دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

ابزار بقای موجود زنده از نخستین هماند سازها تا مغز، از مغز تا کرونا قسمت دوم

ابزار بقای موجود زنده از نخستین هماند سازها تا مغز، از مغز تا ابزارهای دفاعی ویروس کرونا(قسمت دوم)
در قسمت اول، رقابت سنگین بین موجودات، بر اساس ژنهای خودخواه آنها بیان شد؛ به گونه ای که اگر موجود زنده ای بسیار ابتدایی و حقیر هم باشد، می کوشد خودش و نسل خود را نگه دارد و از فرایند های مختلفی برای بقا استفاده می کند. گاهی این فرایندها رقابت مثبت است و گاهی از رقابت منفی برای مواجهه با حریف استفاده میکند. رقابت منفی معمولا در زمانی است که موجود زنده، فاقد امکانات و توانایی های زیاد باشد و در این شرایط، از صرفه جویی در مصرف انرژی استفاده میکند و این صرفه جویی می تواند تا از دست دادن اندام های بسیار حیاتی مانند میتوکندری و حتی آنزیم های درون بدن پیش برود.
(فرایندهای پسگردی یا قهقرایی در تکامل، رایج است و هرجا اندامی برای موجود زنده هزینه ای بیش از فایده داشته باشد، برای صرفه جویی در انرژی، حذف میشود تا امکان بقای بیشتری به موجودزنده بدهد.
عقبگرد و سیر پسگردی و لاغر و نحیف شدن و فقدان اعضا:

همچنین عقبگرد و سیر پسگردي و لاغر و کوتاه شدن و فقدان اعضا، در برخی حالاتی- که آثار این فرایند در نوع به خصوصی، نمایان باقی می ماند- دلیلی از فرگشت(تکامل) می باشد، زیرا عبارت است از فرایند فرگشت و فقدان یک عضو یا کوتاه شدن آن به دلیل بی فایده بودنش یا تغییر فایده آن!

و از نمونه های سیر پسگردي عضو، موارد زیر را میتوان نام برد:

اعضای پنهان: مثلا در پاهای پنهان در برخی افعی ها یا برخی بال های کوتاه موجود در پرندگان، زیرا خدمتی به پرنده نمی کند یا بال های کوتاه در پرندگان آبزی که ویژگی آنها، رفتن به عمق نسبتا زیاد آب برای به دست آوردن غذا از ماهی ها است .

و اعضای پوچ یا کور: مثلا وضعیت چشم ماهی های غارهای کاملا تاریک، این گونه است.

و سبب این سیر قهقرایی و عقبگرد- همانگونه که قبلا توضیح دادم- عدم استفاده از عضو با وجود بار اقتصادی این عضو، بر حیوان می باشد مثلا چشم در مورد ماهی غارهای کاملا تاریک، فایده ای ندارد یا فایده آن اندک است زیرا این ماهی ها در تاریکی زندگی می کنند و این، در حالی است که هزینه نگه داشتن چشم، همچنان وجود دارد و هزینه ای است که از نظر اقتصادی زیاد می باشد، زیرا به نیرویی مداوم، نیاز دارد. چشم آنگاه که باز باشد و به کار گرفته شود، مانند دیگراعضای جسم، نیرو مصرف می کند و به این ترتیب نیاز به غذای بیشتر دارد و برای زندگی و بقا و تکاثر، به رویارویی سخت تری نیاز دارد.

و به این ترتیب آنگاه که فایده عضوی- که فرایند فرگشت آن قبلا کامل شده است- از بین برود، گونه حیوانی؛ چه با کوتاه کردن عضو و چه با بستن آن به واسطه رشد پوست بر آن، خود را به تدریج از آن خلاص می کند و این مطلب، آن زمانی است که جهش های(ژنی) مناسب برای آن فراهم باشد تا آنجا که آن حیوانی که جهش ژنی مناسب را به دست بیاورند، از این اعضا خلاص می شود و به این ترتیب، اجسام آنها اقتصادی تر می شود و به این ترتیب برای بقا تواناتر خواهد بود، زیرا می تواند به غذای کمتر، اکتفا کند و آنگاه که غذا، کم شود در میانه حیوانات، آن حیواناتی انتخاب خواهند شد که تواناتر بر حیات باشند و به این ترتیب، تغییرات در گونه حیوانی به وجود می آید ود همانگونه که وضعیت فرگشت همیشه این گونه است- این تغییر نیز به صورت تدریجی حاصل می گردد
احمد الحسن- کتاب توهم بی خدایی .)
در متن بالا ، تکامل پس گردی در سطح ماکروسکوپی مورد بررسی قرار می گیرد ولی باید توجه داشت این فرایند محدود به حیوانات درشت نیست بلکه چون محصول نقشه ژنهاست در حیوانات تک سلولی و ویروس ها هم رخ میدهد.
گاهی استفاده زیاد از رقابت منفی، موجودی فاقد حیات و زندگی به نام ویروس ایجاد میکند که جز معدودی عناصر ژنتیکی، چیز دیگری ندارد و در این شرایط، با صرفه جویی ایده ال در انرژی، می کوشد به جای صرف هزینه برای تولید انرژی از همه امکانات میزبان برای رشد، استفاده کند.
دیگران کاشتند و ما خوردیم، باز بخوریم دیگران می کارند!!
این زندگی انگلی خالص، سبب میشود ویروس با وجود امکانات کم، گاهی بسیار خطرناک ظاهر شود و چنان بر سلول های بدن میزبان حمله ور شود که میزبان را به سرعت از میان بردارد و گاهی درمان آن، بسیار مشکل شود. حتی موجوداتی- که به عنون اجداد ویروس ها به حساب می آیند و در قسمت گذشته به آن پرداختیم(پریون ها) و حتی فاقد نقشه ساختمانی یعنی ژنوم هستند- سخت ترین بیماری ها را ایجاد می کنند که درمانی ندارد و نهایتا منجر به مرگ بیمار میشود. نمونه این بیماری ها تخریب منتشر مغز در بیماری کروتز فلت جاکوب است که نهایتا باعث اختلال ذهنی شدید و مرگ می گردد و با وجود تلاش های زیاد هیچ درمان موثری برای آن وجود ندارد.

نداشتن امکانات از طرف عامل مهاجم، هرچند درنگاه اول، ممکن است برای ما رقیبی ناتوان را جلوه کند ولی فرایندهای جبرانی ناشی از ژنهای خ

ودخواه، بسیار زیرکانه و قانونمند، عمل میکند و همیشه راهی را برای فرار از دست رقیب می آفریند.

ویروس ها دارای ساختار ژنتیکی به شکل RNA یا DNA هستند. عفونت زایی ویروس‌ها فقط و فقط حاصل فعالیت داخل سلولی اسید نوکلئیک یا ژنوم آنهاست، از این رو در خارج سلول، ویروس و ژنومش فاقد هرگونه فعالیت بوده و یک مولکول بزرگ محسوب می‌شود. ژنوم بسیاری از ویروس‌ها به صورت رشته یا کلاف داخل پوشش پروتئینشان که کپسید نامیده می‌شود، قراردارد.

ویروس‌ها به علتِ فقدانِ ساختمانِ سلولی و هرگونه متابولیسم و فعل و انفعالِ شیمیایی، قادر به مشابه‌ سازی خود نبوده و برای این عمل می‌باید به داخل سلولی حساس راه یافته و محتاجِ انرژی و دستگاهِ پروتئین سازیِ سلولِ زنده می‌باشند. انتقالِ ویروس فقط توسطِ سلولِ حساس و حاملِ گیرنده‌ها(رسپتورهای) آشنا به ویروس رخ میدهد. سلول‌هایی که این نوع گیرنده‌ها را برای جذبِ ویروس دارند میتوانند به انتقالِ انواعِ مختلفِ ویروس‌ها بپردازند، در غیر این‌صورت سلول در مقابلِ ویروس مقاوم بوده و هرگونه تماسی با ویروس بی‌نتیجه خواهد بود.

با ورود به سلول و پوشش برداری توسطِ آنزیم‌هایِ سلول، فعالیتِ اسیدنوکلئیک ویروس آغاز می‌گردد. اسیدنوکلئیکِ ویروس، ژن‌های کافی برایِ مهار نمودنِ متابولیسمِ سلول میزبان را دارا هستند و به کمکِ آن، فعل و انفعالاتِ شیمی حیاتی، برای تکثیرِ خود را توسطِ سلولِ میزبان تأمین می‌کند. پس از آلوده شدنِ سلولِ میزبان تکثیر ویروس‌ها می‌تواند در دو نوع چرخه انجام گیرد:
چرخه لیزوژنی:
گاهی ویروس پس از ورود به سلول پس از طی مراحل اولیه و آزاد شدنِ ژنوم یا اسیدنوکلئیک، به عوضِ تولید ژنوم و پروتئین ویروس، خود را درونِ کروموزومِ میزبان جای می‌دهد که در این حالت به آن پرو ویروس می‌گویند. با هر بار تقسیم سلولی، پرو ویروس نیز تقسیم می‌شود. در این نوع چرخه بدونِ آن‌که سلولِ میزبان تخریب شود، ژنومِ ویروسی تکثیر پیدا می‌کند و به تولیدِ ویروسِ کامل می پردازد و ویروس‌های نوزاد را به خارجِ سلول هدایت می‌کند.

چرخه لیتیک:

دراین مرحله سلولِ میزبان پس از انجامِ تکثیر ویروس، به کلی تخریب شده از این راه ویروس‌های زیادی از سلول میزبان آزاد می‌شوند.
دی‌ان‌ای ویروس‌ها (DNA virus) گروهی از ویروس‌ها هستند که ژنوم یا ماده ژنتیکی آن از دی‌ان‌ای تشکیل شده‌است و تکثیر ماده ژنتیکی در این ویروس ها توسط دی‌ان‌ای-پلی‌مراز وابسته به دی‌ان‌ای انجام میگیرد مانند ویروس تبخال، آبله مرغان و آبله.

طبقه بندی
در طبقه‌بندی بالتیمور، دی‌ان‌ای ویروس‌ها به دو گروه تقسیم می شوند: گروه یک ویروس های با DNA دو رشته ای (dsDNA) و گروه دو دی‌ان‌ای تک رشته ای (ssDNA) . ویروس های با دی‌ان‌ای دورشته‌ای که اکثریت هستند مانند آدنوویروس، ویروس پاپیلوم انسانی، سیتومگالوویروس و هرپس ویروسها. ویروسهای با دی‌ان‌ای تک‌رشته‌ای مانند پاروویروس.

دقت شود که در طبقه‌بندی بالتیمور، هپادنوویروس‌ها (مانند ویروس هپاتیت بی) هرچند دارای ژنوم دی‌ان‌ای دورشته‌ای حلقوی، چون همانندسازی ژنوم در این ویروسها از طریق آران‌ای پیام‌رسان (mRNA انجام میگیرد (نه دی‌ان‌ای-پلی‌مراز ) لذا در گروه دی‌ان‌ای ویروس‌ها قرار ندارند بلکه گروه هفتم (Group VII: Double-stranded DNA viruses that replicate through a single-stranded RNA intermediate) را تشکیل میدهند.( برخلاف RNA ، DNA نمي تواند مستقيماً به پروتئين ترجمه شود ابتدا بايد به mRNA تبديل شود و سپس به پروتيئن هاي ساختاري و آنزيم ها ترجمه شود. هر ويروس DNA دار، هم رشته منفي و هم رشته ي مثبت دارد

رشته ي مخالف RNA رشته اي مثبت مستقيماً به پروتيئن ترجمه مي شود)
ویروس آران‌ای یا ویروس با آر.ان.ای مثبت، نوعی از ویروس‌هاست که ژنوم یا ماده ژنتیکی آن از آران‌ای تشکیل شده‌است. مانند ویروس هپاتیت سی، فلج اطفال، سرخک ، سرماخوردگی و ابوولا و ویروس کرونا .

نوکلئیک‌اسید و ژنوم در ویروس آر.ان.ای معمولاً تک‌رشته‌ای و گاهی نیز جفت‌رشته‌ای است و همچنین در دو شکل ممتد یا قطعه‌قطعه وجود دارد. مثلاً ویروس سرخک دارای آر.ان.ای ممتد و ویروس آنفلوآنزا دارای ژنوم آر.ان.ای قطعه‌قطعه است.

بعضی از آران‌ای ویروس‌های تک‌رشته‌ای- که قادر به ایجاد عفونت در سلول‌های جانوری هستند- یک DNA پلیمراز وابسته به RNA به نام ترانس کریپتاز معکوس (Reverse transcriptase) دارند .

در هنگام ایجاد عفونت، ژنوم RNA تک رشته ویروس با حدود ۱۰۰۰۰ نوکلئوتید همراه به آنزیم ترانس کریپتاز معکوس و یک tRNA به عنوان حامل آنزیم برداشته شده از سلول میزبان قبلی، وارد سلول میزبان جدید می‌شود . tRNAتبدیل فوری RNA ویروسی به DNA دو رشته‌ای را تسهیل می نماید. آنزیم ترانس کریپتاز معکوس به عنوان DNA پلیمراز وابسته به RNA ابتدا سنتز یک رشته DNA مکمل RNA ویروسی را کاتالیز می‌کند. سپس با کمک محیط قلیایی NaOH رشته RNA در هی

برید DNA - RNA تخریب شده و سپس به کمک DNA پلی مراز I، رشته دوم DNA ساخته می‌شود و تکثیر ژنوم ویروس آغاز می‌شود.(
سه نوع RNA براي ويروس ها وجود دارد. رشته اي مثبت (+) و رشته اي منفي (-) و يا RNA ويروس هاي بازگشت كننده (رترو ويروس).
مثبت بدين معني است كه RNA دقيقاً شبيه mRNA است. وقتي كه يك ويروس RNA رشته اي مثبت وارد يك سلول ميزبان مي شود، RNA آن مي تواند سريعاً توسط ريبوزوم هاي ميزبان به پروتئين ترجمه شود . وقتي كه ويروس هاي RNA رشته اي منفي، وارد يك سلول مي شوند قادر نيستند بلافاصله ترجمه را شروع كنند و بايد ابتدا به فرم هاي RNA رشته اي مثبت تبديل شوند.
http://lms.bums.ac.ir/mod/book/tool/print/index.php?id=458&chapterid=197
پیدایش شکل های مختلف ژنوم و روش های مختلف تکثیر، نشان دهنده قدرت ویروس های فرصت طلب برای زیست در هر شرایط دشوار می باشد. تغییر در ساختمان ژنوم، به ویروس کمک میکند در سخت ترین شرایط با میان بر زدن مسیرهای تولید پروتئین (در ار ان ای ویروس های مثبت) مستقیما بدون استفاده از آنزیم های سازنده آر ان ای، تولید مثل کند و بار دیگر هنر خود را در صرفه جویی انرژی نشان دهد.

