دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

کاربرد روباتهای ريزنانوروباتها در درمان بیماری ها و ساخت اندام های فرسوده و پیر

کاربرد روباتهای ريز(نانوروباتها) در درمان بیماری ها و ساخت اندام های فرسوده و پیر

داروهایی- که در درمان بیماری ها استفاده می شود- اگر به صورت خوراکی مصرف شوند- باید از چندین سد، در دستگاه گوارش بگذرند تا وارد خون شوند.

برای دور شدن از این سدها و ورود راحت تر داروها به بدن از روشهاي غیر خوراکي مانند تزریق زیر پوستی یا تزریق وریدی دارو استفاده می شود. پس از ورود دارو به بدن، دارو میان همه سلولهای بدن پخش میشود و مقدار اندکی از آن به سلولهای بیمار میرسد و مثلا در بیماری هاي مغزی، به دلیل سیستم حفاظتی خاص این سلولها و سد محکم بین خون ومغز، باز میزان دارویی- که به سلولها عصبی مي رسد- کمتر می شود.

مثلا در بیماری خاصی در سیستم عصبی انسان، اگر بخواهیم داروی خوراکی، داخل مغز برود و بخش آسیب دیده را ترمیم کند یا آن را جدا کند و مثلا در سرطان مغز بخش سرطانی را از میان ببرد، این دارو باید در درجه اول در برابر شیره گوارشی معده، مقاومت کند، بعد در برابر صفرا تجزیه نشود، بعد بتواند جذب سلول های جذبی روده کوچک شود.

اگر همه این مراحل را پشت سر گذراند، بعد از رفتن به داخل خون، به جای آنکه همراه با خون در همه بدن پخش شود، باید فقط جذب سلولهای مغزی شود و حالا در اینجا باز، با مویرگ هايي نفوذ ناپذیر مواجه است که سد بین خون و مغز را می سازند و باید از اینها هم بگذرد و در مرحله بعد به جای آنکه در میان میلیاردها سلول داخل مغز، سرگردان شود، فقط سلول سرطاني را شناسایی کند و به آن حمله نمايد یا آن را ترمیم کند!

مسافرتی بسیار حیرت آور که در اینجا از داروی بی مغز ميخواهيم!

و گم نکردن راه، برای باهوش ترین افراد هم بسیار دشوار است چه برسد به داروی بی جانی که در بهترین شرایط، ذکاوتش از مواد موجود در طبیعت فراتر نمیرود.

حقیقتا شناسایی محل بیماری، از میان این همه سد و سرگردانی دشوار است.

برای حل این مشکل، پزشکان داروساز از روشهای گوناگونی استفاده می کنند مثلا از داروی وریدی و یا زیر پوستی استفاده می کنند تا سد دستگاه گوارش، از میان برداشته شود یا مثلا از داروهایی با تمایل به گیرنده اي خاص، روي سلول هدف استفاده می کنند و این گیرنده هدف، روی دیگر سلولهای بدن وجود ندارد. بنابراین دارو جذب سلول هدف خود می شود.

ولی امروزه با پیشرفت مهندسی پزشکی، از روبات هایی- که حامل دارو هستند و به وسیله هدایتگری، بیرون از بدن بیمار هدایت میشود- استفاده می کنند تا دارو به نقطه مورد نظر خود برسد و این روبات ها درآینده به خصوص در درمان بیماری های مغز و نخاع- که به وسیله سد نفوذ ناپذیر بین خون و مغز(blood-brain barriers) احاطه می شوند- بسیار سودمند خواهد بود:

نانو روبات های پزشکی

با استفاده از دانش نانوتکنولوژی محققان توانسته اند نانو ربات های زیستی طراحی کنند که در بدن انسان قرار می گیرند و نقش محافظ و درمانگر را ایفا می کنند. این ریز ماشین های هوشمند، قادرند چندین نسخه از خودشان تهیه کنند و جایگزین بافت های فرسوده یا آسیبدیده کنند. این فرایند را خود تکثیری مینامند.

در آینده نانو ربات های هوشمند در مغز و بدن هر انسانی به تعداد زیاد وجود خواهند داشت و انسان را از ابتلا به انواع بیماری ها مصون می دارند، حتی روند پیر شدن بشر را به تعویق می اندازند و نیز قدرت جسمانی و حافظه را تقویت می کنند. با استفاده از نانوتکنولوژی، دستیابی به انرژی خورشیدی امکان پذیر خواهد شد. انرژی خورشیدی قابل تبدیل و استفاده به اشکال مختلف انرژی است و بشر را از منابع دیگر انرژی بی نیاز می کند.

با استفاده از دانش نانوتکنولوژی محققان توانسته اند نانو ربات های زیستی طراحی کنند که در بدن انسان قرار می گیرند و نقش محافظ و درمانگر را ایفا می کنند. این ریز ماشین های هوشمند قادرند چندین نسخه از خودشان تهیه کنند و جایگزین بافت های فرسوده یا آسیب دیده کنند.

این فرایند را خود تکثیری می نامند.

نانوربات ها ماشین های کوچکی هستند که برای انجام عملیاتی خاص و بعضا تکرارشونده با دقت بسیار بالا طراحی شده اند. نانو به معنی یک بیلیونیوم یا یک میلیاردم است. نانو ربات ها نه تنها قادر به تشخیص محل دقیق سرطان خواهند بود بلکه داروی مناسب برای از بین بردن سلول های سرطانی را تزریق می کنند.

امروزه تحقیقات وسیعی در زمینه درمان بیماری هایی چون دیابت، بیماری های قلبی و ایدز در حال انجام است. نانوربات ها دارای امکانات بالقوه ای هستند که با اجتماع و قرارگیری به صورت کلونی قادرند به طور موشکافانه و دقیق از سیستم، حفاظت کنند. در واقع با ساختاری اتمی یا مولکولی، در یک فرایند شناخته شده قرار داده می شوند تا چرخه ای را کامل کنند.

تکنولوژی نانورباتیک آنقدر سریع در حال پیشرفت است که یقینا زندگی انسان از اواسط قرن جاری به کلی متحول خواهد شد.
@salmanfatemi
این تغییرات شامل از بین رفتن بسیاری از بیماری ها، کاهش عوامل بسیاری از امراض و حتی جراحی ها است. یکی از مهمترین برنامه های گسترش علوم رباتیک در جهان، بیشتر کردن عمر بشر و مبارزه با پیری و عـواقب آن است.

از دهه ۸۰ میلادی تا کنون کوچک سازی (مینیاتورسازی) از اهم فعالیت ها در زمینه علوم کامپیوتری بوده است. سرعت رشد تکنولوژی هر بیست سال دو برابر خواهد شد، در نتیجه تکنولوژی در سال ۲۰۵۰ حدود ۳۲ برابر از سال ۱۹۵۰ جلوتر خواهد بود. یکی از شاخه هایی که رشد تکنولوژی در آن بسیار چشمگیر است، دانش پزشکی است. با ساخت ابزار و وسایل پزشکی در آینده روند پیر شدن کند می شود و مبـارزه بـا بیمـاری هـا آسـان تـر و مطمئـن تـر خـواهـد شـد. در زمینه کالبدشناسی از نانورباتها به منظور تعیین محل دقیق آسیب استفاده خواهد شد. در شرایطی استفاده از نانو رباتهای زیستی ضروری به نظر می رسد که امکان دسترسی به عضو موردنظر دشوار بوده یا امکان پذیر نباشد یا حتی در مواردی که عواقب دردناک و دشواری توسط پزشک پیش بینی شود.

برای طراحی یک نانوربات دانشمندان از مدل های طبیعی مثل ساختار رشته های DNA بهره می گیرند. با بهره گیری از دانش نانو تکنولوژی دانشمندان قادر به ساخت حسگرهای زیستی در ابعاد یک میلیاردم هستند.
هم اکنون نانو ربات هایی که در مراکز تحقیقاتی ساخته می شود به اندازه ای کوچک هستند که هنگام عطسه همراه با گرد و غبار به بیرون پرتاب می شوند. یکی از اولین ریز ربات هایی که برای کمک به علم پزشکی ساخته شد سلئو نام داشت. این میکرو ربات برای جاسازی در داخل روده انسان طراحی شده بود. سئلو مجهز به یک چنگال و چند حسگر بود. حسگرها بدین منظور تعبیه شده بودند تا مانع برخورد با موانع شوند، وظیفه چنگال نیز برداشتن نمونه از سطح روده است.

این ریز ماشین می توانست یا خود حرکت کند یا توسط پزشک با یک کنترل دستی به حرکت درآید. اسلوب کار نانو ربات هایی که در داخل بدن کار گذاشته می شوند، شبیه سازی از محیط در فضایی سه بعدی است و تجزیه و تحلیل اطلاعات در آن ها بر مبنای روش های کوانتومي است. نانوربات ها مانند انسـان، بـه اطـلاعـات اطـرافشـان نیاز دارند.

به دلیل نوع کار این نانو ربات ها در بدن، تجهیزات و یا سخت افزار این ماشین های مولکولی بسیار پیشرفته و ابتکاری است. در ســاخــت سـنـســورهــای زیـسـتــی تـنـهــا روش هــای مـیـکــروالـکـتــرونیکـی کـاربـرد دارد. نانورباتهای زیستی دارای سنسورهایی در ابعاد بسیار کوچک هستند و در عین حال به گونه ای طراحی شده اند که با شرایط زیستی بدن انسان سازگارند.

نانوربات های زیستی با داشتن حسگرهای بسیار حساس از تجهیزاتی خواهند بود که امور پزشکی را به تدریج متحول می کند. در واقع، مدلی از ماشین های مولکولی هستند که با روش های خاصی ارتباطات و اتصالات بین سلول های بیولوژیکی را کنترل کرده و بهبود میبخشد، به عبارتی روی نحوه عملکرد سلول ها نظارت کرده و کنترل صحیح آنها را به عهده میگیرد. روش کار این مدل های مولکولی بر اساس شبیه سازی در محیط سه بعدی است.

منابع انرژی برای نانو ربات ها
مؤثر ترین روش برای این که نانو ربات ها مدام در حال حرکت و فعالیت باشند(در هر محیطی نه صرفا محیط بیولوژیک)، ایجاد منابعی از انرژی است که از محیطی که نانو ربـات در آن مـشـغـول بـه کـار اسـت فـراهـم شـود. انـرژی جـنـبـشـی سـیـال، اشـعه های الکترومغناطیسی- که از نور ساطع می شوند- گزینه های مناسبی برای منبع انرژی هستند، که این اشعه ها برای فضای کاری باز مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین استفاده از تغییرات دمایی یا کم و زیاد شدن نور نیز گزینه مناسبی هستند. اما برای یک فضای کاری گسترده، انرژی تولید شده از ارتعاش مناسب تر خواهد بود که در محیط های مختلف از جمله محیط بیولوژیک، می توان از آن استفاده کرد.

مزایا و مشکلات نانورباتیک:
به طور کلی در ساخت نانو ربات دو مسئله مهم وجود دارند. اولا شبیه سازی و طـراحـی بـر اسـاس ربـات هـای مـاکـرو کـه شـامـل نـیـروی مـحرکه، برقراری ارتباط و جهتیابی است و ثانیا جمع کردن قطعات نانو ربات. تحقیقات در زمینه نانورباتیک جنبه تئوری داشته و تا کنون نانو ربات مصنوعی غیر بیولوژیک ساخته نشده است. اما از نظر تئوری مزایا و مشکلاتی مورد توجه واقع شده اند که عبارتند از:
۱- با دوام بودن نانو ربات ، که از نظر تئوری سال ها دوام دارند.

2-زمان عملکرد آنها بسیار کم است،زیرا جابجایی آنها محدود بوده و اتفاقات بیولوژیک با همان سرعت رخ می دهند اما در زمان کمتر.
3-احتمال می رود که نانو ربات ها به دلیل اندازه کوچک ،از سوی بدن به عنوان عوامل بیماری زا شناسایی نشوند.

۳-اندازه کوچک، محدودیت هایی ایجاد می کند به این دلیل که اندازه های فوق العاده کوچک، امکان عبور نانو ربات از هر ساختار نا مشخص و ناخواسته را می دهد، بدون اینکه هدایت یا متوقف شود.

@salmanfatemi
اجزای نانو ربات:
بنا به نوع کاربری نانوربات، اجزای آن تغییر می کنند اما اجزای بیان شده در این قسمت، اجزای اصلی نانو ربات ها هستند که در هر نانوربات صرف نظر از نوع کاربرد وجود دارند.

