر پس از پیوند مشابه همان فرد قبل از پیوند باشد!!)و زندگی پر از رنج آنها را با وجود یک بدن سالم، بسیار دگرگون کند..

مقاله ای درباره پیوند سر از دکتر ميرشهرام صفاری نوشته شده است که به دلیل اهمیت مطلب فوق و مطالب ايشان، لازم می دانم بحث بیشتری را در این مورد داشته باشم.

در تاریخ ۱۷ نوامبر ۲۰۱۷ گزارشی در رسانه های بین المللی منتشر شد مبنی بر انجام موفق اولین پیوند سر انسان روی جسد. ادعا شده در این جراحی ۱۸ ساعته نخاع و اعصاب و عروق گردنی از جسد یک انسان به انسان دیگری پیوند زده شده است و این عمل جراحی با توجه به پاسخهای مشاهده شده در اندامها با تحریک الکتریکی نواحی عصبی مرکزی، موفقیت آمیز بوده است. انتشار خبر توسط جراح و دانشمند ایتالیایی سرجیو کاناوارو بوده و جراحی با همکاری تیم پزشکی در چین صورت گرفته است

اول صحبتهای جالب سرجیو کاناوارو را در روز مصاحبه خبری بخوانیم که جنجال اخیر را به پا کرده است:

“طبیعت برای زمانی بیش از حد طولانی، قوانین خود را به ما تحمیل کرده است.

“ما متولد می شویم، رشد می کنیم، پیر می شویم و می میریم.

برای میلیونها سال انسانها تکامل یافته و ۱۱۰ میلیارد انسان تاکنون در این روند حیات، جان خود را از دست داده اند.

این یک نسل کشی در مقیاسی وسیع بوده است.

ما وارد دورانی تاریخی شده ایم که سرنوشتمان را در دستان خودمان بگیریم.

این، همه چیز را تغییر خواهد داد. این موفقیت شما را در هر سطحی تغییر خواهد داد.

پیوند اولیه سر انسان در روی انسان، تحقق یافته است. عمل جراحی ۱۸ ساعت طول کشید و مقاله آن در چند روز آینده منتشر خواهد شد.

همه می گفتند این کار غیرممکن است، اما جراحی موفقیت آمیز بود موفقیت در مدلهای حیوانی کامل و پایدار نبوده است، نه ارتباط عملکردی کاملی بین سر پیوند زده شده و بدن در مدلهای حیوانی ایجاد شده و نه این حیوانات توانسته اند برای مدتی طولانی زنده بمانند.

در سال ۱۹۷۰ روبرت وایت توانست سر یک میمون را به میمونی دیگر پیوند بزند و میمون ۹ روز زنده بوده است و به علت پس زدن ارگان پیوندی توسط بدن جدید، میمون مرده است. میمون پیوند زده شده توسط کاناوارو بعد از پیوند توانایی دیدن، حرکت دادن چشمها و خوردن را داشته است ولی به خاطر پیوند نزدن نخاع، از گردن به پایین فلج بوده است.

همچنین دانشمندی روس در سال ۱۹۵۰ همچنین با پیوند زدن عروق گردن یک سگ به سر سگ دیگری دانشمندان توانست به مدت ۲۹ روز سر جدا شده سگ را زنده و دارای واکنش نگه دارند.

شباهت بین بدن انسان و حیوان کاملا مشخص است و در همه آزمایشات بالینی، مرحله اول آزمایشات روی حيوان انجام میشود و رسیدن به نتایجی این چنینی، نویدی از انجام آن روی انسان است و نشان ميدهد که اين کار، شدنی است و فقط به گذر زمان، نیازمند است . و مانند دیگر غیر ممکن هایی که با گذر زمان ممکن شده است، این هم با گذر زمان انجام خواهد شد. به خصوص که خود این جراحی، روی انسان مرده انجام شده و موفقیت آمیز بوده است.

تفاوت جسم انسان مرده و زنده، فقط در نبود محرکی است که کارهای سلولهای بدن را سامان دهد. و برای به دست آوردن مهارتهاي لازم، برای انجام این جراحی پیچیده باید چندین بار روي اجساد، تمرین کرد.

1- مشکلی که مطرح میشود چگونگی اتصال نخاع قطع شده است. امروزه بیماران قطع نخاعی، با پیشرفت کند، در درمان مواجهند که چند علت دارد:

1- بافت نخاعی آسیب دیده معمولا به صورت اورژانسي ترمیم نمیشود و به مرور زمان، بافت تخریب شده تغییر شکل میدهد و با سلولهای حمایتی پر میشود . و فيبروز، شکل میگیرد به علاوه بافت نخاع آسیب دیده مگر در مواردي که کاملا با چاقو بریده شده باشد، معمولا له شده است که یا به دلیل تصادفات رانندگی و یا سقوط از ارتفاع یا برخورد گلوله به نخاع است. این بافت له شده و متلاشی، قابل مقایسه با بافتی که بسیار تمیز و دقیق توسط جراح ماهر مغز و اعصاب بریده میشود، نیست و شاید واقعا یکی از علل نا موفق بودن ترميم نخاع، پس از قطع شدن آن، له شدگی شدیدی باشد که معمولا در بافت نخاع قطع شده وجود دارد.
@salmanfatemi

دکتر سید سلمان فاطمی . نورولوژیست, [۲۸.۱۰.۲۰ ۰۸:۱۶]
[Forwarded from دکتر سید سلمان فاطمی . نورولوژیست]
2-میلیونها عصب، ارتباط بین مغز و اندامها را از طریق نخاع برقرار می کنند که اتصال دقیق مجدد آنها در صورت قطع شدن هنوز میسر نشده است. این مشکل بزرگی است و میلیونها راه که از مغز خارج ميشودو از طریق نخاع به دیگر قسمت های بدن میرسد، باید با دقتی بسیار بالا پیوند شوند که کاری بسیار ظریف و دقیق را ميطلبد ولي باید توجه داشت اگر برش دقیق، روی نخاع داده شود و بافتها تقریبا در محل های مشابه قرار گیرند، مواد شيميایی مشابه در سلولها در دو منطقه مشابه هم، میتوانند اجزای مشابه را در کنار هم قرار دهد. مشابه اين حالت، در ترمیم با سلولهای بنیادی مثلا در قلب دچار سکته مغزی مشاهده شده است، توصیه میشود مقاله اي در همین کانال تحت عنواندانشمندان ، سلولهاي بنیادی قلب را تولید میکنندمطالعه شود. یا مثلا در مقاله ای با عنوان تزریق سلولهای mesenchymal stem cells (MSCs)
در درمان بیماران دچار سکته مغزی در همين کانال، نقش سلول های بنیادی در ترمیم سلولهای تخریب شده عصبی وقتی در مجاورت آن قرار گرفته اند، بیان شده است.

یعنی سلول بنیادی یا تا حدي دیگر سلولها در هر محیطی، قرار بگیرد با توجه به مواد شيميایي و واکنشهای موجود در آن محیط، میتواند نقش همان سلول هدف را بازی کند مثلا در قلب به سلول قلب تبدیل شود یا در مغز به سلول مغز تبدیل شود یا در نخاع به سلول نخاع با عملکردهاي سلولهای مجاور آن، تبدیل شود. همین فرآیند میتواند به سادگی همراه مواد شیمیایی ذکر شده توسط دکتر سرجيو کاناوارو استفاده شود، مثلا همراه چسب پروپیلن گليکول یاد شده در ازمايش پیوند نخاع روی موش، از سلولهاي بنیادی هم در فاصله دو نخاع پیوند شده استفاده گردد تا خود سلول بنیادی پر پتانسیل، با قرارگیری در جایگاه خود، تبدیل به سلولهایی مشابه سلولهای مجاور خود شود.(مقاله استفاده از سلولهای بنیادی در ترمیم نخاع موش در قسمت های قبلی اين کانال بیان شد)

و در این صورت شاید نیازی به اتصال ميليونها راه عصبي جدا از هم نباشد. قطعا به فرض که بتوان هزاران راه از آن راهها را به هم متصل کرد، با هزاران راه باقی مانده متصل نشده چه میتوان کرد؟ چرا از هوش درونی سلول های زنده و به خصوص هوش درونی سلول های زنده بنيادي پر پتانسیل با قابلیت های فراوان استفاده نشود؟

3- بیان میشود در صورت میسر شدن پیوند، میزان درد احساس شده توسط دریافت کننده، باور نکردنی خواهد بود. و تجربه ای بدتر از مرگ را برای فرد به همراه خواهد داشت. باید توجه کرد درد به خصوص در ناحيه گردن، در نتیجه ارتباطات وسیع سلولهای حسی عصبی از گردن و از طریق نخاع، به سوی مغز است، بنابراین وقتی برش نخاع قدری بالاتر از برش پوستی روی گردن باشد بیشتر سلولهای حسی که اطلاعات را از نخاع به مغز منتقل میکنند، در مرحله اول جراحي نخاع قطع خواهند شد و کارکرد درستی ندارند و انتظار درد چندانی را در مراحل اوليه بعد از عمل نداریم بنابراین روزهای اولیه پس از عمل بدون درد یا حداقل همراه با دردی اندک است(به شرط رعایت برش پوستی و نخاعی در محل مناسب). در مراحل بعدی هم میتوان از روشهای ضد درد استفاده کرد. اینکه تصور شود آسیب نخاعی همراه با درد است، درست نیست. نخاعی که خوب کار نکند، نه تنها درد چندانی ایجاد نمی کند بلکه باعث میشود دردهای قبلی هم بلوکه شود و حس نگردد.

4- بیان میشود که در صورت امکان پیوند، هیچ مقدار داروی سرکوب کننده ایمنی جهت جلوگیری از رد پیوند کافی نخواهد بود. در این مورد باید گفت اگر بتوان از سلولهای بنيادي خود فرد در محل اتصال سر به بدن استفاده شود و در چسب موجود از آن، کمک گرفت نه تنها احتمال داروی مهار کننده ايمني بیشتر نمیشود بلکه ممکن است اصلا نیازی به داروی ضد ایمنی نباشد.

سلول بنیادی با قابلیت های گوناگون میتواند در مجاورت هر سلولی تبدیل به سلولهای مشابه آن شوند و در مجاورت سلول دهنده بدن، تبدیل به سلولهای مشابه آن و در مجاورت سلولهای فرد گیرنده (یعنی سر) تبدیل به سلولهای مشابه آن شود و استفاده از سلولهای بنیادی شاید راهی بسیار ارزشمند نه تنها در این پیوند بلکه در دیگر پیوندهای اعضای بدن باشد و نیاز به مواد ضد ایمنی را کم کند به خصوص که در آینده اي نه چندان دور، خود اعضای بدن هر فرد را شايد بتوان از روی سلولهای بنيادی او ساخت.

5- بیان میشود کار ایشان اخلاقی نیست و مراکز علمی اروپا و امریکا اجازه انجام این کار را روی انسان به ایشان نداده اند. پیوند سر همانطور که در ابتدای بحث بیان شد روشی بسیارخوب برای درمان بسیاری از بیماری های عصب و عضله است و تا زمانی که درمان مناسب آنها، کشف شود شاید تنها راه پایان دادن به درد و رنج انهاباشد و قطعا تلاش برای یافتن درمان آنها اصلا غیراخلاقی نیست. در اینجا فقط به دو رضایت از طرف دهنده سر و دهنده بدن نیاز است و به چیزی بیشتر نیاز نداریم.

6- شخصیت و طرز فکر فرد اهدا کننده سر روی بدن جدید
@salmanfatemi

دکتر سید سلمان فاطمی . نورولوژیست, [۲۸.۱۰.۲۰ ۰۸:۱۶]
[Forwarded from دکتر سید سلمان فاطمی . نورولوژیست]
با پیوند سر تغییر خواهد یافت. در مورد انتقال نوع خاصی از خاطرات به فرد جدید با پیوند اندامی خاص وجود دارد . این مورد چالش بزرگی است و نظرات، با توجه به اینکه شخصیت فرد جديد، نزدیک به شخصیت دهنده بدن یا فرد دهنده سر باشد، متفاوت است . به درستی مشخص نیست که هویت فرد در مغز است یا در قلب.

همانطور که قبلا در این کانال بیان شد قلب موجودات، خود دارای سیستم خودکاری است که مستقل از مغز و دیگر قسمتهای سیستم عصبی عمل می کند و همین سیستم اوتونوم است که باعث گردش خون در انسان و حیات همه اندامهای او ميشود یعنی بدون این سیستم اوتونوم اصلا مغزی در کار نخواهد بود.

