ویتامین K1 ( فیلوکینون ) و ویتامین K2 ( مناکینون )
ویتامین K1 شایع ترین منبع ویتامین K است که عمدتا در غذاهای گیاهی مانند سبزیجات برگ سبز می باشد. از سوی دیگر، ویتامین K2 در محصولات حیوانی و غذاهای تخمیر شده یافت می شود. غذاهایی با ویتامین K2 بالا شامل گوشت، لبنیات و ناتو ( غذای ژاپنی حاصل تخمیر سویا ) هستند. ویتامین K2 همچنین توسط باکتری های مفید در میکروبیوم روده شما تولید می شود.
در یک رژیم غذایی سالم و متعادل ، کمبود ویتامین K نادر است ؛ به این خاطر است که در همه مواد غذایی نظیر سبزیجات یافت می شود. از سوی دیگر ، غذاهای بیش از حد فراوری شده و شکر های تصفیه شده ، ویتامین K کمتری دارند ؛ اگر چنین غذاهایی در صدر لیست رژیم غذایی شماست ، پس شما به میزان کمی ویتامین K دریافت می کنید.
کمبود ویتامین K بسیار جدی است و می تواند منجر به کبودی، خونریزی، پوسیدگی دندان و پوکی استخوان شود . به همین خاطر، اطمینان حاصل کنید که یک یا دو وعده غذایی ، غذاهای غنی از ویتامین کا را دریافت کنید.
10 غذای غنی از ویتامین K
ویتامین k,ویتامین کا,غذاهای ویتامین k
به دنبال لیستی از غذاهای حاوی ویتامین کا هستید؟ این ویتامین ضروری در سبزیجات سبز، میوه ها، مواد غذایی تخمیر شده و محصولات حیوانی است که به راحتی برای رفع نیازهای شما از طریق یک رژیم سالم و متعادل مناسب می باشد. در زیر چند غذای غنی از ویتامین K را ملاحظه می کنید :
سبزیجات برگ سبز مانند کلم 1/2 فنجان = 444 میکروگرم
ناتو ( سویا تخمیر شده ) 2 اونس = 500 میکروگرم
پیاز بهاره ( پیازچه ) 1/2 فنجان = 103 میکروگرم
کلم بروکسل 1/2 فنجان = 78 میکروگرم
کاهـو 1/2 فنجان = 82 میکروگرم
کلم بروکلی 1/2 فنجان = 46 میکروگرم
لبنیات ( تخمیر شده ) 1/2 فنجان = 10 میکروگرم
آلو بخارا 1/2 فنجان = 52 میکروگرم
خیار 1 عدد متوسط = 49 میکروگرم
ریحان خشک 1 قاشق سوپخوری = 36 میکروگرم
مزایای ویتامین K و غذاهای غنی از ویتامین کا
مبارزه با سرطان
ساختن استخوان های قوی
تنظیم لخته شدن خون
بهبود سلامت قلب
بهبود حساسیت به انسولین
تقویت عملکرد مغز
1 . مبارزه با سرطان : برخی شواهد نشان داده اند ویتامین K می تواند به کشتن سلول های سرطانی کمک کند و حتی خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. در یک مطالعه در دانشگاه تورنتو، 440 زن یائسه که ضعف استخوان داشتند، به مدت دو سال با ویتامین K1 تامین شدند. جالب توجه است که مصرف ویتامین K1، کاهش 75 درصدی میزان سرطان را در پی داشت.
مطالعه دیگری که در ژورنال نوتریشن کلینیکال آمریکا منتشر شده است؛ 24.340 شرکت کننده داشت و نشان داد مصرف میزان بیشتری از ویتامین K2 با کاهش خطر ابتلا به سرطان همراه است.
علاوه بر این بسیاری از غذاهایی که از ویتامین کا غنی هستند، در صدر لیست آنتی اکسیدان ها نیز حضور دارند. غذاهای حاوی ویتامین K مانند سبزیجات برگ سبز حاوی آنتی اکسیدان های ضد سرطان است که به جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند. غذاهای غنی از ویتامین K از بهترین غذاهایی هستند که با سرطان مبارزه می کنند.https://www.hidoctor.ir/299141_vitamin-k-foods.html/
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031