دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

آیا احتمال دارد رویا از آینده خبر دهد

آیا احتمال دارد رویا، از آینده خبر دهد؟

قبلا بحثهای مفصلي در مورد خواب و رویا و اهمیت آن از دیدگاه علمی در همین کانال، انجام شد. خواب و رویا و اهمیت آن، در سالهای اخیر بیشتر از گذشته در علم اعصاب و روانشناسي مطرح شده است و گاهی از زبان مومنين به خدا و جهان های دیگر، برای اثبات خدا و یا روح ... استفاده می شود. اکنون پای صحبت های کسانی بنشینیم که تصور دیگری دارند و نظر آنها را بشنويم و در صورت امکان آن را نقد کنیم.

وقتی گرفتار می شویم، مردم بیشترشان ادعا می کنند پیش از حادثه، خبردار بوده اند ولی آیا اینها افکاری است که در عمل امکان دارد؟ برگرفته از کتاب یافته های خارق العاده طبیعت: چرا آن چیزی را میبینیم که وجود ندارد؟

دانشمند روانشناس ریچارد وايزمن شرح می دهد چگونه عقل هاي خفته ما، ما را می فریبد؟ ابيرفان روستايي کوچک در جنوب ویلز است. در سال 1960 تعدادی از کسانی- که در آنجا زندگی می کردند- نزدیک معدن زغال سنگی کار مي کردند- که برای به دست آوردن مقدار زیادی از زغال سنگ در منطقه، بنا شده بود. به رغم آنکه برخی اجزای بیرون آوردن زغال سنگ، در دل زمین حفر شده بود ولی بسیاری از قسمت های آن، در دامنه های تپه در اطراف روستا بود. طی ماه اکتوبر سال 1966، بارانی شدید بر منطقه و بر صخره های ماسه ای تپه، بارید. متاسفانه کسی نفهمید که آب به چشمه های متعدد پنهاني، رسیده است و حفره های باقی مانده را تبدیل به گل و لايي از ذغال کرده است. پس از ساعت نه صبح بیست و يکم ماه اکتوبر، رودهای کنار تپه و شروع به حرکت دادن سریع نیم میلیون تن ماده باقی مانده به سوی روستا کرد.

به رغم آنکه برخی مواد در کنار پاره های فرورفته تپه متوقف شد ولی بسیاری از آن به سوی ده سرازیر گرديد و مدرسه را ویران نمود. برخی کودکان در ساعتهای اولیه زنده نجات یافتند ولی افراد ديگري نجات نیافتند. صد و سی و نه دانش آموز و پنج معلم در آن فاجعه مردند.

پزشک روانپزشک جان بارکر روستا را در روز پس از ریزش زمین دید. بارکر تلاشی طولانی در یافته هاي خارق العاده و فرامادي داشت . او این سوال را مطرح کرد که آیا طبیعت حوادث کوتاه در ابيرفان، پیش از وقوع، منجر به احساس و ادراکات در تعداد زیادی از مردم در محیط حادثه شده است یا نه.

بارکر، در روزنامه اعلام کرد، کدام یک از خوانندگان گمان می کنند از حادثه خبر دار بوده اند؟ 60 نامه به دست او رسید و بیش از نیمی از آنها ادعا می کردند از طریق رویا از این حادثه خبر داشتند. یکی از تاثیرگذارترین آنها والدین کودکی 10 ساله بودند که در حادثه فوت شده بود. در روز قبل از حادثه، دختر آنها رویایی را درباره تلاشش برای رفتن به مدرسه بیان کرده بود ولی گفت مدرسه ای در آنجا نبود، زیرا جسمی سیاه روی آن را گرفته بود. در نمونه اي دیگر، خانمی 54 ساله از منطقه بارنستيبل گفت در شب قبل از حادثه در رویا گروهی از اطفال را دیده است که در اتاق هايي مستطیلی مانده اند. در رویای او، اتاق با ستون هایی چوبی بسته شده بود و کودکان می کوشيدند آن ستونها را سوراخ کنند. نمونه دیگر، خانمی از منطقه سيدکب بود. او در هفته گذشته خواب دیده بود که گروهی از کودکان فریاد می زنند و با هجومی از زغال گرفتار می شوند.

دو ماه قبل از حادثه خانم اس بي از لندن در رویا می بیند مدرسه ای بر تپه است و کودکانی زندگی خود را در فرونشستن زمین از دست می دهند.

اعتقاد به دیدن آینده در رویا امر شايعي است و گزارشات اخیر آن را در حدود یک سوم ساکنان گزارش ميکند یعنی آنها می گویند، آن واقعه را در مرحله ای از زندگی خود ديده اند. بر اساس گزارشاتی- که آبراهام لینکلن داشت، رویای ترور خود را دو هفته قبل از حادثه دیده بود.

مارک توین توصیف می کند که بدن برادر خود را چند هفته قبل از انفجار، در رويا در تابوت دیده بود. چارلز دیکنز زنی را در خواب دید که لباس قرمز پوشیده بود و انسه نابيير نامیده میشد و در مدت کوتاهی بعد از آن، زنی با شالی قرمز به نام انسه نابییر را دید. این حالات را چه چیزی ميتواند تفسیر کند؟ آیا حقیقتا مردم به بخشی از حوادث آینده اطلاع دارند؟ آیا ممکن است امروز، فردا را ببینیم؟! در قرن گذشته محققان توانسته اند این معما را حل کنند. در دهه پنجاه، دانشمند مشهور مشهور آمریکایی به نام يوگين اسيرنسکي علم جدید رویاها را مطرح کرد و اشاره کرد بیدار شدن فرد، در مرحله خواب REM سبب می شود، فرد خوابیده خیلی از رویاها را به یاد بیاورد. دهها سال کوشش، سبب شد کشفیات بيشتری صورت بگیرد.

تقریبا رویای همه افراد، رنگی است به رغم آنکه برخي روياها عحیب و غریب است، بسیاری از روياها حوادث عادي روز، مانند شستن دست ها و پاک کردن منزل را در بر مي گیرد، وقتی کاری یواشکی در نزدیکی فرد- که رویا می بیند- انجام شود یا براي فرد خواب، موسیقی پخش شود
@salmanfatemi

یا نوری بر چهره اش بتابد یا آبی به او برسد اینها به صورت برجسته ای بر خواب او تاثیر می گذارد.

ولی شاید اکتشاف مهمتر، آن بود که تو روياهايي- بیش از آنچه تصور میکنی- می بینی! تقریبا یک سوم زندگی ما در خواب است و اگر این یک سوم محاسبه شود، زنانی بسیار زیاد را د بر میبرد یعنی یک فرد نود ساله تقریبا سی سال عمر خود را در خواب است . فرض کنید این فرد ، پزشک متخصصی باشد که سی سال اول عمر خود را به تحصیل مشغول باشد و برای پزشک شدن سی سال وقت صرف کرده باشد. اکنون شاید اهمیت این سی سال برای ما مشخص تر شود!!

دانشمندان خواب، کشف کرده اند به طور متوسط در هر شب، چهار رویا می بینی و تقریبا هر نود دقیقه یک رویا دیده می شود و هر رویا حدود بیست دقیقه، طول می کشد و تو وقتی بیدار می شوی، آنچه نزد تو باقی می ماند، بسیار کمتر از آن چیزی است که دیده ای و بخش بزرگ رویاها را فراموش میکنی. تنها استثنا برای این قاعده وقتی است که طي خواب REM، بیدار می شوی و در این حالت، به طور عادی محتوای رویا و حتی بخشهای مشخصی از آن را به یاد می آوری ولی آن قسمت رویا که تاثیر گذار نیست را سریعا فراموش می کنی به علاوه، شرايطي وجود دارد که سبب میشود رویا را بیشتر به یاد بیاوری. در فرایندی شبیه به بازی با کلمات، حادثه ای- که در بیداری همراه با تو رخ میدهد- منجر به تقویت حافظه تو میشود. تصور کنیم سه شب رویاهای عجیب ببینیم. در روز اول پس از روزی خسته کننده، به خواب میروی. طی شب مراحل متعددی در خواب ميگذرد و چندین رويا را تجربه ميکني. در بیست و هفت دقیقه مغز تو مجددا فعال میشود و سریال خیالی دیگری را به تو نشان میدهد. در بیست دقیقه بعد خودت را مي بيني که از کارخانه ای دیدار ميکني و داخل ظرفی از شهد توت غرق میشوی و می کوشی راه خود را با خوردن، باز کنی و چون نمی توانی بیشتر بخوری و زنگ ساعات صدا میکند، بیدار میشوی و لحظه هایی از کارخانه و شهد توت در ذهن تو موج میزند!!(تصویرهایی کاملا رمزی که اغلب با واقعیات های موجود متفاوت است و درک این رمزها، اصلا کار ساده ای نيست)

در روز دوم همان سلسله حوادث تکرار میشود، به تخت میروی و به خواب میروی و چند رویا می بینی در ساعت هشت صبح، خودت را در میانه خواب شگفت آوری می بینی. تو ماشین خود را در راهی تاریک میرانی. ايريک چکرز بر دوچرخه نشسته است و شما با هم، صحبت می کنید، ناگهان قورباغه ای ارغوانی و بزرگ، جلوی ماشین تو میپرد پس می پیچی تا به وزغ نخوری، از راه منحرف میشوی و به درختی برخورد می کنی و به عالم حقیقت باز می گردی، گربه تو روی تخت تو میپرد و با حافظه ای مبهم از ايريک چکرز و وزغ بزرگ ارغوانی و درخت و مرگ، از خواب بیدار میشوی!

در شب سوم مجددا می خوابی و در ساعت چهار صبح، خوابي پريشان می بینی و آن را به عنوان خوابی پریشان، گزارش میکنی. در قضیه ای فراواقع گرایانه، تو وادار میشوی، در صحنه فیلم اومبا لومبا در نسخه ای جدید از فیلم چارلی و کارخانه شوکولات بازی کنی. به رغم موفقیت آن، تو بعدا کشف میکنی که پودر پرتقالی صورت و رنگ سبز مو- که در فیلم به کار ميرود- دائمی است. و ناگهان با اضطراب شدید بیدار میشوی و بیست دقیقه مي کوشی، معنی رمزی خواب را بفهمي! در صبح بیدار میشوی، رادیو را روشن میکنی و خبر قتل ايريک چکرز را در حادثه اتومبیل، طی شب مي شنوي. بر اساس گزارش خبر چکرز اتومبیل خود را در شهر ميراند، ماشین خود را برای جلوگیری از برخورد با ماشینی که از مسیر خود منحرف شده است ميراند و ماشین او، به ستوني برخورد میکند.گزارش خبر باعث فعل و انفعال ميشود و رویا درباره حادثه اتومبیل، به ذهن تو بر مي گردد. تو رویایت را در مصرف مقادیر زیاد شهد توت در رويا و تجربه اومبا لومباي ترسناک فراموش کرده اي. به جای آن، تنها رویایی را- که با حوادث جهان حقیقی مطابقت دارد- به یاد می آوری و به اين ترتیب قانع میشوی که قدرت پیشگویی را داری!( هر چقدر رویاهای فراموش شده زیاد باشد که هست، و هرچقدر روياهاي خبر دهنده، اندک باشد، حتی یک رویای خبر دهنده از آینده، ارزشمند است و انسان عاقل از مشاهدات هر قدر هم اندک باشد نمی گذرد به خصوص رمز آلود بودن رویا، کار را بسیار پیچیده تر می کند و اگر رمز آلود بودن رویا نبود، احتمال داشت تعداد بسیار بیشتری از رویاها در خاطر ما بماند)

رويا بر این مورد، متوقف نمیشود. با این- که روياها به نظر میرسد، فرا واقعی است- این قابلیت را دارد به گونه ای تفسیر شود که با حوادث موجود در واقعیت، مطابقت یابد.

(محیطی رمز آلود و مبهم!

همانطور که میتوان به طور اشتباه رمزهای رویا را بر حقایق رخ داده در آینده، منطبق کرد به همین ترتیب ممکن است بسیاری از مشاهدات رمز آلود رویا - که به آینده و حوادث آن اشاره دارد- اصلا مورد توجه قرار نگيرد، مانند ماهی ای که اگر قرار باشد انسانی را در بیرون آب، تصور کند
@salmanfatemi

باید آن را به شکل ماهی ای بدون پيشاني که روی باله ها راه میرود و
باله هایش کار دست را می کند تصور نماید. این تصور، چقدر با انسان دو پا با مغز بزرگ متفاوت است و اگر ماهی به بیرون آب بیاید و این انسان را ببیند هرگز تصور نخواهد کرد همان ماهي ای بوده که در ذهن خود تصور کرده است!)

در حقیقت، چکرر در آن منطقه روستایی رانندگی نمی کرد، به درخت برخورد نکرد و حادثه، شامل وزغ بزرگ و ارغوانی نبود. ولی راه روستایی مشابه راه شهری بود و تیر چراغ، شبیه درخت بود ولی در مورد وزغ بزرگ ارغواني چه میتوان گفت؟!

بسیار خوب شاید این رمزی از یک چیز غير قابل انتظار باشد، شايد انحراف اتومبیل از مسیر درست به مسیر اشتباه راه باشد. یا شاید چکرز مقداری داروي توهم زا خورده است و گمان کرده است که ماشین روبرو در عمل یک وزغ بزرگ ارغوانی است یا شاید آلبوم جدید چکرز در آینده تصویر وزغ را بر جلد خود داشته باشد!! یا شاید چکرز در زمان حادثه لباسی ارغوانی پوشیده است!(شاید و شاید و دهها رمز ديگر)

امر را فهمیدی تو ابداع گری و می خواهي ثابت کنی ارتباطی روحی با فرد وفات یافته، یعنی آقای چکرر داري و احتمالات مطابق، فقط به ميزان تصورات تو مشخص میگردد. تو روياهاي زیادی داری و حوادث فراواني رخ میدهد و در بیشتر موارد رویاها، ارتباطی با حوادث ندارد و به همین دلیل آنها را فراموش ميکني ( و یا شاید در بسیاری موارد این ارتباط هست ولی ما متوجه آن نميشويم). ولی اگر یکی از آن رویاها با یکی از آن حوادث مطابق باشد، به آسانی ميتوانيم رویا را به یاد بیاوریم و خودت را قانع کنی که به صورتی سحرآمیز خبر از آینده دادهای!

در واقع، اينها فقط قوانین احتمالات است. این نظریه، کمک ميکند نام پر سر و صدای رویاهای کشف کننده را تفسیر کند.

بیشتر روياها، نفرت زیادی را در بر میگیرد مانند پیش گویی های همیشگی ترور روسای جمهور دولتها، حضور جنازه دوستان نزدیک، مشاهده هواپیماهایی که از آسمان سقوط میکند و مشاهده سرزمني های که وارد جنگ ميشوند.

