رژیم های غذایی پرچرب بر سلامت، ایمنی و خطر ابتلا به کووید-19 تأثیر می گذارد
تاثیر رژیم غذایی بر سلامت سیستم ایمنی و ابتلا به بیماری های عفونی
3 ژانویه 2024
خلاصه:یک مطالعه ی جدید، اثرات رژیم های غذایی پرچرب را بر روی ژنهای مرتبط با چاقی، سرطان روده بزرگ، عملکرد ایمنی، سلامت مغز و خطر بالقوه Covid-19 برجسته می کند.
محققان، موشها را با سه رژیم غذایی پرچرب مختلف تغذیه کردند و تغییراتی را در بیان ژن، باکتریهای روده و استعداد ابتلا به بیماریهای عفونی مشاهده کردند.
با کمال تعجب، هر سه رژیم غذایی بیان
ACE2 (angiotensin converting enzyme)
را افزایش دادند که توسط پروتئینهای اسپایک COVID-19 برای ورود به بدن استفاده میشود.
روغن سویا، رایج ترین روغن مصرفی در ایالات متحده، اثرات منفی بر سلامتی را نشان داد، در حالی که تغییرات در ژن های انتقال دهنده عصبی، ارتباط روده و مغز را تحت تاثیر رژیم غذایی، تقویت کرد.
حقایق کلیدی:
رژیم های غذایی پرچرب بر ژن های مرتبط با چاقی، سرطان، ایمنی و سلامت مغز تأثیر می گذارد.
مصرف روغن سویا بیان ACE2 را افزایش داد که به طور بالقوه بر خطر COVID-19 تأثیر می گذارد.
عادات غذایی طولانی مدت با چربی بالا می تواند منجر به عواقب سلامتی قابل توجهی شود.
یک مطالعه UC Riverside نشان میدهد که رژیمهای غذایی پرچرب بر ژنهایی که نه تنها با چاقی، سرطان روده بزرگ و رودههای تحریکپذیر مرتبط هستند، بلکه بر سیستم ایمنی، عملکرد مغز و احتمال ابتلا به کووید-۱۹، تأثیر میگذارند.
در حالی که مطالعات دیگر اثرات یک رژیم غذایی پرچرب را بررسی کرده اند، این پژوهش، از نظر دامنه خود غیرعادی است.محققان UCR موشها را در طول 24 هفته با سه رژیم غذایی مختلف تغذیه کردند که حداقل 40 درصد از کالری دریافتی از چربی بود.سپس، آنها نه تنها به میکروبیوم، بلکه به تغییرات ژنتیکی در هر چهار قسمت روده نیز توجه کردند.
یک گروه از موش ها رژیم غذایی مبتنی بر چربی اشباع شده از روغن نارگیل، گروهی دیگر از روغن سویای تک غیراشباع و اصلاح شده، و گروه سوم روغن سویای اصلاح نشده سرشار از چربی غیراشباع چندگانه دریافت کردند.
در مقایسه با یک رژیم غذایی کنترل کم چرب، هر سه گروه تغییراتی را در بیان ژن تجربه کردند یعنی تغییراتی را در فرآیندی تجربه کردند که اطلاعات ژنتیکی را به یک محصول کاربردی مانند پروتئین تبدیل میکند.
در خیابان شایع است که رژیم های گیاهی برای شما بهتر است، و در بسیاری از موارد این درست است.ولی فرانسیس اسلدک، استاد
زیست شناسی سلولی UCR و نویسنده ارشد مطالعه جدید، گفت: با این حال، رژیم غذایی سرشار از چربی، حتی اگر چربی از یک گیاه باشد همیشه سودمند نیست.
این مطالعه، اثرات متعدد رژیم های غذایی پرچرب را مستند می کند.برخی از تغییرات روده، مانند تغییرات عمده در ژنهای مرتبط با متابولیسم چربی و ترکیب باکتریهای روده، محققان را شگفتزده نکرد.به عنوان مثال، آنها افزایش E. coli بیماری زا و سرکوب باکتریهایی را مشاهده کردند که به محافظت از بدن در برابر عوامل بیماریزا کمک میکند.