نکته مورد توجه، استفاده از فرایندهای همانند سازی مخصوصی است که در هیچ موجود زنده دیگری مرسوم نیست. نمونه آن را میتوان استفاده از آنزیم های خاص و ویژه مانند ترانسکریپتازهای معکوسReverse transcriptases در برخی ویروس های مقاوم اشاره کرد. این ویروس ها شامل رتروویروسهایی مانند ویروس HIVو یا غیر رتروویروسها مانند ویروس هپاتیت بی است.
استفاده از فرایندهای نو- که برای دیگر موجودات زنده جهان ناشناخته و غیر ممکن است- راهی را برای فرار از سیستم ایمنی بدن فراهم میکند و این فرایند تا آنجا پیش میرود که دهها سال پس از اولین موارد بیماری ایدز در جهان، هنوز درمان کاملا موثری برای کنترل آن، وجود ندارد.

مورد قابل توجه دیگر، توانایی ژنوم برخی ویروس ها در ایجاد جهش های جدید و تنوع بیشتر برای فرار از دست سیستم ایمنی ای است که قبلا آن را شناسایی کرده است.
از دسته ویروس هایی که می توانند با جهش های ژتیکی، از دست سیستم ایمنی فرد بگریزند میتوان ویروس آنفلوانزا را نام برد. این ویروس از دسته آر ان ای ویروس هاست و با جهش در ژنهای HA,NA میتواند از دست سیستم ایمنی فرار کند
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-6907-fa.pdf
از ویروس های دیگری هم که این توانایی را دارد کرونا ویروس است.
کشف شاخه ای جدید و قدرتمند تر از ویروس کرونا(کووید 19)

پژوهشگران چینی می گویند: 70 % موارد جدید درگیری با ویروس کرونا از گونه جدیدی است که از دگرگونی و تکامل ویورس کرونا کووید 19 ایجاد شده است و این گونه زیان بارتر است.

این دو گونه إل L وإس S نامیده شده است و پژوهشگران از دانشکده علوم زیستی بگین و دانشکده پاستور در شانگهای چین که شاخه ای از دانشگاه های علوم چین است هشدار دادند که آنها تحلیل مجموعه مشخصی را انجام دادند و تحلیل های بعدی روی مجموعه های دیگر برای فهم تکامل ویروس، ضروری است.

و پژوش اولیه دو نوع ویروس را کشف کرد و یکی از آنها هجومی تر از ویروسی است که در شهر ووهان چین حمله کرد و حدود 70% نسل های ویروس را تشکیل می دهد در حالی که تنها 30% ویروس ها از نوع کم خطرتر است و دانشمندان گفته اند معدل انتشار ویروس قویتر اخیرا کاهش یافته است.

پژوهشگران نوشتند این نتایج نشان میدهد ما نیازمند پژوهش های قوی و کامل هستیم تا بین تظاهرات ژنتیکی(ژنوتیپ) و تظاهرات بیماری(فنوتیپ) و انتشارات رسمی بالینی بیمارانی- که از بیماری ویروس کرونا رنج می برند- ارتباط برقرار کند.

این پژوهش که در مجله علوم دانشگاهی چین(natural science review) ، بعد از دوره ای کوتاه از پژوهش های دانشمندان دانشگاه آلبرتا منتشر شد، گامی بزرگ به سوی تکامل دادن درمان ویروس کووید است.
پژوهشگران کشف کردند داروی رمدیسیویر- که برای درمان ابولا استفاده شده است- دردرمان بیماران دچار ویروس کووید 19 هم موثر است.

پروفسورماتیاس جوت دانشمند ویروس شناس که در پژوهش کار کرده است می گوید: ما می دانیم این دارو روی ویروس های کرونای مختلفی مانند MERS و SARS موثر است و می دانیم ویروس کرونای جدید، مشابه بیماری سارس است.
از این رو این را به فال نیک می گیرم(البته با احتیاط ): نتایجی که گروه ما در مورد داروی رمدیسیویر به آن رسید، میتواند روی ویروس کووید 19 هم موثر باشد.

https://arabic.arabianbusiness.com/healthcare/388492-%D8%A7%D9%83%D8%AA%D8%B4%D8%A7%D9%81-%D9%81%D8%B5%D9%8A%D9%84%D8%A9-%D8%AC%D8%AF%D9%8A%D8%AF%D8%A9-%D8%A3%D8%B4%D8%AF-%D8%B6%D8%B1%D8%A7%D9%88%D8%A9-%D9%85%D9%86-%D9%81%D9%8A%D8%B1%D9%88%D8%B3-%D9%83%D9%88%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%A7-%D9%83%D9%88%D9%81%D9%8A%D8%AF-19?fbclid=IwAR0hn5GuG_Mitfywab4ioZ-CTb2Hlc

-l5zqlwoXeyNNnFXfM613ELNJQw34

چگونه حیات ضعیف تر، مانند باکتری یا ویروس می تواند با مغز انسان یا برترین ابزار بقا رویارو شود؟!

باز کردن این مطلب در کتاب توهم بی خدایی سید احمد الحسن: شیر، عقرب، مار، باکتری و ویروس، همگی بخشی از ابزار طبیعتی هستند که موجود گزینش شده مانند انسان را احاطه کرده اند.
اینها آن دسته از افراد گونه را- که برای بقا شایسته تر هستند یا می توانند خود را بهتر، نجات دهند و از گردنه دشوار، عبور کنند و ژن های خود را به نسل بعد منتقل کنند- انتخاب می نمایند.

بلکه حتی برخی از افراد یک گونه این نقش را با درندگی و خشونتی بیشتر از دیگرگونه ها بر افراد گونه خود اعمال می کنند زیرا آنها همگی از یک گونه هستند و اشتراکات زیستی و محیطی بین آنها بیشتر است(احمد الحسن- کتاب توهم ب یخدایی- ص64 ترجمه فارسی) (یعنی انتخاب، در اینجا انتخابی تحمیل شده از طرف خود افراد یک گونه بر دیگر اعضای همان گونه است تا امکانات و ثروت را در اختیار گروه معدودی از افراد آن گونه قرار دهند وبقیه را محروم کنند.)
دانلود کتاب توهم بی خدایی از سایت زیر
www.almahdyoon.co)
توانایی ورود ساختار ژنتیکی برخی دی ان ای ویروسها به درون ژنوم سلول میزبان، فرایند پیچیده دیگری است که می تواند نقشه حیات سلول های میزبان را تغییر دهد. نقشه ساختمان بدن، اولین چیزی است که برای بدن سالم لازم است هرچند ممکن است نقشه سالم طی گذر از مسیرهای مختلف تا هدف، به دلیل محدودیت های موجود، نتواند بدنی سالم ایجاد کند ولی قطعا نقشه ناسالم نمیتواند بدنی سالم ایجاد کند.

ویروس ناتوانی- که از ساده ترین امکانات حیاتی محروم است- در خشن ترین فرایند تکاملی و زیرکانه خود، به جای زدن برگ و شاخه میزبان، به ریشه و نقشه ساختمان میزبان خود حمه ور میشود!
نمونه این ویروس ها HPV یا برخی ویروس های مشابه است که با تغییر دادن ساختار ژنتیکی سول میزبان، باعث بروز برخی سرطان ها میشوند.

همانطور که ملاحظه میشود، ژن های خودخواه و میل به جاودانگی، قدرت فرار از سیستم ایمنی میزبان، را به ویروس ها داده است و این توانایی محدود به فرایند خاصی نیست که بتوان با سرکوب آن، از گسترش ویروس جلوگیری کرد. این توانایی، گسترده است و ابعاد مختلفی را در بر میگیرد و اگر بتوان یکی از این توانایی ها را مهار کرد، مهار ابعاد دیگر دشوار خواهد بود.

مشکلتر از همه اینها توانایی ویروس های خاصی مانند آنفولانزا و ویروس کرونا برای تغییرات ژنتیکی است که واقعا ویروس را به شکل دیگر و مقاوم در برابر واکنش ها و درمان های رایج تبدیل میکند.

ساده بودن ساختار ژنتیکی و عمر کوتاه هر ویروس- که با ورود به سلول زنده و تکثیر ژنوم، به پایان میرسد- قدرت تکامل شگفت آوری را برای آنها فراهم میکند. یافتن زیرکانه ترین روش ها برای فرار از دست میزبان، بدون آنکه هیچ انرژی ای مصرف شود، نشان دهنده تلاش ژنها برای حفظ ساختمان خودشان است.
آیا در این نزاع همیشه ویروس، پیروز است؟ و نقش مغز انسان باهوش کجاست؟
در این نزاع، دشواری بسیاری برای درمان و واکسن سازی وجود دارد ولی میتوان انتظار داشت، بدن انسان هم در برابر زیرکانه ترین تهاجم های ویروس، ساکت نماند و سلول بدن میزبان هم به هر وسیله ای بکوشد از دست ویروس مزاحم خلاص شود. به خصوص قدرت دستکاری های مصنوعی ژنتیکی روی ویروس ها میتواند دست انسان امروز را در مقابله با ویروس ها بسیار باز کند.
مهندسی ژنتیک، امروز علمی است که از مرزهای بسته علمی فراتر رفته و انسان را با کار روی نقشه حیات، بسیار فرادست، کرده است. نگاه محدود بر مهندسی ژنتیک و ندیدن افق های وسیعی- که به روی انسان گشوده است- میتواند از توانایی های ممکن انسان در نزاع با عوامل مهاجم از جمله ویروس ها بکاهد.
(اولین سلول مصنوعی زنده در جهان!!

آیا میتوان حیات مصنوعی ساخت؟ آیا انسان قادر است به موجود غیر زنده، حیات ببخشد؟! آیا میتواند گونه های مختلف را به هم تبدیل کند؟ آیا تولید انسان فقط از طریق رابطه جنسی والدین ممکن است؟!

گروهی از دانشمندان از ایالات متحده توانستند اولین سلول مصنوعی زنده را در جهان تولید کنند. و پژوهشگران در مرکز جی کریگ وینتر در کالیفرنیا توانستند زبان وراثتی مخصوص باکتری ها را تولید کنند و آن را در سلول میزبان بکارند و میکروب تولید شده از این فرایند، به نظر می‌رسد مانند موجودات دارای اسید نوکلئیک عمل می کند.

دانشمند این طرحکریگ وینترو همکاران او قبلا توانسته بودند ژنوم مصنوعی باکتری را تولید کنند و آن را در سلول دیگری بکارند.

و دانشمندان از دو روش با هم برای تولید آنچه سلول مصنوعی خوانده می‌شود، بهره بردند، در حالی که ژنوم مربوط به آن فقط مصنوعی بود.

و وینتر اقدام به وصل کروموزوم ها به برنامه الکترونیکی سلول کردند. پژوهشگران اساسا ژنوم باکتری موجود را نسخه برداری کردند و کد وراثتی آن را پیگیری کردند، سپس دوبا

ره نسخه ای از آن را به روش شیمیایی تولید کردند.
https://www.bbc.com/arabic/scienceandtech/2010/05/100519_us_synthetic_cell.shtml

تغییر ترکیب ژنی، مسأله‌ای ثابت شده در آزمایشگاه است، و امری ممکن می‌باشد، چه بدون کنترل.مانند بمباران پرتو، و چه با کنترل، همان طور که در حال حاضر به طور گسترده شاهد آن هستیم.
بلکه امر به ساخت نقشه ژنتیکی کامل باکتری از مواد شیمیایی غیر زنده می‌رسد، و به این ترتیب در آزمایشگاه، از دیدگاه نظری می‌توان انسانی را از تخمک و اسپرم شامپانزه یا از هسته سلول شامپانزه و ترکیبش با تخمک بدون هسته زن، تولید کرد، و آن چیزی که ما نیاز داریم، تنها تعدیل کروموزم‌های شامپانزه است تا به همان تعداد و شکل کروموزوم‌های انسان در آید، و این امر از دید نظری ممکن می‌باشد.