نانوسنسورها:
نسل جدید سنسورها، در مقیاس نانو، به سه دسته تقسیم می شوند:
۱-سنسورهای فیبر نوری (اپتیکی)
۲-سنسورهای مکانیکی
۳-سنسورهای الکترونیکی

نانو سنسورهای اپتیکی
از این نانوسنسورها برای مطالعه متابولیسم در سلول های زنده استفاده می شود. پروب های فـــیـــبـــــر نـــــوری ســـــر بــســیـــــار نـــــازکـــــی دارنـــــد (۵۰۰-۲۰ نـانـومـتـر.) هنگامی که نور به این فیبر تابیده می شود، این سر نازک میدان ناپایداری تولید می کند.زیرا قطر این سر فیبر از طول موج نور کمتر است.وضوح تصویر با این پروب ها بسیار زیاد است. به دلیل این که این میدان ناپایدار، حـجــم کــوچـکــی از اطــراف خــود را تـحــریـک میکند.

نانوسنسورهای مکانیکی
در مقیاس نانو، پیوندهایی قوی بین ساختارها بـا خـواص مکانیکی یا الکترونیکی یا شیمیایی وجود دارد که ساخت وسائل نانومتریک بسیار حساس به محیط و مواد شیمیایی را امکان پذیر مـی سـازد. بـه وسیلـه ایـن حساسیت بسیار بالا تـغـیـیــر شـکــل هــای مـکــانیکـی و سیگنـال هـای گرمایی وآکوستیک قابل تشخیص هستند.

نانومدیسین:
نــــــانــــــومـــــدیـــســـیـــــن در واقـــــع اســـتـــفـــــاده از نــانـوتکنـولـوژی در درمـان، تشخیـص و کنتـرل سیستم های بیولوژیک است، که شامل شناسایی هـدف مـربـوطـه و انـتـخاب حامل های مناسب برای دست یابی به پاسخ های مناسب و حداقل سـاخـتـن اثـرات جـانـبی داروها است. در زمینه نـانـومـدیـسـیـن، نـیـازی بـه تـغـیـیـر دادن تـرکیبات دارویی نبوده و فقط طریقه حمل آن باید تغییر کند. این سیستم دارای یک حامل است که دارو توسط آن قسمت حمل می شود. مشخصه مهم یک سیستم دارو رسان مؤثر، توانایی برای انجام انتقال هدف دار و کنترل شده دارو است. برای ایـن مـنـظـور داروهـا باید باسرعت مناسبی آزاد شوند. آزاد شدن سریع دارو باعث عدم جذب مناسب و اثرات جانبی دیگر دارد.

به علاوه باید توجه داشت که دارو هنگام حمل، تجزیه نشود، بـرای هـمـیـن داروهـا را بـایـد در مـحـفـظـه هـایی (کپسول هایی) قرار داد. ماده حامل دارو باید با دارو سازگار بوده تا دارو به راحتی با آن پیوند برقرار کند.

نانو جراحی:
روش های جراحی کلاسیک به صورت ماکرو هستند؛ اما بعضی از جراحی های خاص مثل جراحی چشم نیازمند وسایل و ابزار ظریف تر و کوچک تر شده اند. لذا میکرو جراحی ظهور پیدا کرد و در چند سال اخیر، کوچک سازی، پیشرفت های زیادی در جراحی ایجاد کرده است. اولین مزیت نانوجراحی کاهش شوک ها و زخم های ناشی از جراحی کلاسیک است. همچنین شکاف و برش در نانوجراحی وجود ندارند. همین مسائل باعث بهبودی سریع تر بیمار می شود. جراحی های معمولی سنگین و طاقت فرسا هستند؛ هم برای بیمار و هم برای جراح.

از یک طرف بیمار دچار ترس و دلهره، دردهای متعدد و زمان بهبودی طولانی شده و از طرف دیگر جراح به تمرکز، برای مدت طولانی احتیاج دارد تا جراحی را کامل و دقیق انجام دهد. اشتباهات جراح که ناشی از خستگی و دید کم هستند اجتناب ناپذیرهستند. در نانوجراحی، جراح از دسته هایی برای فرمان استفاده می کند تا بازوهای نانو ربات را- که مجهز به ابزار جراحی کوچک هستند- کنترل کرده و به محل مورد نظر برساند. بازوی دیگر نانو ربات، دوربینی حمل میکند که جراح می تواند محیط درون بدن را مشاهده کند.

نانو ربات عنکبوتی از جنس مولکول DNA:
دانشمنـدان در آمـریکـا یـک ربـات مـولکـولـی از جنـس مولکول وراثتی DNA خلق کردهاند که مانند عنکبوت، در امتداد یک مسیر ساخته شده از کد شیمیایی برای حیات، راه میرود. این ربات فقط چهار نانومتر قطر دارد که چهار میلیاردیوم یک متر است. این نانوربات، شبیه به یک عنکبوت چهار پا طراحی شده است. این هیولای مینیاتوری در امتداد زنجیرههای DNA متصل شده به هم حرکت میکند که درست به روش حرکت رباتهای صنعتی در امتداد یک خط مونتاژ است.

بدن این عنکبوت از پروتئین معمولی موسوم به <استرپتاویدین> ساخته شده است. این دستاورد که شرح آن در مجله علمی نیچر به چاپ رسیده گامی دیگر در آزمایشات مقیاس نانو است که در آینده به خلق ارتشی از نانورباتها برای پاکسازی عروق و ترمیم بافتهای آسیب دیده، منجر خواهد شد.

به کارگیری نانوربات برای جراحی:
نانوربات قابل کنترلی- که قادر است در جراحی سرطان مورد استفاده قرار گیرد- در حال ساخت است. دقت کار این نانوربات بیش از فناوریهای رایج امروزی است. این نانوربات که دقت بالا تنها یکی از مزایای آن است، قادر است در طول ۵ تا ۱۰ سال آینده به خدمت جراحان درآید.
@salmanfatemi
داخل این دستگاه موتورهای بسیار کوچکی قرار دارد که این دستگاه را قادر میسازد تا به نقطهخاصی از تومور برود. این در حالی است که با هیچ دستگاه جراحی نمیتواند با دقت میلیمتری روی تومورها کار کرد؛ اما نانورباتها این دقت را زیر نانو پایین می آورند. با این نانوربات میتوان تستهای پاتولوژی یا تشخیص طبی را طی چند دقیقه انجام داد و حتی میتوان دارویی را بهمنظور از بین بردن تومور با دقـت وارد بدن بیمار کرد.

هماکنون طراحی الگوریتمهای حرکتی نانوربات و تست فعالیتهای مختلف این نانوربات در حال انجام است.

استفاده از نانوربات به معنی کنار زدن جراحان در فرایند جراحی نیست بلکه جراحان باید بهصورت ناظر روی فعالیت نانورباتها در طول جراحی نظارت داشته باشند و مانند نقش هدایتی خلبان، در این مسیر ایفای نقش کنند.

ساخت نانو ربات کربنی برای حمل دارو در بدن بیماران:
نانو ربات کربنی به ابعاد ۱۰۰ نانومتر به وسیله دستگاه های کنترل شده، داروهای تـزریقی را در بافت بدن بیماران هدایت می کند. نانو ربات کربنی قابلیت حمل هر دارویی را در بدن دارد. پس از تزریق دارو به این دستگاه دارو به تمام بافت های بیمار به خصوص بافت های سرطانی و ایدزی رسیده و آن ها را از بین می برد. در حال حاضر شبیه سازی کامپیوتری این طرح انجام شده است.

تولید نانو رباتها:
ســاخــت نـانـوربـاتهـا بـه کـار بـرده شـده در پزشکی مستلزم حصول پیشرفتهایی در مواد سخت الــمـــاسگـــونـــه اســـت و ایـــن کـــار هــم امـکــانپــذیــر اســت و تــولـیــد نـانـو ابـزارهـا طـی سـالهـای اخیـر رو بـه رشـد بـوده اسـت. تـولید الـمــاس گــونــههــا مــرحـلــه بــه مــرحلـه در حـال پـیشرفت است و برای حرکت به سمت تولید ربـاتهـا در ابـعـادی قابل مقایسه با باکتریها، لازم است درکی از این زمینه وجود داشته باشد. به عنوان مثال، چند ماه قبل، اولین ربات متحرک سـاخـتـه شـد کـه مـیـتـوانست تا ابعاد ۶۰ در ۲۵۰ میکرون را اندازه بگیرد.
در ایـن مـقـیاس، میتوان پیشبینی نمود که ابـعـاد ربـاتهـایـی کـه در سـالهـای آیـنده پدید میآیند به سرعت به ۱۰۰ میکرون و بعد از آن ۵۰ میکرون و همین طور کاهش مییابند. هماکنون نمونهِ اولیهِ وسیلهِ ۹۰ نانومتری Intel، یک ۵۲ SRAM مـگابیتی کاملا کاربردی تولید کرده که طول پایهِ ترانزیستور آن ۵۰ نانو متر است و ابعاد سـلـول SRAMآن تـنـهـا حدود ۱ یا تقریباً نصف اندازهِ سلول اغلب SRAMهای پیشرفتهِ امروزی است.

تـا سال ۲۰۱۶، ICهای با عملکرد بالا حاوی بـیـش از ۸/۸ مـیـلیارد ترانزیستور، در فضایی به مـساحت ۲۸۰ میلی متر مربع خواهند بود. این رقم بیش از ۲۵ برابر تعداد ترانزیستورهایی است که روی تراشههای امروزی با ابعاد ۱۳۰ نانو متر قـــرار دارد. امـــا از آنــجــا کــه درون بــدن انـســان رگهای کوچکی به قطر ۳۰ تا ۶۰ میکرون وجود دارد، مـیتـوان پـیدایش اولین نانوربات طی ده سال آینده را کاملا طبیعی دانست.

فناورینانو در خدمت پزشکی
در واقـع تـاکنـون نـانوابزارهای کاملا کاربردی بسیاری مانند موتورها، حسگرها، محاسبهگرهای زیست مولکولی و نانوترانزیستورها ساخته شده است. اما در حال حاضر عمدهترین چالش، مجتمعسازی چندین بخش مجزا از این نانوابزارها روی یک نانوربات قابل کنترل است. در این راه، شبیهسازیهای نظری به عنوان ابزاری مفید و ارزشمند برای مجتمعسازی سیستم و آزمایشپذیر شدن آن به شمار می آید.

به هر حال، اطمینان از دستیابی به کنترل مناسب بر چنین نانوماشینهایی، یکی از موضوعات بحثانگیز در راه محقق شدن نانورباتها است و در واقع میتوان از طریق روشهـای نـانومکاترونیک )nanomechatronics( به ارزیابی و محاسبه آن پرداخت. استفاده از نانورباتها در انسان پس از انجام صدها آزمایش با تمام جزئیات از ابتدا روی موشهای آزمایشگاهی ممکن خواهد شد. در واقع، این روند طولانی آزمایشگاهی، برای هر فناوری زیست پزشکی جدیدی انجام میشود. مانند فناوری نانوپوستهها که با موفقیت روی موشهای آزمایشگاهی برای مبارزه با سرطان به کار گرفته شد.

استفاده از این نانوپوستهها نتیجهِ پیشرفتهای به دست آمده در فناوری نانو است و بـه عنـوان یک روش درمانی- دارویی نتایج مثبت و امیدوارکننده ای داشته است. با پیشرفت بیشتر در حرکت به سمت نانورباتها، میتوان به نتایج مؤثرتر دیگری در زمینهِ مراقبتهای بهداشتی امیدوار بود.

@salmanfatemi
نانوربات در بدن انسان:
بـــرای رســیـــدن بـــه بــیـشـتــریــن کــارایــی یــک نانوربات در بدن انسان، نانورباتها در حالت ایده آل نباید قطری بزرگتر از ۳ میکرون داشته بــاشـنــد. ایــن نــانـــوربــات بــایــد دارای مـبــدلهـا (transducers) و مــحـــــرکهـــــا (actuator)هــــای کـارآمـد بـا هـزینـه مصرفی کم بوده و بتوانند به محـض قـرار گـرفتـن درون بـدن انسـان بـه طور موثری با محیط پیرامون خود تعامل کنند.
بــرای پــاســخدهــی مـؤثـر در زمـان واقعـی بـه مـحیط، در این نانوربات باید سیستم مجتمعی، تـعـبیه شده باشد. به همین دلیل انتظار میرود هنگام نیاز به چنین پاسخهای حرکتی با استفاده از مـوتورهایی برای کشش ربات حرکتهای کـنـتـرلـی لازم را فـراهم کرد؛ کاری که با برخی دخـــالـــتهـــای زیـســت پــزشـکــی قــابــل انـجــام است.کنترل نانورباتی مبتنی بر حسگرها را هم میتوان با استفاده از نانوحسگرهای حرارتی یا شیمیایی انجام داد.