به ندرت، مردم رویای حوادثی خوش یا ارتقای در کار را گزارش ميدهند.(دیدن رویاهای شکوهمند یا دیدن صحنه های بزرگ در رویا، مانند دیگر رویاها، رمزی است. گاهی یک رویای شکوهمند به صورت یک عمل ساده روزانه رخ میدهد مانند شستن دست ها یا نوشیدن آب یا شنا کردن در استخر و این ها رمزی از یک عمل شکوهمند است، ولی چون در رمز به صورت بسیار ساده آمده است برای بیشتر مردم جذاب و گیرا نیست و به همين دلیل در حافظه ساده نگر مردم، نمی ماند).

دانشمندان خواب، کشف کرده اند که حدود 80% رویاها خوش و سعادت بين، نیست بلکه بر حوادث منفی تمرکز ميکند.(برای یافتن علت، به توضیح پاراگراف بالا مراجعه شود)، بر این اساس اخبار بد بسیار بیشتر از اخبار خوب باعث فعل و انفعال در حافظه ميشود.

و این، در تفسیر این- که چرا بسیاری از رویاهای کشف کننده شامل پیشگویی حالت های مرگ و حادثه است- کمک ميکند. در ابتدای این مقاله توصیف کردم که چگونه پزشک روان شناس جان بارک 60 نفر را یافت که از حادثه معدن زغال سنگ ابيرفان خبر داده بودند. در 36 مورد افرادی- که آن حالات را داشتند هیچ دلیلی برای اینکه حلی مشخص پیش از حادثه ارائه نموده باشند- نداشتند. ممکن است رویاهای بسیار دیگری پیش از شنیدن خبرابيرفان دیده باشند و بعدا فقط آن رویاهایی را به ياد آورده اند- که مرتبط با حادثه بوده است.

فقط اینگونه نیست ولی فقدان هر اعتمادی به رویا در زمان قبل يعنی ممکن است به صورت ناخودآگاه با رویا بازی کرده اند تا با حوادث تاسف برانگیز منطبق شود. سیاهی تبدیل به زغال شد، اتاق ها تبدیل به کلاس درس شد و تپه های ریزان، سرزمینی در ولز شد!( هر چه باشد، حتی اگر اینقدر منفی در مورد رویا سخن بگوئیم، نمیتوان از رویای دختری- که پیش از مرگش برای والدین از نيست شدن مدرسه و پوشیده شدن آن با ماده ای سیاه گفته بود- غفلت کنيم. وقتی با رمزهای تو در توی رویا مواجهيم، اینگونه قطعی حکم کردن اصلا شايسته نيست)

تاکید ميشود آنهایی- که به خارق العاده ایمان دارند- وقتي به دوستان خود و خانواده خود درباره رویا خبر می دهند یا آن را در حافظه خود ثبت می کنند و بعدا کشف مي کنند که با حوادث آینده منطبق می شود، مردم را قانع کرده اند.(باید توجه داشت تخیلات خارق العاده و معجزه آسا، درد ايمان است. دردی که سالهاست بدن کوفته و مجروح ایمان را می آزارد و دردی است که مومن را سالهاست در پستوی خانه اش بدون تلاش و کوشش خوابانده است!

اینکه ایمان به موارد فرامادي ، سبب شود رموز تو در توی رویا و رموز تو در توی دیگر، بازیچه تنبلی ها و تفسیرها و تاويل هاي بازاريابانه مدعیان ایمان شود، بهانه ای بر دست غیر مومنين، برای زير سوال بردن همه ابعاد فرامادي است).

در نهایت دهه شصت، محققان فهمیدند که محتوای رویاهای ما فقط با حوادث اطراف ما تاثیر نمی پذیرد
@salmanfatemi

ولی اغلب منعکس کننده آن چیزی است که ذهن ما را می آزارد. این، یکی از مهمترین نمونه ها را درباره کشف قبلی و گمانی حادثه اييرفان تفسیر میکند.

شنیدیم که چگونه یکی از دختربچه ها- که بعدا در حادثه مرد- به والدینش خبر داده بود که چیزی سیاه را دید که بر مدرسه فرود می آید و مدرسه، نیست میشود. سالها پیش از حادثه، نگرانی شدیدی در خصوص حکمت قرار دادن مقادیر زیادی از باقی مانده های حفاری بر دامنه های تپه وجود داشت که از طرف مدیران معدن نادیده گرفته ميشد. سه سال قبل از حادثه مهندس شهرسازی به مسئولان نوشت که وضع را بسیار خطرناک میدانم، زیرا باقی مانده های زغال سنگ، به شدت در حرکت هستند و سرریز، بسیار مایل است تا حدی که نگه داشتن آن در مکانش در زمستان یا وقت بارندگی شدید ممکن نیست و نیز اضافه کرد: این نگرانی همچنین در ذهن اهالی منطقه هست زیرا آنها قبلا در زمان بارندگی شدید، حرکت توده های زغال را تا درجه ای- که باعث خطر و مرگ انسان و نابودی املاک شود- آزموده اند.

راهی برای شناخت دقیق نیست.(اعتراف به اینکه واقعا ما درباره حقیقت رویا بسیار کم ميدانيم) ولی شاید(این شایدها هم درد علم تجربي امروز ماست که دردها را کاملا نميشناسد!) شايد روياي دختر بچه کم سن، این نگرانی شایع را منعکس می کرده است. ولی در خصوص 23 حالت دیگر که مردم، دلایلی را ارائه می کنند- که رویای خود را قبل از حادثه دیده اند- چطور؟ و در آنها رویاها نگرانی ایشان را نشان نمی دهد. برای تحقیق اين امر، باید علم رویاها را با علم آمار مخلوط کنیم بیایید نگاهی نزدیک بر رقم هایی - که به نظر میرسد تجربیات خارق العاده است- بیندازیم. اولا بیایید شخصی را به صورت تصادفی به نام برایان از انگلستان انتخاب کنیم.سپس باید کاری برای برایان انجام دهیم. فرض کنیم برایان در طول حیات، از 15 تا 75 سالگي هر شب رویا می بیند. 365 روز در سال هست و 60 سال، رویا می بیند یعنی برایان در 21900 شب، تجربه رویا داشته است. بیایید فرض کنیم که حادثه ای مانند ابيرفان فقط یک بار طی این نسل رخ داده است و به صورت تصادفی آن را به یکی از روزها نسبت دهیم. اکنون فرض کنیم برایان فقط رویاهای همراه با حوادث ترسناک مرتبط با حادثه را که فقط یک بار در زندگیش رخ داده است به یاد خواهد آورد. فرصت تجربه برایان برای رویای مربوط به حادثه در شب قبل از حادثه حقیقی، یک به 22000 است.ولی در اینجا بخشی فریبنده وجود دارد. در دهه شصت، نزدیک به 45 میلیون نفر در بریتانیا زندگی می کردند و ما انتظار خواهیم داشت که یک فرد در هر 22000 نفر یا تقریبا 2000 نفر این حادثه مجزا را گزارش کنند. قانون شناخته شده ای، به نام قانون اعداد بزرگ هست و می گوید حوادث غیر عادی بهتر است وقتی رخ دهد که فرصت های زیادی برای آن حادثه باشد.

مثال ما فقط مربوط به اشخاصی است که رویای حادثه ايبرفان را دیدند. در واقع، حوادث محلی و حوادث ناگوار جانی، روزانه رخ می دهد: سقوط هواپیماها، سیل ترورها، قتل های زنجیره ای، زمین لرزه ها، حالات ريزش زمین، اعمال تروریستی و ... با فرض اینکه مردم رویاهای ناگوار را بیشتر از دیگر رویاها می بینند، عددها به سرعت انباشت می یابد و حالت های پیشگویی های واضح، در آن زمان حتمی است.

تصور الگوها و خارق العاده بودن

آزمایش لکه سیاه جوهر.(۱)( به لینک مقاله جهت اطلاعات بیشتر از نوع آزمایش مراجعه شود)با نگاه سریع به لکه جوهر نگاه کن .این تصویر را چگونه می بینی؟ این نوع ازمایش توسط دو پزشک معتقد به فروید انجام شد. آنها می گویند مردم افکار و احساسات باطنی خود را به روشی نامحسوس درک می کنند. مقدار زيادي از جستجوها اکنون آشکار کرده است که چنين آزمایشاتی دقیق نیست و به آن اعتماد نمی شود. ولی هر آزمایشی تعدادی نکات برجسته را نشان میدهد هرچند چیزی در مورد ناخودآگاه عرضه نمی کند ولی چیزی بسیار مهمتر را مشخص می کند و آن، قابلیتهای متفاوت در رویت الگوهاست. نتیجه، نزد تو چیست؟ همانطور که مردم در طول، متفاوت هستند و برخی بلند و برخی کوتاهند همچنان اشخاصی هستند که الگوها را حتی در لکه جوهر بی معنی، خیلی خوب می شناسند. به تصویر مي نگرند و به سرعت صورت حیوان ، خرگوشی که هویج می خورد را ... می بینند. دیگران به مدت ده دقیقه در همان تصویر نگاه می کنند و چیزی جز لکه ای سیاه و کم جوهر نمی بینند. قابلیت ایجاد الگو، نقشی مهم را در زندگی روزانه تو بازی می کند زیرا تو ملزم به ملاحظه مدام شواهد ثابت سبب و نتیجه هستی. برای نمونه تو وقتی نوع خاصی از غذا را بخوری احساس بیماری ميکني و لازم است بدانی کدام ترکیبات، تو را بیمار می کند.یا باید روابط زیادی را مرور کنی تا بفهمی با یک شریک، چه نوع رابطه ای موفقیت آمیز است.

این قابلیت ملاحظه الگوها نقشی حیاتی در پیروزی و بقای جنس انسانی دارد. در بیشتر موارد این مهارت بسیار به ما کمک کرده است و یاری نموده
@salmanfatemi

تا بفهمیم چگونه جهان کار میکند ولی گاهی در آن افراط می کنیم و سبب می شود آن چیزی را ببینیم که موجود نیست. مثلا توافقی شگفت انگیز بین عبارت های کف خوان و بین گذشته تو هست و نتیجه می گیری که کف خوانی و فال گیری، امری حقیقی است یا به تصویری غير قابل توجه از صخره ها- که بر سطح آب منعکس است- نگریسته ای و تصور میکنی وجود تصویر شبحی را بر آب دیده ای یا دعایی را قبل را انجام کاری مهم در جیب خود گذاشته ای و کار را انجام میدهی و نتیجه گیری می کنی که دعا درون جیب، کلید پیروزی تو بودهاست!( اشتباه یافتن ارتباطات، هرگز به معني عدم وجود ارتباطات درست نیست. اینکه یک مشاهده، اشتباه باشد هرگز به معنی اشتباه بودن همه مشاهدات نیست و اصل و اساس علم های تجربي امروز، بر مشاهده ها و یافتن ارتباطات بین حوادث و یافتن علت و معلول است- همانطور که در جملات قبلی نويسنده مقاله ذکر شده است.

وجود توهم، هرگز نفي کننده مشاهده حقیقی نیست و یافتن مرز بین توهم و مشاهده، چیزی است که در درک حقایق، بسیار لازم است و اگر کسی به جای حل مسئله، و یافتن مشاهده راستین در برابر توهم، بکوشد همه مشاهدات را توهم بداند، به خود او مربوط است!

بخش بزرگي از مشاهدات ما در عالم رویا است و بیان شد که یک فرد نود ساله، سی سال عمر خود را با مشاهدات عالم رویا می گذراند. چرا این بخش بزرگ از مشاهدات انسانی را کاملا از ارزش بیندازیم؟ فکر نمیکنم انسان عاقلی چنین کند و اگر چنین کند خودش را از بخش بزرگی از معلومات محروم می سازد.

یافتن این ارتباط ها بسیار مهم است و توهم پنداشتن هر ارتباط بین رویا و حوادث روزانه عالم مادی ما، جز گزافه گویی و توهم نیست. اگر قرار است این بخش بزرگ از مشاهدات انسان حذف شود، چرا به جای آن، مشاهدات میدان تجربه و آزمایش- که همیشه در ابتدا با شاید شايد، شروع ميشود و گاهی اصلا به نتیجه نمی رسد و اثبات نمي گردد و در حد فرضیه باقی میماند- حذف نگردد؟! ما میدانیم این تجربیات مادی، در ابتدا با شاید شاید و فرضیه، آغاز ميشود و در نهایت به نظریات بزرگ علمی میرسد که امروزه بسیاری از مشکلات بشریت را حل میکند.

در مورد رویا هم چرا اینگونه نیندیشیم؟ چرا حداقل آنها را مانند یک تصور ساده ذهنی- که در ابتدا در ذهن دانشمند شکل مي گیرد و دهها سال از حد فرضیه بالاتر نمی رود، ندانيم؟!)

این نظریه کوتاه در مورد حالت های فوق طبیعی، مطرح میکند مردمی- که این موارد را جدی می گیرند- بیش از ديگران این موارد خارق العاده گمانی را تصور می کنند. برای شناخت این موارد محققان چند نفر را برای آزمودن لکه سیاه انتخاب کردند و از آنها در مورد حوادث خارق العاده ای- که در زندگی خود تجربه کرده بودند- پرسیدند و همانطور که قابل انتظار بود نتایج نشان داد آنهایی- که درجات بالایی در تجربه ایجاد الگو در لکه به دست آوردند- امور غریب بسیاری را در زندگی خود آزموده اند.

چگونه مغز تو تجربه خروج از بدن را می آفریند؟

چشمانت را بر نقطه سیاه در مرکز تصویر ثابت کن و به آن بنگر. اگر بتوانی چشمانت را بر آن نگه داری، پس از تقريبا سی ثانیه خواهی دید میدان خاكستري اطراف نقطه به تدریج محو میشود. سرت و چشمانت را حرکت بده و دوباره این کار را تکرار کن. در اینجا چه اتفاقی می افتد؟ هر امري، وابسته به قانونی با نام عادت حسي است. کسی که در معرض صدا یا تصویر یا بو به طور مداوم باشد امری بسیار عجيب رخ میدهد. آرام آرام عادت میشود تا آنکه در نهایت، ادراک از بین می رود. برای نمونه بهاتاقي با بوی قهوه تازه وارد میشوی، بوی قهوه تازه را به سرعت حس ميکنی ولی اين مورد فقط چند دقیقه طول می کشد و به نظر خواهد رسید که بو، از بین میرود.

در حقیقت، تنها راهی که میتوانی از طریق آن، دوباره بو را حس کنی آن است که از اتاق بیرون بروی و دوباره با اتاق بازگردي. در حالت تصویر خاص و نقطه بالا، دو چشم تو به آرامی، نسبت به زمينه خاکستری نابینا می شود زیرا تغییر نکرده است.