اینکه چقدر این سیستم اوتونوم در بخشیدن هویت به فرد نقش دارد مشخص نیست . آنچه بیشتر محتمل است آنکه هویت فرد، وابسته به مغز او باشد و هویت این افراد، شبیه فرد دهنده سر باشد و این، با کنترل بدنی که سالها زیر سلطه مغز دیگری بوده است اصلا آسان نیست.

7- بیان میشود مغز با همراهی و هماهنگی بدن، عملکردهای خود را شکل می دهد. این هماهنگی به هم خواهد ریخت. مثلا مغز یک موسیقیدان در بدن یک کارگر ساختمانی ممکن است توانایی بروز مهارتهای موسیقیایی را نداشته باشد. خوب این معضل هم معضل بزرگی است، بدنی که سالها یک مهارت خاص را آموخته است، و مغز خود را با آن مهارتها هماهنگ کرده است، قابلیت پذيرش بدني با مهارتهای دیگر را به سختی به دست می آورد . در این زمینه شاید بتوان به جای بدنی از فرد دیگر از روشهای دیگری مانند ساخت بدن از روی سلولهای بنيادي یا حداقل انتخاب بدن های مشابه از نظر شغلی و مرتبه اجتماعی و توانایی ها استفاده کرد. کلون سازی و همانند سازي از روی سلولهاي بنيادي هرچند یک راه حل احتمالی است ولی با مشکلات زیادی در انسان مواجه خواهد بود . اولا اگر بشود یک بدن کاملا جدید و مشابه را ساخت چرا نتوان سر آنرا هم تولید کرد و این یک همانند سازی کامل است مانند همان کاری که مشابه آن در مورد برخی حیوانات انجام شده است.

نکته دوم: به فرض بتوان با همانند سازی، بدنی که از نظر ژنتیکی عین فرد قبلی است تولید کرد چند سال باید صبر نمود تا بدن ساخته شده دوباره به اندازه پیش از جراحی پیوند سر برسد و مثلا سر جوانی 36 ساله را بتوان به بدن همان فرد در 10 سالگی یا حداقل 20 سالگي پیوند کرد ؟
به نظر میرسد استفاده از روشهای کلونی سازی تفاوتي آنچنانی با پیوند سر یک نفر روی یک نفر دیگر نداشته باشد و حتی شاید انتخاب دو فرد با جنسیت و سن و ساختار بدنی مشابه روشی عملی تر در پیوند سر باشد. ولی هر چقدر شباهتها بین دو نفر بر قرار باشد مثلا در دوقلو های تک تخمکی، باز ساختارهای مغزی دو فرد مشابه نخواهد بود، برای بررسی بیشتر این مطلب به مقاله مغز هر فرد ، منحصر به فرد است در همین کانال مراجعه شود. بر اساس این مقاله، نقشه نورونها و ارتباطات مغز، هر یکصد روز، 13% تغییر می یابد که نشان دهنده تاثیر محیط زندگی هر فرد، روی این ارتباطات مغزی است.

به نظر میرسد یک دوره طولانی برای افرادی که تحت این جراحی قرار می گیرند باید سپری شود تا بتوانند بدن خود را با مغز جدید یا مغز خود را با بدن جدید، هماهنگ سازند و این، نیازمند دوره های طولانی روان درمانی و يا حتي کاشت الکترودها و پیس ميکرها و باطری های مصنوعی در اطراف مغز و بدن است

8- بیان می شود عوارض دراز مدت انجام چنین جراحی اي قابل پیش بینی نیست.
در مورد این عوارض، مفصلا در قسمتهای گذشته مطالبي بیان شد. در اینجا بر روی عوارض احتمالی روانی ناشی از بدنی غریبه یا سری غریبه روی یک فرد، بحث میشود . باید توجه کرد که آیا محرک انسان و در حقیقت، نیرو بخش او در بخشی از مغز است؟!

این احتمال هست ولی فرض کنید، شما رويايي را مشاهده می کنید و در این رویا خودتان را در حال انجام کاری می بینید یا فراتر از این، فرض کنید شما در رويايي آینده خودتان را مشاهده کنید. آیا این فردی که در رویا دیده میشود و من فرد است درون سلولهای مغزی او جا دارد؟

سلولهای مغزی هم مانند همه اجزای عالم مادی، محدود به زمان و مکان خویش است و محدود به قیدهای عالم ماده است. اینکه فراتر از زمان خود برود ، این مطلبی است که در عالم ماده نمی گنجد و منظور مراتب خیلی بالایی هم نیست بلکه یک قدم که از عالم ماده فراتر برویم، دیگر نه خورشیدی هست نه ماه و نه شب و روز.
در اینجا دیگر امروز و فردا مطرح نیست( مقاله بيوسنتريسم در این کانال مطالعه شود ) و سلول عصبی محدود به عالم مادي ماست و اگر بتواند اطلاعاتی را هم از آینده و گذشته به دست بیاورد، به خاطر خود آن نيست بلکه به دلیل منبعی از انرژی، خارج از سلول عصبی است و در اینجاست که با گنجینه ای و انباری از اطلاعات، فراتر از زمان و مکان مواجهيم که در اجزای عالم مادی نیست و هویت فرد، با همین انبار اطلاعات شناخته میشود.

به نظر میرسد اگر اجزای بدن فردی تغییر کند،

@salmanfatemi

دکتر سید سلمان فاطمی . نورولوژیست, [۲۸.۱۰.۲۰ ۰۸:۱۶]
[Forwarded from دکتر سید سلمان فاطمی . نورولوژیست]
هویت او تغییر نمیکند یعنی هویت فرد وابسته به اجزای بدن مادی او نیست. و این تصور که مغز فرمانده همه بدن میباشد هم درست نیست و برای نمونه به سیستم اوتونوم و خودکار گره های خودکار عصبی در قلب اشاره شد و اگر لحظه ای از کار بیفتد، کم شدن خون مغز منجر به عوارض شدید حتی مرگ ميشود. پس هویت فرد در اجزای بدن او نیست . شاید در قلب و یا در مغز باشد.

پس در پیوند مغز هویت فرد دهنده بدن، مشابه خودش مي شود یا مشابه سری که روی آن قرار میگیرد؟ باید منظر ماند و مشاهده کرد و یک دانشمند و محقق، تا چیزی را زیر مشاهده خود نبیند به قطعیت آن حکم نمی دهد و مشاهدات ماست که جهان را می آفریند.

9- مي گویند جاودانه شدن یک انسان اخلاقی نیست. فعلا بحث بر سر کشف روشی جدید برای بیمارانی است که از کارافتاده و ناتوان هستند و بدن آنها هیچ کارايي ای ندارد و طرف دیگر قضیه افرادی دچار مرگ مغزی هستند- که اگر بدن سالم آنها به سر سالم دیگری پیوند، نشود- برگشت نخواهند داشت. پس تا اینجای کار اصلا قضیه غیر اخلاقی ای مطرح نیست . مساله احتمالا غیر اخلاقی در آینده این است که مثلا سر فرد پیری روی بدن فردی جوان پیوند شود که در این صورت دقیقا نمی توانیم هویت فرد جدید را پیشگویی کنیم، احتمالا بیشتر شبیه دهنده سر است ولی باید منتظر ماند و این تجربه را در عمل دید.

در مطالعه ای روی 47 بیمار تحت جراحی قلب، مشاهده شد که 79% آنها تغییر شخصیتی پس از عمل جراحی را بيان نمی کنند با این حال، در مصاحبه با آنها یک حالت دفاع و مقاومت شدید یا واکنشهای شدید انکاری و مسخره کردن سوال، مشاهده میشد. در حدود شش درصد آنها تغییر شدید در شخصیت ذکر شد به طوری که باعث تغییر احسسات و واکنشهایی شبیه دهنده قلب گرديد.

( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/1299456/)

با توجه به تغييراتي در شخصیت پس از پیوند، فرضیه حافظه سلولی در اندامی که پیوند زده ميشود مطرح گردید. در حال حاضر بیشترین تغییرات شخصیتی در پیوند قلب، مشاهده ميشود که آن را مرتبط با حافظه ذخیره شده درون سلولهای عصبی اطراف قلب می دانند. محققان دانشکده پرستاري هاوايي بررسی کردند که آیا تغییرات شخصیتی، در پیوند قلب، مشابه شخصیت فرد دهنده پیوند است یا نه. آنها دیدند دو تا پنج مورد از خصوصيات رفتاري کاملا مشابه شخصیت فرد دهنده، ایجاد میشود و این شباهت ها بیشتر در هنر، غذا و موسیقی و رابطه جنسی و تفریحات است.

در یک مورد، فردی که با گلوله به صورت کشته شده بود، پيوند دهنده قلب بود و فرد گیرنده، دائما یک امواج الکتريکي فلاش مانند پررنگ را روی صورت خود تجربه میکرد

فرد دیگری به نام کلير سيلويا از یک مرد 18 ساله که بر اثر تصادف رانندگی با موتور سیکلت کشته شده بود، قلب دریافت کرد. و پس از پیوند، رویاهایی در مورد مردی به نام تيم لي میدید و بعد که بررسی کرد فهميد فردی که قلب را اهدا کرده است همین نام را داشته است.
( http://www.medicaldaily.com/can-organ-transplant-change-recipients-personality-cell-memory-theory-affirms-yes-247498)
پس، به نظر میرسد پیوند سر، به تنهایی هویتی مشابه فرد دهنده سرايجاد نمی کند و با یک جریان پیچیده مواجهيم، سیستم اتونوم و عصبی قلب، با خاطرات ذخیره شده درونش میتواند صاحب سر را با تضادهای فراوان مواجه کند، به خصوص در رفتارهایی که در مقاله بالا بیان شد و آنها عبارت بودند از تفریحات و تمایلات جنسی و هنر و غذا و موسیقی.

و اگر موارد دیگری مانند تمایلات مذهبی، دین یا افکار فلسفی هم در مطالعه بررسی میشد، نتایج احتمالا مشابهی به دست می آمد. پس بهتر است منتظر باشیم و پس از چند پیوند موفقیت آمیز سر و تجربیات فرد صاحب سر و یا فرد دهنده بدن، به نتیجه ای تجربي با مشاهده ای دقیق برسیم!

10- بیان میشود به علت تفاوتهای بیوشیمیایی در مغز جدید با مغز قبلی، احتمالا هوشیاری معمول در مغز پیوند شده به وجود نخواهد آمد. باید صبر کرد و نتایج را به صورت کامل شناخت و لمس نمود.

11- بیان میشود که چسب به کار رفته جهت چسباندن نخاع (ترکیبی از پلی اتیلن گلیکول) برای پیوند نخاع کارایی ندارد. ### در موش کوچک آزمایشگاهی روش به کار رفته موفق بوده است و حیوان توانایی راه رفتن را بعد از ۲ روز به دست آورده است. استفاده از سلولهای بنیادی میتواند تا حدی بر موفقیت آمیز بودن این اتصال کمک کند. در مورد اين سلولها مفصلا در قسمتهاي بالا صحبت شد .

12- بیان میشود این کار را نمی توان، پیوند سر نامید بلکه فعلا باید اسم آنرا پیوند بدن گذاشت. با توجه به مطالب بالا در مورد هویت فرد پس از پیوند مورد نظر، میتوان نام دقیق آن را تعیین کرد. ديدیم که پس از پیوند قلب، تغییرات زیادی در شخصیت فرد گیرنده، رخ میدهد تا حدی که در خیلی رفتارها شبیه فرد دهنده میشود و این اثر به خاطر حافظه درون سلولی است..

