تغییر اصطلاح «فضا-زمان» به «حافظه-زمان»، اشاره ای است به نیاز به اصلاح معانی از ماده بر اساس اینکه ماده، داده است. در این ویدئو، نسیم حرمین به جزئیات مهمی در دانش علمی می پردازد. او نتایج آزمایشات علمی مربوط به ترکیب انرژی ماده را به منظور ایجاد لرزه ای در سیستم علمی رسمی به کار برده است.
او اعلام کرد که آنچه انیشتین آن را «فضا-زمان» می نامد در واقع «حافظه-فضا» است. این بیانیه دعوت حرمین است تا نگاهمان را از «مکان» سفت و سخت به «حافظه»ی منعطف، سوق دهیم.(تعبیر حافظه، به جای مکان، تعبیری جالب از حقیقت اشیا بر اساس شناخت ناظر است.
تمایز بین دو شیء- که گاهی مکان نامیده میشود- در بعدی دیگر، وقتی فاصله ی مکانی میان دو شیء بسیار زیاد است- میتواند به صورت تمایز زمانی بیان شودمانند تعبیر سال نوری، برای مکان در فاصله های کیهانی
و اگر ناظر بتواند به ابعاد دیگری بنگرد، این تمایز، میتواند علاوه بر مکان و زمان، تعابیر دیگری را هم در بر بگیرد.
آنچه تمایزها را نمایش میدهد، عمق نگاه ناظر است.
پس شاید اساسا به جای تعبیر زمان-حافظهبتوان تعبیر حافظه- حافظه را به کار برد. در اینجا، حافظه ی اول، بعدی از ابعاد و حافظه ی دوم، بعد دیگری بر اساس عمق شناخت ناظر هوشیار و هوشمند است.
ابعاد و تمایز ها، اصیل نیست و تابع و پرداخته ی ذهن ناظر بر اساس نیازهای تکاملی او است. اصیل، ذهن ناظر است. هر چه ذهن، عمیقتر بنگرد، حقیقت در ابعادی واقعی تر خود را نشان میدهد.)
وقتی ما ماده را به عنوان اطلاعات و داده ها می بینیم، همه ی معانی زندگی، تغییر می کند و به سمت چیزی متحد و یگانه، حرکت می کند. دنیای اطلاعات یکی است و آن، جهان ذهن ناظران هوشمند است.
این، هدف فیزیک یکپارچه است. این متن، گزیده ای از مصاحبه با نسیم حرمین با عنوان «مکان-حافظه» است. یک چیز بسیار عمیق در علم و به خصوص در فیزیک وجود دارد. مفهوم زمان به خوبی فرمول بندی نشده است، به همین دلیل، حرمین، مفهوم انیشتین را تغییر داد. او میگوید: ( من مفهوم فضا-زمان را به حافظه-مکان تغییر دادم زیرا بدون حافظه، زمان وجود ندارد. این، یعنی اگر لحظه ی قبلی را- که همیشه زمان معینی را در بر دارد- به یاد نیاوریم، هیچ ایدهای در مورد زمان، وجود ندارد. (همچنین در مورد ابعاد متمایز دیگر، اینگونه است.
تا زمانی که دو نقطه ی متمایز؛ چه در بعد مکان، زمان، یا ابعاد دیگر، در ذهن ناظر تصویر برداری و دیده نشود، بیان آن بعد، ممکن نیست.
این در حالی است که تمایزها اساسا اصیل نیست بلکه ساخته و پرداخته ی ذهن ناظر بر اساس نیازهای تکاملی او است.)
برای اینکه تکامل، مفهومی از زمان یا دیگر ابعاد در جهان، وجود داشته باشد باید حافظه، وجود داشته باشد. این یعنی اطلاعات باید به گونه ای سازماندهی شوند که خاطره ای از اتفاقات رخ داده، وجود داشته باشد تا آنچه اتفاق می افتد مربوط به اتفاقات قبلی باشد. برای اینکه تکامل در جهان، وجود داشته باشد، باید حافظه ی اطلاعاتی وجود داشته باشد. بنابراین، زمان دیگر، یک فلش نمادین نیست، بلکه مفهومی است از درهم تنیدگی حافظه یا اطلاعات در ساختار مکان یا فضا. برای ساده کردن این موضوع، تصور کنید که زمین در فضا می چرخد. زمین، در یک دایره ی بسته به دور خورشید نمی چرخد. این مفهوم را- که زمین در یک مسیر دایره ای به دور خورشید میچرخد- دیگر نباید به بچه ها آموزش دهیم، این یک مفهوم غلط و وحشتناک است. ما باید آموزش آن را به بچه ها متوقف کنیم، زیرا اصلاً درست نیست. زمین به دور خورشید می چرخد، اما خورشید در کهکشان میچرخد و زمین همراه با چرخش مداوم خورشید، به دور خورشید می چرخد، اما نه در دایره های بسته؛ بلکه به شکل مارپیچی، در فضا حرکت میکند.
ما می توانیم تصور کنیم تمام اطلاعاتی- که روی زمین توسط هر شخص و هر برگ درخت در حال حرکت اتفاق می افتد- همه چیز مانند یک هارد دیسک کامپیوتری به شکل بیت(بیت) اطلاعات در میدان الکترومغناطیسی نقش بسته است.
بنابراین اطلاعات در ساختار مکان (فضا)، نقش گرفته است و این، همان چیزی است که به ما حافظه ی جهان را می دهد؛ از جمله، حافظه ی ایجاد شده توسط آنتن کوچک انسانی.
ما اطلاعات را جذب می کنیم و آن را از طریق اعمال خود، از طریق جاذبه ی خود، منتقل می کنیم.
برای نمونه، در چشمان ما یک سیاهچاله وجود دارد که نور را جذب و به مغز ما منتقل می کند. ما میتوانیم انتقال اطلاعات از طریق سلولها به اتمها، از اتمها به پروتونها و این، تا میدان پلانک ادامه دارد و میتوانیم میدان پلانک را از تفسیر ما از آنچه تجربه میکنیم، مطلع کنیم. بنابراین زنجیره ای از اطلاعات در مورد ساختار مکان (فضا)، باقی می گذاریم.
به همین دلیل، ما نمی توانیم حافظه را در مغز انسان پیدا کنیم. حافظه، اطلاعاتی است که با داده هایی در هم تنیده است که فرد در مکان های به دست آوردن تجربه، به جا گذاشته است.
برخی توضیحات دکتر سلمان فاطمی نورولوژیست در اصفهان https://youtu.be/33EzQA8X6uY
نگاه شود مقاله یحس و ادراک قسمت پنجاه و سوم https://www.youtube.com/watch?v=33EzQA8X6uY
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031