پژوهشگری با نام سو بلاکمورتخمين زد این فرایند برای تجربه خروج از بدن، محوری و اساسی است. مردم تمایل دارند حالت خروج از بدن را تجربه کنند و در آن زمان، در وضعیتی قرار می گيرند که مغز آنها با مقادیر کمی از معلومات متفاوت و متغیر، از طریق حواس مواجه می شود. آنها غالبا از هیچ معلومات چشمی، استفاده نمی کنند زیرا چشمهای آنها بسته است یا آنها در تاریکی هستند علاوه بر اين، آنها هیچ اطلاعات لمسی ندارند، زیرا در تخت خواب افتاده اند یا در حمام، آرام گرفته اند یا دارویی خاص را تناول میکنند. تحت تاثیر این شرایط مغز در مورد معلومات اندک درون خود به تدریج کور ميشود و به همین دلیل می کوشد تا تصویری مرتبط با جایی - که هست- تولید کند. طبیعتا مغز از خلأ، خشمگین میشود
@salmanfatemi

و به همین دلیل شروع می کند تصوراتی درباره اینکه کجاست و چه میکند تولید نماید.

بلاکمور فرض کرد گروه معینی از مردم به صورت طبیعی میتوانند تخیل کنند وقتی در خارج از بدن خود دور میزنند، عالم چگونه به نظر می رسد و کاملا در تصورات خود- که بین

خیال و واقعیت است- غوطه ور می گردند. و آنها کسانی هستند که به طور خاص، تمایل دارند تجربه خروج از بدن را تجربه کنند.

( اینکه نگاه ما با توجه به شرایط محیطی و شدت ادراکات حسی تغییر می کند، به دلیل محدودیت های ابزارهای حس ماست. هرگاه بخشی از مغز بیشتر کار کند و هرگاه بخشی از ابزارهای حسی ما فعالیتش بیشتر شود، فعالیت بخش هاي دیگر مغز یا دیگر ابزارهای حسی کاهش می یابد.

مثلا در مثال بالا تمرکز کردن بر نقطه سیاه وسط، سبب میشود به تدریج، دقت چشم بر قسمتهای حاشيه ای خاکستری کمتر شود و به مرور، اصلا بخش خاکستري اطراف دیده نشود. بروز این اختلالات در احساسات و ادراکات، امری کاملا طبیعی است، ولی کدام عاقل، محدودیت های خود را دلیلی بر تعطیل کردن همه ادراکات و احساسات و رویاهای خود می کند؟!

اگر درک محدود است با تجربه میتوان این محدودیت را برطرف کرد و اگر نگاه ،کوتاه است با بیشتر دیدن مثلا به وسیله ابزار های کمکی میتوان آن را تقویت کرد. اگر محدودیت های درکی ما و ابزارهای دفاعی و سیستم های تکاملی، در سیستم تعادلی ما سبب میشود اصلا چرخش زمین را حس نکنیم و تصور کنیم خورشید بر دور زمین می چرخد به کمک تلسکوپ و با دیدی وسیع تر میتوان این محدودیت را رفع کرد.

بیان برخی محدودیت های حسی و ادراکي هرگز در نزد عاقلان، سبب نمی شود، تصور کنند، باید همه ادراکات از جمله رويا را تعطیل کرد، بلکه به انسان عاقل این نکته را تذکر می دهد که بیشتر ببیند و بیشتر بیندیشد و بیشتر تمرکز کند و با دیگران مشورت کند و از داناتر از خود بپرسد ولی هرگز دلیل بر رد همه مشاهدات، از جمله رویاها نيست)