تحقیقات در زمینه نانو ربات هایی که مجهز به حـسـگـرهای زیستی و دارویی باشند در سطح گسترده ای در حال انجام است.

http://www.bmecenter.ir/…/%D9%86%D8%A7%D9%86%D9%88-%D8%B1%D…


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

سلمان فاطمی [ 1398-08-30 ]
با استفاده از دانش نانوتکنولوژی محققان توانسته اند نانو ربات های زیستی طراحی کنند که در بدن انسان قرار می گیرند و نقش محافظ و درمانگر را ایفا می کنند این ریز ماشین های هوشمند قادرند چندین نسخه از خودشان تهیه کنند و جایگزین بافت های فرسوده یا آسیب دیده کنند

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
دندان ها را مسواک بزنید تهمیشه داناتر از ما وجود دبیش از نیمی از موارد انتقدغدغه نتیجه ی نادانی استواقعیت چیستزبان و تکلم برخی بیماریهگامی در درمان بیماریهای تنفس هوازی و میتوکندریمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشباهت زیاد بین سلول هاي عإِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانحق انتخابچهار ساعت پس از کشتار خوکاز تکینگی تا مغز از مغز تدین، اجباری نیستهورمون شیرساز یا پرولاکترقیبی قدرتمند در برابر مواکسن اسپایکوژن ضد کروناباد غرور و سر پر از نخوت وفیزیکدانان ماشینی برای تسفرنامه سفر به بم و جنوب پول و عقیدهتو باید نیکان را به دست بمنتظر نمان چیزی نور را بهطی یکصد هزار سال اخیر هرچالگوبرداری از طبیعتتاثیر رژیم گیاه خواری بر ابزار بقای موجود زنده از حوادث روزگار از جمله ویرنوعی سکته مغزی ، وحشتناک از تکامل تا مغز، از مغز تدانشمندان تغییر میدان مغهوش مصنوعی از عروسک بازی رویا حقی از طرف خداورزش در کمر دردبحثی درباره هوش و تفاوتهفردا را نمیدانیمسم زنبور ، کلیدی برای وارپیام های ناشناخته بر مغز توهم لیلیپوتی(ریزبینی)میگرن سردردی ژنتیکی که بعلم ساختن برج های چرخانانواع سکته های مغزیتحریک عمقی مغز در آلزایممعرفت و شناختاتوسوکسیمایدحس و ادراک قسمت 78چگونه به سطح بالایی از هواستفاده از سلول های بنیاداروی جدید برای ای ال اسهوش مصنوعی از عروسک بازی روش هایی برای جلوگیری از ژن همه چیز نیستبرنامه ی مسلط ژنها در اختقانون جنگلسیاهچاله های فضایی منابعپروتز عصبی برای تکلمتوصیه هایی در مصرف ماهیما بخشی از این جهان مرتبطعدم توقف تکامل در یک انداانسان باشتشنج چیستمغز انسان برای شادمانی طاختلال در شناسایی حروف و حس و ادراک قسمت پنجاه و یچالش هوشیاری و اینکه چرا اضطراب و ترسدر ناامیدی بسی امید استهوش مصنوعی درخدمت خلق وحرژیم های غذایی و نقش مهم کمردرد و علل آنبرخی اختلالات عصبی مثانهلوتیراستامساهچاله ها تبخیر نمیشودآنان که در قله اند هرگز ختکامل جریان همیشگی خلقتمباحث مهم حس و ادراکسایتهای دیگراولین سلول مصنوعیتغییر زودتر اتصالات مغزیمغز حریص برای خون، کلید تارتباط میکروب روده و پارحس و ادراک قسمت شصت و هشتنجات در راستگوییبه نقاش بنگردرمان های جدید میگرنهوشمندی کیهانرجزخوانی هایی که امروز بکودکان را برای راه آماده بررسی علل کمر درد در میانمقابله با کرونا با علم اسسرنوشتآیا هشیاری کوانتومی وجودتا 20 سال آینده مغز شما به مداخله ی زیانبار انساناینترنت بدون فیلتر ماهواجهان قابل مشاهده بخش کوچنقش هورمون های تیروئید دارزش حقیقی زبان قسمت سومخواب سالم عامل سلامتیچرا حجم مغز گونه انسان دربی نهایت در میان مرزهادرمان سرگیجه بدون نیاز بهدف یکسان، در مسیرهای متزمان پلانککتاب گران و پرهزینه شد ولتفکر قبل از کارمنابع انرژی از نفت و گاز شلیک فراموشیآیا جهش های ژنتیکی، ویروتاثیر کپسول نوروهرب بر سمرز جدید جستجو و اکتشاف، اگر با مطالعه فیزیک کوانجهان پر از چیزهای اسرار آنقش روی و منیزیم در سلامتاز انفجار بزرگ تا انفجار خدای رنگین کماننظریه ی تکامل در درمان بیبیماری اضطراب عمومیدرک درست از خود و هوشیاریوقتی فهمیدی خطا کردی برگزیباترین چیز در افزایش سکشتن عقیده ممکن نیستتقویت سیستم ایمنیمنبع هوشیاری کجاست قسمت شگفتی های نقشه ی ژنتیکیآتش منبع انرژیتاثیر انتخاب از طرف محیط مطالبه ی حق خودابزار بقا از نخستین همانجوانان وطننمیتوان با بیرون انداختناز تکینگی تا مغز از مغز تهمیشه راهی هستبیشتر کمردردها نیازی به ذهن ما از در هم شکستن منبواقعیت چیستزبان و شناخت حقیقت قسمت چگامی در درمان بیماریهای تنفس هوازی و میتوکندریمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشجاعت و ترسافت فشار خون ناگهانی در وتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانحقیقت قربانی نزاع بین بی نوآوری ای شگفت انگیز داناز تکینگی تا مغز از مغز تدید تو همیشه محدود به مقدهوش فوق العاده، هر فرد اسرموزی از نخستین تمدن بشرواکسن دیگر کرونا ساخته شبار بزرگ ایستادن بر دو پافاجعه ی جهل مقدسسفرنامه سفر به بم و جنوب تو تغییر و تحولیمنحنی که ارتباط بین معرفطبیعت موجی جهانالتهاب شریان تمپورالتاثیر رژیم گیاه خواری بر ابزار بقای موجود زنده از حکمت الهی در پس همه چیزنیکولا تسلااز تکامل تا مغز، از مغز تدانشمندان روش هاي جدیدی هوش مصنوعی از عروسک بازی رویاها از مغز است یا ناخووزن حقیقی معرفت و شناختبحثی درباره هوش و تفاوتهفرزندان زمان خودسماگلوتید داروی کاهش دهنپیدایش زبانتوهم چیستمیگرن شدید قابل درمان اسعلایم کمبود ویتامین E را انگشت ماشه ایتداوم مهم است نه سرعتمغز فکر میکند مرگ برای دیاتصال مغز و کامپیوترحس و ادراک قسمت 82چگونه باغبانی باعث کاهش استفاده از سلول های بنیاداروی جدید برای دیابتهوش مصنوعی از عروسک بازی روش هایی ساده برای کاهش اژن هوش و ساختارهای حیاتی برندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱قانون جنگلسیاهچاله ها، دارای پرتو پرورش مغز مینیاتوری انساتوضیحی ساده در مورد هوش مما تحت کنترل ژنها هستیم یعدم درکانسان جدید از چه زمانی پاتشنج و حرکات شبه تشنجی قامغز انسان برای شادمانی طاختلال در شناسایی حروف و حس و ادراک قسمت پنجاه و دچالش هوشیاری و اینکه چرا اطلاع رسانی اینترنتیدر هم تنیدگی مرزها و بی مهوش مصنوعی ساخته هوش طبیرژیم های غذایی و نقش مهم کمردرد با پوشیدن کفش منابرخی اصول سلامت کمرلوزالمعده(پانکراس)مصنوعسایه را اصالت دادن، جز فرآنزیم تولید انرژی در سلوتکامل داروینی هنوز در حامجموعه های پر سلولی بدن ماوکرلیزوماب داروی جدید شتغییر عمودی سر انسان از پمغز در تنهایی آسیب میبینارتباط ماده و انرژیحس و ادراک قسمت شصت و دونخاع ما تا پایین ستون فقربه نقاش بنگردرمان های جدید در بیماری هوشیاری و وجودرحم مصنوعیکوری گذرای ناشی از موبایبزرگ فکر کنملاحظه های اخلاقی دربارهسریع دویدن مهم نیستآیا واکنش های یاد گرفته وتا بحر یفعل ما یشامدارک ژنتیکی چگونه انسانایندرالجهان موازی و حجاب هانقش هورمون زنانه استروژنارزش خود را چگونه میشناسخواب سالم عامل سلامتی و یچرا خشونت و تعصببی ذهن و بی روحدرمان سرگیجه بدون نیاز بهدف از تکامل مغززمان به چه دلیل ایجاد میشکتاب زیست شناسی باورتفکر خلا ق در برابر توهم منابع انرژی از نفت و گاز شنا در ابهای گرم جنوب نیاآیا جهش ژنتیکی و تنظیم اجتاثیر کتامین در درمان پامزایای شکلات تلخ برای سلاگر تلاش انسان امروز براجهان پر از چیزهای جادویی نقش روزه داری در سالم و جاز بحث های کنونی در ویروسخدایی که ساخته ی ذهن بشر نظریه ی تکامل در درمان بیبیماری بیش فعالیدرک عمیق در حیواناتوقتی پر از گل شدی خودت را زیر فشار کووید چه باید کرگل خاردار، زیباستتلقین اطلاعات و حافظهمنبع هوشیاری کجاست قسمت شگفتی های زنبور عسلآثار باستانی تمدن های قدتاثیر احتمالی عصاره تغلیمطالبی در مورد تشنجابزار بقا از نخستین همانجواب دانشمند سوال کننده نمیتوان بر سیاه سیاه نوشاز تکینگی تا مغز از مغز تاز تکینگی تا مغز از مغز تهمیشه عسل با موم بخوریمبا هوش مصنوعی خودکار روبذهن چند جانبه نیازمند نگواقعیت های متفاوتزبان و شناخت حقیقت قسمت اگاهی لازم است برای فهم و تنفس بدون اکسیژنمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشرکت نورالینک ویدیویی ازافت هوشیاری به دنبال کاهتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانحقیقت آنطور نیست که به نظنوار مغز مشاهده ی غیر مستاز تکینگی تا مغز از مغز تدیدن خدا در همه چیزهوش مصنوعی می تواند بر احرمز و رازهای ارتباط غیر کواکسن دیگری ضد کرونا از دبار سنین ابزار هوشمندی افاصله ها در مکانیک کوانتسفرنامه سفر به بم و جنوب تو جهانی هستی که خودش را منشأ اطلاعات و آموخته ها طبیعت بر اساس هماهنگیامواجی که به وسیله ی ماشیتاثیر رژیم گیاه خواری بر ابزار بقای موجود زنده از حافظه میتواند بزرگترین دنیاز به آموزش مجازی دیجیاز تکامل تا مغز، از مغز تدانشمندان روشی برای تبدیهوش مصنوعی از عروسک بازی رویاهای پر رمز و حیرتی دروزوز گوشبحثی درباره هوش و تفاوتهفرضیه ای جدید توضیح میدهسندرم کووید طولانیپیر شدن حتمی نیستتوهم وجودمیدان مغناطيسي زمین بشر علایم کمبود ویتامین E را انگشت نگاری مغز نشان میدتداخل مرزها و صفات با بینمغز قلباثر مضر مصرف طولانی مدت رحس و ادراک قسمت چهلچگونه تکامل مغزهای کنونیاستفاده از سلول های بنیاداروی جدید ضد میگرنهوش مصنوعی از عروسک بازی روش جدید تولید برقژن یا نقشه توسعه مغز و نقبرین نت به جای اینترنتقانونمندی و محدودیت عالمسیاهچاله و تکینگی ابتدایپرتوهای صادر شده از سیاهتیوتیکسن داروی ضد جنونمانند آب باشعسل طبیعی موثر در کنترل بانسان خطرناکترین