بلکه امر از این حد هم بسیار فراتر رفته است. همان‌گونه که تولید نقشه کامل ژنی باکتری از مواد شیمیایی غیر زنده انجام شد و کشت آن در سیتوپلاسم باکتری به انجام رسید و کروموزم‌ها توانستند، حیات و زاد و ولد بیابند، به همین ترتیب تولید نقشه کروموزوم کامل انسان، از مواد شیمیایی غیر زنده ممکن است، و تفاوتی بین کروموزوم‌های باکتری و انسان وجود ندارد مگر تفاوت بین اندازه یک ساختمان کوچک و دیگری بزرگ‌تر، که مواد اولیه ساختمان‌شان یکی است.
(احمد الحسن- توهم بی خدایی- ص68)
نتیجه گیری: هرچند بر اساس مطالب بالا، نزاع ویروس ساده با موجود باهوش، سخت مینماید، هوش در آینده نزدیک خواهد توانست هر طور بخواهد ویروس ها را سازمان دهد. شکی نیست بسیاری ویروس ها می توانند با نابود کردن موجودات زیان بار مانند سوسک و ... برای انسان بسیار مفید باشند. قدرت دستکاری ساختار ژنتیکی و ویروس ها امروز در نبردی سنگین با ویروس های بیماری زا در اختیار انسان هست و میتواند از آن به بهترین شکل بهره ببرد یا مانند همه توانایی های دیگر انسان- اگر کاربرد متوازن آن لحاظ نشود- میتواند در کنار فواید اندک، زیان های بسیاری را بر انسان وارد کند.
@salmanfatemi