http://ibelieveinsci.com/?p=7513


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
منبع هوشیاری کجاست؟(قسمآیا احتمال دارد رویا از آمغز برای فراموشی بیشتر کتاثیر درجه حرارت بر عملکدرماندگی به دلیل عادت کراوکرلیزوماب داروی جدید شجهان پر از چیزهای اسرار آرجزخوانی هایی که امروز بچگونه تکامل مغزهای کنونیاداراوون تنها داروی تاییهوش مصنوعی از عروسک بازی سکوت و نیستیاصل عدم قطعیت از کوانتوم علایم کمبود ویتامین E را واکسن آلزایمرقفس ذهنبخشیدن دیگران یعنی آرامشگوشه بیماری اتوزومال رسستولید یا دریافت علمدو داروی جدید برای میاستمهندسی ژنتیک در حال تلاش تاثیر درجه حرارت بر عملکآگاهی فراتر از آگاهینقاشی هایی با بوی گذشته یدرک عمیق در حیواناتاینکه به خاطرخودت زندگی جهشهای مفید و ذکاوتی که دزمان و گذر آن سریع استنگاهی بر توانایی اجزاي بارتباط بین هوش طبیعی و هوهوش مصنوعی از عروسک بازی سادیسم یا لذت از آزار داداعتیاد را به دور بیندازعدم توقف تکامل در یک اندابرای رشد، باید از مسیر خطورزش هوازی مرتب خیلی به ققانون جنگلگربه شرودینگر و تاثیر مشتوهم تنهاییدژا وو یا اشنا پنداریآرامش و سکونمیگرن و خوابتاریخ همه چیز را ثبت کردهنقش آتش در رسیدن انسان بهدست و پا زدن در سایه؟اکسی توسین و تکامل پیش اجریان انرژی در سیستم های زندگی زودگذراز نخستین همانند سازها تنبرو و انرژی مداومهوش مصنوعی تعاملیسردرد میگرنبه امید روزهای بهتریافته های نوین علوم پرده صفحه اصلیبرخی توصیه ها برای واکسیلمس کوانتومیپیچیدگی های مغزی در درک زتیک و اختلال حرکتیدانش، یک انسان را ناسازگآغاز فرایند دانستنما به جهان های متفاوت خودتری فلوپرازیننقش زبان در سلطه و قدرت اذرات کوانتومی زیر اتمی قابزار هوش در حال ارتقا ازچرا مردم با زندگی میجنگنحقیقت غیر فیزیکیزاوسکا درمان گوشراز تلسکوپ گالیله تا تلسکهوش عاطفی قسمت پنجمشناخت حقیقت یا آرزوهای گبی هیچ می ایی و بی هیچ میرژنهای هوش ، کدامندبزرگ شدن تقریبا ناگهانی لزوم سازگاری قانون مجازاپیشرفت ذهن در خلاقیت استمرگ و سوال از قاتلتکامل جریان همیشگی خلقتداروی جدید برای کاهش وزنالکترومغناطیس شنوایی و هماشین دانشتشنج و حرکات شبه تشنجی قانمای موفقیترهبر حقیقیابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و جهل رو به پحافظه انسان و حافظه ی هوشزبان شناسی مدرن در سطح سلاز تکینگی تا مغز از مغز تشگفتی های نقشه ی ژنتیکیهیچ چیز همیشگی نیستبیماری ای شبیه ام اس مولتکنفرانس تشنج هتل کوثر اصتفاوت مغز انسان و میمون همنابع انرژی از نفت و گاز پرورش مغز مینیاتوری انسامستند جهان متصلتئوری تکامل در پیشگیری و در میان تاریکی و روشناییامیدواری و مغزمدل هولوگرافیک ژنرالیزهتظاهری از ماده است که بیدروبات کیاننهایت در بی نهایتابزار بقای موجود زنده از هفت چیز که عملکرد مغز تو حس و ادراک قسمت 87سلول های مغزی عامل پارکیاز تکینگی تا مغز از مغز تشباهت مغز با کیهان مادیهر جا که جات میشه، جات نیبیان ژن های اسکیزوفرنی دکودکان را برای راه آماده تلاش ها برای کشف منابع جدخواندن ، یکی از شستشو دهنمناطق خاص زبان در مغزآنچه حس می کنیم، نتیجه ی معجزه ی چشمتاثیر کپسول نوروهرب بر ندر درمان بیماری مولتیپل اندوه دردی را دوا نمیکندتغذیه بر ژنها تاثیر داردروش صحبت کردن در حال تکامنوار عصب و عضله مهم در تشابزارهای دفاعی و بقای موهمیشه عسل با موم بخوریمحس و ادراک قسمت پنجاهسندرم کووید طولانیاز تکامل تا مغز، از مغز تضایعه ی شبکه لومبوساکرالوقتی تو از یاد گرفتن باز فیزیک مولکولها و ذرات در بابا زود بیاکار با یگانگی و یکپارچگیتمرکز و مدیتیشنخارق العاده و استثنایی بمنبع هوشیاری کجاست قسمت آیا مغز تا بزرگسالی توسعمغز و سیر تکامل ان دلیلی تاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان ام اس(مولتیپل اسکلانسان خطرناکترین موجودجهان موازی و حجاب هارژیم های غذایی و نقش مهم چیز جدید را بپذیراحیای بینایی نسبی یک بیمهنر رها شدن از وابستگیحس و ادراک قسمت ششمسینوریپا داروی ترکیبی ضداستفاده از هوش مصنوعی در طعمه ی شبکه های ارتباط اجواقعیت چند سویهفراموشی و مسیر روحانیبحثی در مورد نقش ویتامين کشف مکانیسم عصبی خوانش پتو کز محنت دیگران بی غمیدفاع در برابر تغییر ساختتو پیچیده ترین تکنولوژی دقیق ترین تصاویر از مغز امنبع هوشیاری کجاست؟(قسمآیا برای تولید مثل همیشه مغز بزرگ چقدر مفید هست ؟تاثیر درجه حرارت بر عملکدرها بسته نیستايندگان چگونه خواهند دیدجهان پر از چیزهای جادویی رحم مصنوعیچگونه جمعیت های بزرگ شکل ادب برخورد با دیگرانهوش مصنوعی از عروسک بازی سکوت، پر از صدااصل، روان و نفس استعلائم عصبی آلزایمر، با اواکسن ایرانی کرونا تولیدقفس را بشکنبخشش، عقلانی یا غیر عاقلگوشت خواری یا گیاه خواریتولید پاک و فراوان انرژیدو سوی واقعیتمهندسی بدنتاثیر رو ح و روان بر جسمآپومورفین در پارکینسونچقدر به چشم اعتماد کنیمدرگیری قلب در بیماری ویراینکه خانواده ات سالم باجوانان وطنزمان و صبرنگاهت را بلند کنهوش مصنوعی از عروسک بازی سازگاری با محیط بین اجزااعداد بینهایت در دنیای معدم درکبرای زندگی سالم، یافتن تورزش هوازی ، بهترین تمریقانونمندی و محدودیت عالمگزیده ای از وبینار یا کنفتوهم جداییدژاوو یا آشناپنداریآرامش(سکوت) stillness و تکاپومیگرن سردردی ژنتیکی که بتاریخ، اصیل نیست و ساخته نقش انتخاب از طرف محیط، ندست کردن در گوشاکسکاربازپین در درمان تشجریان انرژی در سیستم های زندگی سلول در بدن، جدای ااز نخستین همانند سازها تچت جی پی تیهوش مصنوعی در کامپیوترهاسردرد میگرن در کودکانبه بالا بر ستارگان نگاه کیاد گرفتن مداومسوالات پزشکیبرخی درمان های Spinal Muscular Atلووفلوکساسینپیوند قلب خوک، به فرد دچاتیکاگرلور داروی ضد انعقادائما بخوانآغاز فصل سرما و دوباره تکما با کمک مغز خود مختاريمترک امروزنقش سجده بر عملکرد مغزذرات کوانتومی زیر اتمی قابزار بقا از نخستین همانچرا مغز انسان سه هزار سالحقیقت غیر قابل شناختزبان فرایند تکاملی برای از تکنیکی تا مغز از مغز تهوش عاطفی قسمت اولشناخت درون، شناخت بیرون؛بی ذهن و بی روحژنهای حاکم بر انسان و انسبزرگترین خطایی که مردم ملزوم عدم وابستگی به گوگل پیشرفتی مستقل از ابزار همرگ انتقال است یا نابود شتکامل داروینی هنوز در حاداروی جدید برای ای ال اسالکتروتاکسی(گرایش و حرکمبانی ذهنی سیاه و سفیدتشنج عدم توازن بین نورون نمایش تک نفرهروی و منیزیم در تقویت استابزار بقا از نخستین هماننسبیت عام از زبان دکتر برحباب های کیهانی تو در توزبان شناسی نوین نیازمند از تکینگی تا مغز از مغز تشگفتی های زنبور عسلهیچ چیز، چقدر حقیقی استبیماری اسپینال ماسکولار کنگره بین المللی سردرد دتفاوت ها و تمایزها کلید بمنابع انرژی از نفت و گاز پرکاری تیروئیدمشکل از کجاستتئوری جدید، ویران کردن گدر مانهای کمر دردامیدی به این سوی قبر نیستمدل هولوگرافیک تعمیم یافتعویض دارو در تشنجروح و آب حیاتنهادینه سازی فرهنگ اختلاابزار بقای موجود زنده از هفت سین یادگاری از میراث حس و ادراک قسمت چهلسلول های بنیادیاز تکینگی تا مغز از مغز تشباهت کیهان و مغزهر حرکت خمیده می شود و هر بیان حقیقتکوری گذرای ناشی از موبایتلاش های جدید در ALSخواب سالم عامل سلامتیمناطق خاصی از مغز در جستجآنها نمیخواهند دیگران رامعجزه ی علمتاثیر کپسول نوروهرب بر تدر سال حدود 7 میلیون نفر اندوهگین نباش اگر درب یا ثبت و دستکار ی حافظهروشهای نو در درمان دیسک بنوار عصب و عضله تعیین محلابعاد و نیازهای تکاملیهمیشه، آنطور نیست که هستحس و ادراک قسمت پنجاه و یسندرم گیلن باره به دنبال از تکامل تا مغز، از مغز تضایعه ی عروقی مخچهوقتی ریشه ها عمیقند از چیفیزیک هوشیاریباد و موجکارهای کوچک، بی ارزش نیستمرکز بر هدفخبر مهم تلسکوپ هابلمنبع هوشیاری کجاست قسمت53آیا همه جنایت ها نتیجه بیمغز کوانتومیتاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان تومورهای مغزی با اانسان عامل توقف رشد مغزجهان ما میتواند به اندازرژیم ضد التهابیچیزی منتظر شناخته شدناحتیاط در تعویض داروهاهنر، پر کردن است نه فحش دحس و ادراک قسمت شصت و هشتسیگار عامل افزایش مرگ وماستفاده از انرژی خلاظهور امواج مغزی در مغز مصواقعیت چیستفراموشی آرمانبحثی در مورد نقش کلسیم و کشف مکانیسمی پیچیده در بکشف ارتباط جدیدی از ارتبتو آرامش و صلحیدل به دریا بزنمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمآیا بزرگ شدن مغز فقط در دمغز بزرگ چالش است یا منفعتاثیر درجه حرارت بر عملکدرهای اسرارآمیز و پوشیدهايا اراده آزاد توهم است یجهان دارای برنامهرحم مصنوعیچگونه جمعیت های بزرگ شکل ادراک ما درک ارتعاشی است هوش مصنوعی از عروسک بازی سکته مغزیاصلاح خطا با رفتن بر مسیرعلت خواب آلودگی بعد از خوواکسن اسپایکوژنقله برای دیدن نه برای به بدون پیر فلکگیلگمش باستانی کیستتولید اندام با چاپ سه بعددولت یا گروهکمهربانی، شرط موفقیتتاثیر روده بر مغزآپومورفین در پارکینسوننقش قهوه در سلامتیدرگیری مغز در بیماری کویاینترنت بدون فیلتر ماهواجوانان وطنزمان واقعیت است یا توهمچالش هوشیاری و اینکه چرا هوش مصنوعی از عروسک بازی ستم با شعار قانون بدترین بقا با سازگارترین فرد اسعدالت برای من یا برای همهبرخی ملاحظات در تشنج های ورزش و میگرنقارچ بی مغز در خدمت موجودگزارش یک مورد جالب لخته وتوهم جدایی و توهم علمدگرگونی های نژادی و تغییآزمون تجربی، راهی برای رمیگرن شدید قابل درمان استازه های اسکیزوفرنی(جنونقش اتصالات بین سلولهای دست آسماناگر فقط مردم میفهمیدند کجراحی گردن همیشه برای دیزندگی، مدیریت انرژیاز نخستین همانند سازها تچت جی پی تیهوش مصنوعی در تفکر خلاق اسردرد میگرنی در کودکانبه بالاتر از ماده بیندیشیاد بگیر فراموش کنیپیامهای کاربرانبرخی روش های تربیتی کودکلوب فرونتال یا پیشانی مغپیوند مغز و سر و چالشهای تیروفیبان موثر در سکته ی داروهای مصرفی در ام اسآغاز مبهم آفرینشما بخشی از این جهان مرتبطترکیب آمار و ژنتیکنقش غذاها و موجودات درياذرات کوانتومی زیر اتمی قابزار بقا از نخستین همانچرا مغزهای ما ارتقا یافت حقیقت، آن چیزی نیست که جلزبان متغیراز تکینگی تا مغز و از مغز هوش عاطفی قسمت دهمشناسایی تاریخچه ی تکاملیبی سوادی در قرن 21کفش و کتاببزرگترین درد از درون است مقاومت به عوارض فشار خون پپوگستمرگ تصادفیتکامل داروینی هنوز در حاداروی جدید برای دیابتالکترودهای کاشتنیمباحث مهم حس و ادراکتشویق خواندن به کودکانچند نرمش مفید برای کمردررویا و واقعیتابزار بقا از نخستین همانچسبیدن به خود، مانع بزرگ حباب هایی تو در توزبان، نشان دهنده ی سخنگو از تکینگی تا مغز از مغز تشانس یا نتیجه ی تلاشهیچ وقت خودت را محدود به بیماری اضطراب عمومیکنگره بین المللی سردرد دتفاوت ها را به رسمیت بشنامنابع انرژی از نفت و گاز پرتوهای صادر شده از سیاهمشکلات نخاعیتا 20 سال آینده مغز شما به در محل کار ارزش خودت را بامیدی تازه در درمان سرطامدل های ریز مغز مینی برینتعامل انسان و هوش مصنوعیروح در جهانی دیگر استچهار میلیارد سال تکامل بابزار بقای موجود زنده از هم نوع خواری در میان پیشیحس و ادراک قسمت چهل و هفتسلول های بنیادی منابع و ااز تکینگی تا مغز از مغز تشباهت زیاد بین سلول هاي عهرچیز با یک تاب تبدیل به بیداری و خواب کدام بهتر اکی غایب شدی تا نیازمند دلتلاش های جدید در درمان فرخواب سالم عامل سلامتی و یمنبع هوشیاری کجاست قسمت آنژیوگرافی از مغزمعجزه ی علم در کنترل کرونتاثیر کپسول نوروهرب بر سدرمان نگهدارنده ی اعتیاداندام حسی، درک از بخش هایثبت امواج الکتریکی در عصروشهای شناسایی قدرت شنوانوبت کودکانابعاد اضافه ی کیهانهمکاری یا رقابتحس و ادراک قسمت پنجاه و دسندرم پیریفورمیساز تکامل تا مغز، از مغز تضایعات در عصب زیر زبانیویتنام نوعی کرونا ویروس فیزیک و هوشیاریباد غرور و سر پر از نخوت وکاربرد روباتهای ريزنانوتمرکز بر امروزخدا موجود استمنبع هوشیاری کجاست؟ (قسمآیا هوش مصنوعی می تواند نمغز آیندگان چگونه است ؟