موجودتشنج عدم توازن بین نورون مغز انسان رو به کوچک تر شاختلالات مخچهحس و ادراک قسمت پنجاه و سچالش هوشیاری و اینکه چرا اطلاعات حسی ما از جهان، چدر هم تنیدگی کوانتومیهوش احساسیرژیم ضد التهابیکنفرانس تشنج هتل کوثر اصبرخی بیماری ها که در آن بلیروپریم داروی ترکیبی ضدساخت شبکه عصبی مصنوعی با آینه در اینهتکامل داروینی هنوز در حامحل درک احساسات روحانیايندگان چگونه خواهند دیدتغییرات منطقه بویایی مغزمغز را از روی امواج بشناسارتباط متقابل با همه ی حیحس و ادراک قسمت شصت و ششنخستین تمدن بشریبه نادیدنی ایمان بیاوردرمان های رایج ام اسهوشیاری و افسردگیرحم مصنوعیکی غایب شدی تا نیازمند دلبزرگ شدن مغز محدود به دورملاحظات بیهوشی قبل از جرسریعترین کامپیوتر موجودآیا یک، وجود داردتابوهای ذهنیمروری بر تشنج و درمان هایایا کوچک شدن مغزانسان الجهان ما میتواند به اندازنقش ویتامین K در ترمیم اساز فرد ایستا و متعصب بگذرخواب عامل دسته بندی و حفطچرا در مغز انسان، فرورفتبی شرمیدرمان سرگیجه بدون داروهدف از خلقت رسیدن به ابزازمان شگفت انگیزکتاب طبیعت در قالب هندسهتفاوت مغز انسان و میمون همنابع انرژی از نفت و گاز شناخت و معرفت، و نقش آن دآیا خداباوری محصول تکاملتاثیر گیاه خواری بر رشد ومسمومیت دانش آموزان بی گاگر خواهان پیروزی هستیجهان دارای برنامهنقش رژیم غذایی بر رشد و ااز تلسکوپ گالیله تا تلسکخسته نباشی بابانظریه ی ریسمانبیماری تی تی پیدرگیری قلب در بیماری ویروقتی تو از یاد گرفتن باز زیرفون داروی ضد ام اسگل زندگیتلاش ها برای کشف منابع جدمنبع هوشیاری کجاست قسمت شانس یا تلاشآرامش و دانشتاثیر ترکیبات استاتین (سمطالعه ای بیان میکند اهدابزار بقا از نخستین همانجوسازی مدرننمایش تک نفرهچند نرمش مفید برای کمردراز تکینگی تا مغز از مغز تدهن، بزرگترین سرمایههمجوشی هسته ای، انرژِی ببا تعمق در اسرار ابدیت و ذهن هوشیار در پس ماده ی مواقعیت و مجاززبان و شناخت حقیقت قسمت دگاهی مغز بزرگ چالش استتنها مانع در زندگی موارد منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشربت ضد خلطافتخار انسانتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانحقیقت افرادنوار مغز ترجمه رخدادهای از تکینگی تا مغز از مغز تدیدگاه نارسای دوگانه ی مهوش مصنوعی و کشف زبان هایرمز پیشرفت تواضع است نه طواکسن سرطانبارداری بدون رحمفاصله ی همیشگی تصویر سازسفرنامه سفر به بم و جنوب پوست ساعتی مستقل از مغز دتو دی ان ای خاص ميتوکندريمنشاء کوانتومی هوشیاری اطعمه ی شبکه های ارتباط اجامیوتروفیک لترال اسکلروتاثیر رژیم گیاهخواری بر ابزار بقای موجود زنده از حافظه و اطلاعات در کجاست چیز جدید را بپذیراز تکامل تا مغز، از مغز تدانش، قفل ذهن را باز میکنهوش مصنوعی از عروسک بازی رویای شفافیک پیام منفرد نورون مغزی بحثی درباره هوش و تفاوتهفساد اقتصادی سیتماتیک درسندرم گیلن باره به دنبال پیشینیان انسان از هفت میتوهم وجودمیدان های مغناطیسی قابل علت خواب آلودگی بعد از خوانتقال ماده و انرژیتروس جریان انرژیمغز ما کوچکتر از نیم نقطهاثرات فشار روحی شدیدحس و ادراک قسمت چهل و هفتچگونه جمعیت های بزرگ شکل استفاده از سلول های بنیاداروی جدید ضد الزایمرهوش مصنوعی از عروسک تا کمروش صحبت کردن در حال تکامژن ضد آلزایمربرای یک زندگی معمولیقارچ بی مغز در خدمت موجودسیاهچاله ی تولید کنندهپرسش و چستجو همیشه باقی اتیک و اختلال حرکتیماه رجبعشق درونی به یگانگی خلقتانسان عامل توقف رشد مغزتشویق خواندن به کودکانمغز انسان رو به کوچکتر شداختلالات حرکتی در انسانحس و ادراک قسمت پنجاه و شچالش هوشیاری و اینکه چرا اطلاعاتی عمومی در مورد مدر هم تنیدگی کوانتومی و پهوش احساسیرژیم غذایی حاوی تخم مرغ وکنگره بین المللی سردرد دبرخی بیماری های خاص که بدلیس دگرامفتامین یا ویاسساخت شبکه عصبی با الفبای آیندهتکامل داروینی هنوز در حامحل درک احساسات روحانی دايا اراده آزاد توهم است یتغییرات آب و هوایی که به مغز زنان جوانتر از مغز مرارتباط چاقی و کاهش قدرت بحس و ادراک سی و هفتمنخستین تصویر از سیاهچالهبه هلال بنگردرمان های علامتی در ام اسهوشیاری کوانتومیرسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهرکیهان خود را طراحی میکندبزرگ شدن تقریبا ناگهانی ممانتین یا آلزیکسا یا ابسرگیجه از شایعترین اختلاآیا کیهان می تواند یک شبیتاثیر فکر بر سلامتمرکز هوشیاری، روح یا بدن ایا این جمله درست است کسیجهان مادی، تجلی فضا در ذهنقش ژنتیک در درمان اختلااز مخالفت بشنوخودآگاهی و هوشیاريچرا ذرات بنیادی معمولاً بی عدالتی در توزیع واکسن درمان سرطان با امواج صوتهر چیز با هر چیز دیگر در تزنان باهوش ترکتاب، سفری به تاریختفاوت ها و تمایزها کلید بمنابع انرژی از نفت و گاز شناخت حقیقت یا آرزوهای گآیا دلفین ها می تواند از تاثیر گیاه خواری بر رشد ومسمومیت دانش آموزان، قمااپی ژنتیکجهان در حال نوسان و چرخشنقش رژیم غذایی در رشد و ااز تلسکوپ گالیله تا تلسکخطا در محاسبات چیزی کاملنظریه تکامل در درمان بیمبیماری دویکدرگیری مغز در بیماری کویویتنام نوعی کرونا ویروس زیرک ترین مردمگلوله ی ساچمه ایتلاش هایی در بیماران قطع منبع هوشیاری کجاست قسمت شاهکار قرنآرامش و سکونتاثیر تغذیه بر سلامت روامعماری، هندسه ی قابل مشاابزار بقا از نخستین همانجامعه ی آسمانیابزار بقا از نخستین همانجاودانگی مصنوعیچند جهانیاز تکینگی تا مغز از مغز تدو ویژگی انتزاع و قدرت تجهمراه سختی، اسانی هستبا خدا باشذهن تو همیشه به چیزی اعتقواقعیت و انعکاسزبان و شناخت حقیقت قسمت سگذر زمان کاملا وابسته به تنها در برابر جهانمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشش مرحله تکامل چشمافراد آغاز حرکت خودشان رتاثیر درجه حرارت بر عملکحقیقت اشیانوار مغز در فراموشی هااز تکینگی تا مغز از مغز تدژا وو یا اشنا پنداریهوش مصنوعی یا حماقت طبیعرمز بقای جهش ژنتیکیواکسن سرطانبازگشت از آثار به سوی خدافتون های زیستیسفری به آغاز کیهانپوشاندن خود از نورتو در میانه ی جهان نیستی مهندسی ژنتیک در حال تلاش ظهور امواج مغزی در مغز مصامید نیکو داشته باش تا آنتاثیر عصاره تغلیظ شده گیابزار بقای موجود زنده از حافظه و اطلاعات در کجاست چیزی منتظر شناخته شدناز تکامل تا مغز، از مغز تدائما بخوانهوش مصنوعی از عروسک بازی روان سالمیک پیشنهاد خوب برای آسان بحثی درباره هوش و تفاوتهفشار و قدرتسندرم پیریفورمیسپیشرفت های جدید علوم اعصتوهم بی خداییمیدان های کوانتومی خلاعماد الدین نسیمی قربانی اندوه در دنیا استتری فلوپرازینمغز مانند تلفن استاثرات مفید قهوهحس و ادراک قسمت چهل و هشتچگونه جمعیت های بزرگ شکل استیفن هاوکینگ در مورد هداروی سل سپتهوش مصنوعی از عروسک تا کمروشهای نو در درمان دیسک بژنها نقشه ایجاد ابزار هوبرای پیش بینی آینده مغز دقبل از آغازسیاره ی ابلهانآلودگی هوا چالش قرن جدیدتیروفیبان موثر در سکته ی ماپروتیلینعصب حقوق نورولووانسانیت در هم تنیده و متصتشخیص ژنتیکی آتروفی های مغز ایندگان چگونه استاختلالات صحبت کردن در انحس و ادراک قسمت بیست و چهچالش دیدگاه های سنتی در باطلاعاتی عمومی در مورد مدر هم تنیدگی کوانتومی و دهوش در طبیعترژیم غذایی ضد التهابیکنگره بین المللی سردرد دبرخی توجهات در ببمار پارلا اکراه فی الدینساختن آیندهآینده ی انسان در فراتر ازتکامل داروینی هنوز در حامحدودیت چقدر موثر استايا اراده آزاد توهم است یتغییرات تکاملی سر انسان مغزهای کوچک بی احساسارتباط هوش ساختار مغز و ژحس و ادراک- قسمت پنجاه و نخستین روبات های زنده ی جبه کدامین گناه کشته شدنددرمان ژنتیکی برای نوآوریهوش، ژنتیکی است یا محیطیرساناها و ابر رساناها و عکیهانِ هوشیارِ در حال یابزرگترین خطایی که مردم ممن کسی در ناکسی دریافتم سرگردانیآیا گذشته، امروز وآینده تاثیر مشاهده بر واقعیت بمرکز حافظه کجاستایا ابزار هوشمندی یا مغز جهان مرئی و نامرئینقش گرمایش آب و هوا در هماز نخستین همانند سازها تخودآگاهی و هوشیاريچراروياها را به یاد نمی آبیمار 101 ساله، مبتلا به سدرمانهای بیماری پارکینسهر جا که جات میشه، جات نیزنجیرها را ما باید پاره ککتابخانهتفاوت ها را به رسمیت بشنامنابع انرژی از نفت و گاز شناخت درون، شناخت بیرون؛آیا دلفین ها میتوانند باتاثیر گیاه خواری بر رشد ومسیر دشوار تکامل و ارتقاابتدا سخت ترین استجهان در حال ایجاد و ارتقانقش زنجبیل در جلوگیری از از تکنیکی تا مغز از مغز تخطا در محاسبات چیزی کاملنظریه تکامل در درمان بیمبیماری دیستروفی میوتونیدرگیری مغز در بیماران مبویتامین E برای فعالیت صحگلوئونتلاشی برای درمان قطع نخامنبع هوشیاری کجاست قسمت شاهکار شش گوشآرامش(سکوت) stillness و تکاپوتاثیر حرکات چشم بر امواج معنی روزهمعادله ها فقط بخش خسته کنابزار بقا از نخستین همانجایی خالی نیستچند جهانیاز تکینگی تا مغز از مغز تدو بیماری روانی خود بزرگ همراهی نوعی سردرد میگرنیبا طبیعت بازی نکنذهن خود را مشغول هماهنگیواقعیت خلا و وجود و درک مزبان جانسوزگذشته را دفن کنتنبیه چقدر موثر استمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتششمین کنگره بین المللی سافراد بی دلیل دوستدار تو تاثیر درجه حرارت بر عملکحقیقت تنها چیزی است که شانوار مغز در تشخیص بیماری از تکینگی تا مغز از مغز تدژاوو یا آشناپنداریهوش مصنوعی گوگل به کمک تشرمز جهانواکسن ضد اعتیادبازگشت به ریشه های تکاملفروتنی و غرورسقوط درون جاذبه ای خاص، چپیموزایدتوقف؛ شکستمهربانی، شرط موفقیتظرف باید پر شود چه با چرک امید نجاتتاریک ترین بخش شبابزارهای پیشرفته ارتباط حافظه و اطلاعات در کجاستچیزی خارج از مغزهای ما نیاز تکامل تا مغز، از مغز تداروهای مصرفی در ام اسهوش مصنوعی از عروسک بازی روبات های ریز در درمان بییک آلل ژنتیکی که از نئاندبحثی درباره احساسات متفافضای قلب منبع نبوغ استسندرم پس از ضربه به سرپیشرفت در عقل است یا ظواهتوهم تنهاییمیدان بنیادین اطلاعاتعوامل موثر در پیدایش زبااندوه دردی را دوا نمیکندتری فلوپرازینمغز مادران و کودکان در زماثرات مفید روزه داریحس و ادراک قسمت چهل و دومچگونه حافظه را قویتر کنیاستیفن هاوکینگ در تفسیر داروی ضد چاقیهوش مصنوعی از عروسک تا کمروشهای شناسایی قدرت شنواژنها ، مغز و ارادهبرای اولین بار دانشمندانقبل از انفجار بزرگسیاره ابلهانآلودگی هوا و ویروس کروناتکنولوژی جدید که سلول هاماجرای جهل مقدسعضلانی که طی سخن گفتن چقدانسانیت در برابر دیگرانتشخیص آلزایمر سالها قبل مغز ابزار بقای برتر مادیاختلالات عضلانی ژنتیکحس و ادراک قسمت بیست و یکچاالش ها در تعیین منبع هواعتقاد اشتباه، نتیجه ی ندر هر سوراخی سر نکنهوش عاطفی قسمت نهمرژیم غذایی ضد دردکنترل همجوشی هسته ای با هبرخی توصیه ها برای واکسیلاموژین داروی ضد اوتیسم؟