دانشمندان آمریکایی تکنولوژی جدیدی را برای فراهم کردن منبعی نامحدود برای انرژی پاکیزه، کشف میکنند.
منابع انرژی از منابع نهفته ی زیر زمین مانند نفت و گاز تا محصولات ابزار هوشمندی (مغز)برای تولید انرژی پاک قسمت بیست و پنجم
واکنش های همجوشی هسته ای هیچ کربنی ایجاد نمیکند و زباله های پرتوزا با طول عمر طولانی ایجاد نمیکند. همچنین این روش بسیار پاکیزه است زیرا هیچ مواد زاید پرتوزا ایجاد نمیکند و آن، اساس نیرویی پاکیزه و بی نهایت است و می توان آن را در هر جا گسترش داد.
برای نخستین بار دانشمندان آمریکایی موفق شدند در تاسیسات احتراق ملی در آزمایشگاه لیورمور در کالیفرنیا واکنش همجوشی هسته ای تولید کنند که نیروی خالص را افزایش میدهد. این به گزارش از CNN است.
نتیجه ی آزمون، گامی شگفت در تلاشی است که قرن ها جریان داشته است تا به منبع بی نهایت انرژی برسد و این میتواند به اتکا بر سوخت های فسیلی پایان دهد. پژوهشگران قرن ها کوشیده اند با تقلید از همجوشی ای- که باعث نیروی خورشید می شود- همجوشی هسته انجام دهند.
همجوشی هستهای زمانی اتفاق میافتد که دو یا چند اتم در یک اتم بزرگتر ادغام شوند، فرآیندی که بر خلاف فرآیند شکافت هستهای که در سراسر جهان برق تولید میکند، مقدار زیادی انرژی به شکل گرما تولید میکند و زبالههای رادیواکتیو درازمدت تولید نمیکند.
دانشمندان در سراسر جهان به آرامی در حال پیشرفت به این سمت بوده اند و از روش های مختلف برای دستیابی به این هدف، استفاده می کنند.
پروژه ی تاسیسات احتراق ملی، انرژی را از همجوشی هسته ای از طریق آنچه به عنوان همجوشی اینرسی حرارتی هسته ای شناخته می شود، تولید می کند. انرژی جمع آوری شده از نوترون ها و ذرات آلفا به صورت گرما استخراج می شود و این گرما مبنای تولید انرژی است.
تونی رولستون، کارشناس همجوشی در گروه مهندسی دانشگاه کمبریج، به سی ان ان گفت: «این حاوی یک واکنش همجوشی با گرم کردن سطح بیرونی با لیزر است که موج ضربه ای ایجاد می کند.
اگرچه به دست آوردن انرژی خالص قابل توجه از طریق همجوشی هسته ای مهم است، اما در مقیاس بسیار کوچکتر از آنچه برای برق رسانی به شبکه های الکتریکی و گرمایش ساختمان ها لازم است اتفاق می افتد.
جرمی چیتندن، یکی از مدیران مرکز مطالعات همجوشی اینرسی در امپریال کالج لندن، میگوید: «انچه حاصل میشود انرژی لازم برای جوشاندن 10 دیگ آب است و برای تحویل آن به نیروگاه، باید دستاوردهای بزرگتری داشته باشیم.
ما نیاز داریم که این دستاوردها بسیار بزرگتر باشند.
دانشمندان در بریتانیا با یک دستگاه دونات شکل غول پیکر مجهز به آهنرباهای غول پیکر به نام توکاماک کار می کنند تا تلاش کنند به همین نتیجه برسند.
پس از تزریق مقدار کمی سوخت به توکامک، آهنرباهای غول پیکر برای تشکیل پلاسما فعال می شوند و دمای پلاسما باید حداقل به 150 میلیون درجه سانتیگراد برسد که 10 برابر گرمتر از هسته خورشید است و مولکول های سوخت را مجبور می کند با همجوشی هسته ای
و محصول مذاب، جرم کمتری نسبت به اتم های اصلی دارد و جرم از دست رفته به مقدار زیادی انرژی تبدیل می شود.
نوترون ها که قادر به فرار از پلاسما هستند، سپس به پوشش دیواره های توکامک برخورد می کنند و انرژی جنبشی آنها به صورت گرما منتقل می شود، سپس از این گرما می توان برای گرم کردن آب، تولید بخار و نیرو دادن به توربین ها برای تولید نیرو استفاده کرد. .
سال گذشته، دانشمندانی که در نزدیکی آکسفورد کار میکردند توانستند مقدار بیسابقهای انرژی تولید کنند، اما تنها 5 ثانیه دوام آورد.
چه با استفاده از آهنربا یا شلیک گلوله با لیزر، نتیجه در نهایت یکسان است، یعنی گرمایی که از طریق فرآیند ذوب اتم ها به یکدیگر حفظ می شود، کلید تولید انرژی است.
چالش بزرگ در بهره برداری از انرژی همجوشی، حفظ آن به اندازه کافی برای تامین برق شبکه های برق و سیستم های گرمایش در سراسر جهان است.
Schittenden
و Rolston
به CNN گفتند که دانشمندان در سراسر جهان اکنون باید تلاش کنند تا پروژه های همجوشی خود را تا حد زیادی افزایش دهند و هزینه را کاهش دهند، و ساخت آن از نظر تجاری قابل دوام به سال ها تحقیق نیاز دارد.
https://arabic.cnn.com/.../us-scientists-reach-long...
به مقاله های مربوط به همجوشی هسته در همین کانال مراجعه شود.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031