تاثیر گیاهخواری بر رشد و درمان تشنجانسانیت در هم تنیده و متصجهان مادی، تجلی فضا در ذهرژیم غذایی حاوی تخم مرغ وچیزی خارج از مغزهای ما نیاحساس گذر سریعتر زمانهوموارکتوس ها ممکن است دحس و ادراک قسمت شصت و دوسیاهچاله هااستفاده از سلول های بنیاظرف باید پر شود چه با چرک واقعیت چیستفرایند پیچیده ی خونرسانیبحثی در مورد حقیقت فضا و فرایند تکامل و دشواری هابحثی در مورد عملکرد لوب فکشف جمجمه ای درکوه ایرهوتو افق رویداد جهان هستیدلایلی که نشان میدهد ما بمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمآیا تکامل و تغییرات ژنتیمغز بزرگ چالشهای پیش روتاثیر درجه حرارت بر عملکدرون قفس یا بیرون از آنايا اراده آزاد توهم است یجهان در حال نوسان و چرخشرسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهرچگونه حافظه را قویتر کنیادغام میان گونه های مختلهوش مصنوعی از عروسک بازی سال سیزده ماههاصول انجام برخی نرمش ها دعماد الدین نسیمی قربانی واکسن اسپایکوژن ضد کروناقله سقوطبدون بار گذشتهگیاه بی عقل به سوی نور میتولید سلولهای جنسی از سلدوچرخه در کاهش دردهای کمموفقیت هوش مصنوعی در امتتاثیر روزه داری بر سلامت آب زندگی است قسمت چهارمنقش مهاجرت در توسعه نسل ادرگیری مغز در بیماران مبایندرالجواب دانشمند سوال کننده زمان پلانکارتباط شگفت مغز انسان و فچالش هوشیاری و اینکه چرا هوش مصنوعی از عروسک بازی ستم، بی پاسخ نیستبقا در ازای بیماریعسل طبیعی موثر در کنترل ببرخی مرزهای اخلاق و علوم ورزش بهترین درمان بیش فعقبل از آغازگشایش دروازه جدیدی از طرتوهم جسمدانش قدرت استآزمون ذهنی گربه ی شرودینمیدان مغناطيسي زمین بشر تازه های بیماری پارکینسونقش تیروئید در تکامل مغزدست بالای دستاگر میدانی مصیبت بزرگتر جستجوی متن و تصویر به صورزندان ذهنیاز نخستین همانند سازها تنتایج نادانی و جهلهوش مصنوعی در خدمت خلق وحسردرد و علتهای آنبه جای محکوم کردن دیگران یادگیری مهارت های جدید دسایتهای دیگربرخی سلولهای عصبی در تلالوتیراستامپیوند اندام از حیوانات بتکنولوژی های جدید و حالتداروهای ام اسإِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَما تحت کنترل ژنها هستیم یترکیب حیوان و انساننقش غذاها و موجودات دريارفتار مانند بردهابزار بقا از نخستین همانچرا ویروس کرونای دلتا واحقایق ممکن و غیر ممکنزبان مشترک ژنتیکی موجودااز تکینگی تا مغز از مغز تهوش عاطفی قسمت دومشناسایی سلول های ایمنی ابی شرمیکل اقیانوس در یک ذرهبسیاری از مجرمان، خودشانمقایسه رقابت و همکاریپایان، یک آغاز استمرگی وجود نداردتکامل داروینی هنوز در حاداروی جدید ضد میگرنالگو نداشتیممبتکران خودشکوفاتشخیص ژنتیکی آتروفی های چند جهانیرویا و کابوسابزار بقا از نخستین هماننسبت ها در کیهانحد و مرزها توهم ذهن ماستزبان، وسیله شناسایی محیطاز تکینگی تا مغز از مغز تشانس یا تلاشهیچ کاری نکردن به معنی چیبیماری بیش فعالیکنترل همجوشی هسته ای با هتفاوت های بین زن و مرد فقمنابع انرژی از نفت و گاز پرتوزایی از جسم سیاهمشکلات بین دو همسر و برخیتا بحر یفعل ما یشادر چه مرحله ای از خواب ، رامگا سه عامل مهم سلامتمدیون خود ناموجودتعامل انسان با هوش مصنوعروح رهاییچهار ساعت پس از کشتار خوکابزار بقای موجود زنده از همه چیز موج استحس و ادراک قسمت چهل و هشتسلول های بدن تو پیر نیستناز تکینگی تا مغز- از مغز شباهت زیاد بین سلول هاي عهز ذره، یک دنیاستبیست تمرین ساده برای جلوکیهان خود را طراحی میکندتلاش های جدید در درمان سرخواب عامل دسته بندی و حفطمنبع هوشیاری کجاست قسمت آنان که در قله اند هرگز خمعجزه در هر لحظه زندگیتاثیر کپسول نوروهرب بر سدرمان نابینایان آیا ممکنانرژی بی پایان در درون هرجلو رفتن یا عقبگردروشی برای بهبود هوش عاطفنور از عمق تاریکیابعاد بالاترهمانند سازی در انسانحس و ادراک قسمت پنجاه و سسندرم پیریفورمیساز تکامل تا مغز، از مغز تضرورت زدودن افکارویتامین E برای فعالیت صحفیزیک آگاهیبار مغز بر دو استخوانکاربرد روباتهای ريز، در تمساح حد واسط میان مغز کوخدا نور آسمان ها و زمین امنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا هوش مصنوعی زندگی بشرمغز اندامی تشنه ی انرژی اتاثیر انتخاب از طرف محیط درمان جدید ALSانسانیت در برابر دیگرانجهان مرئی و نامرئیرژیم غذایی ضد التهابیچیزی شبیه نور تو نیستاحساسات کاذبهورمون شیرساز یا پرولاکتحس و ادراک قسمت شصت و ششسیاهچاله های فضایی منابعاستفاده از سلول های بنیاعقل مجادله گرواقعیت های متفاوتواقعیت و مجازفرایند حذف برخی اجزای مغبحثی درباره هوش و تفاوتهکشف جدید تلسکوپ جیمز وبتو انسانی و انسان، شایستدنیا فریب و سرگرمیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمآیا جنین انسان، هوشمندی مغز بزرگ و فعال یا مغز کوتاثیر درجه حرارت بر عملکدرون آشفته ی تو و ظاهر خنای نعمت من در زندگیمجهان در حال ایجاد و ارتقارساناها و ابر رساناها و عنگاه من، نگاه تو و یا حقیادغام دو حیطه علوم مغز و هوش مصنوعی از عروسک بازی سانسور از روی قصد بسیاری اصول توسعه ی یک ذهن کاملعوامل موثر در پیدایش زباواکسن دیگر کرونا ساخته شقلب های سادهگیاه خواری و گوشت خوار کدتولترودیندوچرخه سواری ورزشی سبک و موفقیت در تفکر استتاثیر روغن رزماری استنشاآب زندگی است قسمت هفتمنقش میدان مغناطیسی زمین درگیری مغزی در سندرم کووایا کوچک شدن مغزانسان الجواب سنگ اندازیزمان به چه دلیل ایجاد میشارتباط شگفت انگیز مغز انچالش هوشیاری و اینکه چرا هوش مصنوعی از عروسک بازی ستون فقرات انسان دو پا جلبقای حقیقی در دور ماندن اعشق درونی به یگانگی خلقتبرخی نکات از گاید لاین پرورزش در کمر دردقبل از انفجار بزرگپل جویی اصفهانتوهمات و شناخت حقیقتدانش محدود به ابعاد چهارآزمون ذهنی گربه شرودینگرمیدان های مغناطیسی قابل تازه های درمان ام اسنقش حفاظتی مولکول جدید ددستورالعمل مرکز کنترل بیاگر نیروی مغناطیس نباشد جستجوی هوشیاری در مغز مازونیسومایداز نشانه ها و آثار درک شدنجات در راستگوییهوش مصنوعی در خدمت خلق وحسردرد به دلیل مصرف زیاد مبه خوبی های دیگران فکرکنیادگیری هوش مصنوعی، عمیقبرخی سيناپسها طی تکامل و لوزالمعده(پانکراس)مصنوعپیوند اندام حیوانات به اتکنولوژی و پیشرفتداروهای تغییر دهنده ی سیافت فشار خون ناگهانی در ومانند آب باشترازودوننقش غذاها و موجودات دريارفتار وابسته به شکلابزار بقا از نخستین همانچرا پس از بیدار شدن از خوحل مشکلزبان چهار حرفی حیات زمیناز تکینگی تا مغز از مغز تهوش عاطفی قسمت سومشواهدی از نوع جدیدی از حابی عدالتی در توزیع واکسن کلمات بلند نه صدای بلندبسیاری از بیماری های جدیمقابله ی منطقی با اعتراضپاکسازی مغزمراحل ارتقای پله پله کیهتکامل داروینی هنوز در حاداروی جدید ضد الزایمرالگو و عادت را بشکن و در امتواضع باشتشخیص آلزایمر سالها قبل چند جهانیرویا و خبر از آیندهابزار بقا از نخستین هماننسبت طلایی، نشانه ای به سحریص نباشزدودن نقص از هوش مصنوعیاز تکینگی تا مغز از مغز تشاهکار قرنهیچ کس مانند تو نگاه نمیکبیماری تی تی پیکنترل جاذبهتفاوت های تکاملی در مغز ومنابع انرژی از نفت و گاز پرسش و چستجو همیشه باقی امشکلات روانپزشکی پس از ستاول کف پا و حقیقتدر ناامیدی بسی امید استاما شما از دید خفاش کور همدیریت اینترنت بر جنگتعداد کلی ذهن ها در جهان روزه داری متناوب، مغز را نون و القلمابزار بقای موجود زنده از همه چیز و هیچ چیزحس و ادراک قسمت چهل و دومسلول بنیادی و ای ال اساز تکینگی تا مغز- از مغز شجاعت و ترسهزینه ای که برای اندیشیدبیش از نیمی از موارد انتقکیهانِ هوشیارِ در حال یاتلاش های جدید شرکت نورالخودآگاهی و هوشیاريمنبع هوشیاری کجاست قسمت آنزیم تولید انرژی در سلومعرفت و شناختتاثیر کتامین در درمان پادرمان های اسرار آمیز در آانرژی تاریکجلوتر را دیدنروشی جدید در درمان قطع نخنور دروناتفاق و تصادفهمجوشی هسته ای، انرژِی بحس و ادراک قسمت پنجاه و شسندرم پای بی قراراز تکامل تا مغز، از مغز تضرب المثل یونانیویتامین E در چه مواد غذایفیزیکدانان ماشینی برای تبار بزرگ ایستادن بر دو پاکاش شرف اجباری بود یا حتیتنفس هوازی و میتوکندریخدا بخشنده است پس تو هم بمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا هوش ارثی دریافتی از پمغز انسان ایا طبیعتا تماتاثیر احتمالی عصاره تغلیدرمان جدید میگرن با انتی انسان، گونه ای پر از تضادجهان مشارکتیرژیم غذایی ضد دردنکاتی در مورد تشنجاخلاق و علوم اعصابهوش فوق العاده، هر فرد اسحس و ادراک سی و هفتمسیاهچاله ها، دارای پرتو استفاده از سلول های بنیاعقل سالمعقلانیت بدون تغییرواقعیت و انعکاسفراتر از دیوارهای باوربحثی درباره هوش و تفاوتهکشتن عقیده ممکن نیستتو با همه چیز در پیوندیدنیای شگفت انگیز کوانتوممنبع هوشیاری کجاست؟(قسمآیا جهان ذهن و افکار ما ممغز بزرگترین مصرف کننده تاثیر درجه حرارت بر عملکدروغ نگو به خصوص به خودتای همه ی وجود منجهان ریز و درشترستگاری محدود به یک راه ننگاه مادی غیر علمی استارتقا و تکامل سنت آفرینش هوش مصنوعی از عروسک بازی سانسور بر بسیاری از حقایاصول سلامت کمرعوامل ایجاد لغت انسانی و واکسن دیگری ضد کرونا از دقلب و عقلگیرنده باید سازگار با پیتومورها و التهاب مغزی عادوپامین قابل حل در آبمولکول ضد پیریتاثیر رژیم گیاه خواری بر آب زندگی است قسمت اولنقش محیط زندگی و مهاجرت ددرگیری مغزی در سندرم کووایا این جمله درست است کسیجوسازی مدرنزمان شگفت انگیزارتباط شگفت انگیز مغز انچالش هوشیاری و اینکه چرا هوش مصنوعی از عروسک بازی ستارگانی قبل از آغاز کیهبلندی در ذهن ما درک بلندیعشق، شلوغ کردن نیستبرخی نرمش ها برای درد زانوزن حقیقی معرفت و شناختقبرستان ها با بوی شجاعتپل خواجو اصفهانتوکل بر خدادانش بی نهایتآزادی عقیده، آرمانی که تمیدان های کوانتومی خلاتبدیل پلاستیک به کربن و سنقش حیاتی تلومر دی ان آ ددغدغه نتیجه ی نادانی استاگر نعمت فراموشی نبود بسحفره در مغززونا به وسیله ویروس ابله از نظر علم اعصاب یا نرووسنخاع ما تا پایین ستون فقرهوش مصنوعی درمانگر کامپیسردرد تنشنبه خودت مغرور نشویادگرفتن، آغاز حرکت است برداشت مغز ما از گذر زمانلیروپریم داروی ترکیبی ضدپیوند سر آیا ممکن استتکنولوژی جدید که سلول هاداروهای ضد بیماری ام اس وافت هوشیاری به دنبال کاهماه رجبترازودوننقش غذاها در کاهش دردهای رفتار اجتماعی انسان، حاصابزار بقا از نخستین همانچرا ارتعاش بسیار مهم استحلقه های اسرارآمیززبان نیاز تکاملی استاز تکینگی تا مغز از مغز تهوش عاطفی قسمت ششمشواهدی از دنیسوان(شبه نئبیمار 101 ساله، مبتلا به سکلوزاپین داروی ضد جنونبسیاری از بیماری های جدیمقابله با کرونا با علم اسپارادوکس ها در علممرز مرگ و زندگی کجاستتکامل زبانداروی سل سپتالگوی بنیادین و هوشیاریمجموعه های پر سلولی بدن متشخیص ایدزچند جهانی و علمرویا بخشی حقیقی از زندگی ابزار بقا از نخستین هماننشانه های گذشته در کیهان حرکات چشم، ترجمه کننده ی سفر فقط مادی نیستاز تکینگی تا مغز از مغز تشاهکار شش گوشهیچ کس حقیقت را درون مغز بیماری دویککندر در بیماریهای التهابتفاوت های زبانی سرمنشا تمنابع انرژی از نفت و گاز پرسشگری نامحدودمشکلات روانپزشکی در عقب تابوهای ذهنیدر هم تنیدگی مرزها و بی مامروز دانش ژنتیک هیچ ابهمداخله ی زیانبار انسانتعذیه ی ذهنروزه داری و التهاب زیانبنوآوری ای شگفت انگیز دانابزار بقای موجود زنده از همه چیز کهنه میشودحس و ادراک قسمت چهل و سومسلول بنیادین از مخاط بیناز تکینگی تا مغز- از مغزتشرکت نورالینک ویدیویی ازهزینه سنگین انسان در ازاALS نگاهی کامل بر بیماری وبیشتر کمردردها نیازی به کیست هیداتید مغزتلاش هایی در بیماران قطع خودآگاهی و هوشیاريمنبع هوشیاری کجاست قسمت آواز خواندن در قفس، نشانمغز فکر میکند مرگ برای دیتاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان های بیماری آلزایمرانرژی تاریک که ما نمی توجمجمه انسان های اولیهروشی جدید در درمان نابیننوروفیبروماتوزاتوبان اطلاعات و پلِ بینهمراه سختی، اسانی هستحس و ادراک قسمت بیست و چهسندرم پس از ضربه به سراز خود رها شوضررهای مصرف شکر و قند بر ویتامین کافال نیکوبار سنین ابزار هوشمندی اکتاب گران و پرهزینه شد ولتنفس هوازی و میتوکندریخدای رنگین کمانمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا هوش سریعی که بدون احسمغز انسان برای ایجاد تمدتاثیر ترکیبات استاتین (سدرمان جدید کنترل مولتیپلانعطاف پذیری مکانیسمی علجهان معناراه فراری نیستچگونه مولکول های دی ان ایاخلاق پایه تکامل و فرهنگهوش مصنوعی می تواند بر اححس و ادراک- قسمت پنجاه و سیاهچاله و تکینگی ابتدایاستفاده از سلول های بنیاعقیده ی بی عملواقعیت تقویت شدهفرد موفقبحثی درباره هوش و تفاوتهگل خاردار، زیباستتو با باورهایت کنترل میشدنیایی پر از سیاهچاله منبع هوشیاری کجاست؟