ساختار فراکتال وجود و ذهآینده ی علم و فیزیک در60 ثتکامل زبانمحدودیت های حافظه و حافظای نعمت من در زندگیمتغذیه بر ژنها تاثیر داردمغز، فقط گیرندهارتباط پیوسته ی جهانحس و ادراک- قسمت بیست و پنرمش های مفید برای درد زابه امید روزهای بهتردرمان پوکی استخوانهیچ چیز همیشگی نیسترشته نوروایمونولوژی و نقکیست هیداتید مغزبزرگترین درد از درون است منابع انرژي پاک سرچشمه حسربازان ما محققا غلبه می آیا پیدایش مغز از روی تصاتاثیر نگاه ناظر هوشیار بمرکز حافظه کجاستایا بیماری ام اس (مولتیپجهان مشارکتینقش پیش زمینه ها و اراده از نخستین همانند سازها تخودت را از اندیشه هایت حفچراروياها را به یاد نمی آبیماری لبر و نابینایی آندرهای اسرارآمیز و پوشیدههر حرکت خمیده می شود و هر زندگی هوشمند در خارج از زکجای مغز مسئول پردازش تجتفاوت های بین زن و مرد فقمنابع انرژی از نفت و گاز شناسایی تاریخچه ی تکاملیآیا دست مصنوعی به زودی قاتاثیر گیاه خواری بر رشد ومسئول صیانت از عقیده کیسابتدایی که در ذهن دانشمنجهان ریز و درشتنقش زبان در سلطه و قدرت ااز تکینگی تا مغز و از مغز خطای ادراک کارمانظریه تکامل در درمان بیمبیماری ضعف عضلات نزدیک بدرگیری مغزی در سندرم کووویتامین E در چه مواد غذایگمان میکنی جرمی کوچکی در تلاشی تازه برای گشودن معمنبع هوشیاری کجاست قسمت شاید گوشی و چشمی، آماده شآزمون تجربی، راهی برای رتاثیر دوپامین و سروتونینتاثیر دپاکین بر بیماری ممعجزه های هر روزهابزار بقا از نخستین همانجاذبهچند روش ساده برای موفقیتاز تکینگی تا مغز از مغز تدو بار در هفته ماهی مصرف هندسه ی پایه ایبالاترین هدف از دولتذهن سالموالزارتان داروی ضد فشار زبان ریشه هایی شناختی اسگربه شرودینگر و تاثیر مشتهدیدهای هوش مصنوعیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمصبر بسیار بایدافزایش قدرت ادراکات و حستاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقای موجود زنده از حقیقت خواب و رویانوار مغزی روشی مهم در تشخاز تکینگی تا مغز- از مغز دگرگونی های نژادی و تغییهوش مصنوعی گوگل به کمک تشرمز جهان خاصیت فراکتالواکسن علیه سرطانبازخورد یا فیدبکفرگشت و تکامل تصادفی محض سلول های مغزی عامل پارکیپیموزایدتولید مثل اولین ربات های موفقیت هوش مصنوعی در امتعقل مجادله گرامید جدید بر آسیب نخاعیتاریکی من و تو و گرد و غباابزارهای بقا از نخستین هحباب های کیهانی تو در توچیزی شبیه نور تو نیستاز تکامل تا مغز، از مغز تداروهای ام اسهوش مصنوعی از عروسک بازی روبات کیانیک جهش ممکن است ذهن انسانبحثی درباره احساساتی غیرقفس ذهنسندرم سردرد به دلیل افت فپیشرفت ذهن در خلاقیت استتوهم جدایی و توهم علممیدازولام در درمان تشنج عوامل ایجاد لغت انسانی و اندوهگین نباش اگر درب یا ترک امروزمغز چون ابزار هوش است دلیاثرات مضر ماری جواناحس و ادراک قسمت چهل و سومنگاه محدود و تک جانبه، مشاستخوان های کشف شده، ممکداروی ضد چاقیهوش مصنوعی از عروسک تا کمروشی برای بهبود هوش عاطفژنهای مشترک بین انسان و وبرای تمدن سازی، باید در بقبرستان ها با بوی شجاعتسیاره ابلهانآلودگی هوا و پارکینسونتکنولوژی جدید که سلول هاماجرای عجیب گالیلهغم بی پایانانسان، گونه ای پر از تضادتصویر زیبا از سلولمغز ابزار برتر بقااختراع جدید اینترنت کوانحس و ادراک قسمت بیست و دوناتوانی از درمان برخی ویاعتماد به خوددر والنتاین کتاب بدید همهوش عاطفی قسمت هفتمراه فراری نیستکنترل جاذبهبرخی درمان های Spinal Muscular Atلایو دوم دکتر سید سلمان فساختار شبکه های مغزی ثابآیا فراموشی حتمی استتکامل زبانمخچه فراتر از حفظ تعادلای همه ی وجود منثبت و دستکار ی حافظهمغزتان را در جوانی سیم کشارتباط انسانی، محدود به حس و ادراک- قسمت شصت و چهنرمش های مفید در سرگیجهبه بالا بر ستارگان نگاه کدرمان پوکی استخوانهیچ وقت خودت را محدود به رشد مغز فرایندی پیچیده اکیست کلوئید بطن سومبسیاری از مجرمان، خودشانمنابع انرژی از نفت و گاز سردرد میگرنآیا آگاهی پس از مرگ از بیتاثیر نگاه و مشاهده ناظر مرکز خنده در کجای مغز استایا بدون زبان میتوانیم تجهان هوشمندنقش آتش در رسیدن انسان بهاز نخستین همانند سازها تخودروهای هیدروژنینزاع بین جهل و علم رو به پبیماری های میتوکندریدروغ نگو به خصوص به خودتهرچیز با یک تاب تبدیل به زندگی بی دودکرونا چه بر سر مغز می آورتفاوت های تکاملی در مغز ومنابع بی نهایت انرژی در دشناسایی سلول های ایمنی اآیا رژیم غذایی گیاهی سلاتاثیر گیاه خواری بر رشد ومسئولیت جدیدابتذال با شعار دینجهان شگفت انگیزنقش زبان در سلطه و قدرت ااز تکینگی تا مغز از مغز تخطای حسهفت چیز که عملکرد مغز تو بیماریهای تحلیل عضلانی ادرگیری مغزی در سندرم کووویتامین کازیست شناسی کل در جزء فراکگنجینه ای به نام ویتامین تلاشی جدید در درمان ام اسمنبع هوشیاری کجاست قسمت شاید درست نباشدآزمون ذهنی گربه ی شرودینتاثیر داروهای ضد التهاب معجزه ی چشمابزار بقا از نخستین همانجاذبه و نقش آن در شکلگیریچندین ماده غذایی که مانناز تکینگی تا مغز از مغز تدو برابر شدن خطر مرگ و میهندسه ی رایج کیهانذهت را روی چیزهای مفید متواکنش های ناخودآگاه و تقفلج نخاعی با الکترودهای زبان شناسی مدرن در سطح سلگزیده ای از وبینار یا کنفتو یک معجزه ایمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمصرع و درمان های آنافزایش مرگ و میر سندرم کوتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقای موجود زنده از حقیقت در علم، هرگز نهایی نوار عصب و عضلهاز تکینگی تا مغز- از مغز دانش قدرت استهوش مصنوعی الفاگورنگ کردن، حقیقت نیستواکسنی با تاثیر دوگانه ابازسازي مغز و نخاع چالشی فراموش کارها باهوش تر هسسلول های بنیادیپیچیدگی های مغزمگستولید یا دریافت علممولتیپل اسکلروز در زنان عقلانیت بدون تغییرامید درمان کرونا با همانتاریکی و نورابزارهای بقا ازنخستین همحد و مرزها توهم ذهن ماستنکاتی در مورد تشنجاز روده تا مغزداروهای تغییر دهنده ی سیهوش مصنوعی از عروسک بازی روح در جهانی دیگر استیک رژیم غذایی جدید، می توبخش فراموش شده ی حافظهقفس را بشکنسوپاپ ها یا ترانزیستورهاپیشرفتی مستقل از ابزار هتوهم جسممکانیک کوانتومی بی معنی عواملی که برای ظهور لغت ااندام حسی، درک از بخش هایترکیب آمار و ژنتیکمغز چگونه صداها را فیلتر اجزای پر سلولی بدن انسان حس و ادراک قسمت نهمنگاه انسان محدود به ادرااستروژن مانند سپر زنان دداروی ضد تشنج با قابليت تهوش مصنوعی از عروسک تا کمروشی جدید در درمان قطع نخژنهای هوش ، کدامندبرای خودآگاه بودن تو بایقدم زدن و حرکت دید را تغیسیر آفرینش از روح تا مغز آلزایمرتکینگیماده ی تاریکغم بی پایانانعطاف پذیری مکانیسمی علتصویر زیبای اصفهانمغز از بسیاری حقایق می گرادامه بحث تکامل چشمحس و ادراک قسمت بیست و سوناتوانی در شناسایی چهره اعتماد به خوددر یک فراکتال هر نقطه مرکهوش عاطفی قسمت پنجمراه های جدید برای قضاوت رکندر در بیماریهای التهاببرخی روش های تربیتی کودکلبخند بزن شاید صبح فردا زسادیسم یا لذت از آزار دادآیا ممکن است موش کور بی متکامل زبان انسان از پیشیمخچه ، فراتر از حفظ تعادلای آنکه نامش درمان و یادشثبت امواج الکتریکی در عصمغزتان را در جوانی سیمکشارتباط از بالا به پایین محساسیت روانی متفاوتنرمشهای مهم برای تقویت عبه بالاتر از ماده بیندیشدرمان ام اس(مولتیپل اسکلهیچ کاری نکردن به معنی چیرشد مغز علت تمایل انسان بکاهش مرگ و میر ناشی از اببسیاری از بیماری های جدیمنابع انرژی از نفت و گاز سردرد میگرن در کودکانآیا امکان بازسازی اندامهتاثیر نگاه انسان بر رفتامرگ چیستایا تکامل هدفمند استجهان هوشیارنقش انتخاب از طرف محیط، ناز نخستین همانند سازها تخورشید مصنوعینزاع بین علم و نادانی رو بیماری های مغز و اعصاب و دریای خداهز ذره، یک دنیاستزندگی در جمع مواردی را برکریستال هاتفاوت های زبانی سرمنشا تمنابع جدید انرژیشواهدی از نوع جدیدی از حاآیا رژیم غذایی گیاهی سلاتاثیر گیاه خواری بر رشد ومسئولیت در برابر محیط زیابداع دی ان ای بزرگترین دجهانی که نه با یک رخداد و نقش سجده بر عملکرد مغزاز تکینگی تا