منبع هوشیاری کجاست قسمت بیست و هشتم
آیا تنظیم انرژی، کلید بیماری آلزایمر است؟!
در بیماری آلزایمر، قدرت شناختی و حافظه، کاهش می یابد. اگر هوشمندی را نتیجه ی شناخت و حافظه و قدرت واکنش درست، بدانیم، نتیجه خواهیم گرفت در بیماری آلزایمر، هوشمندی کمتر میشود.
هوشمندیintelligence در موجود زنده، فرایندی بعد از هوشیاری consciousness است و به عنوان علامتی از هوشیاری است.
براین اساس، بررسی سطح هوشمندی و فرآیندهایی که آن را تنظیم میکند میتواند ابزار مهمی در فرایندهای جلوه گری هوشیاری باشد هر چند خود هوشیاری در سطحی پایه ای تر قرار میگیرد.
نقش انرژی در تولید هوشمندی چگونه است؟
میتوکندری ها منابع تولید انرژی در موجود زنده هستند و هر اختلال در این اندامک ها میتواند تولید واحد های انرژی یا ATP را مختل کند.
هرچند سطوح مختلف هوشیاری در سطحی فراتر از مغز و ناظری- که از بیرون مجموعه ی مغزی بر آن می نگرد- در قسمت های قبلی این سلسله مباحث، مورد بررسی قرار گرفت، در کیهان مادی بررسی جلوه گری هوشیاری در بیشتر موارد از طریق هوشمندی است. بنابراین بررسی جلوه ی هوشیاری در کیهان مادی و ارتباط آن با مصرف انرژی، بی ارتباط با بررسی جایگاه هوشیاری نخواهد بود.
مطالعه ای، ارتباطی را یافته است بین چگونگی تولید انرژی در سلول ها برای عملکرد مغز و جهش ژنتیکی مرتبط با بیماری آلزایمر!.
گروهی از پژوهشگران در دانشگاه آدلاید ارتباطی را بین روشی که سلول ها برای عملکرد مغز، انرژی تولید میکنند و ژنهای جهش یافته ای- که در بیماری آلزایمر یافت میشود- دیده اند.
این کشف در مجله ی مکانیسمها ومدل های بیماری منتشر شدهاست و توضیحات بیشتری را در مورد این ارتباط به عنوان ایجادکننده ی ابتدایی و پایه ای بیماری آلزایمر در انسان، ارائه میدهد.
در این مطالعه پژوهشگران مغزهای بالغین جوان ماهی زبرا را- که جهش های ژنتیکی مرتبط با بیماری آلزایمر زودرس دارد- تحلیل کردند.
ماهی زبرا برای این مطالعه انتخاب شد، زیرا این ماهیان، خانواده ی بسیار بزرگی را ایجاد میکنند و این سبب میشود تاثیرات مخفی و پنهانی، در این جمعیت زیاد آشکار شود. گروه از تکنولوژی شکستن ژن لبه cutting-edge gene technology و تحلیل ریاضی استفاده کردند تا فعالیت ژن را مقایسه کنند و تفاوت های بین ماهی طبیعی و ماهی هایی- که جهش هایی در ژنهای خود داشتند- بشناسند. وقتی پژوهشگران جهش های متفاوت در ژن های متفاوت را پیدا کردند و دیدند تاثیرات متفاوتی بر عملکرد سلول مغزی دارد فهمیدند جهش های بیماری آلزایمر بر یکی از عملکردهای بسیار مهم سلولی یعنی استفاده از اکسیژن درون سلول ها برای تولید انرژی، تاثیر دارد.