(قسمآیا جهش های ژنتیکی، ویرومغز حریص برای خون، کلید تتاثیر درجه حرارت بر عملکدریای خداای آنکه نامش درمان و یادشجهان شگفت انگیزرشته نوروایمونولوژی و نقنگاه محدود و تک جانبه، مشارتقا یا بازگشت به قبل ازهوش مصنوعی از عروسک بازی ساهچاله ها تبخیر نمیشوداضطراب و ترسعواملی که برای ظهور لغت ابدون زمان، ماده ای وجود نواکسن سرطانقلب یا مغزگالکانزوماب، دارویی جدیتومورهای نخاعیدورترین نقطه ی قابل مشاهمولتیپل اسکلروز در زنان تاثیر رژیم گیاه خواری بر آب زندگی است قسمت دومنقش مرکز تنفس سلولی در بیدرگیری اعصاب به علت میتوایا ابزار هوشمندی یا مغز جامعه ی آسمانیزمزمه ات مانده در گوشمارتباط غیرکلامی بین انساچالش کمبود اندام برای پیهوش مصنوعی از عروسک بازی سخن نیکو مانند درخت نیکوبلوغ چیستعصب حقوق نورولووبرخی نرمش ها برای زانووزوز گوشقدم زدن و حرکت دید را تغیپلاسمای غالبتوپیراماتدانشمندان موفق به بازگردآزار دیگری، آزار خود استمیدان بنیادین اطلاعاتتبدیل تراکت صوتی مصنوعی نقش خرچنگ های نعل اسبی درذهن ما از در هم شکستن منباگر نعمت فراموشی نبود بسحق انتخابزیان غذاهای پرچرباز نظر علم اعصاب اراده آزنخستین تمدن بشریهوش مصنوعی درخدمت خلق وحسردرد سکه ایبه دنبال رستگاری باشیادآوری خواب و رویابررسي علل احتمالي تغيير لیس دگرامفتامین یا ویاسپیوند سر، یکی از راه حلهاتکنولوژی جدید که سلول هاداروی فامپیریدین یا نورلافتخار انسانماپروتیلینتراشه ها روی مغزنقشه مغزی هر فرد منحصر بهرقیبی قدرتمند در برابر مابزار بقا از نخستین همانچرا بیماری های تخریبی مغحمله ویروس کرونا به مغززبان و کلمه حتی برای کساناز تکینگی تا مغز از مغز تهوش عاطفی بیشتر در زنانشیشه ی بازالتی و سیلیکونبیمار مرکز تنفس سلولیکلید نزدیک و نگاه تو بر فبشکه ای که ته نداره پر نمملاحظه های اخلاقی دربارهپاسخ گیاهان در زمان خوردمرز بین انسان و حیوان کجاتکامل زبانداروی ضد چاقیالگوبرداری از طبیعتمجرم، گاهی قربانی استتصویر خورشید یا خود خورشچند روش ساده برای موفقیترویا تخیل یا واقعیتابزار بقا از نخستین هماننشانه های پروردگار در جهحرکت چرخشی و دائمی کیهانسفر نامه سفر به بم و جنوب از تکینگی تا مغز از مغز تشاید گوشی و چشمی، آماده شهیچ اندر هیچبیماری دیستروفی میوتونیکندر علیه سرطانتفاوت ایستایی و تکاپومنابع انرژی از نفت و گاز آلودگی هوا چالش قرن جدیدمشاهده گر جدای از شیء مشاتاثیر فکر بر سلامتدر هم تنیدگی کوانتومیانفجار و توقف تکاملی نشاتغییرروزه داری و بیمار ی ام اس نوار مغز مشاهده ی غیر مستابزار بقای موجود زنده از همه چیز در زمان مناسبحس و ادراک قسمت نهمسلول عصبی شاهکار انطباق از تکینگی تا مغز، از مغز شربت ضد خلطهزاران سال چشم های بینا وفقر داده ها در هوش مصنوعیبا هوش مصنوعی خودکار روبکیست کلوئید بطن سومتلاشی برای درمان قطع نخاخودت را از اندیشه هایت حفمنبع هوشیاری کجاست قسمت آینه در اینهمغز قلبتاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان های بیماری اس ام ایانرژی خلا ممکن استجنین مصنوعیروشی جدید در درمان سکته منورون هاي مصنوعی می تواناتوسوکسیمایدهمراهی میاستنی با برخی سحس و ادراک قسمت بیست و یکسندرم جدایی مغزاز درخواست ها جدا شوضررهای شکر بر سلامت مغزویتامین کا و استخوانفاکسیبتبارداری بدون رحمکتاب زیست شناسی باورتنفس بدون اکسیژنخدایی که ساخته ی ذهن بشر منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا هشیاری کوانتومی وجودمغز انسان برای شادمانی طتاثیر تغذیه بر سلامت روادرمان جدید ای ال اس، توفراهرام مصر از شگفتی های جهجهان هوشمندراه نجاتچگونه میتوان با قانون جناختلاف خانوادگی را حل کنهوش مصنوعی و کشف زبان هایحس و ادراک- قسمت بیست و پسیاهچاله ی منفرد یا سیاهاستیفن هاوکینگ در مورد هحس و ادراک- قسمت شصت و چهسیاهچاله ی تولید کنندهاستیفن هاوکینگ در تفسیر علم و ادراک فقط مشاهده ی واقعیت خلا و وجود و درک مفرد یا اندیشهبحثی درباره هوش و تفاوتهگل درون گلدانتو باید نیکان را به دست بدنیا، هیچ استمنبع هوشیاری در کجاست؟ قآیا جهش ژنتیکی و تنظیم اجمغز در تنهایی آسیب میبیندرک فرد دیگر و رفتارهای اایمپلانت مغزیجهانی که نه با یک رخداد و رشد مغز فرایندی پیچیده انگاه کلی نگرارتوکين تراپی روشی جديد هوش مصنوعی از عروسک بازی سایه ی هوشیاریاطلاع رسانی اینترنتیعوارض ازدواج و بچه دار شدبرنامه و ساختار پیچیده مواکسن سرطانقلب دروازه ی ارتباطگام کوچک ولی تاثیرگذارتومورهای ستون فقراتديدن با چشم بسته در خواب مواد کوانتومی جدید، ممکنتاثیر رژیم گیاه خواری بر آب زندگی است قسمت سومنقش نگاه از پایین یا نگاهدرب بسته با غیر خود باز مایا بیماری ام اس (مولتیپجاودانگی مصنوعیزنان باهوش ترارتروز یا خوردگی و التهاچالش دیدگاه های سنتی در بهوش مصنوعی از عروسک تا کمسخن و سکوتبلعیدن ستاره توسط سیاهچاعصب سیاتیکبرخی نرمش های گردنوسواس، بیماری استقدرت مردمپمبرولیزوماب در بیماری چتوانایی مغز و دیگر اجزای دانشمندان نورون مصنوعی سآسيب میکروواسکولاریا آسمیدازولام در درمان تشنج تبدیل سلولهای محافط به سنقش داروهاي مختلف معروف ذهن چند جانبه نیازمند نگاگر با مطالعه فیزیک کوانحقیقت قربانی نزاع بین بی زیباترین چیز در پیر شدناز نظر علم اعصاب اراده آزنخستین تصویر از سیاهچالههوش مصنوعی ساخته هوش طبیسردرد عروقی میگرنبه زودی شبکه مغزی به جای یاری خدا نزدیک استبررسی مغز با امواج مادون لا اکراه فی الدینپیوندهای پیچیده با تغییرمدارک ژنتیکی چگونه انسانتکینگیداروی لیراگلوتیدافراد آغاز حرکت خودشان رماجرای جهل مقدستراشه ی هوش مصنوعی در مغزنقشه های مغزی جدید با جزیرموزی از نخستین تمدن بشرابزار بقا از نخستین همانچرا حیوانات سخن نمی گوینحمایت از طبیعتزبان و بیان نتیجه ساختمااز تکینگی تا مغز از مغز تهوش عاطفی در زنان بیشتر اشکل های متفاوت پروتئین هبیماری لبر و نابینایی آنکلام و زبان، گنجینه ای بسبشریت از یک پدر و مادر نیملاحظات بیهوشی قبل از جرپختگی پس از چهل سالگي به مرز جدید جستجو و اکتشاف، تکامل زبان انسان از پیشیداروی ضد چاقیالتهاب شریان تمپورالمحل درک احساسات روحانیتصویر در هم تنیدگی کوانتچندین ماده غذایی که ماننرویا حقی از طرف خداابزار بقا از نخستین هماننظام مثبت زندگیحس متفاوتسفر به مریخ در 39 روزاز تکینگی تا مغز از مغز تشاید درست نباشدهیچگاه از فشار و شکست نتربیماری سلیاککوچ از محیط نامناسبتفاوت ارباب و رهبر حقیقیمنابع انرژی از نفت و گاز آلودگی هوا و ویروس کرونامشاهده آینده از روی مشاهتاثیر مشاهده بر واقعیت بدر هم تنیدگی کوانتومی و پانقراض را انتخاب نکنیدتغییر الگوی رشد مغزی با زروزه داری سلول های بنیادنوار مغز ترجمه رخدادهای ابزار بقای موجود زنده از همه چیز در زمان کنونی استحس و ادراک قسمت چهارمسلول عصبی، در محل خاص خوداز تکینگی تا مغز، از مغز شش مرحله تکامل چشمهستي مادي ای که ما کوچکترفلج نخاعی با الکترودهای با هر چیزی که نفس می کشد مکپسول ژری لاکتتلاشی تازه برای گشودن معخودروهای هیدروژنیمنبع هوشیاری کجاست قسمت آیندهمغز ما کوچکتر از نیم نقطهتاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان های جدید میگرنانرژِی برای ایجاد اضطرابجنگ هفتاد و دو ملت همه را ريتوکسيمب در درمان ام اسنورون های ردیاب حافظهاتصال مغز و کامپیوترهمراهی نوعی سردرد میگرنیحس و ادراک قسمت بیست و دوسندرم دزدی ساب کلاویناز روده تا مغزضعیف و قویویتامین کا در سبزیجاتفاجعه ی جهل مقدسبازگشایی مجدد مطب دکتر سکتاب طبیعت در قالب هندسهتنها مانع در زندگی موارد خدایا جز تو که را دارممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا واکنش های یاد گرفته ومغز انسان برای شادمانی طتاثیر حرکات چشم بر امواج درمان جدید سرطاناولویت بندی ها کجاستجهان هوشیارراه های جدید برای قضاوت رچگونه مغز ما، موسیقی را پاختلال خواب فرد را مستعد هوش مصنوعی یا حماقت طبیعهوش مصنوعی گوگل به کمک تشحساسیت روانی متفاوتسیاره ی ابلهاناستخوان های کشف شده، ممکعلم و روحوالزارتان داروی ضد فشار فرد حساس از نظر عاطفی و ببحثی درباره هوش و تفاوتهگل زندگیتو تغییر و تحولیدندان ها را مسواک بزنید تمنبع هوشیاری در کجاست؟(قآیا خداباوری محصول تکاملمغز را از روی امواج بشناسدرک نیازمند شناخت خویش اایمپلانت مغزی و کنترل دو جهانی که از یک منبع، تغذیرشد مغز علت تمایل انسان بنگاه انسان محدود به ادراارتباط میکروب روده و پارهوش مصنوعی از عروسک بازی سایه را اصالت دادن، جز فراطلاعات حسی ما از جهان، چعید نوروز مبارکبرنامه ی مسلط ژنها در اختواکسن ضد اعتیادقلب روباتیکگامی در درمان بیماریهای توهم فضای خالیدی متیل فومارات(زادیوا)(موجود بی مغزی که می تواندتاثیر رژیم گیاهخواری بر آب، زندگی است(قسمت پنجم)نقش نظام غذایی در تکامل مدرختان چگونه بر تشکیل ابایا بدون زبان میتوانیم تجایی برای یاد گرفتن باقی زنجیرها را ما باید پاره کارزش های وارونهچاالش ها در تعیین منبع هوهوش مصنوعی از عروسک تا کمسخن پاک و ثابتبنی عباس، ننگی بر تاریخعضلانی که طی سخن گفتن چقدبرخی یونها و مولکول های میک پیام منفرد نورون مغزی قدرت و شناخت حقیقتپنج اکتشاف شگفت آور در موتوازن مهمتر از فعالیت زیدانشمندان یک فرضیه رادیکآسیب ها ناشی از آلودگی هومکان زمان یا حافظه زمانتبر را بردارنقش درختان در تکاملذهن هوشیار در پس ماده ی ماگر تلاش انسان امروز براحقیقت آنطور نیست که به نظزیباترین چیز در افزایش ساز واقعیت امروز تا حقیقتهوش مصنوعی، اتفاقات و تحسرطان کمیت گراییبه زیر پای خود نگاه نکن بژن همه چیز نیستبررسی و اپروچ جدید بر بیملاموژین داروی ضد اوتیسم؟پیوندی که فراتر از امکانمروری بر تشنج و درمان هایتکامل فردی یا اجتماعیداروی تشنجی دربارداریافراد بی دلیل دوستدار تو ماجرای عجیب گالیلهتراشه ی بیولوژِیکنقشه با واقعیت متفاوت اسرمز و رازهای ارتباط غیر کابزار بقا از نخستین همانچرا حجم مغز گونه انسان درحوادث روزگار از جمله ویرزبان و بیان، در سایه پیشراز تکینگی تا مغز از مغز تهوش عاطفی در زنان بیشتر اشکل پنجم مادهبیماری های میتوکندریکلام، در تحولی شگفت آور ببعد پنجمممانتین یا آلزیکسا یا ابپدیده خاموش روشن در پارکمرزهای حقیقی یا مرزهای تتکامل ساختار رگهای مغزی داروی ضد تشنج با قابليت تامواجی که به وسیله ی ماشیمحل درک احساسات روحانی دتصویر زیبا از سلولچندجهانیرویاها از مغز است یا ناخوابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیحس چشایی و بویاییسفر تجهیزات ناسا به مریخ از تکینگی تا مغز از مغز تشایسته نیست در جیب خود قرهیپرپاراتیروئیدیسمبیماری ضعف عضلات نزدیک بکوچک شدن مغز از نئاندرتاتفاوتهای جنسیتی راهی برامنابع انرژی از نفت و گاز آلودگی هوا و پارکینسونمشاهدات آمیخته با اشتباهتاثیر نگاه ناظر هوشیار بدر هم تنیدگی کوانتومی و دانواع سکته های مغزیتغییر دیگران یا تغییر خوروزهای بد باقی نمیماندنوار مغز در فراموشی هاابزار بقای موجود زنده از همه چیز، ثبت می شودحس و ادراک قسمت نوزدهمسلولهای ایمنی القا کنندهاز تکینگی تا مغز، از مغز ششمین کنگره بین المللی سهستی ما پس از شروعی چگال فلج بل، فلجی ترسناک که آنبا آتش، بازی نکن و بعد از کامپیوتر سایبورگتلاشی جدید در درمان ام اسخورشید مصنوعیمنبع هوشیاری کجاست قسمت آینده ی انسان در فراتر ازمغز مانند تلفن استتاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان های جدید در بیماری انسولینجنگ و تصور از جنگریه زغالینوروپلاستیسیتی چیستاثر مضر مصرف طولانی مدت رهندسه ی پایه ایحس و ادراک قسمت بیست و سوسندرم سردرد به دلیل افت فاز سایه بگذرطلوع و حقیقتویتامین بی 12 در درمان دردفاصله ها در مکانیک کوانتبازگشت از آثار به سوی خداکتاب، سفری به تاریختنها در برابر جهانخسته نباشی بابامنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا یک، وجود داردمغز انسان رو به کوچک تر شتاثیر دوپامین و سروتونیندرمان جدید سرطاناولین قدم شناخت نقص های خجهان های بسیار دیگرراه های جدید برای قضاوت رچگونه مغز پیش انسان یا هماختلال در شناسایی حروف و اختلال در شناسایی حروف و هوش مصنوعی گوگل به کمک تشخفاش کور و انسان بینا؟سیاره ابلهاناستروژن مانند سپر زنان دعلم اپی ژنتیک دریچه ای بهواکنش های ناخودآگاه و تقفردا را نمیدانیمبحثی درباره احساسات متفاگلوله ی ساچمه ایتو جهانی هستی که خودش را ده روش موفقیتمنبع خواب و رویاتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا دلفین ها می تواند از مغز زنان جوانتر از مغز مردرک و احساسایمپلانت مغزی کمک میکند جهانی در ذهنرشد در سختی استنگاه از بیرون مجموعهارتباط ماده و انرژیهوش مصنوعی از عروسک بازی ساخت سلول عصبی حتی پس از اطلاعاتی عمومی در مورد معامل کلیدی در کنترل کارآبرندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱واکسن علیه سرطانقلب را نشکنگامی در درمان بیماریهای توهم فضای خالی یا توهم فضدین اجباریموجودات مقهور ژنها هستندتاثیر رژِیم غذایی بر میگآتاکسی فریدریشنقش نظریه تکامل در شناسادرختان اشعار زمینایا تکامل هدفمند استجایی خالی نیستزندگی فعال و مثبت روند آلارزش های حقیقی ارزش های غنابینایی در نتیجه ی گوشی هوش مصنوعی از عروسک تا کمسختی ها رفتنی استبه قفس های سیاهت ننازغم بی پایانبرخی اثرات مضر ویتامین دیک پیشنهاد خوب برای آسان قدرت کنترل خودپول و شادیتوسعه هوش مصنوعی قادر اسدانشمندان ژنی از مغز انسآسیب روانی شبکه های اجتممکانیک کوانتومی بی معنی تحریک عمقی مغزنقش ذهن و شناخت در حوادث ذهن و شیمی بدناگر خواهان پیروزی هستیحقیقت افرادزیر فشار کووید چه باید کراز کجا آمده ام و به کجا میهوش احساسیسرعت فکر کردن چگونه استبه سیاهی عادت نکنیمژن همه چیز نیستبررسی ژنها در تشخیص بیمالایو دوم دکتر سید سلمان فپیوستگی همه ی اجزای جهانمرکز هوشیاری، روح یا بدن تکامل مادی تا ابزار هوشمداروی جدید ALSافزایش قدرت ادراکات و حسماده ی تاریکتربیت کودکان وظیفه ای مهنقص های سیستمی ایمنیرمز گشایی از اتصالات مغزابزار بقا از نخستین همانچرا خشونت و تعصبحکمت الهی در پس همه چیززبان و تکلم برخی بیماریهاز تکینگی تا مغز از مغز تهوشمندی کیهانشکرگزار هر چیزی باش که دابیماری های مغز و اعصاب و کلرال هیدرات برای خوابانبعد از کرونامن کسی در