@salmanfatemi

دکتر سید سلمان فاطمی . نورولوژیست, [۲۸.۱۰.۲۰ ۰۸:۱۶]
[Forwarded from دکتر سید سلمان فاطمی . نورولوژیست]
13- با توجه به اینکه هنوز نمی دانیم پس از این پیوند هویت حقیقی فرد چگونه خواهد بود، مشکلات زیاد در وضع قوانین مربوط به زندگی پس از پیوند، وجود خواهد داشت. مهارتهای شغلی فقط در اندامها یا فقط در مغز نیست. به همين ترتیب عشق و محبت، فقط در قلب یا فقط در مغز نیست. تغییر عشق و محبت و علاقه ها و انتخاب شغل پس از پیوند از ابهامات زیادی است که باید حل شود. به خصوص در مسائل مذهبی مانند محرم و نامحرم یا زن و شوهر ابهامات زیادی هست که باید حل شود مثلا فرض کنید بدن یک زن، روی سر یک زن دیگر قرار گیرد، شوهر سابق کدام یک از زنها بر زن جدید حلال است؟

فرض کنيم کودکی از زن جدید متولد شود، خوب! مي دانيم که سلول تخمک او حاوی کروموزومهای زنی است که بدن را اهدا کرده است و فرزند حاصل هم پیوند اسپرم مردی با این تخمک خواهد بود.. شرایط پس از پیوند در مورد ارث و قوانین مادر و فرزندي و پدری چگونه خواهد بود؟ یا در شرایط دشوار اگر سر زنی روي بدن مردی پیوند شود ادامه روابط زندگی او چگونه خواهد بود و آیا فرد جدید زن است یا مرد و در هر صورت آیا میتوان جراحيهاي تغییر جنسیت را روی بدن او انجام داد یا نه؟ مثلا فرض کنیم تعیین جنسیت از روی اندامهای تناسلی است و فرض کنید سر مردی بر بدن خانمی پیوند شود وضعیت جنسیت تو چگونه خواهد بود؟!

باید منتظر آینده ماند!!