مشاهدات دیگر شگفتانگیزتر بودند، مانند تغییر در ژنهای تنظیم کننده ی حساسیت به بیماریهای عفونی.
ما دیدیم که ژنهای تشخیص الگو، یعنی ژنهایی که باکتریهای عفونی را تشخیص میدهند، ضربه خوردند.ما دیدیم که ژنهای سیگنالدهنده سیتوکین ضربه خوردند. سیتوکین به بدن کمک میکند التهاب را کنترل نماید. این یک ضربه ی مضاعف است.
این رژیمها ژنهای سیستم ایمنی بدن میزبان را مختل میکند و همچنین محیطی را ایجاد میکند که باکتریهای مضر روده میتوانند در آن رشد کنند.
کار قبلی این تیم با روغن سویا، ارتباط آن را با چاقی و دیابت- که هر دو از عوامل اصلی خطر برای مشکلات قلبی عروقی هستند- نشان داد.اکنون این مقاله نشان میدهد که هر سه رژیم غذایی پرچرب، بیان ACE2 و سایر پروتئینهای میزبان را که توسط پروتئینهای اسپایک COVID برای ورود به بدن استفاده میشوند، افزایش میدهند.
به علاوه این تیم مشاهده کردند غذای پرچرب باعث افزایش حضور و تاثیر سلول های بنیادی در روده بزرگ می شود.اسلدک گفت: شما فکر می کنید که این چیز خوبی است، اما در واقع آنها می توانند پیش سازهای سرطان باشند.
از نظر اثر بر بیان ژن، روغن نارگیل بیشترین تغییرات را نشان داد و به دنبال آن روغن سویای اصلاح نشده قرار گرفت.تفاوت بین دو روغن سویا نشان می دهد که اسیدهای چرب اشباع نشده در روغن سویای اصلاح نشده، در درجه اول اسید لینولئیک، در تغییر بیان ژن نقش دارند.
تغییرات منفی در میکروبیوم در این مطالعه در موش هایی که از رژیم غذایی روغن سویا تغذیه شده بودند، بارزتر بود.این تعجب آور نبود، زیرا همان تیم تحقیقاتی قبلاً سایر اثرات منفی مصرف بالای روغن سویا را برای سلامتی ثبت کرده بود.
دکتر سید سلمان فاطمی . نورولوژیست, [01/05/2024 09:29 ق.ظ]
در سال 2015، تیم دریافت که روغن سویا باعث چاقی، دیابت، مقاومت به انسولین و کبد چرب در موشها میشود.در سال 2020، تیم محققان نشان دادند که این روغن همچنین میتواند بر ژنهای مربوط به شرایطی مانند اوتیسم، بیماری آلزایمر، اضطراب و افسردگی در مغز تأثیر بگذارد.
جالب اینجاست که در کار فعلی، آنها همچنین دریافتند که بیان چندین ژن انتقال دهنده عصبی توسط رژیم های غذایی پرچرب تغییر کرده است، و این مفهوم محور روده-مغزی را تقویت می کند که می تواند تحت تاثیر رژیم غذایی قرار گیرد.
محققان خاطرنشان کردهاند که این یافتهها فقط در مورد روغن سویا صدق میکند و نه در مورد سایر محصولات سویا، توفو یا خود دانههای سویا.پونامجوت دئول، میکروبیولوژیست UCR، که همراه با محقق فوق دکتری UCR، خوزه مارتینز-لوملی، نویسنده اول مطالعه حاضر بود، گفت: مقدار زیاد این روغن، برای شما خوب نیست.
مطالعه با استفاده از موشها انجام شد و مطالعه روی موش همیشه به نتایج یکسانی در انسان منجر نمیشود.با این حال، انسان و موش 97.5 درصد از DNA مشترک دارند.