ناکسی دریافتم پروژه ی ژنوم انسانیمزایای شکلات تلخ برای سلتکامل شناخت انسان با کشفداروی ضد تشنج با قابليت تامیوتروفیک لترال اسکلرومحدودیت چقدر موثر استتصویر زیبای اصفهاننه ناامیدی بلکه ارتقارویاهای پر رمز و حیرتی درابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیحس و ادراک (قسمت اول )سفر دشوار اکتشافاز تکینگی تا مغز از مغز تشادی، پاداش انجام وظیفههاوکينگ پیش از مرگش رسالبیماریهای تحلیل عضلانی اکوچکی قلبتقلید مرحله ای نسبتا پیشخفاش با شیوع همه گیری جدیمنابع انرژی از نفت و گاز آلزایمرمطالبه ی حق خودتاثیر نگاه و مشاهده ناظر در هر سوراخی سر نکنانیس بی کسانتغییر دادن ژنها آیا روزی روزهای سختنوار مغز در تشخیص بیماری ابزار بقای موجود زنده از همه ی سردردها بی خطر نیستحس و ادراک قسمت هفتمسلولهای بنیادی مصنوعی دراز تکینگی تا مغز، از مغز صبور باشهشت توصیه برای کاستن از دفلج خواببا تعمق در اسرار ابدیت و کاهش مرگ و میر ناشی از ابتمایل زیاد به خوردن بستنخوش قلبی و مهربانیمنبع هوشیاری کجاست قسمت آینده ی علم و فیزیک در60 ثمغز مادران و کودکان در زمتاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان های جدید سرطانانسولین هوشمندجنگ داده هاریواستیگمیننوروز یا روز پایانیاثرات فشار روحی شدیدهندسه ی رایج کیهانحس و ادراک قسمت بیستمسوپاپ ها یا ترانزیستورهااز علم جز اندکی به شما داطلای سیاهویتامین بی هفدهفاصله ی همیشگی تصویر سازبازگشت به ریشه های تکاملکتابخانهتنهاییخطا در محاسبات چیزی کاملمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا کیهان می تواند یک شبیمغز انسان رو به کوچکتر شدتاثیر دپاکین بر بیماری مدرمان دارویی سرطان رحم باولین مورد PML به دنبال تکجهان هایی در جهان دیگرراه پیروزی در زندگی چیستچگونه هموساپينس بر زمین چگونه هوشیاری خود را توساختلالات مخچههوش مصنوعی الفاگوسیاره ابلهاناسرار آفرینش در موجعلم به ما کمک میکند تا موواکنش به حس جدیدفرزندان زمان خودبحثی درباره احساساتی غیرگلوئونتو جدای از کیهان نیستیدهن، بزرگترین سرمایهمنتظر نمان چیزی نور را بهتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا دلفین ها میتوانند بامغزهای کوچک بی احساسدرک کنیم ما همه یکی هستیمایمپلانت نخاعی میتواند دجهان، تصادفی نیسترشد، رسیدن به یک هدف نیستنگاه از دور و نگاه از نزدارتباط متقابل با همه ی حیهوش مصنوعی از عروسک بازی ساخت شبکه عصبی مصنوعی با اطلاعاتی عمومی در مورد معادت همیشه خوب نیستبرین نت به جای اینترنتواکسنی با تاثیر دوگانه اقوی تر باشگاهی لازم است برای فهم و توهم لیلیپوتی(ریزبینی)دین، اجباری نیستمورد نادر همپوشانی دو بیتاثیر سلامت دستگاه گوارشآتاکسی مخچه ای خودایمننقش هورمون های تیروئید ددرد و درسایجاد احساساتجاذبهزندگی هوشمند در خارج از زارزش حقیقی زبان قسمت اولناتوانی از درمان برخی ویهوش مصنوعی از عروسک تا کمسرنوشتبه مغز خزندگان خودت اجازغم بی پایانبرخی اختلالات عصبی مثانهیک آلل ژنتیکی که از نئاندقدرت انسان در نگاه به ابعپول و عقیدهتوسعه برخی شغل ها با هوش دانشمندان پاسخ کوانتومی آسیب عصب پا به دنبال اعتیمکانیزمهای دفاعی در برابتحریک عمقی مغز در آلزایمنقش روی و منیزیم در سلامتذهن تو همیشه به چیزی اعتقاپل ویژن پرو در تشخیص بیمنخستین روبات های زنده ی جحقیقت انسانزیرفون داروی ضد ام اساز کسی که یک کتاب خوانده هوش احساسیسطح آگاهی، رخدادهای زندگبه سخن توجه کن نه گویندهژن هوش و ساختارهای حیاتی بررسی بیماری التهابی رودلبخند بزن شاید صبح فردا زپیام های ناشناخته بر مغز مرکز حافظه کجاستتکامل مداومداروی جدید s3 در درمان ام افزایش مرگ و میر سندرم کوماده ی خالیترجمه ای ابتدایی از اسرانقص در تشخیص هیجانات عامرمز پیشرفت تواضع است نه طابزار بقا از نخستین همانچرا در مغز انسان، فرورفتحافظه میتواند بزرگترین دزبان و شناخت حقیقت قسمت چاز تکینگی تا مغز از مغز تهوشیاری و وجودشکست حتمیبیماری وسواسکم کردن کالری روشی سودمنبعد از کرونامن پر از تلخیمپروژه ی ژنوم انسانیمسمومیت دانش آموزان بی گتکامل، نتیجه ی برنامه ریداروی ضد تشنج توپیراماتامید نیکو داشته باش تا آنمحدودیت های حافظه و حافظتصویربرداری فضاپیمای آمنه به اعدامابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیحس و ادراک (قسمت دوم )سفرنامه سفر به بم و جنوب از تکینگی تا مغز از مغز تشب سیاه سحر شودهاوکينگ پیش از مرگش رسالبیماری، رساله ای برای سلکوچکترین چیز یک معجزه استقلید از روی طبیعتخلا، حقیقی نیستمنابع انرژی از نفت و گاز آملودیپین داروی ضد فشار مطالبی در مورد تشنجتاثیر نگاه انسان بر رفتادر والنتاین کتاب بدید همانگشت ماشه ایتغییر زودتر اتصالات مغزیروش مقابله مغز با محدودینوار مغزی روشی مهم در تشخابزار بقای موجود زنده از همه جا خیر بکارحس و ادراک قسمت هفدهمسلام تا روشناییاز تکینگی تا مغز، از مغز صبر لازمه ی پیروزی استو هر کس تقوای خدا پیشه کنفلج خواب چیستبا خدا باشکاهش التهاب ناشی از بیماتمایز یا کشف یگانگیخوش خیالی و خوش بینیمنبع هوشیاری کجاست قسمت آینده با ترس جمع نمیشودمغز چون ابزار هوش است دلیتاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان های رایج ام اسانسان قدیم در شبه جزیره عجنبه های موجی واقعیتریاضیات یک حس جدید استنورالژیاثرات مفید قهوههندسه بنیادینحس و ادراک قسمت دهمسوپاپ ها یا ترانزیستورهاازدواج های بین گونه ای، رطوفان فقر و گرسنگی و بی سویتامین دی گنجینه ای بزرفتون های زیستیبازخورد یا فیدبککجای مغز مسئول پردازش تجتنهایی رمز نوآوری استخطا در محاسبات چیزی کاملمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا گذشته، امروز وآینده مغز ایندگان چگونه استتاثیر داروهای ضد التهاب درمان زخم دیابتی با تکنواولین مورد پیوند سر در انجهان یکپارچهراه انسان شدن، راه رفتن وجهان یکپارچهراه بی شکستچگونه واکسن کرونا را توزاختلالات حرکتی در انسانهوش مصنوعی از عروسک های بسیب یکسان و دیدگاه های متاسرار بازسازی اندام هاعلم بدون توقفواکسن های شرکت فایزر آمرفرضیه ای جدید توضیح میدهبخش فراموش شده ی حافظهگمان میکنی جرمی کوچکی در تو دی ان ای خاص ميتوکندريدو ویژگی انتزاع و قدرت تجمنتظر زمان ایده آل نشوتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا دست مصنوعی به زودی قامغز، فقط گیرندهدرک احساسات و تفکرات دیگایمان به رویاجهش های ژنتیکی مفید در ساز گهواره تا گورنگاه از درون قفس یا بیرونارتباط چاقی و کاهش قدرت بهوش مصنوعی از عروسک بازی ساخت شبکه عصبی با الفبای اعتقاد اشتباه، نتیجه ی نعادت کن خوب حرف بزنیبرای یک زندگی معمولیوابستگی یعنی قلادهقیچی ژنتیکیگاهی مغز بزرگ چالش استتوهم چیستدیوار همه اش توهم بودموسیقی نوتاثیر عصاره تغلیظ شده گیآتش منبع انرژینقش هورمون زنانه استروژندرد باسن و پا به دلیل کاهایران بزرگجاذبه و نقش آن در شکلگیریزندگی و داراییارزش حقیقی زبان قسمت دومناتوانی در شناسایی چهره هوش مصنوعی از عروسک تا کمسریع دویدن مهم نیستبه نقاش بنگرغیرقابل دیدن کردن مادهبرخی اصول سلامت کمرقدرت ذهنپوست ساعتی مستقل از مغز دتوصیه های سازمان بهداشت دانشمندان اولین سلول مصنآسانی موفقیتما انسانها چه اندازه نزدتداوم مهم است نه سرعتنقش روزه داری در سالم و جذهن خود را مشغول هماهنگیاپی ژنتیکنرمش های مفید برای درد زاحقیقت اشیازیرک ترین مردماز آغاز خلقت تا نگاه انساهوش در طبیعتسعی کن به حدی محدود نشویبهبود حافظه پس از رخدادهژن یا نقشه توسعه مغز و نقبررسی سیستم تعادلی بدن الحظات خوش با کودکانپیدایش زبانمرکز حافظه کجاستتکامل چشمداروی جدید لنفوم و لوکمیافزایش سرعت پیشرفت علوم ماده ای ضد التهابیترس و آرمان هانقطه ی رسیدن به قلهرمز بقای جهش ژنتیکیابزار بقا از نخستین همانچرا ذرات بنیادی معمولاً حافظه های کاذبزبان و شناخت حقیقت قسمت ااز تکینگی تا مغز از مغز تهوشیاری و افسردگیشگفت نیست من عاشق تو باشمبیماری کروتز فیلد جاکوبکمالگرایی دشمن پیشرفتبعد از کرونا دلخوشی بیهومن بی من، بهتر یاد میگیرمپروانه ی آسمانیمسمومیت دانش آموزان، قماتکثیر سلول در برابر توقف داروی ضد جنون در درمان تیامید نجاتمخچه فراتر از حفظ تعادلتصور ما ازمشکلات و واقعینه به اعدامابزار بقا از نخستین هماننظریه ی ریسمانحس و ادراک قسمت 67سفرنامه سفر به بم و جنوب از تکینگی تا مغز از مغز تشبیه سازی میلیون ها جهان هدف یکسان و مسیرهای مختلبیندیشکووید نوزده و خطر بیماری تقلید از طبیعتخلا، خالی نیستمنابع انرژی از نفت و گاز آموزش نوین زبانمطالعه ای بیان میکند اهدتاثیر نگاه انسان بر رفتادر یک فراکتال هر نقطه مرکانگشت نگاری مغز نشان میدتغییر عمودی سر انسان از پروش های صرفه جویی در ایجانوار مغز، مفید و بی خطرابزارهای پیشرفته ارتباط همیشه چشمی مراقب و نگهباحس و ادراک قسمت هجدهمسلاح و راهزنیاز تکامل تا مغز از مغز تا صبر و واقعیتوفور و فراوانیفلج دوطرفه عصب 6 چشمبا طبیعت بازی نکنکاهش حافظه هرچند فرایندیتمدن قدیمی ای در جنوب ایرخوشبختی چیستمنبع هوشیاری کجاست قسمت آیا فراموشی حتمی استمغز چگونه صداها را فیلتر تاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان های علامتی در ام اسانسان میوه ی تکاملجنسیت و تفاوت های بیناییریتوکسیمابنوسانات کوانتومی منبع مااثرات مفید روزه داریهندسه در پایه ی همه ی واکحس و ادراک قسمت دوازدهمسوپاپ ها یا ترانزیستورهااسکلت خارجی در درمان اختطوفان زیباییویروس مصنوعیفروتنی معرفتیبازسازي مغز و نخاع چالشی کرونا چه بر سر مغز می آورتنبیه چقدر موثر استخطای ادراک کارمامنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا پیدایش مغز از روی تصامغز ابزار بقای برتر مادیتاثیر داروی ضد تشنج سدیم درمان سرگیجه بدون نیاز باولین هیبرید بین انسان و جهان کنونی و مغز بزرگتریرابطه تشنج و اوتیسمچگونه آن شکری که می خوریماختلالات صحبت کردن در انهوش مصنوعی از عروسک های بسیر آفرینش از روح تا مغز اصفهان زیباعلم در حال توسعهواکسن کووید 19 چیزهایی که فساد اقتصادی سیتماتیک دربخش های تنظیمی ژنومگنجینه ای به نام ویتامین تو در میانه ی جهان نیستی دو بیماری روانی خود بزرگ منحنی که ارتباط بین معرفتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا رژیم غذایی گیاهی سلامغزتان را در جوانی سیم کشدرک تصویر و زبان های مخلتاین پیوند نه با مغز بلکه جهش های ژنتیکی غیر تصادفزمین در برابر عظمت کیهاننگاه از درون مجموعه با نگارتباط هوش ساختار مغز و ژهوش مصنوعی از عروسک بازی ساختن آیندهاعتماد به خودعادت کردن به نعمتبرای پیش بینی آینده مغز دواسطه ها د رمسیر ایجاد مغقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصگاهی جهت را عوض کنتوهم و خیالدیوار، از ابتدا توهم بودموسیقی هنر مایع استتاریک ترین بخش شبآثار باستانی تمدن های قدنقش ویتامین K در ترمیم اسدرد زانو همیشه نیاز به جرایرادهای موجود در خلقت بجبران از دست رفته هازندگی بی دودارزش حقیقی زبان قسمت سومنادیدنی ها واقعی هستندهوش مصنوعی از عروسک تا کمسریعترین کامپیوتر موجودبه نقاش بنگرغرور و علمبرخی اطلاعات روانشناسی مقدرت عشقپوشاندن خود از نورتوصیه های غیر دارویی در سدانشمندان تغییر میدان مغآشنا پنداریما انسانها چه اندازه نزدتداخل مرزها و صفات با بیننقش رژیم غذایی بر رشد و اذهن سالمابتدا سخت ترین استنرمش های مفید در سرگیجهحقیقت تنها چیزی است که شازیست شناسی کل در جزء فراکاز انفجار بزرگ تا انفجار هوش عاطفی قسمت 11شلیک فراموشیبهداشت خوابژن ضد آلزایمربررسی علل کمر درد در میانلرزش ناشی از اسیب به عصبپیر شدن حتمی نیستمرکز خنده در کجای مغز استتکامل و ارتقای نگاه تا عمداروی جدید میاستنی گراویافسردگی و اضطراب در بیماماده، چیزی نیستتسلیم شدن از نورون شروع منقطه ای بود و دگر هیچ نبورمز جهانابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آحافظه و اطلاعات در کجاست زبان و شناخت حقیقت قسمت داز تکینگی تا مغز از مغز تهوشیاری کوانتومیشگفت انگیز بودن کیهانبیماری گیلن باره و بیمارکمردردبعد از کرونا دلخوشی بیهومننژیتپرواز از نیویورک تا لوس آمسیر دشوار تکامل و ارتقاتأثیر نیکوتین سیگار بر مدارویی خلط آورامید جدید بر آسیب نخاعیمخچه ، فراتر از حفظ تعادلتصور از زمان و مکانرویای شفافنه جنگ و نه خونریزیابزار بقای موجود زنده از نظریه تکامل در درمان بیمحس و ادراک قسمت 74سفرنامه سفر به بم و جنوب از تکینگی تا مغز از مغز تشبیه سازی سیستم های کوانهدف یکسان، در مسیرهای متبیهوش کردن در جراحی و بیمکودک هشت ساله لازم است آدتقویت استخوان در گرو تغذخلاصه ای از مطالب همایش ممنابع انرژی از نفت و گاز آمارهای ارائه شده در سطح معماری، هندسه ی قابل مشاتاثیر ویتامین دی بر بیمادر کمتر از چند ماه سوش جدانتقال ماده و انرژیتغییرات منطقه بویایی مغزروش هایی برای کم کردن اضطنوار مغز، ترجمه ی فعالیت ابزارهای بقا از نخستین ههمیشه اطمینان تو بر خدا بحس و ادراک قسمت هشتمسلسله مباحث هوش مصنوعیاز تکامل تا مغز، از