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
در میان تاریکی و روشناییابزار بقا از نخستین همانروبات کیانماجرای جهل مقدسحمایت از طبیعتنوآوری ای شگفت انگیز داناز تکینگی تا مغز از مغز تهمه چیز کهنه میشودسلول های مغزی عامل پارکیبیماری لبر و نابینایی آنکلام و زبان، گنجینه ای بسشباهت مغز با کیهان مادیهزینه سنگین انسان در ازابشریت از یک پدر و مادر نیپختگی پس از چهل سالگي به خواندن ، یکی از شستشو دهنتکامل زبان انسان از پیشیالتهاب شریان تمپورالملاحظات بیهوشی قبل از جرتصویر در هم تنیدگی کوانتمغز فکر میکند مرگ برای دیدر درمان بیماری مولتیپل ابزار بقا از نخستین همانروش صحبت کردن در حال تکاممحل درک احساسات روحانیحس متفاوتنوروفیبروماتوزاز تکینگی تا مغز از مغز تهمراه سختی، اسانی هستسندرم کووید طولانیبیماری سلیاککوچ از محیط نامناسبضایعه ی شبکه لومبوساکرالویتامین کاتفاوت ارباب و رهبر حقیقیآلودگی هوا و ویروس کروناخارق العاده و استثنایی بتاثیر مشاهده بر واقعیت بانقراض را انتخاب نکنیدمنابع انرژی از نفت و گاز تغییر الگوی رشد مغزی با زمغز انسان برای ایجاد تمددرمان ام اس(مولتیپل اسکلابزار بقای موجود زنده از رژیم های غذایی و نقش مهم حس و ادراک قسمت چهارمچگونه مولکول های دی ان ایاز تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی می تواند بر احسینوریپا داروی ترکیبی ضدبا هر چیزی که نفس می کشد مکپسول ژری لاکتطعمه ی شبکه های ارتباط اجواقعیت و انعکاستلاشی تازه برای گشودن معفلج نخاعی با الکترودهای آیندهدفاع در برابر تغییر ساختتاثیر گیاه خواری بر رشد وانرژِی برای ایجاد اضطرابمنبع هوشیاری کجاست قسمت جنگ هفتاد و دو ملت همه را مغز بزرگترین مصرف کننده درماندگی به دلیل عادت کراتصال مغز و کامپیوتررجزخوانی هایی که امروز بحس و ادراک قسمت بیست و دونگاه مادی غیر علمی استاز روده تا مغزهوش مصنوعی از عروسک بازی سکوت و نیستیبازگشایی مجدد مطب دکتر سکتاب طبیعت در قالب هندسهعلایم کمبود ویتامین E را واکسن دیگری ضد کرونا از دتنها مانع در زندگی موارد فاجعه ی جهل مقدسآیا واکنش های یاد گرفته ودو داروی جدید برای میاستتاثیر حرکات چشم بر امواج اولویت بندی ها کجاستمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان هوشیارنقش محیط زندگی و مهاجرت ددرک عمیق در حیواناتاختلال خواب فرد را مستعد زمان و گذر آن سریع استحس و ادراک- قسمت شصت و چهچالش هوشیاری و اینکه چرا استیفن هاوکینگ در تفسیر هوش مصنوعی از عروسک بازی سادیسم یا لذت از آزار دادبحثی درباره هوش و تفاوتهگل درون گلدانعدم توقف تکامل در یک انداوزن حقیقی معرفت و شناختتو باید نیکان را به دست بفرد یا اندیشهآیا جهش ژنتیکی و تنظیم اجدژا وو یا اشنا پنداریایمپلانت مغزیمنبع هوشیاری در کجاست؟ قجهانی که نه با یک رخداد و نقش حیاتی تلومر دی ان آ ددست و پا زدن در سایه؟ارتوکين تراپی روشی جديد زندگی زودگذرنخاع ما تا پایین ستون فقراطلاع رسانی اینترنتیهوش مصنوعی درمانگر کامپیبرنامه و ساختار پیچیده مسردرد میگرنگام کوچک ولی تاثیرگذارصفحه اصلیتومورهای ستون فقراتقلب دروازه ی ارتباطتاثیر رژیم گیاه خواری بر آب زندگی است قسمت سومدانش، یک انسان را ناسازگایا بیماری ام اس (مولتیپمواد کوانتومی جدید، ممکنجاودانگی مصنوعینقش غذاها در کاهش دردهای ارتروز یا خوردگی و التهاذرات کوانتومی زیر اتمی قچرا ارتعاش بسیار مهم استزاوسکا درمان گوشربلعیدن ستاره توسط سیاهچاهوش عاطفی قسمت ششمبرخی نرمش های گردنشناخت حقیقت یا آرزوهای گپمبرولیزوماب در بیماری چتوانایی مغز و دیگر اجزای آسيب میکروواسکولاریا آسقدرت مردمتبدیل سلولهای محافط به سمرز مرگ و زندگی کجاستداروی جدید برای کاهش وزناگر با مطالعه فیزیک کوانمیدازولام در درمان تشنج حقیقت قربانی نزاع بین بی چند جهانی و علماز نظر علم اعصاب اراده آزرهبر حقیقینشانه های گذشته در کیهان زبان شناسی مدرن در سطح سلبه زودی شبکه مغزی به جای یاری خدا نزدیک استشگفتی های نقشه ی ژنتیکیهیچ کس حقیقت را درون مغز بررسی مغز با امواج مادون پیوندهای پیچیده با تغییرتکینگیافراد آغاز حرکت خودشان رلا اکراه فی الدینتراشه ی هوش مصنوعی در مغزمشکلات روانپزشکی در عقب لاموژین داروی ضد اوتیسم؟تراشه ی بیولوژِیکمشاهده گر جدای از شیء مشادر مانهای کمر دردابزار بقا از نخستین همانروح و آب حیاتماجرای عجیب گالیلهحوادث روزگار از جمله ویرنوار مغز مشاهده ی غیر مستاز تکینگی تا مغز از مغز تهمه چیز در زمان مناسبسلول های بنیادیبیماری های میتوکندریکلام، در تحولی شگفت آور بشباهت کیهان و مغزهزاران سال چشم های بینا وبعد پنجمپدیده خاموش روشن در پارکخواب سالم عامل سلامتیتکامل ساختار رگهای مغزی امواجی که به وسیله ی ماشیممانتین یا آلزیکسا یا ابتصویر زیبا از سلولمغز قلبدر سال حدود 7 میلیون نفر ابزار بقا از نخستین همانروشهای نو در درمان دیسک بمحل درک احساسات روحانی دحس چشایی و بویایینورون هاي مصنوعی می تواناز تکینگی تا مغز از مغز تهمراهی میاستنی با برخی سسندرم گیلن باره به دنبال بیماری ضعف عضلات نزدیک بکوچک شدن مغز از نئاندرتاضایعه ی عروقی مخچهویتامین کا و استخوانتفاوتهای جنسیتی راهی براآلودگی هوا و پارکینسونخبر مهم تلسکوپ هابلتاثیر نگاه ناظر هوشیار بانواع سکته های مغزیمنابع انرژی از نفت و گاز تغییر دیگران یا تغییر خومغز انسان برای شادمانی طدرمان تومورهای مغزی با اابزار بقای موجود زنده از رژیم ضد التهابیحس و ادراک قسمت نوزدهمچگونه میتوان با قانون جناز تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی و کشف زبان هایسیگار عامل افزایش مرگ ومبا آتش، بازی نکن و بعد از کامپیوتر سایبورگظهور امواج مغزی در مغز مصواقعیت تقویت شدهتلاشی جدید در درمان ام اسفلج بل، فلجی ترسناک که آنآینده ی انسان در فراتر ازدقیق ترین تصاویر از مغز اتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسولینمنبع هوشیاری کجاست قسمت جنگ و تصور از جنگمغز حریص برای خون، کلید تدرها بسته نیستاثر مضر مصرف طولانی مدت ررحم مصنوعیحس و ادراک قسمت بیست و سونگاه محدود و تک جانبه، مشاز سایه بگذرهوش مصنوعی از عروسک بازی سکوت، پر از صدابازگشت از آثار به سوی خداکتاب، سفری به تاریخعلائم عصبی آلزایمر، با اواکسن سرطانتنها در برابر جهانفاصله ها در مکانیک کوانتآیا یک، وجود دارددو سوی واقعیتتاثیر دوپامین و سروتونیناولین قدم شناخت نقص های خمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان های بسیار دیگرنقش مرکز تنفس سلولی در بیدرگیری قلب در بیماری ویراختلال در شناسایی حروف و زمان و صبرحساسیت روانی متفاوتچالش کمبود اندام برای پیاستخوان های کشف شده، ممکهوش مصنوعی از عروسک بازی سازگاری با محیط بین اجزابحثی درباره هوش و تفاوتهگل زندگیعدم درکوزوز گوشتو تغییر و تحولیفرد حساس از نظر عاطفی و بآیا خداباوری محصول تکاملدژاوو یا آشناپنداریایمپلانت مغزی و کنترل دو منبع هوشیاری در کجاست؟(قجهانی که از یک منبع، تغذینقش خرچنگ های نعل اسبی دردست کردن در گوشارتباط میکروب روده و پارزندگی سلول در بدن، جدای انخستین تمدن بشریاطلاعات حسی ما از جهان، چهوش مصنوعی درخدمت خلق وحبرنامه ی مسلط ژنها در اختسردرد میگرن در کودکانگامی در درمان بیماریهای سوالات پزشکیتوهم فضای خالیقلب روباتیکتاثیر رژیم گیاهخواری بر آب، زندگی است(قسمت پنجم)دائما بخوانایا بدون زبان میتوانیم تموجود بی مغزی که می تواندجایی برای یاد گرفتن باقی نقشه مغزی هر فرد منحصر بهارزش های وارونهذرات کوانتومی زیر اتمی قچرا بیماری های تخریبی مغزبان فرایند تکاملی برای بنی عباس، ننگی بر تاریخهوش عاطفی بیشتر در زنانبرخی یونها و مولکول های مشناخت درون، شناخت بیرون؛پنج اکتشاف شگفت آور در موتوازن مهمتر از فعالیت زیآسیب ها ناشی از آلودگی هوقدرت و شناخت حقیقتتبر را بردارمرز بین انسان و حیوان کجاداروی جدید برای ای ال اساگر تلاش انسان امروز برامکان زمان یا حافظه زمانحقیقت آنطور نیست که به نظچند روش ساده برای موفقیتاز واقعیت امروز تا حقیقتروی و منیزیم در تقویت استنشانه های پروردگار در جهزبان شناسی نوین نیازمند به زیر پای خود نگاه نکن بژن همه چیز نیستشگفتی های زنبور عسلهیچ اندر هیچبررسی و اپروچ جدید بر بیمپیوندی که فراتر از امکانتکامل فردی یا اجتماعیافراد بی دلیل دوستدار تو لایو دوم دکتر سید سلمان فتربیت کودکان وظیفه ای مهمشاهده آینده از روی مشاهدر محل کار ارزش خودت را بابزار بقا از نخستین همانروح در جهانی دیگر استماده ی تاریکحکمت الهی در پس همه چیزنوار مغز ترجمه رخدادهای از تکینگی تا مغز از مغز تهمه چیز در زمان کنونی استسلول های بنیادی منابع و ابیماری های مغز و اعصاب و کلرال هیدرات برای خوابانشباهت زیاد بین سلول هاي عهستي مادي ای که ما کوچکتربعد از کروناپروژه ی ژنوم انسانیخواب سالم عامل سلامتی و یتکامل شناخت انسان با کشفامیوتروفیک لترال اسکلرومن کسی در ناکسی دریافتم تصویر زیبای اصفهانمغز ما کوچکتر از نیم نقطهدرمان نگهدارنده ی اعتیادابزار بقا از نخستین همانروشهای شناسایی قدرت شنوامحدودیت چقدر موثر استحس و ادراک (قسمت اول )نورون های ردیاب حافظهاز تکینگی تا مغز از مغز تهمراهی نوعی سردرد میگرنیسندرم پیریفورمیسبیماریهای تحلیل عضلانی اکوچکی قلبضایعات در عصب زیر زبانیویتامین کا در سبزیجاتتقلید مرحله ای نسبتا پیشآلزایمرخدا موجود استتاثیر نگاه و مشاهده ناظر انیس بی کسانمنابع انرژی از نفت و گاز تغییر دادن ژنها آیا روزی مغز انسان برای شادمانی طدرمان تشنجابزار بقای موجود زنده از رژیم غذایی حاوی تخم مرغ وحس و ادراک قسمت هفتمچگونه مغز ما، موسیقی را پاز تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی یا حماقت طبیعسیاهچاله هابا تعمق در اسرار ابدیت و کاهش مرگ و میر ناشی از ابظرف باید پر شود چه با چرک واقعیت خلا و وجود و درک متمایل زیاد به خوردن بستنفلج خوابآینده ی علم و فیزیک در60 ثدل به دریا بزنتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسولین هوشمندمنبع هوشیاری کجاست قسمت جنگ داده هامغز در تنهایی آسیب میبیندرهای اسرارآمیز و پوشیدهاثرات فشار روحی شدیدرحم مصنوعیحس و ادراک قسمت بیستمنگاه کلی نگراز علم جز اندکی به شما داهوش مصنوعی از عروسک بازی سکته مغزیبازگشت به ریشه های تکاملکتابخانهعلت خواب آلودگی بعد از خوواکسن سرطانتنهاییفاصله ی همیشگی تصویر سازآیا کیهان می تواند یک شبیدولت یا گروهکتاثیر دپاکین بر بیماری ماولین مورد PML به دنبال تکمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان هایی در جهان دیگرنقش نگاه از پایین یا نگاهدرگیری مغز در بیماری کویاختلال در شناسایی حروف و زمان واقعیت است یا توهمخفاش کور و انسان بینا؟چالش دیدگاه های سنتی در باستروژن مانند سپر زنان دهوش مصنوعی از عروسک تا کمستم با شعار قانون بدترین بحثی درباره احساسات متفاگلوله ی ساچمه ایعدالت برای من یا برای همهوسواس، بیماری استتو جهانی هستی که خودش را فردا را نمیدانیمتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا دلفین ها می تواند از دگرگونی های نژادی و تغییایمپلانت مغزی کمک میکند منبع خواب و رویاجهانی در ذهننقش داروهاي مختلف معروف دست آسمانارتباط ماده و انرژیزندگی، مدیریت انرژینخستین تصویر از سیاهچالهاطلاعاتی عمومی در مورد مهوش مصنوعی ساخته هوش طبیبرندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱سردرد میگرنی در کودکانگامی در درمان بیماریهای پیامهای کاربرانتوهم فضای خالی یا توهم فضقلب را نشکنتاثیر رژِیم غذایی بر میگمدارک ژنتیکی چگونه انسانآتاکسی فریدریشداروهای مصرفی در ام اسایا تکامل هدفمند استموجودات مقهور ژنها هستندجایی خالی نیستنقشه های مغزی جدید با جزیارزش های حقیقی ارزش های غذرات کوانتومی زیر اتمی قچرا حیوانات سخن نمی گوینزبان متغیربه قفس های سیاهت ننازهوش عاطفی در زنان بیشتر ابرخی اثرات مضر ویتامین دشناسایی تاریخچه ی تکاملیپول و شادیتوسعه هوش مصنوعی قادر اسآسیب روانی شبکه های اجتمقدرت کنترل خودتحریک عمقی مغزمرز جدید جستجو و اکتشاف، داروی جدید برای دیابتاگر خواهان پیروزی هستیمکانیک کوانتومی بی معنی حقیقت افرادچندین ماده غذایی که مانناز کجا آمده ام و به کجا میرویا و واقعیتنظام مثبت زندگیزبان، نشان دهنده ی سخنگو به سیاهی عادت نکنیمژن همه چیز نیستشانس یا نتیجه ی تلاشهیچگاه از فشار و شکست نتربررسی ژنها در تشخیص بیماپیوستگی همه ی اجزای جهانتکامل مادی تا ابزار هوشمافزایش قدرت ادراکات و حستکامل مداومافزایش مرگ و میر سندرم کولبخند بزن شاید صبح فردا زترجمه ای ابتدایی از اسرامشاهدات آمیخته با اشتباهدر چه مرحله ای از خواب ، رابزار بقا از نخستین همانروح رهاییماده ی خالیحافظه میتواند بزرگترین دنوار مغز در فراموشی هااز تکینگی تا مغز از مغز تهمه چیز، ثبت می شودسلول های بدن تو پیر نیستنبیماری وسواسکم کردن کالری روشی سودمنشباهت زیاد بین سلول هاي عهستی ما پس از شروعی چگال بعد از کروناپروژه ی ژنوم انسانیخواب عامل دسته بندی و حفطتکامل، نتیجه ی برنامه ریامید نیکو داشته باش تا آنمن پر