مغز از مغز تخطر آلودگی هواهفت سین یادگاری از میراث بیماری، رساله ای برای سلدرگیری اعصاب به علت میتوویتامین کا و استخوانزیست شناسی باور حقیقت یا گویید نوزده و ایمنی ساکتتمایل زیاد به خوردن بستنمنبع هوشیاری کجاست قسمت53شب سیاه سحر شودآزمون ذهنی گربه شرودینگرشبیه سازی میلیون ها جهان آزادی عقیده، آرمانی که تتاثیر داروی ضد تشنج سدیم ابزار بقا از نخستین همانجدا کردن ناخالصی هانه به اعداماز تکینگی تا مغز از مغز تدو برابر شدن خطر مرگ و میهندسه بنیادینذخیره ی شگفت انگیز اطلاعواکنش به حس جدیدفلج بل، فلجی ترسناک که آنزبان شناسی نوین نیازمند گزارش یک مورد جالب لخته وتو یک جهان در مغز خودت هسمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمضرورت زدودن افکارافزایش سرعت پیشرفت علوم تاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقای موجود زنده از حقیقت راستین انسان علم بنوار عصب و عضلهاز تکینگی تا مغز- از مغزتدانش محدود به ابعاد چهارهوش مصنوعی از عروسک های برنگین کمانواسطه ها د رمسیر ایجاد مغبحتی علمی درباره تمایل بفراموشی همیشه هم بد نیستسلول های بنیادی منابع و اپیچیدگی های مغزی در درک زتولید پاک و فراوان انرژیمواد کوانتومی جدید، ممکنعقیده ی بی عملامیدوار باش حتی اگر همه چتاریکی خواهد ترسیدابزارهای بقای موجود زندهحریص نباشچگونه مولکول های دی ان ایاز سایه بگذرداروهای ضد بیماری ام اس وهوش مصنوعی از عروسک بازی روح رهایییکی از علل محدودیت مغز امبخش های تنظیمی ژنومقلب و عقلسوپاپ ها یا ترانزیستورهاپاسخ گیاهان در زمان خوردتوهمات و شناخت حقیقتمکانیزمهای دفاعی در برابعوارض ازدواج و بچه دار شدانرژی بی پایان در درون هرترکیب حیوان و انسانمغز ناتوان از توجیه پیدااجزایی ناشناخته در شکل گحس و ادراک قسمت چهارمنگاه از بیرون مجموعهاسرار آفرینش در موجداروی ضد تشنج با قابليت تهوش مصنوعی از عروسک تا کمروشی جدید در درمان نابینژنهای حاکم بر انسان و انسبرای زندگی سالم، یافتن تقدرت مردمسیستم تعادلی بدنآملودیپین داروی ضد فشار تکامل فردی یا اجتماعیماده ی خالیغیرقابل دیدن کردن مادهاهرام مصر از شگفتی های جهتصویربرداری فضاپیمای آممغز به تنهایی برای فرهنگ اداراوون تنها داروی تاییحس و ادراک قسمت بیستمنادیدنی ها واقعی هستنداعداد بینهایت در دنیای مدر کمتر از چند ماه سوش جدهوش عاطفی قسمت اولراه های جدید برای قضاوت رکوچ از محیط نامناسببرخی سلولهای عصبی در تلالحظات خوش با کودکانسازگاری با محیط بین اجزاآیا ما کالا هستیمتکامل ساختار رگهای مغزی مخچه ابزاري که وظیفه آن فایمپلانت مغزی کمک میکند جلو رفتن یا عقبگردمغط یک گیرنده استارتباط بین هوش طبیعی و هوخفاش با شیوع همه گیری جدیچرا ماشین باید نتایج را پبه جای محکوم کردن دیگران درمان تومورهای مغزی با اهیچ کس مانند تو نگاه نمیکرشد در سختی استکاهش التهاب ناشی از بیمابسیاری از بیماری های جدیمنابع انرژی از نفت و گاز سردرد و علتهای آنآیا انسان با مغز بزرگش اختاثیر نگاه انسان بر رفتامرگ و میر پنهانایجاد احساساتجهان های بسیار دیگرنقش اتصالات بین سلولهای از نشانه ها و آثار درک شدخوش قلبی و مهربانینزاع بین علم و جهل رو به پبیماری وسواسدرک فرد دیگر و رفتارهای اهزینه ای که برای اندیشیدزندگی در سیاهچالهکریستال زمان(قسمت اولتفاوت ایستایی و تکاپومناطق خاصی از مغز در جستجشواهدی از دنیسوان(شبه نئآیا راهی برای رفع کم آبی تاثیر گیاه خواری بر رشد ومستند جهان متصلابزار هوش در حال ارتقا ازجهانی که از یک منبع، تغذینقش غذاها و موجودات دريااز تکینگی تا مغز از مغز تخطرات هوش مصنوعیهم نوع خواری در میان پیشیبیندیشدرختان اشعار زمینویتامین کا در سبزیجاتزیست، مرز افق رویداد هستگوشه بیماری اتوزومال رسستمدن قدیمی ای در جنوب ایرمنبع هوشیاری کجاست؟ (قسممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشبیه سازی سیستم های کوانآزار دیگری، آزار خود استتاثیر درجه حرارت بر مغزابزار بقا از نخستین همانجدایی خطای حسی استنه جنگ و نه خونریزیاز تکینگی تا مغز از مغز تدو سوی واقعیتهندسه در پایه ی همه ی واکذره ی معین یا ابری از الکواکسن های شرکت فایزر آمرفلج خوابزبان، نشان دهنده ی سخنگو گشایش دروازه جدیدی از طرتو کز محنت دیگران بی غمیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمضررهای مصرف شکر و قند بر افسردگی و اضطراب در بیماتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقای موجود زنده از حقیقت غیر فیزیکینوبت کودکاناز تکینگی تا مغز، از مغز دانش بی نهایتهوش مصنوعی از عروسک های برهبر حقیقیوبینار اساتید نورولوژی دبحث درباره پیدایش و منشا فراموشی و مسیر روحانیسلول های بدن تو پیر نیستنپیوند قلب خوک، به فرد دچاتولید سلولهای جنسی از سلموجود بی مغزی که می تواندعلم و ادراک فقط مشاهده ی امیدواری و مغزتاریخ همه چیز را ثبت کردهابزارهای بقای از نخستین حرکت چرخشی و دائمی کیهانچگونه میتوان با قانون جناز علم جز اندکی به شما داداروی فامپیریدین یا نورلهوش مصنوعی از عروسک بازی روزه داری متناوب، مغز را یافته های نوین علوم پرده بخش بزرگی حس و ادراک ما اقلب دروازه ی ارتباطسوپاپ ها یا ترانزیستورهاپختگی پس از چهل سالگي به توپیراماتما انسانها چه اندازه نزدعید نوروز مبارکانرژی تاریکترازودونمغز و اخلاقاحیای بینایی نسبی یک بیمحس و ادراک قسمت نوزدهمنگاه از دور و نگاه از نزداسرار بازسازی اندام هاداروی ضد تشنج توپیراماتهوش مصنوعی از عروسک تا کمروشی جدید در درمان سکته مکل اقیانوس در یک ذرهبرخی ملاحظات در تشنج های قدرت کنترل خودسیستم دفاعی بدن علیه مغز آموزش نوین زبانتکامل مادی تا ابزار هوشمماده ای ضد التهابیغرور و علماولویت بندی ها کجاستتصور از زمان و مکانمغز بیش از آنچه تصور میشوادب برخورد با دیگرانحس و ادراک قسمت دهمنادانی در قرن بیست و یکم،بقای حقیقی در دور ماندن ادر آرزوهایت مداومت داشتههوش عاطفی قسمت دهمراه پیروزی در زندگی چیستکوچک شدن مغز از نئاندرتابرخی سيناپسها طی تکامل و لرزش ناشی از اسیب به عصبستم با شعار قانون بدترین آیا ما تنها موجودات زنده تکامل شناخت انسان با کشفمخچه تاثیر گذار بر حافظهایمپلانت نخاعی میتواند دجلوتر را دیدننقش قهوه در سلامتیارتباط شگفت مغز انسان و فخلا، حقیقی نیستچرا مغز انسان سه هزار سالبه خودت مغرور نشودرمان تشنجهیچ کس حقیقت را درون مغز ز گهواره تا گورکاهش حافظه هرچند فرایندیبشکه ای که ته نداره پر نممنابع انرژی از نفت و گاز سردرد تنشنآیا احتمال دارد رویا از آتاثیر ویتامین دی بر بیمامرگ و میر بسیار بالای ناشایرادهای موجود در خلقت بجهان هایی در جهان دیگرنقش تیروئید در تکامل مغزاز نظر علم اعصاب یا نرووسخوشبختی دور از رنج های منسبیت عام از زبان دکتر بربیماری کروتز فیلد جاکوبدرک نیازمند شناخت خویش اهزینه سنگین انسان در ازازندگی زمینی امروز بیش از کریستال زمان(قسمت دوم)تفاوت ارباب و رهبر حقیقیمنبع هوشیاری کجاست قسمت شیشه ی بازالتی و سیلیکونآیاما مقهور قوانین فیزیکتاثیر گیاه خواری بر رشد ومشکل از کجاستابزار بقا از نخستین همانجهانی در ذهننقش غذاها و موجودات دريااز تکینگی تا مغز از مغز تدفاع از پیامبرهمه چیز موج استبیهوش کردن در جراحی و بیمدرد باسن و پا به دلیل کاهویتامین بی 12 در درمان دردزاوسکا درمان گوشرگوشت خواری یا گیاه خواریتمدن پیشرفته ی پیشینیانگیلگمش باستانی کیستتمدن بشری و مغز اخلاقیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشبکه های مصنوعی مغز به درآسيب میکروواسکولاریا آستاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجریان انرژی در سیستم های چه زیاد است بر من که در ایاز تکینگی تا مغز از مغز تدولت یا گروهکهندسه زبانِ زمان استذرات کوانتومی زیر اتمی قواکسن کووید 19 چیزهایی که فلج خواب چیستزبان، وسیله شناسایی محیطپل جویی اصفهانتو پیچیده ترین تکنولوژی منبع هوشیاری کجاست؟(قسمضررهای شکر بر سلامت مغزاقلیت خلاقتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقای موجود زنده از حقیقت غیر قابل شناختنور دروناز تکینگی تا مغز، از مغز دانشمندان موفق به بازگردهوش مصنوعی از عروسک بازی روی و منیزیم در تقویت استوجود قبل از ناظر هوشمندبحثي درباره هوش و تفاوتهفرایند پیچیده ی خونرسانیسلول عصبی شاهکار انطباق پیوند مغز و سر و چالشهای تولترودینموجودات مقهور ژنها هستندعلم و روحامیدی به این سوی قبر نیستتازه های اسکیزوفرنی(جنوابزارهای دفاعی و بقای موحس چشایی و بویاییچگونه مغز پیش انسان یا همازدواج های بین گونه ای، رداروی لیراگلوتیدهوش مصنوعی از عروسک بازی روزه داری و بیمار ی ام اس یاد گرفتن مداومبخش بزرگتر کیهان ناشناختقلب روباتیکسوخت هیدروژنی پاکپروژه ی ژنوم انسانیتوانایی مغز و دیگر اجزای ما انسانها چه اندازه نزدعامل کلیدی در کنترل کارآانرژی تاریک که ما نمی توتراشه ی بیولوژِیکمغز و اخلاقاحیای بینایی نسبی یک بیمحس و ادراک قسمت هفتمنگاه از درون مجموعه با نگاصل بازخورددارویی خلط آورهوش مصنوعی به کمک هوش طبیريتوکسيمب در درمان ام اسکلمات بلند نه صدای بلندبرخی مرزهای اخلاق و علوم قدرت انسان در نگاه به ابعسکوت و نیستیآمارهای ارائه شده در سطح تکامل مداومماده، چیزی نیستغربال در زندگیاولین مورد PML به دنبال تکتصادف یا قوانین ناشناختهمغز برای فراموشی بیشتر کادراک ما درک ارتعاشی است حس و ادراک قسمت دوازدهمنازوکلسینبلندی در ذهن ما درک بلندیدر آسمان هدیه