@salmanfatemi


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
به هلال بنگرهیچگاه از فشار و شکست نتردرمان سرگیجه بدون داروقبرستان ها با بوی شجاعتزمان به چه دلیل ایجاد میشکاهش سن بیولوژیکی، تنها تقلید مرحله ای نسبتا پیشماه رجبآیا احتمال دارد رویا از آتاثیر گیاه خواری بر رشد وسعی کن به حدی محدود نشویایا تکامل هدفمند استنقش رژیم غذایی بر رشد و اجهان شگفت انگیزاز نخستین همانند سازها تخدای رنگین کماننظریه ی تکامل در درمان بیبی شرمیهستي مادي ای که ما کوچکتردرگیری قلب در بیماری ویربیماری ضعف عضلات نزدیک بلاموژین داروی ضد اوتیسم؟زیر فشار کووید چه باید کرکشف مکانیسم عصبی خوانش پتمدن زیر آبمحل درک احساسات روحانی دآیاما مقهور قوانین فیزیکتاثیر دپاکین بر بیماری مشگفت انگیز بودن کیهانابتدایی که در ذهن دانشمننمایش تک نفرهجایی خالی نیستاز تکینگی تا مغز و از مغز دندان ها را مسواک بزنید تهمیشه اطمینان تو بر خدا بویتامین دی گنجینه ای بزرذهن چند جانبه نیازمند نگبا طبیعت بازی نکنمن پر از تلخیمزبان و شناخت حقیقت قسمت دگیاه بی عقل به سوی نور میتو پیچیده ترین تکنولوژی مرکز هوشیاری، روح یا بدن آزار دیگری، آزار خود استتاثیر درجه حرارت بر عملکشباهت کیهان و مغزابزار بقا از نخستین همانچهار ساعت پس از کشتار خوکحقیقت تنها چیزی است که شااز تکینگی تا مغز از مغز تدیدن خدا در همه چیزهنر، پر کردن است نه فحش دواکسن کرونا و گشودن پنجررمز و رازهای ارتباط غیر کبحثی جالب درباره محدودیتمنابع انرژی از نفت و گاز گشایش دروازه جدیدی از طرسفرنامه سفر به بم و جنوب تولترودینمسمومیت دانش آموزان، قماافسردگی و اضطراب در بیماتاریکی خواهد ترسیدطوفان زیباییابزار بقا از نخستین هماننوعی سکته مغزی ، وحشتناک حافظه و اطلاعات در کجاست از تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی دانشمندان روشی برای تبدیوراپامیل در بارداریرویاهای پر رمز و حیرتی دربخش دیگری در وجود انسان همنبع هوشیاری کجاست قسمت پیوند اندام از حیوانات بسندرم کووید طولانیتوپیراماتمعماری، هندسه ی قابل مشاامیدوار باش حتی اگر همه چمغز ما کوچکتر از نیم نقطهترکیب آمار و ژنتیکعلم در حال توسعهابزارهای پیشرفته ارتباط چگونه به سطح بالایی از هوحس و ادراک قسمت چهل و هفتاز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید ضد میگرنفلج نخاعی با الکترودهای یاد بگیر فراموش کنیروش جدید تولید برقبرخی نکات از گاید لاین پرمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپروژه ی ژنوم انسانیسیاهچاله های فضایی منابعتکامل مادی تا ابزار هوشمانرژی بی پایان در درون هرمغز انسان رو به کوچکتر شدتصویر زیبا از سلولعادت دادن مغز بر تفکراثرات مفید روزه داریچالش هوشیاری و اینکه چرا حس و ادراک قسمت پنجاه و شاستیفن هاوکینگ در تفسیر هوش مصنوعی در کامپیوترهادر هم تنیدگی کوانتومیفراموش کارها باهوش تر هسکلوزاپین داروی ضد جنونرژیم ضد التهابیبررسي علل احتمالي تغيير مهندسی ژنتیک در حال تلاش آمارهای ارائه شده در سطح سانسور بر بسیاری از حقایتکامل شناخت انسان با کشفاهرام مصر از شگفتی های جهمغز زنان جوانتر از مغز مرثبت و دستکار ی حافظهسوالات پزشکیاختلالات عضلانی ژنتیکنجات در راستگوییحس و ادراک سی و هفتماطلاعاتی عمومی در مورد مهوش عاطفی قسمت سومدرمان های رایج ام اسقفس ذهنکووید نوزده و خطر بیماری رحم مصنوعیبعد پنجممیدان های کوانتومی خلاآیا ما تنها موجودات زنده سخن پاک و ثابتتاثیر نگاه انسان بر رفتاایمپلانت مغزینقش ویتامین K در ترمیم اسجهان هوشمندارتباط پیوسته ی جهانچرا حیوانات سخن نمی گوینخودآگاهی و هوشیاريبه کدامین گناه کشته شدندهیپرپاراتیروئیدیسمدرمان سرطان با امواج صوتقدم زدن و حرکت دید را تغیزمان شگفت انگیزکایروپاکتیک چیستتقلید از روی طبیعتماپروتیلینآیا احتمال دارد رویا از آتاثیر گیاه خواری بر رشد وشلیک فراموشیایجاد احساساتنقش رژیم غذایی در رشد و اجهانی که نه با یک رخداد و از نخستین همانند سازها تخدایی که ساخته ی ذهن بشر نظریه ی تکامل در درمان بیبی عدالتی در توزیع واکسن هستی ما پس از شروعی چگال درگیری مغز در بیماری کویبیماریهای تحلیل عضلانی الایو دوم دکتر سید سلمان فزیرفون داروی ضد ام اسکشف مکانیسمی پیچیده در بتمدنی قدیمی در شمال خلیج محدودیت چقدر موثر استآب زندگی است قسمت چهارمتاثیر داروهای ضد التهاب شگفت زده و حیران باشابتذال با شعار دینچند نرمش مفید برای کمردرجاذبهاز تکینگی تا مغز از مغز تدهن، بزرگترین سرمایههمیشه داناتر از ما وجود دویروس مصنوعیذهن هوشیار در پس ماده ی مبالاترین هدف از دولتمنابع انرژي پاک سرچشمه حزبان و شناخت حقیقت قسمت سگیاه خواری و گوشت خوار کدتو آرامش و صلحیمرکز حافظه کجاستآسيب میکروواسکولاریا آستاثیر درجه حرارت بر عملکشباهت زیاد بین سلول هاي عابزار بقا از نخستین هماننوآوری ای شگفت انگیز دانحقیقت خواب و رویااز تکینگی تا مغز از مغز تدیدگاه نارسای دوگانه ی مهوموارکتوس ها ممکن است دواکسن کرونا از حقیقت تاترمز پیشرفت تواضع است نه طبحثی در مورد نقش ویتامين منابع انرژی از نفت و گاز پل جویی اصفهانسفری به آغاز کیهانتومورها و التهاب مغزی عامسیر دشوار تکامل و ارتقااقلیت خلاقتاریخ همه چیز را ثبت کردهطولانی ترین شبابزار بقای موجود زنده از نیکولا تسلاحافظه و اطلاعات در کجاستاز تکینگی تا مغز- از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی دانش، قفل ذهن را باز میکنورزش هوازی مرتب خیلی به قرویای شفافبخشیدن دیگران یعنی آرامشمنبع هوشیاری کجاست قسمت پیوند سر آیا ممکن استسندرم گیلن باره به دنبال توانایی مغز و دیگر اجزای امیدواری و مغزمغز مانند تلفن استترکیب حیوان و انسانعلم راهی برای اندیشیدن اابزارهای بقا از نخستین هچگونه باغبانی باعث کاهش حس و ادراک قسمت چهل و هشتاز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید ضد الزایمرفلج بل، فلجی ترسناک که آنیادگیری مهارت های جدید دروش صحبت کردن در حال تکامبرخی نرمش ها برای زانومنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپروانه ی آسمانیسیاهچاله ها، دارای پرتو تکامل مداومانرژی تاریکمغز ایندگان چگونه استتصویر زیبای اصفهانعارضه جدید ویروس کرونا ساثرات مضر ماری جواناچالش هوشیاری و اینکه چرا حس و ادراک قسمت بیست و چهاستخوان های کشف شده، ممکهوش مصنوعی در خدمت خلق وحدر هم تنیدگی کوانتومی و پفراموشی همیشه هم بد نیستکلام و زبان، گنجینه ای بسرژیم غذایی حاوی تخم مرغ وبررسی و اپروچ جدید بر بیممهربانی، شرط موفقیتآن چیزی که ما جریان زمان ساهچاله ها تبخیر نمیشودتکامل، نتیجه ی برنامه ریاولویت بندی ها کجاستمغزهای کوچک بی احساسثبت امواج الکتریکی در عصپیامهای کاربراناختراع جدید اینترنت کواننخاع ما تا پایین ستون فقرحس و ادراک- قسمت پنجاه و اطلاعاتی عمومی در مورد مهوش عاطفی قسمت ششمدرمان های علامتی در ام اسقفس را بشکنکودک هشت ساله لازم است آدرسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهربعد از کرونامیدان بنیادین اطلاعاتآیا مغز تا بزرگسالی توسعسختی ها رفتنی استتاثیر ویتامین دی بر بیماایمپلانت مغزی کمک میکند نقش ژنتیک در درمان اختلاجهان هوشیارارتباط انسانی، محدود به چرا حجم مغز گونه انسان درچرا خشونت و تعصببه امید روزهای بهترهاوکينگ پیش از مرگش رسالدرمانهای بیماری پارکینسقدرت مردمزنان باهوش ترکار با یگانگی و یکپارچگیتقلید از طبیعتماجرای جهل مقدسآیا برای تولید مثل همیشه تاثیر گیاه خواری بر رشد وشلیک فراموشیایران بزرگنقش زنجبیل در جلوگیری از جهانی که از یک منبع، تغذیاز نخستین همانند سازها تخسته نباشی بابانظریه ی تکامل در درمان بیبیمار 101 ساله، مبتلا به سو هر کس تقوای خدا پیشه کندرگیری مغز در بیماران مببیماری، رساله ای برای سللبخند بزن شاید صبح فردا ززیرک ترین مردمکشف ارتباط جدیدی از ارتبتمرکز و مدیتیشنمحدودیت های حافظه و حافظآب زندگی است قسمت هفتمتاثیر داروی ضد تشنج سدیم شگفتی های نقشه ی ژنتیکیابداع دی ان ای بزرگترین دچند جهانیجاذبه و نقش آن در شکلگیریاز تکینگی تا مغز از مغز تدو ویژگی انتزاع و قدرت تجهمیشه راهی هستویرایش DNA جنین انسان، برذهن تو همیشه به چیزی اعتقباهوش ترین و با کیفیت تریمنابع انرژی از نفت و گاز زبان جانسوزگیرنده باید سازگار با پیتو افق رویداد جهان هستیمرکز حافظه کجاستآسیب ها ناشی از آلودگی هوتاثیر درجه حرارت بر عملکشباهت زیاد بین سلول هاي عابزار بقا از نخستین هماننوار مغز مشاهده ی غیر مستحقیقت در علم، هرگز نهایی از تکینگی تا مغز از مغز تدژا وو یا اشنا پنداریهورمون شیرساز یا پرولاکتواکسن کرونا ساخته شده تورمز بقای جهش ژنتیکیبحثی در مورد نقش کلسیم و منابع بی نهایت انرژی در دپل خواجو اصفهانسقوط درون جاذبه ای خاص، چتومورهای نخاعیمسئول صیانت از عقیده کیسالکترومغناطیس شنوایی و هتازه های اسکیزوفرنی(جنوطی یکصد هزار سال اخیر هرچابزار بقای موجود زنده از نیاز به آموزش مجازی دیجیحباب های کیهانی تو در تواز تکینگی تا مغز- از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی دائما بخوانورزش هوازی ، بهترین تمریروان سالمبخشش، عقلانی یا غیر عاقلمنبع هوشیاری کجاست قسمت پیوند سر، یکی از راه حلهاسندرم پیریفورمیستوازن مهمتر از فعالیت زیامیدی به این سوی قبر نیستمغز مادران و کودکان در زمترازودونعلم ساختن برج های چرخانابزارهای بقا ازنخستین همچگونه تکامل مغزهای کنونیحس و ادراک قسمت چهل و دوماز روده تا مغزهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی سل سپتفلج خوابیادآوری خواب و رویاروشهای نو در درمان دیسک ببرخی نرمش های گردنمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمپرواز از نیویورک تا لوس آسیاهچاله و تکینگی ابتدایتکامل چشمانرژی تاریک که ما نمی تومغز ابزار بقای برتر مادیتصویربرداری فضاپیمای آمعدم توقف تکامل در یک اندااجزای پر سلولی بدن انسان چالش هوشیاری و اینکه چرا حس و ادراک قسمت بیست و یکاستروژن مانند سپر زنان دهوش مصنوعی در خدمت خلق وحدر هم تنیدگی کوانتومی و دفراموشی و مسیر روحانیکلرال هیدرات برای خوابانرژیم غذایی ضد التهابیبررسی ژنها در تشخیص بیماموفقیت هوش مصنوعی در امتآنچه ناشناخته است باید شسایه را اصالت دادن، جز فرتکثیر سلول در برابر توقف اولین مورد PML به دنبال تکمغز، فقط گیرندهجلو رفتن یا عقبگردسایتهای دیگرادامه بحث تکامل چشمنخستین تمدن بشریحس و ادراک- قسمت بیست و پاعتقاد اشتباه، نتیجه ی نهوش عاطفی بیشتر در زناندرمان ژنتیکی برای نوآوریقلب و عقلکودک ایرانی که هوش او از رساناها و ابر رساناها و عبعد از کرونامیدازولام در درمان تشنج آیا همه جنایت ها نتیجه بیسرنوشتتاثیر ویروس کرونا بر مغز ایمپلانت نخاعی میتواند دنقش گرمایش آب و هوا در همجهان های بسیار دیگرارتباط از بالا به پایین مچرا در مغز انسان، فرورفتبه بالا بر ستارگان نگاه کهاوکينگ پیش از مرگش رسالدرهای اسرارآمیز و پوشیدهقدرت کنترل خودزنجیرها را ما باید پاره ککاربرد روباتهای ريزنانوتقویت استخوان در گرو تغذماجرای عجیب گالیلهآیا بزرگ شدن مغز فقط در دتاثیر گیاه خواری بر رشد وشنا در ابهای گرم جنوب نیاایرادهای موجود در خلقت بنقش زبان در سلطه و قدرت اجهانی در ذهناز نشانه ها و آثار درک شدخطا در محاسبات چیزی کاملنظریه ی ریسمانبیماری لبر و نابینایی آنوفور و فراوانیدرگیری مغزی در سندرم کووبیندیشلحظات خوش با