از تلخیمتصویربرداری فضاپیمای آممغز مانند تلفن استدرمان نابینایان آیا ممکنابزار بقا از نخستین همانروشی برای بهبود هوش عاطفمحدودیت های حافظه و حافظحس و ادراک (قسمت دوم )نوروپلاستیسیتی چیستاز تکینگی تا مغز از مغز تهندسه ی پایه ایسندرم پیریفورمیسبیماری، رساله ای برای سلکوچکترین چیز یک معجزه اسضرورت زدودن افکارویتامین بی 12 در درمان دردتقلید از روی طبیعتآملودیپین داروی ضد فشار خدا نور آسمان ها و زمین اتاثیر نگاه انسان بر رفتاانگشت ماشه ایمنابع انرژی از نفت و گاز تغییر زودتر اتصالات مغزیمغز انسان رو به کوچک تر شدرمان جدید ALSابزار بقای موجود زنده از رژیم غذایی ضد التهابیحس و ادراک قسمت هفدهمچگونه مغز پیش انسان یا هماز تکینگی تا مغز، از مغز هوش مصنوعی گوگل به کمک تشسیاهچاله های فضایی منابعبا خدا باشکاهش التهاب ناشی از بیماعقل مجادله گروالزارتان داروی ضد فشار تمایز یا کشف یگانگیفلج خواب چیستآینده با ترس جمع نمیشوددلایلی که نشان میدهد ما بتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان قدیم در شبه جزیره عمنبع هوشیاری کجاست قسمت جنبه های موجی واقعیتمغز را از روی امواج بشناسدرون قفس یا بیرون از آناثرات مفید قهوهرسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهرحس و ادراک قسمت دهمنگاه انسان محدود به ادراازدواج های بین گونه ای، رهوش مصنوعی از عروسک بازی سال سیزده ماههبازخورد یا فیدبککجای مغز مسئول پردازش تجعماد الدین نسیمی قربانی واکسن ضد اعتیادتنهایی رمز نوآوری استفتون های زیستیآیا گذشته، امروز وآینده دوچرخه در کاهش دردهای کمتاثیر داروهای ضد التهاب اولین مورد پیوند سر در انمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان یکپارچهنقش نظام غذایی در تکامل مدرگیری مغز در بیماران مباختلالات مخچهزمان پلانکچاالش ها در تعیین منبع هواسرار آفرینش در موجهوش مصنوعی از عروسک تا کمستم، بی پاسخ نیستبحثی درباره احساساتی غیرگلوئونعسل طبیعی موثر در کنترل بیک پیام منفرد نورون مغزی تو جدای از کیهان نیستیفرزندان زمان خودتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا دلفین ها میتوانند بادانش قدرت استایمپلانت نخاعی میتواند دمنتظر نمان چیزی نور را بهجهان، تصادفی نیستنقش درختان در تکاملدست بالای دستارتباط متقابل با همه ی حیزندان ذهنیاطلاعاتی عمومی در مورد مهوش مصنوعی، اتفاقات و تحبرین نت به جای اینترنتسردرد و علتهای آنگاهی لازم است برای فهم و سایتهای دیگرتوهم لیلیپوتی(ریزبینی)قوی تر باشتاثیر سلامت دستگاه گوارشمروری بر تشنج و درمان هایآتاکسی مخچه ای خودایمنداروهای ام اسایجاد احساساتمورد نادر همپوشانی دو بیجاذبهنقشه با واقعیت متفاوت اسارزش حقیقی زبان قسمت اولرفتار مانند بردهچرا حجم مغز گونه انسان درزبان مشترک ژنتیکی موجودابه مغز خزندگان خودت اجازهوش عاطفی در زنان بیشتر ابرخی اختلالات عصبی مثانهشناسایی سلول های ایمنی اپول و عقیدهتوسعه برخی شغل ها با هوش آسیب عصب پا به دنبال اعتیقدرت انسان در نگاه به ابعتحریک عمقی مغز در آلزایممرزهای حقیقی یا مرزهای تداروی جدید ضد میگرناپل ویژن پرو در تشخیص بیممکانیزمهای دفاعی در برابحقیقت انسانچندجهانیاز کسی که یک کتاب خوانده رویا و کابوسنظریه ی تکامل در درمان بیزبان، وسیله شناسایی محیطبه سخن توجه کن نه گویندهژن هوش و ساختارهای حیاتی شانس یا تلاشهیپرپاراتیروئیدیسمبررسی بیماری التهابی رودپیام های ناشناخته بر مغز تکامل چشمافزایش سرعت پیشرفت علوم لحظات خوش با کودکانترس و آرمان هامطالبه ی حق خوددر ناامیدی بسی امید استابزار بقا از نخستین همانروزه داری متناوب، مغز را ماده ای ضد التهابیحافظه های کاذبنوار مغز در تشخیص بیماری از تکینگی تا مغز از مغز تهمه ی سردردها بی خطر نیستسلول بنیادی و ای ال اسبیماری کروتز فیلد جاکوبکمالگرایی دشمن پیشرفتشجاعت و ترسهشت توصیه برای کاستن از دبعد از کرونا دلخوشی بیهوپروانه ی آسمانیخودآگاهی و هوشیاريتکثیر سلول در برابر توقف امید نجاتمن بی من، بهتر یاد میگیرمتصور ما ازمشکلات و واقعیمغز مادران و کودکان در زمدرمان های اسرار آمیز در آابزار بقا از نخستین همانروشی جدید در درمان قطع نخمخچه فراتر از حفظ تعادلحس و ادراک قسمت 67نوروز یا روز پایانیاز تکینگی تا مغز از مغز تهندسه ی رایج کیهانسندرم پای بی قراربیندیشکووید نوزده و خطر بیماری ضرب المثل یونانیویتامین بی هفدهتقلید از طبیعتآموزش نوین زبانخدا بخشنده است پس تو هم بتاثیر نگاه انسان بر رفتاانگشت نگاری مغز نشان میدمنابع انرژی از نفت و گاز تغییر عمودی سر انسان از پمغز انسان رو به کوچکتر شددرمان جدید میگرن با انتی ابزارهای پیشرفته ارتباط رژیم غذایی ضد دردحس و ادراک قسمت هجدهمچگونه هموساپينس بر زمین از تکامل تا مغز از مغز تا هوش مصنوعی گوگل به کمک تشسیاهچاله ها، دارای پرتو با طبیعت بازی نکنکاهش حافظه هرچند فرایندیعقل سالمواکنش های ناخودآگاه و تقتمدن قدیمی ای در جنوب ایرفلج دوطرفه عصب 6 چشمآیا فراموشی حتمی استدنیا فریب و سرگرمیتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان میوه ی تکاملمنبع هوشیاری کجاست قسمت جنسیت و تفاوت های بیناییمغز زنان جوانتر از مغز مردرون آشفته ی تو و ظاهر خناثرات مفید روزه داریرساناها و ابر رساناها و عحس و ادراک قسمت دوازدهمنگاه از بیرون مجموعهاسکلت خارجی در درمان اختهوش مصنوعی از عروسک بازی سانسور از روی قصد بسیاری بازسازي مغز و نخاع چالشی کرونا چه بر سر مغز می آورعوامل موثر در پیدایش زباواکسن علیه سرطانتنبیه چقدر موثر استفروتنی معرفتیآیا پیدایش مغز از روی تصادوچرخه سواری ورزشی سبک و تاثیر داروی ضد تشنج سدیم اولین هیبرید بین انسان و منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان یکپارچهنقش نظریه تکامل در شناسادرگیری مغزی در سندرم کوواختلالات حرکتی در انسانزمان به چه دلیل ایجاد میشنابینایی در نتیجه ی گوشی اسرار بازسازی اندام هاهوش مصنوعی از عروسک تا کمستون فقرات انسان دو پا جلبخش فراموش شده ی حافظهگمان میکنی جرمی کوچکی در عشق درونی به یگانگی خلقتیک پیشنهاد خوب برای آسان تو دی ان ای خاص ميتوکندريفرضیه ای جدید توضیح میدهتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا دست مصنوعی به زودی قادانش محدود به ابعاد چهارایمان به رویامنتظر زمان ایده آل نشوجهش های ژنتیکی مفید در سانقش ذهن و شناخت در حوادث دستورالعمل مرکز کنترل بیارتباط چاقی و کاهش قدرت بزونیسومایداعتقاد اشتباه، نتیجه ی نهوش احساسیبرای یک زندگی معمولیسردرد به دلیل مصرف زیاد مگاهی مغز بزرگ چالش استتوهم چیستقیچی ژنتیکیتاثیر عصاره تغلیظ شده گیمرکز هوشیاری، روح یا بدن آتش منبع انرژیداروهای تغییر دهنده ی سیایران بزرگموسیقی نوجاذبه و نقش آن در شکلگیرینقص های سیستمی ایمنیارزش حقیقی زبان قسمت دومرفتار وابسته به شکلچرا خشونت و تعصبزبان چهار حرفی حیات زمینبه نقاش بنگرهوشمندی کیهانبرخی اصول سلامت کمرشواهدی از نوع جدیدی از حاپوست ساعتی مستقل از مغز دتوصیه های سازمان بهداشت آسانی موفقیتقدرت ذهنتداوم مهم است نه سرعتمزایای شکلات تلخ برای سلداروی جدید ضد الزایمراپی ژنتیکما انسانها چه اندازه نزدحقیقت اشیانه ناامیدی بلکه ارتقااز آغاز خلقت تا نگاه انسارویا و خبر از آیندهنظریه ی تکامل در درمان بیزدودن نقص از هوش مصنوعیبهبود حافظه پس از رخدادهژن یا نقشه توسعه مغز و نقشاهکار قرنهاوکينگ پیش از مرگش رسالبررسی سیستم تعادلی بدن اپیدایش زبانپیر شدن حتمی نیستتکامل و ارتقای نگاه تا عمافسردگی و اضطراب در بیمالرزش ناشی از اسیب به عصبتسلیم شدن از نورون شروع ممطالبی در مورد تشنجدر هم تنیدگی مرزها و بی مابزار بقا از نخستین همانروزه داری و التهاب زیانبماده، چیزی نیستحافظه و اطلاعات در کجاست نوار مغزی روشی مهم در تشخاز تکینگی تا مغز از مغز تهمه جا خیر بکارسلول بنیادین از مخاط بینبیماری گیلن باره و بیمارکمردردشرکت نورالینک ویدیویی ازو هر کس تقوای خدا پیشه کنبعد از کرونا دلخوشی بیهوپرواز از نیویورک تا لوس آخودآگاهی و هوشیاريتأثیر نیکوتین سیگار بر مامید جدید بر آسیب نخاعیمننژیتتصور از زمان و مکانمغز چون ابزار هوش است دلیدرمان های بیماری آلزایمرابزار بقای موجود زنده از روشی جدید در درمان نابینمخچه ، فراتر از حفظ تعادلحس و ادراک قسمت 74نورالژیاز تکینگی تا مغز از مغز تهندسه بنیادینسندرم پس از ضربه به سربیهوش کردن در جراحی و بیمکودک هشت ساله لازم است آدضررهای مصرف شکر و قند بر ویتامین دی گنجینه ای بزرتقویت استخوان در گرو تغذآمارهای ارائه شده در سطح خدای رنگین کمانتاثیر ویتامین دی بر بیماانتقال ماده و انرژیمنابع انرژی از نفت و گاز تغییرات منطقه بویایی مغزمغز ایندگان چگونه استدرمان جدید کنترل مولتیپلابزارهای بقا از نخستین هراه فراری نیستحس و ادراک قسمت هشتمچگونه هوشیاری خود را توساز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی الفاگوسیاهچاله و تکینگی ابتدایبالاترین هدف از دولتکاهش دوپامین عامل بیماریعقلانیت بدون تغییرواکنش به حس جدیدتمدن پیشرفته ی پیشینیانفن آوری های جدید علیه شناآیا ممکن است موش کور بی مدنیای شگفت انگیز کوانتومتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان ها می توانند میدان منبع هوشیاری کجاست قسمت جنسیت و تفاوت های بیناییمغزهای کوچک بی احساسدروغ نگو به خصوص به خودتاثرات مضر ماری جوانارستگاری محدود به یک راه نحس و ادراک قسمت سومنگاه از دور و نگاه از نزداسکار، لگوی هوشمندهوش مصنوعی از عروسک بازی سانسور بر بسیاری از حقایبحتی علمی درباره تمایل بکریستال هاعوامل ایجاد لغت انسانی و واکسنی با تاثیر دوگانه اتهدیدهای هوش مصنوعیفروتنی و غرورآیا آگاهی پس از مرگ از بیدوپامین قابل حل در آبتاثیر درجه حرارت بر مغزاولین تصویر در تاریخ از سمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان کنونی و مغز بزرگترینقش هورمون های تیروئید ددرگیری مغزی در سندرم کوواختلالات صحبت کردن در انزمان شگفت انگیزناتوانی از درمان برخی ویاصفهان زیباهوش مصنوعی از عروسک تا کمستارگانی قبل از آغاز کیهبخش های تنظیمی ژنومگنجینه ای به نام ویتامین عشق، شلوغ کردن نیستیک آلل ژنتیکی که از نئاندتو در میانه ی جهان نیستی فساد اقتصادی سیتماتیک درتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا رژیم غذایی گیاهی سلادانش بی نهایتاین پیوند نه با مغز بلکه منحنی که ارتباط بین معرفجهش های ژنتیکی غیر تصادفنقش روی و منیزیم در سلامتدغدغه نتیجه ی نادانی استنخستین روبات های زنده ی جارتباط هوش ساختار مغز و ژزونا به وسیله ویروس ابله اعتماد به خودهوش احساسیبرای پیش بینی آینده مغز دسردرد تنشنگاهی جهت را عوض کنتوهم و خیالقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصتاریک ترین بخش شبمرکز حافظه کجاستآثار باستانی تمدن های قدداروهای ضد بیماری ام اس وایرادهای موجود در خلقت بموسیقی هنر مایع استجبران از دست رفته هانقص در تشخیص هیجانات عامارزش حقیقی زبان قسمت سومرفتار اجتماعی انسان، حاصچرا در مغز انسان، فرورفتزبان نیاز تکاملی استبه نقاش بنگرهوشیاری و وجودبرخی اطلاعات روانشناسی مشواهدی از دنیسوان(شبه نئپوشاندن خود از نورتوصیه های غیر دارویی در سآشنا پنداریقدرت عشقتداخل مرزها و صفات با بینمسمومیت دانش آموزان بی گداروی سل سپتابتدا سخت ترین استما انسانها چه اندازه نزدحقیقت تنها چیزی است که شانه به اعداماز انفجار بزرگ تا انفجار رویا بخشی حقیقی از زندگی نظریه ی تکامل در درمان بیسفر فقط مادی نیستبهداشت خوابژن ضد آلزایمرشاهکار شش گوشهاوکينگ پیش از مرگش رسالبررسی علل کمر درد در میانپیشینیان انسان از هفت میتکامل و ریشه ی مشترک خلقتافسردگی و ساختار مغزلرزش عضله یا فاسیکولاسیوتست آر ان اس دز میاستنی گمطالعه ای بیان میکند اهددر هم تنیدگی کوانتومیابزار بقا از نخستین همانروزه داری و بیمار ی ام اس ماده، چیزی بیش از یک خلا حافظه و اطلاعات در کجاست نوار مغز، مفید و بی خطراز تکینگی تا مغز از مغز تهمیشه چشمی مراقب و نگهباسلول عصبی شاهکار انطباق بیماری آلزایمر، استیل کوکمردرد ناشی از تنگی کاناشربت ضد خلطوفور و فراوانیتفکر قبل از کارپروتئین های ساده ی ابتداخودت را از اندیشه هایت حفتأثیر نگاه انسان بر رفتاامید درمان کرونا با همانمنابع انرژي پاک سرچشمه حتصادف یا قوانین ناشناختهمغز چگونه صداها را فیلتر درمان های بیماری اس ام ایابزار بقای موجود زنده از روشی جدید در درمان سکته ممخچه ابزاري که وظیفه آن فحس و ادراک قسمت 75نوسانات کوانتومی منبع مااز تکینگی تا مغز از مغز تهندسه در پایه ی همه ی واکسندرم جدایی مغزبیهوشی در بیماران دچار اکودک ایرانی که هوش او از ضررهای شکر بر سلامت مغزویروس مصنوعیتقویت حافظه یا هوش مصنوعآن چیزی که ما جریان زمان خدایی که ساخته ی ذهن بشر تاثیر ویروس کرونا بر مغز انتروپی و هوشیاریمنابع انرژی از نفت و گاز تغییرات مغز پس از 40 سالگیمغز ابزار بقای برتر مادیدرمان جدید ای ال اس، توفرابزارهای بقا ازنخستین همراه نجاتحس و ادراک قسمت هشتاد و نچگونه واکسن کرونا را