مدیر پژوهش دکتر کاریسا بارتلسوناز آزمایشگاه ژنتیکی بیماری آلزایمر در دانشگاه آدلاید گفت: این خیلی جالب است زیرا ما میدانیم وقتی بیماری آلزایمر در نهایت ایجاد شود، مغز افراد، شدیدا در تولید انرژی دچار نقص و کمبود می شود. وقتی ما این ارتباط شگفت را فهمیدیم پژوهش خود را یک گام به پیش بردیم و اطلاعاتی از پژوهش دیگری را که ژن بیماری آلزایمر را در موش مطالعه کرده بود، دوباره تحلیل کردیم. ما توانستیم تاثیر مشابهی را ببینیم و این، اطمینان ما را در اینکه محرک اصلی و ابتدایی بیماری آلزایمر را در انسان شناسایی کرده ایم تقویت میکند.
مغز از انواع متفاوتی از سلول ها ساخته شده است که روش های پیچیده ای برای تولید و تقسیم انرژی دارند. گروه پژوهش آدلاید، اکنون میخواهد بیازماید چگونه جهش های بیماری آلزایمر، بر آن سلول های متفاوت تاثیر می گذارد. گروه از تکنولوژی برش ژن لبه ای وتحلیل ریاضی استفاده کردند تا فعالیت ژن را مقایسه کنند و تفاوت های اندک و مخفی را بین ماهی سالم و ماهیانی- که آن جهشها را داشتند- شناسایی کنند.
این خلیلی رضایت بخش بود که این فاکتور ابتدایی و عمومی بسیار مهم را که باعث ایجاد بیماری آلزایمر میشود پیدا کنیم. پژوهشگران میگویند هزینه ی بیماری آلزایمر بر جامعه بسیار زیاد است نه فقط در مراقبت از کسانی که نمیتوانند از خودشان مراقبت کنند بلکه در از دست دادن ارتباطات با کسانی که عاشق آنها بوده اند زیرا در آلزایمر، حافظه و قدرت شناختی پایین می آید.
دکتر بارتلسون میگوید: تولید انرژی مهمترین فعالیت پایه ای سلول است که از همه ی فعالیت ها به خصوص در اندام های بسیار فعالی مانند مغز، حمایت میکند
اگر ما بتوانیم جزییاتی را درمورد نقصی بفهمیم که در مصرف اکسیژن و تولید انرژی، وجود دارد ما ممکن است روش هایی را برای متوقف کردن بیماری قبل از آنکه آغاز شود، داشته باشیم و این قطعا فوایدی برای افراد سالمند جامعه خواهد داشت
عنوان مقاله:رونوشت های مغزی مدل های جستجوی بیماری آلزایمر در ماهی زبرا و موش، به متابولیسم به همخورده ی انرژی اشاره میکند.
تولید انرژی، مهمترین فعالیت پایه ای سلول است که از همه ی فعالیت های آن به خصوص در اندام های بسیار فعال مانند مغز حمایت میکند.
در اینجا ما تحلیل های رونوشتی مغز بالغین جوان(قبل از بیمار شدن)را از دسته ی جهش های شبیه بیماری آلزایمر خانوادگی با شروع زودرس و غیر زودرس early-onset familial Alzheimer’s disease (EOfAD)-like and non-EOfAD
خلاصه کردیم.
فعالیت سلولی وقتی فقط تحت تاثیر جهش های شبیه EOfAD قرار بگیرد تغییر میکند. به نظر میرسد این تغییر فعالیت، به دلیل تاثیر بر فسفوریلاسیون اکسیداتیو باشد.
این فرایند بیشتر انرژی مغز را تولید میکند. همه این جهش ها بر تولید پروتئین، تاثیر می گذارد.
ما مطالعه ی خود را بر موش های دارای آلل APOE توسعه دادیم و همان تاثیر را بر آلل allele ε4- که عامل خطر آلزایمر دیررس است- دیدیم.
نتایج ما از یک پایه ی مولکولی مشترک برای آغاز فرایندهای پاتولوژیک- که منجر به هر دو نوع آلزایمر زودرس و دیررس میشود- حمایت میکند. در این مطالعه از ماهی زبرا و مدل های جهش منفرد
EOfAD
استفاده شد.
https://neurosciencenews.com/energy-alzheimers-19839/...
برخی توضیحات از دکتر سلمان فاطمی نورولوژیست
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031