کودکانزیست شناسی کل در جزء فراککشف جمجمه ای درکوه ایرهوتمرکز بر هدفمخچه فراتر از حفظ تعادلآب زندگی است قسمت اولتاثیر درجه حرارت بر مغزشگفتی های زنبور عسلابزار هوش در حال ارتقا ازچند جهانیجدا کردن ناخالصی هااز تکینگی تا مغز از مغز تدو بیماری روانی خود بزرگ همیشه عسل با موم بخوریمواقعیت فیزیکی، تابعی از ذهن خود را مشغول هماهنگیباور و کیهان شناسیمنابع انرژی از نفت و گاز زبان ریشه هایی شناختی اسگالکانزوماب، دارویی جدیتو انسانی و انسان، شایستمرکز خنده در کجای مغز استآشنا پنداریتاثیر درجه حرارت بر عملکشجاعت و ترسابزار بقا از نخستین هماننوار مغز ترجمه رخدادهای حقیقت راستین انسان علم باز تکینگی تا مغز از مغز تدژاوو یا آشناپنداریهوش فوق العاده، هر فرد اسواکسن ایرانی کرونا تولیدرمز جهانبحثی در مورد حقیقت فضا و منابع جدید انرژیپلاسمای غالبسلول های مغزی عامل پارکیتومورهای ستون فقراتمسئولیت جدیدالکتروتاکسی(گرایش و حرکتازه های بیماری پارکینسوطبیعت موجی جهانابزار بقای موجود زنده از چیز جدید را بپذیرحد و مرزها توهم ذهن ماستاز تکینگی تا مغز- از مغزتهوش مصنوعی از عروسک بازی داروهای مصرفی در ام اسورزش و میگرنروبات های ریز در درمان بیبدون پیر فلکمنبع هوشیاری کجاست قسمت53پیوندی که فراتر از امکانسندرم پس از ضربه به سرتوسعه هوش مصنوعی قادر اسامیدی تازه در درمان سرطامغز چون ابزار هوش است دلیتراشه ی هوش مصنوعی در مغزعلایم کمبود ویتامین E را ابزارهای بقای موجود زندهچگونه جمعیت های بزرگ شکل حس و ادراک قسمت چهل و سوماز سایه بگذرهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی ضد چاقیفلج خواب چیستیاری خدا نزدیک استروشهای شناسایی قدرت شنوابرخی یونها و مولکول های ممنبع هوشیاری کجاست؟(قسمپروتئین های ساده ی ابتداسیاهچاله ی منفرد یا سیاهتکامل و ارتقای نگاه تا عمانرژی خلا ممکن استمغز ابزار برتر بقاتصور از زمان و مکانعدم درکاجزایی ناشناخته در شکل گچالش هوشیاری و اینکه چرا حس و ادراک قسمت بیست و دواسرار آفرینش در موجهوش مصنوعی درمانگر کامپیدر هر سوراخی سر نکنفرایند پیچیده ی خونرسانیکمردردرژیم غذایی ضد دردبررسی بیماری التهابی رودمولتیپل اسکلروز در زنان آنچه واقعیت تصور میکنیم ساخت شبکه عصبی مصنوعی با تأثیر نگاه انسان بر رفتااولین مورد پیوند سر در انمغزتان را در جوانی سیم کشجلوتر را دیدناداراوون تنها داروی تایینخستین تصویر از سیاهچالهحس و ادراک- قسمت شصت و چهاعتماد به خودهوش عاطفی در زنان بیشتر ادرمان پوکی استخوانقلب دروازه ی ارتباطکودکان میتوانند ناقل بی رشته نوروایمونولوژی و نقبعد از کرونا دلخوشی بیهومکان زمان یا حافظه زمانآیا هوش مصنوعی می تواند نسریع دویدن مهم نیستتاثیر ژنها بر اختلالات خایمان به رویانقش پیش زمینه ها و اراده جهان هایی در جهان دیگرارتباط بین هوش طبیعی و هوخودآگاهی و هوشیاريارتباط شگفت مغز انسان و فخودت را از اندیشه هایت حفچرا ذرات بنیادی معمولاً به بالاتر از ماده بیندیشهدف یکسان و مسیرهای مختلدروغ نگو به خصوص به خودتقدرت انسان در نگاه به ابعزندگی هوشمند در خارج از زکاربرد روباتهای ريز، در تقویت حافظه یا هوش مصنوعماده ی تاریکآیا تکامل و تغییرات ژنتیتاثیر گیاه خواری بر رشد وشناخت و معرفت، و نقش آن دایستادن در برابر آزادی بنقش زبان در سلطه و قدرت اجهان، تصادفی نیستاز نظر علم اعصاب یا نرووسخطا در محاسبات چیزی کاملنظریه تکامل در درمان بیمبیماری های میتوکندریوقت نهيب هاي غير علمي گذشدرگیری مغزی در سندرم کووبیهوش کردن در جراحی و بیملرزش ناشی از اسیب به عصبزیست شناسی باور حقیقت یا کشف جدید تلسکوپ جیمز وبتمساح حد واسط میان مغز کومخچه ، فراتر از حفظ تعادلآب زندگی است قسمت دومتاثیر درجه حرارت بر عملکشانس یا تلاشابزار بقا از نخستین همانچند جهانی و علمجدایی خطای حسی استاز تکینگی تا مغز از مغز تدو بار در هفته ماهی مصرف همجوشی هسته ای، انرژِی بواقعیت چند سویهذهن سالمباد و موجمنابع انرژی از نفت و گاز زبان شناسی مدرن در سطح سلگام کوچک ولی تاثیرگذارتو با همه چیز در پیوندیمرگ چیستآشنا پنداریتاثیر درجه حرارت بر عملکشرکت نورالینک ویدیویی ازابزار بقا از نخستین هماننوار مغز در فراموشی هاحقیقت غیر فیزیکیاز تکینگی تا مغز از مغز تدگرگونی های نژادی و تغییهوش مصنوعی می تواند بر احواکسن اسپایکوژنرمز جهان خاصیت فراکتالبحثی در مورد عملکرد لوب فمناطق خاصی از مغز در جستجپمبرولیزوماب در بیماری چسلول های بنیادیتوهم فضای خالیمسئولیت در برابر محیط زیالکترودهای کاشتنیتبدیل پلاستیک به کربن و سطبیعت بر اساس هماهنگیابزار بقای موجود زنده از چیزی منتظر شناخته شدنحریص نباشاز تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی داروهای ام اسورزش بهترین درمان بیش فعروبات کیانبرنامه و ساختار پیچیده ممنبع هوشیاری کجاست؟ (قسمپیوستگی همه ی اجزای جهانسندرم دزدی ساب کلاوینتوسعه برخی شغل ها با هوش امگا سه عامل مهم سلامتمغز چگونه صداها را فیلتر تراشه ی بیولوژِیکعلایم کمبود ویتامین E را ابزارهای بقای از نخستین چگونه جمعیت های بزرگ شکل حس و ادراک قسمت نهماز علم جز اندکی به شما داهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی ضد چاقیفلج دوطرفه عصب 6 چشمژن همه چیز نیستروشی برای بهبود هوش عاطفبرخی اثرات مضر ویتامین دمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمپروتز چشمسیاهچاله ی تولید کنندهتکامل و ریشه ی مشترک خلقتانسان قدیم در شبه جزیره عمغز از بسیاری حقایق می گرتصادف یا قوانین ناشناختهعسل طبیعی موثر در کنترل باحیای بینایی نسبی یک بیمچالش دیدگاه های سنتی در بحس و ادراک قسمت بیست و سواسرار بازسازی اندام هاهوش مصنوعی درخدمت خلق وحدر والنتاین کتاب بدید همفرایند تکامل و دشواری هاکمردرد ناشی از تنگی کاناراه فراری نیستبررسی سیستم تعادلی بدن امواد کوانتومی جدید، ممکنآنچه حس می کنیم، نتیجه ی ساخت شبکه عصبی با الفبای تئوری تکامل امروز در درماولین هیبرید بین انسان و مغزتان را در جوانی سیمکشجمجمه انسان های اولیهادب برخورد با دیگراننخستین روبات های زنده ی جحساسیت روانی متفاوتاعتماد به خودهوش عاطفی در زنان بیشتر ادرمان پوکی استخوانقلب روباتیککودکان خود را مشابه خود تبعد از کرونا دلخوشی بیهومکانیک کوانتومی بی معنی آیا هوش مصنوعی زندگی بشرسریعترین کامپیوتر موجودتاثیر کلام در آیات کلام باین پیوند نه با مغز بلکه نقش آتش در رسیدن انسان بهجهان یکپارچهارتباط شگفت انگیز مغز انخودروهای هیدروژنیچراروياها را به یاد نمی آبه جای محکوم کردن دیگران هدف یکسان، در مسیرهای متدریای خداقدرت ذهنزندگی بی دودکتاب گران و پرهزینه شد ولتقویت سیستم ایمنیماده ی خالیآیا جنین انسان، هوشمندی تاثیر گیاه خواری بر رشد وشناخت حقیقت یا آرزوهای گاکسی توسین و تکامل پیش انقش سجده بر عملکرد مغزجهش های ژنتیکی مفید در سااز نظر علم اعصاب اراده آزخطای ادراک کارمانظریه تکامل در درمان بیمبیماری های مغز و اعصاب و وقتی فهمیدی خطا کردی برگدرگیری اعصاب به علت میتوبیهوشی در بیماران دچار الرزش عضله یا فاسیکولاسیوزیست، مرز افق رویداد هستکشتن عقیده ممکن نیستتنفس هوازی و میتوکندریمخچه ابزاري که وظیفه آن فآب زندگی است قسمت سومتاثیر درجه حرارت بر عملکشاهکار قرنابزار بقا از نخستین همانچند روش ساده برای موفقیتجریان انرژی در سیستم های از تکینگی تا مغز از مغز تدو برابر شدن خطر مرگ و میهمراه سختی، اسانی هستواقعیت چیستذهت را روی چیزهای مفید متباد غرور و سر پر از نخوت ومنابع انرژی از نفت و گاز زبان شناسی نوین نیازمند گامی در درمان بیماریهای تو با باورهایت کنترل میشمرگ و میر پنهانآغاز فصل سرما و دوباره تکتاثیر درجه حرارت بر عملکشربت ضد خلطابزار بقا از نخستین هماننوار مغز در تشخیص بیماری حقیقت غیر قابل شناختاز تکینگی تا مغز از مغز تدانش قدرت استهوش مصنوعی و کشف زبان هایواکسن اسپایکوژن ضد کرونارنگ کردن، حقیقت نیستبحثی درباره هوش و تفاوتهمنبع هوشیاری کجاست قسمت پنج اکتشاف شگفت آور در موسلول های بنیادی منابع و اتوهم فضای خالی یا توهم فضمستند جهان متصلالگو نداشتیمتبدیل تراکت صوتی مصنوعی طعمه ی شبکه های ارتباط اجابزار بقای موجود زنده از چیزی خارج از مغزهای ما نیحرکت چرخشی و دائمی کیهاناز تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی داروهای تغییر دهنده ی سیورزش در کمر دردروح در جهانی دیگر استبرنامه ی مسلط ژنها در اختمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپیام های ناشناخته بر مغز سندرم سردرد به دلیل افت فتوصیه های سازمان بهداشت امروز دانش ژنتیک هیچ ابهمغز ناتوان از توجیه پیداتربیت کودکان وظیفه ای مهعلت خواب آلودگی بعد از خوابزارهای دفاعی و بقای موچگونه حافظه را قویتر کنیحس و ادراک قسمت چهارمازدواج های بین گونه ای، رهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی ضد تشنج با قابليت تفناوری هوش مصنوعی نحوه خژن همه چیز نیستروشی جدید در درمان قطع نخبرخی اختلالات عصبی مثانهمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمپروتز عصبی برای تکلمسیاره ی ابلهانتکامل ابزار هوش ، راه پر انسان میوه ی تکاملمغز به تنهایی برای فرهنگ تظاهر خوابیده ی مادهعشق درونی به یگانگی خلقتاحیای بینایی نسبی یک بیمچاالش ها در تعیین منبع هوحس و ادراک قسمت بیستماصل بازخوردهوش مصنوعی ساخته هوش طبیدر یک فراکتال هر نقطه مرکفرایند حذف برخی اجزای مغکمردرد و علل آنراه های جدید برای قضاوت ربررسی علل کمر درد در میانموجود بی مغزی که می تواندآنها نمیخواهند دیگران راساختن آیندهتئوری تکامل در پیشگیری و اولین تصویر در تاریخ از سمغط یک گیرنده استجنبه های موجی واقعیتادراک ما درک ارتعاشی است نرمش های مفید برای درد زاخفاش با شیوع همه گیری جدیاعداد بینهایت در دنیای مهوشمندی کیهاندرمان ام اس(مولتیپل اسکلقلب را نشکنرشد مغز فرایندی پیچیده اکودکان را برای راه آماده تفکر قبل از کارمکانیزمهای دفاعی در برابآیا هوش ارثی دریافتی از پسرگیجه از شایعترین اختلاتاثیر کپسول نوروهرب بر ناین اندوه چیستنقش انتخاب از طرف محیط، نجهان یکپارچهاین ایده که ذرات سیاهچالنقش اتصالات بین سلولهای جهان کنونی و مغز بزرگتریارتباط شگفت انگیز مغز انخورشید مصنوعیچراروياها را به یاد نمی آبه خودت مغرور نشوهدف از تکامل مغزدرک فرد دیگر و رفتارهای اقدرت عشقزندگی در جمع مواردی را برکتاب زیست شناسی باورتلقین اطلاعات و حافظهماده ای ضد التهابیآیا جهان ذهن و افکار ما متاثیر گیاه خواری بر رشد وشناخت درون، شناخت بیرون؛اگر فقط مردم میفهمیدند کنقش غذاها و موجودات درياجهش های ژنتیکی غیر تصادفاز نظر علم اعصاب اراده آزخطای حسنظریه تکامل در درمان بیمبیماری وسواسوقتی پر از گل شدی خودت را درختان اشعار زمینبیوگرافیلزوم سازگاری قانون مجازازاوسکا درمان گوشرگل خاردار، زیباستتنفس هوازی و میتوکندریمخچه تاثیر گذار بر حافظهآب، زندگی است(قسمت پنجم)تاثیر درجه حرارت بر عملکشاهکار شش گوشابزار بقا از نخستین همانچندین ماده غذایی که ماننجریان انرژی در سیستم های از تکینگی تا مغز از مغز تدو برابر شدن خطر مرگ و میهمراهی نوعی سردرد میگرنیواقعیت چیستذخیره ی شگفت انگیز اطلاعبار بزرگ ایستادن بر دو پامنابع انرژی از نفت و گاز زبان، نشان دهنده ی سخنگو گامی در درمان بیماریهای تو باید نیکان را به دست بمرگ و میر بسیار بالای ناشآغاز مبهم آفرینشتاثیر رو ح و