توزاز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک های بسیاهچاله ی منفرد یا سیاهباهوش ترین و با کیفیت تریکاهش سن بیولوژیکی، تنها عقیده ی بی عملواکسن های شرکت فایزر آمرتمدن بشری و مغز اخلاقیفناوری هوش مصنوعی نحوه خآیا ما کالا هستیمدنیایی پر از سیاهچاله تاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان یک کتابخانه استمنبع هوشیاری کجاست قسمت جهل مقدسمغز، فقط گیرندهدریای خدااجزای پر سلولی بدن انسان رشته نوروایمونولوژی و نقحس و ادراک قسمت سی و هشتمنگاه از درون قفس یا بیروناساس انسان اندیشه و باور هوش مصنوعی از عروسک بازی ساهچاله ها تبخیر نمیشودبحث درباره پیدایش و منشا کریستال زمان(قسمت اولعواملی که برای ظهور لغت اوابستگی یعنی قلادهتو یک معجزه ایفرگشت و تکامل تصادفی محض آیا امکان بازسازی اندامهدورترین نقطه ی قابل مشاهتاثیر درجه حرارت بر عملکاولین دارو برای آتاکسی فمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان کاملی در اطراف ما پرنقش هورمون زنانه استروژندرگیری اعصاب به علت میتواختلالات عضلانی ژنتیکزمزمه ات مانده در گوشمناتوانی در شناسایی چهره اصل بازخوردهوش مصنوعی از عروسک تا کمسخن نیکو مانند درخت نیکوبخش بزرگی حس و ادراک ما اگوهر با نظر دیگران سنگ نمعصب حقوق نورولووتوقف؛ شکستفشار و قدرتتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا رژیم غذایی گیاهی سلادانشمندان موفق به بازگرداین اندوه چیستمنشأ اطلاعات و آموخته ها جهش های بیماری زا، معمولنقش روزه داری در سالم و جذهن ما از در هم شکستن منبنرمش های مفید برای درد زاارتباط پیوسته ی جهانزیان غذاهای پرچرباعتماد به خودهوش در طبیعتبرای اولین بار دانشمندانسردرد سکه ایگذر زمان کاملا وابسته به توهم وجودقانون مندی نقشه ژنتیکی متاریکی من و تو و گرد و غبامرکز حافظه کجاستآرامش و دانشداروی فامپیریدین یا نورلایستادن در برابر آزادی بمیهمانهای ناخوانده عامل جدا کردن ناخالصی هانقطه ی رسیدن به قلهارزش خود را چگونه میشناسرقیبی قدرتمند در برابر مچرا ذرات بنیادی معمولاً زبان و کلمه حتی برای کسانبه نادیدنی ایمان بیاوریک جهش ممکن است ذهن انسانهوشیاری و افسردگیبرخی بیماری ها که در آن بشیشه ی بازالتی و سیلیکونپیموزایدتوصیه هایی در مصرف ماهیآشنا پنداریقضاوت ممنوعترقی واقعی یا شعار ترقیمسمومیت دانش آموزان، قماداروی ضد چاقیابتدایی که در ذهن دانشمنما اکنون میدانیم فضا خالحقیقت خواب و رویانه به اعداماز بار خود بکاه تا پرواز رویا تخیل یا واقعیتنظریه ی ریسمانسفر نامه سفر به بم و جنوب بوزون هیگز چیستژنها نقشه ایجاد ابزار هوشاید گوشی و چشمی، آماده شهدف یکسان و مسیرهای مختلبرطرف کردن خشونت را از خاهدف یکسان، در مسیرهای متبزرگ فکر کنپیشرفت های جدید علوم اعصتکامل ابزار هوش ، راه پر اقلیت خلاقلزوم گذر انسان از حدها و تشنچ پانایوتوپولوس تشنج معماری، هندسه ی قابل مشادر هم تنیدگی کوانتومی و پابزار بقا از نخستین همانروزه داری سلول های بنیادماست مالیحافظه و اطلاعات در کجاستنوار مغز، ترجمه ی فعالیت از تکینگی تا مغز از مغز تهمیشه اطمینان تو بر خدا بسلول عصبی، در محل خاص خودبیماری الزایمرکمردرد و علل آنشش مرحله تکامل چشموقاحت و تمسخر دیگرانتفکر ترکیبی در هوش مصنوعپروتز چشمخودروهای هیدروژنیتأثیر شیرینی های حاوی لوامیدوار باش حتی اگر همه چمنابع انرژی از نفت و گاز تضادهای علمیمغز ناتوان از توجیه پیدادرمان های جدید میگرنابزار بقای موجود زنده از ريتوکسيمب در درمان ام اسمخچه تاثیر گذار بر حافظهحس و ادراک قسمت 78نوشیدن چای برای مغز مفید از تکینگی تا مغز از مغز تهندسه زبانِ زمان استسندرم دزدی ساب کلاوینبیوگرافیکودکان میتوانند ناقل بی ضعیف و قویویروس های باستانی، مغز متقویت سیستم ایمنیآنچه ناشناخته است باید شخدایا جز تو که را دارمتاثیر ژنها بر اختلالات خانتظار گذر تندباد؟منابع بی نهایت انرژی در دتغییرات آب و هوایی که به مغز ابزار برتر بقادرمان جدید سرطانابزارهای بقای موجود زندهراه های جدید برای قضاوت رحس و ادراک قسمت هشتاد و شچگونه آن شکری که می خوریماز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک های بسیاهچاله ی تولید کنندهباور و کیهان شناسیکایروپاکتیک چیستعلم و ادراک فقط مشاهده ی واکسن کووید 19 چیزهایی که تمدن زیر آبفیلمی بسیار جالب از تغییآیا ما تنها موجودات زنده دنیا، هیچ استتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان باشمنبع هوشیاری کجاست قسمت جهان فراکتالمغزتان را در جوانی سیم کشدرک فرد دیگر و رفتارهای ااجزایی ناشناخته در شکل گرشد مغز فرایندی پیچیده احس و ادراک قسمت سی و ششمنگاه از درون مجموعه با نگاستفاده از مغز، وزن را کمهوش مصنوعی از عروسک بازی سایه ی هوشیاریبحثي درباره هوش و تفاوتهکریستال زمان(قسمت دوم)عوارض ازدواج و بچه دار شدواسطه ها د رمسیر ایجاد مغتو یک جهان در مغز خودت هسفراموش کارها باهوش تر هسآیا انسان با مغز بزرگش اخديدن با چشم بسته در خواب تاثیر درجه حرارت بر عملکاولین دروغمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان پیوستهنقش ویتامین K در ترمیم اسدرب بسته با غیر خود باز ماختراع جدید اینترنت کوانزنان باهوش ترنادیدنی ها واقعی هستنداصل در هم تنیدگی و جهانی هوش مصنوعی از عروسک تا کمسخن و سکوتبخش بزرگتر کیهان ناشناختگویید نوزده و ایمنی ساکتعصب سیاتیکتولید مولکول جدید توسط هفضا و ذهن بازتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا راهی برای رفع کم آبی دانشمندان نورون مصنوعی ساین ایده که ذرات سیاهچالمنشاء کوانتومی هوشیاری اجهش تمدنی عجیب و شگفت انسنقش رژیم غذایی بر رشد و اذهن چند جانبه نیازمند نگنرمش های مفید در سرگیجهارتباط انسانی، محدود به زیباترین چیز در پیر شدناعتماد بی موردهوش عاطفی قسمت 11برای تمدن سازی، باید در بسردرد عروقی میگرنگذشته را دفن کنتوهم وجودقانون گذاری و تکاملتاریکی و نورمرکز خنده در کجای مغز استداروی لیراگلوتیداکنون را با همه ی نقص هایمیوتونیک دیستروفیجدایی خطای حسی استنقطه ای بود و دگر هیچ نبواز فرد ایستا و متعصب بگذررموزی از نخستین تمدن بشرچراروياها را به یاد نمی آزبان و بیان نتیجه ساختمابه هلال بنگریک رژیم غذایی جدید، می توهوشیاری کوانتومیبرخی بیماری های خاص که بدشکل های متفاوت پروتئین هپیموزایدتوضیحی ساده در مورد هوش مآشناپنداری چیستقطار پیشرفتتروس جریان انرژیمسیر دشوار تکامل و ارتقاداروی ضد چاقیابتذال با شعار دینما از اینجا نخواهیم رفتحقیقت در علم، هرگز نهایی نه جنگ و نه خونریزیاز بحث های کنونی در ویروسرویا حقی از طرف خدانظریه تکامل در درمان بیمسفر به مریخ در 39 روزبوزون هیگز جهان را از متلژنها ، مغز و ارادهشاید درست نباشدشایسته نیست در جیب خود قرهدف از تکامل مغزبزرگ شدن مغز محدود به دورپیشرفت در عقل است یا ظواهتکامل تکنولوژیاقیانوس نادانیلزوم سازگاری قانون مجازاتشنج چیستمعنی روزهدر هم تنیدگی کوانتومی و دابزار بقا از نخستین همانروزهای بد باقی نمیماندماست مالی با هوش انسانیحافظه ی هوش مصنوعینوار عصب و عضلهاز تکینگی تا مغز از مغز تهمیشه به آنچه داری، خوشنسلولهای ایمنی القا کنندهبیماری ای شبیه آلزایمر و کمردرد با پوشیدن کفش مناششمین کنگره بین المللی سوقت نهيب هاي غير علمي گذشتفکر خلا ق در برابر توهم پروتز عصبی برای تکلمخورشید مصنوعیتئوری تکامل امروز در درمامیدواریمنابع انرژی از نفت و گاز تظاهر خوابیده ی مادهمغز و قلب در جنین موش مصندرمان های جدید در بیماری ابزار بقای موجود زنده از ریه زغالیمدل همه جانبه نگر ژنرالیحس و ادراک قسمت 82نوعی سکته مغزی ، وحشتناک از تکینگی تا مغز از مغز تهندسه، نمایشی از حقیقتسندرم سردرد به دلیل افت فبیوگرافیکودکان خود را مشابه خود تطلوع و حقیقتویرایش DNA جنین انسان، برتلقین اطلاعات و حافظهآنچه واقعیت تصور میکنیم خسته نباشی باباتاثیر کلام در آیات کلام باندوه در دنیا استمنابع جدید انرژیتغییرات تکاملی سر انسان مغز از بسیاری حقایق می گردرمان جدید سرطانابزارهای بقای از نخستین راه های جدید برای قضاوت رحس و ادراک قسمت پنجمچگونه انتظارات بر ادراک از تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی سیاره ی ابلهانباید از انسان ترسیدکار امروز را به فردا نیندعلم و روحواکسن کرونا و گشودن پنجرتمدنی قدیمی در شمال خلیج فیروز نادریآیا مصرف مولتی ویتامین هدندان ها را مسواک بزنید تتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان جدید از چه زمانی پامنبع هوشیاری کجاست قسمت جهان قابل مشاهده بخش کوچمغزتان را در جوانی سیمکشدرک نیازمند شناخت خویش ااحیای بینایی نسبی یک بیمرشد مغز علت تمایل انسان بحس و ادراک قسمت سیزدهمنگاه حقیقی نگاه به درون ااستفاده از نظریه ی تکامل هوش مصنوعی از عروسک بازی سایه را اصالت دادن، جز فربحثی جالب درباره محدودیتکریستال زمان(قسمت سوم)عید نوروز مبارکوبینار اساتید نورولوژی دتو کجای جهانیفراموشی همیشه هم بد نیستآیا احتمال دارد رویا از آدی متیل فومارات(زادیوا)(تاثیر درجه حرارت بر عملکاولین سلول مصنوعیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان پیوستهنقش ژنتیک در درمان اختلادرختان چگونه بر تشکیل ابادامه بحث تکامل چشمزنجیرها را ما باید پاره کنادانی در قرن بیست و یکم،اصل علت و تاثیرهوش مصنوعی از عروسک تا کمسخن پاک و ثابتبخش دیگری در وجود انسان هگوش دادن بهتر از حرف زدنعضلانی که طی سخن گفتن چقدتولید مثل اولین ربات های فضای قلب منبع نبوغ استتاثیر درجه حرارت بر عملکآیاما مقهور قوانین فیزیکدانشمندان یک فرضیه رادیکاین ابتدای تناقض هاستمهمان ناخواندهجهشهای مفید و ذکاوتی که دنقش رژیم غذایی در رشد و اذهن هوشیار در پس ماده ی منرمش های موثر در کمردردارتباط از بالا به پایین مزیباترین چیز در افزایش ساعتیاد و تلاش های درمانی هوش عاطفی قسمت نهمبرای خودآگاه بودن تو بایسرطان کمیت گراییگریه ی ابر، رمز طراوت باغتوهم بی خداییقانون جنگلتاریکی خواهد ترسیدمرگ چیستداروی تشنجی دربارداریاکوییفلکسمیگرن و پروتئین مرتبط با جریان انرژی در سیستم های نقطه بی بازگشتاز مخالفت بشنورمز و رازهای ارتباط غیر کچراروياها را به یاد نمی آزبان و بیان، در سایه پیشربه کدامین گناه کشته شدندیکی از علل محدودیت مغز امهوشیاری سنتی یا هوشیاری برخی توجهات در ببمار پارشکل پنجم مادهپیچیدگی های مغزمگستیوتیکسن داروی ضد جنونآشتی بهتر استقطره قطرهتری فلوپرازینمسئول صیانت از عقیده کیسداروی ضد تشنج با قابليت تابداع دی ان ای بزرگترین دما اشیا را آنطور که هستندحقیقت راستین انسان علم بچه زیاد است بر من که در ایاز تلسکوپ گالیله تا تلسکرویاها از مغز است یا ناخونظریه تکامل در درمان بیمسفر تجهیزات ناسا به مریخ بی نهایت در میان مرزهاژنهای مشترک بین انسان و وبی هیچ می ایی و بی هیچ میرژنهای هوش ، کدامندشادی، پاداش انجام وظیفههدف از خلقت رسیدن به ابزابزرگ شدن تقریبا ناگهانی پیشرفت ذهن در خلاقیت استخفاش با شیوع همه گیری جدیتکامل جریان همیشگی خلقتالکترومغناطیس شنوایی و هلزوم سازگاری قانون مجازاتشنج و حرکات شبه تشنجی قامعادله ها فقط بخش خسته کندر هر سوراخی سر نکنابزار بقا از نخستین همانروزهای سختماشین دانشحافظه انسان و حافظه ی هوشنوار عصب و عضلهاز تکینگی تا مغز از مغز تهمیشه داناتر از ما وجود دسلولهای بنیادی مصنوعی دربیماری ای شبیه ام اس مولتکنفرانس تشنج هتل کوثر اصصبور باشوقتی فهمیدی خطا کردی برگتفاوت مغز انسان و میمون هپرورش مغز مینیاتوری انساخوش قلبی و مهربانیتئوری تکامل در پیشگیری و امیدواری و مغزمنابع انرژی از نفت و گاز تظاهری از ماده است که بیدمغز و اخلاقدرمان های جدید سرطانابزار بقای موجود زنده از ریواستیگمینمدل هولوگرافیک ژنرالیزهحس و ادراک قسمت 87نیکولا تسلااز تکینگی تا مغز از مغز تهنر فراموشیسوپاپ ها یا ترانزیستورهابیان ژن های اسکیزوفرنی دکودکان را برای راه آماده طلای سیاهویشن پروتلاش ها برای کشف منابع جدآنچه حس می کنیم، نتیجه ی خطا در محاسبات چیزی کاملتاثیر کپسول نوروهرب بر ناندوه دردی را دوا نمیکندمناطق خاص زبان در مغزتغذیه بر ژنها تاثیر داردمغز به تنهایی برای فرهنگ درمان دارویی سرطان رحم بابزارهای دفاعی و بقای موراه پیروزی در زندگی چیستحس و ادراک قسمت پنجاهچگونه به سطح بالایی از هواز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی سیاره ابلهانبابا زود بیاکار با یگانگی و یکپارچگیعلم اپی ژنتیک دریچه ای بهواکسن کرونا از حقیقت تاتتمرکز و مدیتیشنفیزیک مولکولها و ذرات در آیا مغز تا بزرگسالی توسعده روش موفقیتتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان خطرناکترین موجودمنبع هوشیاری کجاست قسمت جهان موازی و حجاب هامغط یک گیرنده استدرک و احساساحیای بینایی نسبی یک بیمرشد در سختی استحس و ادراک قسمت ششمنگاه دوبارهاستفاده از هوش مصنوعی در هوش مصنوعی از عروسک بازی ساخت سلول عصبی حتی پس از بحثی در مورد نقش ویتامين کشف مکانیسم عصبی خوانش پعامل کلیدی در کنترل کارآوجود قبل از ناظر هوشمندتو کز محنت دیگران