بنابراین، یافتهها نگرانکننده هستند، زیرا روغن سویا رایجترین روغن مصرفی در ایالات متحده است و به طور فزایندهای در کشورهای دیگر از جمله برزیل، چین و هند استفاده میشود.
بر اساس برخی تخمین ها، آمریکایی ها تمایل دارند نزدیک به 40 درصد از کالری خود را از چربی دریافت کنند.مقداری چربی در رژیم غذایی ضروری است، شاید 10 تا 15 درصد.با این حال، اکثر مردم در این کشور، حداقل سه برابر مقدار مورد نیاز خود دریافت می کنند.
خوانندگان نباید از یک وعده غذایی وحشت کنند.این عادت طولانی مدت پرچرب است که باعث تغییرات مشاهده شده، می شود.به یاد بیاورید که موش ها به مدت 24 هفته با این رژیم ها تغذیه شدند.از نظر انسانی، این مانند شروع از کودکی و ادامه تا میانسالی است.یک شب عیش و نوش، چیزی نیست که این موش ها خوردند.این بیشتر شبیه یک عمر غذا است.
با این حال، محققان امیدوارند که این مطالعه باعث شود مردم عادات غذایی خود را از نزدیک بررسی کنند.
بعضی از مردم فکر می کنند، اوه، من بیشتر ورزش خواهم کرد و خوب خواهم شد.اما خوردن منظم به این روش می تواند بر سیستم ایمنی و عملکرد مغز شما تأثیر بگذارد.شاید نتوانید این اثرات را از بین ببرید.
خلاصه
تاثیر رژیم های غذایی پرچرب مختلف بر بیان ژن و میکروبیوم در روده موش
رژیم های غذایی پرچرب (HFDs) با بیماری هایی از جمله چاقی، دیابت، کبد چرب، بیماری التهابی روده (IBD) و سرطان روده بزرگ مرتبط هستند.
در این مطالعه، ما تأثیر سه HFD ایزوکالوریک را بر بیان ژن روده بررسی کردیم. این رژیم ها فقط در ترکیب اسیدهای چرب آنها متفاوت بودند. روغن نارگیل (چربیهای اشباع شده)، روغن سویا معمولی (چربیهای غیراشباع چندگانه) و روغن سویا اصلاحشده ژنتیکی (چربیهای غیراشباع تک).
چهار بخش عملکردی مجزا از دستگاه گوارش موش با استفاده از RNA-seq-دئودنوم، ژژونوم، ایلئوم انتهایی و کولون پروگزیمال آنالیز شد.ما با رژیمهای غذایی متفاوت، اختلال قابل توجهی در ژنها در چندین بافت، از جمله مواردی که گیرندههای هستهای و ژنهای دخیل در متابولیسم زنوبیوتیک و دارو هستند و عملکرد سد اپیتلیال، IBD و سرطان کولون و همچنین ژنهای مرتبط با میکروبیوم و COVID-19 را کد میکنند، پیدا کردیم.
تجزیه و تحلیل شبکه نشان می دهد که ژن های دخیل، در متابولیسم تمایل دارند توسط HFD ها تنظیم شوند در حالی که ژن های مربوط به سیستم ایمنی بدن کاهش می یابند.نظم سیگنالدهی انتقالدهنده عصبی نیز توسط HFDs به هم خورده بود.توالی یابی ژنومی همچنین میکروبیومی را نشان داد که توسط HFD ها تغییر یافته است.
این مطالعه، تأثیر بالقوه HFD های مختلف بر سلامت روده را با پیامدهایی برای ارگانیسم به عنوان یک کل برجسته می کند و به عنوان مرجعی برای بیان ژن در طول روده عمل می کند.
در پایان لازم است بیان شود انجام مطالعات بیشتر بر انجام دیگر چربی های مانند چربی های حیوانی به خصوص چربی موجود در ماهیان و چربی های فرآوری نشده ی گیاهی میتواند نگاه دقیقتری بر تاثیر چربی بر سلامتی داشته باشد.
https://neurosciencenews.com/diet-immunity-covid-brain-25412/
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031