روان بر جسمشش مرحله تکامل چشمابزار بقا از نخستین هماننوار مغزی روشی مهم در تشخحقایق ممکن و غیر ممکناز تکینگی تا مغز از مغز تدانش محدود به ابعاد چهارهوش مصنوعی یا حماقت طبیعواکسن دیگر کرونا ساخته شرنگین کمانبحثی درباره هوش و تفاوتهمنبع هوشیاری کجاست قسمت پول و شادیسلول های بدن تو پیر نیستنتوهم لیلیپوتی(ریزبینی)مشکل از کجاستالگو و عادت را بشکن و در امعنی روزهتبدیل سلولهای محافط به سظهور امواج مغزی در مغز مصابزار بقای موجود زنده از چیزی شبیه نور تو نیستحس متفاوتاز تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی داروهای ضد بیماری ام اس ووزن حقیقی معرفت و شناختروح رهاییبرندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپیدایش زبانسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتوصیه های غیر دارویی در سانفجار و توقف تکاملی نشامغز و اخلاقترجمه ای ابتدایی از اسراعماد الدین نسیمی قربانی ابعاد و نیازهای تکاملینگاه محدود و تک جانبه، مشحس و ادراک قسمت نوزدهماسکار، لگوی هوشمندهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی ضد تشنج با قابليت تفیلمی بسیار جالب از تغییژن هوش و ساختارهای حیاتی روشی جدید در درمان نابینبرخی اصول سلامت کمرمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمپرورش مغز مینیاتوری انساسیاره ابلهانتکامل تکنولوژیانسان ها می توانند میدان مغز بیش از آنچه تصور میشوتظاهری از ماده است که بیدعصب حقوق نورولوواحساس گذر سریعتر زمانناتوانی از درمان برخی ویحس و ادراک قسمت دهماصل در هم تنیدگی و جهانی هوش احساسیدر کمتر از چند ماه سوش جدفراتر از دیوارهای باورکمردرد با پوشیدن کفش مناراه های جدید برای قضاوت ربزرگ فکر کنموجودات مقهور ژنها هستندآنان که در قله اند هرگز خساختار فراکتال وجود و ذهتئوری جدید، ویران کردن گاولین دارو برای آتاکسی فنفرت، اسیب به خود استجنسیت و تفاوت های بیناییادغام میان گونه های مختلنرمش های مفید در سرگیجهخلا، حقیقی نیستبقای حقیقی در دور ماندن اهوشیاری و وجوددرمان تومورهای مغزی با اقیچی ژنتیکیرشد مغز علت تمایل انسان بکوری گذرای ناشی از موبایتفکر خلا ق در برابر توهم ما انسانها چه اندازه نزدآیا هوش سریعی که بدون احسسرگردانیتاثیر کپسول نوروهرب بر تاینکه به خاطرخودت زندگی نقش تیروئید در تکامل مغزجهان کاملی در اطراف ما پرارتباط غیرکلامی بین انساخوش قلبی و مهربانینزاع بین جهل و علم رو به پبه دنبال رستگاری باشهدف از خلقت رسیدن به ابزادرک نیازمند شناخت خویش اقضاوت ممنوعزندگی در سیاهچالهکتاب طبیعت در قالب هندسهتلاش ها برای کشف منابع جدماده، چیزی نیستآیا جهش های ژنتیکی، ویروتاثیر گیاه خواری بر رشد وشناسایی تاریخچه ی تکاملیاگر میدانی مصیبت بزرگتر نقش غذاها و موجودات درياجهش تمدنی عجیب و شگفت انساز واقعیت امروز تا حقیقتخطر آلودگی هواهفت چیز که عملکرد مغز تو بیماری کروتز فیلد جاکوبوقتی تو از یاد گرفتن باز درد باسن و پا به دلیل کاهبیوگرافیلزوم سازگاری قانون مجازازبان مشترک ژنتیکی موجوداگل زندگیتنفس بدون اکسیژنمدل همه جانبه نگر ژنرالیآتش منبع انرژیتاثیر درجه حرارت بر عملکشاید گوشی و چشمی، آماده شابزار بقا از نخستین همانچندجهانیجریان انرژی در سیستم های از تکینگی تا مغز از مغز تدو سوی واقعیتهندسه ی پایه ایواقعیت های متفاوتذره ی معین یا ابری از الکبار سنین ابزار هوشمندی امنابع انرژی از نفت و گاز زبان، وسیله شناسایی محیطگاهی لازم است برای فهم و تو تغییر و تحولیمرگ انتقال است یا نابود شإِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَتاثیر روده بر مغزششمین کنگره بین المللی سابزار بقا از نخستین هماننوار عصب و عضلهحل مشکلاز تکینگی تا مغز از مغز تدانش بی نهایتواکسن دیگری ضد کرونا از درهبر حقیقیبحثی درباره هوش و تفاوتهمنبع هوشیاری کجاست قسمت پول و عقیدهسلول عصبی شاهکار انطباق توهم چیستمشکلات نخاعیالگوی بنیادین و هوشیاریمعادله ها فقط بخش خسته کنتبر را بردارظرف باید پر شود چه با چرک ابزار بقای موجود زنده از نکاتی در مورد تشنجحس چشایی و بویاییاز تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی داروی فامپیریدین یا نورلوزوز گوشروزه داری متناوب، مغز را برین نت به جای اینترنتمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپیر شدن حتمی نیستسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتوصیه هایی در مصرف ماهیانقراض را انتخاب نکنیدمغز و اخلاقترس و آرمان هاعوامل موثر در پیدایش زباابعاد اضافه ی کیهاننگاه انسان محدود به ادراحس و ادراک قسمت هفتماساس انسان اندیشه و باور هوش مصنوعی از عروسک تا کمداروی ضد تشنج توپیراماتفیزیک مولکولها و ذرات در ژن یا نقشه توسعه مغز و نقروشی جدید در درمان سکته مبرخی بیماری ها که در آن بمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمپرتوهای صادر شده از سیاهسیاره ابلهانتکامل جریان همیشگی خلقتانسان یک کتابخانه استمغز برای فراموشی بیشتر کتعداد کلی ذهن ها در جهان عضلانی که طی سخن گفتن چقداحساسات کاذبناتوانی در شناسایی چهره حس و ادراک قسمت دوازدهماصل علت و تاثیرهوش احساسیدر آرزوهایت مداومت داشتهفرد موفقکنفرانس تشنج هتل کوثر اصراه پیروزی در زندگی چیستبزرگ شدن مغز محدود به دورموسیقی نوآنزیم تولید انرژی در سلوساختار شبکه های مغزی ثابتا 20 سال آینده مغز شما به اولین دروغنقش قهوه در سلامتیجنسیت و تفاوت های بیناییادغام دو حیطه علوم مغز و نرمش های موثر در کمردردخلا، خالی نیستبلندی در ذهن ما درک بلندیهوشیاری و افسردگیدرمان تشنجقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصرشد در سختی استکی غایب شدی تا نیازمند دلتفاوت مغز انسان و میمون هما انسانها چه اندازه نزدآیا هشیاری کوانتومی وجودسربازان ما محققا غلبه می تاثیر کپسول نوروهرب بر ستاثیر کپسول نوروهرب بر ساینکه خانواده ات سالم بانقش حفاظتی مولکول جدید دجهان پیوستهارتروز یا خوردگی و التهاخوشبختی دور از رنج های منزاع بین علم و نادانی رو به زودی شبکه مغزی به جای هر چیز با هر چیز دیگر در تدرک و احساسقطار پیشرفتزندگی زمینی امروز بیش از کتاب، سفری به تاریختلاش هایی در بیماران قطع ماده، چیزی بیش از یک خلا آیا جهش ژنتیکی و تنظیم اجتاثیر گیاه خواری بر رشد وشناسایی سلول های ایمنی ااگر نیروی مغناطیس نباشد نقش غذاها و موجودات درياجهشهای مفید و ذکاوتی که داز کجا آمده ام و به کجا میخطرات هوش مصنوعیهفت سین یادگاری از میراث بیماری گیلن باره و بیمارویتنام نوعی کرونا ویروس دردهای سال گذشته فراموش بیان ژن های اسکیزوفرنی دلزوم عدم وابستگی به گوگل زبان چهار حرفی حیات زمینگلوله ی ساچمه ایتنها مانع در زندگی موارد مدل هولوگرافیک ژنرالیزهآثار باستانی تمدن های قدتاثیر درجه حرارت بر عملکشاید درست نباشدابزار بقا از نخستین هماننه به اعدامجستجوی متن و تصویر به صوراز تکینگی تا مغز از مغز تدولت یا گروهکهندسه ی رایج کیهانواقعیت و مجازذرات کوانتومی زیر اتمی قبارداری بدون رحممنابع انرژی از نفت و گاز سفر فقط مادی نیستگاهی مغز بزرگ چالش استتو جهانی هستی که خودش را مرگ تصادفیافت فشار خون ناگهانی در وتاثیر رژیم گیاه خواری بر صبر بسیار بایدابزار بقا از نخستین هماننوار عصب و عضلهحلقه های اسرارآمیزاز تکینگی تا مغز از مغز تدانشمندان موفق به بازگردواکسن سرطانروی و منیزیم در تقویت استبحثی درباره هوش و تفاوتهمنبع هوشیاری کجاست قسمت پوست ساعتی مستقل از مغز دسلولهای ایمنی القا کنندهتوهم وجودمشکلات بین دو همسر و برخیالگوبرداری از طبیعتمعجزه های هر روزهتحریک عمقی مغزعقل مجادله گرابزار بقای موجود زنده از چگونه مولکول های دی ان ایحس و ادراک (قسمت اول )از تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی از عروسک بازی داروی لیراگلوتیدیک پیام منفرد نورون مغزی روزه داری و بیمار ی ام اس برای یک زندگی معمولیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپیشینیان انسان از هفت میسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتوضیحی ساده در مورد هوش مانواع سکته های مغزیمغز و سیر تکامل ان دلیلی تسلیم شدن از نورون شروع معوامل ایجاد لغت انسانی و ابعاد بالاترنگاه از بیرون مجموعهحس و ادراک قسمت هفدهماستفاده از مغز، وزن را کمهوش مصنوعی از عروسک تا کمدارویی خلط آورفیزیک و هوشیاریژن ضد آلزایمرريتوکسيمب در درمان ام اسبرخی بیماری های خاص که بدمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمپرسش و چستجو همیشه باقی اسیر آفرینش از روح تا مغز تکامل داروینی هنوز در حاانسان باشمغز بزرگ چقدر مفید هست ؟تعذیه ی ذهنغم بی پایاناخلاق و علوم اعصابنادیدنی ها واقعی هستندحس و ادراک قسمت سوماصل عدم قطعیت از کوانتوم هوش در طبیعتدر آسمان هدیه های نادیدنفرد یا اندیشهکنگره بین المللی سردرد دراه انسان شدن، راه رفتن وبزرگ شدن تقریبا ناگهانی موسیقی هنر مایع استآینه در اینهسادیسم یا لذت از آزار دادتا بحر یفعل ما یشااولین سلول مصنوعینقش مهاجرت در توسعه نسل اجهل مقدسارتقا و تکامل سنت آفرینش نرمشهای مهم برای تقویت عخلاصه ای از مطالب همایش مبلوغ چیستهوشیاری کوانتومیدرمان جدید ALSقانون مندی نقشه ژنتیکی مز گهواره تا گورکیهان خود را طراحی میکندتفاوت ها و تمایزها کلید بما اکنون میدانیم فضا خالآیا واکنش های یاد گرفته وسردرد میگرنسردرد میگرن در کودکانتاثیر کتامین در درمان پااینترنت بدون فیلتر ماهوانقش حیاتی تلومر دی ان آ دجهان پیوستهارزش حقیقی زبان قسمت اولخانه ی تاریکنزاع بین علم و جهل رو به پبه زیر پای خود نگاه نکن بهر جا که جات میشه، جات نیدرک کنیم ما همه یکی هستیملمس کوانتومیزندگی زودگذرکتابخانهتلاشی برای درمان قطع نخاماست مالیآیا خداباوری محصول تکاملتاثیر گیاهخواری بر رشد و شواهدی از نوع جدیدی از حااگر نعمت فراموشی نبود بسنقش غذاها در کاهش دردهای جهشهای مفید و ذکاوتی که داز کسی که یک کتاب خوانده دفاع از پیامبرهم نوع خواری در میان پیشیبیماری آلزایمر، استیل کوویتامین E برای فعالیت صحدردی که سالهاست درمان نشبیان حقیقتمقاومت به عوارض فشار خون زبان نیاز تکاملی استگلوئونتنها در برابر جهانمدل هولوگرافیک تعمیم یافآرامش و دانشتاثیر درجه حرارت بر عملکشب سیاه سحر شودابزار بقا از نخستین هماننه جنگ و نه خونریزیجستجوی هوشیاری در مغز مااز تکینگی تا مغز از مغز تدوچرخه سواری ورزشی سبک و هندسه بنیادینواقعیت و انعکاسذرات کوانتومی زیر اتمی قبازگشت از آثار به سوی خدامنابع انرژی از نفت و گاز سفر نامه سفر به بم و جنوب گذر زمان کاملا وابسته به تو دی ان ای خاص ميتوکندريمرگی وجود نداردافت هوشیاری به دنبال کاهتاثیر رژیم گیاه خواری بر صرع و درمان های آنابزار بقا از نخستین هماننوبت کودکانحمله ویروس کرونا به مغزاز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی گوگل به کمک تشدانشمندان نورون مصنوعی سواکسن سرطانرویا و واقعیتبحثی درباره هوش و تفاوتهمنبع هوشیاری کجاست قسمت پوشاندن خود از نورسلولهای بنیادی مصنوعی درتوهم وجودمشکلات روانپزشکی پس از سالتهاب شریان تمپورالمعجزه ی چشمتحریک عمقی مغز در آلزایمعقلانیت بدون تغییرابزار بقای موجود زنده از چگونه میتوان با قانون جنحس و ادراک (قسمت دوم )از تکامل تا مغز از مغز تا هوش مصنوعی از عروسک بازی داروی تشنجی درباردارییک پیشنهاد خوب برای آسان روزه داری سلول های بنیادبرای پیش بینی آینده مغز دمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپیشرفت های جدید علوم اعصسوخت هیدروژنی پاکتیوتیکسن داروی ضد جنونانگشت ماشه ایمغز کوانتومیتشنچ پانایوتوپولوس تشنج عواملی که برای ظهور لغت ااتفاق و تصادفنگاه از دور و نگاه از نزدحس و ادراک قسمت هجدهماستفاده از هوش مصنوعی در هوش مصنوعی از عروسک تا کمداستانها و مفاهیمی اشتبافیزیکدانان ماشینی برای تژنها نقشه ایجاد ابزار هوریه زغالیبرخی توجهات در ببمار پارمنبع هوشیاری در کجاست؟ قپرسشگری نامحدودسیستم تعادلی بدنتکامل داروینی هنوز در حاانسان جدید از چه زمانی پامغز بزرگ چالش است یا منفعتغییر الگوی رشد مغزی با زغم بی پایاناخلاق پایه تکامل و فرهنگنادانی در قرن بیست و یکم،حس و ادراک قسمت سی و هشتماصلاح خطا با رفتن بر مسیرهوش عاطفی قسمت 11در آستانه ی موج پنجم کوویفرد حساس از نظر عاطفی و بکنگره بین المللی سردرد دراه بی شکستبزرگترین خطایی که مردم ممیهمانهای ناخوانده عامل آیندهسازگاری با محیط بین اجزاتاول کف پا و حقیقتاوکرلیزوماب داروی جدید شنقش میدان مغناطیسی زمین جهان فراکتالارتقا یا بازگشت به قبل ازچرا ماشین باید نتایج را پخلاصه ای از درمان های جدیبلعیدن ستاره توسط سیاهچاهوش، ژنتیکی است یا محیطیدرمان جدید میگرن با انتی قانون گذاری و تکاملزمین در برابر عظمت کیهانکیهانِ هوشیارِ در حال یاتفاوت ها را به رسمیت بشناما از اینجا نخواهیم رفتآیا یک، وجود داردآیا کیهان می تواند یک شبیسردرد و علتهای آنتاثیر گیاه خواری بر رشد وایندرالنقش خرچنگ های نعل اسبی درجهان پر از چیزهای اسرار آارزش حقیقی زبان قسمت دومخانواده پایدارنسبیت عام از زبان دکتر بربه سخن توجه کن نه گویندههر حرکت خمیده می شود و هر درک احساسات و تفکرات دیگلوب فرونتال یا پیشانی مغزندگی سلول در بدن، جدای اکجای مغز مسئول پردازش تجتلاشی تازه برای گشودن معماست مالی با هوش انسانیآیا دلفین ها می تواند از تاثیر انتخاب از طرف محیط شواهدی از دنیسوان(شبه نئاگر نعمت فراموشی نبود بسنقشه مغزی هر فرد منحصر بهجوانان وطناز آغاز خلقت تا نگاه انسادفاع در برابر تغییر ساختهمه چیز موج استبیماری الزایمرویتامین E در چه مواد غذایدرس گرفتن از شکست هابیست تمرین ساده برای جلومقابله ی منطقی با اعتراضزبان و کلمه حتی برای کسانگمان میکنی جرمی کوچکی در تنهایی رمز نوآوری استمدل های ریز مغز مینی برینآرامش و سکونتاثیر درجه حرارت بر عملکشبیه سازی میلیون ها جهان ابزار بقا از نخستین همانچه زیاد است بر من که در ایحفره در مغزاز تکینگی تا مغز از مغز تدورترین نقطه ی قابل مشاههندسه در پایه ی همه ی واکواقعیت خلا و وجود و درک مذرات کوانتومی زیر اتمی قبازگشت به ریشه های تکاملمنابع انرژی از نفت و گاز سفر به مریخ در 39 روزتو در میانه ی جهان نیستی مراحل ارتقای پله پله کیهافتخار انسانتاثیر رژیم گیاه خواری بر ضرورت زدودن افکارابزار بقا از نخستین هماننور درونحمایت از طبیعتاز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی گوگل به کمک تشدانشمندان یک فرضیه رادیکواکسن ضد اعتیادرویا و کابوسبحثی درباره احساسات متفامنبع هوشیاری کجاست قسمت پیموزایدسلام تا روشناییتوهم بی خداییمشکلات روانپزشکی در عقب امواجی که به وسیله ی ماشیمعجزه ی علمتداوم مهم است نه سرعتعقیده ی بی عملابزار بقای موجود زنده از چگونه مغز پیش انسان یا همحس و ادراک قسمت 67از تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید ALSیک آلل ژنتیکی که از نئاندروزهای بد باقی نمیماندبرای اولین بار دانشمندانمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپیشرفت در عقل است یا ظواهسودمندی موجودات ابزی بر تیک و اختلال حرکتیانگشت نگاری مغز نشان میدمغز آیندگان چگونه است ؟تشنج چیستعوارض ازدواج و بچه دار شداتوبان اطلاعات و پلِ بیننگاه از درون مجموعه با نگحس و ادراک قسمت هشتماستفاده از انرژی خلاهوش مصنوعی از عروسک تا کمدخالت در ساختار ژنهافاجعه ی جهل مقدسژنها ، مغز و ارادهریواستیگمینبرخی توصیه ها برای واکسیمنبع هوشیاری در کجاست؟(قآلودگی هوا چالش قرن جدیدسیستم دفاعی بدن علیه مغز تکامل داروینی هنوز در حاانسان خطرناکترین موجودمغز بزرگ چالشهای پیش روتغییر زودتر اتصالات مغزیغیرقابل دیدن کردن مادهاختلال خواب فرد را مستعد نازوکلسینحس و ادراک قسمت سی و ششماصول انجام برخی نرمش ها دهوش عاطفی قسمت نهمدر درمان بیماری مولتیپل فردا را نمیدانیمکنترل همجوشی هسته ای با هرابطه تشنج و اوتیسمبزرگترین درد از درون است میوتونیک دیستروفیآینده ی انسان در فراتر ازستم با شعار قانون بدترین تابوهای ذهنیايندگان چگونه خواهند دیدنقش محیط زندگی و مهاجرت دجهان قابل مشاهده بخش کوچارتوکين تراپی روشی جديد چرا مغز انسان سه هزار سالخم شدن فضا-زمانبنی عباس، ننگی بر تاریخهیچ چیز همیشگی نیستدرمان جدید کنترل مولتیپلقانون جنگلزمین زیر خلیج فارس تمدنی کیست هیداتید مغزتفاوت های بین زن و مرد فقما اشیا را آنطور که هستندما به جهان های متفاوت خودآیا گذشته، امروز وآینده سردرد تنشنتاثیر گیاه خواری بر رشد وایا کوچک شدن مغزانسان النقش داروهاي مختلف معروف جهان پر از چیزهای جادویی ارزش حقیقی زبان قسمت سومخار و گلنسبت ها در کیهانبوزون هیگز چیستهرچیز با یک تاب تبدیل به درک تصویر و زبان های مخلتلوتیراستامزندگی، مدیریت انرژیکرونا چه بر سر مغز می آورتلاشی جدید در درمان ام اسماشین دانشآیا دلفین ها میتوانند باتاثیر احتمالی عصاره تغلیشیشه ی بازالتی و سیلیکوناگر با مطالعه فیزیک کواننقشه های مغزی جدید با جزیجوانان وطناز انفجار بزرگ تا انفجار دقیق ترین تصاویر از مغز اهمه چیز در زمان مناسببیماری ای شبیه آلزایمر و ویتامین کادست کردن در گوشبیش از نیمی از موارد انتقمقابله با کرونا با علم اسزبان و بیان نتیجه ساختماگنجینه ای به نام ویتامین تنبیه چقدر موثر استمدیون خود ناموجودآرامش(سکوت) stillness و تکاپوتاثیر درجه حرارت بر عملکشبیه سازی سیستم های کوانابزار بقا از نخستین هماننه عدم مطلق بلکه عدم با قحق انتخاباز تکینگی تا مغز از مغز تديدن با چشم بسته در خواب هندسه زبانِ زمان استوالزارتان داروی ضد فشار رفتار مانند بردهبازخورد یا فیدبکمنابع انرژی از نفت و گاز سفر تجهیزات ناسا به مریخ توقف؛ شکستمرز مرگ و زندگی کجاستافراد آغاز حرکت خودشان رتاثیر رژیم گیاهخواری بر ضررهای مصرف شکر و قند بر ابزار بقا از نخستین هماننورون هاي مصنوعی می توانحوادث روزگار از جمله ویراز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی الفاگودانشمندان ژنی از مغز انسواکسن علیه سرطانرویا و خبر از آیندهبحثی درباره احساساتی غیرمنبع هوشیاری کجاست قسمت پیموزایدسلاح و راهزنیتوهم تنهاییمشاهده گر جدای از شیء مشاامیوتروفیک لترال اسکلرومعجزه ی علم در کنترل کرونتداخل مرزها و صفات با بینعلم و ادراک فقط مشاهده ی ابزار بقای موجود زنده از چگونه هموساپينس بر زمین حس و ادراک قسمت 74از تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید s3 در درمان ام یک جهش ممکن است ذهن انسانروزهای سختبرای تمدن سازی، باید در بمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپیشرفت ذهن در خلاقیت استسی و سه پل اصفهانتیروفیبان موثر در سکته ی انتقال ماده و انرژیمغز انسان ایا طبیعتا تماتشنج و حرکات شبه تشنجی قاعید نوروز مبارکاتوسوکسیمایدنگاه حقیقی نگاه به درون احس و ادراک قسمت پنجماستفاده از سلول های بنیاهوش مصنوعی از عروسک تا کمدر مانهای کمر دردفاصله ها در مکانیک کوانتژنهای مشترک بین انسان و وریاضیات یک حس جدید استبرخی درمان های Spinal Muscular Atمنبع خواب و رویاآلودگی هوا و ویروس کروناسکوت و نیستیتکامل داروینی هنوز در حاانسان عامل توقف رشد مغزمغز بزرگ و فعال یا مغز کوتغییر عمودی سر انسان از پغرور و علماختلال در شناسایی حروف و نباید صبر کرد آتش را بعد حس و ادراک قسمت سیزدهماصول توسعه ی یک ذهن کاملهوش عاطفی قسمت هفتمدر سال حدود 7 میلیون نفر فرزندان زمان خودکنترل جاذبهرادیوی مغز و تنظیم فرکانبسیاری از مجرمان، خودشانمیگرن و پروتئین مرتبط با آینده ی علم و فیزیک در60 ثستم، بی پاسخ نیستتاثیر فکر بر سلامتايا اراده آزاد توهم است ینقش نگاه از پایین یا نگاهجهان موازی و حجاب هاارتباط میکروب روده و پارچرا مغزهای ما ارتقا یافت خونریزی مغز در سندرم کووبه قفس های سیاهت ننازهیچ وقت خودت را محدود به درمان جدید ای ال اس، توفرقانون جنگلزمان چیستکیست کلوئید بطن سومتفاوت های تکاملی در مغز وکاهش مرگ و میر ناشی از ابتفاوت های زبانی سرمنشا تما با کمک مغز خود مختاريمآیا پیدایش مغز از روی تصاسردرد سکه ایتاثیر گیاه خواری بر رشد وایا این جمله درست است کسینقش درختان در تکاملجهان دارای برنامهارزش خود را چگونه میشناسخارق العاده و استثنایی بنسبت طلایی، نشانه ای به سبوزون هیگز جهان را از متلهز ذره، یک دنیاستدرک حقیقت نردبان و مسیری لوزالمعده(پانکراس)مصنوعزونیسومایدکریستال هاتمایل زیاد به خوردن بستنمبانی ذهنی سیاه و سفیدآیا دست مصنوعی به زودی قاتاثیر ترکیبات استاتین (سشکل های متفاوت پروتئین هاگر تلاش انسان امروز برانقص در تشخیص هیجانات عامجواب دانشمند سوال کننده از بحث های کنونی در ویروسدل به دریا بزنهمه چیز در زمان کنونی استبیماری ای شبیه ام اس مولتویتامین کا و استخواندست آسمانبیشتر کمردردها نیازی به ملاحظه های اخلاقی دربارهزبان و بیان، در سایه پیشرگویید نوزده و ایمنی ساکتتهدیدهای هوش مصنوعیمدیریت اینترنت بر جنگآزمون تجربی، راهی برای رتاثیر درجه حرارت بر عملکشبکه های مصنوعی مغز به درابزار بقا از نخستین هماننهایت معرفت و شناخت درک عحقیقت قربانی نزاع بین بی از تکینگی تا مغز از مغز تدی متیل فومارات(زادیوا)(هندسه، نمایشی از حقیقتواکنش های ناخودآگاه و تقرفتار وابسته به شکلبازسازي مغز و نخاع چالشی منابع انرژی از نفت و گاز گذشته را دفن کنسفر دشوار اکتشافتولید مثل اولین ربات های مرز بین انسان و حیوان کجاافراد بی دلیل دوستدار تو تاثیر عصاره تغلیظ شده گیضررهای شکر بر سلامت مغزابزار بقا از نخستین هماننورون های ردیاب حافظهحکمت الهی در پس همه چیزاز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک های بدانشمندان پاسخ کوانتومی واکسنی با تاثیر دوگانه ارویا بخشی حقیقی از زندگی بخش فراموش شده ی حافظهمنبع هوشیاری کجاست قسمت پیچیدگی های مغزمگسسلسله مباحث هوش مصنوعیتوهم جداییمشاهده آینده از روی مشاهامید نیکو داشته باش تا آنمعجزه در هر لحظه زندگیتروس جریان انرژیعلم و روحابزار بقای موجود زنده از چگونه هوشیاری خود را توسحس و ادراک قسمت 75از تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید میاستنی گراوییک رژیم غذایی جدید، می توروش مقابله مغز با محدودیبرای خودآگاه بودن تو بایمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپیشرفتی مستقل از ابزار هسیلی محکم محیط زیست بر انتکنولوژی جدید که سلول هااندوه در دنیا استمغز انسان برای ایجاد تمدتشنج عدم توازن بین نورون عامل کلیدی در کنترل کارآاتصال مغز و کامپیوترنگاه دوبارهحس و ادراک قسمت پنجاهاستفاده از سلول های بنیاهوش مصنوعی از عروسک تا کمدر محل کار ارزش خودت را بفاصله ی همیشگی تصویر سازژنهای هوش ، کدامندریسدیپلام تنها داروی تایبرخی روش های تربیتی کودکمنتظر نمان چیزی نور را بهآلودگی هوا و پارکینسونسکوت، پر از صداتکامل زبانانسانیت در هم تنیده و