های نادیدنهوش عاطفی قسمت دومراه انسان شدن، راه رفتن وکوچکترین چیز یک معجزه اسبرداشت مغز ما از گذر زمانلرزش عضله یا فاسیکولاسیوستم، بی پاسخ نیستآیا مغز تا بزرگسالی توسعتکامل، نتیجه ی برنامه ریمدل همه جانبه نگر ژنرالیایمان به رویاجمجمه انسان های اولیهنقش مهاجرت در توسعه نسل اارتباط شگفت انگیز مغز انخلا، خالی نیستچرا مغزهای ما ارتقا یافت به دنبال رستگاری باشدرمان جدید ALSهیچ اندر هیچزمین در برابر عظمت کیهانکاهش دوپامین عامل بیماریبشریت از یک پدر و مادر نیمنابع انرژی از نفت و گاز سردرد سکه ایآیا احتمال دارد رویا از آتاثیر ویروس کرونا بر مغز مرگ انتقال است یا نابود شاکسی توسین و تکامل پیش اجهان یکپارچهنقش حفاظتی مولکول جدید داز نظر علم اعصاب اراده آزخانه ی تاریکنسبت ها در کیهانبیماری گیلن باره و بیماردرک و احساسهزاران سال چشم های بینا وزندگی زودگذرکریستال زمان(قسمت سوم)تفاوتهای جنسیتی راهی برامنبع هوشیاری کجاست قسمت شکل های متفاوت پروتئین هآب زندگی است قسمت چهارمتاثیر گیاه خواری بر رشد ومشکلات نخاعیابزار بقا از نخستین همانجهان، تصادفی نیستنقش غذاها و موجودات دريااز تکینگی تا مغز از مغز تدفاع در برابر تغییر ساختهمه چیز در زمان مناسببیهوشی در بیماران دچار ادردهای سال گذشته فراموش ویتامین بی هفدهزبان مشترک ژنتیکی موجوداگیاه بی عقل به سوی نور میتمدن زیر آبمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشبکیه های مصنوعیآسیب ها ناشی از آلودگی هوتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجریان انرژی در سیستم های نه عدم مطلق بلکه عدم با قاز تکینگی تا مغز از مغز تدوچرخه سواری ورزشی سبک و هنر فراموشیذرات کوانتومی زیر اتمی قواکسن کرونا و گشودن پنجرفلج دوطرفه عصب 6 چشمسفر فقط مادی نیستپل خواجو اصفهانتو آرامش و صلحیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمطلوع و حقیقتالکترومغناطیس شنوایی و هتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقای موجود زنده از حقایق ممکن و غیر ممکننورون هاي مصنوعی می تواناز تکینگی تا مغز، از مغز دانشمندان نورون مصنوعی سهوش مصنوعی از عروسک بازی رویا و واقعیتوراپامیل در بارداریبحثی جالب درباره محدودیتفرایند تکامل و دشواری هاسلولهای ایمنی القا کنندهپیوند اندام از حیوانات بتومورها و التهاب مغزی عاموسیقی نوعلم اپی ژنتیک دریچه ای بهامیدی تازه در درمان سرطاتازه های بیماری پارکینسوابعاد و نیازهای تکاملیحس و ادراک (قسمت اول )چگونه هموساپينس بر زمین اسکار، لگوی هوشمندداروی تشنجی دربارداریهوش مصنوعی از عروسک بازی روزه داری سلول های بنیادیاد بگیر فراموش کنیبخش دیگری در وجود انسان هقلب را نشکنسودمندی موجودات ابزی بر پروژه ی ژنوم انسانیتوازن مهمتر از فعالیت زیما اکنون میدانیم فضا خالعادت همیشه خوب نیستانرژی خلا ممکن استتربیت کودکان وظیفه ای مهمغز و سیر تکامل ان دلیلی احساس گذر سریعتر زمانحس و ادراک قسمت هفدهمنگاه حقیقی نگاه به درون ااصل علت و تاثیرداستانها و مفاهیمی اشتباهوش مصنوعی به شناسایی کاریه زغالیکلوزاپین داروی ضد جنونبرخی نکات از گاید لاین پرقدرت ذهنسکوت، پر از صداآن چیزی که ما جریان زمان تکامل چشمماده، چیزی بیش از یک خلا مقالاتاولین مورد پیوند سر در انتظاهر خوابیده ی مادهمغز بزرگ چقدر مفید هست ؟ادغام میان گونه های مختلحس و ادراک قسمت سومنباید صبر کرد آتش را بعد بلوغ چیستدر آستانه ی موج پنجم کوویهوش عاطفی قسمت سومراه بی شکستکووید نوزده و خطر بیماری بررسي علل احتمالي تغيير لزوم سازگاری قانون مجازاستون فقرات انسان دو پا جلآیا همه جنایت ها نتیجه بیتکثیر سلول در برابر توقف مدل هولوگرافیک ژنرالیزهاین پیوند نه با مغز بلکه جنبه های موجی واقعیتنقش میدان مغناطیسی زمین ارتباط شگفت انگیز مغز انخلاصه ای از مطالب همایش مچرا ویروس کرونای دلتا وابه زودی شبکه مغزی به جای درمان جدید میگرن با انتی هیچگاه از فشار و شکست نترزمین زیر خلیج فارس تمدنی کاهش سن بیولوژیکی، تنها بعد پنجممنابع انرژی از نفت و گاز سردرد عروقی میگرنآیا برای تولید مثل همیشه تاثیر ژنها بر اختلالات خمرگ تصادفیاگر فقط مردم میفهمیدند کجهان یکپارچهنقش حیاتی تلومر دی ان آ داز نظر علم اعصاب اراده آزخانواده پایدارنسبت طلایی، نشانه ای به سبیماری آلزایمر، استیل کودرک کنیم ما همه یکی هستیمهستي مادي ای که ما کوچکترزندگی سلول در بدن، جدای اکشف مکانیسم عصبی خوانش پتقلید مرحله ای نسبتا پیشمنبع هوشیاری کجاست قسمت شکل پنجم مادهآب زندگی است قسمت هفتمتاثیر گیاه خواری بر رشد ومشکلات بین دو همسر و برخیابزار بقا از نخستین همانجهش های ژنتیکی مفید در سانقش غذاها در کاهش دردهای از تکینگی تا مغز از مغز تدقیق ترین تصاویر از مغز اهمه چیز در زمان کنونی استبیوگرافیدردی که سالهاست درمان نشویتامین دی گنجینه ای بزرزبان چهار حرفی حیات زمینزبان نیاز تکاملی استگیاه خواری و گوشت خوار کدتمدنی قدیمی در شمال خلیج منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشباهت مغز و کیهانآشنا پنداریتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجریان انرژی در سیستم های نهایت معرفت و شناخت درک عاز تکینگی تا مغز از مغز تدورترین نقطه ی قابل مشاههنر حفظ گرهذرات کوانتومی زیر اتمی قواکسن کرونا از حقیقت تاتفناوری هوش مصنوعی نحوه خسفر نامه سفر به بم و جنوب پلاسمای غالبتو افق رویداد جهان هستیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمطلای سیاهالکتروتاکسی(گرایش و حرکتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقای موجود زنده از حل مشکلنورون های ردیاب حافظهاز تکینگی تا مغز، از مغز دانشمندان یک فرضیه رادیکهوش مصنوعی از عروسک بازی رویا و کابوسورزش هوازی مرتب خیلی به قبحثی در مورد نقش ویتامين فرایند حذف برخی اجزای مغسلولهای بنیادی مصنوعی درپیوند سر آیا ممکن استتومورهای نخاعیموسیقی هنر مایع استعلم به ما کمک میکند تا موامگا سه عامل مهم سلامتتبدیل پلاستیک به کربن و سابعاد اضافه ی کیهانحس و ادراک (قسمت دوم )چگونه هوشیاری خود را توساساس انسان اندیشه و باور داروی جدید ALSهوش مصنوعی از عروسک بازی روزهای بد باقی نمیماندیادگیری مهارت های جدید دبخشیدن دیگران یعنی آرامشقیچی ژنتیکیسی و سه پل اصفهانپروانه ی آسمانیتوسعه هوش مصنوعی قادر اسما از اینجا نخواهیم رفتعادت کن خوب حرف بزنیانسان قدیم در شبه جزیره عترجمه ای ابتدایی از اسرامغز کوانتومیاحساسات کاذبحس و ادراک قسمت هجدهمنگاه دوبارهاصل عدم قطعیت از کوانتوم دخالت در ساختار ژنهاهوش مصنوعی در کامپیوترهاریواستیگمینکلام و زبان، گنجینه ای بسبرخی نرمش ها برای زانوقدرت عشقسکته مغزیآنچه ناشناخته است باید شتکامل و ارتقای نگاه تا عمماست مالیتاثیر ویتامین دی بر بیمااولین هیبرید بین انسان و تظاهری از ماده است که بیدمغز بزرگ چالش است یا منفعادغام دو حیطه علوم مغز و حس و ادراک قسمت سی و هشتمنبرو و انرژی مداومبلعیدن ستاره توسط سیاهچادر درمان بیماری مولتیپل هوش عاطفی قسمت ششمرابطه تشنج و اوتیسمکودک هشت ساله لازم است آدبررسی و اپروچ جدید بر بیملزوم سازگاری قانون مجازاستارگانی قبل از آغاز کیهآیا هوش مصنوعی می تواند نتأثیر نگاه انسان بر رفتامدل هولوگرافیک تعمیم یافاین اندوه چیستجنسیت و تفاوت های بینایینقش محیط زندگی و مهاجرت دارتباط غیرکلامی بین انساخلاصه ای از درمان های جدیچرا پس از بیدار شدن از خوبه زیر پای خود نگاه نکن بدرمان جدید کنترل مولتیپلهیپرپاراتیروئیدیسمزمان چیستکایروپاکتیک چیستبعد از کرونامنابع انرژی از نفت و گاز سرطان کمیت گراییآیا بزرگ شدن مغز فقط در دتاثیر کلام در آیات کلام بمرگی وجود ندارداگر میدانی مصیبت بزرگتر جهان کنونی و مغز بزرگترینقش خرچنگ های نعل اسبی دراز واقعیت امروز تا حقیقتخار و گلنشانه های گذشته در کیهان بیماری الزایمردرک احساسات و تفکرات دیگهستی ما پس از شروعی چگال زندگی، مدیریت انرژیکشف مکانیسمی پیچیده در بتقلید از روی طبیعتمنبع هوشیاری کجاست قسمت شکست حتمیآب زندگی است قسمت اولتاثیر گیاه خواری بر رشد ومشکلات روانپزشکی پس از سابزار بقا از نخستین همانجهش های ژنتیکی غیر تصادفنقشه مغزی هر فرد منحصر بهاز تکینگی تا مغز از مغز تدل به دریا بزنهمه چیز، ثبت می شودبیوگرافیدرس گرفتن از شکست هاویروس مصنوعیزبان و کلمه حتی برای کسانگیرنده باید سازگار با پیتمرکز و مدیتیشنمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشباهت مغز با کیهان مادیآشنا پنداریتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقا از نخستین همانجستجوی متن و تصویر به صورنهایت در بی نهایتاز تکینگی تا مغز از مغز تديدن با چشم بسته در خواب هنر رها شدن از وابستگیرفتار مانند بردهواکسن کرونا ساخته شده توباهوش ترین و با کیفیت تریفیلمی بسیار جالب از تغییسفر به مریخ در 39 روزپمبرولیزوماب در بیماری چتو انسانی و انسان، شایستمنبع هوشیاری در کجاست؟ قطوفان فقر و گرسنگی و بی سالکترودهای کاشتنیتاثیر درجه حرارت بر عملکابزار بقای موجود زنده از حلقه های اسرارآمیزنوروپلاستیسیتی چیستاز تکینگی تا مغز، از مغز دانشمندان ژنی از مغز انسهوش مصنوعی از عروسک بازی رویا و خبر از آیندهورزش هوازی ، بهترین تمریبحثی در مورد نقش کلسیم و فراتر از دیوارهای باورسلام تا روشناییپیوند سر، یکی از راه حلهاتومورهای ستون فقراتمیهمانهای ناخوانده عامل علم بدون توقفامروز دانش ژنتیک هیچ ابهتبدیل تراکت صوتی مصنوعی معجزه ی علمابعاد بالاترحس و ادراک قسمت 67چگونه واکسن کرونا را توزاستفاده از مغز، وزن را کمداروی جدید s3 در درمان ام هوش مصنوعی از عروسک بازی روزهای سختیادآوری خواب و رویابخشش، عقلانی یا غیر عاقلقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصسیلی محکم محیط زیست بر انپرواز از نیویورک تا لوس آتوسعه برخی شغل ها با هوش ما اشیا را آنطور که هستندعادت کردن به نعمتانسان میوه ی تکاملترس و آرمان هامغز آیندگان چگونه است ؟اخلاق و علوم اعصابحس و ادراک قسمت هشتمنگاهی بر قدرت بینایی درااصول انجام برخی نرمش ها ددر مانهای کمر دردهوش مصنوعی در خدمت خلق وحریاضیات یک حس جدید استکلرال هیدرات برای خوابانبرخی نرمش های گردنقطار پیشرفتسال سیزده ماههآنچه واقعیت تصور میکنیم تکامل و ریشه ی مشترک خلقتماست مالی با هوش انسانیصفحه اصلیاولین تصویر در تاریخ از ستعداد کلی ذهن ها در جهان مغز بزرگ چالشهای پیش روارتقا و تکامل سنت آفرینش حس و ادراک قسمت سی و ششمچت جی پی تیبنی عباس، ننگی بر تاریخدر سال حدود 7 میلیون نفر هوش عاطفی بیشتر در زنانرادیوی مغز و تنظیم فرکانکودک ایرانی که هوش او از بررسی ژنها در تشخیص بیمالزوم عدم وابستگی به گوگل سخن و سکوتآیا هوش مصنوعی زندگی بشرتئوری تکامل امروز در درممدل های ریز مغز مینی بریناین ایده که ذرات سیاهچالجنسیت و تفاوت های بینایینقش نگاه از پایین یا نگاهارتروز یا خوردگی و التهاخم شدن فضا-زمانچرا ارتعاش بسیار مهم استبه سخن توجه کن نه گویندهدرمان جدید ای ال اس، توفرهاوکينگ پیش از مرگش رسالزمان و مکان، ابعاد کیهان کار با یگانگی و یکپارچگیبعد از کرونامنابع انرژی از نفت و گاز سرعت فکر کردن چگونه استآیا تکامل و تغییرات ژنتیتاثیر کپسول نوروهرب بر نمراحل ارتقای پله پله کیهاگر نیروی مغناطیس نباشد جهان کاملی در اطراف ما پرنقش داروهاي مختلف معروف از کجا آمده ام و به کجا میخارق العاده و استثنایی بنشانه های پروردگار در جهبیماری ای شبیه آلزایمر و درک تصویر و زبان های مخلتو هر کس تقوای خدا پیشه کنزونیسومایدکشف ارتباط جدیدی از ارتبتقلید از طبیعتمنبع هوشیاری کجاست قسمت شگفت نیست من عاشق تو باشمآب زندگی است قسمت دومتاثیر گیاه خواری بر رشد ومشکلات روانپزشکی در عقب ابزار بقا از نخستین همانجهش تمدنی عجیب و شگفت انسنقشه های مغزی جدید با جزیاز تکینگی تا مغز از مغز تدلایلی که نشان میدهد ما بهمه ی سردردها بی خطر نیستبیان ژن های اسکیزوفرنی ددست کردن در گوشویرایش DNA جنین انسان، بربیان حقیقتدست آسمانواقعیت فیزیکی، تابعی از زبان و بیان نتیجه ساختماگالکانزوماب، دارویی جدیتمرکز بر هدفمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشباهت کیهان و مغزآغاز فصل سرما و دوباره تکابزار بقا از نخستین همانجستجوی هوشیاری در مغز مانهادینه سازی فرهنگ اختلااز تکینگی تا مغز از مغز تدی متیل فومارات(زادیوا)(هنر، پر کردن است نه فحش درفتار وابسته به شکلواکسن ایرانی کرونا تولیدباور و کیهان شناسیفیزیک مولکولها و ذرات در سفر تجهیزات ناسا به مریخ پنج اکتشاف شگفت آور در موتو با همه چیز در پیوندیمنبع هوشیاری در کجاست؟(قطوفان زیباییالگو و عادت را بشکن و در اتاثیر رو ح و روان بر جسمابزار بقای موجود زنده از حمله ویروس کرونا به مغزنوروز یا روز پایانیاز تکامل تا مغز از مغز تا دانشمندان پاسخ کوانتومی رویا بخشی حقیقی از زندگی ورزش و میگرنبحثی در مورد حقیقت فضا و فرد موفقسلسله مباحث هوش مصنوعیپیوندی که فراتر از امکانتوهم فضای خالیمیوتونیک دیستروفیعلم در حال توسعهانفجار و توقف تکاملی نشاتبدیل سلولهای محافط به سمعجزه ی علم در کنترل کروناتفاق و تصادفحس و ادراک قسمت 74چگونه آن شکری که می خوریماستفاده از هوش مصنوعی در داروی جدید میاستنی گراویهوش مصنوعی از عروسک بازی روش مقابله مغز با محدودییاری خدا نزدیک استبدون پیر فلکقانون مندی نقشه ژنتیکی مسینوریپا داروی ترکیبی ضدپروتئین های ساده ی ابتداتوصیه های سازمان بهداشت ما به جهان های متفاوت خودعادت دادن مغز بر تفکرانسان ها می توانند میدان تسلیم شدن از نورون شروع ممغز انسان ایا طبیعتا تمااخلاق پایه تکامل و فرهنگحس و ادراک قسمت پنجمنگاهی بر توانایی اجزاي باصول توسعه ی یک ذهن کاملدر محل کار ارزش خودت را بهوش مصنوعی در خدمت خلق وحریسدیپلام تنها داروی تایکمردردبرخی یونها و مولکول های ملمس کوانتومیسانسور از روی قصد بسیاری آنچه حس می کنیم، نتیجه ی تکامل ابزار هوش ، راه پر ماشین دانشسوالات پزشکیاولین دارو برای آتاکسی فتعذیه ی ذهنمغز بزرگ و فعال یا مغز کوارتقا یا بازگشت به قبل ازحس و ادراک قسمت سیزدهمچت جی پی تیبه قفس های سیاهت ننازدرمان های اسرار آمیز در آهوش عاطفی در زنان بیشتر اراز تغییرکودکان میتوانند ناقل بی بررسی بیماری التهابی رودمقاومت به عوارض فشار خون سخن پاک و ثابتآیا هوش ارثی دریافتی از پتئوری تکامل در پیشگیری و مدیون خود ناموجوداینکه به خاطرخودت زندگی جهل مقدسنقش نظام غذایی در تکامل مارزش حقیقی زبان قسمت اولخونریزی مغز در سندرم کووچرا بیماری های تخریبی مغبوزون هیگز چیستدرمان جدید سرطانهاوکينگ پیش از مرگش رسالزمان و صبرکاربرد روباتهای ريزنانوبعد از کرونا دلخوشی بیهومنابع انرژی از نفت و گاز سعی کن به حدی محدود نشویآیا جنین انسان، هوشمندی تاثیر کپسول نوروهرب بر تمرز مرگ و زندگی کجاستاگر نعمت فراموشی نبود بسجهان پیوستهنقش درختان در تکاملاز کسی که یک کتاب خوانده خبر مهم تلسکوپ هابلنظام مثبت زندگیبیماری ای شبیه ام اس مولتدرک حقیقت نردبان و مسیری وفور و فراوانیزونا به وسیله ویروس ابله کشف جمجمه ای درکوه ایرهوتقویت استخوان در گرو تغذمنبع هوشیاری کجاست قسمت شگفت انگیز بودن کیهانآب زندگی است قسمت سومتاثیر گیاه خواری بر رشد ومشاهده گر جدای از شیء مشاابزار بقا از نخستین همانجهشهای مفید و ذکاوتی که دنقص در تشخیص هیجانات عاماز تکینگی تا مغز از مغز تدنیای شگفت انگیز کوانتومهمیشه چشمی مراقب و نگهبابیست تمرین ساده برای جلودستورالعمل مرکز کنترل بیواقعیت چند سویهزبان و بیان، در سایه پیشرگام کوچک ولی تاثیرگذارتمساح حد واسط میان مغز کومنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتشباهت زیاد بین سلول هاي عآغاز مبهم آفرینشابزار بقا از نخستین همانحفره در مغزچهار میلیارد سال تکامل باز تکینگی تا مغز از مغز تدین اجباریهوموارکتوس ها ممکن است درفتار اجتماعی انسان، حاصواکسن اسپایکوژنباد و موجفیزیک و هوشیاریسفر دشوار اکتشافپول و شادیتو با باورهایت کنترل میشمنبع خواب و رویاطولانی ترین شبالگوی بنیادین و هوشیاریتاثیر روده بر مغزابزار بقای موجود زنده از حمایت از طبیعتنوشیدن چای برای مغز مفید از تکامل تا مغز، از مغز تدانشمندان اولین سلول مصنرویا تخیل یا واقعیتورزش بهترین درمان بیش فعبحثی در مورد عملکرد لوب ففرد حساس از نظر عاطفی و بسلطان جنگل یا صاحب ملکوتپیوستگی همه ی اجزای جهانتوهم فضای خالی یا توهم فضمیگرن و پروتئین مرتبط با علم راهی برای اندیشیدن اانقراض را انتخاب نکنیدتبر را بردارمعجزه در هر لحظه زندگیاتوبان اطلاعات و پلِ بینحس و ادراک قسمت 75چگونه انتظارات بر ادراک استفاده از انرژی خلاداروی جدید برای میاستنی هوش مصنوعی از عروسک بازی روش های صرفه جویی در ایجاژن همه چیز نیستبرنامه و ساختار پیچیده مقانون گذاری و تکاملسیگار عامل افزایش مرگ ومپروتز چشمتوصیه های غیر دارویی در سما با کمک مغز خود مختاريمعارضه جدید ویروس کرونا سانسان یک کتابخانه استتشنچ پانایوتوپولوس تشنج مغز انسان برای ایجاد تمداختلال خواب فرد را مستعد حس و ادراک قسمت پنجاهنگاهت را بلند کناصول سلامت کمردر چه مرحله ای از خواب ، رهوش مصنوعی درمانگر کامپیریشه های مشترک حیاتکمردرد ناشی از تنگی کانابرخی اثرات مضر ویتامین دلوب فرونتال یا پیشانی مغسانسور بر بسیاری از حقایآنها نمیخواهند دیگران راتکامل تکنولوژیمبانی ذهنی سیاه و سفیدپیامهای کاربراناولین دروغتغییر الگوی رشد مغزی با زمغز بزرگترین مصرف کننده ارتوکين تراپی روشی جديد حس و ادراک قسمت ششمنتایج نادانی و جهلبه مغز خزندگان خودت اجازدرمان های بیماری آلزایمرهوش عاطفی در زنان بیشتر اراست دستی و چپ دستیکودکان خود را مشابه خود تبررسی سیستم تعادلی بدن امقابله ی منطقی با اعتراضسختی ها رفتنی استآیا هوش سریعی که بدون احستئوری جدید، ویران کردن گمدیریت اینترنت بر جنگاینکه خانواده ات سالم باجهان فراکتالنقش نظریه تکامل در شناساارزش حقیقی زبان قسمت دومخواندن ، یکی از شستشو دهنچرا حیوانات سخن نمی گوینبوزون هیگز جهان را از متلدرمان دارویی سرطان رحم بهدف یکسان و مسیرهای مختلزمان واقعیت است یا توهمکاربرد روباتهای ريز، در بعد از کرونا دلخوشی بیهومنابع انرژی از نفت و گاز شلیک فراموشیآیا جهان ذهن و افکار ما متاثیر کپسول نوروهرب بر سمرز بین انسان و حیوان کجااگر نعمت فراموشی نبود بسجهان پیوستهنقش ذهن و شناخت در حوادث از آغاز خلقت تا نگاه انساخدا موجود استنظریه ی تکامل در درمان بیبیماری اسپینال ماسکولار درک دیگرانوقت نهيب هاي غير علمي گذشزیباترین چیز در پیر شدنکشف جدید تلسکوپ جیمز وبتقویت حافظه یا هوش مصنوعمنبع هوشیاری کجاست قسمت شگفت زده و حیران باشآب، زندگی است(قسمت پنجم)تاثیر گیاهخواری بر رشد و مشاهده آینده از روی مشاهابزار بقا از نخستین همانجهشهای مفید و ذکاوتی که دنقطه بی بازگشتاز تکینگی تا مغز از مغز تدنیا، هیچ استهمیشه اطمینان تو بر خدا ب