بی غمیفراموشی و مسیر روحانیآیا احتمال دارد رویا از آدین اجباریتاثیر درجه حرارت بر عملکاوکرلیزوماب داروی جدید شمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمجهان پر از چیزهای اسرار آنقش گرمایش آب و هوا در همدرختان اشعار زمیناداراوون تنها داروی تاییزندگی فعال و مثبت روند آلنازوکلسیناصل عدم قطعیت از کوانتوم هوش مصنوعی به کمک هوش طبیسختی ها رفتنی استبخشیدن دیگران یعنی آرامشگوشه بیماری اتوزومال رسسغم بی پایانتولید یا دریافت علمقفس ذهنتاثیر درجه حرارت بر عملکآگاهی فراتر از آگاهیدانشمندان ژنی از مغز انساینکه به خاطرخودت زندگی مهندسی ژنتیک در حال تلاش جهشهای مفید و ذکاوتی که دنقش زنجبیل در جلوگیری از ذهن و شیمی بدننرمشهای مهم برای تقویت عارتباط بین هوش طبیعی و هوزیر فشار کووید چه باید کراعتیاد را به دور بیندازهوش عاطفی قسمت هفتمبرای رشد، باید از مسیر خطسرعت فکر کردن چگونه استگربه شرودینگر و تاثیر مشتوهم تنهاییآرامش و سکونقانون جنگلتاریخ همه چیز را ثبت کردهمرگ و میر پنهانداروی جدید ALSاکسی توسین و تکامل پیش امیگرن و خوابجریان انرژی در سیستم های نمیتوان با بیرون انداختناز نخستین همانند سازها ترمز گشایی از اتصالات مغزنزاع بین جهل و علم رو به پزبان و تکلم برخی بیماریهبه امید روزهای بهتریافته های نوین علوم پرده هوش، ژنتیکی است یا محیطیبرخی توصیه ها برای واکسیشکرگزار هر چیزی باش که داپیچیدگی های مغزی در درک زتیک و اختلال حرکتیآغاز فرایند دانستنلمس کوانتومیتری فلوپرازینمسئولیت جدیدداروی ضد تشنج با قابليت تابزار هوش در حال ارتقا ازما به جهان های متفاوت خودحقیقت غیر فیزیکینه عدم مطلق بلکه عدم با قاز تلسکوپ گالیله تا تلسکرویاهای پر رمز و حیرتی درنظریه تکامل در درمان بیمسفر دشوار اکتشافسفرنامه سفر به بم و جنوب بی ذهن و بی روحژنهای حاکم بر انسان و انسشب سیاه سحر شودهر چیز با هر چیز دیگر در تبزرگترین خطایی که مردم مپیشرفتی مستقل از ابزار هخلا، حقیقی نیستتکامل داروینی هنوز در حاالکتروتاکسی(گرایش و حرکلزوم عدم وابستگی به گوگل تشنج عدم توازن بین نورون معجزه های هر روزهدر والنتاین کتاب بدید همابزار بقا از نخستین همانروش مقابله مغز با محدودیمبانی ذهنی سیاه و سفیدحباب های کیهانی تو در تونوار عصب و عضلهاز تکینگی تا مغز از مغز تهمیشه راهی هستسلام تا روشناییبیماری اسپینال ماسکولار کنگره بین المللی سردرد دصبر لازمه ی پیروزی استوقتی پر از گل شدی خودت را تفاوت ها و تمایزها کلید بپرکاری تیروئیدخوش خیالی و خوش بینیتئوری جدید، ویران کردن گامیدی به این سوی قبر نیستمنابع انرژی از نفت و گاز تعویض دارو در تشنجمغز و اخلاقدرمان های رایج ام اسابزار بقای موجود زنده از ریاضیات یک حس جدید استمدل هولوگرافیک تعمیم یافحس و ادراک قسمت چهلنیاز به آموزش مجازی دیجیاز تکینگی تا مغز از مغز تهنر حفظ گرهسوپاپ ها یا ترانزیستورهابیان حقیقتکوری گذرای ناشی از موبایطوفان فقر و گرسنگی و بی سواقعیت فیزیکی، تابعی از تلاش های جدید در ALSآنها نمیخواهند دیگران راخطا در محاسبات چیزی کاملتاثیر کپسول نوروهرب بر تاندوهگین نباش اگر درب یا مناطق خاصی از مغز در جستجثبت و دستکار ی حافظهمغز بیش از آنچه تصور میشودرمان زخم دیابتی با تکنوابعاد و نیازهای تکاملیراه انسان شدن، راه رفتن وحس و ادراک قسمت پنجاه و یچگونه باغبانی باعث کاهش از تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی سیاره ابلهانباد و موجکارهای کوچک، بی ارزش نیسعلم به ما کمک میکند تا موواکسن کرونا ساخته شده توتمرکز بر هدففیزیک هوشیاریآیا همه جنایت ها نتیجه بیدهن، بزرگترین سرمایهتاثیر گیاه خواری بر رشد وانسان عامل توقف رشد مغزمنبع هوشیاری کجاست قسمت53جهان ما میتواند به اندازنفرت، اسیب به خود استدرک کنیم ما همه یکی هستیماحتیاط در تعویض داروهارشد، رسیدن به یک هدف نیستحس و ادراک قسمت شصت و هشتنگاهی بر قدرت بینایی درااستفاده از انرژی خلاهوش مصنوعی از عروسک بازی ساخت شبکه عصبی مصنوعی با بحثی در مورد نقش کلسیم و کشف مکانیسمی پیچیده در بعادت همیشه خوب نیستوراپامیل در بارداریتو پیچیده ترین تکنولوژی فراموشی آرمانآیا برای تولید مثل همیشه دین، اجباری نیستتاثیر درجه حرارت بر عملکايندگان چگونه خواهند دیدمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمجهان پر از چیزهای جادویی نقش پیش زمینه ها و اراده درد و درسادب برخورد با دیگرانزندگی هوشمند در خارج از زنباید صبر کرد آتش را بعد اصل، روان و نفس استهوش مصنوعی به شناسایی کاسرنوشتبخشش، عقلانی یا غیر عاقلگوشت خواری یا گیاه خواریغم بی پایانتولید پاک و فراوان انرژیقفس را بشکنتاثیر رو ح و روان بر جسمآپومورفین در پارکینسوندانشمندان پاسخ کوانتومی اینکه خانواده ات سالم بامهندسی بدنجوانان وطننقش زبان در سلطه و قدرت اذهن تو همیشه به چیزی اعتقچرا ماشین باید نتایج را پزیرفون داروی ضد ام اساعداد بینهایت در دنیای مهوش عاطفی قسمت یازدهبرای زندگی سالم، یافتن تسطح آگاهی، رخدادهای زندگگزیده ای از وبینار یا کنفتوهم جداییآرامش(سکوت) stillness و تکاپوقانونمندی و محدودیت عالمتاریخ، اصیل نیست و ساخته مرگ و میر بسیار بالای ناشداروی جدید s3 در درمان ام اکسکاربازپین در درمان تشمیگرن سردردی ژنتیکی که بجریان انرژی در سیستم های نمیتوان بر سیاه سیاه نوشاز نخستین همانند سازها ترمز پیشرفت تواضع است نه طنزاع بین علم و نادانی رو زبان و شناخت حقیقت قسمت چبه بالا بر ستارگان نگاه کیاد گرفتن مداومهیچ نقطه ای مرکزی تر از ابرخی درمان های Spinal Muscular Atشکست حتمیپیوند قلب خوک، به فرد دچاتیکاگرلور داروی ضد انعقاآغاز فصل سرما و دوباره تکلووفلوکساسینترک امروزمسئولیت در برابر محیط زیداروی ضد تشنج توپیراماتابزار بقا از نخستین همانما با کمک مغز خود مختاريمحقیقت غیر قابل شناختنهایت معرفت و شناخت درک عاز تکنیکی تا مغز از مغز تنعناعهفت چیز که عملکرد مغز تو سفرنامه سفر به بم و جنوب بی سوادی در قرن 21کفش و کتابشبیه سازی میلیون ها جهان هر جا که جات میشه، جات نیبزرگترین درد از درون است پپوگستخلا، خالی نیستتکامل داروینی هنوز در حاالکترودهای کاشتنیمقاومت به عوارض فشار خون تشویق خواندن به کودکانمعجزه ی چشمدر یک فراکتال هر نقطه مرکابزار بقا از نخستین همانروش های صرفه جویی در ایجامباحث مهم حس و ادراکحباب هایی تو در تونوار عصب و عضله مهم در تشاز تکینگی تا مغز از مغز تهمیشه عسل با موم بخوریمسلاح و راهزنیبیماری اضطراب عمومیکنگره بین المللی سردرد دصبر و واقعیتوقتی تو از یاد گرفتن باز تفاوت ها را به رسمیت بشناپرتوهای صادر شده از سیاهخوشبختی چیستتا 20 سال آینده مغز شما به امیدی تازه در درمان سرطامنابع انرژی از نفت و گاز تعامل انسان و هوش مصنوعیمغز و سیر تکامل ان دلیلی درمان های علامتی در ام اسابزار بقای موجود زنده از ریتوکسیمابمدل های ریز مغز مینی برینحس و ادراک قسمت چهل و هفتچیز جدید را بپذیراز تکینگی تا مغز از مغز تهنر رها شدن از وابستگیسوپاپ ها یا ترانزیستورهابیداری و خواب کدام بهتر اکی غایب شدی تا نیازمند دلطوفان زیباییواقعیت چند سویهتلاش های جدید در درمان فرآنژیوگرافی از مغزخطای ادراک کارماتاثیر کپسول نوروهرب بر ساندام حسی، درک از بخش هایمنبع هوشیاری کجاست قسمت ثبت امواج الکتریکی در عصمغز برای فراموشی بیشتر کدرمان سرگیجه بدون نیاز بابعاد اضافه ی کیهانراه بی شکستحس و ادراک قسمت پنجاه و دچگونه تکامل مغزهای کنونیاز تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی سیب یکسان و دیدگاه های متباد غرور و سر پر از نخوت وکاربرد روباتهای ريزنانوعلم بدون توقفواکسن آلزایمرتمرکز بر امروزفیزیک و هوشیاریآیا هوش مصنوعی می تواند ندو ویژگی انتزاع و قدرت تجتاثیر گیاهخواری بر رشد و انسانیت در هم تنیده و متصمنبع هوشیاری کجاست؟ (قسمجهان مادی، تجلی فضا در ذهنقاشی هایی با بوی گذشته یدرک احساسات و تفکرات دیگاحساس گذر سریعتر زمانز گهواره تا گورحس و ادراک قسمت شصت و دونگاهی بر توانایی اجزاي باستفاده از سلول های بنیاهوش مصنوعی از عروسک بازی ساخت شبکه عصبی با الفبای بحثی در مورد حقیقت فضا و کشف ارتباط جدیدی از ارتبعادت کن خوب حرف بزنیورزش هوازی مرتب خیلی به قتو آرامش و صلحیفرایند پیچیده ی خونرسانیآیا بزرگ شدن مغز فقط در ددیوار همه اش توهم بودتاثیر درجه حرارت بر عملکايا اراده آزاد توهم است یمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمجهان دارای برنامهنقش آتش در رسیدن انسان بهدرد باسن و پا به دلیل کاهادراک ما درک ارتعاشی است زندگی و دارایینبرو و انرژی مداوماصلاح خطا با رفتن بر مسیرهوش مصنوعی تعاملیسریع دویدن مهم نیستبدون پیر فلکگیلگمش باستانی کیستغیرقابل دیدن کردن مادهتولید اندام با چاپ سه بعدقله برای دیدن نه برای به تاثیر روده بر مغزآپومورفین در پارکینسوندانشمندان اولین سلول مصناینترنت بدون فیلتر ماهوامهربانی، شرط موفقیتجوانان وطننقش زبان در سلطه و قدرت اذهن خود را مشغول هماهنگیچرا مردم با زندگی میجنگنزیرک ترین مردمبقا با سازگارترین فرد اسهوش عاطفی قسمت پنجمبرخی ملاحظات در تشنج های سعی کن به حدی محدود نشویگزارش یک مورد جالب لخته وتوهم جدایی و توهم علمآزمون تجربی، راهی برای رقارچ بی مغز در خدمت موجودتازه های اسکیزوفرنی(جنومرگ و سوال از قاتلداروی جدید لنفوم و لوکمیاگر فقط مردم میفهمیدند کمیگرن شدید قابل درمان اسجراحی گردن همیشه برای دینمای موفقیتاز نخستین همانند سازها ترمز بقای جهش ژنتیکینزاع بین علم و جهل رو به پزبان و شناخت حقیقت قسمت ابه بالاتر از ماده بیندیشیاد بگیر فراموش کنیهیچ چیز همیشگی نیستبرخی روش های تربیتی کودکشگفت نیست من عاشق تو باشمپیوند مغز و سر و چالشهای تیروفیبان موثر در سکته ی آغاز مبهم آفرینشلوب فرونتال یا پیشانی مغترکیب آمار و ژنتیکمستند جهان متصلداروی ضد جنون در درمان تیابزار بقا از نخستین همانما بخشی از این جهان مرتبطحقیقت، آن چیزی نیست که جلنهایت در بی نهایتاز تکینگی تا مغز و از مغز هفت سین یادگاری از میراث سفرنامه سفر به بم و جنوب بی شرمیکل اقیانوس در یک ذرهشبیه سازی سیستم های کوانهر حرکت خمیده می شود و هر بسیاری از مجرمان، خودشانپایان، یک آغاز استخلاصه ای از مطالب همایش متکامل داروینی هنوز در حاالگو نداشتیممقایسه رقابت و همکاریتشخیص ژنتیکی آتروفی های معجزه ی علمدر کمتر از چند ماه سوش جدابزار بقا از نخستین همانروش هایی برای کم کردن اضطمبتکران خودشکوفاحد و مرزها توهم ذهن ماستنوار عصب و عضله تعیین محلاز تکینگی تا مغز از مغز تهمیشه، آنطور نیست که هستسلسله مباحث هوش مصنوعیبیماری بیش فعالیکنترل همجوشی هسته ای با هصبر بسیار بایدوقتی ریشه ها عمیقند از چیتفاوت های بین زن و مرد فقپرتوزایی از جسم سیاهخوشبختی دور از رنج های متا بحر یفعل ما یشاامگا سه عامل مهم سلامتمنابع انرژی از نفت و گاز تعامل انسان با هوش مصنوعمغز کوانتومیدرمان ژنتیکی برای نوآوریابزار بقای موجود زنده از ریسدیپلام تنها داروی تایمدیون خود ناموجودحس و ادراک قسمت چهل و هشتچیزی منتظر شناخته شدناز تکینگی تا مغز- از مغز هنر، پر کردن است نه فحش دسوخت هیدروژنی پاکبیست تمرین ساده برای جلوکیهان خود را طراحی میکندطولانی ترین شبواقعیت چیستتلاش های جدید در درمان سرآنان که در قله اند هرگز خخطای حستاثیر کپسول نوروهرب بر سانرژی بی پایان در درون هرمنبع هوشیاری کجاست قسمت جلو رفتن یا عقبگردمغز بزرگ چقدر مفید هست ؟