متصمغز بزرگترین مصرف کننده تغییرات منطقه بویایی مغزغربال در زندگیاختلال در شناسایی حروف و نبرو و انرژی مداومحس و ادراک قسمت ششماصول سلامت کمرهوش عاطفی قسمت پنجمدرمان های اسرار آمیز در آفرضیه ای جدید توضیح میدهکندر در بیماریهای التهابراز تغییربسیاری از بیماری های جدیمیگرن سردردی ژنتیکی که بآینده با ترس جمع نمیشودستون فقرات انسان دو پا جلتاثیر مشاهده بر واقعیت بايا اراده آزاد توهم است ینقش نظام غذایی در تکامل مجهان ما میتواند به اندازارتباط ماده و انرژیچرا ویروس کرونای دلتا واخواندن ، یکی از شستشو دهنبه مغز خزندگان خودت اجازهیچ کاری نکردن به معنی چیدرمان جدید سرطانقانونمندی و محدودیت عالمزمان و مکان، ابعاد کیهان زمان و صبرکاهش التهاب ناشی از بیماتفاوت ایستایی و تکاپوما بخشی از این جهان مرتبطآیا آگاهی پس از مرگ از بیسردرد عروقی میگرنتاثیر گیاه خواری بر رشد وایا ابزار هوشمندی یا مغز نقش ذهن و شناخت در حوادث جهان در حال نوسان و چرخشاز فرد ایستا و متعصب بگذرخبر مهم تلسکوپ هابلنشانه های گذشته در کیهان بی نهایت در میان مرزهاهزینه ای که برای اندیشیددرک دیگرانبیماری تی تی پیلیروپریم داروی ترکیبی ضدزونا به وسیله ویروس ابله کریستال زمان(قسمت اولتمدن قدیمی ای در جنوب ایرمباحث مهم حس و ادراکآیا رژیم غذایی گیاهی سلاتاثیر تغذیه بر سلامت رواشکل پنجم مادهاگر خواهان پیروزی هستینقطه بی بازگشتجوسازی مدرناز تلسکوپ گالیله تا تلسکدلایلی که نشان میدهد ما بهمه چیز، ثبت می شودبیماری اسپینال ماسکولار ویتامین کا در سبزیجاتدستورالعمل مرکز کنترل بیبا هوش مصنوعی خودکار روبملاحظات بیهوشی قبل از جرزبان و تکلم برخی بیماریهگوشه بیماری اتوزومال رسستو یک معجزه ایمداخله ی زیانبار انسانآزمون ذهنی گربه ی شرودینتاثیر درجه حرارت بر عملکشبکیه های مصنوعینهایت در بی نهایتحقیقت آنطور نیست که به نظاز تکینگی تا مغز از مغز تدین اجباریهنر فراموشیواکنش به حس جدیدرفتار اجتماعی انسان، حاصبحتی علمی درباره تمایل بمنابع انرژی از نفت و گاز گربه شرودینگر و تاثیر مشسفرنامه سفر به بم و جنوب تولید یا دریافت علممرز جدید جستجو و اکتشاف، افزایش قدرت ادراکات و حستاریک ترین بخش شبطلوع و حقیقتابزار بقا از نخستین هماننوروپلاستیسیتی چیستحافظه میتواند بزرگترین داز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک های بدانشمندان اولین سلول مصنواسطه ها د رمسیر ایجاد مغرویا تخیل یا واقعیتبخش های تنظیمی ژنوممنبع هوشیاری کجاست قسمت پیچیدگی های مغزی در درک زسلطان جنگل یا صاحب ملکوتتوهم جدایی و توهم علممطالبه ی حق خودامید نجاتمعرفت و شناختتری فلوپرازینعلم اپی ژنتیک دریچه ای بهابزار بقای موجود زنده از چگونه واکسن کرونا را توزحس و ادراک قسمت 78از تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید برای میاستنی یکی از علل محدودیت مغز امروش های صرفه جویی در ایجابرای زندگی سالم، یافتن تمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپاسخ گیاهان در زمان خوردسینوریپا داروی ترکیبی ضدتکنولوژی جدید که سلول هااندوه دردی را دوا نمیکندمغز انسان برای شادمانی طتشویق خواندن به کودکانعادت همیشه خوب نیستاثر مضر مصرف طولانی مدت رنگاهی بر قدرت بینایی دراحس و ادراک قسمت پنجاه و یاستفاده از سلول های بنیاهوش مصنوعی از عروسک تا کمدر چه مرحله ای از خواب ، رفتون های زیستیژنهای حاکم بر انسان و انسریشه های مشترک حیاتبرخی سلولهای عصبی در تلامنحنی که ارتباط بین معرفآلزایمرسکته مغزیتکامل زبانانسانیت در برابر دیگرانمغز حریص برای خون، کلید تتغییرات آب و هوایی که به مقالاتاختلالات مخچهچت جی پی تیحس و ادراک قسمت شصت و هشتاضطراب و ترسهوش عاطفی قسمت اولدرمان های بیماری آلزایمرفساد اقتصادی سیتماتیک درکوچ از محیط نامناسبراست دستی و چپ دستیبسیاری از بیماری های جدیمیگرن شدید قابل درمان اسآیا فراموشی حتمی استستارگانی قبل از آغاز کیهتاثیر نگاه ناظر هوشیار بای نعمت من در زندگیمنقش نظریه تکامل در شناساجهان مادی، تجلی فضا در ذهارتباط متقابل با همه ی حیچرا پس از بیدار شدن از خوخواب سالم عامل سلامتیبه نقاش بنگرهیچ کس مانند تو نگاه نمیکدرمان دارویی سرطان رحم بقارچ بی مغز در خدمت موجودزمان واقعیت است یا توهمکاهش حافظه هرچند فرایندیتفاوت ارباب و رهبر حقیقیما تحت کنترل ژنها هستیم یآیا امکان بازسازی اندامهسرطان کمیت گراییایا بیماری ام اس (مولتیپنقش روی و منیزیم در سلامتجهان در حال ایجاد و ارتقااز مخالفت بشنوخدا موجود استنشانه های پروردگار در جهبی هیچ می ایی و بی هیچ میرهزینه سنگین انسان در ازادرک درست از خود و هوشیاریبیماری دویکلیس دگرامفتامین یا ویاسزیباترین چیز در پیر شدنکریستال زمان(قسمت دوم)تمدن پیشرفته ی پیشینیانمجموعه های پر سلولی بدن مآیا رژیم غذایی گیاهی سلاتاثیر حرکات چشم بر امواج شکست حتمیاپی ژنتیکنمیتوان با بیرون انداختنجامعه ی آسمانیاز تلسکوپ گالیله تا تلسکدنیای شگفت انگیز کوانتومهمه ی سردردها بی خطر نیستبیماری اضطراب عمومیویتامین بی 12 در درمان درددغدغه نتیجه ی نادانی استبا تعمق در اسرار ابدیت و ممانتین یا آلزیکسا یا ابزبان و شناخت حقیقت قسمت چگوشت خواری یا گیاه خواریتو یک جهان در مغز خودت هسمدارک ژنتیکی چگونه انسانآزمون ذهنی گربه شرودینگرتاثیر درجه حرارت بر عملکشباهت مغز و کیهاننهادینه سازی فرهنگ اختلاحقیقت افراداز تکینگی تا مغز از مغز تدین، اجباری نیستهنر حفظ گرهواکسن های شرکت فایزر آمررقیبی قدرتمند در برابر مبحث درباره پیدایش و منشا منابع انرژی از نفت و گاز گزیده ای از وبینار یا کنفسفرنامه سفر به بم و جنوب تولید پاک و فراوان انرژیمزایای شکلات تلخ برای سلافزایش مرگ و میر سندرم کوتاریکی من و تو و گرد و غباطلای سیاهابزار بقا از نخستین هماننوروز یا روز پایانیحافظه های کاذباز تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی دانشمندان تغییر میدان مغوبینار اساتید نورولوژی درویا حقی از طرف خدابخش بزرگی حس و ادراک ما امنبع هوشیاری کجاست قسمت پیوند قلب خوک، به فرد دچاسم زنبور ، کلیدی برای وارتوهم جسممطالبی در مورد تشنجامید جدید بر آسیب نخاعیمغز فکر میکند مرگ برای دیتری فلوپرازینعلم به ما کمک میکند تا موابزار بقای موجود زنده از چگونه آن شکری که می خوریمحس و ادراک قسمت 82از تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید برای ای ال اسیافته های نوین علوم پرده روش هایی برای جلوگیری از برخی ملاحظات در تشنج های منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپختگی پس از چهل سالگي به سیگار عامل افزایش مرگ ومتکینگیاندوهگین نباش اگر درب یا مغز انسان برای شادمانی طتشخیص ژنتیکی آتروفی های عادت کن خوب حرف بزنیاثرات فشار روحی شدیدنگاهی بر توانایی اجزاي بحس و ادراک قسمت پنجاه و داستفاده از سلول های بنیاهوش مصنوعی به کمک هوش طبیدر ناامیدی بسی امید استفروتنی و غرورکل اقیانوس در یک ذرهرژیم های غذایی و نقش مهم برخی سيناپسها طی تکامل و منشأ اطلاعات و آموخته ها آملودیپین داروی ضد فشار سال سیزده ماههتکامل زبان انسان از پیشیانسان، گونه ای پر از تضادمغز در تنهایی آسیب میبینتغییرات تکاملی سر انسان تاثیر ویتامین دی بر بیمااختلالات حرکتی در انسانچت جی پی تیحس و ادراک قسمت شصت و دواطلاع رسانی اینترنتیهوش عاطفی قسمت دهمدرمان های جدید میگرنفشار و قدرتکوچک شدن مغز از نئاندرتارجزخوانی هایی که امروز ببشکه ای که ته نداره پر نممیدان مغناطيسي زمین بشر آیا ممکن است موش کور بی مسخن نیکو مانند درخت نیکوتاثیر نگاه و مشاهده ناظر ای همه ی وجود مننقش هورمون های تیروئید دجهان مرئی و نامرئیارتباط چاقی و کاهش قدرت بچرا ارتعاش بسیار مهم استخواب سالم عامل سلامتی و یبه نقاش بنگرهیچ کس حقیقت را درون مغز درمان سرگیجه بدون نیاز بقبل از آغازقبل از انفجار بزرگزمان پلانککاهش دوپامین عامل بیماریتفاوتهای جنسیتی راهی برامانند آب باشآیا انسان با مغز بزرگش اخسرعت فکر کردن چگونه استایا بدون زبان میتوانیم تنقش روزه داری در سالم و ججهان ریز و درشتاز نخستین همانند سازها تخدا بخشنده است پس تو هم بنظام مثبت زندگیبی ذهن و بی روحهزاران سال چشم های بینا ودرک عمیق در حیواناتبیماری دیستروفی میوتونیلا اکراه فی الدینزیباترین چیز در افزایش سکریستال زمان(قسمت سوم)تمدن بشری و مغز اخلاقیمحل درک احساسات روحانیآیا راهی برای رفع کم آبی تاثیر دوپامین و سروتونینشگفت نیست من عاشق تو باشمابتدا سخت ترین استنمیتوان بر سیاه سیاه نوشجاودانگی مصنوعیاز تکنیکی تا مغز از مغز تدنیا، هیچ استهمیشه چشمی مراقب و نگهبابیماری بیش فعالیویتامین بی هفدهذهن ما از در هم شکستن منببا خدا باشمن کسی در ناکسی دریافتم زبان و شناخت حقیقت قسمت اگیلگمش باستانی کیستتو کز محنت دیگران بی غمیمروری بر تشنج و درمان هایآزادی عقیده، آرمانی که تتاثیر درجه حرارت بر عملکشباهت مغز با کیهان مادیابزار بقا از نخستین همانچهار میلیارد سال تکامل بحقیقت اشیااز تکینگی تا مغز از مغز تدید تو همیشه محدود به مقدهنر رها شدن از وابستگیواکسن کووید 19 چیزهایی که رموزی از نخستین تمدن بشربحثي درباره هوش و تفاوتهمنابع انرژی از نفت و گاز گزارش یک مورد جالب لخته وسفرنامه سفر به بم و جنوب تولید سلولهای جنسی از سلمسمومیت دانش آموزان بی گافزایش سرعت پیشرفت علوم تاریکی و نورطوفان فقر و گرسنگی و بی سابزار بقا از نخستین هماننوشیدن چای برای مغز مفید حافظه و اطلاعات در کجاست از تکینگی تا مغز از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی دانشمندان روش هاي جدیدی وجود قبل از ناظر هوشمندرویاها از مغز است یا ناخوبخش بزرگتر کیهان ناشناختمنبع هوشیاری کجاست قسمت پیوند مغز و سر و چالشهای سماگلوتید داروی کاهش دهنتوهمات و شناخت حقیقتمطالعه ای بیان میکند اهدامید درمان کرونا با همانمغز قلبترک امروزعلم بدون توقفابزار بقای موجود زنده از چگونه انتظارات بر ادراک حس و ادراک قسمت چهلاز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید برای دیابتیاد گرفتن مداومروش هایی ساده برای کاهش ابرخی مرزهای اخلاق و علوم منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتپروژه ی ژنوم انسانیسیاهچاله هاتکامل فردی یا اجتماعیاندام حسی، درک از بخش هایمغز انسان رو به کوچک تر شتشخیص آلزایمر سالها قبل عادت کردن به نعمتاثرات مفید قهوهنگاهت را بلند کنحس و ادراک قسمت پنجاه و ساستیفن هاوکینگ در مورد ههوش مصنوعی به شناسایی کادر هم تنیدگی مرزها و بی مفرگشت و تکامل تصادفی محض کلمات بلند نه صدای بلندرژیم های غذایی و نقش مهم برداشت مغز ما از گذر زمانمنشاء کوانتومی هوشیاری اآموزش نوین زبانسانسور از روی قصد بسیاری تکامل ساختار رگهای مغزی انعطاف پذیری مکانیسمی علمغز را از روی امواج بشناستغذیه بر ژنها تاثیر داردصفحه اصلیاختلالات صحبت کردن در اننتایج نادانی و جهلحس و ادراک قسمت شصت و ششاطلاعات حسی ما از جهان، چهوش عاطفی قسمت دومدرمان های جدید در بیماری فضای قلب منبع نبوغ استکوچکترین چیز یک معجزه اسرحم مصنوعیبشریت از یک پدر و مادر نیمیدان های مغناطیسی قابل آیا ما کالا هستیمسخن و سکوتتاثیر نگاه انسان بر رفتاای آنکه نامش درمان و یادشنقش هورمون زنانه استروژنجهان مشارکتیارتباط هوش ساختار مغز و ژچرا بیماری های تخریبی مغخواب عامل دسته بندی و حفطبه نادیدنی ایمان بیاورهیچ اندر هیچدرمان سرگیجه بدون نیاز ب