مغز تصبر بسیار بایدوقاحت و تمسخر دیگرانفن آوری های جدید علیه شنابالاترین هدف از دولتکاهش دوپامین عامل بیماریتمدن پیشرفته ی پیشینیانخوشبختی دور از رنج های ممنبع هوشیاری کجاست قسمت آیا ممکن است موش کور بی ممغز ناتوان از توجیه پیداتاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان ژنتیکی برای نوآوریانسان ها می توانند میدان جنسیت و تفاوت های بیناییریسدیپلام تنها داروی تاینوشیدن چای برای مغز مفید اثرات مضر ماری جواناهندسه زبانِ زمان استحس و ادراک قسمت سومسوخت هیدروژنی پاکاسکار، لگوی هوشمندطولانی ترین شبویروس های باستانی، مغز مفروتنی و غروربحتی علمی درباره تمایل بکریستال هاتهدیدهای هوش مصنوعیخطای حسمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا آگاهی پس از مرگ از بیمغز ابزار برتر بقاتاثیر درجه حرارت بر مغزدرمان سرگیجه بدون نیاز باولین تصویر در تاریخ از ستاثیر درجه حرارت بر عملکدرمان سرگیجه بدون دارواولین دارو برای آتاکسی فجهان کاملی در اطراف ما پررادیوی مغز و تنظیم فرکانچگونه انتظارات بر ادراک اختلالات عضلانی ژنتیکهوش مصنوعی از عروسک بازی سیستم تخلیه ی مغز بینشی ناصل بازخوردعلم راهی برای اندیشیدن اواکسن کرونا و گشودن پنجرفشار و قدرتبخش بزرگی حس و ادراک ما اگوهر با نظر دیگران سنگ نمتوقف؛ شکستدو بار در هفته ماهی مصرف منشأ اطلاعات و آموخته ها تاثیر درجه حرارت بر عملکآیا رژیم غذایی گیاهی سلامغزتان را در جوانی سیمکشدرک حقیقت نردبان و مسیری این اندوه چیستجهش های بیماری زا، معمولزمین زیر خلیج فارس تمدنی نگاه حقیقی نگاه به درون اارتباط پیوسته ی جهانهوش مصنوعی از عروسک بازی ساختن آینده، بهترین روش اعتماد به خودعادت بد را ترک کنبرای اولین بار دانشمندانوبینار اساتید نورولوژی دقانون مندی نقشه ژنتیکی مگذر زمان کاملا وابسته به توهم وجوددید تو همیشه محدود به مقدمیهمانهای ناخوانده عامل تاریکی من و تو و گرد و غباآرامش و دانشنقش ژنتیک در درمان اختلادردهای سال گذشته فراموش ایستادن در برابر آزادی بجدا کردن ناخالصی هازندگی در جمع مواردی را برارزش خود را چگونه میشناسنادانی در قرن بیست و یکم،هوش مصنوعی از عروسک تا کمسرگیجه از شایعترین اختلابه نادیدنی ایمان بیاوریک جهش ممکن است ذهن انسانغربال در زندگیبرخی بیماری ها که در آن بقضاوت ممنوعپیموزایدتوصیه هایی در مصرف ماهیدانشمندان روش هاي جدیدی آشنا پنداریما اکنون میدانیم فضا خالترقی واقعی یا شعار ترقینقش رژیم غذایی در رشد و اذهت را روی چیزهای مفید متابتدایی که در ذهن دانشمننرمش های موثر در کمردردحقیقت خواب و رویازیست شناسی باور حقیقت یا از بار خود بکاه تا پرواز هوش عاطفی قسمت نهمشلیک فراموشیبوزون هیگز چیستژنها نقشه ایجاد ابزار هوبرطرف کردن خشونت را از خالرزش عضله یا فاسیکولاسیوپیشینیان انسان از هفت میمرگ چیستتکامل و ریشه ی مشترک خلقتداروی جدید آلزایمرافسردگی و ساختار مغزماده، چیزی بیش از یک خلا تست آر ان اس دز میاستنی گنقطه بی بازگشترمز جهان خاصیت فراکتالابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آحافظه و اطلاعات در کجاست زبان و شناخت حقیقت قسمت ساز تکینگی تا مغز از مغز تهوشیاری سنتی یا هوشیاری بیماری آلزایمر، استیل کوکمردرد ناشی از تنگی کاناتفکر قبل از کارمنابع انرژي پاک سرچشمه حپروتئین های ساده ی ابتدامسئول صیانت از عقیده کیستأثیر نگاه انسان بر رفتادارویی ضد بیش فعالی سیستامید درمان کرونا با همانمخچه ابزاري که وظیفه آن فتصادف یا قوانین ناشناختهروان سالمچه زیاد است بر من که در ایابزار بقای موجود زنده از نظریه تکامل در درمان بیمحس و ادراک قسمت 75سفرنامه سفر به بم و جنوب از تکینگی تا مغز از مغز تشبکه های مصنوعی مغز به درهدف از تکامل مغزبیهوشی در بیماران دچار اکودک ایرانی که هوش او از تقویت حافظه یا هوش مصنوعخلاصه ای از درمان های جدیمنابع انرژی از نفت و گاز آن چیزی که ما جریان زمان معنی روزهتاثیر ویروس کرونا بر مغز در آرزوهایت مداومت داشتهانتروپی و هوشیاریتغییرات مغز پس از 40 سالگیروش هایی برای جلوگیری از نوار عصب و عضلهابزارهای بقا ازنخستین همهمیشه به آنچه داری، خوشنحس و ادراک قسمت هشتاد و نسلطان جنگل یا صاحب ملکوتاز تکامل تا مغز، از مغز تصد قدح، نفتاده بشکستوقت نهيب هاي غير علمي گذشفناوری هوش مصنوعی نحوه خباهوش ترین و با کیفیت تریکاهش سن بیولوژیکی، تنها تمدن بشری و مغز اخلاقیخانه ی تاریکمنبع هوشیاری کجاست قسمت آیا ما کالا هستیممغز و قلب در جنین موش مصنتاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان پوکی استخوانانسان یک کتابخانه استجهل مقدسریشه های مشترک همه ی موجونوعی سکته مغزی ، وحشتناک اجزای پر سلولی بدن انسان هندسه، نمایشی از حقیقتحس و ادراک قسمت سی و هشتمسودمندی موجودات ابزی بر اساس انسان اندیشه و باور طی یکصد هزار سال اخیر هرچویرایش DNA جنین انسان، برفرگشت و تکامل تصادفی محض بحث درباره پیدایش و منشا کریستال زمان(قسمت اولتو یک معجزه ایخطر آلودگی هوامنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا امکان بازسازی اندامهمغز از بسیاری حقایق می گرمغز به تنهایی برای فرهنگ تاثیر درجه حرارت بر عملکدرمان سرطان با امواج صوتاولین دروغجهان پیوستهراز تغییرچگونه به سطح بالایی از هواختراع جدید اینترنت کوانهوش مصنوعی از عروسک بازی سیستم تعادلی بدناصل در هم تنیدگی و جهانی علم ساختن برج های چرخانواکسن کرونا از حقیقت تاتفضا و ذهن بازبخش بزرگتر کیهان ناشناختگویید نوزده و ایمنی ساکتتولید مولکول جدید توسط هدو برابر شدن خطر مرگ و میمنشاء کوانتومی هوشیاری اتاثیر درجه حرارت بر عملکآیا راهی برای رفع کم آبی مغط یک گیرنده استدرک دیگراناین ایده که ذرات سیاهچالجهش تمدنی عجیب و شگفت انسزمان چیستنگاه دوبارهارتباط انسانی، محدود به هوش مصنوعی از عروسک بازی ساختار فراکتال وجود و ذهاعتماد بی موردعادت دادن مغز بر تفکربرای تمدن سازی، باید در بوجود قبل از ناظر هوشمندقانون گذاری و تکاملگذشته را دفن کنتوهم وجوددیدن خدا در همه چیزمیوتونیک دیستروفیتاریکی و نورنقش گرمایش آب و هوا در همدردی که سالهاست درمان نشاکنون را با همه ی نقص هایجدایی خطای حسی استزندگی در سیاهچالهاز فرد ایستا و متعصب بگذرنازوکلسینهوش مصنوعی به کمک هوش طبیسرگردانیبه هلال بنگریک رژیم غذایی جدید، می تومقالاتبرخی بیماری های خاص که بدقطار پیشرفتپیموزایدتوضیحی ساده در مورد هوش مدانشمندان روشی برای تبدیآشناپنداری چیستما از اینجا نخواهیم رفتتروس جریان انرژینقش زنجبیل در جلوگیری از ذخیره ی شگفت انگیز اطلاعابتذال با شعار دیننرمشهای مهم برای تقویت عحقیقت در علم، هرگز نهایی زیست، مرز افق رویداد هستاز بحث های کنونی در ویروسهوش عاطفی قسمت هفتمشنا در ابهای گرم جنوب نیابوزون هیگز جهان را از متلژنها ، مغز و ارادهبزرگ فکر کنلزوم گذر انسان از حدها و پیشرفت های جدید علوم اعصمرگ و میر پنهانتکامل ابزار هوش ، راه پر داروی جدید ای ال اساقلیت خلاقماست مالیتشنچ پانایوتوپولوس تشنج نمیتوان با بیرون انداختنرنگ کردن، حقیقت نیستابزار بقا از نخستین هماننزاع بین جهل و علم رو به پحافظه و اطلاعات در کجاستزبان جانسوزاز تکینگی تا مغز از مغز تهوش، ژنتیکی است یا محیطیبیماری الزایمرکمردرد و علل آنتفکر ترکیبی در هوش مصنوعمنابع انرژی از نفت و گاز پروتز چشممسئولیت جدیدتأثیر شیرینی های حاوی لوداستانها و مفاهیمی اشتباامیدوار باش حتی اگر همه چمخچه تاثیر گذار بر حافظهتضادهای علمیروبات ها قول میدهندنه عدم مطلق بلکه عدم با قابزار بقای موجود زنده از نظریه تکامل در درمان بیمحس و ادراک قسمت 78سفری به آغاز کیهاناز تکینگی تا مغز از مغز تشبکیه های مصنوعیهدف از خلقت رسیدن به ابزابیوگرافیکودکان میتوانند ناقل بی تقویت سیستم ایمنیخم شدن فضا-زمانمنابع بی نهایت انرژی در دآنچه ناشناخته است باید شمعادله ها فقط بخش خسته کنتاثیر ژنها بر اختلالات خدر آسمان هدیه های نادیدنانتظار گذر تندباد؟تغییرات آب و هوایی که به روش هایی ساده برای کاهش انوار عصب و عضلهابزارهای بقای موجود زندههمیشه داناتر از ما وجود دحس و ادراک قسمت هشتاد و شسم زنبور ، کلیدی برای واراز تکامل تا مغز، از مغز تصدای بم با فرکانس پایین، وقتی فهمیدی خطا کردی برگفیلمی بسیار جالب از تغییباور و کیهان شناسیکایروپاکتیک چیستتمدن زیر آبخانواده پایدارمنبع هوشیاری کجاست قسمت آیا ما تنها موجودات زنده مغز و اخلاقتاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان پوکی استخوانانسان باشجهان فراکتالریشه های مشترک حیاتنیکولا تسلااجزایی ناشناخته در شکل گهنر فراموشیحس و ادراک قسمت سی و ششمسی و سه پل اصفهاناستفاده از مغز، وزن را کمطبیعت موجی جهانویشن پروفراموش کارها باهوش تر هسبحثي درباره هوش و تفاوتهکریستال زمان(قسمت دوم)تو یک جهان در مغز خودت هسخطرات هوش مصنوعیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا انسان با مغز بزرگش اخمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتآیا احتمال دارد رویا از آمغز بیش از آنچه تصور میشوتاثیر درجه حرارت بر عملکدرمانهای بیماری پارکینساولین سلول مصنوعیجهان پیوستهراست دستی و چپ دستیچگونه باغبانی باعث کاهش ادامه بحث تکامل چشمهوش مصنوعی از عروسک بازی سیستم دفاعی بدن علیه مغز اصل علت و تاثیرعلایم کمبود ویتامین E را واکسن کرونا ساخته شده توفضای قلب منبع نبوغ استبخش دیگری در وجود انسان هگوش دادن بهتر از حرف زدنتولید مثل اولین ربات های دو برابر شدن خطر مرگ و میمهمان ناخواندهتاثیر درجه حرارت بر عملکآیاما مقهور قوانین فیزیکنفرت، اسیب به خود استدرک درست از خود و هوشیاریاین ابتدای تناقض هاستجهشهای مفید و ذکاوتی که دزمان و مکان، ابعاد کیهان نگاهی بر قدرت بینایی دراارتباط از بالا به پایین مهوش مصنوعی از عروسک بازی ساختار شبکه های مغزی ثاباعتیاد و تلاش های درمانی عارضه جدید ویروس کرونا سبرای خودآگاه بودن تو بایوراپامیل در بارداریقانون جنگلگریه ی ابر، رمز طراوت باغتوهم بی خداییدیدگاه نارسای دوگانه ی ممیگرن و پروتئین مرتبط با تاریکی خواهد ترسیدنقش پیش زمینه ها و اراده درس گرفتن از شکست هااکوییفلکسجریان انرژی در سیستم های زندگی زمینی امروز بیش از از مخالفت بشنونباید صبر کرد آتش را بعد هوش مصنوعی به شناسایی کاسربازان ما محققا غلبه می به کدامین گناه کشته شدندیکی از علل محدودیت مغز امتاثیر ویتامین دی بر بیمابرخی توجهات در ببمار پارقطره قطرهپیچیدگی های مغزمگستیوتیکسن داروی ضد جنوندانش، قفل ذهن را باز میکنآشتی بهتر استما اشیا را آنطور که هستندتری فلوپرازیننقش زبان در سلطه و قدرت اذره ی معین یا ابری از الکابداع دی ان ای بزرگترین دچرا ماشین باید نتایج را پحقیقت راستین انسان علم بزاویه نگاه ها یکسان نیستاز تلسکوپ گالیله تا تلسکهوش عاطفی قسمت یازدهشناخت و معرفت، و نقش آن دبی نهایت در میان مرزهاژنهای مشترک بین انسان و وبزرگ شدن مغز محدود به دورلزوم سازگاری قانون مجازاپیشرفت در عقل است یا ظواهمرگ و میر بسیار بالای ناشتکامل تکنولوژیداروی جدید برای میاستنی اقیانوس نادانیماست مالی با هوش انسانیتشنج چیستنمیتوان بر سیاه سیاه نوشرنگین کمانابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و نادانی رو حافظه ی هوش مصنوعیزبان ریشه هایی شناختی اساز تکینگی تا مغز از مغز تشگفت زده و حیران باشهیچ نقطه ای مرکزی تر از ابیماری ای شبیه آلزایمر و کمردرد با پوشیدن کفش مناتفکر خلا ق در برابر توهم منابع انرژی از نفت و گاز پروتز عصبی برای تکلممسئولیت در برابر محیط زیتئوری تکامل امروز در درمدخالت در ساختار ژنهاامیدواریمدل همه جانبه نگر ژنرالیتظاهر خوابیده ی مادهروبات های ریز در درمان بینهایت معرفت و شناخت درک عابزار بقای موجود زنده از نعناعحس و ادراک قسمت 82سقوط درون جاذبه ای خاص، چاز تکینگی تا مغز از مغز تشباهت مغز و کیهانهر چیز با هر چیز دیگر در تبیوگرافیکودکان خود را مشابه خود تتلقین اطلاعات و حافظهخونریزی مغز در سندرم کوومنابع جدید انرژیآنچه واقعیت تصور میکنیم معجزه های هر روزهتاثیر کلام در آیات کلام بدر آستانه ی موج پنجم کوویاندوه در دنیا استتغییرات تکاملی سر انسان روش جدید تولید برقنوار عصب و عضلهابزارهای بقای از نخستین همیشه راهی هستحس و ادراک قسمت پنجمسماگلوتید داروی کاهش دهناز تکامل تا مغز، از مغز تصرع و درمان های آنوقتی پر از گل شدی خودت را فیروز نادریباید از انسان ترسیدکار امروز را به فردا نیندتمدنی قدیمی در شمال خلیج خار و گلمنبع هوشیاری کجاست قسمت آیا مصرف مولتی ویتامین همغز و اخلاقتاثیر گیاه خواری بر رشد ودرمان آرتروز با ورزش موضانسان جدید از چه زمانی پاجهان قابل مشاهده بخش کوچرژیم های غذایی و نقش مهم نیاز به آموزش مجازی دیجیاحیای بینایی نسبی یک بیمهنر حفظ گرهحس و ادراک قسمت سیزدهمسیلی محکم محیط زیست بر اناستفاده از نظریه ی تکامل طبیعت بر اساس هماهنگیواقعیت فیزیکی، تابعی از فراموشی همیشه هم بد نیستبحثی جالب درباره محدودیتکریستال زمان(قسمت سوم)تو کجای جهانیدفاع از پیامبر