درمان سرگیجه بدون نیاز بابعاد بالاتررابطه تشنج و اوتیسمحس و ادراک قسمت پنجاه و سچگونه جمعیت های بزرگ شکل از تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی سیر آفرینش از روح تا مغز بار مغز بر دو استخوانکاربرد روباتهای ريز، در علم در حال توسعهواکسن ایرانی کرونا تولیدتمساح حد واسط میان مغز کوفیزیک آگاهیآیا هوش مصنوعی زندگی بشردو بیماری روانی خود بزرگ تاثیر انتخاب از طرف محیط انسانیت در برابر دیگرانمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان مرئی و نامرئیچقدر به چشم اعتماد کنیمدرک تصویر و زبان های مخلتاحساسات کاذبزمین در برابر عظمت کیهانحس و ادراک قسمت شصت و ششنگاهت را بلند کناستفاده از سلول های بنیاهوش مصنوعی از عروسک بازی ساختن آیندهبحثی در مورد عملکرد لوب فکشف جمجمه ای درکوه ایرهوعادت کردن به نعمتورزش هوازی ، بهترین تمریتو افق رویداد جهان هستیفرایند تکامل و دشواری هاآیا تکامل و تغییرات ژنتیدیوار، از ابتدا توهم بودتاثیر درجه حرارت بر عملکايا اراده آزاد توهم است یمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمجهان در حال نوسان و چرخشنقش انتخاب از طرف محیط، ندرد زانو همیشه نیاز به جرادغام میان گونه های مختلزندگی بی دودچت جی پی تیاصول انجام برخی نرمش ها دهوش مصنوعی در کامپیوترهاسریعترین کامپیوتر موجودبدون بار گذشتهگیاه بی عقل به سوی نور میغرور و علمتولید سلولهای جنسی از سلقله سقوطتاثیر روزه داری بر سلامت آب زندگی است قسمت چهارمدانشمندان تغییر میدان مغایندرالموفقیت هوش مصنوعی در امتجواب دانشمند سوال کننده نقش سجده بر عملکرد مغزارتباط شگفت مغز انسان و فذهن سالمچرا مغز انسان سه هزار سالزیست شناسی کل در جزء فراکبقا در ازای بیماریهوش عاطفی قسمت اولبرخی مرزهای اخلاق و علوم شلیک فراموشیگشایش دروازه جدیدی از طرتوهم جسمآزمون ذهنی گربه ی شرودینقبل از آغازتازه های بیماری پارکینسومرگ انتقال است یا نابود شداروی جدید میاستنی گراویاگر میدانی مصیبت بزرگتر میدان مغناطيسي زمین بشر جستجوی متن و تصویر به صورنمایش تک نفرهاز نخستین همانند سازها ترمز جهاننسبیت عام از زبان دکتر برزبان و شناخت حقیقت قسمت دبه جای محکوم کردن دیگران یادگیری مهارت های جدید دهیچ چیز، چقدر حقیقی استبرخی سلولهای عصبی در تلاشگفت انگیز بودن کیهانپیوند اندام از حیوانات بتکنولوژی های جدید و حالتإِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَلوتیراستامترکیب حیوان و انسانمشکل از کجاستدارویی خلط آورابزار بقا از نخستین همانرویای شفافما تحت کنترل ژنها هستیم یحقایق ممکن و غیر ممکننهادینه سازی فرهنگ اختلااز تکینگی تا مغز از مغز تچهار میلیارد سال تکامل باز تکینگی تا مغز از مغز تهم نوع خواری در میان پیشیسفرنامه سفر به بم و جنوب بی عدالتی در توزیع واکسن کلمات بلند نه صدای بلندشبکه های مصنوعی مغز به درهرچیز با یک تاب تبدیل به بسیاری از بیماری های جدیپاکسازی مغزخلاصه ای از درمان های جدیتکامل داروینی هنوز در حاالگو و عادت را بشکن و در امقابله ی منطقی با اعتراضتشخیص آلزایمر سالها قبل معجزه ی علم در کنترل کروندر آرزوهایت مداومت داشتهابزار بقا از نخستین همانروش هایی برای جلوگیری از متواضع باشحریص نباشنوبت کودکاناز تکینگی تا مغز از مغز تهمکاری یا رقابتسلطان جنگل یا صاحب ملکوتبیماری تی تی پیکنترل جاذبهصد قدح، نفتاده بشکستویتنام نوعی کرونا ویروس تفاوت های تکاملی در مغز وپرسش و چستجو همیشه باقی اخانه ی تاریکتاول کف پا و حقیقتاما شما از دید خفاش کور همنابع انرژی از نفت و گاز تعداد کلی ذهن ها در جهان مغز آیندگان چگونه است ؟درمان پوکی استخوانابزار بقای موجود زنده از ریشه های مشترک همه ی موجومدیریت اینترنت بر جنگحس و ادراک قسمت چهل و دومچیزی خارج از مغزهای ما نیاز تکینگی تا مغز- از مغز هوموارکتوس ها ممکن است دسودمندی موجودات ابزی بر بیش از نیمی از موارد انتقکیهانِ هوشیارِ در حال یاطی یکصد هزار سال اخیر هرچواقعیت چیستتلاش های جدید شرکت نورالآنزیم تولید انرژی در سلوخطر آلودگی هواتاثیر کتامین در درمان پاانرژی تاریکمنبع هوشیاری کجاست قسمت جلوتر را دیدنمغز بزرگ چالش است یا منفعدرمان سرگیجه بدون دارواتفاق و تصادفرادیوی مغز و تنظیم فرکانحس و ادراک قسمت پنجاه و شچگونه جمعیت های بزرگ شکل از تکامل تا مغز، از مغز تهوش مصنوعی از عروسک بازی سیستم تخلیه ی مغز بینشی نبار بزرگ ایستادن بر دو پاکاش شرف اجباری بود یا حتیعلم راهی برای اندیشیدن اواکسن اسپایکوژنتنفس هوازی و میتوکندریفیزیکدانان ماشینی برای تآیا هوش ارثی دریافتی از پدو بار در هفته ماهی مصرف تاثیر احتمالی عصاره تغلیانسان، گونه ای پر از تضادمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان مشارکتینقش قهوه در سلامتیدرک حقیقت نردبان و مسیری اخلاق و علوم اعصابزمین زیر خلیج فارس تمدنی حس و ادراک سی و هفتمچالش هوشیاری و اینکه چرا استفاده از سلول های بنیاهوش مصنوعی از عروسک بازی ساختن آینده، بهترین روش بحثی درباره هوش و تفاوتهکشف جدید تلسکوپ جیمز وبعادت بد را ترک کنورزش و میگرنتو انسانی و انسان، شایستفرایند حذف برخی اجزای مغآیا جنین انسان، هوشمندی دید تو همیشه محدود به مقدتاثیر درجه حرارت بر عملکای نعمت من در زندگیممنبع هوشیاری کجاست؟(قسمجهان در حال ایجاد و ارتقانقش اتصالات بین سلولهای دردهای سال گذشته فراموش ادغام دو حیطه علوم مغز و زندگی در جمع مواردی را برچت جی پی تیاصول توسعه ی یک ذهن کاملهوش مصنوعی در تفکر خلاق اسرگیجه از شایعترین اختلاگیاه خواری و گوشت خوار کدغربال در زندگیتولترودینقلب های سادهتاثیر روغن رزماری استنشاآب زندگی است قسمت هفتمدانشمندان روش هاي جدیدی ایا کوچک شدن مغزانسان الموفقیت در تفکر استجواب سنگ اندازینقش غذاها و موجودات درياارتباط شگفت انگیز مغز انذهت را روی چیزهای مفید متچرا مغزهای ما ارتقا یافت زیست شناسی باور حقیقت یا بقای حقیقی در دور ماندن اهوش عاطفی قسمت دهمبرخی نکات از گاید لاین پرشلیک فراموشیپل جویی اصفهانتوهمات و شناخت حقیقتآزمون ذهنی گربه شرودینگرقبل از انفجار بزرگتازه های درمان ام اسمرگ تصادفیداروی جدید آلزایمراگر نیروی مغناطیس نباشد میدان های مغناطیسی قابل جستجوی هوشیاری در مغز ماچند نرمش مفید برای کمردراز نشانه ها و آثار درک شدرمز جهان خاصیت فراکتالچسبیدن به خود، مانع بزرگ زبان و شناخت حقیقت قسمت سبه خوبی های دیگران فکرکنیادگیری هوش مصنوعی، عمیقهیچ وقت خودت را محدود به برخی سيناپسها طی تکامل و پیوند اندام حیوانات به اتکنولوژی و پیشرفتافت فشار خون ناگهانی در ولوزالمعده(پانکراس)مصنوعترازودونمشکلات نخاعیدارویی ضد بیش فعالی سیستابزار بقا از نخستین همانروان سالممانند آب باشحل مشکلروبات ها قول میدهندماه رجبحلقه های اسرارآمیزچهار ساعت پس از کشتار خوکاز تکینگی تا مغز از مغز تهمه چیز موج استسفری به آغاز کیهانبیمار 101 ساله، مبتلا به سکلوزاپین داروی ضد جنونشبکیه های مصنوعیهز ذره، یک دنیاستبسیاری از بیماری های جدیپارادوکس ها در علمخم شدن فضا-زمانتکامل زبانالگوی بنیادین و هوشیاریمقابله با کرونا با علم استشخیص ایدزمعجزه در هر لحظه زندگیدر آسمان هدیه های نادیدنابزار بقا از نخستین همانروش هایی ساده برای کاهش امجموعه های پر سلولی بدن محرکات چشم، ترجمه کننده ی نور از عمق تاریکیاز تکینگی تا مغز از مغز تهمانند سازی در انسانسم زنبور ، کلیدی برای واربیماری دویککندر در بیماریهای التهابصدای بم با فرکانس پایین، ویتامین E برای فعالیت صحتفاوت های زبانی سرمنشا تپرسشگری نامحدودخانواده پایدارتابوهای ذهنیامروز دانش ژنتیک هیچ ابهمنابع انرژی از نفت و گاز تعذیه ی ذهنمغز اندامی تشنه ی انرژی ادرمان پوکی استخوانابزار بقای موجود زنده از ریشه های مشترک حیاتمداخله ی زیانبار انسانحس و ادراک قسمت چهل و سومچیزی شبیه نور تو نیستاز تکینگی تا مغز- از مغزتهورمون شیرساز یا پرولاکتسی و سه پل اصفهانبیشتر کمردردها نیازی به کیست هیداتید مغزطبیعت موجی جهانواقعیت های متفاوتتلاش هایی در بیماران قطع ALS نگاهی کامل بر بیماری وآواز خواندن در قفس، نشانخطرات هوش مصنوعیتاثیر گیاه خواری بر رشد وانرژی تاریک که ما نمی تومنبع هوشیاری کجاست قسمت جمجمه انسان های اولیهمغز بزرگ چالشهای پیش رودرمان سرطان با امواج صوتاتوبان اطلاعات و پلِ بینراز تغییرحس و ادراک قسمت بیست و چهچگونه حافظه را قویتر کنیاز خود رها شوهوش مصنوعی از عروسک بازی سیستم تعادلی بدنبار سنین ابزار هوشمندی اکتاب گران و پرهزینه شد ولعلم ساختن برج های چرخانواکسن اسپایکوژن ضد کروناتنفس هوازی و میتوکندریفال نیکوآیا هوش سریعی که بدون احسدو برابر شدن خطر مرگ و میتاثیر ترکیبات استاتین (سانعطاف پذیری مکانیسمی علمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان معنانقش مهاجرت در توسعه نسل ادرک دیگراناخلاق پایه تکامل و فرهنگزمان چیستحس و ادراک- قسمت پنجاه و چالش هوشیاری و اینکه چرا استفاده از سلول های بنیاهوش مصنوعی از عروسک بازی ساختار فراکتال وجود و ذهبحثی درباره هوش و تفاوتهکشتن عقیده ممکن نیستعادت دادن مغز بر تفکرورزش بهترین درمان بیش فعتو با همه چیز در پیوندیفراتر از دیوارهای باورآیا جهان ذهن و افکار ما مدیدن خدا در همه چیزتاثیر درجه حرارت بر عملکای همه ی وجود منمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمجهان ریز و درشتنقش تیروئید در تکامل مغزدردی که سالهاست درمان نشارتقا و تکامل سنت آفرینش زندگی در سیاهچالهنتایج نادانی و جهلاصول سلامت کمرهوش مصنوعی در خدمت خلق وحسرگردانیگیرنده باید سازگار با پیمقالاتتومورها و التهاب مغزی عاقلب و عقلتاثیر رژیم گیاه خواری بر آب زندگی است قسمت اولدانشمندان روشی برای تبدیایا این جمله درست است کسیمولکول ضد پیریجوسازی مدرننقش غذاها و موجودات درياارتباط شگفت انگیز مغز انذخیره ی شگفت انگیز اطلاعچرا ویروس کرونای دلتا وازیست، مرز افق رویداد هستبلندی در ذهن ما درک بلندیهوش عاطفی قسمت دومبرخی نرمش ها برای درد زانشنا در ابهای گرم جنوب نیاپل خواجو اصفهانتوکل بر خداآزادی عقیده، آرمانی که تقبرستان ها با بوی شجاعتتبدیل پلاستیک به کربن و سمرگی وجود نداردداروی جدید ای ال اساگر نعمت فراموشی نبود بسمیدان های کوانتومی خلاحفره در مغزچند جهانیاز نظر علم اعصاب یا نرووسرنگ کردن، حقیقت نیستنسبت ها در کیهانزبان جانسوزبه خودت مغرور نشویادگرفتن، آغاز حرکت است هیچ کاری نکردن به معنی چیبرداشت مغز ما از گذر زمانپیوند سر آیا ممکن استتکنولوژی جدید که سلول هاافت هوشیاری به دنبال کاهلیروپریم داروی ترکیبی ضدترازودونمشکلات بین دو همسر و برخیداستانها و مفاهیمی اشتباابزار بقا از نخستین همانابزار بقا از نخستین همانروبات های ریز در درمان بیماپروتیلینحمله ویروس کرونا به مغزنون و القلماز تکینگی تا مغز از مغز تهمه چیز و هیچ چیزسقوط درون جاذبه ای خاص، چبیمار مرکز تنفس سلولیکلید نزدیک و نگاه تو بر فشباهت مغز و کیهانهزینه ای که برای اندیشیدبشکه ای که ته نداره پر نمپاسخ گیاهان در زمان خوردخونریزی مغز در سندرم کووتکامل زبانالگوبرداری از طبیعتملاحظه های اخلاقی دربارهتصویر خورشید یا خود خورشمعرفت و شناختدر آستانه ی موج پنجم کوویابزار بقا از نخستین همانروش جدید تولید برقمجرم، گاهی قربانی استحرکت چرخشی و دائمی کیهاننور دروناز تکینگی تا مغز از مغز تهمجوشی هسته ای، انرژِی بسماگلوتید داروی کاهش دهنبیماری دیستروفی میوتونیکندر علیه سرطانصرع و درمان های آنویتامین E در چه مواد غذایتفاوت ایستایی و تکاپوآلودگی هوا چالش قرن جدیدخار و گلتاثیر فکر بر سلامتانفجار و توقف تکاملی نشامنابع انرژی از نفت و گاز تغییرمغز انسان ایا طبیعتا تمادرمان آرتروز با ورزش موضابزار بقای موجود زنده از رژیم های غذایی و نقش مهم حس و ادراک قسمت نهمنکاتی در مورد تشنجاز تکینگی تا مغز، از مغز هوش فوق العاده، هر فرد اسسیلی محکم محیط زیست بر انبا هوش مصنوعی خودکار روبکیست کلوئید بطن سومطبیعت بر اساس هماهنگیواقعیت و مجازتلاشی برای درمان قطع نخافقر داده ها در هوش مصنوعیآینه در اینهدفاع از پیامبرتاثیر گیاه خواری بر رشد وانرژی خلا ممکن استمنبع هوشیاری کجاست قسمت جنین مصنوعیمغز بزرگ و فعال یا مغز کودرمانهای بیماری پارکینساتوسوکسیمایدراست دستی و چپ دستیحس و ادراک قسمت بیست و یکنگاه من، نگاه تو و یا حقیاز درخواست ها جدا شوهوش مصنوعی از عروسک بازی سیستم دفاعی بدن علیه مغز بارداری بدون رحمکتاب زیست شناسی باورعلایم کمبود ویتامین E را واکسن دیگر کرونا ساخته شتنفس بدون اکسیژنفاکسیبتآیا هشیاری کوانتومی وجوددو برابر شدن خطر مرگ و میتاثیر تغذیه بر سلامت روااهرام مصر از شگفتی های جهمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتجهان هوشمندنقش میدان مغناطیسی زمین درک درست از خود و هوشیاریاختلاف خانوادگی را حل کنزمان و مکان، ابعاد کیهان حس و ادراک- قسمت بیست و پچالش هوشیاری و اینکه چرا استیفن هاوکینگ در مورد ههوش مصنوعی از عروسک بازی ساختار شبکه های مغزی ثاببحثی درباره هوش و تفاوتهگل خاردار، زیباستعارضه جدید ویروس کرونا سورزش در کمر دردتو با باورهایت کنترل میشفرد موفقآیا جهش های ژنتیکی، ویرودیدگاه نارسای دوگانه ی متاثیر درجه حرارت بر عملکای آنکه نامش درمان و یادشمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمجهان شگفت انگیزنقش حفاظتی مولکول جدید ددرس گرفتن از شکست هاارتقا یا بازگشت به قبل اززندگی زمینی امروز بیش از نجات در راستگوییاضطراب و ترسهوش مصنوعی در خدمت خلق وحبدون زمان، ماده ای وجود نسربازان ما محققا غلبه می گالکانزوماب، دارویی جدیتاثیر ویتامین دی بر بیماتومورهای نخاعیقلب یا مغزتاثیر رژیم گیاه خواری بر آب زندگی است قسمت دومدانش، قفل ذهن را باز میکنایا ابزار هوشمندی یا مغز مولتیپل اسکلروز در زنان جامعه ی آسمانینقش غذاها و موجودات درياارتباط غیرکلامی بین انساذره ی معین یا ابری از الکچرا پس از بیدار شدن از خوزاویه نگاه ها یکسان نیستبلوغ چیستهوش عاطفی قسمت سومبرخی نرمش ها برای زانوشناخت و معرفت، و نقش آن دپلاسمای غالبتوپیراماتآزار دیگری، آزار خود استقدم زدن و حرکت دید را تغیتبدیل تراکت صوتی مصنوعی مراحل ارتقای پله پله کیهداروی جدید برای میاستنی اگر نعمت فراموشی نبود بسمیدان بنیادین اطلاعاتحق انتخابچند جهانیاز نظر علم اعصاب اراده آزرنگین کماننسبت طلایی، نشانه ای به سزبان ریشه هایی شناختی اسبه دنبال رستگاری باشیادآوری خواب و رویاشگفت زده و حیران باشهیچ کس مانند تو نگاه نمیکبررسي علل احتمالي تغيير پیوند سر، یکی از راه حلهاتکنولوژی جدید که سلول هاافتخار انسانلیس دگرامفتامین یا ویاستراشه ها روی مغزمشکلات روانپزشکی پس از سدخالت در ساختار ژنها